Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Norville Dollar
 Titel: Traditional Sounds Of Norville Dollar Now
 Skivbolag: Country Discovery Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

I förra SCC-NYTT recenserade jag en ny CD med Norville och skrev då att jag inte har hört eller sett någon skiva med honom sedan början av 70-talet. Döm om min förvåning när det för någon månad sedan kom ett paket med CD-skivor från Mike Headrick på Country Discovery Records och bland dessa fanns en helt ny CD med Norville. Prata om ketchupeffekt. Denna CD är precis lika bra som den förra. Mike har producerat CD’n och spelar steel, dobro och gitarrer. Kenny Berry spelar bas, Tim Atwood piano, Joe Caverlee fiddle och mandolin. Som oftast när Mike producerar så hittar han låtar som är strikt country och passar sångaren och han ser också till att en del av dem är från hans penna. Första spåret är en lite snabbare låt ”It Took Both Of Us”. En topplåt är den lite lugnare ”Not Far from The Tree”, bra tet om att äpplet faller inte långt från päronträdet (sådan far sådan son). Ytterligare en topplåt är ”Haggard And Jones” skriven av Lawrence Reynolds. Ännu en topp av samma låtskrivare är ”I Hope You Choke”. ”My Dreams Just Came True” har spelats in av många artister på Mike’s bolag, men den här versionen är nog den bästa jag hört, en riktig tårdrypare. Sista spåret ”Uncle Sam, Mr. Jukebox” är en uptempolåt. Jag hoppas att Norville fortsätter att vara produktiv ytterligare några år trots att han uppnått pensionsåldern och att han fortsätter bjuda oss på skivor med REAL COUNTRY. Ett bra köp för dig som gillar strikt country.

Publicerad: 2009-07-06 



 Artist: Ronnie Pfeil
 Titel: Anytime You Want
 Skivbolag: RJ Works Music (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En för mig helt ny kille är Ronnie Pfeil. Bobby Flores har producerat CD’n och kompet är som alltid när Bobby är inblandad riktigt Texaskomp med steel och fiddle i framträdande roller. Bobby Flores och Randy Reinhard spelar steel, Jim Loessberg trummor, Jake Hooker bas och Bobby Flores på fiddle och gitarr, toppkomp.Ronnie har en fantastiskt bra röst och sjunger så klart och avslappnat, riktigt njutbart. Första spåret är en ganska välkänd shufflelåt ”It’s All Over But The Crying”. Ronnie drar sedan ner på tempot i ”End Of A Long Goodbye” och fortsätter i samma lugna takt med ”Touch Me”. Ronnie tar sig sedan an ”I Love You Because” i swingstil, inget för mig. Betydligt bättre blir det på spår sex där vi bjuds på topplåten ”She Thinks I Still Care” som följs av ännu en höjdarlåt ”You’ll Never Hurt Me Again”. Ronnie tar sig också an gamla ”House Of Blue Lovers” och ger den full rättvisa. ”There May Coma A Time” är en lugn ballad. Skivan avslutas i samma stil som den börjar med en shufflelåt ”If I Ever Need A Lady”. En mycket trevlig CD med Ronnie. Några låtar tycker jag han kunde ha bytt ut, men det är en skiva som tillfredsställer många smakriktningar.. Ett minus är att det inte finns något om vem som skrivit låtarna, visst känner jag till en del av dem, men för nya lyssnare kan det vara kul att veta vem som står bakom låtarna. Ett bra köp. Jag väntar redan på att Ronnie skall släppa en ny CD.

Publicerad: 2009-07-06 



 Artist: Wenche Hartman
 Titel: Friday Night Cowgirl
 Skivbolag: Harlekin Music
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

I SCC-NYTT nr 2/2002 recenserade jag Wenche’s första CD ”A tribute To Patsy Cline”. Wenche har gjort ytterligare tre CD sedan dess. Det här är således hennes femte i ordningen. Första spåret ”Thomas Jones” är en storysong med lite bluegrassinfluenser och den har Wenche skrivit tillsammans med Knud Erik Smidt. Wenche fortsätter med Dolly Partons ”Apple Jack” i en mycket bra tolkning. I ”Jackson” tar Wenche hjälp av Billy Swan och de ger denna låt full rättvisa. En av topparna på CD’n är ”Mississippi”. ni minns säkert att Vikingarna gjorde den för ett antal år sedan. Ännu en bra låt är titellåten ”Friday Night Cowgirl”. Wenche bjuder på en countryversion av Björn och Benny’s ”I have A dream”, verkligt hörvärd. Wenche och Knud Erik har också skrivit den smäktande balladen ”Why Did You Have To Go Away”. Efter denna kommer välkända ”Paper Roses”. Ytterligare en bra låt är ”Eyes Of The Past”. Sammanfattningen av CD’n blir att det är en helt okej skiva med en blandning av lugna och lite snabbare låtar, några av dem tycker jag inte håller måttet. Jag gillar Wenche’s lite nasala sätt att sjunga och hennes röst passar väldigt bra för countrymusik. Det här är inge skiva för dig som vill ha Honky Tonk. Lyssna därför på skivan före ett köp.

Publicerad: 2009-07-06 



 Artist: Allen Karl
 Titel: Rolling River
 Skivbolag: Century II Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Allen Karl ”The Good Guy In The Black hat” har kämpat i många år för att nå framgångar. Han har väl inte nått den riktiga toppen än, men har framträtt på många berömda ställen bland annat Grand Ole Opry. Det här är hans första CD (tror jag) som kom 2006, det finns en LP på detta bolag tidigare. Denna CD innehåller hela arton låtar så materialet blir givetvis blandat med toppar och mindre tilltalande låtar. Kompet är strikt country med Sonny Garrish och Scott Sanders på steelguitar. Första spåret ”This Time Your Memory’s Only Passing Through” är en lugn fin låt med en bra text om brusten kärlek skriven av mästaren Max D. Barnes. Andra spåret är också en lugn låt ”Holding On To What’s Left Of What’s Left Right”. Bobby Bare har skrivit titellåten ”Rolling River” en melodiös låt som jag har fastnat för. Max D. Barnes är också mannen bakom topplåten ”I’m Taking Her Memory Out Tonight”. Ännu en låt jag har fastnat för är Mack Vikery’s ”Lover’s Plea” trots att den har en saxofon i bakgrunden Min absoluta favorit på CD’n är ”Up On Easy Street” en härlig fyrfyra. Jag gillar också ”Fool Of The Year” där Allen sjunger så härligt avslappnat. Två låtar i samma stil är Wanda jackson’s ”Right Or Wrong” och ”She Loves My Troubles Away” av Max D. Barnes och Rayburn Anthony. Ännu en härlig fyrfyra bjuder Allen på i ”Here Comes Another Lonely Week”. Allen har själv plitat ihop ”Don’t Tell Me Your Troubles” en låt med lite Mexicoinfluenser. Näst sista spåret ”Can’t Your Memory Find Somewhere Else To Go” är en lugn låt och en av skivans toppar. En mycket bra skiva och om jag inte är fel underrättad så är en ny CD med Allen på gång. Jag ser fram emot den.

Publicerad: 2009-07-06 



 Artist: Rayburn Anthony
 Titel: Everything’s Just Waiting
 Skivbolag: Rayburn Anthony Music
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Vår gamle vän Rayburn Anthony är ”still going strong”. Denna CD är producerad av Larry Rogers, men jag tror att Rayburn har varit med och valt ut låtarna. Här är Rayburn tillbaka i den traditionella countryn igen efter att ha släppt ett par CD med rockmaterial senast. Rayburn inleder med Gary Sefton’s ”Different Kind Of Flower” en riktig topplåt som följs av Harlan Howards ”The Deepening Snow”. En av topparna på CD’n är ”The Sadist Words”, en låt han spelade in för ett antal år sedan men då med titeln ”It Could Have Been”. ”Don’t Worry Daddy” är en lugn ballad om pappans rädsla att dottern växer upp, Rayburn har skrivit den själv. Så tar sig Rayburn an ”I Love You Because” på ett förtjänstfullt sätt. Larry Kingston har skrivit ”Would You Like To Sleep With A Different Man” en topplåt om killen som slutat dricka och nu vill komma hem till hustrun. Titellåten ”Everything’s Just Waiting” är en lugn låt som Rayburn skrivit ihop med Gene Dobbins vilket också gäller för ”Wouldn’t You Just Love Us”. Du som gillar Rayburn kommer att gilla denna CD. Du som inte hört Rayburn tidigare har här ett tillfälle att upptäcka honom.

Publicerad: 2009-07-06 



 Artist: Trailerpark Idlers
 Titel: The Power Of The Lord Will Set Us Free And We Will Be….
 Skivbolag: Something Wicked (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Medlemmarna i Trailerpark Idlers lär inte ha några fritidsproblem då de levererar nya CD-skivor på löpande band. Denna deras senaste har ett religiöst tema, så kallade sacred songs. Det mesta av materialet har skrivits av Morgan Hellman, men Lisa Palm har också skrivit några sånger plus ett par välkända sacred songs. Stilen är annars ungefärligt som bandets tidigare med influenser från såväl country, bluegrass och irländsk musik. Första spåret är en snabb låt med titeln ”I Wish I Was A Bit Like Jesus”. Denna följs av ”To Cross The Mighty River” som är en av mina favoriter på CD’n, en svängig låt i Carter Familystil med fin harmonysång av Miss Lisa Lee. I ”I’ll Fly Away” får vi njuta av Miss Lisa Lee’s ljuva stämma. Hon framför också ”Something Must Be Wrong”, som hon skrivit, liksom ”Have You Seen Jesus Lately”. Mellan dessa bjuder Morgan oss på sin ”I Hope Like Hell The Preacher’s Right”, vilken titel på en bra sång. ”I Turned To Jesus” är ett av toppspåren på CD’n. Som avslutning bjuds vi på Wayne Raney’s ”We Need A Whole Lot More Of Jesus And A Lot Less Rock’N’Roll” som Morgan gör mycket bra, här har man fått med en tramporgel i kompet, kul. Nu är det bara att vänta på nästa utgåva från bandet och se vad det har för tema. Tidigare har det varit Honky Tonk, barer och kärlek i höstackar. Vad blir det härnäst? Jag väntar med spänning och låter denna och bandets tidigare snurra i spelaren så länge.

Publicerad: 2009-07-06 



 Artist: Hank Stone
 Titel: Somewhere In Texas
 Skivbolag: Texas Country Music Records 112
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Som ni förstår av titeln på CD’n så är det Texascountry det handlar om. Hank har recenserats tidigare i SCC-NYTT och han har då fått högt betyg, denna CD når inte riktigt upp till samma klass. Kompet är strikt country med steel och fiddle som framträdande instrument. Första spåret ”One Thing After Another” är en härlig fyrfyra och den följs av titellåten ”Somewhere In Texas” en riktigt dansvänlig låt. ”Walk Away” är också en dansvänlig låt om brusten kärlek. Efter denna kommer en svängig låt med titeln ”Silver Dollar Bar” som följs av fyrfyran ”I Guess I’m Getting Tired” en topplåt. Ännu en av topparna bland de tolv spåren är Leon Payne’s ”The Cross I Have To Bear” tillsammans med Bubba Littrell’s ”Thank God For Country Music”. Det är bara att instämma i denna titel. Denna CD håller inte riktigt samma klass som Hank’s tidigare, lite för ojämnt material. Du som gillar Texascountry med steel och fiddle blir ändå inte missnöjd. Övriga bör provlyssna före ett köp.

Publicerad: 2009-07-06 



 Artist: Tom Bråthen
 Titel: Next To Nothin´
 Skivbolag: West Records AS 132
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Tom var en av två norska artister som var i Kristianstad på mässan. Tyvärr hade han inte de bästa förutsättningarna där, men jag tycker ändå att han gjorde bra ifrån sig. Detta är en CD inspelad i Gene Kennedy´s studio i Nashville vilket borgar för bra kvalitet. Tom har en lite ljusare röst än vad manliga countrysångare i regel har och har hittat låtar som passar hans röst.

Titellåten ”Next To Nothin´” är ”up to date”, alltså lite modernare stuk. Utan att vara popcountry. Spår två ”Last Time ´Till The Next Time” är en snabb låt. Tredje spåret ”There Ougth To Be A Song” är en ballad med bra text. Tempot höjs lite i ”So You Wanna Be A Country Singer”. I ”Three Wooden Crosses” bjuder Tom på ännu en ballad vilket också gäller för ”Time To Say Goodbye”. ”Donkeys Fly” är en snabb låt. Spår åtta ”Lord I Hope This Day Is Good” är ett av skivans bästa spår, en topplåt. På spår nio tar Tom sig an Merle Haggard´s ”I´ll Leave The Bottle On The Bar” och gör den fullt godkänt (även om den inte går upp mot originalet). Även spår tio ”Fourteen Carat Mind” är en bra låt. ”Closing Time” är en låt i westernswingstil. Sista spåret ”Loving You So Long Now” är en lite snabbare låt som har lite bluegrassinfluenser, mycket bra avslut på en fullt godkänd CD.
braatom@online.no www.tombrathen.net.

Publicerad: 2009-03-10 



 Artist: Doug Adkins
 Titel: Whiskey Salesman
 Skivbolag: Lyric Mountain Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Doug visade på Lida och i Kristianstad att han är en bra liveartist. Denna CD är inspelad i Nashville med gräddan av stans musiker. Det finns inga uppgifter om låtskrivare, men jag tror att Doug skrivit alla själv. Materialet är blandat med strikt country på några spår, lie outlawstil på några och en del med lite modernare country. Första spåret ”The Best Part Of Me” är en snabb låt i lite tuffare stil. Efter denna kommer titellåten ”Whiskey Salesman” som går i fyrfyratakt. Så drar Doug ner lite i tempot i ”Gotta Be Strong” för att höja det lite igen i ”At 95”. ”Devil´s Comin´ To Town” är en lite lugnare låt med modernare sound. Tempot höjs igen i ”Window Shopping” (ej Hank Williams Jr´s låt) som handlar om att man inte ska titta på andra kvinnor när man är ute med sin käresta. Spår sju ”To The Rodeo” är en snabb, lite stökig låt. Balladen ”Then & Now” är en låt med bra text och fint komp med steelen i bakgrunden. Spår nio ”Poor Ol´Country Boy” är en lie snabbare låt, lite stökig tycker jag. Tempot höjs lite i ”Takin´ Back My Name” för att sedan sänkas i ”Rodeo King”. Sista spåret ”Cold Hearted Woman” är ännu en lite stökig låt. Doug har en bra röst (lite mörk), men jag är inte överförtjust i det han presenterar på skivan. Jag gillar honom bättre live. Får 2.5 hattar på grund av att materialet är lite för svagt.

Publicerad: 2009-03-10 



 Artist: Scarlett
 Titel: Get There Gone
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Tyska stjärnskotet Scrlett med sin första studioinspelade CD (hon har en live-CD ute). Inspelad i Nashville med en handfull av stadens bästa musiker tillsammans med Scarlett´s far Matt Wegner på el- och akustisk gitarr. Scarlett och Matt har producerat CD´n och skrivit alla låtarna. Materialet är modern pop-country blandat med några lite striktare countrylåtar. De två första spåren ”Get There Gone” och ”T-Shirt” går i snabbt takt, men på spår tre kommer en låt i fyrfyratakt med titeln ”Dear Love Songs”. På spår fyra bjuder Scarlett på en lugn ballad med titeln ”Eyes Of The Highway”. Tempot höjs igen i ”Let´s Get Outta Here” samma sak gäller för ”Too Smart”, jag upplever båda dessa som lite stökiga. Ännu en lugn ballad ”Rock-A-Byed” kommer på spår sju. Även spår åtta ”Heather” är en lugn låt. I ”Going Rate” höjs tempot lite, även den med lite stökigt komp. Spår tio ”Choosy Heart” är en lugn låt med lite bluegrassinfluenser. ”Loving Jail” är en lugn ballad med bra text. Skivan avslutas med en lite snabbare låt ”The Older Sister”. En bra CD med lite ojämt material. Det är inte något för dig som gillar strikt country utan passar dig som gillar lite modernare country. Lyssna gärna före ett köp.
www.scarlett-s.com scarlettsiether@gmx.de

Publicerad: 2009-03-10 



 Artist: Mike And The Strangers
 Titel: Son Of A Vagabond
 Skivbolag: Strange Music MATS 001 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Mike And The Strangers släppte denna CD i samband med mässan i Kristianstad så den är rykande färsk. CD’n innehåller hela femton spår, det mesta eget material. Bandet består av Micke Fredriksen akustisk gitarr och sång, Jan-Åke Gladh elgitarr, Pär Forsberg hammondorgel, Mats Strömberg bas och Christian Johansson trummor.

Först spåret ”Stars” är en låt i lite snabbare tempo. I titellåten ”Son Of A Vagabond” sänks tempot något. Spår tre ”Lonely Me” är en lugn ballad som jag gillar. Efter denna kommer Merle Haggard´s ”Ramblin´Fever” som bandet gör en bra version av med hammondorgeln i bakgrunden. ”Faith, Hope And Love” är en kärlekssång i lite snabbare tempo, detta höjs lite ytterligare i ”Slow Down”. Ett av skivans bästa spår är ”Pardon Me” en lugn fyrfyra. ”Fly Away (With Me)” är det lite bluesstämning i. Såkommer ytterligare en Merle Haggardlåt ”Sing Me Back Home”. Ännu ett av skivans toppspår är ”Honkiest Tonkiest man” även den i lite snabbare tempo. Spår elva ”River Rag” är en instrumental låt i snabbt tempo där Jan-Åke visar att han kan hantera sin elgitarr. Så kommer ytterligare en topplåt ”I Sang Dixie”, Dwight Yoakam´s låt som bandet gör en annorlunda version av med hammondorgeln i bakgrunden, toppbetyg för Mickes sång. I ”The Key” höjs tempot något för att öka ytterligare i Tarvis tritt´s ”Don´t Give Your Heart To A Rambler”. Bonusspåret ”Today I Started Loving You Again” är en liveinspelning, en mycket bra version av Merle´s topplåt. En väl hörvärd skiva som kommer att snurra ofta i min spelare, åtminstone en del av låtarna. Bra svensk country.

Publicerad: 2009-03-10 



 Artist: Downtown Ramblers
 Titel: Downtown Ramblers
 Skivbolag: DTR 001 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Göteborgsbandet Downtown Ramblers med sin första CD väcker vissa förhoppningar. Bandet har producerat CD´n själva och har bara eget låtmaterial. Medlemmarna i bandet är Emelie Junsten sång, Oscar Reuter mandolin och sång, Kalle Annerhult bas, Martin Blomberg banjo och Pär eriksson gitarr och sång.

Bandet vann country SM i bluegrasskategorin 2007. Jag har hört bandet live ett antal gånger och blivit imponerad av dem. Framförallt har Emelie med sin ljuva stämma imponerat och hon stöttas upp av sina bandmedlemmar på ett förtjänstfullt sätt.

På en mycket jämn CD har jag fastnat för spår två ”Silver And Gold” som går i lite snabbare takt. Ett av skivans bästa spår är ”The Casino” med fin duettsång. Spår åtta ”Tell Me” är en bra låt i lite snabbare takt. I ”I´ll Keep You Warm” bjuds vi på en lugn ballad som jag spelar om och om igen, en topplåt. Trots att jag inte är någon inbiten bluegrassfantast så är det här en CD som jag spelat ett antal gånger och kommer att fortsätta lyssna på. Ett givet köp för dig som gillar bluegrass. www.downtownramblers.com info@downtownramblers.com.

Publicerad: 2009-03-10 



 Artist: DeAnna Cox
 Titel: Hank Stuff
 Skivbolag: Rustic Records 081208
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ung tjej som sjunger Hank Williams låtar kan det vara något att ha. Nja, jag tycker inte att det är något att springa benen av sig för att få tag i. Jag tycker att DeAnna är lite väl skrikig när hon sjunger. Kompet är det inget att klaga på, det är steel, fiddle, dobro och fina akustiska gitarrer.
Första spåret ”I´m A Long Gone Mama” är ingen av mina favoriter av Hank´s låtar, denna inspelning förändrar inte detta. ”I´m So Lonesome I Could Cry” är betydligt bättre. I ”My Sweet Love Ain´t Around” är DeAnna för skrikig igen. Även i ”You Win Agaian” tar hon i för president och fosterland. Samma gäller för ”Half As Much”. Lite bättre blir det i ”I Can´t Help It” och ”Mansion On The Hill”. Jag tycker att hon gör ”There´ll Be No Teardrops Tonight” riktigt bra i en del partier. ”Crazy Heart” gör DeAnna riktigt bra samma sak gäller för sista spåret ”Take These Chains From My Heart”. En eloge till musikerna. Ett minus till producenten Brian Fisher. Han och DeAnna borde ha lyssnat igenom några av Hank´s skivor innan de gick in i studion för de har missat det viktigaste i Hank´s musik, KÄNSLAN.
Lyssna före ett köp.

Publicerad: 2009-03-10 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk