Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 704 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Doug Adkins
 Titel: Whiskey Salesman
 Skivbolag: Lyric Mountain Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Doug visade på Lida och i Kristianstad att han är en bra liveartist. Denna CD är inspelad i Nashville med gräddan av stans musiker. Det finns inga uppgifter om låtskrivare, men jag tror att Doug skrivit alla själv. Materialet är blandat med strikt country på några spår, lie outlawstil på några och en del med lite modernare country. Första spåret ”The Best Part Of Me” är en snabb låt i lite tuffare stil. Efter denna kommer titellåten ”Whiskey Salesman” som går i fyrfyratakt. Så drar Doug ner lite i tempot i ”Gotta Be Strong” för att höja det lite igen i ”At 95”. ”Devil´s Comin´ To Town” är en lite lugnare låt med modernare sound. Tempot höjs igen i ”Window Shopping” (ej Hank Williams Jr´s låt) som handlar om att man inte ska titta på andra kvinnor när man är ute med sin käresta. Spår sju ”To The Rodeo” är en snabb, lite stökig låt. Balladen ”Then & Now” är en låt med bra text och fint komp med steelen i bakgrunden. Spår nio ”Poor Ol´Country Boy” är en lie snabbare låt, lite stökig tycker jag. Tempot höjs lite i ”Takin´ Back My Name” för att sedan sänkas i ”Rodeo King”. Sista spåret ”Cold Hearted Woman” är ännu en lite stökig låt. Doug har en bra röst (lite mörk), men jag är inte överförtjust i det han presenterar på skivan. Jag gillar honom bättre live. Får 2.5 hattar på grund av att materialet är lite för svagt.

Publicerad: 2009-03-10 



 Artist: Scarlett
 Titel: Get There Gone
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Tyska stjärnskotet Scrlett med sin första studioinspelade CD (hon har en live-CD ute). Inspelad i Nashville med en handfull av stadens bästa musiker tillsammans med Scarlett´s far Matt Wegner på el- och akustisk gitarr. Scarlett och Matt har producerat CD´n och skrivit alla låtarna. Materialet är modern pop-country blandat med några lite striktare countrylåtar. De två första spåren ”Get There Gone” och ”T-Shirt” går i snabbt takt, men på spår tre kommer en låt i fyrfyratakt med titeln ”Dear Love Songs”. På spår fyra bjuder Scarlett på en lugn ballad med titeln ”Eyes Of The Highway”. Tempot höjs igen i ”Let´s Get Outta Here” samma sak gäller för ”Too Smart”, jag upplever båda dessa som lite stökiga. Ännu en lugn ballad ”Rock-A-Byed” kommer på spår sju. Även spår åtta ”Heather” är en lugn låt. I ”Going Rate” höjs tempot lite, även den med lite stökigt komp. Spår tio ”Choosy Heart” är en lugn låt med lite bluegrassinfluenser. ”Loving Jail” är en lugn ballad med bra text. Skivan avslutas med en lite snabbare låt ”The Older Sister”. En bra CD med lite ojämt material. Det är inte något för dig som gillar strikt country utan passar dig som gillar lite modernare country. Lyssna gärna före ett köp.
www.scarlett-s.com scarlettsiether@gmx.de

Publicerad: 2009-03-10 



 Artist: Mike And The Strangers
 Titel: Son Of A Vagabond
 Skivbolag: Strange Music MATS 001 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Mike And The Strangers släppte denna CD i samband med mässan i Kristianstad så den är rykande färsk. CD’n innehåller hela femton spår, det mesta eget material. Bandet består av Micke Fredriksen akustisk gitarr och sång, Jan-Åke Gladh elgitarr, Pär Forsberg hammondorgel, Mats Strömberg bas och Christian Johansson trummor.

Först spåret ”Stars” är en låt i lite snabbare tempo. I titellåten ”Son Of A Vagabond” sänks tempot något. Spår tre ”Lonely Me” är en lugn ballad som jag gillar. Efter denna kommer Merle Haggard´s ”Ramblin´Fever” som bandet gör en bra version av med hammondorgeln i bakgrunden. ”Faith, Hope And Love” är en kärlekssång i lite snabbare tempo, detta höjs lite ytterligare i ”Slow Down”. Ett av skivans bästa spår är ”Pardon Me” en lugn fyrfyra. ”Fly Away (With Me)” är det lite bluesstämning i. Såkommer ytterligare en Merle Haggardlåt ”Sing Me Back Home”. Ännu ett av skivans toppspår är ”Honkiest Tonkiest man” även den i lite snabbare tempo. Spår elva ”River Rag” är en instrumental låt i snabbt tempo där Jan-Åke visar att han kan hantera sin elgitarr. Så kommer ytterligare en topplåt ”I Sang Dixie”, Dwight Yoakam´s låt som bandet gör en annorlunda version av med hammondorgeln i bakgrunden, toppbetyg för Mickes sång. I ”The Key” höjs tempot något för att öka ytterligare i Tarvis tritt´s ”Don´t Give Your Heart To A Rambler”. Bonusspåret ”Today I Started Loving You Again” är en liveinspelning, en mycket bra version av Merle´s topplåt. En väl hörvärd skiva som kommer att snurra ofta i min spelare, åtminstone en del av låtarna. Bra svensk country.

Publicerad: 2009-03-10 



 Artist: Downtown Ramblers
 Titel: Downtown Ramblers
 Skivbolag: DTR 001 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Göteborgsbandet Downtown Ramblers med sin första CD väcker vissa förhoppningar. Bandet har producerat CD´n själva och har bara eget låtmaterial. Medlemmarna i bandet är Emelie Junsten sång, Oscar Reuter mandolin och sång, Kalle Annerhult bas, Martin Blomberg banjo och Pär eriksson gitarr och sång.

Bandet vann country SM i bluegrasskategorin 2007. Jag har hört bandet live ett antal gånger och blivit imponerad av dem. Framförallt har Emelie med sin ljuva stämma imponerat och hon stöttas upp av sina bandmedlemmar på ett förtjänstfullt sätt.

På en mycket jämn CD har jag fastnat för spår två ”Silver And Gold” som går i lite snabbare takt. Ett av skivans bästa spår är ”The Casino” med fin duettsång. Spår åtta ”Tell Me” är en bra låt i lite snabbare takt. I ”I´ll Keep You Warm” bjuds vi på en lugn ballad som jag spelar om och om igen, en topplåt. Trots att jag inte är någon inbiten bluegrassfantast så är det här en CD som jag spelat ett antal gånger och kommer att fortsätta lyssna på. Ett givet köp för dig som gillar bluegrass. www.downtownramblers.com info@downtownramblers.com.

Publicerad: 2009-03-10 



 Artist: DeAnna Cox
 Titel: Hank Stuff
 Skivbolag: Rustic Records 081208
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ung tjej som sjunger Hank Williams låtar kan det vara något att ha. Nja, jag tycker inte att det är något att springa benen av sig för att få tag i. Jag tycker att DeAnna är lite väl skrikig när hon sjunger. Kompet är det inget att klaga på, det är steel, fiddle, dobro och fina akustiska gitarrer.
Första spåret ”I´m A Long Gone Mama” är ingen av mina favoriter av Hank´s låtar, denna inspelning förändrar inte detta. ”I´m So Lonesome I Could Cry” är betydligt bättre. I ”My Sweet Love Ain´t Around” är DeAnna för skrikig igen. Även i ”You Win Agaian” tar hon i för president och fosterland. Samma gäller för ”Half As Much”. Lite bättre blir det i ”I Can´t Help It” och ”Mansion On The Hill”. Jag tycker att hon gör ”There´ll Be No Teardrops Tonight” riktigt bra i en del partier. ”Crazy Heart” gör DeAnna riktigt bra samma sak gäller för sista spåret ”Take These Chains From My Heart”. En eloge till musikerna. Ett minus till producenten Brian Fisher. Han och DeAnna borde ha lyssnat igenom några av Hank´s skivor innan de gick in i studion för de har missat det viktigaste i Hank´s musik, KÄNSLAN.
Lyssna före ett köp.

Publicerad: 2009-03-10 



 Artist: Norville Dollar
 Titel: Through The Years
 Skivbolag: ND Records (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Norville Dollar är en artist som jag inte har hört något om sedan början av sjuttiotalet. Han gjorde då singlar på bland annat Nugget och Chart. Han har hållit på med musiken sedan sextiotalet men inte nått de stora framgångarna. Nu på ålderns höst satsar han på att göra en CD på ett eget bolag. Materialet är strikt country och blandat av nytt material och några av hans singelinspelningar. (Det är lite ”knaster” på ett par låtar). Norville har skrivit det mesta av materialet själv.

Första spåret ”Little Kids” är en lugn fin låt med bra text. Även spår två ”Lord It´s Me Again” är en lugn låt. På spår tre ”Continental Queen” höjs tempot. Ett av skivans bästa spår är ”She Don´t Love Here Anymore” en låt med bra text i lugnt tempo. ”Watchin´ Jimmy Grow” är en fin ballad med bra text. Tempot höjs i ”I Feel Love Coming On”, hämtat från en av hans singlar så vi får lite ”knaster” på köpet. Tempot höjs igen i ”You´ll Hold The World In Your Hands”, en fin kärleksförklaring till sin käresta. ”Every Other weekend” har en tänkvärd text om killen som inte förstår varför han bara får träffa sin pappa vartannat veckoslut. Så höjs tempot lite i ”Better Care Of Me”. Ännu en ballad är ”Part Time Kid” också om skilsmässobarn. En lugn fyrfyra är ”Step Inside My World”, en topplåt som följs av en snabbare sak ”Lonely Man”. Så kommer Nuggetsingeln ”The Devil Ons Her Soil”, en topplåt i härlig fyrfyratakt, även här lite ”knaster”. Sista spåret ”Stolen Moments” går också i lite lugnare takt. En toppskiva för dig som gillar strikt country med steel och fiddle och bra texter. Jag hoppas att Norville fått blodad tand och kommer med en uppföljare till denna utgåva snart. KÖP.

Publicerad: 2009-03-10 



 Artist: Pat James
 Titel: It´s My Life
 Skivbolag: Circle Cross Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är Pat James andra skiva. Arizonagrabben har tidigare gett ut ”Some Like It Country” som är en bra traditionell country-CD, denna går i samma anda. Han har öppnat för artister som Doug Supernaw och Asleep At The Wheel, dessutom har han framträtt tillsammans med den nyligen avlidne soullegenden Lou Rawls. Pats röst påminner en aning om Marty Robbins och har gör en del av dennes låtar riktigt bra. På denna skiva har Pat skrivit fyra av de 14 låtarna, bland de andra låtskrivarna märks George Harrison, Willie Nelson, den redan nämnda Marty Robbins och Wayne Kemp. Ni kan då förstå att det finns mycket bra country på denna skiva. Mina favoriter är ”She´s Kind”, ”It´s All Coming Back”, ”What In The World”, ”Cowboys Ain´t Supposed To Cry” och den helt underbara ”Farewell Party”. Bägge av Pats skivor är bra country som jag kan rekommendera till er, de finns att köpa på hans hemsida www.patjames.net.

Publicerad: 2006-02-04 



 Artist: Floyd Van Laningham
 Titel: More Than I Wanted To Pay
 Skivbolag: South of 40 Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Floyd Van Laningham är en ny bekantskap, han är faktiskt far till den andra Floyd Van Laningham som recenserats här på hemsidan. Skivan ger ingen information om honom alls. När jag väl hade hittat hans hemsida får jag veta att han arbetat med att bygga swimmingpooler och kommer från Fresno, Kalifornien. Nu har han fått chansen att spela in en skiva tillsammans med en del musiker där Rudy Parris är i spetsen. Floyd har skrivit samtliga 10 låtar själv. Floyd må vara 68 åruppåt åldern, men detta är bra traditionell country med en del religiösa texter. Av skivans 10 låtar så är det egentligen bara 2-3 låtar som inte är bra enligt mig. Favoriterna är ”Golden Fiddle”, ”Everything I´ve Ever Wanted”, ”More Than I Wanted To Pay” och ”Jack Daniels”. Detta är en bra traditionell skiva. Den är nog svår att finna i butikerna så jag råder er till att köpa den via Floyds hemsida på www.floydvan.com.

Publicerad: 2006-02-04 



 Artist: Allie Danielle
 Titel: Allie Danielle
 Skivbolag: Rocky Top rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Allie Danielle är en ny bekantskap för mig. Hon är ursprungligen från Texas och spås nu en lysande framtid genom denna debutskiva som kom ut 2004. Allie har en bra röst och låtarna passar henne väldigt bra. Skivan är producerad av Wes Hightower som är en av de mer anlitade bakgrundssångarna för tillfället, han turnerar även med George Strait. Bland musikerna känner jag bara igen steelgitarristen Scotty Sanders och Jonathan Yudkin som spelar banjo och fiddle. Allies stil är mainstream country, men det är bra sådan. Bland låtskrivarna till de 11 låtarna på skivan märks namn som Tom Shapiro, Lewis Anderson och Lisa Brokop. De låtar jag gillar mest är ”Next Big Thing”, ”Reach Me”, ”I gotta Know” och ”If I Wanted To”. En bra countryskiva med popinfluenser, men utan det allra värsta Nashville-popen.

Publicerad: 2006-02-04 



 Artist: Ramsey Kearney
 Titel: Language Of Love
 Skivbolag: Safari rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ramsey Kearney föddes i oktober 1933 och varit med i musikbranschen sedan han var 15 år gammal. Han har spelat gitarr med Carl Perkins, spelat in låtar med Sam Phillips i den legendariska Sun-studion i Memphis. Han spelade in singlar för bl.a. Hickory under 1960-talet och har skrivit låtar för de tre av de mest kända låtförlagen i Nashville; Cedarwood, Acuff-Rose och Tree. Sedan många år tillbaka spelar han in skivor för sitt egna bolag Safari. Denna CD med honom innehåller hela 25 låtar och består av antingen kärlekssånger där vissa delar framförs på ett annat språk än engelska alt. låtar med en internationell koppling som t.ex. Roger Millers ”England Swings”. Ramsey har själv skrivit 14 av låtarna. Ett intressant tema, men det faller inte alltför väl ut anser jag. Att höra Ramsey Kearney sjunga på japanska, danska, tyska, franska m.m. är inte så där jättespännande tycker jag. Det är ingen låt som direkt står ut bland låtarna, men min favorit (om jag behöver välja en) blir ”All For The Love Of A Girl” som skrevs av Johnny Horton. Tyvärr håller inte detta måttet, jag hoppas att Ramsey får till en bättre country-CD till nästa gång. Hans hemsida är www.ramseykearney.com.

Publicerad: 2006-02-04 



 Artist: Todd Fritsch
 Titel: Todd Fritsch
 Skivbolag: Diamond Music Group
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Todd Fritsch är en relativt ny lovande artist nerifrån Texas. Han jobbar som cowboy på familjens ranch, men satsar nu på en karriär inom countrymusiken. Denna skiva är faktiskt hans tredje utgåva och jag kan utlova att det lär komma fler i framtiden. Todd är en traditionell artist som gör en blandning mellan snabbare och långsammare låtar. Han har själv varit med och skrivit fyra av skivans 12 låtar, bland de andra låtskrivarna märks namn som Brian Burns, Dallas Frazier och Doug Deforest som även är skivans producent och basist. En av låtarna Todd skrivit tillägnas den avlidne Chris LeDoux. Mina favoriter på denna modern-traditionella countryskiva är Eddy Ravens hit ”I Got Mexico”, ”Memory Do Your Thing”, ”Walk Softly On The Bridges”, ”Small Town Radio” och ”Bob Wills Song”. Todd Frisch har gjort en bra traditionell country-CD som samtidigt har lite mer moderna tongångar. Todds hemsida är www.toddfritsch.com.

Publicerad: 2006-02-04 



 Artist: Joe Nichols
 Titel: A Traditional Christmas
 Skivbolag: Universal South
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Årets ”obligatoriska” julskiva som recenseras på hemsidan är denna platta från förra året med Joe Nichols. Detta är hans fjärde skiva totalt sett och den tredje för Universal South, de andra för Universal är riktigt bra modern traditionell country. Producenten är som vanligt gitarristen Brent Rowan. Då skulle man kunna anta att detta är en traditionell countryskiva i julstil, men så är inte fallet. Istället är det en traditionell julskiva utan alltför mycket countrystuk. Låtmaterialet består av 10 klassiska jullåtar som ”White Christmas”, ”Silent Night”, ”Winter Wonderland” och ”Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!”. Visst det är ingen dålig julskiva, om man enbart ska ha det till det syftet. Men själv hade jag förväntade mig en julskiva med den traditionella countryartisten Joe Nichols och blir därför lite besviken – detta kunde ha blivit mycket bättre. De låtar som jag trots allt gillar är ”O Holy Night”, ”Silent Night”, ”Silver Bells” och ”I´ll Be Home For Christmas”. Men om ni vill ha en mer ”countryfierad” jul, så rekommenderas jag Alan Jacksons ”Honky Tonk Christmas” eller George Strait ”Merry Christmas Strait To You”. Detta är en ganska bra julskiva, men en medioker countryjulskiva.

Publicerad: 2005-12-14 



 Artist: Danni O´Neill
 Titel: Picture Perfect
 Skivbolag: GMV rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Danni O´Neill är en ny lovande countryartist som hoppas få det stora genombrottet genom denna skiva. Den produceras av Mark Moffatt, som jag inte tidigare hört talas om. Danni har varit med och skrivit fem av skivans 10 låtar, andra låtskrivare på skivan är Lisa Brokop och Amy Dalley. Skivan spelades in i Nashville med musiker som Jonathan Yudkin på fiddle och mandolin, Bruce Bouton på steel, producent Moffatt på elgitarr samt basisten David Santos. Stilen på plattan är tidstypisk country med ganska mycket popinfluenser. Vokalt påminner Danni lite grann om popartisten Ashlee Simpson, vilket betyder att hon har en riktigt bra röst. Mina favoriter är ”Breakin´ it Down”, ”Take Me Away”, ”Love Done Done”, “You” och ”Picture Perfect”. Skivan har som sagt popinfluenser, men den är bra och lyssningsvärd. Dannis hemsida är www.dannioneill.com Jag önskar henne all lycka i framtiden så får vi se om något storbolag nappar och gör henne till en stjärna på countryhimmelen i framtiden.

Publicerad: 2005-12-14 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk