Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 660 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Annica Sillars
 Titel: Annica Sillars
 Skivbolag: Dala pop
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det är inte så ofta som jag/vi brukar recensera skivor med bara fyra låtar på, men när vår medlem, Annica Sillars, skickade sin skiva så gör jag givetvis ett undantag. Annica är ju ingen nykomling inom countrymusiken utan har ägnat sig åt att sjunga country på sin fritid under många år. 2008 vann hon kategorin ”Pure Country” i Country-SM med sitt dåvarande band ”Countrynners” Det här är ändå hennes första skiva som hon ger ut. CD’n inleds med två lite snabbare Låtar ”Loving Memories” och ”Choose You”. Jag har fastnat mer för de två lite lugnare låtarna ”Scrape my heart” och ”Daddy’s song” båda med mycket fina texter. www.annicasillars.com

Publicerad: 2018-03-11  Artist: Laura Benitez And The Heartache
 Titel: With All Its Thorns
 Skivbolag: Copperhead Records (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Laura Benitez är ett helt nytt namn för mig. Hon bor i Berkeley, Kalifornien och hennes musik är strakt influerad av Bakersfieldsoundet. Det här är hennes tredje CD som innehåller elva låtar och den släpptes under förra året. Laura har skrivit alla låtarna på skivan och även producerat den. CD’n inleds med en lite snabbare låt ”Something better than a broken heart”. Den följs av den lugnar ”Easier things to do”. Ett av skivans bästa spår är den lite lugnare fyrfyran ”Our remembers when”, en riktigt bra låt. Ännu en låt som tillhör topparna på CD’n är ”Almost the the right one/ Casi mi Cielo” där Laura också sjunger lite på spanska , vilket jag gillar, en topplåt. Jag gillar också den svängiga ”The fool I am right now” där Ian Sutter bjuder på fint steelspel. I ”Secrets” bjuder Laura på lite ”south of the border” med ett dragspel i bakgrunden, en mycket fin låt. Laura bjuder upp till en stilla vals i ”Why does it matter”, vilket jag tackar ja till, en mycket vacker låt. CD’n avslutas med den lite snabbare bluegrassinfluerade ”Nora went down the mountain”. Det här är en CD som jag varmt vill rekommendera till dig som gillar country som har behållit rötterna.
www.LauraBenitezandtheHeartache.com

Publicerad: 2018-03-11  Artist: Eric Strickland
 Titel: Black And White And Blue
 Skivbolag: Ol’ River Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Ytterligare ett helt nytt namn för mig är Eric Strickland. Eric kommer från Four Oaks i North Carolina och genren han håller sig inom är bluegrass/traditionell country. Här är det dock mest bluegrass han framför och där banjo, mandolin , dobro och fiddle har framträdande roller på skivans tolv låtar. CD’n inleds med den lite snabbare ”Black and white” som följs av den lugnare ”Hummingbird” som är en av skivans bästa låtar. Ännu en topplåt är ”Widow maker”, som jag minns från Kirk Hansards repertoar, här i en otroligt fin bluegrassversion, en absolut topp. ”One memory at a time” är en lite snabbare låt som jag också gillar. Den följs av ännu en topplåt ”I’ll wear the banner” som är en riktigt vacker sacred song. Ännu en låt som jag gillar är den stillsamma valsen ”Angel like you”, en mycket bra låt. Jag har också fastnat för de lite snabbare ”I ain’t much of an outlaw” och ”Talk of the town”, den senare tillhör topparna på skivan. Det här är en av den bästa bluegrasskivan jag har hört på länge. Gillar du bluegrass så är det bara att öppna plånboken och göra ett inköp, jag garanterar att du inte blir besviken. www.theericstricklandmusic.com

Publicerad: 2018-03-11  Artist: Stan Martin
 Titel: Long Nights
 Skivbolag: Twangtone Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Stan Martin har jag recenserat ett par gånger tidigare. Hr är det en ny CD med honom vars musik jag brukar beteckna som gitarrcountry.Stan har som vanligt skrivit alla låtarna och producerat skivan själv. CD’n inleds med titellåten ”Long Nights” som är en lite lugnare låt. En av skivans bästa låtar är den svängiga ”What made you think” som får mig att tänka på Dwight Yoakam, en topplåt. ”Stolen kisses” är en av skivans få ballader, en låt som jag gillar. Så ökar Stan tempot något i ”Play with fire” och ”She meant what she said”. Ännu en låt som jag gillar är “Dos tequila” som går I south of the border-stil och den tillhör topparna på skivan. Skivan avslutas i högt tempo med ”All mine”. Gillar du country med framträdande gitarrer (utan långa riff) så är detta en skiva du ska inhandla.

Publicerad: 2018-03-11  Artist: Flatt Lonesome
 Titel: Silence In These Walls
 Skivbolag: Mountain Home Music Company
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Flatt Lonesome är ett helt nytt band för mig och de bjuder oss på en bra bluegrasskiva som innehåller tolv låtar. Jag har fastnat för bandets duktiga sångare och deras stämsång. Dessutom är de duktiga på att hantera sina instrument. På en mycket jämn skiva så finns det några som. jag har fastnat lite extra för och den första är på spår två, den lugna ”It’s just sad” som är en av skivans topplåtar. Jag gillar också ”Cry oh cry” och ”Draw me near”, den senare en av skivans bästa låtar. Ytterligare en fin låt är den lugna ”Gently please tell me goodbye”.Tempot ökar lite i ”Happy ’til he comes” som är en fin sacred song. CD’n avslutas med en bluegrassversion av Bobby Edwards countrylåt ”You’re the reason”, en riktigt bra vesrion. En bluegrasskiva där merparten av låtarna är lite lugnare, vilket jag gillar. Et bra köp för dig som gillar bluegrass och för dig som vill testa denna musikgenre.

Publicerad: 2018-03-11  Artist: Wylie & The Wild West
 Titel: 2000 Miles From Nashville
 Skivbolag: Hi-Line Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Wylie, med det svenskklingande efternamnet Gustafson, har varit flitig att ge ut skivor under de cirka trettio år som han har hållit på med musik, jag tror att det här är hans 20:de skiva. Som alltid så blandar Wylie friskt mellan country, cowboy/western och bluegrass på skivans femton spår. CD’n inleds med skivans bästa låt, ”Nashville never wanted me” en låt med en kul text som ger en känga åt etablisemanget i Nashville. Wylie fortsätter med den svängiga ”Stranded on a gravel road”. Han fortsätter med en lugn vals i ”Wild rose of the range” som jag gillar liksom de lie lugnare ”Little secret” och ”Hope lives in you”. Wylie gör en bra version av ”Sea of heartbreak” som Don Gibson hade en hit med på 60-talet.Jag har också fastnat för den svängiga ”I know the bride (when she used to rock and roll) en riktigt bra låt som Nick Lowe har skrivit. Robbie Fulks har skrivit den lite snabbare ”Tears only run one way”. Ännu en bra låt är balladen ”Road to Narvacan”. En mycket omväxlande CD med några riktigt bra låtar och några mindre bar. Helt klart en intressant skiva med en artist som går sin egen väg och gör det han tycker om.

Publicerad: 2018-03-11  Artist: Doug Supernaw
 Titel: Greatset Hits
 Skivbolag: B&G Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ny CD med Doug Supernaw väcker stora förväntningar, Det är ju åtta år sedan han senast släppte en skiva. Att den då släpps på ett nytt bolag ökar ju förväntningarna. Jag blev därför lite besviken när det blir en ”Greatest Hits”-skiva med elva låtar. Jag hade hoppats på att få höra lite nytt material från honom istället för dessa tidigare alster. Inte för att de är dåliga, men det hade varit betydligt trevligare att få höra lite nya låtar av honom. Skivan inleds med den lite lunare ”The company I keep” en riktigt bra låt med en bra text. Doug fortsätter med den fina ”I don’t call him daddy”. Jag gillar den lite snabbare ”Long tall Texan” och ”Red and Rio Grande”, den senare en av skivans bästa låtar tillsammans med ”Here’s my heart” som är en mycket fin ballad. CD’n avslutas med den lite snabbare ”She never looks back”. Detta är en CD med övervägande lite lugnare låtar. Du som gillar Doug har säkert hört de flesta av dem tidigare och då är detta inget givet köp. Du som inte har ört Doug tidigare har här ett gyllene tillfälle att stifta hans bekantskap, jag tror inte att du blir besviken.

Publicerad: 2018-03-11  Artist: Kikki Danielsson
 Titel: Portrait Of A Painted Lady
 Skivbolag: Capitol
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

I slutet av september släpptes Kikkis senaste CD som innehåller hela fjorton låtar varav Sören ”Sulo” Karlsson ligger bakom det mesta. Det här är helt klart det bästa som Kikki har gjort och det är ”real country” trots att det är en helsvensk produktion.. CDn inleds med en svängig låt i ”Heartaches and hurricanes” och den följs upp av den lite snabbare ”Headline Queen”. De första balladerna på CDn, av flera, är ”Someone to drive me home” och ”I’ll take anything now” två mycket vackra låtar som jag gillar. Tempot ökar sedan i den buggvänliga ”One cross too many” en riktigt bra låt som tillhör topparna på skivan, liksom den fina balladen ”Time to remember, time to forget”. Så är det dags för ytterligare en buggvänlig låt i ”Never left the country”, en bra låt som är svårt att sitta stilla när jag hör. Kikki fortsätter med ytterligare några ballader i ”My river is dry”, ”Not exactly Nashville” (den senare en av skivans bästa låtar) och ”Fade to blue”. Efter dessa ballader så ökas tempot lite i ”Going south from here”. Ännu en ballad följer efter den och det är ”You´re a miracle to me”. Den låt jag gillar mest på skivan är den lite snabbare ”Final whistle” som har lite bluegrassinfluenser. CDn avslutas med ”The ballad of Lucy Jordan” som jag tycker att Kikki gör riktigt bra. Kul att Kikki med hjälp av ”Sulo” har hittat tillbaka till countrymusiken vilket jag tror att många välkomnar.

Publicerad: 2017-12-13  Artist: Max T. Barnes
 Titel: I Can Sleep When I’m Dead
 Skivbolag: Hypermedia Nashville
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Vår vän Max T. har åter varit i studion och spelat in denna CD som innehåller tolv låtar. Detta har han hunnit med trots att han har haft fullt upp med att producera Bobby Bares senaste CD och gjort flera framträdanden på Grand Ole Opry. Titellåten på CDn ”I can sleep when I’m dead” inleder skivan i högt tempo och här är Collin Raye med som duettpartner. Max fortsätter med den svängiga ”Steamboat”, i lite cajunstil, en låt som tillhör topparna på skivan. Ännu en bra låt är den lite lugnare ”Way back in the mountains” där Marty Haggard är duettpartner. Skivans bästa låt tycker jag är fyrfyran ”No one but you”, en kanonlåt. Jag gillar också den svängiga ”Lovin’ you comes that easy to me”. Ytterligare en bra låt är den lite lugnare ”These things I want”. Så ökar Max tempot i ”Hen party” och ”You gotta be puttin’ me on” som följs av den lugnare “Love, beer”. När Max var här förra sommaren så sjöng han ”Checking the microphone” när han gjorde soundcheck, här är den med på skivan. I ”Botton box boy” bjuder max på en låt med lite cajuninfluenser. Sista låten på skivan är en lugn ballad ”Cofederate Rose” en fin låt.

Publicerad: 2017-12-13  Artist: Girls Guns And Glory
 Titel: Love And Protest
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jag såg och hörde detta band live på Hulingen i Hultsfred söndagen den 22 oktober och det var en sann musikalisk upplevelse. Vilka musiker, vilket liveband jag beklagar er som missade detta. Tyvärr lever inte CDn upp till samma upplevelse att höra dem på skiva, det här är ett band som ska upplevas live. CDn innehåller tolv låtar med omväxlande countryrock, rock, ballader och en honky tonk låt. CDn inleds med ”Rockin’ roll” men den är inte så rockig som titeln säger utan en låt i lite ”mediumtakt”. Bandet fortsätter i samma takt med ”Wine went bad” som är en bra låt. Eftre dessa lite snabbare låtar så sänks takten i”Who will love you”, ”Reno, NV” (en av de bästa låtarna på skivan) och ”Well laid plans”. Så rockar bandet till det lite i ”Diamondillium” och ”Memories don’t die”. Efter dessa snabba låtar så får vi en lugn ballad i ”Hot Burrito #1”. Så ökas tempot igen i den rockiga ”Stare at the darkness”. Skivans absolut bästa låt är fyrfyran Empty bottles” en riktigt bra honky tonk låt. Skivans rockigaste låt är ”Man wasn’t made” . Som avslutning så bjuder bandet på en lugn fin ballad i ”Unglued” en riktigt fin låt. Som sagt en skiva som växlar i tempo mellan rockiga låtar och lugna ballader

Publicerad: 2017-12-13  Artist: Kent Norberg & The Straywalkers
 Titel: Come Cry With Me
 Skivbolag: Adore Music
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Om jag för tio år sedan hade sagt att 2017 så kommer Kent Norberg, sångare, gitarrist och frontfigur i punkrockbandet Sator att spela in en countryplatta så hade nog inte många trott mig. Men nu är det så. Denna CD spelades in live långfredagen den tredje april 2015 i Haga kyrka i Göteborg men släpptes först under 2017. Kent visar på denna CD att han har en fin känsla för hur countrymusik ska låta. CDn som innehåller tio låtar inleds med ”A good year for the roses” en mycket fin ballad som George Jones hade en storsäljare med. Den tillhör topparna på skivan tillsammans med ”Streets of Baltimore” som vi minns från Bobby Bares repertoar och ”Things have gone to pieces”. Kent bjuder på en stillsam version av Kris Kristoffersons ”Sunday morning coming down”. I ”Reason to quit” (ej Merle Haggards låt) ökas takten lite. Den följs av ”Dark end of the street”, en lugn ballad och den lite snabbare ”I’m not crying over you”. Efter denna får vi lite popcountry i ”Waitin’ around to die”. CDn vslutas med två topplåtar, Merle Haggards ”Today I started loving you again” i en mycket bra version och Fred Roses fantastiska ballad ”Blue eyes crying in the rain” som jag anser är en av de bästa countryltar som har skrivits. Det här är en mycket bra CD som du inte ska missa. Ett plus är också att man har mixat bort de flesta applåderna så de är inte så störande som det annars kan vara på liveinspelade skivor.

Publicerad: 2017-12-13  Artist: The Don Diego Trio
 Titel: Greetings From Astin
 Skivbolag: El Toro records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är ännu ett helt nytt band för mig.. Som titeln på CDn antyder så kommer bandet från Austin. Texas. De spelar allt från swing, country, rock och rock-a-billy och bandet har tydligen givit ut några skivor tidigare. Denna CD inleds med en hälsning från Austin. Efter denna drar bandet igång med en snabb rock-a-billy-låt i ”Rolling weel”. De fortsätter med en av skivans bästa låtar, shufflen ”Loves the rain” en riktigt bra låt. Så kommer en låt i Cash-stil ”I didn’t walk the line” som tillhör topparna på CDn, en bra låt med fint gitarspel. I swinglåten ”My window faces the south” är Kristyn Harris gästsångerska. Tempot dras ner I “Suspicious”. En av skivans bästa låtar är shufflen “Waitin for a beer”, en kanonlåt. Bandet fortsätter med en riktigt snabb låt i ”Truck drivin’ daddy”.I ”Monday” gästas bandet av Mike Maddux som sångare. Även swinglåten ”Austin” har en gästartist och nu är det vår vän Teri Joyce som svarar för det vokala. Efter detta kommer två snabba låtar i ”Daddy’s on a freight train” och den intrumentala ”Django with twango”. CDn avslutas med Ernest Tubbs ”There’s a little bit of everything in Texas” i swingtakt.

Publicerad: 2017-12-13  Artist: Johnny Horsepower
 Titel: The Band In Black
 Skivbolag: El Toro Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är det danska bandet Johnny Horsepowers första CD. Jag utnämner bandet till Danmarks motsvarighet till våra ”Tennessee Drifters” . Stilen på deras CD är detsamma och går i Cash-stil på de tolv spåren som utöver nio covers innehåller tre låtar skrivna av bandets basist Tim Kristensen. CDn inleds med ”Hey Porter” i högt tempo. Bandet fortsätter med ”Let the train blow the whistle”, en bra låt. Tim Kristensen har skrivit låten om Johnny Cash ”The story of the man in black” som är en av topparna på CD, Efter denna får vi höra ”Ring of fire” (ingen Cash-influerad skiva utan denna låt).. Ännu en topplåt skriven av Tim Kristensen är den lite snabbare ”I didn’t shiver” en riktigt bra låt. Ytterligare topplåtar är ”Wanted man” och Johnny Cashs självbiografi ”Man in black” båda tillhör topparna på skivan. Den tredje låten som Tim Kristensen har skrivit är den lite lugnare ”She’s gone” som är ännu en bra låt. ”Folsom Prison Blues” och ”San Quentin” är också näst intill obligatoriska på en skiva som denna och bandet gör dem bra. Däremot var det lite överraskande att få höra Merle Haggards ”Mama tried” i rock-a-billy-tappning liksom ”Ghost Riders”. En riktigt bra CD om man gillar Cash (vem gör inte det) och/eller rock-a-billy.CDn kan köpas via www.johnyyhorsepower.dk

Publicerad: 2017-12-13 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk