Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 704 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: John Travis
 Titel: Dusty Road
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

John Travis är ett nytt namn för mig. Han har gett ut skivan själv och har skrivit alla de 11 låtarna på skivan. Det finns ingen annan information om musiker eller dyl. på skivan. Hans stil är country med stor inspiration av western. De bästa låtarna är ”I´m A Texas Man”, ”If You Still Love Me”, ”Love Me (If You Want To Honey)” och ”One Time Lover”.
En Ok country-western skiva.

Publicerad: 2003-12-01 



 Artist: Forester Sisters
 Titel: New Star Shining
 Skivbolag: 4 Sisters rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kim, Kathy och June Forester är tillbaka med denna jul-CD (som släpptes 2002). De har tidigare spelat in en julskiva (”A Christmas Card” på Warner Brothers 1987). Den var riktigt bra så jag hade förväntningar på denna. Tyvärr var denna lite mer släppig och därigenom sämre än den gamla. Ett par klassiker är med som t.ex. ”Have Yourself A Merry Little Christmas”, ”Jingle Bells” och ”The Christmas Song”. De låtar av skivans 10 som jag ger godkänt är; “Drummer Boy”, “A Cradle In Bethlehem”, ”Let It Snow Let It Snow Let It Snow” och ”New Star Shining”. En eloge till musikerna som dock är bra och gör sitt jobb, bl.a. Gary Smith på piano m.m., och gitarristerna Jerry Kimbrough och J.T. Corenflos.
Ni kan köpa denna och andra skivor med Forester Sisters på deras hemsida www.forestersisters.com Inget måste, förutom den seriösa Foresterfantasten.

Publicerad: 2003-12-01 



 Artist: Various Artists
 Titel: A Pinecastle Christmas Gatherin´
 Skivbolag: Pinecastle rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bluegrassbolaget Pinecastle har samlat ihop de flesta av sina artister för att de ska spela in en julskiva. Bland artisterna märks Country Gentlemen, Jesse McReynolds, Josh Williams och Sally Jones. Totalt är det 18 låtar plus nio korta julhälsningar och många klassiker som ”Frosty The Snowman”, ”Away In A Manger” och ”Oh Come All Ye Faithful”. De bästa låtarna i min mening är; ”When It´s Christmas In Virginia” av Michelle Nixon, Larry Stephensons ”Country Christmas”, ”Christmas In The Mountains” och “Christmas At The Old Homeplace” båda med David Parmley, Special Consensus gör ”Go Tell It On The Mountain” och Jesse McReynolds ”Christmas Waltz”.
En bra julblandning från ett bra bolag som kan köpas via www.pinecastle.com.

Publicerad: 2003-12-01 



 Artist: Clearwater
 Titel: No Stranger
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Trion Clearwater kommer från Harlan, Indiana. Skivan har gruppen själva släppt och fått med sig många bra och kända musiker som steelgitarristerna Mike Johnson och John Hughey samt elgitarristen Mike Severs. Deras stil är 1990-tals country i stil med grupper som Shenandoah, Diamond Rio och Sawyer Brown. Tyvärr är låtmaterialet ofta för släppigt vilket drar ner helhetsbetyget. De bästa låtarna bland skivans 10 låtar är: ”Crossroad”, ”Lay It On Down” och ”Wash It All Away”.

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: Michael Kelsh
 Titel: Well Of Mercy
 Skivbolag: Sonoita Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Michael Kelshs skiva produceras av ingen mindre än låtskrivaren och artisten Rodney Crowell, skivan spelades f.ö. in i Rodneys hem. Som bakgrundssångare finns kända namn som Joy Lynn White och John Cowan. Crowell jämför Kelsh med Townes Van Zandt och Jackson Browne. Personligen tycker jag att hans singer-songwriter stil kan dras åt både Guy Clark, Van Zandt och Steve Earle när han var country. Jag gillar hans lugna, melodiösa låtar. Bland skivans 15 spår så gillar jag främst; ”No Memory”, ”Last Train To Redemtion”, ”Love Is Stone Blind”, ”Restlessness”, Willing To Burn””, ”Top Of This Train” och ”You Bought It”.

En mycket bra singer-songwriter skiva som kan köpas via www.michaelkelsh.com Kom ihåg namnet Michael Kelsh för hans namn lär dyka upp igen!

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: The Sadies
 Titel: Stories Often Told
 Skivbolag: Outside Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Den kanadensiska gruppen Sadies består av Sean Dean-bas, Mike Belitsky-trummor och syskonen Dallas och Travis Good-sång och gitarr på båda. Gruppen har varit med och skrivit nästintill alla av skivans 11 låtar. Efter att man hört den första instrumentala låten ”Lay Down Your Arms” kan man tro att det är Cliffs gamla Shadows som spelar. De är starkt inspirerade av t.ex. Byrds och Shadows-soundet. Deras country känns väldigt rockig på 1960-tals viset i stil med t.ex. Flying Burrito Bros. Jag har lite svårt för denna typ av country, men några bra låtar kan jag hitta som t.ex. ”Stories Often Told”, ”Within A Store” och fyrfyr-inspirerade ”Such A Little Word”. En väldigt annorlunda skiva som bär lyssnas på innan ett köp. Kolla gärna deras hemsida www.thesadies.net.

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: J.C. Hyke
 Titel: Fallin´
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

J. C. Hyke är en ny Nashvillebekantskap för mig. Hans stil är traditionell 1990-tals country som skulle kunna jämföras med Ken Mellons (både till rösten och stilen). Han har skrivit alla av skivans 11 låtar. Det är bara okända musiker, men de gör ett bra jobb. J.C. har nog en lysande framtid framför sig om han får något storbolag att intressera sig för honom. De låtar jag gillar bäst på skivan är; ”Texas Blood”, ”If You Felt The Same”, ”Hillbilly Plastered”, ”That Old Truck” och ”When You Really Now It´s Right”. Denna bra traditionella 1990-tals country-CD kan köpas via www.jchyke.com

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: Michael Bryers
 Titel: Somewhere In Between
 Skivbolag: Steer rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ännu en artist från det australiska bolaget Steer. Även han har skrivit alla låtarna av de 11 som finns på CD:n, plus ett hidden track. Michael är mer singer-songwriter eller alternativ-country än Gemma Doyle. Bryers skulle nog ha använt sig av fler låtskrivare, då de flesta av låtarna låter ganska lika. De bästa låtarna är; ”Fall Like Rain”, ”Cigarette Breath”, ”Somewhere In Between” ”Million Words” och ”Nothing To Lose”. En helt Ok skiva, men jag skulle rekommendera att ni lyssnar på skivan innan ni köper den. Kolla in hans hemsida www.michaelbryers.com

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: Brandy Roberts
 Titel: Reflections
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från anrika Shreveport, Louisiana kommer Brandy Roberts som började spela redan som åttaåring. Han har öppnat shower för bl.a. Johnny Rodriguez, Gary Stewart och David Allan Coe. Han är starkt influerad av Jerry Lee Lewis, vilket märks på skivan. Detta är då en rock ´n´ roll skiva där Roberts har med sig Lewis All Star Band som kompar honom. Denna skiva med Roberts kom ut 1998, han har nu en ny ute som förhoppningsvis kommer recenseras på hemsidan senare. Gillar ni 1950-tals Suninspelningarna så är detta ett kap för er. Skivan har med sig ett antal covers som Perkins gamla ”Honey Don´t”, ”Mexicali Rose” och ”Too Rock For Country”. De låtar jag gillar bäst bland skivans 10 är; ”Boogie Child”, ”Mexicali Rose”, ”Too Rock For Country” och Big Al Downings ”When You Run Out Of Fools”. Detta är en bra rock ´n´ roll CD!

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: Gemma Doyle
 Titel: Twists & Turns
 Skivbolag: Steer rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gemma Doyle är en ny i den långa raden australiska countryartister som nu släpper sin debutskiva. Men hon har dock spelat in skivan hemma i Australien med musiker därifrån, något som man inte alltid kan ta för givet, då de flesta söker sig till USA för att spela in skivorna. Gemma har varit med och skrivet alla utom en av skivans 12 låtar, det finns f.ö. ett hidden track också. Hennes stil är lite blandat av country och singer-songwriter genren. Skivan produceras av Michael Flanders, som även skrivit ett par låtar och spelar även gitarr på de flesta spåren. Jag gillar Gemmas stil, hon har stora möjligheter att bli stor om hon bara får den uppmärksamhet som behövs. De bästa låtarna i mitt tycke är; ”The Rain Has Come Again”, ”Twists & Turns”, ”Is It Just Time”, ”Crying Game” och ”The Nights Played On My Mind” med Lee Conway. Skivan är nog omöjlig att hitta i svenska skivaffärer, men via bolagets hemsida går det nog att få tag på den www.steerrecords.com.

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: Last Train Home
 Titel: Time & Water
 Skivbolag: Adult Swim rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bakom gruppen Last Train Home döljer sig Eric Brace, Alan Brace, J Carson Gray, Kevin Cordt, Doug Derrberry, Dave van Allen , Bill Williams, Scott McKnight och Martin Lynds. Jag har tidigare inte hört talas om dem. Deras stil är svår att beskriva, den ska höras! Men ett namn som poppat upp i huvudet är Marty Stuart. Någon av bandets medlemmar har skrivit 10 av skivans 12 spår. En av coverlåtarna är en Bill Monroe låt (”Walls Of Time”). Jag gillar gruppens lite rock och country inspirerade musik, utan att de är fast i någon av genrerna. Mina favoriter är; ”Lorelei”, ”See What Love Can Do”, ”All Right Okay”, ”Best Wishes” och Buck Owens influerade ”Blue Skies”.

En bra, annorlunda skiva som borde höras. Skivan kan köpas via gruppens hemsida www.lasttrainhome.com

Publicerad: 2003-11-01 



 Artist: Mary Alice Wood
 Titel: Daisies In My Hand
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Mary Alice Wood är ett nytt namn för mig. Hon har skrivit alla låtarna själv, producerat skivan och släpper skivan själv, inte illa. Dessutom spelar hon gitarr på skivan. Hon är en singer-songwriter som jag tycker har möjligheten att bli stor, om hon bara får något större bolag att lyssna på henne. Hon påminner mig väldigt mycket om Mary Lou Lord. Bland skivans 12 låtar märks (det finns inget riktigt dåligt spår!); ”Two Feet”, ”Divorce Myself”, ”Souvenir”, “Angel” ”If I Told You”, upptempo låten ”Mornin´ Girl” och ”Crazy For You”.
Du kan få tag på denna mycket bra singer-songwriter CD från Marys hemsida www.maryalicewood.com Gillar ni singer-songwroter genren är detta en kandidat till årets skiva!

Publicerad: 2003-10-01 



 Artist: The Piners
 Titel: Nashville Pine
 Skivbolag: Brick House Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bakom namnet The Piners döljer sig trion Haakon Kallweit, Boo Cowie och Pip Walter. De har skrivit alla av skivans 13 låtarna. Skivan spelades in i Fireside Studio, som tidigare ägts av Porter Wagoner under 1960- och 1970-talen och trion berättar att i studion finns fortfarande det piano som Charlie Rich spelade in klassikern ”Behind Closed Doors” på. Musikerna är också de flesta kända t.ex. fiddlaren Jim Unger, steelgitarristen Stu Basore plus några medlemmar ur gruppen Amazing Rhythm Aces. Deras stil är lite tuffare country. Jag gillar framförallt; ”Welfare Line”, ”Bittersweet”, ”Step Aside”, ”Jalapeno”, ”Heartache” och ”Take The Wheel”.
En härlig, ibland lite tuff country-CD från en trio jag gärna vill höra mer av i framtiden.

Skivan kan köpas via www.piners.com

Publicerad: 2003-10-01 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk