Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: The Dolly Ranchers
 Titel: Escape Artist
 Skivbolag: Chaos Kitchen Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen Dolly Ranchers från Santa Fe består av Amy Bertucci (sång), Sarah-Jane Moody (sång och tamburin m.m.), Maria Fabulosa (bas) och Marisa Anderson (gitarr och banjo), gruppens medlemmar har skrivit alla av skivans 13 låtar. Tjejernas stil är bluegrass blandat med singer-songwriter/country-rock, detta blandas ihop på ett bra sätt. Dessutom vill jag ge extra plus för tjejernas otroligt vackra stämsång (helt i Louvin Brothers klass!) Jag gillar framförallt; ”Maddie Girl Slim”, ”Swan Island”, ”WWJCD (What Would Johnny Cash Do?)”, ”Cholula”, ”Stars At Night” och ”Carry Me Home”. Dolly Ranchers är en mycket bra och intressant grupp som förtjänar att uppmärksammas. Kolla in deras hemsida på www.thedollyranchers.com.

Publicerad: 2004-04-02 



 Artist: Cracker/Leftover Salmon
 Titel: O Cracker Where Art Thou?
 Skivbolag: Pitch-A-Tent rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Som ni förstår anspelar titeln på filmen ”Oh Brother Where Art Thou” som med stor hjälp av sin bluegrass och hillbilly musik gjorde den till en stor succé. Detta är en blandning av country-rock med bluegrassuppsättning som är väldigt annorlunda, så resultatet blir någon ny genre som man skulle kunna kalla rockgrass. Sångarna David Lowery (även skivans producent) och Johnny Hickman turas om och sjunger och bland de andra i banden märks Drew Emmitt på mandolin och gitarristen Vince Herman. Låttexterna på de flesta av skivans 10 spår är ganska humoristiska eller meningslösa så man kan undra om grupperna är seriösa med denna skiva eller inte. Hursomhelst så finns det ett antal bra låtar och de är; ”Eurotrash Girl”, ”Mr Wrong”, ”Teen Angst (What The World Needs Now)” och ”Ms Santa Cruz County”. En annorlunda och lite konstig skiva som kan lyssnas på eller köpas via deras hemsidor www.crackersoul.com eller www.leftoversalmon.com.

Publicerad: 2004-03-01 



 Artist: Various Artists
 Titel: If Kisses Could Talk (& Other Traditional Songs Written By Everett Corbin)
 Skivbolag: Corbin rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är en skiva utgiven av låtskrivaren Everett Corbin som innehåller 20 låtar han skrivit. Bland artisterna som spelat in dessa spår märks Vernon Oxford, Carl Story, Dick Flood och Everett själv. Hans röst och stil är väldigt lik Ernest Tubb och Floyd Tillman. Corbin har tidigare jobbat som journalist för tidningen Music City News. Ljudkvalitén är bra, trots att materialet är taget från äldre singlar och andra inspelningar. Bland de bra låtarna hittar du; ”The Great Stone Face” med Vernon Oxford, Diane Carnes ”I´ve Lost Him To A Honky Tonk”, Carl Storys bluegrasslåt ”Green Pastures & Blue Skies”, ”I Don´t Want The Ring” med Jo Anne Marvec, The Plowmans låt ”Mama Pulled The Plough” och ”Slippin´ Kisses” av Randy Fincher. En överraskande bra och udda skiva. Den kan köpas genom att mejla till Everett på ejcorbin@juno.com.

Publicerad: 2004-03-01 



 Artist: Heybale!
 Titel: Continental Live
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Honky tonkgruppen Heybale! är oerhört populära i nere i Austin, Texas. Deras fasta medlemmar är Redd Volkaert (som bl.a. spelat i Merle Haggards band), Gary Claxton, Kevin Smith, Tom Lewis och pianisten Earl Poole Ball som spelat på många Johnny Cash inspelningar. Sedan brukar en rad personer vara med i gruppen då de är i stan som t.ex. Dale Watson, Dave Roe, Tommy Detamore och Billy Dee (som var i Sverige i höstas). Denna skiva är en live-CD som spelades in den 16 och 23 juni 2002 på The Continental Club. Skivan innehåller en del jubel och annat från publiken, men det stör inte alltför mycket. Bland de 14 låtarna märks många klassiker som ”Truck Drivin´ Man”, ”Apartment #9”, ”King Of The Road” och en mycket bra version av ”Sally Goodin´”. De bästa låtarna i mitt tycke är; den vackra ”Farewell Party”, ”Remember Me”, ”Motel Time Again”, ”Walk Through This World With Me” och ”Who Will Buy The Wine”. En mycket bra honky tonk platta från en mycket bra Texasgrupp. Skivan finns till salu på deras hemsida www.heybale.com.

Publicerad: 2004-03-01 



 Artist: Peggy White
 Titel: Fair Is Fair
 Skivbolag: White Wing Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Peggy White är ännu en artist från Kanada. Hon har skrivit musik till alla av skivans 12 låtar och samtliga har Gene Bruce skrivit texten till. Gene spelar även bas på de flesta spåren. En risk när man tar låtar från samma låtskrivare är att låtarna blir för lika, men inte i detta fall. Peggys stil är country, blandat med lite country-rock i stil med en tidig Kim Richey eller Mary Chapin Carpenter.

De låtar jag gillar bäst på skivan är; ”Out There On Those Wings”, ”Momentary Suicide”, ”Lucky Me” och ”Baby And Me”. En bra och jämn skiva från en intressant kanadensare, som jag hoppas få höra mer av i framtiden. Skivan kan köpas via Peggys hemsida www.peggywhite.ca.

Publicerad: 2004-03-01 



 Artist: Mike West
 Titel: The Man Who Could Fall Backwards
 Skivbolag: Binky rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Mike West är ett banjoess som här har släppt sin debut-CD. Skivan innehåller hela 19 (!) spår, alla utom tre är skrivna av West själv. Bland coverlåtarna märks en låt av Carter Family och en Jesse Winchester sång. Mikes stil varierar från folk, singer-songwriter och bluegrass till country. Vissa låtar består kompet bara av Mikes banjo plus en gitarr och bas. Jag gillar Mikes speciella stil, men jag skulle nog rekommendera att ni lyssnar på ett par spår innan ni köper skivan så ni inte blir besvikna. Mina favoriter på skivan är; ”A Little Country”, ”Shadow Of The Pines”, ”Darlin´ Drops The Bomb”, ”Song Bird”, ”Pretty Horses”, “Red Guitar” och ”Swashed”.

Skivan kan vara svår att hitta i de svenska skivaffärerna, men prova på www.mikewest.net.

Publicerad: 2004-03-01 



 Artist: Andy Martin
 Titel: Country Jukebox Vol 1
 Skivbolag: Country Elite Special
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Andy Marin kommer från Schweiz och har släppt ett par skivor innan denna. Denna skiva består av 11 kända låtar från de senaste 15-20 åren. Bland låtskrivarna hittar du Dwight Yoakam, Rodney Crowell, Jim Lauderdale och Alan Jackson. Skivan är inspelad i USA, rättare sagt i Charlotte, North Carolina med för mig okända musiker, men de gör ett bra jobb. Vissa av låtarna som är på skivan kanske inte riktigt passar Andys röst, men annars är de i bra versioner. Bland de bra spåren hittar du ”Guitars, Cadillacs”, ”Kindly Keep It Country”, Eddie Rabbitts ”On Second Thought”, ”Every Second”, “He Drinks Tequila” med Silvia Niedermann, “Even Cowgirls Get The Blues”, och cajuninfluerade “Gonna Get A Life”.

Denna bra traditionella och dansvänliga countryskiva kan köpas på Andys hemsida www.andymartin.ch.

Publicerad: 2004-03-01 



 Artist: IIIrd Tyme Out
 Titel: Singing On Streets Of Gold
 Skivbolag: Chateau Music Group
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

IIIrd Tyme Out är en välkänd bluegrassgrupp som här har släppt en gospel-CD. Gruppen består av Russell Moore –gitarr, Ray Deaton –bas, Wayne Benson –mandolin, Steve Diling –banjo och gitarr och Greg Luck –fiddle, alla sjunger. Av de 12 låtarna på skivan finns bara två gamla standardlåtar, nämligen ”How Great Thou Art” och ”Where No One Stands Alone”. Bland de andra spåren finns låtskrivare som Carl Jackson, Carl Story och Albert Brumley. Stilmässigt är skivan en blandning av bluegrass och Statler Brothers. De bästa låtarna är ”Can You Imagine”, “I Can Hear Them Singing Over There”, ”Light At The River”, ”The Dream”, ”Just Over The Tide” och ”It´s Not What You Know”. En bra gospelskiva från en bra bluegrassgrupp. Skivan kan skaffas via gruppens hemsida www.iiirdtymeout.com.

Publicerad: 2004-03-01 



 Artist: Corb Lund Band
 Titel: Five Dollar Bill
 Skivbolag: Stony Plain rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen Corb Lund Band från Kanada har släppt en ny CD på kanadensiska bolaget Stony Plain och med Harry Stinson som producent. Corb har själv skrivit alla av skivans 13 låtar på skivan. Bland musiker finns namn som Stinson, Dan Dugmore, Tammy Rogers och Ryan Vikedal från gruppen Nickelback. Stilen på gruppen är blandat mellan modern country och lite country-rock i stil med Sheryl Crow.

De bästa låtarna i mitt tycke är ”Short Native Grasses”, ”Time To Switch To The Whiskey”, Willie Nelson inspirerade ”Buckin´ Horse Rider”, ”Roughest Neck Around” och ”Apacalyptic Modified Blues”. En lite annorlunda skiva som man nog bör lyssna på före ett köp. Skivan finns på www.corblundband.com.

Publicerad: 2004-03-01 



 Artist: Rick Holdin
 Titel: Holdin Out
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Rick Holdin är en ny bekantskap för mig. Mitt ex var en promotionskiva som saknar på fram- och baksida så det finns ingen som helst information om honom. Stilmässigt är han modern 1990-tals country med blandat material. Mina favoriter bland skivans 10 spår är; ”I Do”, ”Of Your Dreams”, ”Loving You” och ”The Next Day”. En helt Ok skiva som kan köpas via www.rickholdin.com.

Publicerad: 2004-03-01 



 Artist: Bonnie Nelson
 Titel: Memories From The Beginning
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bonnie Nelson har varit med i branschen sedan 1970-talet och här har hon samlat ihop material som släppts på singlar mellan 1973-1983, bl.a. med hennes första utgåva. Tyvärr har inte låtarna blivit digitalt remastrade, vilket märks då ljudet är lite ojämnt. De 14 låtarna på skivan är givetvis tidstypisk country i 1970-tals stil, vilket inte är min favoritstil på countryn. Bonnie påminner om en blandning av Tanya Tucker och Margo Smith. Bland de låtarna som är Ok märks ”California”, humoristiska ”Willie Where Are You?” och ”I Can´t Say No To Love”. Skivan räcker på något sätt inte till för att få ett riktigt bra betyg ändå, tyvärr. Skivan kan skaffas via www.bonnienelsonproductions.com.

Publicerad: 2004-02-04 



 Artist: Janne Henshaw
 Titel: Drifter´s Prayer
 Skivbolag: CPG rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Janne (uttalas Jân) Henshaw är en ny artist från Nashville som hoppas få sitt genombrott genom denna skiva. Det tror jag absolut hon har chans till, då hon verkar ha bra kontakter då Jeff White producerar skivan och bland musikerna märks fiddlaren Andrea Zonn, Rob Ickes på dobro, Bryan Sutton på banjo och gitarristen Jim Hurst. Med detta komp kanske ni tror att detta är bluegrass, men i själva verket är det akustisk country. Men vissa låtar har stark bluegrassinfluens. Henshaw har skrivit sju av skivans 13 låtar. Jag gillar Jannes vackra röst och hennes lite irländska influens i musiken. Bland de bra spåren märks; ”So Long Gone”, ”Green Rolling Hills”, ”I Will Not Forget You”, “How Long”, ”The Stone Is Rolled Away” och ”Bottomlands”.

En mycket bra akustisk skiva som kan skaffas via www.jannehenshaw.com.

Publicerad: 2004-02-04 



 Artist: Kip Boardman
 Titel: Upon The Stars
 Skivbolag: Ridisculous rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kip Boardman är en ny bekantskap för mig. Denna CD spelades in i Kips hem, vilket inte märks på ljudet. Kip har alla av skivans 9 låtar och det drar ner betyget att det inte är fler låtar. Kip är en singer-songwriter som inspirerats lite av alternativ-countryn. En elogé vill jag ge till Tony Gilkyson som spelar gitarr väldigt bra på skivan. De bästa låtarna i mitt tycke är; ”Bottom Line”, ”Waterfall” och ”Edendale”. Men som sagt hade det varit 4-5 låtar till så hade Kip fått ett högre betyg. Skivan kan köpas via Kips hemsida www.kipboardman.com.

Publicerad: 2004-02-04 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk