Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 628 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: K.C. Williams
 Titel: Without A Doubt
 Skivbolag: KEW Productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kevin ”K.C.” Williams är en av de mer lovande artisterna som kommit ur Nashville den senaste tiden. Det märks då han fått med sig många stora musiker som Larry Franklin, Danny Parks och Robby Turner (som också producerar). Skivan inleder med en hyllningslåt till Charley Pride och det finns många som drar paralleller mellan K.C. och countrylegenden Pride. Först antog jag att det bara var hudfärgen de hade gemensamt, men röstmässigt ligger faktiskt Herr Williams åt Charley Pride hållet, tyvärr är skivan inte i samma klass – om man jämför med hans 1960-tals material (tar man det senare av Charleys material är K.C. betydligt bättre). Stilmässigt skulle jag nog säga att det är som Mark Chesnutts första tre-fyra MCA/Decca skivor. Detta är alltså traditionell country i stil med det som vanligt hörs på independentbolagen utanför Nashville. Han har varit med och skrivit tre av de tolv låtarna som finns, de andra är från etablerade låtskrivare som Rory Bourke, Billy Yates, Clay Blaker och Ed Hill. De bästa låtarna på denna moderna och traditionella countryplatta är; ”Honky Tonk Flu”, ”Beauty´s In The Eye Of The Beerholder”, ”Basic Love”, tuffa ”1-800 I´m A Fool” och ”Turn For The Worse”. En bra och intressant artist som mycket väl kan få ett stort genombrott. Kolla hur det går för K.C. på hans hemsida www.kcwilliams.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Ricky Lee Phelps
 Titel: Signs Of The Times
 Skivbolag: Crossfire rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ricky Lee Phelps från gruppen Kentucky Headhunters och brödraduon Brother Phelps har nu släppt en solo-CD. Stuket på den är lik Kentucky Headhunters stilen, alltså tuffare country. Men det finns en hel del lugna ballader också. Tyvärr saknas information om musikerna. Ricky har varit med och skrivit alla utom två av skivans tio låtar. De jag gillar bäst är; ”Love Never Fails”, calypsolåten “I Know That I Know”, titellåten ”Signs Of The Times” och ”Shake It Off”. En helt Ok bitvis tuff country skiva som kan införskaffas genom ett besök på Rickys hemsida www.rickyleephelps.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Bobby Atkins
 Titel: We Do It For You/It Wouldn´t Be The Same
 Skivbolag: Thunderbolt rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bobby Atkins är ett välkänt namn inom bluegrasskretsar. Han har spelar gitarr och banjo för bl.a. Bill Monroe, Stonewall Jackson, Mac Wiseman och Flatt & Scruggs. Denna skiva med honom är dock country och består av 14 klassiska countrylåtar som t.ex. ”Your Old Love Letters”, ”Early Morning Rain” och ”Release Me” plus de två titellåtarna. Med sig i kompet har han sönerna Mark, Jason och Matt som gör ett mycket bra jobb. Skivan produceras av Jacky True (från True Brothers), Dick Minor och Bobby själv. De bästa spåren på denna mycket starka traditionella skiva är; ”New Patches”, ”Millers´ Cave”, ”15 Years Ago” (skivans höjdare), ”We Do It For You”, Kristoffersons ”Come Sundown” och ”Before I Met You”. Men egentligen finns det ingen riktigt dålig låt. Även om ni har låtarna tidigare så är denna skiva värd att ha och Bobby har en mycket bra röst och är minst lika bra som originalversionerna. Denna CD och fler titlar med dem kan köpas via Bobby och Marks hemsida www.bobbyandmarkatkins.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Darrell Scott
 Titel: Theatre Of The Unheard
 Skivbolag: Full Light rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Darrell Scott är en välkänd multimusiker som kan spela det mesta. På denna skiva spelar han steel, gitarrer, dobro, mandolin, bouzouki, piano, banjo och dragspel plus att han sjunger. På skivan finns dessutom många duktiga musiker som t.ex. Kenny Malone, Andrea Zonn, Dan Dugmore, Stuart Duncan och Steve Nathan. Låtarna på skivan skrevs av Scott mellan 1986 och 1990 då han levde i Boston, innan han kom till Nashville. Därför är vissa låtar inte alltför mycket country, utan skivan känns bitvis som gruppen Counting Crows, mycket genom att Scotts röst och sångaren i CC är väldigt lika. De bästa låtarna på skivan är; ”Uncle Lloyd”, ”Miracle Of Living”, ”After All” och ”6 O´Clock In The Morning”. Detta är en skiva som kräver att man lyssnar på den, för den växer för varje lyssning. Men gillar ni inte lite tuffare singer-songwriter musik så lär ni nog inte gilla denna skiva. Ni kan även besöka Scotts hemsida www.darrellscott.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: White House
 Titel: White House
 Skivbolag: Pinecastle rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Pinecastle är välkända för sina bra bluegrassartister och de har nu bildat bluegrassens svar på Highwaymen som var en supercountrygrupp. Dess medlemmar är David Parmley, Larry Stephenson, Charlie Cushman, Missy Raines och Del McCoury Bands fiddlare Jason Carter. På skivan görs låtar som skrivits av stora bluegrassprofiler som Jimmy Martin, Jim & Jesse, Bill Clifton och Carter Stanley plus att de gör ”Cotton Eyed Joe” i en bra och lite omändrad version. Att detta är bra råder ingen tvekan om. De bästa av skivans 12 (varav 2 instrumentala) spår är; ”Blue Eyed Darlin´”, ”Country Side Of Heaven (Where The Bluegrass Music Flows)”, ”Going To The Races”, ”Mother Is Gone” och ”Drifting And Dreaming Of You”. Det är en bra blandning av den äldre och den nyare bluegrassen så skivan bör tilltala båda bluegrass och country fans. En, precis som de andra Pinecastle utgåvorna, bra och köpvärd bluegrass-CD. Besök www.pinecastle.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Bruce Oakes
 Titel: And The Hi-Line Fever Band
 Skivbolag: Boomer rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bruce Oakes från Wichita är ytterligare en ny bekantskap för mig. Denna skiva ska ha kommit ut 1992, men har nu tryckts upp igen, då det finns hänvisningar till Bruces hemsida på skivan. Skivan är traditionell country och Bruce gör det bra. Bland skivans tio spår finns många låtar skrivna av Gib Guilbeau plus covers av Orbisons ”Oh Pretty Woman” och Sammy Davis Jr.s ”Bojangles”, varför just dessa covers måste vara med förstår jag inte riktigt. De bästa låtarna bland de tio på skivan är; ”Don´t Walk Away”, ”Sweet Suzanna”, ”Burning A Hole In My Pocket” och ”Climbing Out Of The Bottle”. En bra traditionell countryplatta som kan skaffas via hans hemsida www.boakes.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Too Blue
 Titel: A Little On The Blue Side
 Skivbolag: Too Blue Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Too Blue är en ny bluegrassgrupp som gav ut denna skiva 2002. Gruppen består av Betsy Rome, Joan Harrison, Jack Murphy och Michael Sassano. Detta är bluegrass uppblandat med lite swing eller swinginfluens och denna blandning blir faktiskt bra. Betsy och Joan har turats om att skriva skivans samtliga spår. Mina favoriter bland skivans 13 låtar (där två är instrumentala) är; ”Blue Side”, ”Full Time Job”, instrumentala”Emma´s Dilemma”, ”The Leaving Kind” och ”When The Bloom Is Of The Rose”. En bra bluegrassgrupp med en bra bluegrasskiva, besök www.toobluemusic.com.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Mimi Burns
 Titel: Ballad Of Ned Haywood
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Mimi Burns är en ny bekantskap för mig. Detta är åtminstone hennes andra skiva i ordningen, den kom ut 2001. Min version av skivan är hemmagjord och saknar därför information om låtskrivare, musiker m.m. Jag antar å andra sidan att Mimi skrivit de flesta av skivans 10 spår. Hennes stil är lite svårförklarad, men det känns inte riktigt som country, utan pop, rock eller folk med mycket synth i kompet. De låtar jag gillar är; ”Land Of The Living”, ”Sorry” och ”Peace Of Mind”. Vill ni lyssna på skivan besök då Mimi Burns hemsida www.mimiburns.com En annorlunda skiva som man hellre bör lyssna på.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Colonel Hugh X Lewis
 Titel: Stand Up & Be Counted
 Skivbolag: Kingdom Come records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Hugh X Lewis är en veteran som hållit på med countryn sedan tidigt 1960-tal då han spelade in ett antal bra plattor för Kapp. Han är också en välkänd låtskrivare som t.ex. skrivit ”B.J. The D.J.” och ”Angry Words” båda hits för Stonewall Jackson. Denna gospel-skiva med honom släpptes 2001 och han har även ytterligare en skiva ute vid namn ”Tennessee In Song” där Lewis hyllar staten Tennessee. Det är glädjande att höra att Hugh har kvar rösten och denna skiva är bra. De flesta av skivans 11 spår är skrivna av Lewis, förutom t.ex. Jimmie Davis klassiker ”Suppertime”. De låtar jag gillar bäst är; ”Stand Up And Be Counted”, ”You Never Mentioned Him To Me”, ”If Jesus Came To Your House”, ”I Found Jesus And He Wasn´t Even Lost” och ”I Sent You”. Ett extra plus till det mycket bra och tunga komp.

Skivan lär knappast finnas i Sverige utan jag rekommenderar er att skriva till skivbolaget på Kingdom Come Records, 904 Shauna Drive, Nashville TN 37214, USA.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Jenny Kerr
 Titel: Jenny Kerr
 Skivbolag: Okey Dokey rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jenny Kerr och hennes Killer Band har jag inte tidigare hört talas om. Hon kommer uppenbarligen från San Fransisco, Kalifornien ett plats man inte ofta förknippar med country. Skivan inleder med ett par tuffa spår, sedan blir det traditionell country och lite bluegrass och innan allt avslutas hinner Kerr med lite singer-songwriter och country-rock också. Så det är en stor variation på skivan, trots att hon skrivit alla de 12 låtarna själv!

De låtar jag gillar bäst på denna varierade skiva är; ”I Wanna Be Rich”, ”Tijuana Waltz”, ”Bid Red Truck”, ”Quand Je Serai Chez Moi” och ”Itch”. Problemet tycker jag är att variationen försämrar skivan något, det hade varit bättre att satsa på en eller två stilar och spara resten till en kommande skiva. Men den är trots allt ändå hörvärd. Kolla in Jenny och allt som händer henne på hemsidan www.jennykerr.com.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Brad Davis
 Titel: I´m Not Gonna Let My Blues Bring Me Down
 Skivbolag: FGM rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Brad Davis är en ofta anlitad gitarrist till skivinspelningar. På denna skiva har han också med sig en hel del gästsångare, trots att Brad har en bra sångröst själv, bland gästerna finns Jon Randall Stewart, Billy Bob Thornton och John Jorgensen. Lägg även till musiker som Sam Bush, Earl Scruggs och Glen Duncan. Skivan är lite svårrecenserad då stilen inte riktigt är bluegrass, eller någon annan genre. Det är som någon sorts blandning av singer-songwriter/country-rock och bluegrass i ett. Brad har varit med och skrivit alla utom en av skivans 14 låtar, vissa tillsammans med Gary Scruggs. De låtar jag gillar bäst på denna ganska konstiga skiva är; ”Old Number Nine”, Stanley Brothers gamla ”Rank Stranger”, instrumentala ”California”, ”Big Timber” och ”Tell Me Son”.
Denna udda skiva kan köpas via www.braddavismusic.com.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Big Smith
 Titel: Gig
 Skivbolag: May Apple rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Missouri-gruppen Big Smith består av Mark Bilyeu –gitarr, Jody Bilyeu –mandolin och piano, Jay Williamson –trummor, Mike Williamson –bas och Rik Thomas –bl.a. tamburin och mandolin, alla sjunger. Detta är en live-CD som spelades in i Springfield, Missouri under oktober 2001. Det är en dubbel-CD som består av en del covers som t.ex. ”Why You´ve Been Gone So Long”, ”Old Joe Clark”, ”It Takes A Worried Man (Worried Man Blues)” och The Clashs ”Should I Stay Or Should I Go”. Skivan är dock inte country-rock hela tiden utan bitvis är den mer outlaw-country i stil med t.ex. Waylon och ibland mer bluegrass.

De låtar jag gillar bäst bland skivans 23 spår är; ”Drive Every Weekend”, ”Willow Garden”, ”Darlin´ Cory”, ”Rich Man´s Poor” och ”Mocking Bird”.

En mycket bra skiva med en intressant grupp. Kolla in deras hemsida www.bigsmithband.com.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Gary Ferguson & Junior Barber
 Titel: Stuff That Works
 Skivbolag: Gunny Sack Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gitarristen Gary Ferguson från Littlestown, Pennsylvania har slagit ihop sig med dobrospelaren Junior Barber. Denna skiva är bluegrass, men även ni som gillar country bör tycka om denna skiva. Båda herrarna är mycket bra musiker vilket man verkligen märker när man lyssnar på skivan. Bland de bra låtarna märks; Rodney Crowells ”Stuff That Works”, ”Dear Sarah”, George Jones hit ”Choices”, “I´ll Be All Smiles Tonight” och “Give Me The Flowers While I´m Living”. Bitvis kanske kompet känns något tunt, men för det mesta duger herrarnas spel bra. Skivan kan skaffas genom att besöka www.garyferguson.com.

Publicerad: 2004-06-01 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk