Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: The Sadies
 Titel: Stories Often Told
 Skivbolag: Outside Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Den kanadensiska gruppen Sadies består av Sean Dean-bas, Mike Belitsky-trummor och syskonen Dallas och Travis Good-sång och gitarr på båda. Gruppen har varit med och skrivit nästintill alla av skivans 11 låtar. Efter att man hört den första instrumentala låten ”Lay Down Your Arms” kan man tro att det är Cliffs gamla Shadows som spelar. De är starkt inspirerade av t.ex. Byrds och Shadows-soundet. Deras country känns väldigt rockig på 1960-tals viset i stil med t.ex. Flying Burrito Bros. Jag har lite svårt för denna typ av country, men några bra låtar kan jag hitta som t.ex. ”Stories Often Told”, ”Within A Store” och fyrfyr-inspirerade ”Such A Little Word”. En väldigt annorlunda skiva som bär lyssnas på innan ett köp. Kolla gärna deras hemsida www.thesadies.net.

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: J.C. Hyke
 Titel: Fallin´
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

J. C. Hyke är en ny Nashvillebekantskap för mig. Hans stil är traditionell 1990-tals country som skulle kunna jämföras med Ken Mellons (både till rösten och stilen). Han har skrivit alla av skivans 11 låtar. Det är bara okända musiker, men de gör ett bra jobb. J.C. har nog en lysande framtid framför sig om han får något storbolag att intressera sig för honom. De låtar jag gillar bäst på skivan är; ”Texas Blood”, ”If You Felt The Same”, ”Hillbilly Plastered”, ”That Old Truck” och ”When You Really Now It´s Right”. Denna bra traditionella 1990-tals country-CD kan köpas via www.jchyke.com

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: Michael Bryers
 Titel: Somewhere In Between
 Skivbolag: Steer rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ännu en artist från det australiska bolaget Steer. Även han har skrivit alla låtarna av de 11 som finns på CD:n, plus ett hidden track. Michael är mer singer-songwriter eller alternativ-country än Gemma Doyle. Bryers skulle nog ha använt sig av fler låtskrivare, då de flesta av låtarna låter ganska lika. De bästa låtarna är; ”Fall Like Rain”, ”Cigarette Breath”, ”Somewhere In Between” ”Million Words” och ”Nothing To Lose”. En helt Ok skiva, men jag skulle rekommendera att ni lyssnar på skivan innan ni köper den. Kolla in hans hemsida www.michaelbryers.com

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: Brandy Roberts
 Titel: Reflections
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från anrika Shreveport, Louisiana kommer Brandy Roberts som började spela redan som åttaåring. Han har öppnat shower för bl.a. Johnny Rodriguez, Gary Stewart och David Allan Coe. Han är starkt influerad av Jerry Lee Lewis, vilket märks på skivan. Detta är då en rock ´n´ roll skiva där Roberts har med sig Lewis All Star Band som kompar honom. Denna skiva med Roberts kom ut 1998, han har nu en ny ute som förhoppningsvis kommer recenseras på hemsidan senare. Gillar ni 1950-tals Suninspelningarna så är detta ett kap för er. Skivan har med sig ett antal covers som Perkins gamla ”Honey Don´t”, ”Mexicali Rose” och ”Too Rock For Country”. De låtar jag gillar bäst bland skivans 10 är; ”Boogie Child”, ”Mexicali Rose”, ”Too Rock For Country” och Big Al Downings ”When You Run Out Of Fools”. Detta är en bra rock ´n´ roll CD!

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: Gemma Doyle
 Titel: Twists & Turns
 Skivbolag: Steer rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gemma Doyle är en ny i den långa raden australiska countryartister som nu släpper sin debutskiva. Men hon har dock spelat in skivan hemma i Australien med musiker därifrån, något som man inte alltid kan ta för givet, då de flesta söker sig till USA för att spela in skivorna. Gemma har varit med och skrivet alla utom en av skivans 12 låtar, det finns f.ö. ett hidden track också. Hennes stil är lite blandat av country och singer-songwriter genren. Skivan produceras av Michael Flanders, som även skrivit ett par låtar och spelar även gitarr på de flesta spåren. Jag gillar Gemmas stil, hon har stora möjligheter att bli stor om hon bara får den uppmärksamhet som behövs. De bästa låtarna i mitt tycke är; ”The Rain Has Come Again”, ”Twists & Turns”, ”Is It Just Time”, ”Crying Game” och ”The Nights Played On My Mind” med Lee Conway. Skivan är nog omöjlig att hitta i svenska skivaffärer, men via bolagets hemsida går det nog att få tag på den www.steerrecords.com.

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: Last Train Home
 Titel: Time & Water
 Skivbolag: Adult Swim rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bakom gruppen Last Train Home döljer sig Eric Brace, Alan Brace, J Carson Gray, Kevin Cordt, Doug Derrberry, Dave van Allen , Bill Williams, Scott McKnight och Martin Lynds. Jag har tidigare inte hört talas om dem. Deras stil är svår att beskriva, den ska höras! Men ett namn som poppat upp i huvudet är Marty Stuart. Någon av bandets medlemmar har skrivit 10 av skivans 12 spår. En av coverlåtarna är en Bill Monroe låt (”Walls Of Time”). Jag gillar gruppens lite rock och country inspirerade musik, utan att de är fast i någon av genrerna. Mina favoriter är; ”Lorelei”, ”See What Love Can Do”, ”All Right Okay”, ”Best Wishes” och Buck Owens influerade ”Blue Skies”.

En bra, annorlunda skiva som borde höras. Skivan kan köpas via gruppens hemsida www.lasttrainhome.com

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: Mary Alice Wood
 Titel: Daisies In My Hand
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Mary Alice Wood är ett nytt namn för mig. Hon har skrivit alla låtarna själv, producerat skivan och släpper skivan själv, inte illa. Dessutom spelar hon gitarr på skivan. Hon är en singer-songwriter som jag tycker har möjligheten att bli stor, om hon bara får något större bolag att lyssna på henne. Hon påminner mig väldigt mycket om Mary Lou Lord. Bland skivans 12 låtar märks (det finns inget riktigt dåligt spår!); ”Two Feet”, ”Divorce Myself”, ”Souvenir”, “Angel” ”If I Told You”, upptempo låten ”Mornin´ Girl” och ”Crazy For You”.
Du kan få tag på denna mycket bra singer-songwriter CD från Marys hemsida www.maryalicewood.com Gillar ni singer-songwroter genren är detta en kandidat till årets skiva!

Publicerad: 2003-10-01 



 Artist: The Piners
 Titel: Nashville Pine
 Skivbolag: Brick House Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bakom namnet The Piners döljer sig trion Haakon Kallweit, Boo Cowie och Pip Walter. De har skrivit alla av skivans 13 låtarna. Skivan spelades in i Fireside Studio, som tidigare ägts av Porter Wagoner under 1960- och 1970-talen och trion berättar att i studion finns fortfarande det piano som Charlie Rich spelade in klassikern ”Behind Closed Doors” på. Musikerna är också de flesta kända t.ex. fiddlaren Jim Unger, steelgitarristen Stu Basore plus några medlemmar ur gruppen Amazing Rhythm Aces. Deras stil är lite tuffare country. Jag gillar framförallt; ”Welfare Line”, ”Bittersweet”, ”Step Aside”, ”Jalapeno”, ”Heartache” och ”Take The Wheel”.
En härlig, ibland lite tuff country-CD från en trio jag gärna vill höra mer av i framtiden.

Skivan kan köpas via www.piners.com

Publicerad: 2003-10-01 



 Artist: Commander Cody
 Titel: Cody Country Vol 4
 Skivbolag: Ozone rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Commander Cody var stor under slutet av 1960-talet och 1970-talet då han och hans grupp The Lost Planet Airmen var igång. Denna CD innehåller 13 countrylåtar från Codys karriär med vissa cajuninslag. Detta är en ”bootleg” skiva och jag antar att det är därför man inte får någon information om låtskrivare, musiker eller nåt. De bästa låtarna på denna överraskande bra skiva är; ”Honky Tonk Music”, ”Diggy Liggy Lo”, ”Cryin´ Time”, ”Family Bible”, ”Cajun Baby” och skivans höjdpunkt ”Wine Wine Wine”. En bra country CD från en förbisedd artist som fler borde upptäcka. Skivan kan nog fixas via Commander Codys hemsida www.commandercody.com.

Publicerad: 2003-10-01 



 Artist: Lonesome Steve
 Titel: Trouble On The Tracks
 Skivbolag: Shave & A Haircut rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Lonesome Steve är också en okänd artist för mig. Skivan ger inte mer information om honom, men han har skrivit alla de 12 låtarna på skivan. Bara okända musiker, men de gör ett bra jobb. Hans stil varierar rejält från country till ibland nästan blues-country. Men hans texter är ganska finurliga, vilket jag gillar. De låtar jag gillar bäst är; ”Desert Of Sin”, ”The Boy With Gum In His Hair”, ”Shot Myself In Self Defence”, ”Sideshow Betty” och ”One Armed & Blind”.
En mycket speciell CD som bara måste höras, jag skulle nog rekommendera att ni lyssnar på skivan innan ni köper den. Jag gillar Steves speciella stil. Skivan finns på Steves hemsida www.back.to/lonesomeville

Publicerad: 2003-10-01 



 Artist: Lowell Shyette
 Titel: A Free Man´s Mind
 Skivbolag: Calbilly rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Lowell Shyette är en ny kille för mig. Detta är (tror jag) hans andra CD på bolaget Calbilly. Han har en härlig country som är traditionell, men inte hela skivan igenom. Jag känner inte igen många av musikerna, förutom steelgitarristen Steve Hinson och fiddlaren David Russell.

Han har skrivit de flesta av skivans 10 låtar, de enda covers som finns med är ”The Star Spangled Banner” och Jimmy Webbs gamla ”Galveston”. De bästa låtarna i mitt tycke är; ”Heartbreak Boulevard”, ”What If They Close Down All The Honky-Tonks”, ”Rain Was Falling” och ”Galveston”.
En bra CD som kan köpas via www.lowellsmusic.com

Publicerad: 2003-10-01 



 Artist: Ron Wayne Atwood
 Titel: Oh Susanna
 Skivbolag: Westwood Int. rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ron Wayne Atwood är en artist som är på Westwood International records, samma som t.ex. Erin Hay. Jag har hört ett antal låtar mer Ron på olika samlingsskivor från bolaget. Han är traditionell country, vilket märks på låtvalet där låtskrivare som Tom T Hall, Red Lane och Boudleaux Bryant finns. Röstmässigt ligger han nästan lite åt Elvis hållet. Bland de bra musikerna märks Perley Curtis på steel, Vaughan Lofstead på gitarr och fiddlaren Jim Unger. Skivan har 12 spår, mina favoriter bland dem är; ”A Texas Honky Tonk”, ”If I Ever Fall In Love With A Honky Tonk Girl”, ”Dancin´ The Cowboy Way” och swingversionen av ”Oh Susanna”.

En bra traditionell country CD, fast jag tycker den hade kunnat blivit jämnare. Skivan kan köpas via Ron på hans e-mail roadagents@prodigy.net

Publicerad: 2003-10-01 



 Artist: Kate Campbell
 Titel: Monuments
 Skivbolag: Large River Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kate Campbells nya CD från 2002 är nog en av hennes bästa någonsin. Hon har lite singer-songwriter stuk över sig, men har ändå foten i countryn. Producenten Walt Aldridge (som annars kanske är mest känd som låtskrivare) har verkligen fått ut det bästa av Kate. Tyvärr så finns det bara 10 låtar på skivan. Kate har skrivit alla av skivans spår, vissa med Altridge. Jag gillar framförallt; ”Corn In A Box”, ”How Much Can One Heart Hold”, ”Walk Among Stones”, ”William´s Vision” och ”Strangeness Of The Day”. Dessutom har skivan ett mycket snyggt omslag.

Skivan kan hittas i välsorterade skivaffärer, eller via www.katecampbell.com

En mycket bra singer-songwriter skiva.

Publicerad: 2003-10-01 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk