Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: James Talley
 Titel: Woody Guthrie & Songs Of My Oklahoma Home
 Skivbolag: Cimarron rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

James Talley var ganska stor under 1970-talet samtidigt som artister som Billy Joe Shaver och Jerry Jeff Walker. Han har nu de senare åren börjat spela in skivor igen, denna hyllning till legenden Woody Guthrie kom ut 1999. Skivan har hela 21 låtar och en speltid upp emot 75 minuter. De största av Guthries låtar finns med här som ”This Land Is Your Land”, ”Oklahoma Hills” och ”Pretty Boy Floyd”. Jag gillar Talleys version av de gamla låtarna, då han också har ett enkelt komp med mycket akustisk gitarr, dobro och mandolin och inga elektriska instrument. De bästa låtarna på denna mycket fina hyllning till en nu nästan bortglömd legend är; ”East Texas Red”, ”Deportee”, ”Gypsy Davy”, ”Dust Bowl Refugee”, ”The Sinking Of The Reuben James” ”I Ain´t Got No Home”, ”Grand Coulee Dam” och ”Do-Re-Mi”.

En mycket bra skiva för er som gillar akustisk country och Woody Guthrie. Skivan och många andra utgåvor kan köpas via James hemsida www.jamestalley.com

Publicerad: 2004-01-01 



 Artist: Albert Lee
 Titel: Heartbreak Hill
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Engelsmannen Albert Lee var tidigare varit medlem i Emmylou Harris Hot Band under många år och nyligen var han med Robert Wells i hans Rhapsody in Rock. Albert är nämligen en av världens främsta gitarrister, men på denna skiva visar han också goda sångegenskaper. Skivan innehåller mest gamla Emmylou Harris låtar som titellåten, ”Luxury Liner” och ”If I Needed You”. Lee har med sig gästartister och musiker som Earl Scruggs, Brad Paisley, Vince Gill, Rodney Crowell och Patty Loveless. Skivan är rakt igenom kanon och är en av 2003 års bästa skivor. Det enda som hindrar från full pott är att det bara är 10 låtar på skivan, varav en av dem är den instrumentala ”Luxury Liner”. De bästa låtarna i mitt tycke på denna super-CD är; ”Born To Run”, ”Heartbreak Hill” där Patty Loveless medverkar, ”´Til I Gain Control Again”, ”Heaven Only Knows”, ”One Of These Days” och Paul Kennerlys vackra ”In My Dreams”. En mycket bra skiva som det bara är att inhandla, framförallt för er som gillade Emmylou Harris 1970- och 1980-tals plattor.

Publicerad: 2004-01-01 



 Artist: Kathy Chiavola
 Titel: From Where I Stand
 Skivbolag: My label
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kathy Chiavola är en ofta anlitad bakgrundssångerska och en duktig singer-songwriter som dock fortfarande är country. Jag vill jämföra henne som en blandning Mary-Chapin Carpenter och Mandy Barnett. På denna skiva har dock Kathy ”bara” skrivit 3 av skivans 14 låtar. Bland de andra låtskrivarna märks Billy Sherrill, Cindy Walker och Peter Rowan. Duktiga musiker har hon också med sig som fiddlaren Randy Howard, Roy Huskey och Rickie Simpkins. Mina favoriter på skivan är ”Too Far Gone”, ”Last Words”, ”Hills Of Alabam”, ”The Road To Kingdom Come” och ”Cajun Blues”. En intressant CD med allt från cajun och bluegrass till singer-songwriter musik. Jag hoppas Chiavola fortsätter i samma anda till nästa CD.

Publicerad: 2003-12-01 



 Artist: Brent Burns
 Titel: Tropical Nuts
 Skivbolag: Sand Spur rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Brent Burns är en ny bekantskap från Gulf Shores, Alabama. Hans stil är calypso-country i stil med Jimmy Buffett och Bellamy Brothers. Han har skrivit alla av skivans 13 spår. Det är bara två av musikerna som jag känner igen; John Kearns (gitarr) och Kirk ”Jellyroll” Johnson (munspel). Bland låtarna jag gillar bäst är ”Victoria´s Secret”, ”Men Fake It Too”, ”Jamaicanmecrazi”, ”Sympathy Card”, de humoristiska ”FTF (Forget The French)” och ”I´m Goin´ Ugly Early Tonight”.

Gillar ni Jimmy Buffett är detta en kanonskiva för er. En bra sommarplatta som kan skaffas via Brents hemsida www.brentburns.com.

Publicerad: 2003-12-01 



 Artist: Jamie Watling
 Titel: Grassy Hills Nevada
 Skivbolag: Baystreet Entertainment
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jamie Watling från Kanada har släppt sin debutskiva (kom ut 2001) och vilken debut. Jamie är en traditionell country artist som jag verkligen tror på i framtiden. Han har skrivit alla av de 16 låtarna själv. De artister som han påminner om är t.ex. Wesley Dennis, Billy Yates, Shane Worley och lite Dwight Yoakam. Bland skivans bästa spår märks ”The Lightning´s Here”, ”Lock Me Up”, ”She Traveled On”, ”Your Husband Wouldn´t Mind”, ”You Are My Life”, ”When You´re Away” och ”Quittin´ Time”. Mycket steel och gitarrer som gör skivan till en riktig höjdare. Jag hoppas verkligen att få höra mer av Jamie i framtiden och kanske även att någon arrangör i Sverige tar hit honom till sommaren. Denna utmärkta skiva kan köpas via www.jamiewatling.com.

Publicerad: 2003-12-01 



 Artist: Fresh Start
 Titel: Grass Roots Gospel
 Skivbolag: Impressions rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen Fresh Start är en ny bekantskap för mig. Gruppen har skrivit alla låtarna själva. Skivan är som titeln antyder en gospelskiva. Men trots de religiösa texterna är kompet mer country-inspirerat. De påminner en aning om Statler Brothers. Bland skivans 13 låtar är ”Tear It Down”, ”Heaven´s Gate”, ”Three Things (Give Me Love)” som är skivans höjdpunkt och ”My Savior Waits” de bästa. En helt Ok gospelskiva. Skivan kan vara svår att hitta i butikerna så leta reda på deras hemsida på Internet.

Publicerad: 2003-12-01 



 Artist: Cumberland Highlanders
 Titel: Cumberland Mountain Home
 Skivbolag: Black Mountain rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bluegrassgruppen Cumberland Highlanders är inga nybörjare, trots att detta är deras debut-CD. Fyra av dem var med i Bill Monroes band med t.ex. fiddlaren Tater Tate och gitarristen Wayne Lewis. När de dessutom har med sig legenden Ralph Stanley som gäst så förstår ni att detta är bluegrass i den sanna anda som Stanley Brothers och Bill Monroe gjorde populär. Bland de 15 låtarna på skivan märks ”Shackles & Chains”, ”Next Sunday Darling Is My Birthday”, ”Lost Sinner´s Prayer”, ”Hey Hey Hey” och ”The Stanleys Will Sing Again” som de bästa låtarna. Skivan kan köpas via gruppens hemsida www.cumberlandhighlanders.com En mycket bra bluegrass-CD!

Publicerad: 2003-12-01 



 Artist: Bill & Bonnie Hearne
 Titel: Most Requested Plus (Best Of)
 Skivbolag: Poor David´s recordings
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Paret Bill & Bonnie Hearne är välkända nere i Texasområdet där de hållit på i drygt 30 år. De har även hjälpt t.ex. Nanci Griffith. (Bonnies röst påminner lite grann om Griffiths.) Deras stil är allt från lättsmält folk till country och singer-songwriter. Denna CD med dem kom ut 1993 och innehåller låtar från fyra tidigare utgivna skivor plus några nya låtar. Trots att de varit i branschen länge har de inte direkt någon stor hit att skryta med, men de har bl.a. spelat in en kanonversion av ”Gulf Coast Highway” som finns med på denna skiva. Andra bra låtar bland skivans 17 spår är ”The Other Side Of The Hill”, ”Fusion”, ”Cowboy Fantasy”, ”West Texas Wind”, ”New Mexico Rain” och ”Evangelina”. Gillar ni stilen som Tom Russell, Ian Tyson, Nanci Griffith ofta gör så bör ni upptäcka Bill och Bonnie Hearne.

En bra skiva för er som inte tidigare hört paret Hearne.

Du kan köpa skiva på Bill & Bonnies hemsida www.billandbonnie.com.

Publicerad: 2003-12-01 



 Artist: John Travis
 Titel: Dusty Road
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

John Travis är ett nytt namn för mig. Han har gett ut skivan själv och har skrivit alla de 11 låtarna på skivan. Det finns ingen annan information om musiker eller dyl. på skivan. Hans stil är country med stor inspiration av western. De bästa låtarna är ”I´m A Texas Man”, ”If You Still Love Me”, ”Love Me (If You Want To Honey)” och ”One Time Lover”.
En Ok country-western skiva.

Publicerad: 2003-12-01 



 Artist: Forester Sisters
 Titel: New Star Shining
 Skivbolag: 4 Sisters rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kim, Kathy och June Forester är tillbaka med denna jul-CD (som släpptes 2002). De har tidigare spelat in en julskiva (”A Christmas Card” på Warner Brothers 1987). Den var riktigt bra så jag hade förväntningar på denna. Tyvärr var denna lite mer släppig och därigenom sämre än den gamla. Ett par klassiker är med som t.ex. ”Have Yourself A Merry Little Christmas”, ”Jingle Bells” och ”The Christmas Song”. De låtar av skivans 10 som jag ger godkänt är; “Drummer Boy”, “A Cradle In Bethlehem”, ”Let It Snow Let It Snow Let It Snow” och ”New Star Shining”. En eloge till musikerna som dock är bra och gör sitt jobb, bl.a. Gary Smith på piano m.m., och gitarristerna Jerry Kimbrough och J.T. Corenflos.
Ni kan köpa denna och andra skivor med Forester Sisters på deras hemsida www.forestersisters.com Inget måste, förutom den seriösa Foresterfantasten.

Publicerad: 2003-12-01 



 Artist: Various Artists
 Titel: A Pinecastle Christmas Gatherin´
 Skivbolag: Pinecastle rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bluegrassbolaget Pinecastle har samlat ihop de flesta av sina artister för att de ska spela in en julskiva. Bland artisterna märks Country Gentlemen, Jesse McReynolds, Josh Williams och Sally Jones. Totalt är det 18 låtar plus nio korta julhälsningar och många klassiker som ”Frosty The Snowman”, ”Away In A Manger” och ”Oh Come All Ye Faithful”. De bästa låtarna i min mening är; ”When It´s Christmas In Virginia” av Michelle Nixon, Larry Stephensons ”Country Christmas”, ”Christmas In The Mountains” och “Christmas At The Old Homeplace” båda med David Parmley, Special Consensus gör ”Go Tell It On The Mountain” och Jesse McReynolds ”Christmas Waltz”.
En bra julblandning från ett bra bolag som kan köpas via www.pinecastle.com.

Publicerad: 2003-12-01 



 Artist: Clearwater
 Titel: No Stranger
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Trion Clearwater kommer från Harlan, Indiana. Skivan har gruppen själva släppt och fått med sig många bra och kända musiker som steelgitarristerna Mike Johnson och John Hughey samt elgitarristen Mike Severs. Deras stil är 1990-tals country i stil med grupper som Shenandoah, Diamond Rio och Sawyer Brown. Tyvärr är låtmaterialet ofta för släppigt vilket drar ner helhetsbetyget. De bästa låtarna bland skivans 10 låtar är: ”Crossroad”, ”Lay It On Down” och ”Wash It All Away”.

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: Michael Kelsh
 Titel: Well Of Mercy
 Skivbolag: Sonoita Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Michael Kelshs skiva produceras av ingen mindre än låtskrivaren och artisten Rodney Crowell, skivan spelades f.ö. in i Rodneys hem. Som bakgrundssångare finns kända namn som Joy Lynn White och John Cowan. Crowell jämför Kelsh med Townes Van Zandt och Jackson Browne. Personligen tycker jag att hans singer-songwriter stil kan dras åt både Guy Clark, Van Zandt och Steve Earle när han var country. Jag gillar hans lugna, melodiösa låtar. Bland skivans 15 spår så gillar jag främst; ”No Memory”, ”Last Train To Redemtion”, ”Love Is Stone Blind”, ”Restlessness”, Willing To Burn””, ”Top Of This Train” och ”You Bought It”.

En mycket bra singer-songwriter skiva som kan köpas via www.michaelkelsh.com Kom ihåg namnet Michael Kelsh för hans namn lär dyka upp igen!

Publicerad: 2003-11-01 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk