Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 704 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Liza Sverin
 Titel: Just Me
 Skivbolag: MC rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Svenska Liza Sverin är en singer-songwriter/country-rock artist som, antar jag, är från Stockholmsområdet. Hon har skrivit texten på alla av skivans 14 låtar, medan Sonny Lindqvist skrivit musiken. Sonny är också med som gitarrist och basist på skivan. Jag gillar Lizas stil och hon visar att man inte behöver komma från Austin för att göra bra country/singer-songwriter musik. Bland de bra låtarna märks; ”Fight For Your Own”, ”Hold On Closer”, ”Street Fighters”, ”Never Mind” och ”Why Bye Baby”.
En bra svensk skiva från en artist jag gärna vill höra mer av i framtiden, kanske något för countryfestivalerna i sommar. Vill ni köpa skivan kan ni besöks skivbolagets hemsida
www.mc-records.se.

Publicerad: 2004-06-01 



 Artist: Tracey James
 Titel: Dreaming Out Loud
 Skivbolag: AMI
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Tracey James från Kanada är en ny bekantskap för mig. Hon produceras av Steve Fox, vars CD vi tidigare recenserat här på hemsidan. Hon gör låtar från stora låtskrivare som Lisa Brokop och Byron Hill, plus att Fox skrivit ett antal av skivans 10 låtar. Detta är modern country i 1990-tals stil t.ex. som Lisa Brokop eller Sherrié Austin. De bästa spåren är ”Seemed Like Yesterday”, ”´Cause You Believe In Me”, ”You´re The Reason Why” och tuffa ”One Mississippi”. En bra och mycket lovande debut. Titta in Tracey James hemsida www.traceyjames.com.

Publicerad: 2004-05-01 



 Artist: Lori D. Hall
 Titel: Warm Rain
 Skivbolag: L D Hall Productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Låtskrivaren Lori D. Hall har - trots namnet – inget med legenden Tom T. Hall. Denna skiva med henne kom ut 2002 och innehåller nio låtar. Samtliga skrivna av Hall med hjälp av t.ex. Jim Rushing och Marcia Ramirez. Vissa låtar verkar vara inspelade tidigare då gitarresset Chet Atkins medverkar på en låt. Denna skiva är mest en modern country-CD, men det finns vissa traditionella spår också. De låtar jag gillar bäst är den underbara titellåten ”Warm Rain”, ”A Part of You”, ”Make You Mine” och ”Past The Point Of Your Return”. Det är synd att det bara är nio låtar på skivan, hade det varit en fyra-fem ytterligare spår i samma stil hade den fått ett mycket högre betyg. Skivan kan köpas via www.loridhall.com.

Publicerad: 2004-05-01 



 Artist: Erik Moll
 Titel: Come What May
 Skivbolag: EMM rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Norrmannen Erik Moll har varit i Texas och spelat in denna skiva. Musikerna är både norrmän och amerikaner som producenten Mitch Watkins som även spelar gitarrer på skivan. Moll har skrivit all av skivans 12 låtar. Hans stil är en blandning av allt (singer-songwriter, cajun, country och country-rock). Mina favoriter är ”Eve Picked The Apple”, ”Hide Your Heart”, titellåten “Come What May”, ”Two Together” och ”Ancestors”.

Erik visar att även européer kan göra bra country, denna skiva kan framförallt rekommenderas till er som vill ha en countryskiva med mycket variation. Skivan kan finnas i välsorterade skivaffärer, annars kan ni besöka hans hemsida på www.erikmoll.com,

Publicerad: 2004-05-01 



 Artist: Tom Roznowski
 Titel: Voice Beyond The Hill
 Skivbolag: Blazing Stump Productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Den kanadensiske singer-songwritern Tom Roznowski är tillbaka med en ny (2001) CD. Skivan är inspelad i Nashville med många duktiga musiker som Robby Turner på steel, Rob Ickes på dobro, fiddlaren Tim Crouch och trummisen Bob Warren. Tom har skrivit alla av skivans 13 låtar. Låtarna är skrivna mellan 1977 och 2000. Toms singer-songwriter stil består av ganska många up-tempo låtar och jag kan inte låta bli att tänka på om Mikael Wiehe skulle bli countryartist skulle han nog låta som Mr. Roznowski. Bitvis är låtarna starkt bluegrassinfluerade eller south-of-the-border-influerad med dragspel. De bästa låtarna i mitt tycke är ”You Never Know”, ”Devil In The Tretops”, ”Man In Short Sleeves”, ”She Is”, ”Hank´s There” och ”Too Together”. En riktigt bra singer-songwriter platta. Kolla in Toms hemsida www.tomroznowski.net.

Publicerad: 2004-05-01 



 Artist: Don Rigsby
 Titel: The Midnight Call
 Skivbolag: Sugar Hill
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ricky Skaggs kusin Don Rigsby är tillbaka med en ny skiva för Sugar Hill. Tidigare har han bl.a. släppt två duettskivor med Dudley Connell som är med i gruppen Seldom Scene. Som vanligt är det många av bluegrassens bästa musiker som är med i kompet, t.ex. Randy Kohrs, Glen och Stuart Duncan, Carl Jackson, Jim Hurst och fiddlelegenden Vassar Clements. Bland skivans 13 spår (plus ett gömt instrumentalt spår) finns bl.a. två nyskrivna låtar av Tom T Hall och hans fru Dixie, båda mycket bra. De bästa låtarna på denna bra moderna bluegrasskiva är; ”Little White Cross On Highway 13”, ”Come In Out Of The Rain”, ”The Midnight Call”, ”Look Out Below” och ”Blood On My Hands”. Ni som gillar den nya bluegrassen bör garanterat skaffa er denna skiva, titta också på Dons hemsida www.donrigsby.com.

Publicerad: 2004-05-01 



 Artist: Sherrill Black
 Titel: Teardrops & Rainbows
 Skivbolag: Egen utgåva/Country Discovery
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

2002 kom denna skiva inspelad i Mike Headricks Mikron Studioi South Pittsburg, Tennessee. Som vanligt är det toppmusiker som Kenny Berry, Joe Caerlee och Mike själv med på skivan. Sherrill har skrivit alla av skivans 12 låtar. Man vet att allt som kommer från Mike Headrick är traditionell toppcountry, men denna gång blev jag något överraskad då detta inte är det. Sherrill Blacks skiva består av mer lugna låtar och har bara ett fåtal riktiga traditionella spår. Mina favoriter är; ”The Same Tears Mama Cried”, titellåten ”Teardrops & Rainbows”, ”Through The Window” och fartfyllda ”The Boot”. Detta är en besvikelse för mig, jag hade betydligt högre förväntningar på Sherrill då hon samarbetat med Mike. Kanske hade det varit bättre med några låtar från en annan låtskrivare? Ni kan lyssna på skivan på www.sherrillblack.com.

Publicerad: 2004-05-01 



 Artist: Sonny Curtis
 Titel: Reflections
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Sonny Curtis från Ohio är en mycket välkänd steelgitarrist även om han kanske inte spelar på så många nya skivor. Han började spela för Bobby Bare, sedan Johnny Paycheck. 1964-1969 spelade han i George Jones band The Jones Boys och fortsatte med George fram till hans skilsmässa med Tammy Wynette 1975. Efter det spelade han fem år med Tammy innan han drog sig tillbaka pga. sjuk hustru. Denna 12-spåriga CD innehåller låtar inspelade mellan 1967 och 2002. En del av de äldre instrumentala låtarna har Sonnys nuvarande hustru Barbara Curtis lagts till som bakgrundssångerska, varför förstår jag inte riktigt då hon oftast inte sjunger något av låten. Hursomhelst kan man njuta av Sonnys mycket vackra steelspel i klassiker som ”Mansion On The Hill”, ”Steel Guitar Rag”, ”Same Ole Me” och ”Together Again”. Vill ni få tag på denna udda, men bra instrumentala skiva kan ni kolla in Sonnys hemsida www.sonnycurtis.net.

Publicerad: 2004-05-01 



 Artist: Tammy Faye Starlite
 Titel: Used Country Female
 Skivbolag: Diesel Only rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Tammy Faye Starlite är en ny bekantskap för mig som kommer från New York bolaget Dielsel Only där bl.a. den mycket bra Laura Cantrell spelar in för. Denna skiva är bitvis väldigt rockig och inte alltför mycket country. Tammy har skrivit sju av skivans 12 spår. Musikerna på skivan är med i hennes kompband The Angels Of Mercy och ingen har jag hört talas om tidigare, de består bl.a. av gitarristen m.m. Mark Spencer och Ken Coomer på trummor.
De låtar jag gillar är; ”Desdemora Honey”, ”Ride The Cotton Pony” och ”Taken”. Men skivan är tyvärr för rockig eller stökig för min smak. Men ni kan givetvis besöka Tammys hemsida www.tammyfayestarlite.com och själva lyssna på skivan.

Publicerad: 2004-05-01 



 Artist: Jeff Black
 Titel: B-Sides & Confessions Vol. 1
 Skivbolag: Dualtone
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jeff Blacks skiva på Dualtone kom ut förra året. Den är inspelad och mixad hos den legendariske Billy Sherrill, som tidigare var producent på Epic åt storheter som George Jones, Tammy Wynette och Johnny Paycheck. Kompet är akustiskt och ganska sparsamt med Jeff som spelar gitarr, piano, munspel och banjo plus att han har med sig basisten Byron House och trummisen Craig Wright. Stilen är singer-songwriter/akustisk country. Jeff har skrivit alla av skivans 10 låtar, jag tycker det kunde ha varit ytterligare ett par låtar på skivan. De bästa låtarna på skivan är; ”Slip”, ”Gold Heart Locket”, ””, ”Higher Ground” och ”Bless My Soul”. En bra skiva för er som gillar singer-songwriter genren. Besök Jeffs hemsida www.jeffblack.com.

Publicerad: 2004-05-01 



 Artist: Heartstrings
 Titel: Heartstrings
 Skivbolag: HeartSung records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Heartstrings är en ny (startade 2001) bluegrassgrupp som består av tjejkvintetten Karen Pendley (fiddle och sång), Marilyn Barclay (bas och sång), Bo Jamison (gitarr och sång), Sally Wingate (banjo) och Chris Lewis (mandolin). De gör den lite modernare newgrasstilen på bluegrass, men de är ganska bra t.ex. i samma stil som Patty Mitchell. De har skrivit de flesta (10 av 12) låtarna på skivan.

De bra låtarna är; Dixie Chicks-influerade ”Right Up The Wrong Road”, ”Woman Child”, ”Church Building” och ”Cherry Blossoms In The Springtime”. Skivan kan köpas via gruppens hemsida www.heartstringsband.com.

Publicerad: 2004-04-02 



 Artist: Kris Delmhorst
 Titel: Five Stories
 Skivbolag: Catalyst Disc
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kris Delmhorst är en ny bekantskap för mig. Denna skiva med henne kom ut 2001. Hon har producerat skivan tillsammans med Billy Conway som också är med som trummis. Kris har skrivit alla utom en av skivans 12 spår. Delmhorsts stil är ganska snarlik John Gorka, men mer folk. Jag tycker hon på blandar in lite mycket rock i vissa spår och komplicerar musiken en aning. Det är synd, för de akustiska låtar är betydligt bättre Men trots detta finns det ett par låtar som är bra som; ”Little Wings”, ”Garden Rose”, bluegrasslåten ”Mean Old Wind”, och ”Words Fail You”. Glöm inte att kolla in hennes hemsida www.krisdelmhorst.com.

Publicerad: 2004-04-02 



 Artist: John Gorka
 Titel: Old Futures Gone
 Skivbolag: Red House rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Folkartisten John Gorka är tillbaka med en ny CD på Red House records, hans fjärde i ordningen för bolaget. John har som vanligt skrivit alla av låtarna på skivan. Denna gång är det 14 låtar och dryga 55 minuters speltid! Jag har alltid gillat John och hans bitvis riktigt kloka och småroliga texter. Hans stil är mer singer-songwriter country än folk mer åt Kim Richey hållet, men är ändå placerad i folkfacket. Denna skiva har en del riktiga toppenspår som ”Look The Other Way”, ”Make Them Crazy” och ”Shapes”. Andra bra spår är; ”War Makes War” och ”Lay Me Down”.

En bra John Gorka skiva som kan köpas via www.redhouserecords.com

Publicerad: 2004-04-02 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk