Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 695 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Barry West
 Titel: One Red Rose A Day
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Barry West är ytterligare en ny bekantskap för mig. Han har skrivit alla låtar, vissa med lite hjälp och en del skrevs så tidigt som på 1980-talet. Barrys stil är inspirerad av westernmusiken, utan att ha westerntexter. Musikerna är för mig okända, men de gör sitt jobb. Jag gillar; Back To My Georgia Home, titellåten One Red Rose A Day, Lookie Yonder Comin´, From Now On I´m Gonna Be A Cowboy och Dreams Of Tomorrow av skivans 10 spår. En helt Ok skiva som kan införskaffas via www.barrywestmusic.com.

Publicerad: 2004-10-06 



 Artist: Cody Widner
 Titel: Right Where I Belong
 Skivbolag: CW rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Texaskillen Cody Widner är en ny bekantskap för mig. Intressant fann jag att han produceras av Benny McArthur som även spelar gitarr på skivan (han är med i George Straits band och har även gjort ett par bra singlar själv). Andra kända musiker som finns med här är steelgitarristen Marty Muse och fiddlaren Jason Roberts. Skivan innehåller 11 låtar och detta är traditionell country i modern tappning och kanske en av de mest jämna sådana som getts ut på ett tag. Det påminner ganska mycket om George Strait, men som han var för ungefär 20 år sedan, alltså riktigt bra country. Det finns bara ett par mindre bra låtar på skivan. Mina favoriter är; Galveston Bay, Cowboys Don´t Cry, Right Where I Belong, Look What A Fool, Naomi och San Antone. Glädjande är också att många av dessa låtar har Cody själv skrivit. En mycket bra traditionell skiva som bör införskaffas. Titta in på www.codywidnercountry.com.

Publicerad: 2004-10-06 



 Artist: Chrome Daddies
 Titel: Who´s Your Daddies
 Skivbolag: Rhythm Bombs rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen Chrome Daddies från Australien består av Diamond Doug Wilshire (gitarr, steel, banjo och sång), Geoff Townsley (trummor och sång), Antonio Chico Lopez (bas) och Stuart Docherty (gitarrer). Deras stil är rock-a-billy/honky tonk som t.ex. Honky Tonk Hangovers, BR549 eller Redd Volkaert gör. Skivan innehåller 11 låtar plus fyra bonuslåtar som spelades in live i Adelaide, Australien under 2001. Diamond Doug har skrivit 8 av låtarna, resten består av mer välkända låtar som t.ex. The Race Is On, T For Texas och Merle Haggards Honky Tonk Night Time Man. Jag gillar framförallt; Just The Same, No News Is Good News, The Race Is On, The **** Song, Drinkin´ My Heart In Two och tuffa Virginia Belle. Detta är härlig honky tonk som mycket väl kunde ha spelats in för ungefär 40-50 år sedan istället för 2001. Jag tror att den svenska publiken verkligen skulle gilla Chrome Daddies och jag hoppas de kommer till Sverige i framtiden. Besök gärna deras hemsida www.chromedaddies.com.

Publicerad: 2004-10-06 



 Artist: Connie Smith, Barbara Fairchild och Sharon White
 Titel: Love Never Fails
 Skivbolag: Daywind rec
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna skiva är en riktig överraskning. Legenderna Connie Smith (Once A Day m.fl.), Barbara Fairchild (Teddy Bear Song) och Sharon White (från gruppen The Whites) har gått ihop och spelat in denna gospelskiva där producenten är Sharons make Ricky Skaggs. Alla de 11 låtarna på skivan är skrivna under 2003 så det är inga gamla tråkiga gospelklassiker här. Låtmaterialet är mestadels ganska lugna låtar där damerna får visa att de fortfarande har sina röster kvar och låter som i sina fornstora dar. De låtar jag gillar bäst är; Closer To Home, Walkin´ Through The Fire, He´s Alive, Reach For The Stars och Fight On som nog är skivans bästa spår. Skivan kan vara en aning svår att få tag på i affärerna, men kolla på www.daywindrecords.com eller på artisternas egna hemsidor. En bra gospelskiva från tre mycket bra "countryladies".

Publicerad: 2004-10-06 



 Artist: James Talley
 Titel: Journey
 Skivbolag: Cimarron rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Singer-songwritern/outlaw James Talleys nya skiva är en live-CD inspelad i Italien under oktober 2002. Glädjande nog störs man inte av applåderna, då de enbart hörs när låtarna börjar. Skivan innehåller ett par låtar som aldrig tidigare spelats in plus en del av hans mer uppskattade alster. Skivan bjuder oss på 14 låtar och en speltid nära 70 minuter plus ett tjockt informativt häfte. Problemet är att Talleys akustiska gitarrcountry låter väldigt lika varandra, det påminner även mycket om hans influens Woody Guthrie. Men trots det finns det ett par riktigt bra spår här som t.ex. ”Bluesman”, ”Richland, Washington”, ”W. Lee O´Daniel & The Light Crust Dough Boys”, nya ”I Saw The Buildings” och ”My Cherokee Maiden”. Gillar ni singer-songwriter artister med mycket akustiska gitarrer så kan jag varmt rekommendera James Talley för er. Alla skivor med honom finns till salu hos skivbolaget Cimarron på www.cimarronrecords.com.

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Steve McCormick
 Titel: Chasin´ Down Destiny
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Steve McCormick är en av många hårt arbetande independateartister som försöker få det stora genombrottet genom internets hjälp. Han kan laddas ner och lyssnas till på många nerladdningssidor på nätet. Denna 10-spåriga skiva innehåller låtar inspelade från 1996 fram till 2003. Han har skrivit alla av skivans låtar och producerat också. Det finns inga uppgifter om musikerna, men jag tvivlar på att de skulle vara kända ändå. Steves stil är traditionell nutidscountry och han gör det väl Ok, men det är inget extra över honom. Mina favoriter är; ”Chasin´ Down Destiny”, ”You Better Think” och tuffa ”Lovin´ That Country”. En Ok traditionell skiva, men inte mycket mer. Skivan kan införskaffas via hans hemsida www.stevemccormick.com.

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Honky Tonk Hangovers
 Titel: Giant Country
 Skivbolag: Big Bender rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Hillbilly/honky tonk gruppen Honky Tonk Hangovers är tillbaka med en ny energisk skiva. Det finns stora likheter mellan dessa herrar och Sverigefavoriterna BR549. Skillnaden är nog att HTH är mer influerade av truckmusiken och har lite tuffare stil än BR549. Gruppen består av Dave Hall, Jeff Yeary, Elvin Thies och Donnie Jerome. Alla utom två av skivans 16 låtar är skrivna av gruppens medlemmar. De två andra är Marty Robbins ”Begging To You” och Del Reeves klassiska trucklåt ”Girl On The Billboard”. HTH är väldigt bra och låter verkligen som en hillbilly/honky tonk-grupp från 1950-talet. De bästa låtarna är; ”Love By The Numbers”, ”Farewell”, ”Let´s Pretend”, ”Broken Hearts, Faded Memories”, ”Begging To You” och ”Girl On The Billboard”. En lika bra skiva från Honky Tonk Hangovers som deras tidigare “Every Little Honky Tonk”. Besök deras hemsida www.honkytonkhangovers.com

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Maura Fogerty
 Titel: Color Of My Heart
 Skivbolag: Horse & Jockey rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Maura Fogerty kommer från New York, men trots det så är hon mer country än många Nashvilleartister. Hennes stil och röst påminner ganska mycket om Mary Chapin Carpenter för tio år sedan. Denna skiva med Maura kom ut 2001 och hon har släppt ytterligare en skiva ”Now & Then”, men jag anser att denna är lite bättre än den. Skivan bjuder på hela 15 spår och en speltid på en timme. Bland låtarna är de flesta skrivna av Maura, men vi bjuds på ett par covers som t.ex. ”Ring Of Fire” och ”Ode To Billie Joe”. De låtar jag gillar bäst är; ”When Will I See You Again”, ”One Of These Days”, ”Between The Lines”, den akustiska ”Ring Of Fire” och ”Crash & Burn”. En bra skiva från en intressant New Yorkartist, besök hennes hemsida www.maurafogerty.com

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Hilljack
 Titel: Stand-Up
 Skivbolag: Crop Circle rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Hilljack är en nystartad Nashvillegrupp som består av Paul Jefferson, Porter Howell, Jon Putnam och John Riffe. Alla av skivans 14 låtar har skrivits av gruppens medlemmar, de flesta av Jefferson. Men det är inte allt de gör. De producerar de flesta av skivans spår och spelar själva alla instrument. Detta är ganska tidstypisk Nashvillecountry, utan att vara allt för mycket popinfluerat. De låtar jag tycker är bäst är; ”Bigger Than Dallas”, ”Not Susan”, ”This Could Get Good”, ”The Day Katherine Gregory Died” och ”My Side Of Town”. En bra skiva från en grupp som det säkerligen kommer att gå bra för i framtiden. Besök deras hemsida på www.hilljack.com

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Magee Payne
 Titel: Giving Up The Ghost
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Magee Payne och hans band är populära nere i Austin och resten av Texas. De spelar en lite tuffare country, men det är ändå helt Ok. Magee har skrivit alla av skivans 11 låtar, förutom Gram Parsons ”Return Of The Grevious Angel” som de gör i en mycket bra version. Magee Paynes band består bl.a. av gitarristerna John Inmon och Diamond Jim Richmond och steelgitarristen Ray Austin. Mina favoriter är; ”A Way Away From You”, ”Drift Off To Dream”, ”Midnight Ride”, ”Be Your Man” och ”Whiskey For Your Friend”. En bra Austincountryskiva och för mer information kan ni besöka www.mageepayne.com.

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Johnny Moore
 Titel: From One Texan To Another – Sings Jim Reeves
 Skivbolag: Johnny Moore Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Johnny Moore, som vi tidigare recenserat, har släppt ytterligare en skiva (denna kom ut 2001). Johnny, som är besläktad med Jeannie C. Riley, gör här en hyllningsskiva till Jim Reeves med 10 låtar. Givetvis finns de flesta kända Reeves låtarna som ”He´ll Have To Go”, ”Billy Bayou”, ”Yonder Comes A Sucker” och ”Distant Drums”. Tyvärr är det just det som är problemet. Kompet (bestående av t.ex. legenderna Leo Jackson och Pete Wade) försöker efterlikna Reeves och när man enbart har med välkända låtar blir inte skivan särskilt spännande, vilket är synd för skivan är annars bra. De låtar jag gillar bäst är; ”I Missed Me”, ”Yonder Comes A Sucker”, ”Am I Losing You”, ”Blue Side Of Lonesome” och ”Four Walls”. Skivan kan skaffas genom att besöka Johnnys hemsida www.johnnymooremusic.com.

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Moot Davis
 Titel: Moot Davis
 Skivbolag: Little Dog rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Den snart 30-årige Moot Davis två främsta influenser är Johnny Cash och Hank Williams. Detta märks väldigt tydligt på hans debutskiva. För detta är 1950-tals honky tonk-country, bitvis lite hillbilly också. Producenten är Pete Anderson som även ”proddar” Dwight Yoakam. Bland musikerna märks många som brukar spela på Yoakams plattor som t.ex. Anderson, Gary Morse och Skip Edwards. Davis har skrivit alla av skivans 10 låtar. De låtar jag gillar bäst; ”Highway Kind”, den härliga ”Halls Of Smoke & Wine”, ”Thanks For Breakin´ My Heart” och ”Jug Of Wine” som Dwight Yoakam skulle kunna göra. Gillar ni Hank Williams gamla honky tonklåtar uppblandat med lite av Johnny Cashs tryck så är detta en dröm för er. En bra honky tonk-skiva. Kolla in Moots hemsida www.mootdavis.com.

Publicerad: 2004-08-16 



 Artist: Billy Lee Davis
 Titel: Summertime In Texas
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Texaskillen Billy Lee Davis släppte denna debutskiva 2002. Han har dessutom skrivit alla av skivans 10 spår. Det är för mig okända namn bland musikerna, troligtvis är det Davis egna band som kompar. Skivan är Texascountry med både steel och fiddle, men kanske inte lika traditionellt som vi är vana vid. Det är bra modern och traditionell country som bör kunna tilltala många svenska countryfans. De låtar jag gillar bäst är; ”Call Me”, härliga ”Rhythm And Booze”, ”Summertime In Texas”, ”Two Old Men” och ”Hair Of The Dog”. En bra artist jag hoppas kommer till Sverige i framtiden. Besök Billys hemsida www.billyleedavis.com.

Publicerad: 2004-08-16 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk