Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 628 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Bruce Oakes
 Titel: Pickin´ With Friends
 Skivbolag: Boomer rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bruce Oakes har tidigare recenserats här på hemsidan. Denna skiva går i samma anda som den förra, som en bonus bjuds vi på fem låtar från 1968 med Nashville West Band där bl.a. Gib Guilbeau och Clarence White medverkar tillsammans med Bruce. Ljudet är faktiskt bra på dessa låtar och jag vet inte om de tidigare varit utgivna. Denna skiva innehåller några enstaka covers och en hel del låtar från just Gib Guilbeau. Det är oftast traditionell country med bra låtar som ”A Million Times Before”, ”In The Bahamas” som är en låt som borde passa Bellamy Brothers eller Jimmy Buffett perfekt och ”It Feels Like A Heartache”. Skivan är svår att få tag på, men försök via Bruces hemsida www.bruceoakes.com så ska det nog gå bra.

Publicerad: 2005-09-01 



 Artist: Eddie Collins
 Titel: Hurt Again
 Skivbolag: R/R rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Eddie Collins har jag aldrig hört talas om, förrän nu. Han har en riktigt bra röst som ligger en aning mot Marty Robbins-hållet. Stilen är lite mot honom också, fast i en mer modern tappning. Denna skiva inleder med den vackra ”Hurt Again” som mycket väl kunde ha varit en hitlåt åt t.ex. Gary Stewart eller Marty Robbins på 1970-talet. Skivan innehåller tio spår och en ganska blygsam speltid på 31 minuter, jag tycker allt att några till låtar kunde ha lagts till. Mina favoriter är ”Boys You Gotta Learn To Dance”, ”Why Man Invented The Blues” och ”Pick Me Up”. Sedan ska vi inte glömma den avslutande “Faded Love” som här görs i en fyrfyra. Detta är en helt Ok traditionell country-CD. Eddie har också gett ut “Why I Love A Country Song” 2003 och den är en aning bättre än denna. På den finns bl.a. en vacker ballad vid namn ”The Hunger”, de traditionella ”Mr. Lonely Me” och ”Hanging ´Round My Place”. Bägge dessa skivor kan köpas via www.eddiewcollins.com.

Publicerad: 2005-09-01 



 Artist: Glenn Allan with Kim Mackenzie
 Titel: Paradise, Texas
 Skivbolag: Al & Mo´s rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Texasbon Glenn Allan har på denna skiva med sig Kim Mackenzie och även dragspelaren Flaco Jimenez. Förutom att sjunga så spelar Kim också mandolin och fiddle. Glenn har skrivit samtliga 10 låtar och detta är behaglig och dansvänlig countrymusik där många låtar har lite ”south of the border”-influenser. Skivan är producerad av Allan tillsammans med John Whipple och den spelades in i Melody Ranch studios. Det finns en del riktigt härliga låtar där Jimenez briljerar med sitt dragspel. Några av dem är inledande ”Goin´ To Mexico”, ”Reckless Kind”, ”Spanish Town”, ”Gone Away” och ”Adios Corazón”. En bra skiva som jag rekommendera bl.a. till er som gillade Stephanie Urbina Jones framträdande i Furuvik. Glenns hemsida är www.glennallan.com.

Publicerad: 2005-09-01 



 Artist: Laurelyn Carter
 Titel: Laurelyn Carter
 Skivbolag: Pyle-Roser Music Group
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

En ny lovande kvinnlig countryartist. Laurelyn Carter är en ung tjej (14-15 år) från Alabama som nu släpper sin debutskiva. Skivan bjuder på hela 15 låtar, plus ytterligare en bonuslåt. Materialet är tidstypisk country som den numera brukar låta med en blandning av snabba och långsamma låtar, men det är bra sådan. De flesta låtarna kommer från musikförlaget Pyle-Roser som också ger ut skivan. Skivan ger ingen information om låtskrivare, musiker eller något annat. Jag gillar framförallt ”Blue Skies”, “Mama Ain´t Here”, ”My Turn To Fall”, ”All Because Of You”, ”No Way” och ”We Were”. Jag tror att Laurelyn har goda möjligheter att slå sig fram och bli en countrystjärna en dag. Men vägen dit är lång och krokig, men kanske att hon t.ex. ska försöka komma med i Nashville Star för att få lite mer publicitet. Hennes hemsida är www.laurelyn.com. En söt och lovande countrytjej som jag önskar all lycka till i framtiden.

Publicerad: 2005-09-01 



 Artist: Johnny Dowd
 Titel: Cemetery Shoes
 Skivbolag: Bongo Beat rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Johnny Dowd är en ny bekantskap för mig. Skivbolaget kommer ifrån Kanada och jag är inte helt säker på om Dowd kommer därifrån också, då skivan är inspelad i New York. Han har skrivit samtliga 11 låtar själv. Materialet är mer mot rockhållet än country, så om ni inte gillar tuff (country)-rock så behöver ni nog inte läsa vidare. Vissa låtar på denna skiva tycker jag är för stökiga, vilket kan bero på den ganska sparsamma kompet. På några låtar är det nämligen enbart gitarr, bas, trummor och ev. keyboards i kompet. De låtar som är helt Ok enligt mig är ”Wedding Dress” som av någon konstig anledning får mig att tänka på 1980-tals pop/rock, ”Christmas Is Just Another Day” som har en countrytext, men tyvärr inget countrykomp och lugna ”Shipwreck”. En ganska svår skiva att få grepp om. Jag rekommenderar att ni lyssnar lite på skivan innan ni införskaffar den. Johnnys hemsida är www.johnnydowd.com.

Publicerad: 2005-09-01 



 Artist: Grand Ole Country
 Titel: Grand Ole Country
 Skivbolag: Starsound
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen Grand Ole Country kommer från Nederländerna och består av Arnold Lasseur (mandolin, steel och gitarrer), Bart van Strien (banjo, gitarr), Robert-Jan Kanis (trummor och gitarr), Aart Schroevers (bas) samt Joost Van Es på fiddle och gitarr. Han som sjunger heter Cor Sanne och han gör det bra. De spelar gammal country och många välkända countrylåtar av artister som Merle Haggard, Johnny Cash, Hank Williams och även rockaren Chuck Berry. De görs i bra versioner och såvida ni absolut hatar covers så tycker jag att ni borde försöka finna denna skiva. Mina favoriter bland skivans 16 spår är ”A Lie To My Heart”, ”Your Old Love Letters”, ”A Thing About Trains”, ”Crazy Arms” och bluegrassversionen av ”Mama Tried”. Ännu en gång ett bevis på att bra countrymusik går att få tag på från Europa. Deras hemsida är www.cmc-country.nl.

Publicerad: 2005-09-01 



 Artist: Gurf Morlix
 Titel: Cut ´N Shoot
 Skivbolag: Blue Corin Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gurf Morlix har jag tidigare sett genom hans jobb som gitarrist för Lucinda Williams, ett jobb han hade i elva år. Sedan har Morlix producerat massvis av artister som t.ex. Mary Gauthier. När man ser omslaget blir man kanske lite tveksam till att köpa den, Morlix står på en rostig gammal traktor med en lie i handen och ett strö i munnen, på baksidan siktar han på dig med ett gevär! Men skivan är riktigt bra och härlig. Morlix har skrivit alla 13 spår, de flesta med en co-writer som t.ex. Jim Leslie, Jim Lauderdale eller Jeffrey Steele. Stilen påminner en aning om Buck Owens Bakersfieldcountry (trots att den är inspelad i Austin, Texas) blandat med lite Del Reeves-influenser och jag gillar den skarpt. Gurf spelar de flesta instrument på skivan som gitarr, bas, steel, trummor och banjo. Bland mina favoriter finns ”Were You Lyin´ Down?”, ”Without You”, ”A Girl Like You”, ”Your Sister”, “Me & You” som Morlix skrivit tillsammans med Billy Swan och ”Ten Years Of Love”. Ett plus också till hans ofta roliga texter. En riktigt bra traditionell country-CD från Gurf Morlix, leta reda på den! Gurfs hemsida är www.gurfmorlix.com.

Publicerad: 2005-07-04 



 Artist: Amy Chappell
 Titel: These Days
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Amy Chappell är en ny bekantskap för mig. Skivan antar jag är hennes första och den kom ut 2003. Hon har skrivit samtliga 10 låtar på skivan och dessutom gett ut skivan själv. Albumet är inspelat i Sound Emporium i Nashville med musiker som Dan Dugmore, Pat Flynn, Dave Pomeroy och Wayne Killius. Stilen är tidsenlig country med lite popinfluenser, men inte den allra värsta sorten. Skivan inleder bra med ”Such A Secret” som säkerligen fått en del speltid på radiostationerna i USA. Andra bra låtar på denna skiva är ”No Turning Back”, ”You´d Be Here Now”, ”Picture Perfect Life” och ”Better Side Of Life”. Amy Chappell har gjort en jämn och bra modern countryskiva och jag skulle gärna höra mer från Amy i framtiden. Besök gärna Amys hemsida på www.amychappell.com och se vad hon har för sig.

Publicerad: 2005-07-04 



 Artist: Laura Veirs
 Titel: Carbon Glacier
 Skivbolag: Bella Union
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Laura Veirs från Seattle släppte sin andra (?) skiva förra året. Skivan hyllades och ansågs av en musiktidning (tror det var Rolling Stone) som en av 2004-års 20 bästa skivor. Givetvis blir man själv nyfiken, då jag sedan tidigare recenserat hennes skiva ”Troubled By The Fire” här på hemsidan. Denna CD går i samma stil som den förra, någon sorts blandning av americana, folk och rock. Producenten är densamma som på den förra, Tucker Martine. Musikerna är nästintill desamma också, Laura på gitarr, banjo m.m., Steve Moore på piano m.m., Tucker Martine på trummor och Karl Blau på bas, gitarr, synth m.m. De låtar jag gillar av skivans 13 låtar är ”Ether Sings”, ”The Cloud Room”, ”Salvage A Smile”, singer-songwriterlåten ”Wind Is Blowing Stars” och ”Lonely Angel Dust”. Laura Veirs fortsätter att gå sin egen väg och jag tror nu att hon tjänar på att fortsätta nerför sin egen stig. Jag hå¨ller nog inte denna skiva som en av förra årets bästa plattor, men det är rätt bra. Hennes hemsida är www.lauraveirs.com.

Publicerad: 2005-07-04 



 Artist: Tony Booth
 Titel: The Key´s In The Mailbox
 Skivbolag: Tony Booth Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Tony Booth var på Capitol under 1970-talet och gjorde riktigt bra Bakersfield-country i Buck Owens anda. Tyvärr fick han aldrig det stora genombrottet som han förtjänade och försvann efter en platta för MGM. Nu har han dock återutgivit en av sina Capitolalbum ”The Key´s In The Mailbox”. Det märks att denna country är mer eller mindre utrotningshotad på de större bolagen (även om de senaste åren verkar gå mot ett mer traditionell countrystil igen). Skivan har dock bara nio spår (låten ”The Devil Made Me Do That” är inte med på CD´n, men på vinylen). Här finns inte en enda dålig låt. Bra låtar som ”Under Your Spell Again”, ”A Whole Lot Of Somethin´”, ”Nobody´s Fool But Yours”, ”Somebody Called L.A.” och ”Something´s Wrong” är bara några av de bättre spåren. Jag hoppas nu att Tony Booth spelar in nya skivor i en snar framtid så vi får se att han fortfarande kan. Hans hemsida är www.tonybooth.homestead.com.

Publicerad: 2005-07-04 



 Artist: Victor Sanz
 Titel: Hey Country
 Skivbolag: WCI rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

En ny countryartist med sin första skiva. Victor Sanz produceras av Sverigebekanta Billy Yates och likheten med låtskrivaren Yates är påtaglig, de spelar båda två traditionell country i modern tappning. Denna CD har dock endast åtta spår, men alla utom den stökiga avslutningen ”Hey Country” är lyssningsvärda eller riktigt bra. Bland de låtskrivare som bidrar märks Jeffrey Steele, Willie Nelson, Jim Lauderdale samt Billy Yates och även Victor själv. Musikerna är också (oftast) välkända namn som Dan Dugmore, Joe Spivey, Eddie Bayers och Larry Beaird. Mina favoriter på denna starka debut är ”It´s Only Cause Your Lonely”, klassikern ”Hello Walls” som görs i en tuff version, “I Think I Like It” och lugna “Love Won´t Let Me”. En bra modern-traditionell country-CD. Victors hemsida är www.victorsanz.com Jag längtar redan till nästa skiva och kanske att vi får se Victor i Sverige i framtiden?

Publicerad: 2005-07-04 



 Artist: Con Hunley
 Titel: Sweet Memories
 Skivbolag: IMMI
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

En ganska stor överraskning damp ner i brevlådan i form av en ny CD av Con Hunley. Hunley spelade in ett par skivor under 1970-talet och tidiga 1980-talet, men de riktigt stora hitsen kom aldrig och Hunley försvann från skivbranschen. Nu är han tillbaka med en ny platta på bolaget IMMI. Han producerar skivan tillsammans med veteranen Norro Wilson. Musikerna består också av många etablerade namn som saxofonisten Boots Randolph, steelgitarrduon John Hughey och Sonny Garrish samt gitarristen Reggie Young. Denna CD har många kända låtar som ”She Thinks I Still Care”, ”Still”, titellåten ”Sweet Memories” och gospellåten ”Amazing Grace”. ”Sweet Memories” består tyvärr av lite för många långsamma och sega låtar. Jag hade hellre sett att Hunley tagit med ett par lite fartigare låtar att varva upp med och t.ex. en riktigt traditionell countrylåt. Men visst, ”No Relief In Sight”, ”Only Time Will Tell”, ”Don´t Touch Me” och ”She Thinks I Still Care” är bra. Är ni intresserad av att köpa skivan kan ni besöka Con Hunleys hemsida www.conhunley.com Jag kan rekommendera Con Hunley till ni som gillar Ronnie Milsaps 1980-tals material.

Publicerad: 2005-07-04 



 Artist: Radney Foster
 Titel: And Then There´s Me (The Back Porch Sessions)
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Radney Foster som började i duon Foster & Lloyd under 1980-talet tillsammans med Bill Lloyd. Efter det kom ett par soloskivor bl.a. två bra skivor på Arista - tror jag – (där ”Labor Of Love” varmt rekommenderas). Efter det har han skrivit låtar och fortsatt spela in ett par skivor på mindre etiketter. Denna skiva är således utgiven av Radneys hemsida www.radneyfoster.com och kan än så länge enbart köpas via den. Radney spelar själv gitarer och ukulele på skivan, andra musiker på skivan är gitarristen Mike McAdam, Eric Borash på dobro, Casey Wood på percussion m.m. och bakgrundssångaren Georgia Middleman. Skivan bjuder på 11 låtar där Radney har skrivit alla låtarna, vissa tillsammans med andra kända artister som t.ex. Dale Watson, Cory Morro och Jack Ingram. Bland låtarna märks t.ex. ”Godspeed” som blivit en hit för gruppen Dixie Chicks. De låtar jag gillar bäst är ”Figure It Out”, ”Easier Said Than Done”, ”Fools That Dream”, ”And Then There´s Me” och ”Never Gonna Fly”. En bra skiva, som är lite mer inspirerad av Texas än Nashville. Men vill ni som sagt köpa denna udda CD måste ni gå in på Radneys hemsida www.radneyfoster.com.

Publicerad: 2005-06-01 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk