Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 704 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Ruby Lovett
 Titel: It’s A Hard Life
 Skivbolag: Puff Bunny Records PB 0119
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Äntligen kom det en ny CD med Ruby. Det är tjugoett (21 ) år sedan hennes första (och senaste) skiva släpptes med undantag av att Ruby gav 2013 ut en mini Cd med 6 låtar. Ruby som idag är 52 år adopterades bort endast sju dagar gammal till ett äldre par. Detta skriver hon om i låten ”Look what love can do” som finns på den första skivan,en otroligt vacker låt. Denna CD med 10 låtar inleds med Nanci Griffiths ”It’s a hard life” som följs av den lugna ”A father’s love” en mycket fin låt. Efter denna bjuder Ruby på en finstämd version av ”Catfish John”, en av topparna på skivan. Min favorit på skivan är den stilla valsen ”Where I’m standing today” en topplåt (som melodimässigt påminner om Lucille). Jag gillar också den lite snabbare ”Riley bring your fiddle”. Ännu en bra låt är den lite lugnare ”Straight from my heart”. Tempot sänks ytterligare i balladen ”Walkin’ on the moon”. Det här är en skiva som ska avnjutas i lugn och ro med hörlurarna på så man kan höra varje och i låtarna och känna den känsla som Ruby förmedlar med sin sång. Ett givet köp för dig som gillar lite mjukare country.

Publicerad: 2019-07-15 



 Artist: Weldon Hanson
 Titel: Texas Made Honky Tonk
 Skivbolag: Hillbilly Renegade Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Weldon Hanson kommer från Humble. Texas. Efter avslutad militärtjns så började han ägna sig åt musik och då låg ju countrymusiken nära till hands. Weldon uppträder på barer och honky tonks runt om i Texas och är tydligen mycket uppskattad där. Det här är hans femte CD och den innehåller hela fjorton låtar och det är lite mer traditionell country och inte så mycket honky tonk som jag förväntade mig av titeln på skivan. Weldon inleder med två lite snabbare låtar ”Love’s little lies” och ”Texas made”. En av mina favoriter på skivan är den lite lugnare dansvänliga ”The heartache’s on me”, en kanonlåt. Jag gillar också ”No turning back”som går lite i samma takt. Ännu en riktigt bra låt är den lite lugnare ”Hung up on you” en av topparna på skivan. Jag gillar också ”Things I don’t want to do” med lite bluesinfluenser. Ännu två bra låtar är de lugna ”Heart at home” och ”Not the kind to hang around”.. Skivan avslutas med en lugn ballad ”An empty glass”. Om du,liksom jag, förväntar dig att få höra riktiga honky tonk låter på skivan så bör du lyssna på denna innan ett köp. Jag tycker ändå att skivan är väl värd sin plats i samlingen.

Publicerad: 2019-07-15 



 Artist: Amanda Cook
 Titel: Point Of No Return
 Skivbolag: Mountain Fever Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Amanda Cook kommer från Floridas gulfkust, men bor numera i Virginia Mountains. Amanda är ytterligare ett nytt namn för mig så denna Cd som släpptes i mars innebär att det är premiärlyssning för mig. Skivan som innehåller elva låtar är en bluegrassskiva där mandolin och banjo är de mest framträdande instrumenten med fiddle, akustisk gitarr och ståbas som stöttar upp i bakgrunden. Amanda inleder med två lite snabbare låtar titellåten ”Point of no return” och ”You were mine”. Tempot dras ner i ”Time o say goodbye” en mjuk fin ballad. ”Good enough (ain’t good enough) är lite väl stillsam för min smak. I ”Sarah, dear” ökas tempot något och den låten gillar jag. ”Lonesome road” och ”Two acres at a time” är två lite snabbare låtar. Min absoluta favorit på skivan är Merle Haggards ”My favorite memory” som Amanda gör i en stillsam bluegrass vals, en mycket fin version. Skivan avslutas med en riktig uptempolåt ”Will you be leaving”. Gillar du bluegrassmusik så är det här en skiva du ska inhandla till din samling.

Publicerad: 2019-07-15 



 Artist: Dave Rosewood
 Titel: Gravel And Gold
 Skivbolag: Dave Rosewood (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Dave Rosewood växte upp i Ozark Mountains i USA, men bor numera i Mariannelund sedan 10-talet år tillbaka. Anledningen till detta är (som vanligt) kärleken då han vid ett antal tillfällen träfat en flicka som var på besök hos en släkting där han arbete Denna släkting talade länge och väl om Dave och till slutt så blev de ett par. Materialet på denna hans första CD som innehåller tolv låtar är i singer / songwriter /americana stil, vilken ju inte är min favoritgenre, men jag finner ändå skivan som lyssningsvärd. Skivan inleds med två lite snabbare låtar ”Seeds” och ”Someday”. Så lugnar Dave ner tempot i balladen ”Fields”. En av de låtar jag gillar på skivan är Den snabba ”Oh no more”. I ”Hold on” sänks tempot något och det är också en låt som jag gillar och en av topparna på CDn tillsammans med ”Blowin rround”. Ännu en bra låt är den lite snabbare ”Back when”. Dave kommer ni att kunna höra live på Country mot Cancer i Södra Vi söndagen den första september. Där har ni också möjlighet att köpa skivan.

Publicerad: 2019-07-15 



 Artist: Nicholas Mudd
 Titel: Nicholas Mudd
 Skivbolag: Nicholas Mud (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Ännu ett nytt namn för mig. Nicholas kommer från Lexington, Kentucky, men bor numera i Los Angeles. Detta är hans första fulltime CD och stilen är singer songwriter/americana och den innehåller bara åtta(8) vilket jag tycker är ett par låtar för lite. Nicholas inleder skivan med en lite snabbare låt ”Come with me tonight” som jag gillar. Han fortsätter i samma takt med ”Waiting on me” som också är en bra låt. Skivans bästa låt är den stilla valsen ”Dpinning round” även om den går i knapp styrfart, men som ni vet så är jag svag för låtar i valstakt. Så följer tre låtar i stillsam (maklig) takt ”High lonesome”, ”Fly away” och ”Lady of the night”. Tempot ökar något i ”Sit right here” som är en bra låt. Skivan avslutas med den lugna ”Sailing song”. Det här är ingen skiva som jag hoppar högt av och jag föreslår att du provlyssnar på den på nätet öre ett köp.

Publicerad: 2019-07-15 



 Artist: Dale Watson
 Titel: Call Me Lucky
 Skivbolag: Red House Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Så har då vår vän Dale Watson släppt en ny Cd i dagarna, det är den första sedan han 2015 släppte ”Call me insane”. Denna splitter nya Cd som innehåller 12 låtar är inspelad i Sam Phillips studio i Memphis. Skivan inleds med titellåten ”Call me lucky” som är en lite skumpig uptempolåt i rockabillystil. ”The dumb song” är en snabb låt i samma stil. Efter dessa snabbare låtar kommer en stilla vals med titeln ”Johnny and June” som är tillägnad paret Cash och här får vi höra Celine Lee sjunga duett med Dale, en topplåt. Så går Dale tillbaka i den lite rockigare stilen med ”Tupelo Mississippi & a 57 Fairlane” som svänger bra. ”Haul off and do it” är en svängig låt som får mig att tänka på tidiga Johnny Cash-alster, en riktigt bra låt. Dale ökar tempot lite i ”Restless”. Efter denna bjuder Dale på en truck-låt i ”David Buxkemper. En av topparna på skivan tycker jag är den taktfasta ”Inside view”. Dale fortsätter i tidig Cash-stil med ”You weren’t supposed to feel that good” som är ännu en bra låt. Skivans absoluta topplåt är den lite lugnare ”Mama’s smile” som också påminner om en tidig Cash. Skivan avslutas med två lite snabbare låtar ”Who needs this man” och ”Run away”. Att köpa en skiva med Dale Watson är så gott som alltid ett säkert köp. Denna är inget undantag. Gillar du dale så är det ett givet köp, har du inte hört honom tidigare så är det dags att göra det nu med denna skiva.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Hank Cochran
 Titel: Sally Was A Good Old Girl
 Skivbolag: Bear family Records BCD 17568
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det tyska skivbolaget Bear Family har förgyllt tillvaron för oss skivsamlare under många år och givit ut ett antal fantastiska skivor. Här är ytterligare en i raden då bolaget har givit ut en CD med hela 33 låtar med Hank Cochran. Hank var ju en fantastisk låtskrivare och sångare. Här har bolaget hittat hans inspelningar från Dore recods (1958), Liberty records (1962-1963) RCA records (1964-1966) och Monument records 1965-1968). Under året på Dore records spelade Hank in ett fåtal skivor och det var mest rockabilly-stilen som han ägnade sig åt då. Ett undantag var den fina ballade ”Don’t apologize”. När han gick över till Liberty så var det mer renodlad country han spelade in, trots att han spelade in några skivor tillsammans med Eddie Cochran . De kallade sig Cochran Brothers trots att de inte var släkt. På Liberty släpptes ett antal riktigt bra countrylåtar. Bland dessa är ”I’d fight the world”, en fantastisk ballad, Ytterligare ett par bra låtar från Liberty-tiden är ”The picture behind the picture” och ”Lonely little mansion” som båda är lite lugnare låtar. En annan bra låt på detta bolag är den lite snabbare ”Has anybody seen me lately” liksom ”Funny way of laughing”. En va topparna på skivan tycker jag är den lugna ”I don’t care”. Jag gillar också de lite lugnare ”Go on home” och ”You’re stronger than me”. På Gaylord records spelade Hank in några fantastiska låtar bland annat ”Yesterday´s memories” en fin ballad. Utöver denna så spelade han in skivans toppar ”A good country song”, ”Same old hurt” och ”If she could see me now” tre kanonlåtar. Under åren på RCA var Hank som mest produktiv och spelade in både singlar och Lp-skivor. Några fina ballader som jag gillar här är ”Somewhere in my dreams” och ”I’d fight the world”. Även om det är lite blandat material md rockabilly och country så tycker jag att detta är en skiva som jag tror tilltalar de flesta som gillar country.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Shawn Fenner
 Titel: Bad Decisions
 Skivbolag: Shawn Fenner (egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Shawn Fenner är ännu ett namn för mig. Han kommer från Chester Virginia men spelar in i Nashville. Detta är hans andra CD som släpptes i år och den är strikt country och innehåller tolv låtar. Titellåten ”Bad decisions” inleder och det är en låt i lite snabbare tempo. Detsamma gäller för ”Love triangle”. En av skivans bättre låtar är den lite snabbare ”Late Nights”. Jag gillar också ”Above the clouds” som också är en lite snabbare låt. Ännu en topplåt är ”Tales from the barside” som går i valstakt, en av topparna på skivan. En av få lite stillsammare låtar är ”Until you”, en bra låt. Shawn bjuder på en fin version av Merle Haggard-låten ”Misery and gin” som också är en lite lugnare låt. Ännu en topplåt är den lite svängiga ”Sad lonesome broken hearted” en av skivans bättre låtar. Tempot ökar något i ”Light it and run”. Ännu en topplåt är den lite snabbare ”Too late for coffee” som tillhör skivans bästa låtar. Ytterligare en låt som tillhör topparna på skivan är den lite lugnare ”House always wins”. Som sista låt har Shawn valt ”Ring of fire” och den gör han riktigt bra. Det här är en skiva som alla som gillar strikt country ska ha i sin samling. Ett toppalbum.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Stephanie Urbina Jones
 Titel: Tularosa
 Skivbolag: Casa Del Rio Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Stephanie Urbina Jones är född i San Antonio, Texas, men bor numera i Nashville. Det här är hennes senaste Cd som släpptes i september 2018. Stephanie har här samlat ihop tolv hitlåtar från 50-talet och framåt och gör dem med sin egna speciella tolkning. Ni som känner till Stephanie förstår då att det är starka inslag av mexikana i kompet. Stephanie inleder med ”Walking after midnight” i en svängig version. Hon fortsätter med ”Jolene” där vi får höra trumpeter i bakgrunden. Skivans bästa spår är ”Cold cold heart”, här i en valsversion som jag smälter av, fantastiskt bra. Efter denna får vi höra ”Rose garden” här i en version som inte skiljer sig så mycket från originalet, med undantag av kompet vilket också gäller för ”Ring of fire”. Stephanie fortsätter med en mycket fin tolkning av ”For the good times”. Vi bjuds på ”Harper Valley PTA” i en mexikana-version. Efter denna får vi höra den fina balladen ”Seven Spanish angels” i en fin tolkning. Så ökars tempot i ”I’ve got a tiger by the tail” i en svängig mexicana-version. Vi bjuds också på en fin version av ”Silver Wings”. Stephanie ger oss sedan en alldeles speciell version av ”You ain’t woman enough” i högt tempo. Jag gillar också ”Is anybody going to san Antone” som är en svängig låt. Som bonus på denna utmärkta skiva bjuds vi på ”Jolene” och ”Ring of fire” på spanska. Har du inte lyssnat på Stephanie tidigare så är det dags nu. Jag som ju är lite svag för detta med mexicana tycker att det är kul att höra alla dessa gamla låtar i nya versioner.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Martha Spencer
 Titel: Martha Spencer
 Skivbolag: Martha Spencer (Egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Martha Spencer kommer från Whitetop Mountain i Virginia. Hon är uppväxt i en musikalisk familj och lärde sig i unga år spela olika instrument och medverka i familjen bluegrassband, Spencer Family. Det här är hennes första skiva och den släpptes under 2018, skivan innehåller hela fjorton låtar. Skivan inleds med ”Blue Mountain Lullaby” en mycket bra låt i medimtempo, en av skivans bästa låtar. Jag gillar också ”My heart says yes” . I ”Hard headed woman” (en Elvislåt från 1958) rockar Martha till det ordentligt. Så lugnar Martha ner det i ”The last leaves” som är en mycket vacker låt som tillhör topparna på skivan. Ytterligare en gbra låt är den lite snabbre ”Let the wild stay free”. Jag har också fastnat för den svängiga ”Chickens coming home to roost”, en riktigt bra låt. Tempot höjs något i ”Rambling woman”. Efter denna bjuder Martha på en bluegrassversion av ”Wishful thinking”, riktigt bra. Ännu en topplår är den lite lugnare ”Cold winter lingers on”.den är kanske skivans bästa låt. Skivan avslutas med ett par snabba låtar ”Jonah” och ”No help wanted” (Bill Carlisles gamla hit). Jag tycker att detta är en bra skiva med många bra låtar och en bra variation av låtar.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Tom Buller
 Titel: When a country boy gets the blues.
 Skivbolag: Tom Buller (Egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Tom Buller är ett helt nytt namn för mig. Han kommer från Omaha i Nebraska, men håller numera till i Nashville där han är ett uppskattat namn på de olika spelställena. Det här är hans första CD och den släpptes i slutet av 2018 och det är en skiva med en blandning av lugna ballader och nägra lite sabbare låtar.Tyvärr innehåller den bara nio låtar vilket är ett par för lite. Röstmässigt tycker jag att Tom påminner lite av Randy Travis. Skivan inleds med ”She lets me run” en låt i mediumtempo. Tom fortsätter i samma tempo med ”If I can make Texas tonight”. ”You must be an angel” är en stillsam ballad. Titellåten ”When a country boy gets the blues” är en lugn blues. Min absoluta favoritlåt på skivan är den lugna dansvänliga “Whiskey and wanting you”, en topplåt. Tom fortsätter med en stillsam åt ”Shackles of your memory”. Tempot ökar i ”Flyin’ high to keep from feelin’ low” som är en svängig låt, vilket också gäller för “Same old solution”. Skivan avslutas med ”I’ve tried” en lugn fin ballad.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Lasse Sigfridsson
 Titel: Back In Nashville
 Skivbolag: Lasse Sigfridsson AB /Atenzia Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Den här nya skivan med Lasse Sigfridsson släpptes i juni i år. Det är hans fjärde skiva på egen hand sedan han lämnade Lasse Stefanz. Stilen på skivan är vad jag kan kalla för dansbandscountry och innehåller generösa fjorton låtar. . Lättlyssnad , dansvänlig country, men också några låtar som gör att man lyssnar lite extra på texten. Första låten ”Jag far från Waco” är en lite snabbare buggvänlig låt. Efter denna får vi höra en cover av Marle Haggards ”Sing me back home”. I den gungande ”På samma scen” sjunger dottern Ängla Sgvardsson duett med Lasse. En låt som jag gillar är den lugna ”Ännu blommar våra rosor”. Efter denna bjuder Lasse på en bugglåt ”My next broken heart”, härligt sväng i denna. Tempot sänks sedan i ”Du gör mig bättre” och ”Hemåt i natten”. Så ökas temot lite i ”Det regnar och regnar”. I den vackra balladen ”Loving her was eaisier” får vi höra Nashvilleartisten Trenna Barnes sjunga duett med Lasse, en mycket fin version av denna topplåt. ”Tror hon jag bryr mig” är en översättning av ”She thinks I still care” som är en riktig kanonlåt, även i denna version. Lasse bjuder på en lite annorlunda version av ”Today I started loving you again” i lite snabbare tempo äm originalet. En riktigt bra låt är den lite lugnare ”På en gata utan namn”, jag gillar den verkligen. ”Sylvia’s mother” gör Lasse tillsammans med sonen Emil Sigfridsson i ett snabbare tempo än originalet. Skivan avslutas med en lugn fin låt ”När man vet att man tror”. En riktigt bra svensk countryskiva som jag tror tilltalar både country och dansbandsvänner.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Damian O’Grady
 Titel: From 9 ’Til 1
 Skivbolag: Flying Aloisius Music
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Damian O’Grady är ett helt nytt namn för mig. Han är född i New Jersey, men håller nu till nere i Texas där han ofta uppträder på de olika Honky Tonken med sin sång och pianospelande. Det här är hans första CD och den innehåller tolv låtar och Damian har skrivit elva av dessa. Damian inleder med titellåten ”From 9 ’Til 1” som är en lite rockig låt. Han fortsätter med en svängig fyrfyra i ”Back again” en riktigt bra låt som tillhör topparna på skivan. Efter denna så ökar Damian tempot igen i den rockiga ”Freight train lover”. Ännu en riktigt bra låt är den dansvänliga ”Where lies the answer?”. Efter denna svänger Damian till det igen i ”You ain’t good enough”. Ännu en svängig fyrfyra bjuds vi på i ”Hurt me” en topplåt. I den lite lugnare ”Cheatin’ fire” får vi höra Brennen Leigh sjunga duett med Damian, en mycket bra låt som tillhör topparna på skivan. Efter denna lugnare låt så ökas tempot ordentligt igen i ”The fighter”. Skivans kanske bästa låt är den mjuka balladen ”You don’t talk to me” en mycket fin låt. Damian ökar tempot igen i ”Too far gone”. Ännu en aspirant till skivans bästa låt är den lugnare ”Cry like a steel guitar” en riktigt bra låt. Skivan avslutas med ännu en topplåt ”Hails of yesterday” som tillhör skivans bästa låtar. Det här är en skiva med varierande låtval, lite lugnare och en del riktigt rockiga låtar i en bra blandning. Det här är en debut som lovar gott, lägg namnet Damian O’Grady i minnet.

Publicerad: 2019-04-14 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk