Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 695 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Trailerpark Idlers
 Titel: Meanwhile In Dogpatch
 Skivbolag: Fortune Records 006
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ny CD med det produktiva bandet från Norrköping/Söderköping, nu på ett nytt bolag, det låter intressant. Ni som har läst mina recensioner av bandets CD i tidigare SCC-NYTT vet att jag är lite svag för detta band och deras frejdiga, unika, genuina musik och alltid ger positiva omdömen om dem. Så är fallet även nu då byte av bolag ej har förändrat deras musikstil. Cd’n innehåller hela femton spår och jag har fastnat lite extra för några av dem. Första spåret ”I’m A Rich Girl” är en lite snabbare låt med sång av Miss Lee (Elisabeth Hellman). Hon svarar för övrigt för det mesta i sångväg på skivan. Nästa spår som jag har fastnat för är ”Will We Ever Find It Back” som också är en lite snabbare låt. Miss Lee fortsätter med ett par lite lugnare låtar i ”Not Today But Someday Soon” och ”Why Don’t You Come Home”, den senare en av topparna på CD’n. Bandet bjuder på tre cajuninflurerade låtar i den lite snabbare ”J’tends La Cloche Sonner”, ”Tarte Au Crapaud” som är en stilla vals och den snabba ”Nourri Pas Le Cadmo’n” (jag ger mig ej på någon översättning). Jag gillar också den taktfasta ”The Railroad Man” med banjon som framträdande instrument i kompet. Ytterligare en topplåt är ”Here’s Your Bag, Here’s Your Shoes, Here’s The Door” som är en snabb låt med Morgan som sångare. Ett Givet köp, inte bara för ”öschötar”.
Lars Thell

Publicerad: 2013-08-30 



 Artist: Daniel Romano
 Titel: Come Cry With Me
 Skivbolag: Normaltown Records1005
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En sprillans ny CD med en för mig ny kille damp ner i brevlådan i veckan. Tyvärr finns det ingen information om killen på konvolutet vilket är tråkigt då killen och komp är mycket bra. Jag kollade på nätet och hittade att Daniel är från Welland, Ontario och att han är 27 år. Detta är hans tredje CD. Daniel har skrivit alla låtarna på CD’n själv och det ska han ha all heder av. Materialet är mest lugna fina låtar med bra texter till ett tungt komp med steel och fiddle och fin bas i bakgrunden. Första spåret är en lugn topplåt ”Middle Child” med en text som som gör att jag ryser. Daniel fortsätter i samma fina stil med ”Two Pillow Sleeper” och ”Just Between You And Me”. De lugna låtarna avlöser varandra och näst på tur står ”I’m Not Crying Over You” och ”He Lets Her Memory Go (Wild). Den enda uptempolåten på CD’n är ”Chicken Bill” som följs av en stilla vals i ”When I Was Abroad”. Så återgår Daniel till de stillsamma balladerna med ”Where No One Else Will Find It”. Tempot höjs något i ”That’s The Very Moment”. Sista spåret är en lugn ballad ”A New Love (Can Be Found) det är en liveinspelning (men utan störande publik). En mycket bra CD som jag varmt kan rekommendera, om du gillar lugna låtar.
Lars Thell

Publicerad: 2013-08-30 



 Artist: Amber Digby
 Titel: The World You’re Living In
 Skivbolag: Heart Of Texas Records 4606
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ny CD med Amber Digby väcker alltid stora förväntningar hos mig. Här är det inte bara Honky Tonk låtar utan vi får många ballader bland de fjorton spåren. Amber inleder dock i vanlig stil med en härlig fyrfyra ”It’s A Long Way From Heaven (To The World You’re Living In)”. Efter denna superba inledning så drar Amber ner tempot i ”One More Thing I Wished I’d Said” som är en lugn ballad. Ytterligare en fin ballad är ”She’d Already Won Your Heart”. Amber har bjudit in Vince Gill till en fantastisk duett i fyrfyran ”The One I Can’t Live Without” som är skivans topplåt. Vi bjuds på en härlig shuffle i ”Where Will You Go”. Vi får höra ännu en duett, men nu med Randy Lindley, ”We Loved It Away”. Amber bjuder på yttterligare en fyrfyra i ”You Put Me Here” en kanonlåt. Cd’n avslutas med Ett gästspel av Lloyd Green som ”steelar” fram ”Little Darlin’”. En genomgående bra CD, med ett undantag, varför ta med ”If It Ain’t Love” när det finns så många bra låtar att välja på. Kompet som vanligt av yppersta klass med våra kära vänner som brukar spela på heart Of Texas- skivor. Ett givet köp.
Lars Thell

Publicerad: 2013-08-30 



 Artist: Billy White Jr
 Titel: Just Another Sad Ol’ Song
 Skivbolag: Ayemaydah Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En helt ny bekantskap för mig är Texaskillen Billy White. På hans hemsida kan man läsa att han har jobbat som gitarrist och låtskrivare i ett antal år. Han har en CD som givits ut tidigare. CD’n inleds med en svängig låt ”Don´t Leave Me Standing Here”. Så sänks tempot i balladen ”The Most Important Work”. Billy ökar takten något i ”Nothing New” en låt som jag gillar. En mjuk fin låt är ”Train Leaves Here This Morning” som har lite bluegrassinfluenser. Billy bjuder på ännu ett par lugna ballader i ”The Future Ain’t What It Used To Be” och ”We Had Our Lives All Planned”. Billy har plockat fram en härlig shuffle i ”A Little Hitch”. CD’ avslutas med en lugn ballad ”The Reunion Time”. Jag föreslår att du provlyssnar före ett köp, men skivan är fullt godkänd.
Lars Thell

Publicerad: 2013-08-30 



 Artist: Cina Samuelsson
 Titel: The Fast Road Home
 Skivbolag: Cool Country Music 121
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Cina har åter varit i skivstudion, det är fem år sedan senaste full-CD’n kom ut, så det var på tiden tycker jag. Cina har ägnat de fem åren till att bland annat plita ihop alla låtarna på CD’n och det har hon gjort bra. Materialet är blandat med snabba och lugna låtar och drar lite åt den modernare countryn. Cina inleder i högt tempo med ”He’s Going Crazy”. Så sänks takten lite i ”Not Ready To Let Her Fly” en fin låt som följs av balladen ”Memory Lane”. Titellåten ”The Fast Road Home” är en lite snabbare låt. Cina bjuder på ännu en lite lugnare låt i ”Miserable, Sad And Blue”. Cd’ns enda fyrfyra heter ”I’ll Never Be Your Sweetheart Again” och den tycker jag är skivans bästa spår. Cina har fått Bobby Flores att ställa upp och sjunga duett med henne i en lugn fin låt ”You Make Me Feel” en mycket bra låt. Cina bjuder på ett par swinglåtar vilket inte är min stil. CD’n avslutas med ett bonusspår ”I’m Sorry” där Rayburn Anthony sjunger duett med Cina.
Lars Thell

Publicerad: 2013-08-30 



 Artist: Mark Collie & His Reckles Companions
 Titel: Alive At Brushy Mountain State Penitantiary
 Skivbolag: MCA
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Mark Collie’s senaste släppta CD är inspelad live i Brushy mountain-fängelset 2001, men släpps först nu. CD’n innehåller fjorton spår och med lite mellansnack blir det totalt 55 minuters bra underhållning. Mark berättar bland annat att han har inspirerats att göra den här skivan efter några samtal med Johnny Cash. Mar inleder i lite rockig låt ”One More Second Chance” och ”I Could´ve Gone Right”, de är väl inte riktigt i min smak men publiken gillade dem. Däremot gillar jag ”Maybe Mexico” som är en härlig lite svängig låt. I ”Heaven Bound” bjuder Mark in Kelly Willis i en duett. Kelly får sedan göra ”Got A Feeling For Ya” på egen hand. Mark fortsätter sedan med en fin ballad i ”On The Day I Day” som tillsammans med den lugna ”Rose Covered Garden” tillhör skivans toppar. Kelly kommer tillbaka och gör ”Why Me Lord” tillsammans med Mark. Mark hyllar sedan sin idol Johnny Cash med en mycket bra version av ”Folsom Prison Blues”. Jag gillar också den lite snabbare ”Reckles Companion”. CD’n avslutas med ”Gospel Train” där fängelsekören medverkar. En fullt godkänd CD, men provlyssna gärna före ett köp.
Lars Thell

Publicerad: 2013-08-30 



 Artist: Bobby Osborne & The Rocky Top Express
 Titel: New Bluegrass And Old Heritages
 Skivbolag: Rural Rytm Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Bobby är flitig i studion och kommer här med en ny CD och det är som vanligt bluegrass av bästa märke när det gäller Bobby. Här inleder Bobby med en lite snabbare låt ”I’m Going Back To The Mountain”. Jag gillar den lugnare ”One More Time” bättre, det är ett härligt gung i den och det är CD’s topplåt. Bobby ökar sedan tempot i ”Heartache Looking For A Home” och ”Muddy Waters”. Den stilla valsen ”I Wrecked My Life” tillhör topparna på skivan tycker jag, trots den sorgliga texten. I ”The Old Oak Tree” ökar Bobby takten för att sedan snabbt gå ner i tempo i balladen ”The Last Bridge You’ll Burn”. Så växlar Bobby tempo igen i de snabbare ”Why Don’t You Turn Me Loose” och ”Low And Lonely”. CD’v avslutas med ”Born In Kentucky” som är en hyllning till denna stat. Som alltid när det gäller bluegrass så är det fantastiska musiker som hörs i kompet, detta är definitivt inget undantag, toppmusiker. För bluegrasfantaster är det bara att köpa.
Lars Thell

Publicerad: 2013-08-30 



 Artist: Rich Mahan
 Titel: Blame Bobby Bare
 Skivbolag: Snortin’ Horse Records 009
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Rich Mahan är ett nytt namn för mig. Han är från Kalifornien där han har levt ett kringflackande liv och spelat olika sorters musik. I innerkonvolutet på CD’n berättar Rich hur hans pappa kopplade av jobbet genom att spela Bobby Bare’s skivor. Detta skapade förväntningar på att jag skulle få höra liknande material, men tyvärr så blev det inte. Här är det mer åt ”gitarrcountry” med dragning åt countryrock. Trots det så finns det några riktigt bra låtar som jag gillar. Rich har skrivit alla låtar utom sista spåret själv. Cd’n inleds med en fartig låt ”Math” där det är svårt att hålla fötterna stilla. En av mina favoriter på skivan är den svängiga ”Tequila Y Mota” i ”mexicanastil”. Jag gillar också ”Favorite Shirt”, ”Mama Found My Bong” och ”The Hills Of South Dakota” som alla tre är lita snabbare låtar. Ev av skivans bästa låtar är den svängiga ”Rehabs For Quitters”, med en kul text. Sista spåret är en låt som Bobby Bare hade en hit med ”Put A Little Lovin’ On Me”, ingen av hans toppar tycker jag, och den tilltalar mig inte här heller. Gräns till tre hattar på grund av ett par topplåtar. Provlyssna före ett köp.
Lars Thell

Publicerad: 2013-08-30 



 Artist: Junior Brown
 Titel: Volume Ten
 Skivbolag: 101 Distribution
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

2 hattar bild
Junior Brown har aldrig varit någon av mina favoriter, denna Cd med sex spår ändrar inte min uppfattning. Visst är han en bra gitarrist, men ändå inget för mig. Första spåret ”Hang Up And Drive” är en fartig svängig låt. Så sänks tempot i ”Apathy Waltz” som följs av swinglåten ”I’m Headed Back To Austin Tonight”. Junior bjuder sedan på en lugn låt i ”The Phantom Of The Opry” som följs av en lugn blueslåt ”Trust Me”. Sista spåret ”Almost Tulsa” är en instrumental låt där Junior får briljera med sin gitarr. Tyvärr ingen CD för mig.
Lars Thell

Publicerad: 2013-08-30 



 Artist: Ulf ”M” Andersson & The Wild Bunch
 Titel: One Hell Of A Ride
 Skivbolag: Rootsy
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är ”Maskens” tredje och sista CD, säger han själv. Däremot ska han inte sluta med att spela live vilket gläder många fans. CD’n bjuder på ett antal covers och har en bra blandning av snabba och stillsamma låtar. Ulf inleder i högt tempo med ”Lone Star Blues”. Så sänker han tempot något i ”Pretty Good At Drinkin’ Beer”. Efter dessa kommer den lite stillsammare Ronnie Milsap-hiten ”After Sweet Memories(Play Born To Lose Again” som är en topplåt. Ytterligare låtar som jag gillar är balladerna ”We’re Falling In Love Again” och ”What Do You Want With His Love” som tillhör topparna på CD’n. Jag gillar också ”maskens” tolkning av den otroligt svängiga ”Stayin’ Up Late” i bästa Refreshments-stil. För alla Elvis-fans så har Ulf plockat fram ”Love Me”. Sista spåret av de tretton bjuder på en kul text i ”Marry For Money”. En bra CD med ett utmärkt komp av The Wild Bunch.

Publicerad: 2013-08-30 



 Artist: Wesley Dennis
 Titel: Country Enough
 Skivbolag: Dirt Road Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Wesley Dennis är inte så värst produktiv vad det gäller skivor. Han har tidigare givit ut ”Wesley Dennis” på Mercury, 1995 och ”Country To The Core” på Millenium Records 2000 och nu 2012 ”Country Enough”. Titeln på denna CD tycker jag stämmar bra för visst är Wesley tillräckligt country, kanske för mycket för dagens Nashville. Här bjuder Wesley på hela 14 låtar varav tre har funnits på hans första CD, men det stör inte då det är tre topplåtar. Wesley har skrivit hälften av låtarna på CD och resterande är av andra writers. CD’n inleds med en lugn fin ballad ”A Month Of Sundays”. Så ökar han tempot i ”That Dog Won’t Hunt” som följs av den lugna balladen ”You”. Därefter kommer titellåten ”Country Enough” som beskriver hur Wesley känner för dagens countrymusik. Den inleds med några strofer från ”Faded Love” för att sedan ”poppas upp”. Wesley låter sin mor medverka på ”Lovin’ On Backstreet” som är en kanonlåt i lite lugnare takt. Därefter ökas tempot i ”Ring That Belle”. Modern får även medverka på ”When The Tingle Becomes A Chill”, Loretta Lynn’s topplåt. Vi bjuds på ytterligare ett par lugna låtar i ”Final Touches” och ” Brotherly Love”. Det blir lite ”south of the border” i ”Sun, Surf And The Sand (And My Ties) en bar låt som följs av den lugna balladen ”Lady’s Choice”. Tempot höjs något i ”I Don’t Know (But I’ve Been Told) som följs av den lugna ”Don’t Make Me Feel At Home” som är en av topparna på CD’n. Sista spåret är den lite snabbare ”Who’s Countin’”. Det här är en riktigt bra CD med bra låtar till toppkomp och en bra mix av snabba och lugna låtar. CDn kan köpas från Wesley’s hemsida www.wesleydennismusic.com. Glöm inte att hälsa från Smålands Country Club.
Lars Thell

Publicerad: 2013-08-30 



 Artist: John Henry
 Titel: Rural Dwellers
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är ett svenskt bluegrassband från Piteå. Bandet består av Ulrika Weinz, gitarr oh sång, Mikael Backman, munspel, banjo och sång, Erik Berggren, banjo, gitarr, mandolin och sång samt Jonas Lindberg, bas och sång. Bandet blev i år svenska mästare i bluegrasskategorin. Det här är bandets andra CD, den första ”Rank Strangers” kom 2010. CD’n innehåller hela 15 spår och det är en blandning av egna och traditionella låtar. Bandet inleder i högt tempo med ”Wild Bill Jones” och den följs av den lite lugnare fina ”Say Darling Say”. Ulrika har skrivit den stämningsfulla ”The Little Blue Bird”, en topplåt. Ett av mina favoritspår på CD’n är ”Make Me A Pallet On Your Floor” tillsammans med ”Gold Watch And Chain”. Jag gillar också Ulrikas mjuka ”Just Blow Away”. Bandet gör också en mycket bra version av ”Old Joe Clark”. Bästa spåret på CD’n tycker jag är ”Angelband” som bandet gör fantastiskt bra. Ännu två bra låtar är ”Train On The Island” och ”Raise A Ruckus”. Bandet har bra ”driv” och de är duktiga på sina respektive instrument. Utöver detta så har vi Ulrikas fantastiska sångröst samt fin stämsång på många låtar. En mycket bra bluegrass-skiva som varje vän av denna musikform ska ha i sin samling. Missa den inte, den kan köpas via www.weinzatwork.com/johnhenry.html.
Lars Thell

Publicerad: 2013-08-30 



 Artist: Will Banister
 Titel: Turn Back Time
 Skivbolag: Clovisite Records (eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:


För ett år sedan recenserade jag Will’s första CD ”I Turned Her To Country” och den fick fyra hattar. Den här nya CD’n saknar de toppar som den hade varför jag sänker betyget något. Kompet är liksom på den förra topp med Tommy Detamore på steel i fronten. Will har skrivit åtta av skivans elva spår själv och två som co-writer. Titellåten ”Turn Back Time”, som inleder CD’n har brodern Colt skrivit och det är en låt i lite högre tempo och fortsätter i samma takt med ”She’s Somewhere In Texas Tonight”. Så sänks tempot i den fantastiska balladen ”I Wonder Who’s In Denver” som är ett av skivans bästa spår. Även den lugna ”Heartbroken Honky Tonk Queen” är en bra låt. Jag gillar också ”This Seems More Like Living” och ”Good Times Will Stay” som också är lite lugnare låtar. Sista spåret ”Fiddle Man” är en riktig farthållare. Som sagt strikt komp med steel och fiddle, men inte lika bra som den första. Båda skivorna kan köpas via www.willbanister.com eller www.johnnymulhair.com.
Lars Thell

Publicerad: 2013-08-30 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk