Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 714 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Connie Smith
 Titel: The Lost Tapes
 Skivbolag: Country Rewind Records 202
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Originalen till denna CD spelades in den 8 december 1972 för navy Hoedown som gjorde reklam för flottan mellan låtarna. Dessa band med 16 låtar försvann av okänd anledning. Nu har Connie tillsammans med sin man Marty Stuart och ett antal musiker försökt återskapa 11 av dessa låtar så lika originalen som möjligt. CD’n inleds med Dallas Frazier’s uptempolåt ”Just on time”. Den följs av en av topparna på CD’n den lugna balladen ”I never once stopped loving you” som Bill Anderson och Jan Howard har skrivit. Connie fortsätter i högt tempo med ”Louisianna man”, ”Cincinnati, Ohio” och ”Just for what i am”. Därefter kommer en av Connie’s topplåtar ”Once a day” skriven av Bill Anderson. En fantastisk låt är balladen ”Long black limousine” skriven av Bobby George och Vern Stovall. Så ökar Connie tempot i ”The race is on”. CD’n avslutas med 2 sacred songs ”Amazing grace” och ”How great thou art”. Utöver dessa så får vi 2 bonuslåtar I form av”Where is my castle” och “He touched me” två fina sacred songs. Det här är ett ypperligt tillfälle att upptäcka en av countryns bästa sångerskor om du inte har hört henne tidigare.

Publicerad: 2015-09-10  Artist: BRIAN MALLERY
 Titel: Legends II
 Skivbolag: Dirt Road Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Brian Mallery är en mycket produktiv kille, här med sin 9:de CD, alla på det egna bolaget Dirt Road records. Det här är den andra CD’n där han framför hela 15 låtar som andra artister har gjort och som han gillar. Första låten på denna CD är Gene Watson’s ”Paper Rosie”, en låt jag gillar. Brian fortsätter med Merle Haggard’s ”The fugitive ” och ”Big City”. En av mina favoriter på skivan är Moe Bandy’s ”Till I’m too old to die young”, en kanonlåt. Ännu en topplåt som Brian har plockat fram är Randy Travis ”1982”. Brian fortsätter med ännu en Moe Bandy-hit ”Here I am I’m drunk again” som är en härlig shuffle. En av topparna på CD’n är George Strait’s ”Give it away”. Brian har också tagit fram en av mina favoritlåtar ”Crystal chandeliers” en fantastisk låt. Vern Gosdin är mannen bakom toppballaden ”That just about does it” en av de bästa låtarna på skivan. Visserligen har jag hört alla låtarna tidigare, men Brian gör dem på sitt speciella sätt så de känns ändå som nya. En utmärkt CD för dig som nyligen har upptäckt vår fantastiska musik här får du höra hur country ska låta. Ett givet köp. www.brianmallery.com Hälsa från oss.

Publicerad: 2015-09-10  Artist: Jake Houston
 Titel: Carrying the Flame
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En sprillans ny CD med en för mig okänd kille kom med posten för ett par veckor sedan. Av den korta texten på konvolutet så förstår jag att det är hans första CD och att han har producerat den ihop med basisten Ivan Gates. Jake har skrivit alla11 låtarna på skivan själv. Musikerna är inga kända namn men de gör ett fantastiskt jobb, framförallt steelkillen , Jim Park. Första spåret ”Two steppin’” är en riktigt snabb låt med ett fantastiskt steelspel av Jim Park. Efter denna snabba inledning så drar Jake ner på tempot i ”Would you say you feel the same” som är ett av skivans bästa spår. ”Promise you’ll leave” är en lugn ballad med en ”crying steel” i bakgrunden. En av mina favoriter på CD’n är 4:4:an ”Bourbon and beer” en topplåt. ”Carry the flame” är en svängig låt som hyllar några av våra bortgångna countryartister, en mycket bra låt. Jake bjuder på ytterligare två lugna ballader i ”Hold me” och avslutningsspåret ”Maybe”. En mycket bra CD med såväl ballader som lite snabbare låtar och ett fantastiskt komp av för mig okända musiker. Jag ser fram emot kommande CD med Jake.

Publicerad: 2015-09-10  Artist: FOUR LEAF CLOVER
 Titel: Four Leaf Clover
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Köpingsbandet Four Leaf Clover här med sin första CD. Bandet har plockat ihop 11 låtar och visar att svensk country håller högklass. Materialet är blandat av snabba och lugna låtar där bandets leadgitarrist Åke Cromnow har skrivit 6 av skivans 11 låtar. Första spåret är Gary Seften’s ”Different kind of flower” som Ray Price hade en mindre hit med. Åke har skrivit den lite lugnare balladen ”Then you have seen me” och den fina balladen ”A house on the other side of town”. Bandet gör en bra tolkning av Eddie Miller och Bob Morris ”Playboy” som Wynn Stewart hade en hit med. Åke har också plitat ihop en härlig 4:4:a med titeln ”Two wrongs don’t make it right” en av mina favoriter på skivan. Åke har också skrivit den fina balladen ”Until the right one comes along” som avslutar CD’n. En mycket bra svensk countryskiva som du kommer att gilla om du föredrar lite lugnare låtar.

Publicerad: 2015-09-10  Artist: Albin & The Honky Tonk Express.
 Titel: Albin & The Honky Tonk Express
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Stockholmsbandets första CD och den innehåller ”bara” 6 låtar, alla skrivna av bandets sångare och rytmgitarrist, Albin Brandstedt. Första låten ”Every single town” börjar i alternativ- countrystil för att sedan växla till en bluegrassinfluerad countrylåt. Andra spåret drar lite åt country-rock-hållet, det är en snabb låt med titeln ”Lone ranger”. Min absoluta favorit på CD’n är 4:4:an ”City bound” en fin countrylåt. ”Lisa” är en ”rockig” låt med en banjo i bakgrunden. ”Honky tonk express” är en låt som ligger lite åt alternativ-country-hållet. Sista spåret ”Worst hangover” inleds på ett kul sätt med en skrovlig dagen efter-röst för att sedan när musiken och sångaren kommer igång blir en riktigt bra omväxlande countrylåt.

Publicerad: 2015-09-10  Artist: Carrie Hall Countryband
 Titel: The First One
 Skivbolag: Egen utgivning
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här svenska bandet kommer, trots namnet, från Hudiksvallstrakten (Gnarp). Som namnet på CD’n antyder så är det bandets första skiva. CD’n innehåller 7 låtar varav 6 covers och en låt skriven av bandets ”multiinstrumentalist”, Benny Olsson. Första spåret på CD’n är Shania Twain’s hit ”Who’s bed have your boots been under” som bandet gör en bra version av. De fortsätter med Marty Stuart’s ”Tempted” som också får fullt godkännande. Benny Olsson sjunger duett med Carrie i sin egna komposition ”I got over you” som går i stilla valstakt, ett av CD’ns bästa spår. Bandet tar sig sedan an Johnny and Jack’s it ”Ashes of love” som de gör i högt tempo. Den följs av Hank Williams ”Hey good looking”. Sara evans och Jamie O’Hara har skrivit sara’s hit ”Shame about that” som bandet gör riktigt bra. Som avslutning på skivan han man valt att göra Johnny Cash’s klassiker ”I still miss someone” som också är fullt godkänd. CD’n kan beställas via e-post: carriehall.country@gmail.com

Publicerad: 2015-09-10  Artist: Red Jenkins
 Titel: Stone Country
 Skivbolag: Red Hot Country 6
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Vår gode vän Red Jenkins (Björn Raita) har troligen klippbiljett mellan Arlanda och Nashville och Texas där han spelar in sina fantastiska alster. Som titeln säger så är det real stoned country som gäller här. Producenten Bill Green har plockat ihop hela 18 låtar av mycket hög kvalitet. Jag ska bara nämna några av mina favoriter på CD’n På balladen ”Son of the Pioneers” bjuder Red på en duett med Tony Booth, en topplåt. I ”On the bottom lookin’ down” bjuder Red upp till en stilla valstillsammans med Billy Yates.. Tempot höjs något i ”Forgiving you was easy” där Willie Nelson medverkar. Leona Williams har skrivit en tribute-song till Red med titeln ”Stone cold country Red” som hon framför. En av topparna på CD’n är ”My heart still believes” där vi får höra Amber Digbys ljuva stämma. En annan låt jag gillar är den lugna ”Down in old Lafayette” där Dottsy medverkar mad sång. Ytterligare en topplåt är ”Hillbilly Wine” där Bill Green sjunger duett med Red. Miss Lselie och red bjuder på ett av skivans bästa spår i fyrfyran ”Tryin’ to hide the circle”. Skivans absoluta toppspår får avsluta och det är den fantastiska låten av Ruthie Steele /Glynn Martin ”The men he used to be” som handlar om en man som drabbats av Alsheimers. En riktig tårdrypare som beskriver hur denna sjukdom även drabbar anhöriga. Detta är ett nytt toppalbum från Red och det är bara att inhandla.

Publicerad: 2015-07-10  Artist: The Malpass Brothers
 Titel: The Malpass Brothers
 Skivbolag: Organic records 15902
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Bröderna Christopher och Tyler Malpass från Goldsboro North Carolina med en sprillans ny CD (jag tror att det är deras första). CDn är producerad av Doyle Lawson och då var min första tanke att det här är en bluegrassduo, men icke, även om de gör ett par Louvin Brothers-låtar. Första spåret är Bill Andersons fantastiska ”A death in the family” som de gör riktigt bra, även om de inte når upp till Jimmy Dickens inlevelse i texten. Efter denna bjuder duon på fin stämsång i bästa Louvin Brothers-stil i ”Which one is to blame”. I Jack Clements ”It’ll be me” rockar killarna till det ordentligt (jag hade hellre hört en ballad). Det får jag däremot göra på nästa spår ”Learn to love me too” som bröderna har plitat ihop tillsammans, en av topparna på CDn. Den följs av Willie Nelsons ”Hello walls” i en bra tolkning. Marty Robbins ”Begging to you” är också en låt som tillhör topparna på CDn. I ”Here in Alberta I’ll stay” går mina tankar till Martys westernballader. Ytterligare ett toppspår är ”I met a friend of yours today”. Bröderna bjuder på två hank Williams-åtar i WBaby,we’re really in love” och ”I just don’t like this kind o livin’”. Ytterligare en låt från brödernas penna är ”I found someone to love” som är ett av skivans bästa spår. CDn avslutas med en fantastisk version av Louvin Brothers ”Satan and the Saint”. Det här var en mycket positiv överraskning för mig och jag vill rekommendera den å det varmaste. Ett givet köp.

Publicerad: 2015-07-10  Artist: Red Sovine
 Titel: Hold Everything
 Skivbolag: Jasmine records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Ännu en gång vill jag framföra ett tack till det engelska bolaget Jasmine records för deras satsning på att ge ut 60-talsskivor på CD. Nu har turen kommit till två Red Sovine LP från tidigt 60-tal. Woodrow Wilson ”Red” Sovine har alltid tillhört min favoritskara och denna CD friskar upp gamla minnen. Vi får njuta av Reds djupa röst på hela 24 spår. Jag kan inte räkna upp alla bra låtar utan nöjer mig med dem som jag tycker höjer sig lite över de andra. Den första är George Jones ”One is a lonely number” som följs av Roger Millers ”Invitation to the blues”. Mel tillis har skrivit topplåten ”If I could come back”. En av Reds mest kända låtar är balladen ”Little Rosa” en riktig tårdrypare. Ännu en bra låt är ”Color of the blues”. Två av mina absoluta favoriter på CDn är ”East of west Berlin” och A wound time can’t erase”. Ytterligare bra spår är ”Tears broke out on me”, ”Losing your love” och ”Tender years”. Det här är en CD för dig som gillar 60-talscountry eller som vill upptäcka denna fantastiska era. Ett givet köp.

Publicerad: 2015-07-10  Artist: T. Jae Christian
 Titel: Old Violin
 Skivbolag: Universal Sound records 10046
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Veteranen T. Jae har åter varit i studion och som alltid så handlar det om bra country på detta bolag. T.Jaes mörka röst tycker jag gör sig bäst i lite lugnare låtar och det är vad vi bjuds på här. Leslie Satcher har skrivit den stilla valsen ”From your knees” med en mycket tänkvärd text om vad spriten kan ställa till med. T. Jae fortsätter med Johnny Paychacks ”Old violin”. Ett av CD’ns bästa spår är ”This song wrote itself” en kanonlåt av Max D. Barnes/Hank Cochran/ Vern Gosdin.Skivans absolut bästa spår är T.Jaes ”I won’t be that easy to forget” bara den är värd skivpriset. En annan bra låt är ”Whiskey IV” med en fin steel och piano i bakfrunden. Jag gillar också ”You’re so good for me(and that’s bad) och ”It ain’t easy (being me). CD’ avslutas med en låt I lite snabbare takt “I wanna wake up by her side”. T. Jae gör ingen vän av strikt country besviken och kompet är som alltid av högsta kvalitet på detta bolag.

Publicerad: 2015-07-10  Artist: Justin Trevino
 Titel: Justin Trevino sings Johnny Bush
 Skivbolag: Heart of Texas records 7338
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Produktive Justin med ännu en ny CD där han på 14 spår hyllar sin vän Johnny Bush som ju är något av en legend i Texas. Visst har jag hört alla låtarna tidigare men det är överlag bra låtar och ett fantastiskt komp med steel, fiddle i framkanten vilket gör att jag faller för CDn. Justin inleder med en härlig fyrfyra i ”One night at a Johnny Bush dance”. Jag gillar också de lite lugnare ”Conscience turn your back” och ”You’ll never leave me completely”. En av topparna på CDn är fyrfyran When my consciece hurts the most”. Det gäller också för Lawton Williams fantastiska ”Cold, cold hands”. Justin fortsätter med en shuffle i ”TonightI’m going home to an angel”. Ytterligare tre bra spår är It’s the last time I’ll ever cheat on you”, “Back from the wine” och ”Tonight we steal heaven again”. “Texas dance hall girl” är nästan ett måste på en CD inspelad I exas och här gör Justin en mycket bra tolkning av denna topplåt. Det här är en CD för dig som gillar real Texas music med steel och fiddle i högsätet.

Publicerad: 2015-07-10  Artist: Jill Johnson & Doug Seegers
 Titel: In Tandem
 Skivbolag: Lionheart records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Så har det äntligen kommit, det omtalade och av många efterlängtade albumet med Jill och Doug. Förväntningarna steg för mignär CDn inleds med Joyce Allsups ”We’ll sweep out the ashes in the morning” som Gram Parson och Emmylou Harris gjorde på 60-talet. Här bjuds vi på en riktigt bra version av Jill och Doug. Ytterligare ett säkert kort kommer på spår tre, Emmylous och Bill Danoffs kanonlåt ”Boulder to Birmingham” en riktig pärla. Paret fortsätter med en stilla vals i ”Do right woman”. Så ökas takten ordentligt i ”Precious wedding vow” med cajuninfluenser och fint fiddlande av Barbara Lamb. Dougs ”Lord I’m trying” är en mycket fin ballad. Paret fortsätter med Don Everlys ”So sad to watch good love go bad”. Det här är en CD som säkert kommer att tilltala många och säkert blir det en guld eller platinaskiva. Ett givet köp.

Publicerad: 2015-07-10  Artist: KANADA
 Titel: Paradise In Her Arms
 Skivbolag: Egen utgivning
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

KANADA är artistnamnet för Stockholmskillen Johan Hammarberg. Detta album med nio låtar är (ännu så länge) bara släppt på digitala kanaler. Materialet är i Americana/singer songwriterstilen och Johan har skrivit alla låtarna själv. De låtar jag har fastnat främst för är ”Baby can I see you tonight” som är en lugn ballad. Den låt som jag håller för att vara albumets bästa spår är ”Don’t you worry ’bout me” som handlar om en kille som det har gått utför med det mesta här i livet, men ej vill erkänna detta för sin mor, en stark text som jag önskar hade fler verser. Nästa låt som jag också håller högt är den countryinfluerade ”A simple man”. Jag ser fram emot att få den som en CD för att kunna sitta i favoritsoffan och lyssna till dessa fantastiska texter. Ni kan lyssna på albumet via WWW.facebook.com/kanadamusic.

Publicerad: 2015-07-10 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk