Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 714 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: GEORGETTE JONES
 Titel: A Slightly Used Woman
 Skivbolag: Heart Of Texas Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:


Med föräldrar som Tammy Wynette och George Jones har Georgette troligen fått countrymusik till både frukost, middag och kvällsmat. Vad har hon då gjort med detta arv? Jo röstmässigt finns det lite Tammy i henne och låtvalet är det inte så mycket att klaga på. Georgette inleder med Tammy’s ”A Slightly Used Woman” som är en lugn ballad. Hon följer upp denna med ”Leaving Yesterday”, en lugn låt som hon har skrivit ihop med Jeff Ross. Pappa George har fått bidra med ”The Race Is On” som är en riktig uptempolåt. En av skivans toppar är fyrfyran ”Second Time Around” skriven av Brandy Davidson. Ännu en fyrfyra är ”You Don’t Hear”. Mamma Tammy hade en storsäljare med ”I Still Believe In Fairy Tales” och Georgette gör en bra tolkning av denna topplåt. En av mina favoritlåtar på skivan är ”You And Me And Time” där pappa George sjunger duett med Georgette. Efter denna kommer Tammy’s listetta ”I Don’t Wanna Play House” som jag tycker att Georgette gör mycket bra. CD’n avslutas med en sacred song ”Precious Memories” i en fullt godkänd version. Materialet är inspelat vid tre olika sessions varav de sju första med gänget som brukar finnas med på Heart Of Texas skivor. Jag tycker att detta är en fullt godkänd debut för Georgette även om inte alla tolv spåren tilltalar mig. Provlyssna gärna före ett köp.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: TRAILERPARK IDLERS
 Titel: Thre Rumle & The Roar
 Skivbolag: Something Wicked Records (Eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Trailerpark Idlers från Norrköping/Söderköping torde vara landets mest produktiva band med tio CD-skivor under de fem år bandet har funnits. Jag har recenserat de flesta av bandets tidigare skivor och de genomgående visat att jag gillar bandets musik. Den här, deras senaste, håller jag för att vara den bästa hittills då den har lite mer country/bluegrass-stil än de tidigare. Som vanligt så har Morgan Hellman skrivit det mesta av skivans fjorton låtar. Av dessa ska jag nämna de som jag ar fastnat för mest. Första spåret ”Don’t Come Home” är en lite snabbare låt i bästa Carter Family anda. Även den på spår två ”I Hang My Head Down Low” går i den stilen. Miss LisaLee (Elisabeth Hellman) bjuder på en lugn fin ballad i ”Everybody Seems To Know My baby”. Därefter höjer hon tempot i ”Don’t Forget The Milk” som har en kul text. Buck Owens har bidragit med ”Pray Everyday” som Miss LisaLee gör mycket bra. Ett av skivans bästa spår är ”If Whiskey Don’t Kill Me” som är en topplåt. Morgan sänker sedan tempot i ”Out On The Porch” som går i stilla valstakt. Ytterligare en topplåt är ”Morgan Goes To Trashville”. Det här är en CD som bör tilltala såväl bluegrass som countryfans då låtmaterialet växlar mellan dessa båda genrer. Köp CD’n och jag lovar att du inte blir besviken.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: Curly Putman
 Titel: Write ’Em Sad – Sing ’Em Lonesome
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Curly Putman är en av de bästa songwriters vi har inom countrymusiken och han är dessutom en bra sångare. Titeln på denna CD säger allt. Det är mest lugna ballader med texter som gör tt jag ryser är jag lyssnar på dem. Det är alltså ingen CD för dig som vill ha musik med lite fart i. CD’ns snabbaste låt inleder och det är ”The Older The Violin” , en topplåt. Därefter kommer den första balladen ”Only Oklahoma Away” där Curly sjunger duett med Deborah Allen, en riktig topplåt. George Jones har gjort en oöverträffad inspelning av ”Radio Lover” men Curly’s tolkning ligger inte så långt efter. Och den är en av topparna på CD’n. ”Green, Green Grass Of Home” har gjorts i otaliga versioner och denna är inte sämre än de övriga även om jag tycker att Curly’s version på ABC-albumet från 1968 är bättre. Dolly Parton ställer upp som duettpartner i ”Made For Loving You”. I ”That Runaway Woman” är det lite Mexicoinfluerat komp med en Xylophone i bakgrunden. Därefter följer en lugn smäktande ballad ”Magnolia In The Snow” en mycket bra låt. George Jones har också gjort en toppversion av ”Wino The Clown”, här gör Curly den tänkvärda texten full rättvisa. Sarah Johns är duettpartner i hitlåten ”My Elusive Dreams” en mycket bra version. En underbar kärleksballad är ”Couldn’t Love Have Picked A Better Place To Die” en otroligt bra text om brusten kärlek, ”ståpäls” garanteras. Sista spåret ”Foot Prints” är också den en lugn ballad. Kompet är fullkomligt med många av Nashvilles bästa musiker bakom instrumenten. Köp denna CD och lås in dig och ta fram hörlurarna och jag garanterar att du får samma rysningar som jag. Men som sagt inget för dig som vill ha ”uptempolåtar”.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: Lotta Källström
 Titel: In The Frame
 Skivbolag: Ball And Chain Records (eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det är några år sedan Lotta kom med sin första CD ”Red Strings”. N har hon åter varit i studion och resultatet blev en mycket bra CD med hela fjorton låtar, varav hälften egna låtar och hälften covers. Jag ska inte räkna upp alla fjoton låtarna utan kommenterar de jag gillar mest. CD’n inleds med två snabba låtar från Lottas penna, ”My Daughters Love” och ”Walk And Talk”. Efter dessa tar Lotta sig an Dolly Partons ”Do I Ever Cross Your Mind” där Johan Blom från Refreshments är duettpartner. En av skivans bästa låtar är fyrfyran ”Does Your Heart Love Another” som Lotta har skrivit själv, en topplåt. I ”When The Lights Go On” rockar Lotta till det ordentligt, en riktig buggarlåt. Lotta bjuder också på en riktigt bra version av ”Let Me Be There”. Jag gillar också den lite ”bluesiga” ”Salty Teardrops” som hon har skrivit själv. Detta gäller också för balladen ”Angel Girl”. CD’n avslutas med Loretta Lynn’s hit från 1964 ”Wine, Woman And Song” en riktig topplåt och en bra avslutning på en bra CD med bra blandning av lugna låtar och några riktiga rocklåtar och däremellan en del bra countrylåtar. Lotta är et av stjärnskotten på vår svenska countryhimmel. Fortsätt som du har börjat Lotta och kör ”förtjyven” din egen stil, jag ser redan fram emot din nästa CD.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: JAKE HOOKER
 Titel: One Man World
 Skivbolag: Startex Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jake är flitigt i skivstudion dels som sångare men också som ofta anlitad studiousiker, han trakterar då oftast bas. Jag har recenserat ett antal av Jake’s tidigare skivor och betyget brukar ligga runt tre hattar. Anledningen till att betyget inte blir högre är att låtmaterialet är för ojämnt så också på denna. Jake är en bra sångare och kompet finns det inget att klaga på, men som sagt något ojämnt låtmaterial. CD’n inleds dock på ett förtroendeingivande sätt med en fyrfyra med titeln ”One Man World”. Jag har fastnat för ytterligare några låtar som jag ska nämna. Ett av de bästa spåren på skivan är fyrfyran ”Look Who’s Foolin’”, en topplåt. ”I Wish I Felt This Way At Home” är en topplåt, men här gör Jake den i en swingversion vilket drar ner betyget för mig. Däremot är shufflen ”Warm Red Wine” helt i min smak liksom fyrfyran ”That’s Were My Baby Feels At Home”, en av skivans toppar. Jag har också fastnat för den lite lugnare ”Welcome To My Lonely World”. CD’n avslutas med en swinglåt med titeln ”What’s Fort Worth”. Lyssna gärna på Cd’n före ett köp, men jag tror inte att du blir besviken om de ”köper grisen i säcken”.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: GRASSRIDE
 Titel: Swedish Bluegrass (Live at Torsåker 2010)
 Skivbolag: Grassride 100 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Grassride blev svenska mästare i Bluegrasskategorin 2008, året efter att bandet bildats. Det här är bandets första CD och det är som titeln säger en liveskiva. Bandet består av tre utmärkta sångare Ingemar Back som spelar mandolin, Tommy Backström som spelar dobro, Håkan Nordgren som spelar gitarr samt Mats Haglund på banjo och Patrik Backlund på bas. CD’n inleds i högt tempo med ”Dont Ease Me In”, en låt som jag gillar. Även spår två ”Run Oh Buddy Run” går i snabb takt. Ett av skivans bästa spår är den lite lugnare ”Ain’t A Woman, Some Body When She’s Gone”, en topplåt. I ”Wait A Little Longer, Please Jesus” bjuder killarna på skön stämsång, kanonbra. Killarna bjuder också på stämsång i Carl Belew’s ”Lonely Street” som här görs i en snabb bluegrasstappning. I den instrumentala ”Black Jack” visar bandet att de kan hantera sina respektive instrument. En låt som jag gillar är ”Johnny And Sally” och efter denna får vi höra ”Old Flames” i bluegrasstappning, en av topparna på CD’n som avslutas i samma höga tempo som den började med ”This Morning At Nine”. En bra liveskiva som varje sann bluegrassälskare bör ha i sin samling. CD’n kan nog beställas via bandets hemsida www.grassride.com.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: OLIKA ARTISTER
 Titel: Till Alf Robertson Med Kärlek
 Skivbolag: JuliArt Records Lionheart Music Group
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

TACK Thomas Haglund och Göran ”Floda” Lomaeus för initiativet till denna hyllrning till den oförglömlige Alf Robertson. Alf var en personlig vän och många minnen dyker upp när jag lyssnar på denna CD som inleds med att Roland Cedermark spelar en minut av ”Hundar Och Ungar Och Hembryggt Äppelvin”. Sofia Karlsson sjunger ”Liljor” och hon följa av Kikki Danielsson som gör en mycket bra version av ”I Mina Skor”, en låt där Alf har skrivit en mycket tänkvärd text. Christina Lindberg framför ”Help Me Make It Through The Night” som följs av ”Balladen Om Hundra Spänn” med Annika Ljungberg. ”Om Du Har Ett Hjärta” framförs av Tone Norum. Anne Kihlström har fått förmånen att tolka den känslosamma balladen ”Hold Back The Dawn”, en topplåt som följs av ”I Love You Because” med Cina Samuelsson. En av mina favoriter på CD’n är ”jag Flög Över Vårt Hus I Går Natt” som Anne-Li Holmgren-Lomaeus tolkar på ett utomordentligt sätt. Karin Risberg bjuder på westernswinglåten ”Drinking My Blues Away”. En av topparna på CD’n är ”Don’t Let The Loneliness Grow” som Inger Nordström gör kanonbra.. Elisabeth Andreasson tar sig an ”Me And Bobby McGee”. Roland Cedermark återkommer sedan med ytterligare någon minut av ”Hundar Och Ungar….”.CD’n avslutas med en tidigare outgiven inspelning av ”On The Other Hand” med Alf från 1988 och det är inte utan att ögonen blir lite glansiga när jag hör denna låt. För det eminenta kompet på skivan svarar musiker som funnits med på det mesta som spelats in av countrymusik i det här landet. Utöver ett antal bra låtar så får vi några rader om minnen av Alf från Mats Rådberg, Thomas och ”Floda” samt alla artister vilket ger en bild av hur omtyckt Alf var och fortfarande är. Ps. Du har väl lagt märke till att det bara är kvinnliga artister som sjunger Ds.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: GENE WATSON & RHONDA VINCENT
 Titel: Your Money And My Good Looks
 Skivbolag: Upper Management Music 002
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

”Warning Contains REAL Country Music” står det på baksidan av konvolutet. Det är bara att hålla med, innehållet är REAL country där merparten av låtarna är av det lite lugnare slaget. CD’n är producerad av för mig okände Herb Sandker och han är värd en en eloge för detta mästerverk. Musikerna på CD’n är gräddan av Nashvilles musiker med bland annat Mike Johnson på steel, Stuart Duncan på fiddle och John Gardner på piano.
Titellåten inleder CD’n och den är en lite snabbare låt med kul text, den följs upp av en lugn ballad ”Gone For Good” n riktig topplåt. En av mina favoriter på CD’n är ”It Ain’t Nothin’ New” som går i lite högre tempo, detta gäller också för ”You Could Know As Much About A Stranger” som också tillhör topparna på skivan. Efter denna följer en lugn kärleksballad ”Till The End”. Takten höjs något i ”Alone Together Tonight”. Den låt jag gillar bäst på skivan är ”Out Of Hand” som också går i lite snabbare takt, en riktig topplåt. Gene och Rhonda bjuder sedan på ännu en fin ballad ”This Wanting You” varefter de ökar takten något i ”Making Everything Perfect Tonight”. Två ”gamla godingar” är ”Sweet Thang” och ”My Sweet Love Ain’t Around” som jag inte har fastnat för, det finns bättre versioner av båda låtarna. Som sista spår får vi ett ”bonusspår” en instrumental låt som Rhonda har skrivit ”Ashes Of Mt. Augustine”. Jag hade hellre hört ytterliagre en låt med Gene och Rhonda. Trots avslutnigen så tycker jag att skivan är en av de bättre under året och det beror dels på bra låtar och dessa två fantastiska sångare tillsammans. Jag är övertygad om att du inte kommer att ångra ett köp.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: Crossing Keys
 Titel: About Time
 Skivbolag: Crossing Keys CKEY 01
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Crossing Keys vann Country-SM i genren pop/countryrock år 2008. Därför är det ”About Time” (på tiden) att de äntligen ger ut sin första CD. Här handlar det om lite tuffare country, ibland lite för hårt för mig som gillar 60-talscountry. Ingen skugga ska dock falla på bandet, tvärtom de visar här att de är ytterst kompetenta musiker och sångare. Första spåret ”Whatever Comes First” är en uptempolåt. Efter denna lite snabbare inledning dras tempot ner i ”The Beauty Of Love” som är ett av skivans bästa spår. Jag gillar också ”Sweet Carrie Anne” som är en uptempolåt, lite åt Refreshmentshållet. Skivans bästa spår tycker jag att den lite lugnare ”That Just About Says It All” är. Ytterligare en bra låt är den lite snabbare ”Every Night’s A Saturday Night”. Jag har sett och hört bandet live och då också fått höra några riktiga fyrfyror vilket jag saknar här, kanske det kommer några på nästa CD.
Det här är en CD för dig som gillar lite häftigare och rockigare country.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: Kenny Seratt
 Titel: The Best Of Kenny Seratt, Vol. 2
 Skivbolag: Hillside Records 2105
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Kenny Seratt är en gammal favorit som röstmässigt påminner om Lefty Frizzell eller Merle Haggard. Det här är en ny CD med en blandning av tidigare inspelningar och nyinspelat material. Det är strikt country från första till sista spåret och kanonkomp rakt igenom. Kenny inleder med en klassiker i form av ”Long Black Veil”: Kenny tolkar denna känslosamma ballad på ett mästerligt sätt. Efter denna stillsamma inledning så ökar tempot i Marty Robbins ”Cigarette And Coffee Blues”. En av topparna på CD´n är ”I´ve Got A Darlin’ For A Wife”, en lugn fin ballad. I duetten ”Just Between The Two Of Us” tar Kenny hjälp av Leona Williams med sången. Ännu en topplåt på CD’n är ”Giving Up Easy (Is Hard For Me To Do)” som är en lugn ballad om brusten kärlek. Kenny bjuder in Curtis Potter i duetten ”Brother’s, Strangers And Friends” som också den tillhör topparna på CD’n. I ”Seashores Of Old Mexico” är det lite ”south of the border-stil” som gäller. Efter denna kommer den lite lugnare ”She’s The Trip That I’ve Been On”. Bland alla bra låtar på denna CD så är min favorit ”She Only Made Me Love You More”, där killen försöker försvara sin otrohet med att det fått honom att han blivit ännu kärare i sin käresta (vilken text). I den lite snabbare ”The Shoe Goes On The Other Foot Tonight” dyker Leona Williams upp igen som duettpartner till Kenny. Det här är ett givet köp för dig som gillar strikt country. Det kan inte bli så mycket bättre än det här.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: Brennen Leigh
 Titel: The Box
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Brennen Leigh är tyvärr lite sparsam med sina utgåvor av skivor. Senast hon släppte en CD var 2006. Brennen´s stil är svår att sätta i något speciellt fack då hon har en egen stil. Denna CD är dock lite mer country än de tidigare. Ett är dock säkert, hon kör sin egen stil och gör det på ett övertygande sätt. Första spåret av tretton ”Rolling Green Hills”är en lite snabbare låt, en mycket bra låt. Titellåten ”The Box” är en lite lugnare låt där Jim Lauderdale sjunger harmony , det är skivans absoluta topp. Ytterligare en mycket bra låt är ”Sleeping With The Devil” även den ilite lugnare tempo. På spår fem bjuder Brennen på en lite snabbare låt ”What´ll I Do” en låt som Billy Donahue och Wendell Adkins har skrivit och båda har gett ut den på skiva också. Den följs av ännu en lugn topplåt ”Distracted”. Så höjs tempot lite i ”You Made A Fool Out Of Me”. Ytterligare en av topparna på CD´n är den lugna ”Are You Stringing Me Along”. På spår elva bjuder Brennen på en låt i lite bluegrassstil ”In The Bighorn Mountains”, mycket hörvärd. Näst sista spåret är en blues med titeln ”Backsliding Blues”. Tyvärr är denna CD svår att få tag på men om du stöter på den hos någon direktimportör så tveka inte, KÖP. Det är en mycket bra CD med omväxlande snabba och lugna låtar, och toppkomp. Rekommenderas.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: Charley Pride
 Titel: Choices
 Skivbolag: Music City Records 05302
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det är med stor förväntan som jag lägger Charley Pride´s nya CD i spelaren. Visserligen har låtmaterialet inte varit i klass med det han gjorde på 60-talet de senaste åren men förhoppningen att han ska närma sig den tiden finns alltid och det tycker jag att han har gjort på denna CD. Charley har producerat skivan själv och det har han gjort mycket bra med en bra blandning av lugna och lite snabbare låtar. Jag föredrar som ni vet de lugnare. Första spåret ”America The Great” är en patriotisk hyllning till USA. På spår fyra kommer en riktig ”rysarlåt” i ”The Choices She Made” skriven av Ted Harris. En låt som jag spelar om och om igen, bara den är värd skivpriset. Ännu en fin ballad är ”The Bed’s Not Big Enough” som beskriver killen känslor när han inser att hans käresta inte kan glömma sin ”före detta”. Trots de tidigare nämnda så utser jag fyrfyran ”Maybe Love Will Save The Day” till skivans bästa spår. Charley bjuder på en cajuninspirerad låt i ”Cajun Party Time” som går i lite snabbare takt.Ytterligare en grym ballad bjuder Charley på i ”You Touched My Life” även den skriven av Ted Harris. Sista spåret av de tretton är också en lugn ballad med titeln ”Resting Place”. Charley visar med denna CD att han gillar ”real country” även om några låtar har lite modernare komp med lite vassa gitarrer, men de övriga väger upp detta. Kompet består av många kända namn med bland annat Lloyd Green och Sonny Garrish på steel, Sonny spelar även dobro, och Hoot Hester på fiddle. Det här är en CD som jag lyssnar på ofta(vissa låtar) och jag tror att du som köper denna CD kommer att göra detsamma. Du behöver inte fundera över ångerköpsrätten.

Publicerad: 2012-09-26  Artist: Tony Booth
 Titel: The Other Side Of Love
 Skivbolag: Heart Of Texas Records 4152
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

För drygt ett år sedan kom Tony ut med en CD och det var den första på många många år. Nu är han här med en ny CD och den går i samma stil som den förra även om jag tycker att det var lite starkare låtar på den. Producenten Justin Trevino har ändå hittat några riktiga topplåtar bland de tolv spåren och med det komp som bjuds så är CD’n fullt godkänd. Första spåret ”Don’t Call Me From A Honky Tonk” är en snabb fyrfyra som jag gillar. Tempot dras ner i balladen ”All That She Could Take” för att sedan öka lite i Johnny Bush’s ”An Eye For An Eye”. Tony fortsätter i lite lugnare tempo på skivans topplåt ”Perfect Place” som är en kanonlåt. ”Twice The Speed Of Love” kommer från Buck Owens repertoar, en riktig shuffle. En av topparna på CD’n är den lugna ”I Don’t Know How To Tell Her”. Nästa topplåt är fyrfyran ”Heartache Remover”. Ytterligare en låt från Buck Owens repertoar är ”Kickin’ In” en lite lugnare låt. Jag förstår inte riktigt varför Justin tagit med ”Spanish Eyes” på en i övrigt bra CD. Ni som gillar Texascountry ska ändå köpa denna CD trots sista spåret.

Publicerad: 2012-09-26 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk