Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Mimi Burns
 Titel: Ballad Of Ned Haywood
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Mimi Burns är en ny bekantskap för mig. Detta är åtminstone hennes andra skiva i ordningen, den kom ut 2001. Min version av skivan är hemmagjord och saknar därför information om låtskrivare, musiker m.m. Jag antar å andra sidan att Mimi skrivit de flesta av skivans 10 spår. Hennes stil är lite svårförklarad, men det känns inte riktigt som country, utan pop, rock eller folk med mycket synth i kompet. De låtar jag gillar är; ”Land Of The Living”, ”Sorry” och ”Peace Of Mind”. Vill ni lyssna på skivan besök då Mimi Burns hemsida www.mimiburns.com En annorlunda skiva som man hellre bör lyssna på.

Publicerad: 2004-07-01 



 Artist: Colonel Hugh X Lewis
 Titel: Stand Up & Be Counted
 Skivbolag: Kingdom Come records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Hugh X Lewis är en veteran som hållit på med countryn sedan tidigt 1960-tal då han spelade in ett antal bra plattor för Kapp. Han är också en välkänd låtskrivare som t.ex. skrivit ”B.J. The D.J.” och ”Angry Words” båda hits för Stonewall Jackson. Denna gospel-skiva med honom släpptes 2001 och han har även ytterligare en skiva ute vid namn ”Tennessee In Song” där Lewis hyllar staten Tennessee. Det är glädjande att höra att Hugh har kvar rösten och denna skiva är bra. De flesta av skivans 11 spår är skrivna av Lewis, förutom t.ex. Jimmie Davis klassiker ”Suppertime”. De låtar jag gillar bäst är; ”Stand Up And Be Counted”, ”You Never Mentioned Him To Me”, ”If Jesus Came To Your House”, ”I Found Jesus And He Wasn´t Even Lost” och ”I Sent You”. Ett extra plus till det mycket bra och tunga komp.

Skivan lär knappast finnas i Sverige utan jag rekommenderar er att skriva till skivbolaget på Kingdom Come Records, 904 Shauna Drive, Nashville TN 37214, USA.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Jenny Kerr
 Titel: Jenny Kerr
 Skivbolag: Okey Dokey rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jenny Kerr och hennes Killer Band har jag inte tidigare hört talas om. Hon kommer uppenbarligen från San Fransisco, Kalifornien ett plats man inte ofta förknippar med country. Skivan inleder med ett par tuffa spår, sedan blir det traditionell country och lite bluegrass och innan allt avslutas hinner Kerr med lite singer-songwriter och country-rock också. Så det är en stor variation på skivan, trots att hon skrivit alla de 12 låtarna själv!

De låtar jag gillar bäst på denna varierade skiva är; ”I Wanna Be Rich”, ”Tijuana Waltz”, ”Bid Red Truck”, ”Quand Je Serai Chez Moi” och ”Itch”. Problemet tycker jag är att variationen försämrar skivan något, det hade varit bättre att satsa på en eller två stilar och spara resten till en kommande skiva. Men den är trots allt ändå hörvärd. Kolla in Jenny och allt som händer henne på hemsidan www.jennykerr.com.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Brad Davis
 Titel: I´m Not Gonna Let My Blues Bring Me Down
 Skivbolag: FGM rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Brad Davis är en ofta anlitad gitarrist till skivinspelningar. På denna skiva har han också med sig en hel del gästsångare, trots att Brad har en bra sångröst själv, bland gästerna finns Jon Randall Stewart, Billy Bob Thornton och John Jorgensen. Lägg även till musiker som Sam Bush, Earl Scruggs och Glen Duncan. Skivan är lite svårrecenserad då stilen inte riktigt är bluegrass, eller någon annan genre. Det är som någon sorts blandning av singer-songwriter/country-rock och bluegrass i ett. Brad har varit med och skrivit alla utom en av skivans 14 låtar, vissa tillsammans med Gary Scruggs. De låtar jag gillar bäst på denna ganska konstiga skiva är; ”Old Number Nine”, Stanley Brothers gamla ”Rank Stranger”, instrumentala ”California”, ”Big Timber” och ”Tell Me Son”.
Denna udda skiva kan köpas via www.braddavismusic.com.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Big Smith
 Titel: Gig
 Skivbolag: May Apple rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Missouri-gruppen Big Smith består av Mark Bilyeu –gitarr, Jody Bilyeu –mandolin och piano, Jay Williamson –trummor, Mike Williamson –bas och Rik Thomas –bl.a. tamburin och mandolin, alla sjunger. Detta är en live-CD som spelades in i Springfield, Missouri under oktober 2001. Det är en dubbel-CD som består av en del covers som t.ex. ”Why You´ve Been Gone So Long”, ”Old Joe Clark”, ”It Takes A Worried Man (Worried Man Blues)” och The Clashs ”Should I Stay Or Should I Go”. Skivan är dock inte country-rock hela tiden utan bitvis är den mer outlaw-country i stil med t.ex. Waylon och ibland mer bluegrass.

De låtar jag gillar bäst bland skivans 23 spår är; ”Drive Every Weekend”, ”Willow Garden”, ”Darlin´ Cory”, ”Rich Man´s Poor” och ”Mocking Bird”.

En mycket bra skiva med en intressant grupp. Kolla in deras hemsida www.bigsmithband.com.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Gary Ferguson & Junior Barber
 Titel: Stuff That Works
 Skivbolag: Gunny Sack Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gitarristen Gary Ferguson från Littlestown, Pennsylvania har slagit ihop sig med dobrospelaren Junior Barber. Denna skiva är bluegrass, men även ni som gillar country bör tycka om denna skiva. Båda herrarna är mycket bra musiker vilket man verkligen märker när man lyssnar på skivan. Bland de bra låtarna märks; Rodney Crowells ”Stuff That Works”, ”Dear Sarah”, George Jones hit ”Choices”, “I´ll Be All Smiles Tonight” och “Give Me The Flowers While I´m Living”. Bitvis kanske kompet känns något tunt, men för det mesta duger herrarnas spel bra. Skivan kan skaffas genom att besöka www.garyferguson.com.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Michelle Nixon
 Titel: It´s My Turn
 Skivbolag: Pinecastle
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

En ny bluegrassartist från Orlandobolaget Pinecastle. Hon har t.ex. ett par nya låtar från Tom T och Dixie Hall. Bland de andra låtskrivarna märks Bill Anderson, Dallas Frazier och ett par låtar från Michelle själv. Hennes grupp Drive är väldigt bra musiker och bland dem märks Vernon Hughes som sjunger på ett par låtar och spelar mandolin samt gitarristen Eddie Shifflet. Detta är mycket bra bluegrass och endast en av skivans 12 låtar är instrumental. Jag gillar framförallt; ”One Small Miracle”, ”The Writing´s On The Wall”, ”Beneath Still Waters”, ”Joan Henry” och ”It´s In My Mind To Wonder”. En, som alla andra Pinecastle utgåvor, mycket bra och välproducerad bluegrass skiva som även countrydiggare lär gilla. Besök www.pinecastle.com och www.michellenixon.com.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Thomas Fraser
 Titel: Long Gone Lonesome Blues/You & My Old Guitar
 Skivbolag: Nelmusic
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Britten Thomas Fraser föddes 1927 på Burra Isle, Shetland och avled 1978, 50 år gammal. Han spelade in massvis av låtar från 1950-talet och fram till sin död på rullband, men de gavs aldrig ut…förrän nu. Tack vare Thomas barnbarn Karl Simpson har nu två skivor med 25 låtar vardera givits ut. Dessa skivor plockar ihop material från hela hans ”karriär” och innehåller många klassiska låtar som ”Lovesick Blues”, ”Long Gone Lonesome Blues”, ”Brakeman´s Blues”, ”Peach Pickin´ Time In Georgia” och ”Muleskinner´s Blues”. I stort sett alla låtar består av Thomas som sjunger kompad sin egen gitarr. Som tur är har de remastrat ljudet så det är bra och inte alls ojämnt. Thomas sjunger väldigt bra och jag vill jämföra honom med Jimmie Rodgers, både till stilen och sångsättet. Det finns så många bra låtar här så jag vill inte börja nämna några av dem. Jag tycker dock att andra skivan i ordningen ”You & My Old Guitar” är snäppet bättre än ”Long Gone Lonesome Blues”, men båda är värda att ha, framförallt om gillar old-time musiken. Två mycket roliga och udda skivor som kan köpas genom att skicka ett e-mail till Karl Simpson på karlsimpson@clara.co.uk.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Liza Sverin
 Titel: Just Me
 Skivbolag: MC rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Svenska Liza Sverin är en singer-songwriter/country-rock artist som, antar jag, är från Stockholmsområdet. Hon har skrivit texten på alla av skivans 14 låtar, medan Sonny Lindqvist skrivit musiken. Sonny är också med som gitarrist och basist på skivan. Jag gillar Lizas stil och hon visar att man inte behöver komma från Austin för att göra bra country/singer-songwriter musik. Bland de bra låtarna märks; ”Fight For Your Own”, ”Hold On Closer”, ”Street Fighters”, ”Never Mind” och ”Why Bye Baby”.
En bra svensk skiva från en artist jag gärna vill höra mer av i framtiden, kanske något för countryfestivalerna i sommar. Vill ni köpa skivan kan ni besöks skivbolagets hemsida
www.mc-records.se.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Tracey James
 Titel: Dreaming Out Loud
 Skivbolag: AMI
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Tracey James från Kanada är en ny bekantskap för mig. Hon produceras av Steve Fox, vars CD vi tidigare recenserat här på hemsidan. Hon gör låtar från stora låtskrivare som Lisa Brokop och Byron Hill, plus att Fox skrivit ett antal av skivans 10 låtar. Detta är modern country i 1990-tals stil t.ex. som Lisa Brokop eller Sherrié Austin. De bästa spåren är ”Seemed Like Yesterday”, ”´Cause You Believe In Me”, ”You´re The Reason Why” och tuffa ”One Mississippi”. En bra och mycket lovande debut. Titta in Tracey James hemsida www.traceyjames.com.

Publicerad: 2004-05-01 



 Artist: Lori D. Hall
 Titel: Warm Rain
 Skivbolag: L D Hall Productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Låtskrivaren Lori D. Hall har - trots namnet – inget med legenden Tom T. Hall. Denna skiva med henne kom ut 2002 och innehåller nio låtar. Samtliga skrivna av Hall med hjälp av t.ex. Jim Rushing och Marcia Ramirez. Vissa låtar verkar vara inspelade tidigare då gitarresset Chet Atkins medverkar på en låt. Denna skiva är mest en modern country-CD, men det finns vissa traditionella spår också. De låtar jag gillar bäst är den underbara titellåten ”Warm Rain”, ”A Part of You”, ”Make You Mine” och ”Past The Point Of Your Return”. Det är synd att det bara är nio låtar på skivan, hade det varit en fyra-fem ytterligare spår i samma stil hade den fått ett mycket högre betyg. Skivan kan köpas via www.loridhall.com.

Publicerad: 2004-05-01 



 Artist: Erik Moll
 Titel: Come What May
 Skivbolag: EMM rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Norrmannen Erik Moll har varit i Texas och spelat in denna skiva. Musikerna är både norrmän och amerikaner som producenten Mitch Watkins som även spelar gitarrer på skivan. Moll har skrivit all av skivans 12 låtar. Hans stil är en blandning av allt (singer-songwriter, cajun, country och country-rock). Mina favoriter är ”Eve Picked The Apple”, ”Hide Your Heart”, titellåten “Come What May”, ”Two Together” och ”Ancestors”.

Erik visar att även européer kan göra bra country, denna skiva kan framförallt rekommenderas till er som vill ha en countryskiva med mycket variation. Skivan kan finnas i välsorterade skivaffärer, annars kan ni besöka hans hemsida på www.erikmoll.com,

Publicerad: 2004-05-01 



 Artist: Tom Roznowski
 Titel: Voice Beyond The Hill
 Skivbolag: Blazing Stump Productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Den kanadensiske singer-songwritern Tom Roznowski är tillbaka med en ny (2001) CD. Skivan är inspelad i Nashville med många duktiga musiker som Robby Turner på steel, Rob Ickes på dobro, fiddlaren Tim Crouch och trummisen Bob Warren. Tom har skrivit alla av skivans 13 låtar. Låtarna är skrivna mellan 1977 och 2000. Toms singer-songwriter stil består av ganska många up-tempo låtar och jag kan inte låta bli att tänka på om Mikael Wiehe skulle bli countryartist skulle han nog låta som Mr. Roznowski. Bitvis är låtarna starkt bluegrassinfluerade eller south-of-the-border-influerad med dragspel. De bästa låtarna i mitt tycke är ”You Never Know”, ”Devil In The Tretops”, ”Man In Short Sleeves”, ”She Is”, ”Hank´s There” och ”Too Together”. En riktigt bra singer-songwriter platta. Kolla in Toms hemsida www.tomroznowski.net.

Publicerad: 2004-05-01 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk