Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Keith Gattis
 Titel: Big City Blues
 Skivbolag: Eget bolag?
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Äntligen! Keith Gattis är tillbaka. Ynglingen släppte sin debutskiva på RCA 1996 och jag håller den för att vara en av det sena 1990-talets bästa countrydebuter. Toppenlåtar som ”The Puppet” och ”The Real Deal” m.fl. gjorde att jag trodde countrymusiken hade fått sig en ny blivande storstjärna. Men som så ofta blev det inte så. Gattis fick lämna RCA (troligen pga. för dålig försäljning. Men sex år senare (2002) kom denna utgåva ifrån honom, numera bosatt i Cailfornien. Han har nu även producerat (och turnerar uppenbarligen med) Dwight Yoakam sedan denne brytit med Pete Anderson så det kan bli intressant om det samarbetet fortsätter i framtiden. Hur är denna CD då? Jag blev mycket paff att höra att Keith gått ifrån den traditionella stil han tidigare haft för att istället ha en rock eller country-rock stil. Fast trots det så är skivan inte helt kass, men klart sämre än vad jag hade räknat med från början. Det finns en låt här som jag verkligen fastnat för, nämligen spår sex ”Down Again”, helt underbar med vacker kompande trummor och gitarrer i bakgrunden. Andra bra låtar är ”Reconsider”, ”El Cerrito Place” (som är med på Charlie Robisons nya CD ”Good Times) och ”The Bottom”. EN överraskning av Gattis, men godkänd ändå. Keith Gattis hemsida är www.keithgattis.com.

Publicerad: 2005-02-01 



 Artist: The Resentments
 Titel: The Resentments
 Skivbolag: Freedom rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

The Resentments skulle jag beskriva som Austins föregångare till Notorious Cherry Bombs. För här är storheter som Stephen Bruton (spelar vanligtvis med Kris Kristofferson), Jon Dee Graham, Jud Newcomb, Bruce Hughes och John Chapman. De flesta av skivans 14 spår kommer från någon av medlemmarnas pennor. Materialet är därav Austin-country med ganska rockiga tongångar, bitvis påminner det mycket om Flatlanders. Men en hel del låtar är riktigt bra som t.ex. ”Thirteen”, ”Sunshine Said”, ”Your Long Journey” som har ett fint mandolinintro, ”Annie” och ”Never Slowin´ Down”. En bra skiva, som kanske bör lyssnas på om det inte uppskattar bitvis lite rockig musik. Skivan kan köpas via www.texasmusicroundup.com eller www.theresentments.com.

Publicerad: 2005-02-01 



 Artist: Taylor Pie
 Titel: Long Ride Home
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ett nytt namn för mig och denna hemgjorda skiva ger ingen information om henne. Jag antar att hon skrivit de flesta av de 11 låtarna själv, men musiker osv. har jag ingen aning om. Hon ör en singer-songwriter som först får mig att tänka på Karen Tobin (som tidigare recenserats här på hemsidan) eller en kvinnlig Don McLean. Hon har en bra röst och kompet passar låtarna perfekt. Mina favoriter på denna mestadels lugna platta är ”Long Ride Home”, ”Walkin´ On The Moon”, ”Fly” och ”Holding On”. En bra skiva, blir intressant att se henne utveckla sin musik vidare i framtiden. Hennes hemsida är http://libertyarts.org/index2.html.

Publicerad: 2005-02-01 



 Artist: James Hand
 Titel: Live From Saxon Pub, Austin Tx
 Skivbolag: Knight Klub rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

James Hand gjorde för några år sedan en toppenplatta med ”Shadows Were The Magic Was”. Det var en härlig hillbilly musik starkt influerad av Hank Williams Sr. och med en röst som låter som Norman Wade. Ett par år senare har han mer eller försvunnit till Austin och Texasområdet, tills denna live-CD damp ner i brevlådan för ett tag sedan. Den är utgiven 2003 så kanske att Mr. Hand har en ny platta på gång i skrivande stund, åtminstone så hoppas jag på det. Över till skivan nu. Kompet är ”enkelt” eller snarare standard med 2 gitarrer, bas, steel av Herb Steiner och trummor. Av skivans 13 låtar (plus en repris/outro) är alla skrivna av James, förutom Cashklassikerna ”Get Rhythm” och ”Folsom Prison Blues” samt ”Loose Talk” som bl.a. Carl Smith spelade in. Glädjande också är publikens jubel inget som stör här. Många favoriter här, bl.a. ”In A Corner At The Table By The Jukebox”, “Shadows Where The Magic Was”, “The Pain Of Loving You”, “Take Me Back & Love Me One More Time” och “Don´t Tell Me That”. Gillar ni Hank Williams, Johnny Cash eller överhuvudtaget honky tonk/hillbilly country så får inte James Hand missas. Jag hoppas innerligt få se honom uppträda i Sverige en dag. Besök gärna hans hemsida www.jamesslimhand.com.

Publicerad: 2005-02-01 



 Artist: Razzor Dixxon
 Titel: Razzor Dixxon
 Skivbolag: Wild Oats rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Razzor Dixxon är inte en person utan namnet på en duo. Den består av Dale Lepiarz och Doug Smith. Deras stil är svår att beskriva, den har lite modern country, lite singer-songwriter följt av ett par spår influerade av Austin-countryn. Då albumet ”spretar” åt alla möjliga håll blir resultatet därefter ojämnt. Vilket är ganska ovanligt då duon har skrivit alla låtarna själva. Producenten Steve Haggard har varit i Sverige några gånger, men anses av många att vara på tok på rockig och inte country alls. Kanske därför resultatet på skivan är som den är. Låtmaterialet består av 10 låtar, men inga av dem lämnar något direkt bestående intryck på mig, låtarna försvinner lika snabbt som man hört dem. Men de som är OK är; ”Time To Decide”, ”Just Think´ About It” och ”Last Call For Demons”. Ett ojämnt och dåligt resultat, men jag förblir optimistisk och tror att Razzorr Dixxon kan förbättra sig till nästa skivan genom producentbyte och ev. ta in låtar från andra låtskrivare. Deras hemsida är www.razzordixxon.com.

Publicerad: 2005-02-01 



 Artist: Naked Blue
 Titel: Five By Five
 Skivbolag: Naked Blue Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen Naked Blue består av syskonen Jen och Scott Smith. De har också gett ut skivan på ett eget bolag samt skrivet alla av skivans 11 låtar. Detta är inget nystartat band, för denna platta från 2003 är deras femte i ordningen. Den har sålt rätt så bra dessutom. Stilen beskriver de själva som americana, men det är en svårförklarad genre som kan vara alltfrån tuff country-rock till mjuk country-folk. Detta är i min mening ljuv singer-songwriter som påminner en aning om Mary Chapin Carpenter när hon är bra. Riktigt bra. Jens mycket behagliga röst lyfter låtarna oerhört. De låtar jag gillar bäst här är; ”Fear Of Flight”, ”All The Time In The World”, ”Extraordinary”, ”Pink Hat” och ”Shame Shame Shame”. En trevligt bekantskap som jag varmt rekommenderar till er som gillar den mjukare countryn. Besök deras hemsida på www.nakedblue.com.

Publicerad: 2005-02-01 



 Artist: Jimmy & David Lee Kaiser
 Titel: Spurlock Road
 Skivbolag: Moon Tower rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bröderma Jimmy & David Lee Kaiser har varit aktiva inom musikbranschen sedan de var barn. De influerades då av artister som Hank Williams Jr., Merle Haggard samt Willie och Waylon. Deras nuvarande stil är kanske mer åt Robert Earl Keen hållet. De är ganska kända nere i Texas och främst i Austin. Bröderna har skrivit alla av skivans 12 låtar. Skivans stil spretar åt många olika håll, strikt country, alternativ country och även lite rock. Min utgåva har ingen info om musiker men det finns säkerligen med en viss Lloyd Maines skulle jag gissa på. De låtar jag gillar är; ”Psycho”, ”Galveston Lights”, ”Ringo” och ”Lookin´ At Cows”. En speciell stil av country som kanske bör lyssnas på innan ni köper den. Besök deras hemsida www.jimmyanddavidleekaiser.com.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Lisa Redford
 Titel: Slipstream
 Skivbolag: Eget bolag/Fish rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är engelska Lisa Redfords debutskiva från 2003. Hon är en singer-songwriter som spelat in skivan i Norwich. Hon har fått mycket positiv kritik från recensenter i hemlandet och jag kan förstå varför. Lisa har en bra röst och låtarna är riktigt bra i singer-songwriter genren. Den artist jag på rak arm kan associera till är Mary Lou Lord. Jag känner inte igen några av de brittiska musikerna, men de gör ett bra jobb med Lisas stillfulla musik. Skivan har 12 låtar, alla skrivna av Redford. Det finns egentligen bara en låt jag inte gillar på skivan, men följande står ut bland mängden ”Turn Away”, ”Don´t Tell Me”, ”Slipstream”, ”Carolina Rain”, ”Lot Of Love”, ”Hope Never Dies” och ”Hand To Hold”. En mycket bra debut-CD från en intressant Englandsartist. Jag längtar till nästa skiva. Ni som inte hört henne, gör det! Första steget är att besöka hemsidan www.lisaredford.com.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Kevin Maines
 Titel: What I Am
 Skivbolag: Fine Line rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kevin Maines, som under 2005 fyller 30, är en ny lovande artist från Louisiana som här släpper sin debutskiva. Han influerades av Earl Thomas Conley, Roy Orbison och Travis Tritt m.fl. Han har öppnat shower för t.ex. John Conlee och Toby Keith. Denna skivas producenter är Jack Hargrove och Vicki Rickles, dessa har även skrivit de flesta av skivans 12 spår, vissa tillsammans med Kevin. Jag känner inte igen några av musikerna. Stilen är tidsenligt country i stil med t.ex. Trace Adkins, vilket betyder att vi blir utan den allra värsta popsmörjan. De låtar jag gillar är; ”Five Tiny Holes”, ”Just A Southern Thing”, ”Yours” och ”Pretty Lady”. En bra debutskiva från en artist vi säkerligen kommer att höra av mer i framtiden. Hans hemsida är www.kevinmaines.com.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Steve Wedemeyer
 Titel: Disclose
 Skivbolag: Browntown rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Steve Wedemeyer är ett nytt namn för mig. Jag misstänker att han kommer från Texas, då bolaget är därifrån. Men det är ingen Texascountry, utan singer-songwriter/country-rock helt i min smak. Jag kan dra paralleller till både Carter Wood, Tift Merritt, Michael Weston King och även Beaver Nelson. Steve har skrivit alla av skivans11 låtar. Kompet är ganska enkelt bestående av gitarrer, munspel, steel, tamburin, trummor och bas. På steel finns producenten Jon Dee Graham och Mike Hardwick. En mycket bra och jämn platta där topparna är ”Skeletons”, ”Floodplains”, ”I Wish (You´d Leave)”, ”Redemtion Song” och ”I´m So Low”. Jag kan varmt rekommendera Steve Wedemeyer. Hans hemsida är www.wedemeyermusic.com.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Andy Hill & Renée Safier
 Titel: Everyting Disappears
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Duon Andy Hill och Renée Safier har tidigare släppt åtminstone en skiva, ”Something Unbroken” från 1999. På denna skiva har Andy skrivit 7 av skivans 10 låtar (plus en bonuslåt –också skriven av Hill) och bland de andra märks ”Right In Time” av Lucinda Williams. Stilen på skivan är dock inte i Lucinda Williams stil. Renées röst påminner mig faktiskt en aning om Norah Jones. Musikerna på skivan är duons band Hard Rain plus medproducenten Marty Rifkin. Skivan består mestadels av lugna ballader. De låtar jag gillar bäst är; titellåten ”Everything Disappears”, ”Right In Time”, bonuslåten ”Start On Christmas” och ”Back To My Dream”. En OK skiva som framförallt rekommenderas till er som gillar Mary Chapin Carpenter och Nanci Griffith. Besök www.andyandrenee.com.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Lindsey Ridener
 Titel: Faith
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ett nytt namn för mig. Lindsey Ridner verkar själv ha gjort denna 5-låts utgåva. Den gavs ut 2003 så kanske att hon nu har släppt en fullängsskiva. Då det inte finns fler spår är det svårt att få en bra grund att utvärdera skivan. Låtarna är skrivna av, för mig, okända låtskrivare och jag känner inte heller igen någon av musikerna, fast de är bra. Lindsey har en stark röst som vi säkerligen kommer att höra mer av ifall att hon har en bra manager med kontakter. Stilen är modern country i 1990-tals stil. De låtar jag gillar är; ”Your Coffee´s On The Table” och ”Fifteen Dollars & A Dime”. Ni kan besöka denna ”rising stars” hemsida på www.lindseyridener.com och se hur det går för henne.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Various Artists
 Titel: Beautiful: A Tribute To Gordon Lightfoot
 Skivbolag: Borealis rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Det Kanadensiska skivbolaget Borealis har tagit initiativet till att göra en hyllningsskiva till en av landets främsta låtskrivare, Gordon Lightfoot. Lightfoot som för något år sedan låg på sjukhus har nu förbättrat sin hälsa och släppte själv nyligen en ny CD. Gordon är dock mest känd som upphovsman till låtar som ”Did She Mention My Name”, ”The Unicorn”, min personliga favorit ”10 Degrees & Getting Colder”, samt ”Ribbon Of Darkness”. På denna 15-spårs CD är dock bara ”Ribbon Of Darkness” med. Producent är artisten Colin Linden och han har plockat ihop en skara kanadensare plus några jänkare, ganska många - för mig - helt okända namn tillsammans med t.ex. Maria Muldaur, Jesse Winchester, Cowboy Junkies och Ron Sexsmith. Gordon Lightfoot är kanske inte en strikt country artist utan snarare mer åt folkhållet, även om många countryartister spelat in hans låtar framförallt George Hamilton IV. Denna CD är därför inte heller alltför mycket country, utan mer singer-songwriter och bitvis folk. Jag hittar dock en del njutbara spår som Jesse Winchesters version av ”Sundown”, ”That Same Old Obsession” med Maria Muldaur som är skivans höjdpunkt, ”Go Go Round” av Blue Rodeo, James Keelaghans ”Canadian Railroad Trilogy” och ”That´s What You Get For Lovin´ Me” som Terry Tufts gör jättebra. Ett bra initiativ att hylla denna låtskrivarlegend, jag tycker att den kunde blivit bättre med t.ex. mer kända artister och bitvis ett annat låtval. Jag hoppas dock på fler hyllningsskivor till artister som fortfarande är vid livet, så de får känna uppskattningen. Besök www.borealisrecords.com.

Publicerad: 2005-01-01 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk