Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Billy Walker
 Titel: Thank You, Thank You Very Much
 Skivbolag: Tall Texan rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är Billy Walkers (som ni förhoppningsvisst läst om i vårt senaste nummer av SCC-Nytt) senaste och sista skiva, då han bestämt sig att lägga av att spela in skivor. Synd tycker jag för Billy har fortfarande samma fina röst som han hade på 1960-talet. Billy har med sig många duktiga musiker som t.ex. Larry Franklin på fiddle, Dug Grieves på gitarr och Mike Douchette på steel.
Bland skivans 12 spår finns ett antal låtar som Walker tidigare spelat in, dock inga av dem är särskilt välkända. De bästa låtarna i mitt tycke är; ”Sorrow”, ”Faded Lights & Lonesome People”, ”Detour”, ”Two Tickets To Texas Tonight” och ”I Saw Elvis At Wal-Mart”.
Gillar ni den traditionella countryn så är detta ett mycket bra köp av en legend som vet hur country ska låta. Den kan köpas via Billys hemsida www.billywalker.com.

Publicerad: 2003-10-01 



 Artist: Roy Heinrich and the Pickups
 Titel: Playin´ Favorites
 Skivbolag: 3H rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Roy Heinrich är ytterligare en honky tonk sångare från Texas. Denna CD med honom är inspelad live i en studio, men applåder hörs bara de sista sekunderarna på låtarna. Roy har skrivit nio av de 13 låtarna, bland de andra märks Johnny Cashs klassiker ”I Still Miss Someone”, Johnny Hortons ”Honky Tonk Man” och Hank Williams ”Hey Good Lookin´”.

Jag gillar Roys stil, den påminner en liten aning om Doug Sahm och Dale Watson. Dessutom har han bra musiker som Mickey Coover på elgitarr och steel och trummissen John McGlothlin.

De bästa låtarna på denna CD är bl.a. ”Is Anybody Goin´ To San Antone”, ”Take Me Drunk”, ”Sittin´ In This Honky Tonk”, ”You Walked Your Walk” och ”I Still Miss Someone”.

En bra skiva för er som gillar Texascountry eller honky tonk musiken. Jag hoppas verkligen att någon tar Roy till Sverige, för jag tror att han skulle vara en jättesuccé.

Skivan finns att köpa på www.royheinrich.com

Publicerad: 2003-09-01 



 Artist: Stevie Cee
 Titel: Lucky In Love
 Skivbolag: Country Discovery rec. (Pine Point Productions)
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Stevie Cee har varit med på ett antal compilationskivor från Gary Bradshaw i Arizona. Det jag har hört där har varit bra, för det mesta. Nu har han släppt ”Lucky In Love” som är hans tredje CD i ordningen och nu har Mike Headrick och hans gäng hand om kompet. Allt som kommer ur Mikes Mikron Studio är bra traditionell country, detta är inget undantag. Skivan har 13 spår, varav fem är skrivna av Stevie. De låtar jag gillar bäst är; ”Heaven´s Gain (Tribute To Dick Curless)”, ”Pure Country Girl”, ”Long Time No See”, titellåten ”Lucky In Love” och ”Different Women”.

Denna jämna traditionella country-CD bör finnas till salu hos www.cmc-country.com annars finns www.steviecee.com

Publicerad: 2003-09-01 



 Artist: Honky Tonk Hangovers
 Titel: Every Little Honky Tonk
 Skivbolag: HTH rec. (Big Bender rec.)
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen Honky Tonk Hangovers består av Ranger Dave på gitarr och steel, Hayride J.Y. på gitarr, Donnie Jerome på bas och trummisen Brandon Irons. Ranger Dave och Hayride J.Y. sjunger det mesta. De spelar,som namnet antyder, honky tonk musik i samma anda som BR5-49 gjort populärt. Gruppen har skrivit de flesta låtarna själva, med ett par undantag som t.ex. Webb Pierces gamla hit ”Honky Tonk Song”. Skivan har 12 spår och den enda nackdel med denna skiva är att låtarna ibland låter lite lika. Men trots detta är skivan ändå bra och de bästa spåren är; ”Every Little Honky Tonk”, ”Midnight Blue”, ”Let Me Know”, ”That´s Right” och ”If Baby Ever Left”.

En bra honky tonk skiva, glöm inte att kolla på www.honkytonkhangovers.com

Publicerad: 2003-09-01 



 Artist: Eleni Mandell
 Titel: Country For True Lovers
 Skivbolag: Zedtone rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Eleni Mandell är ännu en tidigare okänd artist för mig. Jag tror att detta är hennes debut-CD som släpps på det kanadensiska bolaget Zedtone. Hon har ett härligt och tungt countrykomp hela skivan igenom med bl.a. Dave Pearlman på steel, trummisen Don Heffington och Tony Gilkyson på gitarrer (Tony producerar även skivan). Hon har också tagit med låtar från countrylegender som Merle Haggard och Hank Cochran, men de flesta spåren har Eleni skrivit själv. Röstmässigt påminner hon en aning om Audrey Auld från Australien. Stilmässigt ligger Eleni lite åt Mandy Barnett hållet, alltså lite äldre country. De flesta låtarna är ballader, men det finns ett par med lite mer ”klös i” också. De bästa låtarna bland de 12 som finns är; ”I´ve Got A Tender Heart”, ”Another Lonely Heart”, ”Tell Me Twice”, ”Iowa City” och ”Kingsport Town”.

Detta är en skiva jag verkligen kan rekommendera till den som gillar den traditionella countryn i stil med Audrey Aulds första skivor, Patty Booker eller Mandy Barnett.

Skivan kan köpas via www.elenimandell.com

Publicerad: 2003-09-01 



 Artist: Michael Weston King
 Titel: A Decent Man
 Skivbolag: Floating World rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Engelsmannen Michael Weston King är en ganska stor alternativ-country artist i hemlandet. Han har bl.a. turnerat med legendariska Townes Van Zandt (då denne var i Europa 1994 och 1995) och Joe Ely. Nu har Michael släppt en ny CD med Jackie Leven som producent, Leven spelar också elgitarr på de flesta spåren. Michael har skrivit alla utom två låtar på skivan, de andra två är skrivna av Neil Young resp. Pete Townshend. De bästa av de 11 låtarna på denna bra alternativ-country skiva är; ”A Decent Man”, ”The Englishman´s Obsession With America (Part 2)”, ”Mother Tongue”, ”Always The Bridesmaid (Never The Bride)”, “Blue Red & Grey” och ”High Days Holy Days”.

Michael Weston King har med denna CD visat att han är en av de bästa alternativ-country artister som finns, en KANON skiva för genren!

Skivan kanske finns i välsorterade skivaffärer, annars kan ni titta på www.floatingworld.co.uk

Publicerad: 2003-09-01 



 Artist: Bobby Rivers
 Titel: Carry On
 Skivbolag: Glen rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bobby Rivers är ett nytt namn för mig. Och skivan ger inte mycket information om honom, förutom att han skrivit alla 15 låtar på skivan och även producerat den. Hans stil är ganska modern, men blandad så även de som gillar traditionell country kan hitta ett par låtar som tilltalar dem. Men problemet, som ofta förekommer när man skrivit alla låtarna själv, är att låtarna för det mesta låter för lika. De bästa låtarna i mitt tycke är; ”Carry On”, ”Simple Words”, ”If You Ever Lose Your Love”, ”True Love Is Hard To Find” och ”Behind”.

En helt Ok country-CD, mest för er som gillar den lite tuffare och modernare countryn.

CD:n är nog svår att hitta i Sverige, men den kan införskaffas via Bobbys hemsidan www.bobbyrivers.com

Publicerad: 2003-09-01 



 Artist: Thomas Michael Riley
 Titel: Cow Pasture Pool & Other Texas Love Songs
 Skivbolag: Campfire rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Texasartisen Thomas Michael Riley är relativt stor nere i Texas. Jag vet inte hur många skivor innan denna han har givit ut, men jag tippar på att det är runt fem stycken. Röstmässigt påminner Thomas mycket om Waylon Jennings, men bara till rösten inte till stilen. Stilmässigt ligger Riley ganska nära Gary P Nunn. Han har skrivit alla av skivans 13 spår. Jag har inga uppgifter på vilka musiker som är med, men de gör i alla fall ett bra jobb. Mina favoriter på denna skiva är; ”Waltz With Me”, ”After Work Last Night”, ”Cow Pasture Pool”, ”Hope” och ”Nothing´s Wrong”. Denna bra Texasskiva kan köpas via www.thomasmichaelriley.com

Publicerad: 2003-09-01 



 Artist: True Brothers
 Titel: The Third Man
 Skivbolag: Thunderbolt rec. (True Brothers rec.)
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jackie och Roger True har här gjort en gospelskiva i samma fina anda som the Louvin Brothers brukade göra. Dessutom har Charlie Louvin skrivit skivnoteringar på skivan. Samt att bröderna gör den gamla Louvins klassikern ”The Family Who Prays”. Detta är brödernas 4:e skiva, en av de tidigare var en hyllningsskiva till sin idol Webb Pierce (de har f.ö. Webbs son som manager. Jag, som gillar Louvin bröderna väldigt mycket, blir nästan lyrisk när man får höra nya skivor (2001) som gör samma stil som Louvins gjorde för 50 år sen! Bland de bra låtarna av skvians 15 märks; ”There´s A Gate”, ”I´ll Never Leave My God Alone”, ”All We Have For You, Mom”, ”I´m Living For The Master”, ”I Pray My Way Out Of Trouble” och ”The Family Who Prays”.

En utmärkt gospelskiva.

Skivan finns till salu på www.truebros.com

Publicerad: 2003-08-15 



 Artist: Michael Fracasso
 Titel: Back To Oklahoma
 Skivbolag: Ej angivet
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är en live-CD med Austinartisten Michael Fracasso. Hans stil är mer country-rock eller tuff singer-songwriter. Skivan innehåller 14 låtar, där alla utom tre är skrivna av Michael själv. Det är inte så mycket applåder och skrik som annars brukar kunna störa, bara att Fracasso pratar emellan vissa spår, men de har sina egna spår (med dessa inräknade har skivan 19 spår). Mina favoriter på denna skiva är; ”1950´s”, ”Dirty Old Town”, ”John Hardy” och ”Save Her Love”.

Skivan kan köpas via Michaels hemsida www.michaelfracasso.com

Publicerad: 2003-08-15 



 Artist: Kevin Greaves
 Titel: Long Haired Country Boys
 Skivbolag: JKKR rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kevin Greaves är en ganska ny kille som tidigare släppt en skiva (”Over The Storm”) på samma bolag, som är hans och John Kearns. John är f.ö. med och spelar gitarr och dobro på skivan. Detta är modern country som lika gärna skulle kunna ges ut på ett storbolag. På skivan finns många covers av t.ex. låtar av Charlie Daniels, Steve Goodman och Mark Knopfler. Röstmässigt påminner Kevin en aning om Trace Adkins. Mina favoriter på denna 10 spår starka skiva är; ”Only Here For A Little While”, Waylon Jennings hit ”Ramblin´ Man”, instrumentala ”City Of New Orleans”, ”Amie” och ”Long Haired Country Boy”.

En bra modern skiva som kan köpas på Kevins hemsida www.kevingreaves.com

Publicerad: 2003-08-15 



 Artist: Daylon Wear
 Titel: Texas Twister
 Skivbolag: Freefalls Entertainment
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Daylon Wear är en ny kille i Nashville. Röstmässigt påminner han ganska mycket om Travis Tritt. På denna skiva har han med sig många kända musiker som t.ex. Sonny Garrish, B James Lowry och Buddy Hyatt. Och bland låtskrivarna märks Bob DiPiero, den avlidne John Jarrard och Mark D Sanders, men Daylon har varit med och skrivit alla av skivans 12 låtar.

De bästa låtarna är; ”Mornin´ Glory”, ”I Got The Time”, ”What She´s Doing In Denver” och ”She´s Mine”.

Gillar den lite modernare countryn så är Daylon ett bra köp. Skivan finns på Daylons hemsida www.daylonwear.com

Publicerad: 2003-08-15 



 Artist: Doc Watson
 Titel: Trouble In Mind – Doc Watson Country Blues Collection 1964-1998
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Doc Watson (född 1924) är en verklig legend inom countrymusiken. Han har bl.a. varit med i och är själv en mycket duktig gitarrist och banjospelare. Hans stil är mest country-blues, därav titeln på denna samlingsskiva från Sugar Hill. De har samlat ihop 17 låtar från hela hans karriär både från de skivor han gjort på Sugar Hill och Vanguard. Jag är inte mycket för bluesmusiken, men Doc Watson är väldigt speciell och bra. Han har ett enkelt komp och jag gillar när man kan göra bra musik med enkla medel. Bland skivans bättre spår märks; ”Sittin´ On Top Of The World”, ”Georghie Buck”, ”Little Sadie”, ”Country Blues”, ”White House Blues” och ”Lost John”.

En skiva som är bra om man vill komma i kontakt med en sann legend inom denna utspridda musikstil vi kallar country. Glöm inte att kolla in www.sugarhillrecords.com och www.docwatson.com

Publicerad: 2003-08-15 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk