Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 714 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Shutterspeed
 Titel: Custom Made Hit Parade
 Skivbolag: Shutterspeed/Anvil rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Shutterspeed är ett rockband från Australien som består av Dan Adler, Anothony Dettori, Frank E Roveta, Andre Petersen, Scott Lapthorne och Morgan Wilson. Detta kan jag redan säga att det inte är något för countryälskare, utan för de som gillar rock med mycket gitarriff. Jag är väl inte direkt en jättestor fantast av denna genre, men Shutterspeed tilltalar mig på något underligt vis. Kanske mest p.g.a. att de är väldigt duktiga. Skivan är inspelad i Australien och produceras av Jeff Lovejoy. Gruppen (mest Dettori och Petersen) har skrivit alla av skivans 12 låtar. De låtar jag gillar bäst är (de flesta är bra); ”Under Control”, ”I Can´t Keep My Hands Off You”, ”If I Could Be You”, ”Feed The Fire”, lugna ”High Among The Lights” och ”What Part Of No (Do You Not Understand)” (inte Lorrie Morgans låt). Jag hoppas att Hultsfredsfestivalen kan ta över detta duktiga band så fler svenskar kan få upp ögonen för denna rockgrupp. Besök gärna deras hemsida på www.shutterspeed.net.au

Publicerad: 2004-11-04  Artist: Chris Stuart & Backcountry
 Titel: Saints & Strangers
 Skivbolag: Backcountry Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Chris Stuart och hans band Backcountry är en ny bekantskap för mig. Hans band består av Janet Beazley på banjo och sång, Ivan Rosenberg på resonator gitarr och clawhammer banjo och basisten Dean Knight. För att fylla ut kompet har Stuart ett antal gästmusiker som spelar bl.a. mandolin och fiddle. Stuarts stil är - som ni kanske förstår genom kompet – bluegrass och en bra lite modernare sådan. Gruppen eller Stuart har skrivit alla av skivans 12 låtar, varav en instrumental. Jag gillar framförallt; ”Silver Quarter”, ”From Now On”, ”Lonesome For You”, Louvin Brothers inspirerade ”His Glory Will Last” och ”Paul & Peter Walked”. Detta är en mycket bra bluegrass skiva som både är lite modernare, men samtidigt har sina rötter i den äldre bluegrassmusiken. Mer info om Chris Stuart kan ni få på hans hemsida www.chrisstuart.com.

Publicerad: 2004-11-04  Artist: Jerry Bauguess
 Titel: Million Miles From Nowhere
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jerry Baugess är ett nytt namn för mig också. Han ger inga uppgifter om musiker, men han har dock skrivit alla de 10 låtarna själv. Han skriver att han vill hylla den gamla traditionella countryn som han växt upp med och blanda det med lite modernare toner. Detta gör han kanske inte så jättelyckat och resultatet blir en middle of the road-skiva där det varken kommer några jättemoderna eller jättetraditionella låtar.. De låtar jag gillar bäst märks; Just Drive, Million Miles From Nowhere och Haven´t Found My Rainbow. Denna skiva köpas av Western Songs i Stockholm på http://members.chello.se/western.songs/ramset.htm eller så kan ni besöka www.jerrybaugess.com

Publicerad: 2004-10-06  Artist: Weary
 Titel: In The High Country
 Skivbolag: Poor Baby recordings
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen Weary består av Kevin Aichler (gitarr, munspel, sång), Pam Barger (trummor och sång), Bill Patton (gitarr och piano) och Dayna Loeffer (bas, orgel och sång). Detta är - såvitt jag vet deras andra skiva i ordningen och den gavs ut 2003. Här ges inte heller mycket information mer än att Kevin skrivit alla 10 låtarna och gruppen har komponerat dem. Detta är kanske inte direkt country utan mer melodiös rock med ytterst lite countryinfluenser. Jag tänker mer på Pixies eller Coldplay när jag hör dem. Det är ganska långsamt och segt att lyssna på så detta är inget vidare enligt min åsikt. Det finns två låtar som går an och de är Countless och A Thing. Tyvärr inget för countryfans, men för er som vill ha lugn rock bör köpa den direkt på www.weary.net.

Publicerad: 2004-10-06  Artist: Greg Walsh
 Titel: Broken Down Feelin
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ännu ett nytt namn för mig. Greg Walsh har gjort denna skiva själv och det ges ingen som helst information. Varken om musiker, låtskrivare eller om sig själv. Det enda jag vet är att skivan gavs ut 2003 och den innehåller sparsamma nio spår. Stilen är ganska svår att förklara, men singer-songwriter blandat med lite lugn country-rock är nog det som ligger närmast.

De låtar jag gillar är; titellåten Broken Down Feelin´, Just Fly och American Dream som är skivans bästa spår. En ovanlig och svårförklarad platta. Jag tror att ni kan hitta honom via www.mp3.com eller så kan ni mejla till Greg direkt på walsh730@aol.com.

Publicerad: 2004-10-06  Artist: Darin Aldridge
 Titel: Call It A Day
 Skivbolag: Pinecastle
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Den 27-årige Darin Aldridge är en duktig multiinstrumentalist som bl.a. spelar mandolin i gruppen Country Gentlemen (innan dess sångare Charlie Waller nyligen avled). På vardagarna frontar han ett eget band och lär ut hur man spelar mandolin, gitarr, fiddle och banjo till sina elever. Röstmässigt ligger han ganska nära Don Rigsby och Vince Gill som tydligen är en stor influens. Skivan innehåller 13 låtar, varav en instrumental. Darin har skrivit sex av dem, de andra kommer från t.ex. Max D Barnes, Bruce Carroll, Don Schlitz och Tim O´brien. Musikerna är som vanligt välkända duktiga som t.ex. Greg Luck, Jaret Carter, Billy Gee och Tim Stafford. Mina favoriter på denna bra bluegrasskiva är; How Could You Go, I Don´t Worry About You Anymore, Broken Chains, Crying Holy och Pretty Words. En bra modern bluegrasskiva som alltid när det gäller Pinecastles utgåvor. Besök www.darinaldridge.com och www.pinecastle.com.

Publicerad: 2004-10-06  Artist: Barry West
 Titel: One Red Rose A Day
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Barry West är ytterligare en ny bekantskap för mig. Han har skrivit alla låtar, vissa med lite hjälp och en del skrevs så tidigt som på 1980-talet. Barrys stil är inspirerad av westernmusiken, utan att ha westerntexter. Musikerna är för mig okända, men de gör sitt jobb. Jag gillar; Back To My Georgia Home, titellåten One Red Rose A Day, Lookie Yonder Comin´, From Now On I´m Gonna Be A Cowboy och Dreams Of Tomorrow av skivans 10 spår. En helt Ok skiva som kan införskaffas via www.barrywestmusic.com.

Publicerad: 2004-10-06  Artist: Cody Widner
 Titel: Right Where I Belong
 Skivbolag: CW rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Texaskillen Cody Widner är en ny bekantskap för mig. Intressant fann jag att han produceras av Benny McArthur som även spelar gitarr på skivan (han är med i George Straits band och har även gjort ett par bra singlar själv). Andra kända musiker som finns med här är steelgitarristen Marty Muse och fiddlaren Jason Roberts. Skivan innehåller 11 låtar och detta är traditionell country i modern tappning och kanske en av de mest jämna sådana som getts ut på ett tag. Det påminner ganska mycket om George Strait, men som han var för ungefär 20 år sedan, alltså riktigt bra country. Det finns bara ett par mindre bra låtar på skivan. Mina favoriter är; Galveston Bay, Cowboys Don´t Cry, Right Where I Belong, Look What A Fool, Naomi och San Antone. Glädjande är också att många av dessa låtar har Cody själv skrivit. En mycket bra traditionell skiva som bör införskaffas. Titta in på www.codywidnercountry.com.

Publicerad: 2004-10-06  Artist: Chrome Daddies
 Titel: Who´s Your Daddies
 Skivbolag: Rhythm Bombs rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen Chrome Daddies från Australien består av Diamond Doug Wilshire (gitarr, steel, banjo och sång), Geoff Townsley (trummor och sång), Antonio Chico Lopez (bas) och Stuart Docherty (gitarrer). Deras stil är rock-a-billy/honky tonk som t.ex. Honky Tonk Hangovers, BR549 eller Redd Volkaert gör. Skivan innehåller 11 låtar plus fyra bonuslåtar som spelades in live i Adelaide, Australien under 2001. Diamond Doug har skrivit 8 av låtarna, resten består av mer välkända låtar som t.ex. The Race Is On, T For Texas och Merle Haggards Honky Tonk Night Time Man. Jag gillar framförallt; Just The Same, No News Is Good News, The Race Is On, The **** Song, Drinkin´ My Heart In Two och tuffa Virginia Belle. Detta är härlig honky tonk som mycket väl kunde ha spelats in för ungefär 40-50 år sedan istället för 2001. Jag tror att den svenska publiken verkligen skulle gilla Chrome Daddies och jag hoppas de kommer till Sverige i framtiden. Besök gärna deras hemsida www.chromedaddies.com.

Publicerad: 2004-10-06  Artist: Connie Smith, Barbara Fairchild och Sharon White
 Titel: Love Never Fails
 Skivbolag: Daywind rec
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna skiva är en riktig överraskning. Legenderna Connie Smith (Once A Day m.fl.), Barbara Fairchild (Teddy Bear Song) och Sharon White (från gruppen The Whites) har gått ihop och spelat in denna gospelskiva där producenten är Sharons make Ricky Skaggs. Alla de 11 låtarna på skivan är skrivna under 2003 så det är inga gamla tråkiga gospelklassiker här. Låtmaterialet är mestadels ganska lugna låtar där damerna får visa att de fortfarande har sina röster kvar och låter som i sina fornstora dar. De låtar jag gillar bäst är; Closer To Home, Walkin´ Through The Fire, He´s Alive, Reach For The Stars och Fight On som nog är skivans bästa spår. Skivan kan vara en aning svår att få tag på i affärerna, men kolla på www.daywindrecords.com eller på artisternas egna hemsidor. En bra gospelskiva från tre mycket bra "countryladies".

Publicerad: 2004-10-06  Artist: James Talley
 Titel: Journey
 Skivbolag: Cimarron rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Singer-songwritern/outlaw James Talleys nya skiva är en live-CD inspelad i Italien under oktober 2002. Glädjande nog störs man inte av applåderna, då de enbart hörs när låtarna börjar. Skivan innehåller ett par låtar som aldrig tidigare spelats in plus en del av hans mer uppskattade alster. Skivan bjuder oss på 14 låtar och en speltid nära 70 minuter plus ett tjockt informativt häfte. Problemet är att Talleys akustiska gitarrcountry låter väldigt lika varandra, det påminner även mycket om hans influens Woody Guthrie. Men trots det finns det ett par riktigt bra spår här som t.ex. ”Bluesman”, ”Richland, Washington”, ”W. Lee O´Daniel & The Light Crust Dough Boys”, nya ”I Saw The Buildings” och ”My Cherokee Maiden”. Gillar ni singer-songwriter artister med mycket akustiska gitarrer så kan jag varmt rekommendera James Talley för er. Alla skivor med honom finns till salu hos skivbolaget Cimarron på www.cimarronrecords.com.

Publicerad: 2004-08-16  Artist: Steve McCormick
 Titel: Chasin´ Down Destiny
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Steve McCormick är en av många hårt arbetande independateartister som försöker få det stora genombrottet genom internets hjälp. Han kan laddas ner och lyssnas till på många nerladdningssidor på nätet. Denna 10-spåriga skiva innehåller låtar inspelade från 1996 fram till 2003. Han har skrivit alla av skivans låtar och producerat också. Det finns inga uppgifter om musikerna, men jag tvivlar på att de skulle vara kända ändå. Steves stil är traditionell nutidscountry och han gör det väl Ok, men det är inget extra över honom. Mina favoriter är; ”Chasin´ Down Destiny”, ”You Better Think” och tuffa ”Lovin´ That Country”. En Ok traditionell skiva, men inte mycket mer. Skivan kan införskaffas via hans hemsida www.stevemccormick.com.

Publicerad: 2004-08-16  Artist: Honky Tonk Hangovers
 Titel: Giant Country
 Skivbolag: Big Bender rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Hillbilly/honky tonk gruppen Honky Tonk Hangovers är tillbaka med en ny energisk skiva. Det finns stora likheter mellan dessa herrar och Sverigefavoriterna BR549. Skillnaden är nog att HTH är mer influerade av truckmusiken och har lite tuffare stil än BR549. Gruppen består av Dave Hall, Jeff Yeary, Elvin Thies och Donnie Jerome. Alla utom två av skivans 16 låtar är skrivna av gruppens medlemmar. De två andra är Marty Robbins ”Begging To You” och Del Reeves klassiska trucklåt ”Girl On The Billboard”. HTH är väldigt bra och låter verkligen som en hillbilly/honky tonk-grupp från 1950-talet. De bästa låtarna är; ”Love By The Numbers”, ”Farewell”, ”Let´s Pretend”, ”Broken Hearts, Faded Memories”, ”Begging To You” och ”Girl On The Billboard”. En lika bra skiva från Honky Tonk Hangovers som deras tidigare “Every Little Honky Tonk”. Besök deras hemsida www.honkytonkhangovers.com

Publicerad: 2004-08-16 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk