Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: The Waifs
 Titel: Up All Night
 Skivbolag: Jarrah rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

The Waifs är en trio från Australia som består av Joshua Cunningham och systrarna Vikki och Donna Simpson (när The Waifs först startade för 10 år sen var det bara systrarna Simpson som var med). Nu har de släppt sin 5:e skiva för bolaget Jarrah. De har även varit i både USA och i Europa och turnerat. Medlemmarna i trion har skrivit alla av skivans 12 spår. Jag gillar deras country som är rotad i singer-songwriter genren. De bästa låtarna i mitt tycke är; ”Nothing New”, ”Highway One”, ”Lighthouse”, ”Since I´ve Been Around”, “Three Down” och ”Fourth Floor”.

Skivan kan möjligtvis tas in av de större skivaffärerna, annars finns den på trions hemsida www.thewaifs.com

En bra singer-songwriter trio som säkert kan bli ännu större.

Publicerad: 2003-08-15 



 Artist: Lost & Found
 Titel: It´s About Time
 Skivbolag: Rebel
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bluegrassgruppen Lost & Found är tillbaka med en ny skiva för anrika Rebel. De har hållit på sedan 1975. Medlemmar i gruppen är; Barry Berrier –gitarr och sång, Dempsey Young –mandolin, Allen Mills –bas och sång och Ronald Smith –banjo. De spelar bluegrass som är väldigt mycket country. De gör på dena skiva relativt många kända countrylåtar som t.ex. ”Window Up Above”, ”Wreck Of The Old 97” och ”Fourteen Carat Mind” som Gene Watson spelat in, som de dessutom gör väldigt bra. Mina favoriter bland skivans 12 spår är; ”Log Cabin In The Lane”, ”Window Up Above”, ”Country Pride”, ”The Hurt´s All Gone” och ”Cold, Icy Fingers”.

En bra bluegrasskiva, även för den kräsne countrydiggaren. Skivan finns till salu på www.rebelrecords.com

Publicerad: 2003-08-15 



 Artist: Dave Rhames and the Westchesters
 Titel: Beautiful Day
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Dave Rhames från Charlotte (North Carolina) är ett helt okänt namn för mig. Han har skrivit alla av skivans 10 spår, utan 2. I hans band the Westchesters ingår; Jim Ashton på steel, basisten Jason Burke, Jamie Hoover på trummor och Jacob Hillbert på trummor och keyboard. Jag tycker att Dave påminner en aning om Bobby Bares 1970-tals skivor på Columbia. Alltså en riktig härlig country. De låtar jag gillar bäst på skivan är; ”Ballad Of The New South”, ”To Love Somebody”, ”Beautiful Day” och Merle Haggards ”Sing Me Back Home”.

En bra country skiva som kan köpas på www.daverhames.com

Publicerad: 2003-08-01 



 Artist: Laura Veirs
 Titel: Troubled By The Fire
 Skivbolag: Bella Union rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Laura Veirs är ännu en ny bekantskap för mig. Hon är en singer-songwriter från Seattle. Bland musikerna märks namn som Tucker Martine på trummor (han ”proddar” också skivan), Bill Frisell på gitarr och Eyvind Kang på fiddle. Laura har (tror jag) skrivit alla av skivans 11 låtar. Gillar man artister som Dar Williams, Lucinda Williams och även den rockiga Emmylou Harris är nog detta en skiva jag kan rekommendera.

Mina favoriter är; ”Bedroom Eyes”, instrumentala ”Tom Skookum Road”, ”Ohio Clouds”, ”Tiger Tattoos” och ”The Ballad Of John Vogelin”.

En bra singer-songwriter/alternativ country skiva från en artist som jag hoppas få höra mer från i framtiden.

Skivan finns till salu på Lauras hemsida www.lauraveirs.com

Publicerad: 2003-08-01 



 Artist: Cross Canadian Ragweed
 Titel: Cross Canadian Ragweed
 Skivbolag: Universal South Records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Nashvillebolaget Universal South har gett ut ytterligare en skiva. Denna gång med en grupp vid namn Cross Canadian Ragweed. De består av Cory Canada –sång och gitarr, Grady Cross –gitarr, Jeremy Plato –bas och Randy Ragsdale på trummor. Deras stil är rockig country. Cory har varit med och skrivit alla av skivans 12 låtar. De låtar jag gillar bäst är; ”Anywhere But Here”, ”Constantly”, ”Brooklyn Kid”, ”Other Side” och ”17”.

En bra country-rock skiva.

Skivan kan finnas i vissa välsorterade skivaffärer, annars kan ni fråga så kanske de kan ta in den åt er. Annars kan ni titta in gruppens hemsida www.crosscanadianragweed.com

Publicerad: 2003-08-01 



 Artist: Nancy Hays
 Titel: Come Dance With Me
 Skivbolag: Nancy Hays Ent.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Nancy Hays är ännu en artist från Chicago. Hon har varit i Nashville mycket och uppträtt, bl.a. har hon öppnar för storheter som Conway Twitty, Glen Campbell, Ronnie Milsap och Crystal Gayle m.fl. Men trots det så är detta hennes första CD! Skivan saknar både information om låtskrivare och musiker, men jag tror att Nancy har skrivit ett antal av skivans 13 låtar. Hennes stil är lite 1970-tals country mixat mellan lugna och snabba låtar. Skivan väcker väl ingen direkt känsla att man bara ”måste ha” skivan.

De låtar jag gillar är; calypsoinfluerade ”Never Been Rocked”, ”Dad”, ”Deep Down” och ”Baby Don´t Go”.

En godkänd skiva som jag tycker kunde blivit bättre med lite bättre låtmaterial.

Skivan kan hittas på Nancys hemsida www.nancyhays.com

Publicerad: 2003-08-01 



 Artist: Mickey Gilley
 Titel: The Very Best Of
 Skivbolag: Warner Brothers (Heartland Music)
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna samlingsskiva med countrykändisen Mickey Gilley (kusin till Jerry Lee Lewis och Jimmy Swaggart) kom ut så tidigt som 1991. Mickey var riktigt stor under 1970- och 1980-talen då han bl.a. gjorde många bra plattor på Playboy rec. Tyvärr har denna ”best of”-samling tagit låtar från hans tid på Epic och personligen tycker jag att Gilley inte var lika bra där som på Playboy (dessutom hade han sina största hits på Playboy). Skivan innehåller generösa 22 låtar, varav hälften av låtarna var inspelade 1991. Tyvärr är de låtarna bara covers som t.ex. ”For The Good Times”, ”The Most Beautiful Girl In The World”, ”My Special Angel” och ”Together Again”. De låtar jag gillar på denna annars ganska sega skiva är; ”I Can´t Stop Loving You”, ”There Goes My Everything”, ”Together Again” och ”Put Your Dreams Away”.

Jag råder snarare till att leta reda på Gilleys gamla Playboy skivor eller att köpa någon annan skiva med honom, för detta är mer Ronnie Milsap än Mickey Gilley. Många skivor med Mickey finns till salu på hans hemsida www.mickeygilley.com

Publicerad: 2003-08-01 



 Artist: Tina Amelia
 Titel: America Remembered
 Skivbolag: Amelia rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Tina Amelia har här gjort en hyllningsskiva till sitt land, USA, men det är inga patriotiska sånger och knappt inga covers. Hennes medproducent och manager Armand Pack sjunger också tre av skivans 10 spår och Dillon Thomas framför en annan låt. Det är svårt att säga vad för sorts country detta är, inte traditionellt, inte country-rock utan nästan en blandning av den nutida countryn, singer-songwriter och en gnutta folk.

Mina favoriter på denna skiva är; ”Land Remembered”, ”I Shall Not Be Moved”, Willie Nelsons hit ”Blue Eyes Crying In The Rain” och ”South Florida Hog Hunt”.

Skivan kan köpas via Tinas hemsida www.tina-amelia.com

Publicerad: 2003-08-01 



 Artist: Dan Israel and the Cultivators
 Titel: Love Ain´t A Cliché
 Skivbolag: Hayden´s Ferry rec. (Persistent rec.)
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Dan Israel och hans band The Cultivators är nya namn för mig. Bandet består av Dan på gitarr och sång, Kris Bowring på bas och David J Russ på trummor. De har troligtvis skrivit alla av skivans 13 spår själva. Deras stil är den lite rockigare countryn som kan jämföras med en lite tam Steve Earle, men jag gillar dem. Bland de bästa låtarna märks; ”Some Time”, ”Never-Ending Circles”, ”Hey Kid”, ”Don´t Feel Like Laughing”, ”Overloaded” och ”Jump Through The Rings”.

En bra country-rock skiva som säkert många i Sverige skulle gilla.

Skivan kan vara svår att hitta i affärerna, men den finns på www.thecultivators.com

Publicerad: 2003-08-01 



 Artist: Ray Weaver
 Titel: What You Wish For
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ray Weaver är en ny bekantskap för mig. Denna skiva har ursprungligen getts ut på kassett, men den fick så bra recensioner att Ray beslöt att släppa den på CD med ett par extra låtar. Skivan innehåller 12 spår, varav en låt kommer med två gånger. Alla av låtarna är skrivna av Ray. Musikerna gör ett bra jobb och de är bl.a. Billy Davis –gitarrer, Dave Giegerich – dobro och Mike Mumford på banjo. Med detta komp kanske ni tror att detta är en bluegrasskiva, men Ray är country mot singer-songwriter genren. De låtar jag gillar bäst är; ”Grandma´s Place”, ”Train Whistle Guitar”, ”What You Wish For” och ”Goin´ Alone”.

En bra singer-songwriter som vi säkerligen kommer att få höra mer av i framtiden.

Skivan kan köpas från www.rayweaver.com

Publicerad: 2003-08-01 



 Artist: Felicity
 Titel: New Shadow
 Skivbolag: EMI Music Australia
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Felicity kommer från Australien som många andra bra artister. Hennes stil är Texasswing country i samma anda som t.ex. Hank Thomson brukar göra.

Hon har en väldigt fin röst. De låtar jag gillar bäst är; ”This Is Life”, Spade Cooleys gamla ”You Can´t Break My Heart”, ”Live A Little” och ”I Remember You”.

Skivan hade fått ett ännu högre betyg ifall den varit lite jämnare och haft mindre Texasswing låtar.

Denna CD kan köpas via Felicitys hemsida www.felicitys.com.au

Publicerad: 2003-07-15 



 Artist: Jimmy Payne
 Titel: When Mama Prayed
 Skivbolag: Sounds Upon Cumberland rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jimmy Payne var på Epic under 1970-talet och har ett antal bra skivor bakom sig runt den tiden. Röstmässigt ligger han ganska nära George Jones. Denna gospelskiva gavs först ut 1978 på bolaget Word i England, men nu återges den på CD tillsammans med två extra spår. Bland musikerna märks t.ex. Jim Glaser på gitarr, steelgitarristen Doyle Grisham och trummisen Jon Corneal. Detta är gospel när den är som bäst. De bästa låtarna på denna skiva är; ”Walk With Me The Rest Of The Way”, Willie Nelsons ”It´s Not For Me To Understand”, ”Family Bible”, ”Jesus Use Me”, ”Wait A Little Longer Please Jesus” och ”When Mama Prayed”.

En mycket bra gospelskiva från en gammal countrysångare som vet hur den traditionella countryn ska låta.

Skivan kan vara svår att hitta, men den finns på Jimmys hemsida www.jimmypayne.org

Publicerad: 2003-07-15 



 Artist: Michael Ballew
 Titel: Rodeo Cool
 Skivbolag: Soul Of The Heart Productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Michael Ballew är en ganska känd artist nere i Texas. Hans stil är riktig Texascountry i samma anda som t.ex. Johnny Bush. Han har skrivit alla av skivans 18 låtar, utom en. Musiker på denna skiva är bl.a. Gene Chisman på trummor, steelgitarrtrion Buddy Emmons, Jimmy Day och Tom Brumley, fiddlaren Buddy Spicher och Floyd Domino på keyboard. Bland de bra låtarna märks; ”I Love To Ride”, ”Damned Ol´ Beer”, ”Glenda Pearl”, ”Rodeo Cool”, ”Darkside Of The Floor” och ”Your Memory Is Better Than Mine”.

En bra Texascountry skiva.

Skivan kan köpas antingen via Western Songs i Stockholm eller på Michaels hemsida www.michaelballew.com

Publicerad: 2003-07-15 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk