Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 725 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: The Ponderosa Aces
 Titel: Honky Tonkin’ My Life Away
 Skivbolag: Egen utgåva (Mad ducks music)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En CD med ett för mig helt okänt band damp ner i brevlådan under sommaren. Bandet som kommer från Kalifornien ligger i gränslandet mellan rockabilly/country. CD’n inleds med en uptempolåt ”Judgement day” som jag upplever som lite ”stökig”. Tempot sänks något i ”Night of a couple heartaches” en låt som tillhör de bättre på skivan. Jag gillar också ”Southbound Train” som går i samma takt som den tidigare. En av topparna på CD’n är den lite lugnare titellåten ”Honky tonkin’ my life away”, en riktigt bra låt med en fin steel som möter upp. ”Song 48” är en lugn ballad. Den följs av två uptempolåtar ”Play the game” och ”Roadside Shrine”. Efter dessa ”rökare” dras tempot ner något i ”Make things right”. CD’ns bästa spår tycker jag är balladen ”I know I was wrong” en topplåt. ”She wants to go home ” är en snabb låt. CD’n avslutas med ”Headin west” som är en lite lugnare låt.

Publicerad: 2016-09-24  Artist: Jim & Lynna Woolsey
 Titel: Heart And Soul, Blood And Bone
 Skivbolag: Broken Records Record
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

För ett par veckor sedan kom denna CD som släpps i USA den 4 augusti med posten . Det här är Jim & Lynna’s andra CD. De hör hemma i americana/bluegrass kategorin. Första spåret ”Time” går i lite snabbare takt. Därefter sänks tempot lite i ”Just like me”, en fin låt. Titellåten ”Heart and soul, blood and bone” är en lite snabbare låt. En av topparna på CD’n är den lite lugnare ” Give me back tomorrow”. I den lite snabbare ”Yesterday” (ej Beatleslåten) är det Lynna som svarar för sången. CD’ns bästa spår är balladen ”Notes from home”. Jag gillar också den lugna ”Last train out”. Så ökas tempot i ”Pike country blues”. En lugn ballad är ”Freedom” som följs av den lite snabbare ”Lights of home”. Sista spåret ”Expectations” är en lugn fin ballad, en av skivans toppar. Intrycket av skivan förhöjs av de duktiga musikerna Jim på gitarr, Randy Kohrs på dobro, Mike Sumner på banjo, Mark Fain på bas och Tim Crouch på fiddle och mandolin. Detta är en skiva för ar som gillar americana/ bluegrass. www.jimandlynnawoolsey.com

Publicerad: 2016-09-24  Artist: Jimmy Clay Frizzell
 Titel: Jimmy Clay Frizzell
 Skivbolag: Egen utgivning
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ny generation Frizzell är på gång genom Jimmy Clay. Röstmässigt så finns det influenser från hans farbröder Allen och David och även lite Lefty i vissa fraseringar. Jagtycker han ligger närmast Allen röstmässigt. Det här är hans första CD och han har skrivit alla låtarna tillsammans med några co-writers. Han har också producerat skivan som släpptes 2015 tillsammans med farbrodern David. CD’n innehåller tretton låtar varav en är en så kallad ”hidden track” alltså en låt som finns efter sista låtens slut. Första spåret ”Where do I go from here” är en shuffle som jag gillar. Jimmy fortsätter i samma stil med ett av CD’ns bästa spår ”Think of me” Så sänks tempot i några ballader bland annat den fina ”I know you love me” en topplåt. I den lite snabbare ”Hillbilly heaven” sjunger Allen duett med Jimmy. Ytterligare topplåtar är ”It could be love” och ”Let the ice cut the whiskey” i lite snabbare takt. Tempot sänks något I “Ain’t love something” och “Long gone woman”. I “The cheatin’ song” ställer David upp som duettpartner till Jimmy. Så ökar tempot till n fyrfyra i ”Texas hold em’” CD’n avslutas med två lugna fina ballader ”My crazy life”, kanske skivans bästa låt, och det ”gömda” spåret ”Alone to cry”. Det här är en mycket bra CD som visar att det finns hopp för oss som gillar riktig country. (tyvärr finns de oftast bara på små bolag eller egna utgåvor). Det här är en av 2015 års bästa CD. Kan köpas via www.faceook.com/jimmyclay.frizzell

Publicerad: 2016-05-29  Artist: Jim Stringer
 Titel: Pick It Up
 Skivbolag: The Music Room
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En sprillans ny CD med Jim Stringer där han har skrivit alla femton låtarna och producerat skivan själv. Dessutom spelar han många av instrumenten i kompet. Första spåret är en instrumental låt. Så fortsätter Jim med ”I crossed the line” som påminner om ”I walk the line” en av topparna på CD’n. Efter denna kommer två ballader ”You could have fooled me” och ”This time it’s different” två bra låtar. På spår sju kommer CD’ns bästa låt ”Bartender, tell me” som är en härligt gungig fyrfyra en topplåt. ”Wrong John” är en uptempolåt som följs av den lika fartiga ”I am, therefore I drink”. På näst sista spåret bjuder Jim på en kul text i ”That’s what friends are for”. Eftersom det är Texascountry så finns det givetvis med ett par swinglåtar också, men de tilltalar inte mig.

Publicerad: 2016-05-29  Artist: Landon Dodd
 Titel: What Comes natural To A Fool
 Skivbolag: Heart Of Texas Records (egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ny CD med Landon Dodd damp ner i brevlådan tillsammans med några andra skivor från Heart Of Texas Records. CD’n inleds med an svängig fyrfyra ”What comes natural to a fool en gammal härlig låt. Landon fortsätter i samma stil med ”All they serve in here is misery” som Landon har skrivit själv, två topplåtar att inleda en CD med. I ”Because of you” bjuds vi på en fin ballad som följs av en uptempolåt ”Give a lonely heart a home”. En av skivans bästa låtar är den lite lugnare ”One bar at a time” Skeets McDonald och Eddie Miller har skrivit den härliga fyrfyran ”Same old town” som är en av skivans bästa låtar. Den följs av den lite lugnare ”Barstool mountain”. Så kommer ytterligare en fyrfyra i ”I’m still not over you”. På näst sista spåret kommer en av CD’ns få ballader ”Loving you could never be better” en topplåt. CD’n avslutas med en uptumpolåt ”Mabel”. CD’n är lite ojämn i låtmaterialet men de låtar som höjer sig över de övriga gör att skivan är väl värd att investera i, om inte annat så för Landons bra röst och det utomordentliga kompet av toppmusiker. Gränsar till fyra hattar.

Publicerad: 2016-05-29  Artist: Dallas Wayne
 Titel: Songs The Jukebox Taught Me
 Skivbolag: Heart Of Texas Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Dallas Wayne med en ny CD på detta fantastiska skivbolag. CD’ns fjorton låtar är producerad av Dallas och Tommy Detamore, som också svarar för ”steelandet”, för övrigt är det idel toppmusiker på CD’n. Första låten ”Your time’s comin’” där Willie Nelson sjunger duett med Wayne är en uptempolåt. Efter denna följer en fantastisk ballad ”Who’ll turned out the lights” skriven av Wayne Kemp och Mack Vickery. Dallas bjuder på en gammal Don Gigson-hit i ”Sea of heartbreak” som är en lite snabbare låt. På åttonde spåret får vi en fin ballad i form av ”No relief in sight” en topplåt. Tillsammans med Jeannie Seely sjunger Dallas CD’ns bästa låt i fyrfyran ”It just doesn’t seem to matter” som Jeannie har skrivit, en topplåt. En lugn fin ballad återfinns på spår elva ”Eleven roses” som tillsammans med ”She always got what she wanted” är två av skivans bästa ballader. Som titeln antyder så är det ett antal mer eller mindre kända låtar som vi bjuds på. Jag tycker att Dallas Wayne gör dem full rättvisa och CD’n gränsar till fyra hattar.

Publicerad: 2016-05-29  Artist: Dottsy
 Titel: Texas Sensation
 Skivbolag: Heart Of Texas Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Ytterligare en CD från detta Texasbolag nu med en kvinnlig artist, Dottsy, utgiven 2016. CD’n är producerad av Justin Trevino och han har samlat idel toppmusiker för att kompa Dottsy. Tyvärr tycker jag att Justin har hittat lite för svaga låtar den här gången. Hennes förra CD ”Meet me in Texas” som Justin också producerade är bättre. På denna CD är det mest lite lugnare låtar i balladstil. Första låten ”It should have been easy” går ilite snabbare takt liksom spår fyra ”Red bird”. Den följs av en lugn ballad ”True women” , en bra låt. Ett av skivans bästa spår är den lite gungiga ”There’s not a dry eye in the house”. Ytterligare en bra ballad i stilla valstakt är Old love turned memory” som John Schweers har skrivit. Så ökas tempot något i ”Love is a two way street” en bra låt. I Bill Anderson’s och Roger Miller’s fantastiska ballad ”When two worlds collide” får vi höra Tony Booth sjunga duett med Dottsy. mycket bra och en av skivans bästa låtar. Sista låten är den klassiska ”Waltz across Texas”. En fullt godkänd CD, men som sagt, jag tycker att hennes tidigare ”Meet Me In Texas” är bättre.

Publicerad: 2016-05-29  Artist: Lazy Afternoon
 Titel: Lazy Afternoon
 Skivbolag: Egen utgivning
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är ett nytt band för mig som har givit ut en lite annorlunda CD som Marcus har låtit mig recensera. Jag vet inte riktigt vilken kategori den hör till då materialet är ganska varierat, men det finns en stark dragning åt cajunstilen tycker jag. Möjligen är det dragspelet som finns i bakgrunden på de flesta låtarna som gör det. Jag har några låtar som jag tycker sticker ut lite. Den första är ”Shelter me” som tillsammans med ”Before you fall to sleep” är två av CD’ns bästa låtar, båda är lite lugnare ballader. I ”As time is passing by” höjs tempot lite liksom i ”Here we go again”. En lugn lite gungig låt är ”I am lost”. Ytterligare ett par låtar som jag gillar är de lite snabbare ”Passed away” och ”South in my goal” den senare en av topparna på CD’n. Sista spåret ”Farewell” går i stilla valstakt, en fin låt.

Publicerad: 2016-05-29  Artist: Terry Robbins
 Titel: Long Live The Fiddle And Steel
 Skivbolag: Country Discovery Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Terry Robbins är en helt ny bekantskap för mig. Terry kommer från Ashland, Alabama. Titeln på denna CD säger allt det är steel och fiddle för hela slanten vilket är kännetecknade för detta bolag. Mike Headrick (på steel) och hans musiker gör här, som alltid, ett fantastiskt jobb. Titellåten, i lite snabbare tempo, som inleder är en hyllning till steelspelare och fiddlare och en bra låt som skapar stora förväntningar på fortsättningen. Terry fortsätter i högt tempo med ”Gettin’ taller”. Efter denna kommer ”I never thought losing her would hurt so bad” som är en lugnfin låt som tillhör topparna på CD’n. Så ökas tempot i ”Just gettin’ over you”. Den följs av två kanonlåter som också tillhör topparna på skivan, den lite lugnare ”I love you more than I love bacon” och balladen ”On the morning” den senare kanske skivans bästa låt. Jag gillar också den lugna ”Scratchin feels good”. Ytterligare en låt i samma takt är ”That’s why I’m not crying over you”, mycket bra. ”Unobstructed view” är en lite snabbare låt. Så kommer ytterligare en låt som gör mig knäsvag den lugna ”On the days that end in `y`”, också den en av CD’ns bästa låtar tillsammans med balladen ”When I’m holding you”. Sista låten ”A thousand miles away from you” är en uptempolåt. Det här är en CD för dig som gillar strikt country med steel och fiddle. Bara att inhandla. Betyget jag ger gränsar till fem hattar. Lars Thell

Publicerad: 2016-03-04  Artist: Ulrika Ölund
 Titel: Paper Plains And Skylines
 Skivbolag: Sunday Morning Music (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Vad är det som händer? Jag som nästan bara gillar att lyssna till strikt country och lite bluegrass sitter och njuter av en CD i singer-songwriter / popcountry-stil. Vad är orsaken till detta? Jo det är tre skäl. Dels Ulrikas fantastiska röst, det sparsmakade kompet och de mycket hörvärda texterna. Detta tillsammans gör denna till en mycket bra CD i den genren och gör att jag spelar den om och om igen. Vem är då Ulrika Ölund? JoUlrika är född och uppväxt i Norrland men numera boende i Göteborg och hon har hållit på med musik i nästan hela sitt liv. Inledningen på denna CD ”Those were the days” är en av få lite snabbare låtar tillsammans med ”All that you’ve got” som också går i lite snabbare takt. En av CD’ns bästa låtar tycker jag är ”Could this be love”, en riktigt bra låt. Ännu en bra låt är den lugna ”Not gonna change”. Jag har också fastnat för den lite bluegrassinfluerade ”Home” och den lite lugnare ”Puzzle”. Tempot ökar lite i ”Love me right”. CD’n avslutas med tre lugna låtar ”Ruins”, ”You weren’t the one” och ”Echoes” alla tre mycket vackra låtar. Utöver Ulrikas mjuka röst så bjuds vi på ett mycket bra smakfullt komp. Det här är en CD för dig som gillar lite lugnare låtar där du kan lyssna till och njuta av texterna. Skivan kan beställas via E-post : info@ulrikaolund.com eller www.ulrikaolund.com

Publicerad: 2016-03-04  Artist: Lisa Layne
 Titel: I’m In A Good Mood
 Skivbolag: I2I Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En för mig helt n bekantskap är Texastjejen Lisa Layne, men hon är ingen nykomling. Hoin har bland annat uppträtt som Patsy Cline i olika uppsättningar sedan slutet av 90-talet. Här är det dock inte Patsy som gäller utan mer strikt Texas-country med en blandning av fyrfyror, ballader och swinglåtar som ju är brukligt på skivor från Texas. Första spåret, av tolv, ”Two steppin’”är en svängig shuffle. Den följs av den välkända balladen ”When the grass grows over me” en av topparna på CD’n. Så följer två swinglåtar ”All the love in San Antone” och ”I’m in a good mood”, den senare i lie lugnare tempo med lite jazzinfluenser. Bäste låten på skivan tycker jag är fyrfyran ”It’s your love”, en riktig toetappin’. ”God as gone” och ”Busy makin’ plans” är två lugna ballader som jag gillar. Tempot höjs något i ”You taught me all I know” en mycket bra låt. Ytterligare en topplåt är ”A better mind to stay” som är en härlig danslåt i lite lugn fyrfyratakt, en av skivans bästa spår. Sista spåret är en lugn fin ballad ”Till I know it’s real” en av skivans bästa låtar. Skivan bjuder på en bra blandning av lugna ballader och lite mer fartiga låtar till ett utmärkt komp. Du blir inte besviken om du köper denna CD. lisa@lisalayne,com webguy@lisalayne.com

Publicerad: 2016-03-04  Artist: Michael Monroe Goodman
 Titel: The Flag, The Bible & Bill Monroe
 Skivbolag: Mammer Jam records (egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Ytterligare ett nytt namn för mig är Michael Monroe Goodman från Kentuky. Det är är hans fjärde CD och han har skrivit alla tretton sångerna själv och har fått till en bra blandning av låtar. Första spåret ”Wretched woman” är en lite svängig låt som jag gillar. I ”I’m just country” ökas tempot till en riktig uptempolåt. En låt jag gillar är den lite lugnare ”It never rains” med en steel i bakgrunden. Ett av CD’ns bästa spår är den lugna balladen ” ”The flag, The bible & Bill Monroe” med en ”crying” steel i bakgrunden en topplåt. Jag har också fastnat för den bluegrassinfluerade ”Drunk again” som går i snabbt tempo. Den följs av ännu en fin ballad med en gripande text ”She was mine” en topplåt. Efter denna ökas tempot lite i ”let it ride”. Ytterligare en låt med bluegrassinfluenser är ”Rosine I Cry”. Det här är en omväxlande skiva med ett variationsrikt komp v duktiga musiker, men framförallt låtar med bra och tänkvärda texter som man verkligen måste lyssna till. michael@michaelmonroegoodman.com

Publicerad: 2016-03-04  Artist: Artie Rodriguez
 Titel: Borderline Fool
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Floridabördige Artie Rodriguez tredje CD. På hans hemsida kan mna läsa att han har rötter i Texas och den musik som görs är är hans ledstjärna. Han berättar också att han är deputy sheriff på dagarna och sjunger country på kvällar. Artie har producerat CD’ns tolv spår självFörsta låten ”You’re gonna love, lovin’ me”är en lite snabbare låt med steel och fiddle i bakgrunden. Artie fortsätter med en Mexicoinfluerad ballad, titellåten ”Borderline fool” som är en av topparna på CD’n. Ytterligare en fin ballad är ”If you think it’s hard leaving” som även den tillhör mina favoriter på skivan. I ”Starting to feel that way” så höjs tempot något. Artie bjuder också på ett par swinglåtar. Jag har fastnat för balladerna och “Forever, now 6 ten” där Leona Williams är duettpartnerär en av skivans bästa låtar. Ytterligare en lugn fin låt är ”Just look at me”. Tempot ökas något i ”Get used to it” för att sedan sänkas lite i den fina balladen ”Blood I never knew” som har en bra text. Sista spåret ”Neon tan” är en lite snabbare låt. Kompet består av för mig okända musiker, med ett undantag Bobby Flores på fiddle, men de är mycket duktiga. På gränsen till fyra hattar.

Publicerad: 2016-03-04 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk