Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Lauren Braddock
 Titel: Lauren Braddock
 Skivbolag: Lost Dawg rec
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Lauren Braddock är dotter till låtskrivarlegenden Bobby Braddock som bl.a. skrivit ”D-I-V-O-R-C-E” till Tammy Wynette och George Jones odödliga ”He Stopped Loving Her Today”. När man har sådan traditionell country i blodet kan man tro att Lauren skulle göra en riktigt traditionell skiva, men inte. Istället är detta country-rock med bitvis riktigt rockiga toner. Men hon är ändå country. Med på skivan är också en 40 sekunders låt av ”D-I-V-O-R-C-E”. Hon har dessutom många gäster på skivan som bl.a. pappa Bobby, låtskrivarna Matraca Berg och Bill Lloyd samt artisterna Deborah Allen och Blake Shelton. Ett par låtar på denna skiva är som sagt väldigt rockiga, men jag gillar ju ibland lite rockigare toner av countryn. Och här finns ett antal bra låtar som Lauren skrivit själv (hon har skrivit alla 15 låtar förutom då ”D-I-V….”) som t.ex. underbara ”Plows In Our Field”, ”Don’t Turn Away”, ”Lost Dawg”, ”Someone I Don´t Know” och rockiga ”A Walk Down Sesame Street”. Men detta är som sagt inget för er som gillar traditionell 1960-tals country, men gillar t.ex. Steve Earle, Nanci Griffith eller Lucinda Williams kan denna skiva nog tilltala er. Jag hoppas att så många som möjligt upptäcker Lauren och hennes bra musik, jag längtar till nästa skiva! Skivan kan skaffas via Laurens hemsida www.laurenbraddock.com.

Publicerad: 2003-02-01 



 Artist: Red Steagall
 Titel: Wagon Tracks
 Skivbolag: Western Jubilee rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gamle veteranen Red Steagall är tillbaka med en ny westernskiva. Red som gjorde många bra skivor för Capitol och ABC-Dot under 1970-talet har under 1990-talet mest inriktat sig på att göra westernskivor istället. Fast jag hoppas han gör en ny riktig countryplatta snart också. Jag ska väl erkänna att jag inte är någon större vän av westernmusiken, så jag är antagligen fel person att recensera denna skiva. Men Red har ändå ett antal låtar som t.o.m. jag kan lyssna på. Några bra låtar på denna CD är; ”If I Never See Ireland Again”, ”The Yellowstone Valley”, ”My Nebraska Homestead” och ”My America”.
Av skivans 12 låtar har Red skrivit 10. Vill ni få tag på denna skiva kan bl.a. köpa den hos Western Songs i Stockholm, eller via skivbolagets hemsida www.westernjubilee.com
En helt Ok western skiva, som även de som inte alltid gillar western kan lyssna på.

Publicerad: 2003-02-01 



 Artist: Randy Sharp
 Titel: The Connection
 Skivbolag: With Any Luck productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Randy Sharp är en relativt känd låtskrivare, som tidigare också varit gift med artisten Karen Brooks. På denna skiva – som jag tror är hans första solo-CD – är alla de 12 låtarna skrivna av Randy och några sånger är från så tidigt som 1979 och 1980, men det finns mest låtar som är skrivna under 1990-talet. Denna skiva är dock släppt 2002. Jag har lite svårt för denna skiva, men bitvis är den riktigt bra, då han påminner lite om duon the O´kanes. Men det är lite för många lugna ballader för min smak. De låtar som tilltalar mig är; ”I Won´t Stand In Line”, ”Dreams Of San Joaquin”, ”Some Walls” och ”The Search Goes On”.
Skivan får godkänt, men tyvärr inte mer. Gillar ni lite stilsammare country då är detta en skiva för er. Skivan kan införskaffas genom Randys hemsida www.randysharp.ws .

Publicerad: 2003-02-01 



 Artist: David St Romain
 Titel: DSR
 Skivbolag: Intuit Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

David är en ny bekantskap för mig. Han spås en lysande framtid, men jag tror för att bli riktigt stor lär han behöva komma till ett riktigt stort bolag och få en hit innan den lysande framtiden blir av, men han har i alla fall kvalitéerna som behövs. Skivan är lite modernare, men inte för modern. Han har med sig både okända och meriterade musiker som Dan Dugmore på steel, fiddlaren Larry Franklin och gitarristen Pat Buchanan. Bland de bra låtarna på denna 10 spår starka CD märks; ”I Love You Period”, ”Only A Good Woman”, ”Hard Hard World” och David Lynn Jones låt ”Ain´t Love Strange”. Gillar ni en tuffare och modernare country så är David St Romain precis vad ni letar efter. Skivan kan skaffas via Davids hemsida www.davidstromain.com.

Publicerad: 2003-02-01 



 Artist: Anthony Rivera
 Titel: Wish You Were Loving Me
 Skivbolag: DreamPath productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna CD med Anthony kom ut 1999. Han har – som namnet antyder – en mexikansk bakgrund, vilket märks på musiken, samt att han sjunger lite på spanska. Det är inte många för mig kända musiker, den enda jag sett till tidigare är producenten Marty Rifkin som spelar gitarrer, trummor, steel och bas på ett par spår. Bland skivans 10 spår gillar jag mest; Jenny Lou Carsons gamla ”Jealous Heart”, ”Gringo Loco”, dansvänliga ”Dear One”, ”Wish You Were Loving Me Like That” och Steve Gilletttes ”What She Don´t Know”.

Skivan är nog svår att hitta i Sverige, så mitt förslag är att mejlar till Anthony direkt på anthonyr@nayzak.com

En bra mexikansk influerad country skiva.

Publicerad: 2003-01-03 



 Artist: Chris Sears
 Titel: Empty Spaces
 Skivbolag: Electric Cactus rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Chris Sears är en nykomling som nu fått chansen genom Texasartisten Bill Green som både producerar och spelar synthesizer och munspel på skivan. Andra mer kända Texas musiker är med som t.ex. Dickey Overby på steel och fiddlaren Bobby Flores som även spelar gitarrer också. Röstmässigt påminner Chris ibland om Merle Haggard. Chris har skrivit 7 av de 12 låtarna på skivan. Bland de andra låtarna finns t.ex. Harlan Howards gamla ”Pick Me Up On Your Way Down”, som han gör bra och Beatles låten ”I´ve Just Seen A Face”.

Mina favoriter på denna traditionell, men samtidigt ganska moderna skiva är; ”Heartache I Can´t Break”, ”Ramblin´ Man”, ”Another Man´s Havin´ The Fun” och ”Blackjack Whiskey”.

Skivan kan skaffas på Chris hemsida www.chrissears.com
En helt Ok Texascountry skiva.

Publicerad: 2003-01-03 



 Artist: Robbin McCombs
 Titel: Then & Now
 Skivbolag: Lo Mac rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Robbin McCombs är ett helt okänt namn för mig, men inte nu längre. Denne kille är från countrylegenden Hank Williams hemstad i Georgiana, Alabama. Hans stil är kanske inte riktigt som Hank Williams, men det är bra traditionell country. Han har skrivit alla 10 låtarna som är på CD:n, varav en av dem är en hyllningslåt till Hank som heter ”Hiram”. I den sjunger Robbin i samma stil som Hank brukade göra.
Han har dessutom med sig bara erfarna musiker, eller vad sägs om; Jimmy Capps på gitarr, trummis Gene Chrisman, Don Helms och Mike Johnson på steel, fiddlaren Hoot Hester och Sverigebekante Charlie McCoy på munspel, piano och bas.
Mina favoriter på denna bra CD är; ”Dungeons Of Darkness”, ”Hiram”, ”I Do”, ”I´m In The Country” där han påminner mycket om George Jones och ”There Ain´t No Future”.
Skivan kan vara svår att hitta i Sverige, men annars finns den på www.honkytonkin.com eller genom att kontakta skivbolaget på e-mail adressen pacmeat@webtv.net
En mycket bra traditionell country skiva som svenskar lär gilla!

Publicerad: 2003-01-03 



 Artist: Randy Kohrs
 Titel: A Crack In My Armour
 Skivbolag: Junction rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Namnet Randy Kohrs kanske inte alla direkt känner igen, men han är en mycket känd och ofta anlitad dobrospelare. Numera turnerar han som medlem i Dolly Partons bluegrassband Blue Niques. Han har också varit med på massvis av skivinspelningar med t.ex. Hank Thompson, Hank Williams III och David Ball. Denna skiva – som är hans debutskiva - är en modernare bluegrass (=newgrass) CD där han också tagit låtar från relativt kända countrylåtskrivare som Jim Lauderdale, Jamie O´hara, Mike Henderson och Frank Dycus, men har också skrivit några av de 10 låtarna själv. Jag gillar Randys mjuka röst och det vackra, harmoniska komp som finns på skivan. Mina favoriter på skivan är; ”Anyway”, ”Out Among The Stars”, ”Every Now & Then”, ”Reason For Everything” och ”I Would If I Could”.
En bra newgrass CD som många kommer att gilla.
Skivan kan skaffas via skivbolagets hemsida www.junctionrecords.com.

Publicerad: 2003-01-03 



 Artist: Various artists (t ex Tim McGraw, LeAnn Rimes, Jo Dee Messina, Wynonna Judd)
 Titel: Wings of A Dove
 Skivbolag: Curb Records D2 77973.
 Recensent: Ulf Sandberg

 Betyg:

Denna CD är en samlings-CD utgiven på ett litet privat bolag med ett antal namnkunniga och (för mig) okända countryartister som framför 16 st. sånger som jag trodde hade ett kristet budskap. Det visade sig att det kristna var en överdrift – ca hälften av sångerna handlar om annan kärlek än den kristna.

Sångerna av de mest namnkunniga countrysångarna, Tim McGraw, Sawyer Brown och LeAnn Rimes, låter precis som skvalet från Nashville – dvs tråkiga ballader med modernt countrykomp och utan en bärande melodi. En låt (av Mark Miller) är t o m mer rock än country.

Men det finns några riktiga pärlor. Den bästa är Live With Jesus, skriven av Paul Kennerley och sjungen av Wynonna (Judd). Det blir en fusion av country, blues och gospel som ger mig gåshud. Ursprungligen finns låten på skivan ”Wynonna” från 1993. En annan pärla är den vackra Pass Me Not Oh Gentle Saviour (skriven av Fanny Crosby) med Lyle Lovett. Det är en ganska genuin white gospel med stänk av black. Lyle sjunger till ackompanjemang av endast ett piano och en manlig kvartett. Mycket äkta och hörvärd.

Några fina sånger som låter äkta country framförs av Keith Perry (Over My Head), Jim Witter (On the Wings of A Dove), Shane McAnally (All Things Beautiful) och Ken Mellons (I’m Not Homeless).

Helhetsintrycket är mycket gott och den rekommenderas starkt. De nämnda pärlorna och äkta countrysångerna är nog motiv för att köpa skivan – de övriga inslagen kan man ju faktiskt välja bort.

Publicerad: 2003-01-03 



 Artist: Patty Loveless
 Titel: Bluegrass & White Snow
 Skivbolag: Epic
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Patty Loveless senaste CD är en julskiva som går i samma anda som hennes CD "Mountain Soul" som var bluegrass influerad. Och både mandolinen, dobron och banjon (de få gånger den är med) är mycket bra. Här bjuds man på 13 låtar, varav 1 instrumental. Det finns givetvis ett antal välkända alster som "Silent Night", "The First Noel", "Silver Bells" och "Away In A Manger". Men hon gör dem bra! Hon har också tagit med sig ett antal gäster som hon antingen sjunger duett med eller är med som bakgrundssångare. Några ex. på bakgrundssångare är Dolly Parton, Vince Gill, Ricky Skaggs, Emmylou Harris och Trisha Yearwood. Mina favoriter på denna riktigt bra julskiva är; "Little Drummer Boy" en helt underbar duett mellan Patty och Rebecca Lynn Howard, "Christmas Day At My House", Jon Randall duetten "Joy To The World", "Beautiful Star Of Bethlehem" som ger rysningar i kroppen, "Christmas Time´s A Comin´" och titellåten "Bluegrass, White Snow". Men även "Silent Night", "Santa Train" och "Silver Bells" är bra. Vill ni ha en bluegrassinfluerad jul så är detta det enda valet! En riktigt bra julplatta som verkligen ger julstämning! Finns bl.a. att köpa hos CMC-Country på www.cmc-country.com En utmärkt julklapp!

Publicerad: 2002-12-20 



 Artist: Bill Anderson
 Titel: No Place Like Home On Christmas
 Skivbolag: T W I
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Countrylegenden (och nyblivna pensionären) Bill Anderson har gett ut en helt ny julskiva. Han gjorde en julskiva under sin tid på Decca och många av dessa låtar är med här, fast i nya versioner. Han blandar fint äldre klassiska julsånger som "Silver Bells", "Blue Christmas" och "Away In A Manger" med egna låtar som fina "Christmas In Your Arms" som är skriven tillsammans med Steve Wariner och "My Christmas List Grows Shorter Every Year". Mina favoriter på denna 12 spår starka CD är; "Christmas Time´s A-Comin´", "Across The Miles At Christmas", titellåten "No Place Like Home On Christmas", "Santa Claus Is Coming To Town" och "Po´ Folks Christmas". Vill ni ha en mer traditionell julskiva som blandar klassiska jullåtar med egna så är Bills julskiva ett kanon köp! Skivan kan vara svår att hitta i skivaffären då den är på hans egna bolag, men gå i så fall in på Bills hemsida www.billanderson.com.
En mycket bra traditionell julskiva!

Publicerad: 2002-12-20 



 Artist: Jim Reeves
 Titel: 12 Songs For Christmas
 Skivbolag: RCA
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

En riktig klassiker! Jim Reeves julskiva från 1963 är en gammal odödligt klassiker som bör finnas i allas skivsamling! Jims fina, lugna röst passar perfekt till de gamla jullåtarna som "Blue Christmas", "Silent Night" och de andra tidlösa jullåtarna. Det är egentligen ingen dålig låt alls på denna skiva, men mina personliga favoriter är; "Señor Santa Claus", "Mary´s Little Child", "An Old Christmas Card", "Oh Come All Ye Faithful" och "C-H-R-I-S-T-M-A-S". Det går knappt att hitta en bättre julskiva som ger den stämning som man får av Jim Reeves! Denna skiva finns numera även på CD och kan därför lätt hittas i någon större skivaffär eller reas ut billigt i någon stormarknad. Men se till att skaffa den om ni inte har den.

Publicerad: 2002-12-20 



 Artist: George Strait
 Titel: Merry Christmas Strait To You
 Skivbolag: MCA
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är George Straits första julskiva från 1986, sedan dess har han släppt ytterligare en ("Merry Christmas Wherever You Are"). Denna har blandat de klassiska låtarna som "White Christmas", "Winter Wonderland" och "Away In A Manger" med nya låtar som "When It´s Christmas Time In Texas" och "Merry Christmas Strait To You". Mina favoriter på denna skiva är "What A Merry Christmas This Could Be" som är skriven av legendarerna Hank Cochran och Harlan Howard, "For Christ´s Sake It´s Christmas", "There´s A New Kid In Town" och "Frosty The Snowman".

En typisk tradionell George Strait skiva och en bra julplatta.

Publicerad: 2002-12-20 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk