Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 628 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Bobby Cage
 Titel: Coming Home To You
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bobby Cage är ett nytt namn för mig, trots att skivan släpptes år 2000. Han har gett ut skivan på sitt egna bolag och verkar ha skrivit alla de 13 låtarna på skivan själv. Jag gillar hans lite traditionella country med en gnutta modern country som gör att det känns personligt. Kompet är också bra där bl.a. producenten Larry Marrs spelar bas, akustisk gitarr, Charlie Vaughn på elgitarr, Jeff Surratt och Duane Marrs delar på sysslan att spela steel och Kimberly Bibb Marrs spelar fiddle. Mina favoriter på denna jämna skiva är; "Make It Right", "Together", "Have A Good Cry (Over Me)", "Electrify Me" "My Heart Belongs To You" och "You Make It Happen". Men skivan är väldigt jämn och det finns få dåliga spår. Gillar man t.ex. Marty Stuart så kommer man att gilla denna skiva. Den kan vara lite svår att få tag på, men försök via Dusty Records i Göteborg eller på Bobbys hemsida www.bobbycage.com

Publicerad: 2002-11-22 



 Artist: Special Consensus
 Titel: Route 10
 Skivbolag: Pinecastle rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är en nyare bluegrassgrupp med bl.a. underbarnet Josh Williams (vars solo-CD vi recenserat i ett nummer av vår tidning SCC-Nytt) är med på mandolin. De andra i gruppen är; Greg Cahill på banjo, Jamie Clifton (som jag fått för mig är släkting till bluegrasslegenden Bill Clifton) på gitarr och Tim Dishman på bas. Sjunger gör alla utom Greg. Detta är s.k. newgrass som Alison Krauss är mästaren på. Det är finstämd bluegrass som passar alla som gillar bluegrass och kanske även de som vanligtvis inte gillar musikstilen. Det är 12 låtar på skivan, varav två instrumentala. Mina favoriter på CD:n är; "Route 10, Box 782", "Bobby & Sarah", "The Old Man In The Park", "Say You´ll Stay In My Arms", Claire Lynchs underbara "Come Unto Me" och "If I Could Only Have Your Love". En mycket bra bluegrass skiva från Florida bolaget Pinecastle. Den bör gå att få tag på via CMC Country i Arbrå (www.cmc-country.com) annars finns den på skivbolagets hemsida www.pinecastle.com eller på gruppens hemsida www.specialc.com Det går knappt att hitta en bättre bluegrass skiva!

Publicerad: 2002-11-22 



 Artist: Baucom, Bibey & Blueridge
 Titel: Come Along With Me
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bakom namnet finns meriterade bluegrass musiker som mandolinspelaren Alan Bibey, banjoisten Terry Baucom och trion Blueridge. De kör bluegrass med gospeltexter, resultatet blir mycket bra. Röstmässigt påminner det mig mycket om Ricky Skaggs. En del låtar av skrivna av relativt kända artister som t.ex. Doyle Lawson och Buddy Starcher. Mina favoriter på skivan är; "Gonna Travel On", "My Lord´s Going To Set Me Free", "I´ll Write Your Name In The Sand", "He Broke The Chains" och "Prayer Bells Of Heaven". Gillar man Bill Monroe, the Louvin Brothers eller någon av de äldre bluegrass artisterna så är denna skiva något för er. Vill ni få tag på skivan och ingen direktimportör i Sverige kan hjälpa er så finns givetvis www.sugarhillrecords.com

Publicerad: 2002-10-22 



 Artist: Pat Roden
 Titel: Trouble Free
 Skivbolag: Universal Sound rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Pat Roden var i Sverige under sommaren med Universal Sound paketet som bl.a. uppträde på Lane Loge och Lida. Hennes show var en av de 2 bästa showerna i det paketet. Hon har nu släppt sin första CD:n för det bolaget. Hon har tidigare släppt skivor på mindre bolag och dom är också helt Ok. Som alltid när det gäller Universal Sound rec. så är det traditionell country. Det är också bra musiker på skivan, eller vad sägs om; Larry Franklin på fiddle och mandolin, Robby Turner på steel och dobro samt Danny Parks på gitarrer. Här på skivan gör hon några låtar som är skrivna av t.ex. Rebecca Lynn Howard, Billy Montana och Carl Jackson. Bland de bra låtarna märks; "Was It As Hard To Be Together", "Don´t Cross My Heart", "Some Kinda Woman", "Anyone But A Fool" och "Why Cry". Skivan bör gå at få tag i via CMC Country i Hälsingland, annars kan man få tag på den på bolagets hemsida www.universal-sound.com

Publicerad: 2002-10-05 



 Artist: Susie Hopman
 Titel: Susie Hopman
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Susie Hopman är en ny bekantskap för mig och denna skiva med henne kom ut år 2000. Detta är modern country, som inte är så dåligt. Jag kan jämföra Susie med Sherrie Austin, Mila Mason, Martina McBride och lite Holly Dunn. Hon har fått låtar från många meriterade låtskrivare på denna 11 spår starka CD som t.ex. Kim Richey, Hugh Prestwood, Mike Reid och Troy Seals. De låtar jag fastnat för är; "Baby I´m Only Lonely", "Trouble With Joe", "I Want One Like That", tuffa "Forgive & Forget" och "Standing Too Close To The Moon". Gillar ni enkel modern country så lär Susie Hopman vara något för er. Skivan tror jag att Susie fortfarande säljer på hennes hemsida www.susiehopman.com

Publicerad: 2002-10-05 



 Artist: Stella Parton
 Titel: Blue Heart
 Skivbolag: Raptor rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Stella Parton är -precis som sin välkända syster Dolly Parton- en veteran inom country musiken. Hon har varit med sedan 1970-talet, tyvärr tycker jag att hon ofta fått för dåligt material till sina skivor för att de skulle bli riktigt bra. Detta är hennes senaste skiva och kom ut 2001. Hon har skrivit alla 11 låtarna på skivan och så vitt jag vet så är det okända, men duktiga musiker som kompar Stella. Skivan varierar mellan lite fartfylld modern country med ballader.
Bland mina favoriter på denna skiva är: "When One Door Closes", "Smooth Talker", "My Pride", "Bound & Determined" och "Sleeping With The Enemy".
Detta tycker jag är en av Stellas bättre skivor, i alla fall av dem som jag hört. Skivan kan skaffas via Stellas hemsida www.stellaparton.com

Publicerad: 2002-10-05 



 Artist: Darlin´ & Rose
 Titel: Tomorrow Yesterday
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Duon Darlin´ & Rose är tillbaka med sin andra skiva. Deras första "Darlin´ & Rose" släpptes 2000. Jag gillar deras härliga varierande, dansvänliga country. Tyvärr är mitt exemplar utan konvolut så jag vet inget om låtskrivare eller musiker, men jag gissar på att duon själva skrivit ett par av de 12 låtarna på skivan. Bland de bästa låtarna på denna skiva märks: "Every Little Thing", svängiga "Don´t Make A Cowboy Cry In Texas", "Love Is The Answer", "The Story", "Buttercup" och "The Crawdad Song". Skivan lär vara svår att få tag på i Sverige, men på Darlin´ & Roses hemsida www.darlinandrose.com finns skivan och deras första till salu. Bra skiva, som många i Sverige lär gilla.

Publicerad: 2002-10-05 



 Artist: Jim Photoglo
 Titel: Fly Staright Home
 Skivbolag: Grifftone rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jim Photoglo är en etablerad låtskrivare som nu ger ut en skiva. På skivan har han givetvis skrivit alla de 10 låtarna på skivan, med hjälp från låtskrivare som Matraca Berg, Gary Burr, Sharon Vaughn och Bob DiPiero. Skivan är modern och innehåller mest långsamma ballader. Tyvärr är jag inte så glad åt en skiva med många långsamma ballader, så jag är egentligen fel person att skriva denna recension, men några vettiga spår finns allt De bästa låtarna i min smak är; "Cry To Me", "Silence Is King", "Back To You Again" och "Maybe In A Dream".
Jag hoppas att Jim till nästa CD plockar ihop lite mer varierat material och kanske lite mer fartfyllda låtar. En Ok skiva, som man kanske borde lyssna på innan ett köp.
Vill ni få tag på skivan så försök via Jims hemsida www.jimphotoglo.com

Publicerad: 2002-10-05 



 Artist: Tianna Lefebrve
 Titel: True Love
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Tiana är en ny artist från Kanada. Hennes stil är den "vanliga" 1990-tals countryn som påminner om t.ex. Michelle Wright, Sherrie Austin och även svenska Inger Nordström. Jag gillar Tianas röst. Hon bevisar en gång för alla att kanadensare kan också sjunga country! Hon har, för mig, helt okänd musiker med sig som t.ex. Robbie Steininger på gitarrer, Mike Sanyshyn på fiddle och Jonathan Yudkin på mandolin. Mina favoriter bland skivans 11 spår är; "Close The Door", "Up All Night", "Radio Up Windows Down", "Beginner´s Luck" och "Something To Cry About". En mycket bra modern country skiva, utan det hemska "Nashville-pop" skräpet! Skivan kan skaffas via Tiannas hemsida www.tiannaonline.com.

Publicerad: 2002-09-05 



 Artist: Joanne Reinholdt
 Titel: Twice As Much Woman
 Skivbolag: Pineapple recordings.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från Danmark kommer Joanne Reinholdt. Skivan är dock inspelad i Nashville med etablerade musiker som t.ex. gitarristen Greg Galbraith, Hank Singer på fiddle och mandolin samt Garry Morse och Russ Pahl som delar på steel att spela steel. Även en ur hennes band från Danmark är också med. Skivan innehåller 14 låtar, varav en remix av titellåten. Stilen är dansvänlig country blandat med en del långsammare låtar som jag tror många svenskar säkerligen lär gilla. Joanne eller någon bandmedlem har för övrigt skrivit alla utom 1 låt på skivan. Den låten kommer dock även den i 2 versioner, en på över 4 minuter och en på 34 sekunder! Mina favoriter på denna fartfyllda skiva är; "Don´t Say Your Sorry", livelåten "Travelling Band", "Finally I Believe In Love", "Twice As Much Woman" och "I Wanna Be Your Woman". Ok varierad skandinavisk country som svenska countryfans borde gilla. Skivan kanske kan finnas i välsorterade countryaffärer, annars kan ni kolla in Joannes hemsida på www.joanne-reinholdt.com

Publicerad: 2002-09-05 



 Artist: Narvel Felts
 Titel: Drift Away/ The Best Of Narvel Felts 1973-1979
 Skivbolag: Bear Family rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från tyska bolaget Bear Family kommer här en samling av Narvels Felts hits som han fick för bolagen Cinnamon, ABC/Dot och MCA. Skivan innehåller hela 28 låtar med 10 topp-20 hits och många andra bra låtar. Narvel, som blir 64 i november, turnerar fortfarande flitigt både i USA och Europa. Med skivan får man ett mycket informativt häfte med en kortare biografi om Narvel och hans personliga kommenterar till varje låt. Detta är typisk 1970-tals country som faktiskt fortfarande håller sig bra idag. Bland de bra låtarna finns t.ex. "Garden Of Eden", "Fraulein", "Drift Away", "Foggy Misty Morning", "Stirrin´ Up Feelin´s" och "(I Can) Wrap My Around The World". Men det finns fler härliga låtar på denna skiva. Skivan kom ut så tidigt som 1996, men kan fortfarande köpas av bl.a. Hans Häggström i Täby, CMC Country eller via Bear Familys hemsida www.bear-family.de En bra skiva för den som vill höra 70-tals country.

Publicerad: 2002-09-05 



 Artist: Lanny Priester
 Titel: Lanny Priester & Traditional Country Vol. 1
 Skivbolag: Unique records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna okända artist kommer ifrån soliga Florida. När Lanny inte jobbar som plåtslagare i Clearwater, så sjunger han. Det är traditionell country i stil med hur countryn var på 1960-talet med mycket steel. Tyvärr så är ljudet på skivan inte så bra, vilket är synd för annars skulle skivan garanterat vara värd 4 hattar! De flesta av de 12 låtarna på skivan är skrivna av en Bert Starr. De bästa låtarn på skivan är; "Take My Heart", "Victorian Country Home", "Tonight She Let Me Down Again" och "3 Doors". Men det finns fler bra låtar på skivan. Annars finns det ingen info om varken musiker eller producent, så det finns tyvärr inte mycket mer man kan berätta om skivan. Jag vill dock säga att steel killen på skivan är mycket duktig. Är ni intresserade av skivan kan ni kolla in Lannys hemsida på www.lannypriester.com

Publicerad: 2002-09-05 



 Artist: Railroad Earth
 Titel: Bird In A House
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från bluegrassbolaget i North Carolina kommer en ny okänd grupp, Railroad Earth. De har en mycket speciell bluegrass stil, som skulle kunna kallas "alternativ bluegrass". Bandet består av Todd Sheaffer på gitarr, John Skehan på mandolin och piano, Carey Harmon på trummor, Dave Von Dollen spelar bas, Tim Carbone på violin och Andy Goessling som bl.a. spelar gitarr, banjo, dobro, flöjt och ukulele. Sen sjunger Todd, Dave, Tim och Carey. Skivan innehåller 13 låtar, där bandet har skrivit alla utom 1 låt. De bästa låtarna är enligt mig; den 7 minuter (!) långa "Lika A Buddha", instrumentala "Pack A Day", "Came Up Smilin´" och "Drag Him Down". Lägg då till att de än så länge spelat in årets bästa låt, "Peace On Earth". En speciell skiva med ett speciellt band, som kräver lite lyssning för att förstå deras storhet. Mycket nära 4 hattar! Skivan kan skaffas från där ni köper era Sugar Hill skivor, t.ex. CMC Country eller Sugar Hills hemsida www.sugarhillrecords.com

Publicerad: 2002-09-05 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk