Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Joe Bonson & Coffee Run
 Titel: Ride In The Country
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är den tredje CD´n med Joe Bonson & Coffee Run som jag har recenserat i SCC-Nytt. Joe har fått högt betyg tidigare och får det för denna CD också. Första spåret ”Drivin´” är en halvlugn låt som följs av titellåten ”Ride In The Country” som också den går i lite lugnare tempo. Ett av skivans bästa spår är shuffeln ”Who Are You” där jag tror att det är dottern Valerie som svarar för sången. Rösten påminner om Danni Leigh och Amie Comeaux. Den följs av ännu ett toppspår, kanske skivans bästa, ”Whiskey Stops Talkin`” som är en härlig fyrfyra med tungt komp, en kanonlåt som bara den är värd skivpriset. Hustrun Wendy svarar för sången i ”Ghost Town Girl”. Så kommer ytterligare ett toppspår i den lite lugnare ”The Hammer Falls”. Så höjs tempot lite i ”Father Time”. Den efterföljande låten ”That´s What I Call A Man” är en snabb låt där Valerie åter svarar för sången. Även ”Why´d You Start Lookin´ So Good” går i snabbt tempo. Efter denna kommer en lugn ballad ”The Blood” som har ett religiöst budskap. Skivan avslutas med en snabb låt ”Freedom Ain´t Free”. En CD som har några topplåtar men också några som inte tilltalar mig varför jag ändå inte ger den mer än 3.5 hattar. Men som sagt topparna är väl värda skivpriset.

Publicerad: 2010-03-18 



 Artist: Jake Penrod
 Titel: Hank Williams Remembered Volume 1och 2
 Skivbolag: Landmark Production
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

För några veckor sedan kom ett paket från USA med några CD-skivor. Bland dessa fanns två CD med en kille som heter Jake Penrod. På baksidan beskrivs Jake som en nutida kopia av Hank Williams. Han är en multiinstrumentalist, spelar tretton olika instrument proffisionellt. Han har skrivit mer än 150 countrylåtar. Han har uppträtt som Hank Williams i en show som har turnerat runt I USA. Mot denna bakgrund så gissar de flesta att detta är en gammal stofil som har vaknat upp igen. Så är inte fallet, killen är bara 25 år.
Som titeln på skivorna säger så är det här tribute-CD till Hank Williams och det börjar bli ett antal sådana nu, en bra en del mindre bra. De här tillhör det senare, faktiskt riktigt bra. Jake är röstmässigt ganska lik Hank. Jake spelar steel, akustisk gitarr och elgitarr på skivan, Phil Parr spelar kompgitarr,bas och svarar för bakgrundssång, Kevin Carter fiddle och Bryan Harkness gitarr. Materialet är ju Hank´s gamla välkända sånger. Det finns ett par undantag som jag inte hört så ofta. Det är “I´m Not Coming Home Anymore” en låt som jag trr aldrig Hank spelade in själv. “Never Again” är också en låt som inte spelats in av så många. Samma sak gäller för “If I Didn´t Love You” och “You´re Gonna Change Or I’m Gonna Leave”. För dig som inte har upptäckt Hank Williams storhet som låtskrivare tidigare så är det här ett ypperligt tillfälle att få höra några av hans bästa alster tolkade på ett förträffligt sätt.

Publicerad: 2010-03-18 



 Artist: Jolina Carl
 Titel: Leiber jetzt als irgendwann
 Skivbolag: Little Elephant Records 901
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här en helt ny bekantskap för min del, Jag fick CD´n på Countrymässan i Kristianstad av Iris Paech som är manager för Jolina och dessutom producent för CD´n. Det öär en välproducerad CD med en bra blandning av snabba och lugna låtar. Jolina har skrivit musiken till hälften av låtarna och texterna har skrivits av Katy Ipy. Katy har dessutom skrivit resten av låtarna själv. Hälften av de fjorton spåren är på engelska och hälften på tyska. Första spåret ”I Love It To Love You” är en snabb låt som ger mersmak. Den följs av den lite lugnare ”Nur mit dir” som jag tycker är en av topparna på CD’n. Tempot sänks sedan ytterligare i den smäktande balladen ”Just One Second”, ett toppspår där Mike Johnson briljerar med sitt följsamma steelspel i bakgrunden. Ännu ett toppspår är fyrfyran ”Wenn uns’re Leibe noch lebt”. Ytterligare ett spår som jag gillar är shufflen ”Same Old Moon”. Titellåten ”Lieber jetzt als irgedwann” är en lite lugnare låt vilket också gäller för ”I Hope You Stay”. Så höjs tempot igen i ”Country auf gut deutsch”. Jolina bjuder på ännu en smäktande ballad i ”Up There”. Den följs av ”Ich hab dich satt” som är en uptempolåt med härligt gung. ”Can’t Stay Anymore” är också en uptempolåt i lite popigare arrangemang. Efter denna lite snabbare låten kommer en lugn ballad med titeln ”Du bist mein Held”. Så höjs tempot igen i ”Feels Like I’m In Heaven” som har en mandolin som ligger i bakgrunden och ger lite bluegrasskänsla. Sista spåret ”Wer ist sie” är ännu en lugn låt. Jolina har en bra countryröst och det varierande låtmaterialet gör att jag gillar CD’n ju mer jag spelar den. Nu är det bara att lära sig tyska så att jag också kan förstå texterna på dessa låtar. CD’n kan beställas genom www.jolinacarl.de, www.webmaster@westernmail.de eller www.littleelephant.de, Hälsa gärna från mig.

Publicerad: 2010-03-18 



 Artist: Carola Becker
 Titel: Carola Becker
 Skivbolag: Becker 01 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det är ett antal år sedan Carola’s förra CD kom. Då hette Carola Szuch i efternamn. Nu är hon gift och har blivit mamma till ett par flickor. Jag misstänker att hon har använt tiden mellan amning och blöjbyten till att skriva låtar eftersom hon har skrivit texterna till alla låtar utom en på denna CD. CD’n är inspelad i Nashville och producerad av Tim Lauer. Bland musikerna finns toppmusikerna Glenn Duncan på fiddle och Rob Ickes på dobro. Det här är en CD som går i den lite mjukare countrygrasstilen a’la Alison Krauss. Första spåret ”Jag Vill Gå Hem Med Dig” är en av skivans snabbare låtar. Den följande ”Lång Väg Hem” är en lgn ballad. Ett av skivans bästa spår tycker jag att ”I Love You” är, en fin kärleksballad. Tempot höjs något i ”Rym Med Mig” vilket också gäller för ”Älska Mig”. Även ”Änglars Hus” går i lite snabbare takt. Den efterföljande ”Vem Kan Älska Dig Mer” är bra låt med fin bakgrund av dobro och banjo också den i lite snabbare tempo. Så sänks takten i ”Klinga Min Klocka”. Även ”Alla Drömmar” är en är en lugn ballad. Sista spåret ”Livet Här I Stockholm” är en lite snabbare låt. Det här en klart lyssnarvänlig CD som passar för lugna hemmakvällar i myshörnan. Du som vill ha lite tuffare country har inget att hämta här. Jag hade själv önskat lite mer varierande låtmaterial för att kunna ge ett bättre betyg. Men som sagt en klart lyssnarvänlig CD.
CD’n kan beställas via www.carolabecker.se eller info@stockhouse.se

Publicerad: 2010-03-18 



 Artist: The Turnpikes
 Titel: Don’t Mess With The Band
 Skivbolag: Plugged American Records 1941
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En sprillans ny CD med Karlskronabandet släpptes i samband med countrymässan i Kristianstad. Förutom bandmedlemmarna, Tommy Axelsson, Hans Eklund, Anders Lindqvist och Pelle Nilsson medverkar Janne Lindgren på steel och Stefan ”Boppin’ Steve” Jonasson på piano på skivan. CD’n har en mix av snabba och lite lugnare låtar. De låtar som jag har fastnat för är första spåret ”Never Play At Your Wedding” går i lite lugnare takt. Den följs av riktig fartig sak med titeln ”I Know By Now” en topplåt. Efter denna rökare så lugnar bandet ner sig lite i ”Then I Met You”. Ännu en lugn låt är ”I’m Not A Happy Man” där Janne ger en bra touch till låten med sin steel. På spår sex bjuder bandet på ännu en rökare i form av ”My Turn Will Never Come” som går i härlig boogietakt där Stefan får stort utrymme med sitt pianospel. Åttonde spåret ”Tomorrow Is Gone” är en lugn ballad där Janne åter stöttar upp fint med sin steel. Ännu en lugn låt ”Here Comes The Darkness” kommer på spår tretton. Den följs av ”I Feel So Happy Today” som går i lite caribianstil, en mycket trevlig låt. Sista spåret ”Giving Back Your Heart” går i lite lugnare takt. Bandet har en egen stil som drar sig åt countryrock men utan de vassa gitarrer som ofta kännetecknar denna musikstil. Skivan kan beställas via www.turnpikes.se eller E-post: tommy.i.axelsson@dynapac.com.

Publicerad: 2010-03-18 



 Artist: Don Redmond Band
 Titel: Don Redmond Band
 Skivbolag: Don Redmond Band
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Finspångsbandet som blev svenska mästare i kategorin pure country i september 2009 passade på att släppa en CD-single i samband med countrymässan i Kristianstad. Bandet har en ny sättning nu och det jag hörde i Kristianstad och nu på denna CD så tycker jag att de har gjort stora framsteg. Den första låten på CD’n ”She’s The Reason Why” är en lite lugnare låt som sångaren Andreas Johansson har skrivit tillsammans med Stefan Rengman. Andra spåret ”Excuse Me (I Think I Left My Heart In Here)” är en härlig fyrfyra som Andreas har skrivit tillsammans med pappa Anders. Jag tycker att det här lovar gott för framtiden. Det är bara att inhandla denna i väntan på nästa full-CD som jag hoppas kommer snart. Jag tror att skivan kan beställas via www.DONREDMONDBAND.COM.

Publicerad: 2010-03-18 



 Artist: Trailerpark Idlers
 Titel: Well, That´s Life…. Or It Was
 Skivbolag: Something Wicked (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Östergötlands stolthet’s sjätte CD. Som vanligt har bandet teman på sina skivor. Denna gång drar de västerut och ett antal år tillbaka i tiden. Morgan hellman är songwritern på merparten av skivans spår. Första spåret ”A Ghost Of You” har Miss LisaLee som leadsinger och jag har i tidigare recensioner berömt hennes röst/sång och jag gör det igen. Tempot höjs ordentligt i ”The Jury, The Judge & The Pen” där Morgan är leadsinger. I Johnny Paycheck och Aubrey Mayhew´s ”The Johnsons Of Turkey Ridge” får vi en lite annorlunda version än den Johnny Paycheck gjorde. Tempot höjs igen i ”Burn My Own Farm Down”. Efter denna följer en lugn ballad ”Claim Back My Pride” en mycket tilltalande låt. Jag har också fastnat för ”Until The Devil Calls Me Home” som också är en lugn låt. Den följa av en lite snabbare låt ”You´d Better Run”, ett av skivans toppspår är ”The First Of December I Killed Virgil Hayes” en lite lugnare låt. Så höjs tempot igen i ”Any Minute Now”. Vi får lite cajunstuk i ”Ol’ Man Johnson”. Ännu en av skivans toppar är ”Burning Rage” en lite lugnare låt. Efter denna kommer en snabb låt med titeln ”Walkin’, Talkin´, Livin´ Hell” som följa av ännu en lugn låt med titeln ”Toolbox”. Sista spåret är också en lugn låt ”At The End Of The Line”. Trailerpark Idlers skiljer sig från mängden då de har ett alldeles eget sound med starka influenser från irländsk musik. Det är alltså inte strikt country men ett band som ändå är värda lyssnarens öron. För min del är det bara att vänta på nästa CD och se vad den har för tema. Till dess så kommer denna att snurra, åtminstone de låtar som jag fastnat för.

Publicerad: 2010-03-18 



 Artist: Ron Williams
 Titel: The Longer Yoy´re Gone
 Skivbolag: Ah-Ha Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Ron Williams tredje CD. De tidigare har jag recenserat i SCC-Nytt och de har fått positiv kritik av mig. Jag är fortfarande positiv till Ron även om jag inte ger något toppbetyg för skivan, det är några låtar som drar ner betyget. CD´n inleds med en lugn ballad ”The Longer You´re Gone” som har skrivits av Bill Anderson och Jim Collins, en fin låt. Den följs av en fyrfyra ”You Should Have More Respect For The Dead” som också den har skrivits av Bill Anderson men nu tillsammans med Don Cook. Ron fortsätter med en snabb låt ”John Deree Letter”. Becky Hobbs har skrivit en underbar ballad med titeln ”She Broke Her Promise” som handlar om änkan som aldrig gifte om sig trots att hon lovat sin döde man detta, en kanonlåt. Ännu en ballad är ”Margarita Moon” men den är lite slätstruken. Efter denna lugna låt så höjs tempot ordentligt i ”Green Bananas”, en typisk Alan Jackson-låt. Så bjuder Ron på ännu en ballad som jag heller inte gillar, titeln ”Somewhere Between Now And Forever”. Ännu en topplåt är shuffeln med titeln ”The F Word”som också den har Bill Anderson som writer. Vi bjuds på ytterligare en topplåt i den mjuka balladen ”Where The Tall Grass Grows” som är en av skivans höjdare. Den följs av en swinglåt med titeln ”Her Heart Belongs To Texas”, ingen höjdare för mig. Däremot gillar jag den efterföljande lite lugnare ”A Little More Fun”. CD´n avslutas med ännu en lugn topplåt med titeln ”There Must Be A Misunderstanding”. En lite ojämn skiva men med några toppar som jag spelar om och om igen. Jag tycker ändå att den försvarar sin plats i samlingen.

Publicerad: 2010-03-18 



 Artist: Billy Yates
 Titel: Bill´s Barber Shop
 Skivbolag: M.O.D. Records (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Den nyligen Sverigeaktuelle Billy Yates med en ny CD det väcker en del förväntningar. Mina infriades inte fullt ut. Billy har skrivit alla låtar på skivan, några tillsammans med andra. Att Billy är en duktig writer det är ett välkänt faktum men kanske att skivan hade blivit lite intressantare om han tagit med några låtar från andra songwriters också. Det är ingen dålig CD men jag tycker att den saknar riktiga toppar. Första spåret ”Famous For Bein Your Fool” är en snabb låt . Billy sänker sedan tempot något i ”Tell Me I´m Gone” en av skivans bättre låtar. ”Margarita Meltdown” börjar stillsamt för att sedan växla till väldigt snabbt tempo jag tycker att det bara blir stökigt. Titellåten ”Bill´s Barber Shop” handlar om faderns frisersalong, där Billy arbetade som frisör innan hans låtskrivarförmåga upptäcktes. I ”I Do It For You” som är en lugn ballad sjunger Nicole Broussard duett med Billy, en mycket bra låt som är en av skivans toppar. Så kommer en lite stökig låt ”The Alphabet Song” som jag hoppar över snabbt. Ytterligare ett antal låtar som inte faller mig i smaken fyller ut skivan fram till spår tolv då skivans topp, den lugna balladen ”I Just Can´t See It” kommer, en riktig topplåt. Även ”One Beer A Day” är fullt godkänd, den går i lite snabbare tempo. CD´n avslutas med ännu en lugn låt som får godkänt ”The Pain Inside Of Me”. Jag tycker inte att det är någon av Billy´s bästa skivor. Provlyssna före ett köp.

Publicerad: 2010-03-18 



 Artist: John Lindberg Trio
 Titel: Brand New Philosophy
 Skivbolag: Enviken records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Här är det mer renodlad rockabilly som gäller och det är ju inte riktigt min musikstil.bandet består av John Lindberg, gitarr och sång, Martin Engström, ståbas och bakgrundssång och Joakim Dunker, trummor. John och Martin har skrivit merparten av låtarna på skivan. Jag har hittat några låtar som jag lyssnat lite extra på. De är ”Where The Lonesome River Flows” som har lite countrytouch över sig. Jag gillar också ”I´m On Fire”. Ännu en låt med lite countrytouch är ”Empty Beer Cans”. ”Ball And Chain” är en lite bluesig låt. ”Drunksters” är en låt jag gillar, den har en kul text och jag förstår hur John känner ibland när han står påscenen. Alltför många lyssnar inte på artisterna utan dricker, pratar och tjoar utan att bry sig om vare sig vem som spelar eller vad som spelas eller andra som vill lyssna på artisten En bra känga som många borde ta till sig av. Heders John. Tyvärr kan jag ändå inte ge mer än 2 hattar.

Publicerad: 2009-12-26 



 Artist: Eva Eastwood
 Titel: The Beat Goes On
 Skivbolag: Darrow Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jag har sett och hört Eva ett par gånger i sommar och hade därför inga stora förväntningar på denna CD. Mina farhågor besannades, det är för intetsägande för min del. Jag vet inte om Eva haft ambitionen att göra en poppig countryskiva a´la Shania Twain eller om det ska vara en rockabilly-skiva. Jag vet inte riktigt var den hör hemma. Efter att ha spelat skivan fem-sex gånger har jag bara hittat två låtar som jag lyssnat lite extra på. De är ”Codeine” och ”Gothenburg Again”. Det är för lite för att ge något bättre betyg. Tyvärr det här är inte i min smak.

Publicerad: 2009-12-26 



 Artist: Carl Mann
 Titel: Legendary Country Influences
 Skivbolag: Round Midnight Production (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Gamla rockaren Carl Mann med en skiva med countrymaterial kan det vara något att ha? Nja, sådär. Rösten finns ju kvar och passar till de låtar han har valt att bjuda på. Ändå är det inget jag höjer på ögonbrynen för. Dessutom drar spår fyra EP-versionen av ”Endlessly” på hela 7.40 minuter ner betyget, låten finns ju på spår tre i en betydligt behagligare version på dryga tre minuter vilket är fullt tillräckligt. Skivan inleds annars smakfullt med ”I Love You A Thousand Ways”. Därefter följer ”California Blues” i en lite rockig version. På spår fem bjuds vi på Roger Millers’s ” topplåt ”Half A Mind”. Carl´s version av ”I Can´t Stop Loving You” är inget som jag gillar. Samma sak gäller för ”I Had A Dream Last Night”. Däremot ger jag godkänt betyg för ”I Want To Be With You Always”. En av topparna, de är ju inte så många, är ”Look What Thoughts Will Do”. Ingen av resterande fyra låtar ”Making Believe”,”Movin´On”, ”Oh Lonesome Me” och ”Watermelon Time In Georgia” tilltalar mig. Nej detta känns som ett försök att bättra på inkomsten inför kommande pension. Lyssna före ett köp.

Publicerad: 2009-12-26 



 Artist: Jake Hooker
 Titel: Lost Along The Way
 Skivbolag: StarTex Records 1010
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Den duktige basisten Jake Hooker har jag recenserat tidigare i SCC-NYTT. Detta är hans femte, eller möjligen sjätte, CD. Jag har givit Jake´s skivor högt betyg tidigare, tyvärr tycker jag att titeln pådenna CD säger vad jag tycker. Jake har förlorat lite på vägen, det är så att han gör för många western/Texas-swinglåtar på denna CD för att jag ska ge ett toppbetyg, tyvärr Lillies. Inledningen på CD´n är bra med titellåten ”Lost Along The Way som är en fyrfyra. Spår tre med den långa titeln ”Drowning My Troubles Till They´ve Learned How To Swim” är en shuffle som jag gillar. Jake bjuder på en lugn ballad på spår fem ”Don´t Give Up On Me” för att sedan växla över till en fyrfyra i ”It´s Warm With Love In Here” ett toppspår. Jake bjuder på ytterligare en ballad i ”It Keeps Slipping My Mind”. Takten höjs sedan i ”Nothing Left To Lose”. En av skivans topplåtar är fyrfyran ”Mine Is A Lonely Life”. Nej Jake detta är en för ojämn skiva för att falla mig i smaken. Visst finns det en del mycket bra spår, men tyvärr också några som inte håller måttet för mig. Ett plus ska dock ges för ett toppkomp med Jimmy Capps, Bob Moore, Jim Loessberg, Pete Wade, Bobby Flores, Hargus ”Pig” Robbins och Paul Franklin. Jag föreslår ändå en provlyssning före ett köp.

Publicerad: 2009-12-26 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk