Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 714 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Jim Wurster
 Titel: Lantana Sunrie
 Skivbolag: Eget bolag?
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jim Wurster och hans band The Atomic Cowboys är ett nytt namn för mig, det jag vet om honom är att han bor i Florida. Jim har släppt i alla fall tre skivor, den första ”Goodbye Paradise” från 1994 och en annan ”Dangerous Men” från 1999 där bl.a. en mycket bra version av John Prines ”Paradise” finns med. Hans skivor har en stor blandning, du får några riktigt traditionella spår, en del tuffare låtar och ibland någon poplåt. Just denna skiva bjuder på en bra traditionell låt ”Apache Junction”, en poplåt i form an Nilssons gamla 1960-tals hit ”Everybody´s Talking” och den gamla ”Columbus Stockade Blues”. De låtar jag gillar av denna varierade skivas 12 låtar är ”My Babe”, ”Someone Like You”, Bob Dylans ”You Angel You” och ”Apache Junction”. Vill ni veta mer om Jim kan ni besöka hans hemsida www.jimwurster.com.

Publicerad: 2005-05-01  Artist: David Olney
 Titel: The Wheel
 Skivbolag: Loudhouse rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

David Olney är ett aktat namn inom country-rock/singer-songwriter genren. Denna, hans senaste CD, kom ut 2003 på det lilla Austinbolaget Loudhouse rec. Olney började sin karriär i bandet The X-Rays, innan han började som en soloartist. Han har skrivit alla de 15 låtarna själv, en tillsammans med Janis Ian. Låt er dock inte luras av antalet låtar, fyra av dem är under 30 sekunder långa. Det är bara trummisen Pat McInerney och fiddlaren Deanie Richardson som jag känner igen. Skivans stil är tuff country-rock med lite bluesinfluenser, fast den är lite för stökig för att fullt tilltala mig. Gillar ni t.ex. Buddy Miller är David Olney ett utmärkt namn att köpa. Mina favoriter är ”Voices On The Water”, ”God Shaped Hole”, ”All The Love In The World” och ”Stars” som är endast 26 sekunder lång. En helt OK tuff och stökig country/blues-rock CD. Ni kan få tag på skivan via www.davidolney.com.

Publicerad: 2005-05-01  Artist: Geronimo Trevino III
 Titel: Love´s Lost & Found
 Skivbolag: Half Breed rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Texasbon Geronimo Trevino är tillbaka med en ny CD. Han har tidigare recenserats här på hemsidan. Geronimo har bl.a. öppnat shower för Sverigeaktuelle Johnny Rodriguez och likheter finns mellan de två artisterna. Denna CD kom ut 2004 och har 12 låtar, varav fyra av dem är skrivna av Trevino själv. Sedan finns det en blandning av kända och okända låtar som t.ex. ”Maiden´s Prayer”, ”West Texas Girls” och ”I Still Miss Someone”. Skivan är traditionell country i stort sett, det vissa låtar som är väldigt lugna. Bland musikerna märks steelgitarristen Denny Mathis, gitarristen m.m. Tom Strauch och fiddlaren Dick Walker. De låtar jag gillar mest är Hal Ketchums ”Someplace Far Away”, ”I´m Still Not Over You”, ”Family Jewels” som Tom Strauch sjunger och ”I Still Miss Someone”. Vill ni se vad Geronimo gör nu får ni besöka hans hemsida www.geronimotrevino.com.

Publicerad: 2005-05-01  Artist: Kimmie Rhodes
 Titel: Lost & Found
 Skivbolag: Sunbird
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kimmie Rhodes har vi tidigare recenserat i SCC-Nytt. Hon har spelat in skivor i över tio år nu. Har ni inte köpt någon platta med henne så rekommenderar jag främst ”” från 1996 (tror jag) där Waylon, Willie och Townes Van Zandt medverkar. Denna CD med singer-songwriter består av 13 mestadels självskrivna låtar som Kimmie tidigare spelat in, men av någon anledning kom de inte med på skivorna. Nu har hon istället samlat dessa ”försvunna, men funna” låtar på en egen CD. Kimmies röst och singer-songwriter stil är likadan som tidigare skivor, med andra ord väldigt lugn och fin musik. Gillar ni t.ex. Mary Chapin Carpenter, Emmylou Harris, Nanci Griffith eller Shawn Colvin är detta ett måste. Jag gillar framförallt ”The Road To Jubilee”, ”Heart Of A Believer”, ”Lines”, Townes Van Zandts ”Catfish Song” och ”Take Me Down”. Kimmie har även släppt ytterligare en skiva efter denna, som kom ut 2003. Ni kan läsa om alla hennes utgåvor på hennes hemsida www.kimmierhodes.com.

Publicerad: 2005-05-01  Artist: Kyle Everett
 Titel: & Friends
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kyle Everett är från Texas och uppträder ofta i Austin. Hans stil är singer-songwriter blandat med americana. På denna skiva har han spelat in 20 låtar, där de flesta är skrivna av hans vänner som t.ex. John Hiatt, Jason Boland, John Mellencamp, de två Sverigekände Bob Woodruff och Ryan Adams m.fl.. Dessa medverkar alltså inte på skivan med annat än sina låtar så jag tycker att skivtiteln är lite missvisande. Jag känner inte igen några av musikerna som är med, det är troligtvis Everetts egna band. Kompet är för det mesta ganska sparsamt. De låtar jag gillar är ”The Cycle”, ”Heaven In My Woman´s Eyes”, skivans höjdpunkt ”Past The Point Of Rescue” som Hal Ketchum hade en hit med, ”She Sang The Red River Valley”, ”Sixteen Days”, ”I´m Comin´ Home” och ”Train To Birmingham”. En nackdel är att framemot de sista fem låtarna börjar de flesta låtarna att låta likadant. Men det är ändå en bra americanaplatta. Ni kan köpa den via Kyles sida www.kyleeverett.com.

Publicerad: 2005-05-01  Artist: Dan Schafer
 Titel: Writes, Co-writes & Faverett Tunes
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Dan Schafer är en ny bekantskap för mig. Han har dock spelat gitarr i Shania Twains band. Det bör vara i början av hennes karriär innan ”Come On Over” släpptes. Dan har – som titeln avslöjar – skrivit de flesta av skivans 16 låtar, en hel del med hjälp av andra låtskrivare. Du får alltså valuta för pengarna, 16 låtar och en speltid på 57 minuter. Skivan inleds med ”25 Words Or Less” som är en bra låt som skulle passa Don Williams eller Dan Seals perfekt. Stilen på denna skiva är mjuk mainstream-country som får mig att tänka på t.ex. Rob Crosby, men det finns en del lite tuffare låtar också.
”There Ain´t Enough Whiskey In Tennessee”, “The Six String Church Of Hank”, ”I´m In Love (& Lovin´ Every Minute Of It)”, tuffa ”The Great Outdoors” en låt som Tracy Lawrence eller John Anderson borde spela in och redan nämnda ”25 Words Or Less”. En bra modern country-CD, ni kan köpa den på Dans hemsida www.danschafer.com.

Publicerad: 2005-05-01  Artist: Lisa Bastoni
 Titel: Your First Sweetheart
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Lisa Bastoni är en ny singer-songwriter som kommer från Somerville, Massachusetts. Hon påminner mig en aning om både Kathleen Edwards, Holly Williams och kanske framförallt svenska Anna Ternheim. Hon har – precis som de riktiga singer-songwriters – skrivit alla av skivans 11 låtar. Producent Lisa Bastoni har skalat ner kompet till att bestå av gitarr, munspel, en låt med banjo (allt detta spelas av Lisa) med hjälp av bas, piano, mandolin och steel. Det låter mycket bra och är mycket bra. Jag gillar de första låtarna ”Oh John” och ”If I Had My Way” väldigt mycket. Sedan fortsätter skivan med flera bra spår som ”Who´s Sorry Now”, ”Can´t Look Away”, ”Bird By Bird” och ”Ruane Street”. Lisa Bastoni är en mycket bra singer-songwriter som jag verkligen hoppas på att få höra mer av i framtiden. Ni kan köpa skivan från Lisa direkt via hennes hemsida www.lisabastoni.com.

Publicerad: 2005-04-01  Artist: Grateful Ted & Fiddlin´ Red
 Titel: Bluegrass & High Tides
 Skivbolag: Eget bolag?
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna duo är Fiddlin´ Red Seidman och Ted som jag dock inte har något efternamn på. Det finns ett par andra skivor med Fiddlin´ Red som är ganska bra, men ni hittar dem knappast i Sverige. Denna Cd innehåller låtar från så skilda låtskrivare som Lefty Frizzell, Jerry Garcia (Grateful Dead), John Anderson, Tommy Duncan och Mark Knopfler. Ni förstår kanske nu att skivan inte direkt är fast i en stil av country, utan det är helt enkelt country musik. Inledande låten ”Boat” är en mycket bra låt som Lyle Lovett skrivet. Grateful Dead låtarna som är med görs i bluegrassversion med ganska lyckat resultat. De andra av skivans 11 låtar som jag gillar är, ”Roots Rock Reggae”, ”Long Black Veil”, old-timey influerade och instrumentala ”On The Fly” och ”Seminole Wind”. En mycket speciell skiva. Jag har just nu inte någon hemsida på Fiddlin´ Red Seidman, men sök efter honom på t.ex. www.google.se så kanske ni kan hitta honom.

Publicerad: 2005-04-01  Artist: David Tennyson
 Titel: Who Knew
 Skivbolag: Stetson rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ännu ett nytt namn för mig. David Tennyson är antagligen från den södra delen av USA, då skivan spelades in i Muscle Shoals, Alabama. Jag känner endast igen låtskrivaren Walt Aldridge som spelar gitarr och mandolin på skivan. Han bjuder på 10 låtar, varav två låtar är skrivna av Tennyson. Tyvärr är speltiden på riktigt sparsamma 30 minuter!!! Jag tycker gott att David då kunde ha bjudit på i alla fall 4-5 låtar till så speltiden skulle vara runt 45-50 minuter. Bland de andra låtarna märks underligt nog klassikerna ”The Letter” som var en stor hit på 1960-talet samt Lionel Ritchies ”Stuck On You”. Inget man förknippar med country direkt, men ”The Letter” görs i en bra countryinfluerad version. Annars tycker jag det är lite för mycket lugna låtar på skivan. De andra bra låtarna på denna mainstream-country är ”New Sensation”, ”Love Rules” och titellåten ”Who Knew”. Gillar ni den nuvarande countryn med lite popliknande country är nog David Tennyson ett bra kap för er. Själv är detta inte riktigt ”my cup of tea”. Besök gärna www.david-tennyson.com.

Publicerad: 2005-04-01  Artist: Louis Homen
 Titel: Never To Late
 Skivbolag: CheMe rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från Coppell, Texas kommer Louis Homen, också en artist jag aldrig tidigare hört talas om. Därför misstänker jag att detta är hans första CD (den kom ut 2002). Jag känner inte heller igen någon av musikerna som är med på skivan, men de gör sitt jobb. Louis har skrivit alla de 13 låtarna på skivan. Det är mainstream-country med ganska mycket steel och ingen Nashville-pop glädjande nog. De låtar jag gillar är; ”Quarter ´Til Two”, ”Sandbagger Hall Of Fame”, ”Funny Thing About Cowboys” och ”Amarillo Bound”. Louis Homen har åstadkommit en helt Ok countryplatta, jag saknar dock en låt som står ut bland mängden. Men förhoppningsvis kan det utvecklas till nästa CD. Louis Homens hemsida är www.louishomen.com.

Publicerad: 2005-04-01  Artist: Jim Carrick
 Titel: Saturday´s Luck
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jim Carrick är ett nytt namn för mig. Han är nu bosatt i St. Augustine i Florida. Jims stil är singer-songwriter t.ex. som Guy Clark. Jag har lite svårt för Jim Carrick, det spretar lite åt alla håll. Vissa är mer mainstream-country, vissa är sann singer-songwriter och vissa låtar är något mellanting.
Skivan har 10 spår, inga låtar skrivna av Jim själv, men bl.a. en av Guy Clark, en av Gamble Rogers och en av Jimmie Rodgers. De låtar jag gillar är; ”April On The Wind”, ”Hold Back The Waters” och ”Immigrant Eyes”. En skiva som jag har svårt för, jag skulle rekommendera att ni lyssnar på skivan innan ni köper den. Jims hemsida är www.jimcarrick.com.

Publicerad: 2005-04-01  Artist: Rick Sikes
 Titel: Etchings In Stone
 Skivbolag: RiJan rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Rick Sikes fyller under 2005 70 år. Som ung lyssnade Texasbon på Jimmie Rodgers, Ernest Tubb och Floyd Tillman. Under 1960-talet hade han ett band som hette Rick Sikes & The Rhythm Rebels som turnerade över stora delar av den västra kusten av USA. Han spelade med artister som Bob Wills, Red Foley, Willie Nelson, Stonewall Jackson och Loretta Lynn m.fl. Sedan 1971 tog Ricks liv en drastisk vändning. Han arresterades för ett bankrån och dömdes till 25-50 års fängelse. Han tog beslutet att göra det bästa av situationen och uppföra sig under sin vistelse i Leavenworths fängelse. Rick skrev flera hundra låtar, dikter m.m., målade oljemålningar och startade ett nytt band inne i fängelset. Han fick sätta upp en studio i fängelset och vissa av låtarna på denna CD spelades in i fängelset. Han släpptes ut ur fängelset 1985 och en vecka därefter gifte han sig med Jan. De flesta av skivans 15 låtar (plus ett intro av Tommy Overstreet och ett gömt spår) har Rick och Jan skrivit. Denna skiva är traditionell country rakt igenom. De låtar jag gillar bäst är; ”Etchings In Stone”, ”White Lace & Flowers”, ”Den Of Sin”, Mexikoinfluerade ”Farewell Amarillo” som hans gode vän Tommy Overstreet skrivit, ”Country Music Station” och ”You Got The One I Wanted”. Även den avslutande ”Precious Memories” med vackra säckpipor är bra. En bra traditionell country CD av en artist som förtjänar att höras. Rick Sikes hemsida är www.ricksikes.com.

Publicerad: 2005-04-01  Artist: Rod Picott
 Titel: Girl From Arkansas
 Skivbolag: Welding Rod rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Rod Picott är tillbaka med sin tredje utgåva i ordningen. Denna CD med honom kom ut under hösten 2004 och går i samma anda som de tidigare utgåvor – en blandning av singer-songwriter och lite country-rock. Picott kommer ursprungligen från South Berwick i Maine, längst upp på USA:s östkust. Hans pappa skivsamling blev en stor inspirationskälla där artister som Ray Charles och Johnny Cash m.fl. fanns. Rods äldre bror introducerade honom för punkbandet The Clash och Patti Smith och Picotts musikaliska resa kunde sedan börja. Bland de musiker han har med sig här är David Henry på gitarr, bass m.m. (han har tidigare bl.a. producerat bandet Cowboy Junkies), trummisen Paul Griffith som tidigare lirat med Buddy Miller och Mindy Smith. Rod har skrivit alla av skivans 11 låtar och han är en bra låtskrivare. Jag gillar hans stil och hans något sträva röst. Mina favoriter på denna skiva är ”No Love In This Town”, ”Gone”, ”Big Mean Man”, ”The Last Goodbye” och titellåten ”Girl From Arkansas”. Rod Picott fortsätter att leverera bra musik, jag hoppas han nu får det stora genombrott som han förtjänar. Besök hans hemsida på www.rodpicott.com.

Publicerad: 2005-04-01 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk