Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Magee Payne
 Titel: Giving Up The Ghost
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Magee Payne och hans band är populära nere i Austin och resten av Texas. De spelar en lite tuffare country, men det är ändå helt Ok. Magee har skrivit alla av skivans 11 låtar, förutom Gram Parsons ”Return Of The Grevious Angel” som de gör i en mycket bra version. Magee Paynes band består bl.a. av gitarristerna John Inmon och Diamond Jim Richmond och steelgitarristen Ray Austin. Mina favoriter är; ”A Way Away From You”, ”Drift Off To Dream”, ”Midnight Ride”, ”Be Your Man” och ”Whiskey For Your Friend”. En bra Austincountryskiva och för mer information kan ni besöka www.mageepayne.com.

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Johnny Moore
 Titel: From One Texan To Another – Sings Jim Reeves
 Skivbolag: Johnny Moore Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Johnny Moore, som vi tidigare recenserat, har släppt ytterligare en skiva (denna kom ut 2001). Johnny, som är besläktad med Jeannie C. Riley, gör här en hyllningsskiva till Jim Reeves med 10 låtar. Givetvis finns de flesta kända Reeves låtarna som ”He´ll Have To Go”, ”Billy Bayou”, ”Yonder Comes A Sucker” och ”Distant Drums”. Tyvärr är det just det som är problemet. Kompet (bestående av t.ex. legenderna Leo Jackson och Pete Wade) försöker efterlikna Reeves och när man enbart har med välkända låtar blir inte skivan särskilt spännande, vilket är synd för skivan är annars bra. De låtar jag gillar bäst är; ”I Missed Me”, ”Yonder Comes A Sucker”, ”Am I Losing You”, ”Blue Side Of Lonesome” och ”Four Walls”. Skivan kan skaffas genom att besöka Johnnys hemsida www.johnnymooremusic.com.

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Moot Davis
 Titel: Moot Davis
 Skivbolag: Little Dog rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Den snart 30-årige Moot Davis två främsta influenser är Johnny Cash och Hank Williams. Detta märks väldigt tydligt på hans debutskiva. För detta är 1950-tals honky tonk-country, bitvis lite hillbilly också. Producenten är Pete Anderson som även ”proddar” Dwight Yoakam. Bland musikerna märks många som brukar spela på Yoakams plattor som t.ex. Anderson, Gary Morse och Skip Edwards. Davis har skrivit alla av skivans 10 låtar. De låtar jag gillar bäst; ”Highway Kind”, den härliga ”Halls Of Smoke & Wine”, ”Thanks For Breakin´ My Heart” och ”Jug Of Wine” som Dwight Yoakam skulle kunna göra. Gillar ni Hank Williams gamla honky tonklåtar uppblandat med lite av Johnny Cashs tryck så är detta en dröm för er. En bra honky tonk-skiva. Kolla in Moots hemsida www.mootdavis.com.

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Billy Lee Davis
 Titel: Summertime In Texas
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Texaskillen Billy Lee Davis släppte denna debutskiva 2002. Han har dessutom skrivit alla av skivans 10 spår. Det är för mig okända namn bland musikerna, troligtvis är det Davis egna band som kompar. Skivan är Texascountry med både steel och fiddle, men kanske inte lika traditionellt som vi är vana vid. Det är bra modern och traditionell country som bör kunna tilltala många svenska countryfans. De låtar jag gillar bäst är; ”Call Me”, härliga ”Rhythm And Booze”, ”Summertime In Texas”, ”Two Old Men” och ”Hair Of The Dog”. En bra artist jag hoppas kommer till Sverige i framtiden. Besök Billys hemsida www.billyleedavis.com.

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Rob Darien
 Titel: Ain´t Enough
 Skivbolag: Doc On rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Rob Darien är en ny lovande artist nerifrån Texas. PÅ skivan finns musiker som steelgitarristen “Big” Jim Murphy som tidigare spelat för Johnny Paycheck och gitarristen John Carroll. Detta är traditionell country uppblandat med den lite modernare countryn. Darien låter ganska lik Kenny Chesney, men stilen är betydligt bättre country, ungefär som Tracy Byrd när han var som bäst. Rob har dessutom skrivit alla utom två av skivans tio spår. Mina favoriter på skivan är; ”All Night Long”, ”Survive”, ”Ain´t Enough”, ”Neon Nightcourt” och ”The Driller”. En bra och mycket lovande artist. Skivan kan köpas via www.robdarien.com.

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Ray Kiker
 Titel: Gold In Turner Falls River
 Skivbolag: Tripple Cross rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Titeln på Ray Kikers skiva är taget från en myt från Ardmore, Oklahoma där några bankrånare under det senare 1800-talet fick med sig $25 000 värde i guld och undkom till Turner Falls där de ska ha attackerats av prisjägare och guldet har sedan dess aldrig hittats. Denna CD med Texasbon Ray består av fem country spår och fyra gospelspår, jag tycker det kunde ha varit ett par spår till på skivan. Det är bara okända musiker. Countrylåtarna är bra, medan gospelmaterialet med bl.a. ”Amazing Grace” (i en riktigt dålig version) och T. Graham Browns ”Wine Into Water” är inte alltför upphetsande. De bästa låtarna är; ”Back On My Mind” och ”Gold In Turner Falls River”. Skivan är mer eller mindre medelmåttig och inget direkt som jag kan rekommendera. Vill ni ändå köpa den kan ni besöka www.countrygospel.no/index.html.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: K.C. Williams
 Titel: Without A Doubt
 Skivbolag: KEW Productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kevin ”K.C.” Williams är en av de mer lovande artisterna som kommit ur Nashville den senaste tiden. Det märks då han fått med sig många stora musiker som Larry Franklin, Danny Parks och Robby Turner (som också producerar). Skivan inleder med en hyllningslåt till Charley Pride och det finns många som drar paralleller mellan K.C. och countrylegenden Pride. Först antog jag att det bara var hudfärgen de hade gemensamt, men röstmässigt ligger faktiskt Herr Williams åt Charley Pride hållet, tyvärr är skivan inte i samma klass – om man jämför med hans 1960-tals material (tar man det senare av Charleys material är K.C. betydligt bättre). Stilmässigt skulle jag nog säga att det är som Mark Chesnutts första tre-fyra MCA/Decca skivor. Detta är alltså traditionell country i stil med det som vanligt hörs på independentbolagen utanför Nashville. Han har varit med och skrivit tre av de tolv låtarna som finns, de andra är från etablerade låtskrivare som Rory Bourke, Billy Yates, Clay Blaker och Ed Hill. De bästa låtarna på denna moderna och traditionella countryplatta är; ”Honky Tonk Flu”, ”Beauty´s In The Eye Of The Beerholder”, ”Basic Love”, tuffa ”1-800 I´m A Fool” och ”Turn For The Worse”. En bra och intressant artist som mycket väl kan få ett stort genombrott. Kolla hur det går för K.C. på hans hemsida www.kcwilliams.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Ricky Lee Phelps
 Titel: Signs Of The Times
 Skivbolag: Crossfire rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ricky Lee Phelps från gruppen Kentucky Headhunters och brödraduon Brother Phelps har nu släppt en solo-CD. Stuket på den är lik Kentucky Headhunters stilen, alltså tuffare country. Men det finns en hel del lugna ballader också. Tyvärr saknas information om musikerna. Ricky har varit med och skrivit alla utom två av skivans tio låtar. De jag gillar bäst är; ”Love Never Fails”, calypsolåten “I Know That I Know”, titellåten ”Signs Of The Times” och ”Shake It Off”. En helt Ok bitvis tuff country skiva som kan införskaffas genom ett besök på Rickys hemsida www.rickyleephelps.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Bobby Atkins
 Titel: We Do It For You/It Wouldn´t Be The Same
 Skivbolag: Thunderbolt rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bobby Atkins är ett välkänt namn inom bluegrasskretsar. Han har spelar gitarr och banjo för bl.a. Bill Monroe, Stonewall Jackson, Mac Wiseman och Flatt & Scruggs. Denna skiva med honom är dock country och består av 14 klassiska countrylåtar som t.ex. ”Your Old Love Letters”, ”Early Morning Rain” och ”Release Me” plus de två titellåtarna. Med sig i kompet har han sönerna Mark, Jason och Matt som gör ett mycket bra jobb. Skivan produceras av Jacky True (från True Brothers), Dick Minor och Bobby själv. De bästa spåren på denna mycket starka traditionella skiva är; ”New Patches”, ”Millers´ Cave”, ”15 Years Ago” (skivans höjdare), ”We Do It For You”, Kristoffersons ”Come Sundown” och ”Before I Met You”. Men egentligen finns det ingen riktigt dålig låt. Även om ni har låtarna tidigare så är denna skiva värd att ha och Bobby har en mycket bra röst och är minst lika bra som originalversionerna. Denna CD och fler titlar med dem kan köpas via Bobby och Marks hemsida www.bobbyandmarkatkins.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Darrell Scott
 Titel: Theatre Of The Unheard
 Skivbolag: Full Light rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Darrell Scott är en välkänd multimusiker som kan spela det mesta. På denna skiva spelar han steel, gitarrer, dobro, mandolin, bouzouki, piano, banjo och dragspel plus att han sjunger. På skivan finns dessutom många duktiga musiker som t.ex. Kenny Malone, Andrea Zonn, Dan Dugmore, Stuart Duncan och Steve Nathan. Låtarna på skivan skrevs av Scott mellan 1986 och 1990 då han levde i Boston, innan han kom till Nashville. Därför är vissa låtar inte alltför mycket country, utan skivan känns bitvis som gruppen Counting Crows, mycket genom att Scotts röst och sångaren i CC är väldigt lika. De bästa låtarna på skivan är; ”Uncle Lloyd”, ”Miracle Of Living”, ”After All” och ”6 O´Clock In The Morning”. Detta är en skiva som kräver att man lyssnar på den, för den växer för varje lyssning. Men gillar ni inte lite tuffare singer-songwriter musik så lär ni nog inte gilla denna skiva. Ni kan även besöka Scotts hemsida www.darrellscott.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: White House
 Titel: White House
 Skivbolag: Pinecastle rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Pinecastle är välkända för sina bra bluegrassartister och de har nu bildat bluegrassens svar på Highwaymen som var en supercountrygrupp. Dess medlemmar är David Parmley, Larry Stephenson, Charlie Cushman, Missy Raines och Del McCoury Bands fiddlare Jason Carter. På skivan görs låtar som skrivits av stora bluegrassprofiler som Jimmy Martin, Jim & Jesse, Bill Clifton och Carter Stanley plus att de gör ”Cotton Eyed Joe” i en bra och lite omändrad version. Att detta är bra råder ingen tvekan om. De bästa av skivans 12 (varav 2 instrumentala) spår är; ”Blue Eyed Darlin´”, ”Country Side Of Heaven (Where The Bluegrass Music Flows)”, ”Going To The Races”, ”Mother Is Gone” och ”Drifting And Dreaming Of You”. Det är en bra blandning av den äldre och den nyare bluegrassen så skivan bör tilltala båda bluegrass och country fans. En, precis som de andra Pinecastle utgåvorna, bra och köpvärd bluegrass-CD. Besök www.pinecastle.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Bruce Oakes
 Titel: And The Hi-Line Fever Band
 Skivbolag: Boomer rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bruce Oakes från Wichita är ytterligare en ny bekantskap för mig. Denna skiva ska ha kommit ut 1992, men har nu tryckts upp igen, då det finns hänvisningar till Bruces hemsida på skivan. Skivan är traditionell country och Bruce gör det bra. Bland skivans tio spår finns många låtar skrivna av Gib Guilbeau plus covers av Orbisons ”Oh Pretty Woman” och Sammy Davis Jr.s ”Bojangles”, varför just dessa covers måste vara med förstår jag inte riktigt. De bästa låtarna bland de tio på skivan är; ”Don´t Walk Away”, ”Sweet Suzanna”, ”Burning A Hole In My Pocket” och ”Climbing Out Of The Bottle”. En bra traditionell countryplatta som kan skaffas via hans hemsida www.boakes.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Too Blue
 Titel: A Little On The Blue Side
 Skivbolag: Too Blue Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Too Blue är en ny bluegrassgrupp som gav ut denna skiva 2002. Gruppen består av Betsy Rome, Joan Harrison, Jack Murphy och Michael Sassano. Detta är bluegrass uppblandat med lite swing eller swinginfluens och denna blandning blir faktiskt bra. Betsy och Joan har turats om att skriva skivans samtliga spår. Mina favoriter bland skivans 13 låtar (där två är instrumentala) är; ”Blue Side”, ”Full Time Job”, instrumentala”Emma´s Dilemma”, ”The Leaving Kind” och ”When The Bloom Is Of The Rose”. En bra bluegrassgrupp med en bra bluegrasskiva, besök www.toobluemusic.com.

Publicerad: 2004-07-01 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk