Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Amy Chappell
 Titel: These Days
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Amy Chappell är en ny bekantskap för mig. Skivan antar jag är hennes första och den kom ut 2003. Hon har skrivit samtliga 10 låtar på skivan och dessutom gett ut skivan själv. Albumet är inspelat i Sound Emporium i Nashville med musiker som Dan Dugmore, Pat Flynn, Dave Pomeroy och Wayne Killius. Stilen är tidsenlig country med lite popinfluenser, men inte den allra värsta sorten. Skivan inleder bra med ”Such A Secret” som säkerligen fått en del speltid på radiostationerna i USA. Andra bra låtar på denna skiva är ”No Turning Back”, ”You´d Be Here Now”, ”Picture Perfect Life” och ”Better Side Of Life”. Amy Chappell har gjort en jämn och bra modern countryskiva och jag skulle gärna höra mer från Amy i framtiden. Besök gärna Amys hemsida på www.amychappell.com och se vad hon har för sig.

Publicerad: 2005-07-04 



 Artist: Laura Veirs
 Titel: Carbon Glacier
 Skivbolag: Bella Union
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Laura Veirs från Seattle släppte sin andra (?) skiva förra året. Skivan hyllades och ansågs av en musiktidning (tror det var Rolling Stone) som en av 2004-års 20 bästa skivor. Givetvis blir man själv nyfiken, då jag sedan tidigare recenserat hennes skiva ”Troubled By The Fire” här på hemsidan. Denna CD går i samma stil som den förra, någon sorts blandning av americana, folk och rock. Producenten är densamma som på den förra, Tucker Martine. Musikerna är nästintill desamma också, Laura på gitarr, banjo m.m., Steve Moore på piano m.m., Tucker Martine på trummor och Karl Blau på bas, gitarr, synth m.m. De låtar jag gillar av skivans 13 låtar är ”Ether Sings”, ”The Cloud Room”, ”Salvage A Smile”, singer-songwriterlåten ”Wind Is Blowing Stars” och ”Lonely Angel Dust”. Laura Veirs fortsätter att gå sin egen väg och jag tror nu att hon tjänar på att fortsätta nerför sin egen stig. Jag hå¨ller nog inte denna skiva som en av förra årets bästa plattor, men det är rätt bra. Hennes hemsida är www.lauraveirs.com.

Publicerad: 2005-07-04 



 Artist: Tony Booth
 Titel: The Key´s In The Mailbox
 Skivbolag: Tony Booth Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Tony Booth var på Capitol under 1970-talet och gjorde riktigt bra Bakersfield-country i Buck Owens anda. Tyvärr fick han aldrig det stora genombrottet som han förtjänade och försvann efter en platta för MGM. Nu har han dock återutgivit en av sina Capitolalbum ”The Key´s In The Mailbox”. Det märks att denna country är mer eller mindre utrotningshotad på de större bolagen (även om de senaste åren verkar gå mot ett mer traditionell countrystil igen). Skivan har dock bara nio spår (låten ”The Devil Made Me Do That” är inte med på CD´n, men på vinylen). Här finns inte en enda dålig låt. Bra låtar som ”Under Your Spell Again”, ”A Whole Lot Of Somethin´”, ”Nobody´s Fool But Yours”, ”Somebody Called L.A.” och ”Something´s Wrong” är bara några av de bättre spåren. Jag hoppas nu att Tony Booth spelar in nya skivor i en snar framtid så vi får se att han fortfarande kan. Hans hemsida är www.tonybooth.homestead.com.

Publicerad: 2005-07-04 



 Artist: Victor Sanz
 Titel: Hey Country
 Skivbolag: WCI rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

En ny countryartist med sin första skiva. Victor Sanz produceras av Sverigebekanta Billy Yates och likheten med låtskrivaren Yates är påtaglig, de spelar båda två traditionell country i modern tappning. Denna CD har dock endast åtta spår, men alla utom den stökiga avslutningen ”Hey Country” är lyssningsvärda eller riktigt bra. Bland de låtskrivare som bidrar märks Jeffrey Steele, Willie Nelson, Jim Lauderdale samt Billy Yates och även Victor själv. Musikerna är också (oftast) välkända namn som Dan Dugmore, Joe Spivey, Eddie Bayers och Larry Beaird. Mina favoriter på denna starka debut är ”It´s Only Cause Your Lonely”, klassikern ”Hello Walls” som görs i en tuff version, “I Think I Like It” och lugna “Love Won´t Let Me”. En bra modern-traditionell country-CD. Victors hemsida är www.victorsanz.com Jag längtar redan till nästa skiva och kanske att vi får se Victor i Sverige i framtiden?

Publicerad: 2005-07-04 



 Artist: Con Hunley
 Titel: Sweet Memories
 Skivbolag: IMMI
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

En ganska stor överraskning damp ner i brevlådan i form av en ny CD av Con Hunley. Hunley spelade in ett par skivor under 1970-talet och tidiga 1980-talet, men de riktigt stora hitsen kom aldrig och Hunley försvann från skivbranschen. Nu är han tillbaka med en ny platta på bolaget IMMI. Han producerar skivan tillsammans med veteranen Norro Wilson. Musikerna består också av många etablerade namn som saxofonisten Boots Randolph, steelgitarrduon John Hughey och Sonny Garrish samt gitarristen Reggie Young. Denna CD har många kända låtar som ”She Thinks I Still Care”, ”Still”, titellåten ”Sweet Memories” och gospellåten ”Amazing Grace”. ”Sweet Memories” består tyvärr av lite för många långsamma och sega låtar. Jag hade hellre sett att Hunley tagit med ett par lite fartigare låtar att varva upp med och t.ex. en riktigt traditionell countrylåt. Men visst, ”No Relief In Sight”, ”Only Time Will Tell”, ”Don´t Touch Me” och ”She Thinks I Still Care” är bra. Är ni intresserad av att köpa skivan kan ni besöka Con Hunleys hemsida www.conhunley.com Jag kan rekommendera Con Hunley till ni som gillar Ronnie Milsaps 1980-tals material.

Publicerad: 2005-07-04 



 Artist: Radney Foster
 Titel: And Then There´s Me (The Back Porch Sessions)
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Radney Foster som började i duon Foster & Lloyd under 1980-talet tillsammans med Bill Lloyd. Efter det kom ett par soloskivor bl.a. två bra skivor på Arista - tror jag – (där ”Labor Of Love” varmt rekommenderas). Efter det har han skrivit låtar och fortsatt spela in ett par skivor på mindre etiketter. Denna skiva är således utgiven av Radneys hemsida www.radneyfoster.com och kan än så länge enbart köpas via den. Radney spelar själv gitarer och ukulele på skivan, andra musiker på skivan är gitarristen Mike McAdam, Eric Borash på dobro, Casey Wood på percussion m.m. och bakgrundssångaren Georgia Middleman. Skivan bjuder på 11 låtar där Radney har skrivit alla låtarna, vissa tillsammans med andra kända artister som t.ex. Dale Watson, Cory Morro och Jack Ingram. Bland låtarna märks t.ex. ”Godspeed” som blivit en hit för gruppen Dixie Chicks. De låtar jag gillar bäst är ”Figure It Out”, ”Easier Said Than Done”, ”Fools That Dream”, ”And Then There´s Me” och ”Never Gonna Fly”. En bra skiva, som är lite mer inspirerad av Texas än Nashville. Men vill ni som sagt köpa denna udda CD måste ni gå in på Radneys hemsida www.radneyfoster.com.

Publicerad: 2005-06-01 



 Artist: Brittany Wells
 Titel: Loving Every Minute Of It
 Skivbolag: Spindletop rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Brittany är en ny ung artist som hoppas på det stora genombrottet. Denna CD med henne kom ut 2004 och innehåller hela 14 låtar. Det finns en del kända låtskrivarnamn med som t.ex. Paul Jefferson, Sherrié Austin, Ed Hill och Sharon Vaughn. Bland musikerna är det dock bara gitarristen Biff Watson och pianisten John Jarvis som jag känner igen. Producenten Wyatt Eastlerling har valt att göra en mainstream-country skiva med Brittany, och glädjande nog är det inte den allra värsta Nashvillepopen utan det finns allt en del moderna countryspår på skivan.
De låtar jag gillar bäst är inledande ”Too Long”, ”From Harm´s Way”, ”All The Way”, ”Shoes” ”Kick Down The Door” och balladen ”He´s Hers”. En bra modern countryskiva från en ny artist som har en bra countryröst. Ni kan besöka Brittanys hemsida på www.brittanywells.com och se hur det går för henne i framtiden.

Publicerad: 2005-06-01 



 Artist: The Duhks
 Titel: The Duhks
 Skivbolag: Sugar Hill
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

The Duhks är en ny grupp som under våren släppte sin debut-CD på Sugar Hill records. Gruppen består av Tania Elizabeth på fiddle och mandolin, Jessica Havey som sjunger, Jordan McConnell spelar gitarr, banjospelaren Leonard Podolak och på trummor, congas m.m. är Scott ”Señor” Senior. Alla utom Scott sjunger. De produceras av banjovirtuosen Béla Fleck och Gary Paczosa. Ni kanske tror genom kompet att detta är ett strikt bluegrassband, men så är det inte. Dessa unga människor spelar en blandstil av bluegrass, folk, country, americana, keltmusik m.m. Det låter väldigt annorlunda och kräver några lyssningar innan man börjar gilla den. För de är bra, men som sagt väldigt annorlunda. Bland de 13 (+ en bonuslåt) låtarna finns låtskrivare som Leonard Cohen, Sting och egenkomponerade arrangemang av gamla traditionella låtar. Mina favoriter är ”Mists Of Downbellow”, ”Dance Hall Girls”, ”The Wagoner´s Lad”, “Du Temps Que J´Etais Jeune” och instrumentala ”Gene´s Machine”. Ett mycket intressant nytt band som säkerligen kommer att bli stora i framtiden. Deras hemsida är www.duhks.com och bolagets hemsida är fortfarande www.sugarhillrecords.com.

Publicerad: 2005-06-01 



 Artist: Tide Cartwright
 Titel: Kickin´ Sand
 Skivbolag: Chief Red Cloud
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ännu en utgåva från Chief Red Cloud. Detta är material inspelat på 1960- eller 1970-talet av en viss Tide Cartwright, jag vet inte om det är så att denna Tide i själva verket är Al B. Cartwright, men det låter jag vara osagt. Ni som gillar 1960-tals countryn så är detta nog så bra man kan få det. Mycket fina steelsolon och ljudet är – oftast - bra, samtidigt som man kan höra att de har ett antal år på nacken. Det finns ingen info alls om denna utgåva, men Tide har skrivit alla förutom två av låtarna, där en av dem andra är skriven av låtskrivaren Dennis Knutson. Bland skivans 10 låtar finns toppspår som ”Brush Me Off Your Shoes”, ”My Family” som är skivans absoluta höjdpunkt med ett fint tungt komp, ”Kickin´ Sand”, ”Tell The Truth” och ”First Prize Of Suspicion”. Denna skiva kan också köpas in via ett mejla till redcloudpb@aol.com En mycket bra traditionell country-CD.

Publicerad: 2005-06-01 



 Artist: Al B. Cartwright
 Titel: Ole Arkansas Boy
 Skivbolag: Chief Red Cloud
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Al B. Cartwright är en ny bekantskap till mig. Han är, av bilden att döma, 50+. Han har skrivit alla av skivans 10 låtar. Musiker finns inte nämnda på denna utgåva från 1999. Men det är inspelat i Reflection Studio i Nashville och produceras av Abe Mulkey. Han spelade med countrylegenden Lefty Frizzell under det mesta av hans karriär. Mulkey avled för något år sedan. Skivans stil är traditionell country och riktigt bra sådan. De låtar jag gillar bäst är ”Looks Like Your Dreams Coming True”, ”Walk Away From Me Darlin´”, ”Wanna Show My Love”, ”You´re Drivin´ Someone Crazy” och uptempolåten ”If We Could Get Our Heads Together”. Al B. Cartwright har gjort en riktigt bra traditionell skiva som kan införskaffas via att mejla redcloudpb@aol.com.

Publicerad: 2005-06-01 



 Artist: Lisa O´Kane
 Titel: Peace Of Mind
 Skivbolag: Raisin´ Kane rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Lisa O´Kane är ytterligare ett nytt namn för mig. Skivan är utgiven på hennes egna bolag, hon har skrivit de flesta av skivans låtar. Dessutom har hon med sig musiker som Skip Edwards, Steve Nelson, Jay Dee Maness och Edward Tree. Tyvärr hjälper inget av detta då skivans material helt enkelt är för intetsägande. Hennes stil är lugn mainstream country och det är väl inte dålig sådan. Men det är ingen låt som varken står ut eller sätter sig kvar. Direkt efter att jag spelat skivan har jag glömt hur låtarna var. Lisa O´Kane kommer inte kunna bli någon storstjärna om hon inte kan få fram några låtar med riktig hitpotential. De låtar jag tycker är lyssningsvärda av skivans 14 låtar är ”Long Gone”, den avslutande ”Higher Ground” som är skivans bästa spår, ”Wrap Me Up” och ”Softer Place To Fall”. Jag hoppas till nästa skiva att Lisa kanske väljer att ta låtar från andra låtskrivare också. Hennes hemsida är www.lisaokane.com.

Publicerad: 2005-05-01 



 Artist: Jim Wurster
 Titel: Lantana Sunrie
 Skivbolag: Eget bolag?
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jim Wurster och hans band The Atomic Cowboys är ett nytt namn för mig, det jag vet om honom är att han bor i Florida. Jim har släppt i alla fall tre skivor, den första ”Goodbye Paradise” från 1994 och en annan ”Dangerous Men” från 1999 där bl.a. en mycket bra version av John Prines ”Paradise” finns med. Hans skivor har en stor blandning, du får några riktigt traditionella spår, en del tuffare låtar och ibland någon poplåt. Just denna skiva bjuder på en bra traditionell låt ”Apache Junction”, en poplåt i form an Nilssons gamla 1960-tals hit ”Everybody´s Talking” och den gamla ”Columbus Stockade Blues”. De låtar jag gillar av denna varierade skivas 12 låtar är ”My Babe”, ”Someone Like You”, Bob Dylans ”You Angel You” och ”Apache Junction”. Vill ni veta mer om Jim kan ni besöka hans hemsida www.jimwurster.com.

Publicerad: 2005-05-01 



 Artist: David Olney
 Titel: The Wheel
 Skivbolag: Loudhouse rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

David Olney är ett aktat namn inom country-rock/singer-songwriter genren. Denna, hans senaste CD, kom ut 2003 på det lilla Austinbolaget Loudhouse rec. Olney började sin karriär i bandet The X-Rays, innan han började som en soloartist. Han har skrivit alla de 15 låtarna själv, en tillsammans med Janis Ian. Låt er dock inte luras av antalet låtar, fyra av dem är under 30 sekunder långa. Det är bara trummisen Pat McInerney och fiddlaren Deanie Richardson som jag känner igen. Skivans stil är tuff country-rock med lite bluesinfluenser, fast den är lite för stökig för att fullt tilltala mig. Gillar ni t.ex. Buddy Miller är David Olney ett utmärkt namn att köpa. Mina favoriter är ”Voices On The Water”, ”God Shaped Hole”, ”All The Love In The World” och ”Stars” som är endast 26 sekunder lång. En helt OK tuff och stökig country/blues-rock CD. Ni kan få tag på skivan via www.davidolney.com.

Publicerad: 2005-05-01 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk