Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Mark David Manders & Nuevo Tejas
 Titel: Chili Pepper Sunset
 Skivbolag: Blind Nello rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Mark David Manders är en relativt känd kille nere i Austin området. Hans stil är Austincountry, men utan att hamna i sega, långtråkiga låtar utan att fortfarande vara country. De andra medlemmarna i Nuevo Tejas är; Dave Bennett på fiddle och mandolin, Russ Sherefield på bas och Charlie Kautz på trummor. Som på många Austinproducerade skivor är Lloyd Maines producent och spelar också gitarr och dobro. Skivan innehåller 11 låtar plus ett ”hidden track”. Mark har skrivit alla låtar själv, vissa med hjälp av t.ex. Max Stalling. De bästa låtarna är; ”Headin´ Out West”, irländskinfluerade ”Anne Marie”, ”Scars & Souveniers”, ”Black Jack Road” och ”Three Fingers Tequila”. Vill också ge en eloge till Dave Bennett som spelar väldigt bra fiddle på skivan.

Denna väldigt bra Austinskiva kan köpas via Mark Davids hemsida www.markdavidmanders.com.

Publicerad: 2003-06-01 



 Artist: One Riot One Ranger
 Titel: Flat City Nights
 Skivbolag: Hayden´s Ferry rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från Columbus, Ohio kommer gruppen One Riot One Ranger. Bakom dem är Chas Williams-mandolin och fiddle, Mark Wyatt-bas, Pete Remenyi-dobro, Paul Brown-banjo och Mark Gaskill-gitarr. De spelar en ganska modern bluegrass som samtidigt är influerad av western musiken. De har skrivit 6 av skivans 12 låtar. De bästa låtarna i mitt tycke är; Jim & Jessies ”The Southbound Train”, Jimmie Rodgers influerade ”I Dreamed About A Country Song”, ”I Didn´t Know” och Delmore Brothers gamla ”Weary Lonesome Blues”. En bra bluegrass skiva som kanske bör lyssnas på innan ett köp. Skivan finns till salu på gruppens hemsida www.oneriot.com.

Publicerad: 2003-06-01 



 Artist: Various Artists
 Titel: No Song No Supper
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är en ny compilationskivan från Sugar Hill, denna gång med sina singer-songwriters. Några av de mer kända artisterna som bidrar på skivans 14 spår är Guy Clark, Rodney Crowell, Townes Van Zandt och Robert Earl Keen. Skivan är (som alla Sugar Hill samlingar) bra, men inte superbra. Alla låtarna har tidigare getts ut på artisternas egna skivor. Mina favoriter på denna skiva är; ”Sweet Loving Daddy” med Jesse Winchester, Jimmy Murphys ”I Get A Longing To Hear Hank Sing The Blues”, ”Waitin´ Round To Die” med Townes Van Zandt, “Fast As I Can” som sjungs av James McMurtry och Guy Clarks underbara ”Let Him Roll”. Vill ni ha en inblick i den breda genren singer-songwriter är detta ett bra startskott. Även denna skiva kan köpas via Sugar Hills hemsida www.sugarhillrecords.com.

Publicerad: 2003-06-01 



 Artist: Susan Gibson
 Titel: Chin Up
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Susan Gibson var en helt okänd artist for mig. Hon gör en lite annorlunda skiva, stilen går inte riktigt att förklara, lite modernt men ändå traditionellt med en nypa singer-songwriter uppblandad med bluegrass. Men hursomhelst är det väldigt bra.

Skivan innehåller 13 låtar plus en s.k. ”hidden track” och jag tror (det står inte på skivan) att Susan skrivit alla själv. De bästa av de 13 låtarna i min mening är; ”Excuses Excuses”, ”Shape I´m In”, ”One Rollerskate”, ”Christmas In Houston” och ”Clumsy Hands”.

Susan är garanterat en artist på väg uppåt och jag tror att vi kommer att få höra namnet mer framöver. Denna riktigt bra och annorlunda skiva kan köpas på Susans hemsida www.susansongs.com.

Publicerad: 2003-06-01 



 Artist: Paul Williams & The Victory Trio
 Titel: I´ll Meet You In The Gloryland
 Skivbolag: Rebel rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Paul Williams och 5-manna bandet (!) Victory Trio har gjort en gospelskiva på anrika Rebel records. Detta är gospel i sannaste Louvin Brothers känsla som ger mig rysningar (då man själv är en STOR fantast på Louvins musik). Skivan innehåller 14 låtar och de flesta verkar vara nya låtar, då jag själv bara känner igen fyra låtar. Mina favoriter på denna ruskigt bra skiva är bl.a. ”Just For You”, ”Stormy Waters”, ”She´s Not Home Yet”, ”God Saves Old Sinners” och ”Arise, Arise”.

Gillar ni äldre gospel med en liten nypa bluegrass med stämsång så är detta nog ert bästa skivköp på länge. Skivan kan köpas via www.rebelrecords.com.

Publicerad: 2003-06-01 



 Artist: Randy Howard
 Titel: I Rest My Case
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Fiddlaren och sångaren Randy Howards sista och efterlängtade skiva har äntligen släppts. Skivan har försenats pga. att Randy dog 1999 i en ålder av 38. Han spelade fiddle för många större artister som t.ex. Tammy Wynette, Garth Brooks och George Jones. På denna skiva har han med sig många kända bluegrass musiker som t.ex. Jerry Douglas, Sam Bush, Roy Huskey Jr. och Carl Jackson. Skivan är dock mestadels instrumental och de spår som det sjungs på (5 av 14 spår) är det antingen Carl Jackson eller Don Rigsby som sjunger, vilket är synd då Randy var en kompetent sångare själv. Även om instrumentalt inte är ”my cup of tea” så finns det många fina låtar på denna och kanske en bra instrumental skiva att starta med om man inte tidigare lyssnat på genren. De bästa låtarna är; ”Lonesome Road”, ”Fit For A King”, ”I Hear A Sweet Voice Callin´”, Dan Fogelbergs “Leader Of The Band” och “Kansas City Kitty”.
En bra instrumental skiva från en mycket bra och saknad fiddlare. Skivan finns på www.sugarhillrecords.com.

Publicerad: 2003-06-01 



 Artist: Lonnie Spiker
 Titel: My Future Ain´t What It Used To Be
 Skivbolag: MSU rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Lonnie Spiker är en ny artist som går i den traditionella skolan. Han har skrivit alla 11 låtarna på skivan, med hjälp t.ex. Karen Pendley (som han också gör en duett med) och Keith Norris. Bland musikerna märks Joe Spivey på fiddle, steelgitarristen Mike Johnson och trummisen Randy Hardison. Hans stil är en traditionell country i stil med Brad Paisley och rösten är en blandning av Paisley och Trace Adkins också. De bästa låtarna enligt mig är; titellåten ”My Future Ain´t What It Used To Be”, ”Let Me Drink This Over”, ”It´s Just A Matter Of Time”, ”Ft. Worth” och ”You´re Dancing Around Love Tonight” (med Karen Pendley).

Denna bra traditionella skiva kan köpas via www.lonniespiker.com

Publicerad: 2003-05-01 



 Artist: Statler Brothers
 Titel: Amen
 Skivbolag: Music Box rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Statler Brothers är en av countrymusikens mest framgångsrika grupper genom tiderna. Harold, Don, Phil och Jimmy har nu bestämt sig att lägga av med turnerandet och detta blev deras sista skiva. Det är (som titeln antyder) en gospel skiva. De blir ”proddade” av sin gamla producent på Mercury, Jerry Kennedy (han har producerat allt de gjort sedan 1970!). Dessutom har de med sig många duktiga musiker som gitarristen Greg Galbraith, Glen Duncan på fiddle och Randy Hardison på trummor. Gruppens stämsång gör denna gospelskiva väldigt trevlig och bra. De har tillsammans skrivit 6 av skivans 12 låtar. De låtar jag gillar bäst är;”Far Side Bank Of Jordan”, ”It Might Be Jesus”, ”A Place On Calvary”, ”Jesus Living Next To Me” och ”If It Only Took A Baby”.

Skivan kan köpas från CMC Country i Arbrå eller via Statlers hemsida www.statlerbrothers.com

Publicerad: 2003-05-01 



 Artist: Steve Ripley
 Titel: Ripley
 Skivbolag: Boy Rocking rec. (Audium)
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Steve Ripley är frontfigur i gruppen The Tractors som gjort sig kända genom sin ”boogie woogie” country stil. Ripleys solo-CD går i ungefär samma stil, bara lite modernare. Han har skrivit de flesta av låtarna själv, men har också tagit med en gammal A P Carter låt och Bob Dylans ”I Don´t Believe You”. Med sig har han musiker som Fats Kaplin på mandolin, steel m.m. och Tractorsmedlemmen Casey Van Beek på bas. Dessutom medverkar både The Whites och The Jordanaires som bakgrundssångare. Mina favoriter på skivan är; ”No Depression (In Heaven)”, ”Mr Jingle Jangle”, ”Sweetheart Town” och ”Crossing Over”.

Gillar ni Tractors eller tuff country så är detta något för er. Skivan bör nog kunna införskaffas i Sverige då Audium har hand om den. Annars finns den till salu på www.kochentertainment.com.

Publicerad: 2003-05-01 



 Artist: Shelley King
 Titel: The Highway
 Skivbolag: Lemonade rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Shelley King följer nu upp sin skiva från 1998 “Call Of My Heart” med denna. Hon har skrivit alla av skivans 12 låtar. Hon påminner en aning om Mary Chapin Carpenter. Musikerna är för mig okända, men duktiga. Bland dem märks Kyle Judd på gitarrer, Perry Drake på trummor och Kim Deschamps på steel. De låtar jag gillar bäst är; ”Who Needs Tears”, ”More Than It´s Worth”, ”Texas Blue Moon” och cajunlåten ”Texas Style Zydeco”.

Skivan kan vara svår att hitta i svenska skivaffärer, men säljs på www.shelleyking.com.

En lite tuffare country skiva

Publicerad: 2003-05-01 



 Artist: K Wilder
 Titel: Blue Ridge Dream
 Skivbolag: Wilder Productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

K Wilder är en ny bekantskap för mig. Hon har skrivit alla de 10 låtarna själv. Skivan är producerad av Marty Rifkin som åstadkommit en bra traditionell skiva. Det finns inte särskilt mycket information på skivan. Mina favoriter på skivan är; ”Rodeo Blues”, ”Blue Ridge Dream”, ”Searchin´ For The Man” och ”I Remember”.

En bra traditionell country skiva med mycket fiddle, steel och dobro. Den kan skaffas från www.wildercountry.com.

Publicerad: 2003-05-01 



 Artist: The Village Singers
 Titel: A Tribute To Governor Jimmie Davis
 Skivbolag: Pinecastle rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

The Village Singers är en grupp som består av Harold Goad (banjo och gitarr), Kathy Goad, Warren Goad (gitarr) och Shirley Vaughn Lichtenberg, alla av dem sjunger. Jimmie Davis (1899-2000) är en av country och gospelmusikens mest kända artister och låtskrivare. På skivan finns t.ex. klassiker som ”You Are My Sunshine”, ”Columbus Stockade Blues”, ”Suppertime” och ”Nobody´s Darling But Mine”. Skivan produceras dessutom av Sonny Osborne från bluegrass duon Osborne Brothers och brodern Bobby spelar mandolin på skivan. Skivan är väldigt bra och går i både bluegrass och country stil. Mina favoriter bland skivans 14 spår är; ”You Are My Sunshine”, ”Someone To Care”, ”Shackles & Chains”, “In The Pines”, “One More Valley” och “Nobody´s Darling But Mine”. Fast egentligen finns det knappt en enda dålig låt!
En mycket bra skiva som kan skaffas via www.villagesingers.com eller www.pinecastle.com.

Publicerad: 2003-05-01 



 Artist: Lawton Williams
 Titel: Mending Fences
 Skivbolag: TIMA
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Lawton Williams är en legend inom countrymusiken, främst som låtskrivare. Bland de hits som kommit från hans penna är t.ex. ”Fraulein” som blev en dunderhit för Bobby Helms 1957 och Hank Locklins hit ”Geisha Girl”. Här är hans första CD skiva, annars har han släppt massa singlar och några LP skivor tidigare. Bland de 12 spåren på skivan är mest ihopplock av hans singlar, men det verkar vara nya låtar också (bl.a. titellåten ”Mending Fences”). Alla låtar är skrivna av Lawton. Mina favoriter på denna bra traditionella country skiva är; ”Mending Fences”, ”Neon Nights”, ”Don´t Play Angel With Me”, ”Golden Cigarette Lighter”, ”The Last Trumpet” och ”Lord, Forgive”. Skivan kan ev. finnas hos Western Songs i Stockholm, annars kan ni köpa den via www.jimeaves.com.

Publicerad: 2003-04-01 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk