Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 714 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Le Chat Mort
 Titel: Le Chat Mort
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Även detta Stockholmsband såg och hörde jag i Gränna förra året och blev mycket imponerad av deras framträdande. Materialet på denna CD är en blandning av covers och egna låtar. Första spåret ”Foggy Mountain Top” är en topplåt. Jag gillar också ”Junco Partner” som går lite åt blueshållet. En mjuk fin ballad är ”Been All Around The World”. Bandet gör en bra version av den gamla ”Careless Love”. Tempot höjs lite i ”Diamonds” somär ännu en bra låt. Den följs av den ännu lite snabbare ”If I Lose”. Även avslutningsspåret ”Bloodshot Eyes” är en snabb låt. En bra debut, men ett minus i kanten då CD’n bara innehåller nio spår. Ett par till hade varit önskvärt. Hoppas att det blir fler på nästa CD, för jag är övertygad om att bandet kommer att glädja oss med ytterligare skivor framöver. Jag hoppas på ett återseende av Le Chat Mort i Gränna igen i sommar.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: Spinning Jennies
 Titel: Det Våras För Werther
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jag såg och hörde det här Stockholmsbandet i Gränna förra året och blev mycket imponerad av dem. Bland annat stack de ut genom att de sjöng på svenska. Det här är bandets första CD och stilen är lite irländskinfluerad bluegrass. CD’n inleds i högt tempo med ”Hon Bor I Hammarbyhöjden” en låt med kul text, vilket gäller för många av låtarna på skivan. I ”Åter Till Dig” som är en mycket bra låt sänks tempot för att sedan öka igen i ”Min Ölandsblomma”. Det är fortsatt högt tempo i ”Istid” som har en kul text. Bandet bjuder på en stilla vals i ”Gryningsvals” en av mina favoriter på skivan. Så ökar takten igen i ”Flexibel” som har en kul och mycket aktuell text. Även ”Lisa Marie” har en text som jag har fastnat för och lyssnar lite extra på. Eftersom det är flest lite snabbare låtar på skivan så avslutas den i samma anda med ”Salut, Farväl”. En trevlig skiva som jag tror att du som införskaffar den kommer att tycka att du har gjort en bra investering. Det här är ett band som kommer att låta tala om sig i framtiden. Jag hoppas på att få höra Spinning Jennies igen i Gränna i sommar.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: The Harvester
 Titel: All Kinds Of Beautiful
 Skivbolag: Atenzia Records 1201
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är bandets första full-CD. Under namnet The International Harvester blev de svenska mästare i kategorin alternativ country 2009 och det är alternativ country som bandet bjuder på här. Materialet är varierat med lugna och lite snabbare låtar. Jag har fastnat för de lite lugnare som balladen som Vince Gill har skrivit ”Whenever You Come Around” ett av toppspåren på CD’n. jag gillar också den snabbare ”Everybody Gotta Love Somebody”. I ”Hammer And Nails” dras tempot ner och det är min favoritlåt på skivan. Så ökar de tempot lite igen i ”We´re Gone” skriven av Harlan Howard och Jim Lauderdale som är en av de låtar jag gillar mest.. Ytterligare en topplåt är George Ducas ”Teardrops” vilken också är en uptempolåt. Gillar du lite modernare country så är det här ett bra köp för dig, övriga kan gärna provlyssna först.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: Ulf M Andersson
 Titel: Wanted
 Skivbolag: Rootsy 032
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Ulf Andersson’s andra CD. Jag såg honom på Ydrefestivalen i somras och där visade Ulf att han gillar countrymusik och att uppträda. Det var fart och fest från första till sista låt. Materialet på denna CD är covers och en blandning av lugna låtar och några riktiga uptempolåtar åt det rockigare hållet. Jag ska nämna några låtar som jag har fastnat för och det är bland andra inledningsspåret ”Whiskey Under The Bridge” som är en shuffle i högt tempo. Den följs av den lugnare ”Wrapped”. Skivans bästa spår är den lugna balladen ”Ready For The End Of The World” en topplåt. Efter denna ökar Ulf takten i ajuninfluerade ”Adalida”. Samma höga tempo hålls kvar i Dumaflache”. Ulf bjuder på ännu en ballad i ”Don’t Want To Love You”. Han gör också en fullgod version av Lefty Frizzell och Sanger D. Shafer’s topplåt ”I Never Go Around Mirrors”. CD’n avslutas med den lite snabbare ”The More I Drink”. Är du osäker på om det här är något för dig så provlyssna gärna före ett köp.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: Zoe Muth
 Titel: Starlight Hotel
 Skivbolag: Signature Sounds Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Zoe Muth är ett nytt namn för mig. Jag vet inte riktigt vilket ”fack” jag ska placera henne i men stilen är ganska lik Eilen Jewell. Jag vill direkt säga att detta är en mycket bra och varierad CD med några lugna ballader, några lite rockigare saker och som grädde på moset ett par härliga fyrfyror. Första spåret ”I’ve Been Gone” är uptempolåt med härligt gung. Den följs av den lite lunare ”Whatever’s Left”. En av skivans två toppar är fyrfyran ”Let’s Just Be Friends For Tonight” som är en kanonlåt. ”Before The Night Is Gone” är en lugn ballad. Tempot höjs något i ”Harvest Moon Blues” som följs av en mjuk lugn ballad ”New Mexico”. Den andra av skivans två toppar är fyrfyran ”If I Can’t Trust You With A Quarter (How Can I Trust You With My Heart)” också den en kanonlåt. Efter denna bjuder Zoe på en lugn ballad ”Tired Worker’s Song”. Även titellåten ”Starlight Hotel” är en lugn ballad. CD’n avslutas med den lite snabbare ”Come Inside” som är en riktig buggarlåt. Det här är en CD som jag gillar mer och mer för varje spelning. Jag tycker inte att du ska missa den, KÖP.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: Tony Booth Darrell McCall Curtis Potter
 Titel: The Survivors
 Skivbolag: Heart Of Texas Records 4149
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Dessa tre ärrade herrar som har glatt oss genom åren med ett stort antal toppenskivor i såväl vinyl som på CD har nu gått samman och levererat en toppenskiva för oss som gillar strikt country. Att ”pojkarna” är i sjuttioårsåldern är inget som märks, möjligen har rösten mognat något. Ett stort plus i kanten för det suveräna kompet som ju alltid finns på detta bolags skivor. Här får steel och fiddle framträdande roller. Cd’n inleds med Doin Gibson’s härliga fyrfyra ”Wasted Words”. Den följs av ”Your Memory Is Killing Me” som drar lite åt swinghållet. Så kommer ännu en fyrfyra ”Case Of Sorrow” som är en topplåt. Därefter kommer en lugn ballad ”You Can’t Take It With You” som handlar om brusten kärlek, en av mina favoriter på CD’n. Bob Wills är upphovsman till shufflen ”My Confession”. I ”Forever Yours” bjuds vi åter på en lugn ballad. För den dansantne går det bra att bjuda upp till en vals i ”Down At Ginny’s”. Trion bjuder på en gammal goding i form av ”There SheGoes”. Big Bill Lister totade ihop topplåten ”I’ll See You In My Dreams Tonight”. Så kommer ytterligare en shuffle i ”Whiskey man”. En av skivans toppar är den lite lugnare ”Love Don’t Care” som snurrar ofta i min spelare. Avslutningsspåret är en sacred song i form av Stuart Hemblen’s ”It Is No Secret” som är en värdig avslutning på en bra CD. Missa inte denna CD som bör finnas hos direktimportörerna.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: Anthony Wilson
 Titel: My Friend The Jukebox
 Skivbolag: Ah-Ha Entertainment 5112
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

För någon månad sedan kom detta guldkorn som ett brev på posten. Ett för mig helt nytt namn, men oj vilken kille, med en röst som får mig att tänka på en ung George Jones, vilken torde vara Anthony’s förebild. Jim Loessberg har producerat skivan och han har kallat ihop gänget som brukar spela på detta bolag och Heart Of Texas Records, så då förstår ni hur det låter, toppkomp. Titellåten ,som Mel Street skrev, ”My Friend The Jukebox” inleder skivan och det är en fyrfyra av högsta klass. Anthony fortsätter med George Jones gamla ”Lonesome Life” som är en av topparna på CD’n , och jag ryser av välbehag. Efter denna kommer en underbar lugn låt med titeln ”I Got Home Just In Time To Say Goodbye”, vilken text, oj. oj. Så höjs tempot i shufflen ”Let’s Go Home”. ”Wine (You’ve Used Me Long Enough)” är en lugn ballad som följs av ytterligare en ballad med titeln ”Life’s Just Not The Way It Used To Be”. Johnny Paycheck hade en hit med ”Touch My Heart” och här gör Anthony en fullgod version av denna topplåt. Vi bjuds på ytterligare en härlig fyrfyra i ”Out Of Control”. Så kommer ytterligare tre topplåtar på rad med Dallas Frazier’s ”I Can’t Get There From Here”, Autry Inman’s ”She Once Lived Here” och Dallas Frazier’s härliga fyrfyra ”There’s Nothing Left For You”. Det här är bland det bästa jag har hört på skiva detta år och gränsar till fem hattar. Gillar du COUNTRY så är det bara att kontakta någon direktimportör och inhandla två exemplar, den första blir snart utnött och då är det bra att ha en i reserv. En av årets absoluta toppar anser jag.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: LAURA CASH
 Titel: Awake But Dreaming
 Skivbolag: Cash House Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Laura är gift med John Carter Cash och är alltså sonhustru till Johnny Cash. Laura har producerat denna sin första CD själv och jag tycker att hon har lyckats riktigt bra. CD’n är ljusårfrån den popsmörja som många av dagens kvinnliga artister ägnar sig åt. Kompet består av toppmusiker som Lloyd Green, Pete Wade, Pig Robbins, Gene Chrisman, Bobby Flores, Dennis Crouch, Andy Reiss och Laura själv på fiddle. Laura har lyckats få Loretta Lynn och George Jones att rekommendera CD’n och jag kan bara hålla med om lovorden även om inte alla spåren är i min smak. Jag ska nämna de jag har fastnat för. ”The Image Of Me” är en shuffle som Harlan Howard har skrivit. Hank Snow sålde bra med ”Wasted Love” en lite lugnare shuffle. Leslie York har skrivit ”Tomorrow I’ll Cry” som är en mycket bra låt. En av topparna på CD’n är Betty Sue Perry’s ”Before I’m Over You” som Loretta Lynn hade en hit med 1964. Laura bjuder på en duett med Jason Carter i ”Look What You’ve Done”, ännu en topplåt. Laura får ett extra plus i kanten för sin goda smak att plocka upp Vern Stovall’s ”Who’ll Be The First” en absolut topplåt. Hyllningen till Roy Acuff ”Song For Roy”(Country Music’s King) har Laura skrivit själv, en fin hyllning. CD’n avslutads med en sacred song ”Matthew Twenty-Four” och det är en bra avslutning på en bra CD. Jag hoppas att Laura snart kommer med en ny CD till dess kommer denna att snurra flitigt.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: SHANE WORLEY
 Titel: Honky Tonk History
 Skivbolag: Country Discovery Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Vår gamle vän Shane Worley har åter varit hos Mike Headrick i Micronstudion och resultatet är som vanligt mycket bra. CD’n inleds med en låt av Shane’s stora förebild och idol Waylon Jennings uptempolåten ”Rainy Day Woman” där Waylon steelgitarrist under många år, Ralph Mooney, ”steelar” tillsammans med Mike Headrick. Den följs av den lite lugnare ”Is This The Beginning Of The End” som Shane gör till en topplåt. Även nästa spår ”Heart Don’t Stop Stoppin’ On Me Now” är en topplåt. Shane tolkar även Townes Van Zandt’s ”Pancho & Lefty” på ett förtjänstfullt sätt. Efter denna bjuds vi på Hank Williams Jr’s ”The Blues Man”. Waylon får bidra med ännu en uptempolåt ”You Asked Me To”. Där vi åter får njuta av Ralph Mooney’s steelspel. På det efterföljande spåret har Mike friskat upp Lefty Frizzell’s topplåt ”I Love You A Thousand Ways”. Så dras tempot ner i den lugna ”House With No Curtains” en låt med bra text. En av topparna på CD’n tycker jag är ”Don’t Let Your Sweet Love Die” där Mike bjuder på fint dobrospel . Shane har själv totat ihop ”Every Waylon Needs A Jessie” och det är en kanonlåt. Vi får sedan an lite annorlunda version av Billy Joe Shaver’s ”Old Chunk Of Coal”. Sista spåret har Mike skrivit ”Mooney Had His Back” som bjuder på suveränt steelspel av Mike. Det här är en CD för dig som gillar strikt country.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: ERIN HAY
 Titel: Blue Country Song
 Skivbolag: Westwood International Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Erin Hay är en tjej som gillar strikt country och det visar hon här på sin senaste CD som hon har producerat ihop med Lonnie Ratliff. Kompet är strikt countrykomp med Perley Curtis på steel och Jim Unger på fiddle har fått fritt spelrum. Första spåret ”I Walk Before I Crawl” är en fyrfyra som jag gillar. Den följs av en fin ballad med titeln ”Between An Old Memory And Me”. Så höjs tempot i ytterligare en fyrfyra ”Empty Arms” som är en topplåt. Erin friskar sedan upp minnen från sextiotalet med ”Harper Valley P.T.A.” som Jeannie C. Riley hade en hit med. Balladen ”Looks Like Lonesome” hoppar jag snabbt över för att digga ännu en fyrfyra ”Don’t Call Me From A Honky Tonk”, engrym låt.Titellåten ”Blue Country Song” är en lite lugnare låt som jag också gillar. Jag hoppar sedan över den släpiga ”In For A Heartache” och swinglåten ”Country Music King”. Balladen ”Long Days” är däremot en låt som jag gillar. Det gäller också för den lugna ”Somebody Led Me Away”. Sista spåret är en lugn ballad ”In Slow Motion”, titeln säger allt. Jag hade önskat att Erin avslutat med en lite snabbare låt. Blandad kompott med några riktiga toppar, men faktum kvarstår, Erin är en mycket duktig countrysångerska och hon är COUNTRY.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: JACK GREENE
 Titel: Precious Memories, Treasured Friends
 Skivbolag: Pretty World Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jack Greene har på denna sin senaste CD samlat ett antal gamla vänner noch kollegor som han sjunger tillsammans med på flertalet av de tolv spåren. Efter att ha hört första spåret ”Two Old Cats Like Us” som Jack ör tillsammansmed George Jones så undrade jagvad detta var, inte i min stil i alla fal. Andra spåret ”You Don’t Know Me” ihop med Lorrie Morgan förändrade inte mitt intryck. Det var först på spår tre där Jack och Vince Gill bjuder på fyrfyran ”There’s A Whole Lot About A Woman” som jag började stampa takten, en topplåt. Den följs av en seg version av ”The Last Letter” tillsammans med Merle Haggard. Så vaknar jag till igen när Jack och Charley Pride bjuder på topplåten ”Lord, I Need Somebody Bad Tonight”. Jack och hans duettpartner under många år, Jeannie Seely, gör en bra tolkning av ”Waltz Across Texas”. Så följer ytterligare ett sömnpiller i ”Bitter They Are” där Larry Gatlin är sångpartner. Nästa bra spår är ”Don’t You Ever Get Tired Of Hurting Me” som Jack framför själv. Medlyt med ”San Antonio Rose” och ”Roly Poly” kommenterar jag inte. ”You Are My Treasure” med Jimmy Dickens och Helen Cornelius är lite rörig men ändå godkänd. Jack avslutar med ”Walking The Floor” och ”Statue Of A Fool”. Det här en är skiva för Jack Greene-fans, övriga tycker jag ska lyssna före ett köp.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: DALE JETT & HELLO STRANGER
 Titel: Going Down The Valley
 Skivbolag: Wampiland Music
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Dale Jett är son till Jeanette Carter och därmed barnbarn till A.P och Sara Carter och det förplägar. Hello Stranger består av Dale som spelar gitarr och autoharp och sjunger, hustrun Teresa spelar ståbas och Oscar Harris som spelar gitarr, autoharp, mandolin och sjunger. I övrigt så medverkar också Bill Clifton på något spår. Av skivans fjorton spår är åtta från morfar A.P’s penna. Det här är en CD som tar oss lyssnare tillbaka till rötterna av vår musik. Vi får njuta av hela femtiotvå minuter av traditionell country i Carter Family stil. Första spåret ”Hello Stranger” är en lite snabbare låt där Dale och Oscar växelsjunger, en härlig låt. Bandet fortsätter med en traditionell sång ”How Do You Do” där en autoharp svarar för en mjuk bakgrund till Dale och Oscar’s sång. En av de första sångerna jag hörde med Carter Family var ”My Dixie darling” och det är fortfarande en av mina favoriter som här framförs på ett föredömligt sätt. ”I Wouldn’t Mind Dying” är en sacred song i lite snabbare takt,en topplåt. Jag gillar också den lite långsammare ”My Native Home”. En av topparna på CD’n är ”The Cyclon Of Rye Cove” där det bjuds på skön stämsång till en gripande text Ännu en topplåt är ”No Depression In Heaven” som följs av ytterligare en topplåt ”The Poor Orphan Child”. Det här är en CD som jag spelar om och om igen och detta trots att det inte finns en enda fyrfyra bland låtarna. Hur kan det komma sig? Jo skivan är helt enkelt så jäkla bra och uppfriskande trots att de flesta av sångerna är snart ett hundra år gamla. Köp och du blir inte besviken, men risken finns att du vill ha mer av detta band.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: DAVID FRIZZELL
 Titel: Counting On Love To Save Me
 Skivbolag: Nashville America Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Vår bekanting David Frizzell har varit i studion igen. Han har skrivit alla tolv låtarna på CD’n utom en ”Mama’s Arms” som Janice Magliacane har skrivit texten till och David musiken. Materialet på David’s skivor har på senare år blivit lite ”släpigare”. Denna CD är inget undantag, men det innebär ändå inte att den är tråkig att lyssna till eftersom texterna är bra. Jag har hittat några spår som jag tycker öjer sig lite över de övriga. Den första är ”My Angelina” som går i stilla valstakt. Skivans absolut bästa spår är ”Take My X-Wife, Please” som har en bra text och ett bra tempo med en steel som backar upp föredömligt. I balladen ”Illusion” sjunger David duett med Amy Clawson, en topplåt. Jag gillar även tidigare nämnda ”Mama’s Arms” som är en lugn ballad med text som är en hyllning tillmodern för hennes kärlek och omtanke. I ”No Reason For Sunday This Week” höjs tempot något och det är en bra låt. Det här är en CD att sitta och lyssna till. Jag saknar några fyrfyror för att höja tempot. Vi får väl se om det kommer några på nästa CD. Provlyssna före ett köp.

Publicerad: 2012-09-26 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk