Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Cody Jinks
 Titel: I’m Not The Devil
 Skivbolag: Cody Jinks Music (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Texaskillen Cody Jinks är ett tidigare okänt namn för mig.CD’n är inspelad på eget bolag och Cody har skrivit de 13 låtarna själv. Cody har en mörk röst som jag gillar. Första spåret ”The same” är en lugn låt och fortsätter med titellåten ”I’m not the devil” som är en ballad och den är en av de bättre låtarna på CD’n. I ”No guarantees” ökas tempot lite. Därefter går Cody tillbaka till två ballader igen i ”No words” och ”Give all you can”. Ett av skivans bästa spår är ”She’s all mine” som går i lite snabbare takt. Den följs av ännu en lugn fin ballad ”The way I am”. Cody bjuder på ytterligare en uptempolåt med tryck i ”Chase that song”. Han fortsätter med ytterligare två lugna ballader ”Grey” och Heavy load”. Church at Gaylor Creek” är en låt som går i stilla valstakt och den tillhör topparna på skivan. Vi får höra ännu en ballad i ”Vampires”. CD’n avslutas med Hand me down” som är lite stökig, inget för mig.En lite ojämn skiva med några toppar, men de är tyvärr för få. Så trots en bra röst så får den inte mer an godkänt. Provlyssna före ett köp.

Publicerad: 2017-02-25 



 Artist: Willie Nelson
 Titel: For The Good Times / A Tribute To Ray Price
 Skivbolag: Legacy / Sony Music
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Så har den produktiva veteranen, 83-åriga Willie Nelson, varit I studion och tillsammans med den 85-åriga producenten Fred Foster skapat ett mästerverk med hyllningen till sin mångåriga vän Ray Price. CD’n inleds med Harlan Howards fyrfyra ”Heartaches by the number” där The Timejumpers med Vince Gill i täten stöttar upp Willie. En bättre inledning på en suverän skiva kan man inte få. Willie fortsätter i samma tempo med Ray’s klassiker ”I’ll be there” i lite swingstil. Den följs av Bob Wills ”Faded Love” som Willie gör i lite lugnare tempo, fantastiskt bra. En topplåt är Willie’s lugna ballad ”It always will be”. Den följs av Bill Andersons fantastiska fyrfyra “City Lights” där åter The Timejumpers medverkar, en av skivans bästa låtar. Ännu en topplåt är Hank Cochrans Ballad ”Don’t you ever get tired of hurting me”. Hank har också skrivit ”Make the world go away” som är en fin ballad. För femtio år sedan skrev Willie balladen ”I’m still not over you”. Den följs av klassikern ”Night life”. Så kommer ännu en av topparna på skivan fyrfyran ”Crazy arms” som Ralph Mooney och Charles ”Chuck” Seals har skrivit. Roger Miller skrev shuffeln ”Invitation to the blues” redan 1958, men den står sig bra än idag i Willie’s version. CD’ns sista låt är Kris Kristoffersons ”For the good times” som Ray hade en miljonsäljare med (jag har haft en good time när jag har spelat skivan). Det här är en av de bästa hyllningsskivorna som jag har hört. Det är bara att lyfta på hatten för veteranen Willie. Ett givet köp för alla.

Publicerad: 2016-12-13 



 Artist: Artie Hill
 Titel: Church On Saturday Night
 Skivbolag: Artie Hill Music (egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

I SCC-NYTT nr. 4-2014 så gjorde då en recension av Artie’s dubbel-CD ”Heart on my dirty sleeve”. Det var första gången som jag hörde honom och jag blev helt salig (skivan fick 4,5 hattar). Nu har Artie gjort om det igen, gjort mig helt salig, med en CD med hela femton bra låtar, de flesta härlig Honky Tonk samt ett par fina ballader, vad mer kan man önska. Den här nya CD’n har Artie spelat in live med sitt kompband The Long Gone Daddys. Jag brukar inte vara så förtjust i liveskivor men det här är ett undantag, dels för att Artie och bandet är så bra, men också för att man har i stort sett fått bort störande publiksorl. CD’n inleds med svängig buggvänlig låt ” Big daddy’s rye” och han fortsätter i samma häftiga takt med ”If you’re looking for a loser” och ”But not this time”. I titellåten ”Church on saturday night” drömmer sig Artie tillbaka till Nashville 1951 då Hank Williams var stjärnan och här låter steelen som Don Helms lät på Hank’s skivor på 40-50-talet. Artie fortsätter med en låt från denna tid ”Lovesick blues” även ”Drifting in” går i denna tidsanda. En av topparna på CD’n är den dansvänlig ”Big drops of trouble”. Jag gillar också den lite lugnare ”Edinburgh cowboy”, en kanonlåt med fin steel i bakgrunden, kanske skivans bästa låt. Så ökas tempot igen i ”A wreck of a man”. En av topparna på CD’n är ”Twelve pack morning”, en riktig kanonlåt i lite lugnare takt. Den enda lugna balladen på skivan är ”Montgomery on my mind”. Tempot ökar något i ”Omaha ICU”. CD’n avslutas med tre lite snabbare låtar, ”If you see me coming”, ”Living on the road again” och ”Blackwater wildlife”. Det här är en CD för dig som gillar honky Tonk-musik i lite snabbare takt, men ett givet köp för alla som gillar riktig country. Jag hoppas att Artie kommer till Sverige nån gång för han verkar vara en suverän liveartist.
www.artyhill.com/

Publicerad: 2016-12-13 



 Artist: Caleb Klauder & Reeb Willms
 Titel: Innocent Road
 Skivbolag: West Sound Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Caleb Klauder är ett helt nytt namn för mig men han är ingen nykomling utan har hållit på med musik under dryga 20 år och har flera skivor ute på olika bolag. Caleb’s stil är bluegrass/country som man spelade på 30-40-50-talet. På denna nya CD med hela fjorton låtar har Caleb sitt band Foghorn String Band som består av Jesse Emerson ståbas, Ned Folkert trummor, Reeb Willms akustisk gitarr och sång, Russ Blake steel och elgitarr, Sam Weiss fiddle och Caleb själv mandolin. CD’n inleds med en lite snabbare låt ”Coming on strong” som följs av den ännu snabbare ”Been on the rocks”. En av topparna på CD’n är den lite lugnare duetten med Reeb ”Last time I saw you”, som får mig att tänka på Louvin Brothers. I ”Now’s the time” är det Reeb som svarar för sången. Ännu en topplåt är duetten ”No one dear but you”, skivans topp tycker jag. Jag gillar också den lite lugnare ”You’re the one” som går i stilla valstakt. I”I’d jump the Mississippi” ökas tempot liksom i ”New shoes” och “Montana Cowboy”. Ytterligare en topplåt är den dansvänliga “Just a little” med steel och fiddle. Titellåten ”Innocent road” är en lite snabbare låt. Ännu en topplåt är Buck Owens ”There goes my love” som Caleb och Reeb gör som en duett, mycket bra version. Så ökar Caleb tempot igen i ”Chalk up another one” en riktigt bra låt. CD’n avslutas med ännu en topplåt den lite lugnare ”Stepping stones” som är en av skivans bästa låtar. Det här är en CD som får mig (som ju är insnöad på 60-talscountry) att inse att det finns andra stilar som känns rätt. Helt klart en topp-CD som bör finnas hos alla som gillar vår musik.

Publicerad: 2016-12-13 



 Artist: Long Gone Smiles Band
 Titel: More For The Money
 Skivbolag: Blue Standard Music
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Denna nya CD med bandet släpptes på releasepartyt i Mariestad den 18 september I år. Jag vet att de har jobbat länge med skivan och som ni vet, den som väntar på något bra väntar aldrig för länge. CD’n innehåller hela arton låtar varav två är instrumentala, Michael Lindgren har skrivit sexton av låtarna. Bandets förebilder är Jimmie Rodgers och Hank Williams vilket återspeglas på skivan. CD’n inleds med den lite snabbare ”Friday” som följs av en lite lugnare bluesinfluerad låt ”Coal black highway”. En av skivans bästa låtar är den lugna ”Listenin’ to Hank Williams” en topplåt. Ytterligare en topplåt är ”The depot rounder” som går i valstakt. Så ökas tempot i den fina gospeln ”Somethin’ set me free” som följs av den lite lugnare ”The midnight train is lonesome”. I ”If some words had not been spoken”, en topplåt i något högre tempo. Ytterligare ett par lite snabbare låtar är “Way out on the praire” och “Who started the heartache”. Ännu en av topparna på CD’n är den lite lugnare “His laughter cured my long gone lonesome blues” som Michael har dedikerat till Hank’s dotter Jett Williams, kanske skivans bästa spår tillsammans med “Ramblinn’s been a long time on my mind”. Mellan dessa låtar visar Sven Faringer att han kan hantera sin fiddle I “Knucklehead boogie”. Tempot hålls uppe i ”Mickeybilly mountain song”. Så bjuds vi på en fin ballad i ”Secret love” (ej den gamla från 50-talet med Doris Day). I ”Champagne” ökas tempot och här är det Birgitta Adamson som svarar för det vokala. Bandet ökar upp tempot ytterligare i titellåten ”More for the money”. Ännu en av skivans bästa låtar är den lugna ballade ”I stood still”, med en text om svunnen kärlek, mycket bra. Cd’n avslutas med en ”liveinspelning” av ”Seneca square dace”. Den här skivan är en stark kandidat till årets svenska countryskiva och en visar att det går att göra bra traditionell country i vårt lilla land. Tack Long Gone Smiles Band.

Publicerad: 2016-12-13 



 Artist: Red Shahan
 Titel: Men & Coyotes
 Skivbolag: Magnolia Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Ännu ett nytt namn för mig. Red kommer från Texas, men materialet på skivan är inte vad som brukar känneteckna Texasmusik. Här är det mer fråga om singer/songwriter-stil. CD’n som släpptes 2015 innehåller tolv låtar och för min del så är det rena sömnpillret till stor del. Skivan inleds med ett par lugna ballader, titellåten ”Men & Coyots” och ”Boom Town”. På spår två och tre ökas tempot något i ”303”och ”White Knuckle Heart” men som jag tycker är lite stökiga. Så sänks tempot igen i ”Low down feeling” och ”Black & Blue” den senare med knapp styrfart. ”Long way to fall” och ”Never turn around” går i något högre tempo. Ytterligare ett snäpp upp i tempot är ”Southern man” och ”Black veins pt. 1”. De två sista spåren ”Drag you down” och ”Move over” är åter ett par låtar i knapp styrfart. Det här är inte någon CD som jag kan rekommendera då den är alltför slätstruken enligt min mening.

Publicerad: 2016-12-13 



 Artist: Scott Southworth
 Titel: The Last Honky Tonk In Town
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Scott Southworth är ännu ett nytt namn för mig. Scott verkar som songwriter och uppträder på olika barer i Nashville. Han har också medverkat i olika radio och TV-program. Den här nya CD-n som innehåller elva låtar är hans tredje i ordningen. Titeln på skivan väcker ju onekligen mitt intresse men jag vill inte klassa skivan som ren Honky Tonk-skiva även om det finns låtar med detta tema. CD’n inleds med en lite snabbare gungig låt ”When the last jukebox dies” (vilken låttitel) som ger mersmak. En av skivans bästa låtar är fyrfyran ”Whiskey bottle”, en kanonlåt. Scott fortsätter med en lugn ballad som tillhör topparna på skivan ”Dying as fast as I can” en låt med en bra text. Tempot ökas markant i swinglåten ”Whiskey in heaven”. I ”C’mon dance with me” är det lite south of the border-stil, något som jag är svag för, en topplåt. Scott ökar tempot något i ”Here’s to us” och ”Mama was ar roller derby queen”. Ytterligare en topplåt är ”Walzes and old cowboy songs” som går i stilla valstakt. Tyvärr drar de två sista låtarna ”Curves” (där Julie Downs svarar för sången) och ”I’ll be a song” ner betyget för skivan. Inget måste i skivhyllan även om det finns några riktigt bra låtar som jag gillar. Provlyssna gärna före ett köp.

Publicerad: 2016-12-13 



 Artist: Dennis Ledbetter
 Titel: My Life Is A Country Song
 Skivbolag: Saint and Sinner Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En sprillans ny CD med en för mig okänd kille kom med posten för några veckor sedan. Titeln på CD’n väckte genast mitt intresse då en skiva med den titeln väl inte kan vara dålig. Hade jag rätt, ja till vissa delar. Det finns absolut några riktiga godbitar bland skivans tio låtar. CD’n inleds med titellåten ”My life is a country song” en uptempolåt som bådar gott för fortsättningen. Dennis drar sedan ner tempot i ”Open a vein” som jag tolkar är en hyllning till den nyligen bortgångne Guy Clark. Så kommer en lite snabbare låt i den cajuninfluerade ”Louisiana dead”. Den följs av skivans bästa spår, den lite lugnare ”Tell me I’m wrong” en riktig kanonlåt med en bra text om kärlek som svalnat för den ena parten. Den följs av en snabb buggarelåt ”Motel blues”. Dennis har plockat fram Johnny Rodriguez topplåt ”Foolin’” och gör den till en av topparna på skivan. Jag gillar också den lite ”swing-bluesiga” ”It ain’t been me”. Ännu en bra låt är ”Rocking chairs for two” som följs av en bra gospellåt ”Relieve me oh Lord”. CD’n avslutas med en lugn ballad ”Where we might go together”. Det här är en CD som jag gillar även om inte alla låtar inte passar min smak. Jag var nära att ge den fyra hattar på grund av att topparna på CD’ är så bra.

Publicerad: 2016-12-13 



 Artist: Benny Jannerbrink
 Titel: Tillbaka Igen
 Skivbolag: Beja records (egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Benny är flitig i sin studio, det här är hans andra CD detta år och den innehåller tolv låtar. Den första ”Sjung en sång för livet” släpptes under våren. Benny skriver mycket av materialet på sina skivor själv eller tillsammans med någon, resten är covers. Benny inleder med titellåten ”Tillbaka igen” som är en lite snabbare låt. Den följs upp av den fina gospeln ”Just a closer walk”. Tempot höjs något i ”Nästa gång”. Så fortsätter Benny med en lugn ballad ”Den natten blev hon min”, Benny har plockat fram en av sina gamla favoritlåtar, Merle Haggards ”Okie from Muskogee”. Han fortsätter med en själbiografisk släkthistoria i ”Gruvarbetaränkan”. En sång som jag har gillat sedan barnsben är Alf Pröysens ”Lilla vackra Anna” som här görs i countrytappning, kul att höra den igen. I ”Det har gått upp, nu går det ner” ger Benny sin syn på dagens samhälle, ganska träffande. En gammal klassiker är ”Crying in the rain”. ”En ängel i mitt fönster” är en dansvänlig låt som jag tror att många dansband skulle kunna ta till sig. Benny fortsätter med en, tyvärr, alltför sann och aktuell låt i ”Öststatsflicka, stackars flicka”. Cd’n avslutas med Johnny Cash’s ”Folsom prison blues” som också tillhör Benny’s favoritlåtar. Kul med någon som skriver countrylåtar och sjunger dem på svenska. CD’n kan köpas via www.jannerbrink. se

Publicerad: 2016-12-13 



 Artist: Kelsey Waldon
 Titel: I’ve Got A Way
 Skivbolag: Kelsey Waldon, Monkey’s Eyebrow Recordings (egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Kelsey är uppvuxen I en liten stad I Kenrtucky, men bor numera I Nashville. Det Här är hennes andra CD och den är producerad av Michael Rinne. CD’n släpps i USA i mitten av augusti. Kelsey hör hemma i Americana/country-genren. Första spåret ”Dirty old town” är en lite snabbare låt. Hon fortsätter med en lite lugnare låt i ”All by mysel”. En av topparna på CD’n är den lugna ”You can have it” med en fin steel i bakgrunden, en mycket fin låt. Så ökar Kelsey tempot igen i ”False King”. En annan låt som jag gillar är de är den lugna balladen ”Don’t hurt the one” med en bra och tänkvärd text. Ytterligare en lugn fin ballad med en ”smäktande” steel i bakgrunden är ”I’d rather go on” en av topparna på CD’n. Den följs av ännu en topplåt ”There must be someone” även den med steelen sjungande i bakgrunden. Kelsey fortsätter i samma lugna stil med ”Let’s pretend” också en mycket fin låt. CD’ns bästa spår tycker jag är ”Life moves slow” en kanonlåt med samma fina steel som backar upp,: En eloge till Brett Resnick som sköter ”steelandet” på skivan. Kelsey fortsätter i lugnt tempo med ”Travelin’ down that lonesome road”. CD’n avslutas I samma lugna takt med balladen “The heartbreaker”, en mycket fin låt. Det här är en mycket bra CD och ett måste för dig som gillar lugna lyssningsvärda sånger med en mycket bra sångerska. Jag hoppas att Kelsey snart kommer till Sverige framöver och då ska inte jag missa att se och höra henne.



Publicerad: 2016-09-24 



 Artist: Carrie Hall
 Titel: Crazy
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

För några veckor sedan kom den efterlängtade CD’n med Carrie Hall (country band). Jag hade stora förväntningar den och jag kan lova att de infriades till fullo. Det här är en mycket stark kandidat till att bli årets svenska countryskiva. Cd’n inleds med titellåten ”Crazy” (ej Patsy Cline’s låt som Willie Nelson skrev) som är en lite snabbare låt. Den följs av ”The sun ain’t gonna shine” som börja i lugnt tempo för att sedan öka lite. I ”Broken hearted” ökas tempot ytterligare till en riktig buggarlåt. CD’ns bästa spår är den fantastiska balladen ”You are not alone” ett musikaliskt mästerverk som gör att jag ryser varje gång jag spelar den. Låten fick utmärkelsen månadens låt av the Academican music award i USA i september 2015. Tempot ökar något i ”Your time will come”. Carrie fortsätter sedan med en fin lugn ballad ”Like a dream” med en smakfull steel i bakgrunden, en topplåt. Ännu en lugn ballad är ”You broke my heart”. Den följs av ”Tears” och här är det Benny Olsson svarar för leadsången, låten fick samma utmärkelse som ”Your not alone” i juli 2016 ( så visst görs det bra country även i vårt lilla land). Tempot sänks något i ”I got over you”. ”Candle lights” börjar i lugnt tempo för att sedan öka lite. CD’n avslutas med en fin ballad ”Kärleken är blind” en mycket fin låt. Det här är en CD för dig som gillar lite lugnare låtar och vill luta dig tillbaka och lyssna till texterna. Ett stort grattis Karin och bandet till en fantastisk skiva. Köp den via carriehall.country@gmail.com

Publicerad: 2016-09-24 



 Artist: Moe Bandy
 Titel: Lucky Me
 Skivbolag: Bandy Enterprise (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ny CD med Moe Bandy väcker alltid stora förhoppningar att få höra real Honky Tonk songs. Riktigt så blir det inte på denna CD utan det är en blandning av olika stilar bland skivans elva spår. CD’n inleds med titellåten ”Lucky me” som är en western swinglåt. Den följs av ett av skivans bästa spår ”I’ve done everything Hank Williams did, but die”. Ytterligare ett toppspår är den lugna ”Hell stay’s open all night long” där Oak Ridge Boys beckar upp i bakgrunden. Moe bjuder på en stilla vals i ”It was me” och fortsätter i samma stil med ”It’s written all over your face” den senare en mycket fin låt. Moe fortsätter med en låt som han spelat in tidigare, den fina ”The rarest flower” och här medverkar Ricky Skaggs i bakgrunden, en riktig topplåt som jag verkligen gillar. Ännu en topplåt följer på denna, det är ”Old frame of mind” en lugn fyrfyra som jag håller för skivans bästa låt. ”Thart’s what I get for loving you” är en lite snabbare låt. CD’n avslutas med en lugn fin låt ”A place to hang my hat”, en mycket fin sång där Oak Ridge Boys åter stöttar upp i bakgrunden. Visst ja, jag höll på att glömma att Moe givetvis bjuder på ett par ”cowoylåtar” också ”Long lived the cowboy” och ”That horse you can’t ride” och i dessa låtar medverkar Riders In The Sky. Som alltid en fullt godkänd CD från den gode Moe.

Publicerad: 2016-09-24 



 Artist: Max T. Barnes
 Titel: Storms Of Life
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Max T. Barnes är väl mest känd som songwriter, liksom sin far Max D. Barnes. Max var ju på en miniturne i Sverige i juli (tre spelningar), som Marcus hade bokat åt honom, så många av er har väl konstaterat att han kan sjunga också (liksom fadern). Dessutom är Max en multiinstrumentalist som spelar i stort sett alla instrumenten tillsammans med andra musiker på denna CD som är inspelad i hans egen studio. Givetvis har han ju också producerat skivan. CD’n inleds med en lugn låt ”Jeannie’s back in the bottle”. Han fortsätter med ”Love, beer” där en upprymd kör hörs i bakgrunden. Så ökar Max tempot i ”The craic” där Johnny Brady är duettpartner, en kul låt som tillhör de bättre på CD’n. Max fortsätter i samma höga tempo med ”Looking for a girl” där Lisa Stanley är duettpartner, en av topparna på CD’n. Ytterligare en snabblåt är ”Wild Irish Rose”. Så lugnar Max ner temot till en lugn fin ballad ”Love, me” en mycket fin låt. Ytterligare en duett bjuds vi på i ”Sometimes you’re a song” nu i lugnt tempo och här är Naomi Cooke duettpartner. Så ökas tempot något igen i ”I Quit”. Ännu en låt i lite högre tempo är ”You’re goin’ out the same way you came in” en låt med kul text som jag gillar, en av topparna på CD’n. Den följs av skivans absoluta topplåt ”Storms of life” som är värd skivpriset bara den. Ännu en låt med kul text är ”A handshake will do”. Sista spåret ”If I din’t have you” är en uptempolåt. www.maxtbarnes.com

Publicerad: 2016-09-24 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk