Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Jim Photoglo
 Titel: Fly Staright Home
 Skivbolag: Grifftone rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jim Photoglo är en etablerad låtskrivare som nu ger ut en skiva. På skivan har han givetvis skrivit alla de 10 låtarna på skivan, med hjälp från låtskrivare som Matraca Berg, Gary Burr, Sharon Vaughn och Bob DiPiero. Skivan är modern och innehåller mest långsamma ballader. Tyvärr är jag inte så glad åt en skiva med många långsamma ballader, så jag är egentligen fel person att skriva denna recension, men några vettiga spår finns allt De bästa låtarna i min smak är; "Cry To Me", "Silence Is King", "Back To You Again" och "Maybe In A Dream".
Jag hoppas att Jim till nästa CD plockar ihop lite mer varierat material och kanske lite mer fartfyllda låtar. En Ok skiva, som man kanske borde lyssna på innan ett köp.
Vill ni få tag på skivan så försök via Jims hemsida www.jimphotoglo.com

Publicerad: 2002-10-05 



 Artist: Tianna Lefebrve
 Titel: True Love
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Tiana är en ny artist från Kanada. Hennes stil är den "vanliga" 1990-tals countryn som påminner om t.ex. Michelle Wright, Sherrie Austin och även svenska Inger Nordström. Jag gillar Tianas röst. Hon bevisar en gång för alla att kanadensare kan också sjunga country! Hon har, för mig, helt okänd musiker med sig som t.ex. Robbie Steininger på gitarrer, Mike Sanyshyn på fiddle och Jonathan Yudkin på mandolin. Mina favoriter bland skivans 11 spår är; "Close The Door", "Up All Night", "Radio Up Windows Down", "Beginner´s Luck" och "Something To Cry About". En mycket bra modern country skiva, utan det hemska "Nashville-pop" skräpet! Skivan kan skaffas via Tiannas hemsida www.tiannaonline.com.

Publicerad: 2002-09-05 



 Artist: Joanne Reinholdt
 Titel: Twice As Much Woman
 Skivbolag: Pineapple recordings.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från Danmark kommer Joanne Reinholdt. Skivan är dock inspelad i Nashville med etablerade musiker som t.ex. gitarristen Greg Galbraith, Hank Singer på fiddle och mandolin samt Garry Morse och Russ Pahl som delar på steel att spela steel. Även en ur hennes band från Danmark är också med. Skivan innehåller 14 låtar, varav en remix av titellåten. Stilen är dansvänlig country blandat med en del långsammare låtar som jag tror många svenskar säkerligen lär gilla. Joanne eller någon bandmedlem har för övrigt skrivit alla utom 1 låt på skivan. Den låten kommer dock även den i 2 versioner, en på över 4 minuter och en på 34 sekunder! Mina favoriter på denna fartfyllda skiva är; "Don´t Say Your Sorry", livelåten "Travelling Band", "Finally I Believe In Love", "Twice As Much Woman" och "I Wanna Be Your Woman". Ok varierad skandinavisk country som svenska countryfans borde gilla. Skivan kanske kan finnas i välsorterade countryaffärer, annars kan ni kolla in Joannes hemsida på www.joanne-reinholdt.com

Publicerad: 2002-09-05 



 Artist: Narvel Felts
 Titel: Drift Away/ The Best Of Narvel Felts 1973-1979
 Skivbolag: Bear Family rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från tyska bolaget Bear Family kommer här en samling av Narvels Felts hits som han fick för bolagen Cinnamon, ABC/Dot och MCA. Skivan innehåller hela 28 låtar med 10 topp-20 hits och många andra bra låtar. Narvel, som blir 64 i november, turnerar fortfarande flitigt både i USA och Europa. Med skivan får man ett mycket informativt häfte med en kortare biografi om Narvel och hans personliga kommenterar till varje låt. Detta är typisk 1970-tals country som faktiskt fortfarande håller sig bra idag. Bland de bra låtarna finns t.ex. "Garden Of Eden", "Fraulein", "Drift Away", "Foggy Misty Morning", "Stirrin´ Up Feelin´s" och "(I Can) Wrap My Around The World". Men det finns fler härliga låtar på denna skiva. Skivan kom ut så tidigt som 1996, men kan fortfarande köpas av bl.a. Hans Häggström i Täby, CMC Country eller via Bear Familys hemsida www.bear-family.de En bra skiva för den som vill höra 70-tals country.

Publicerad: 2002-09-05 



 Artist: Lanny Priester
 Titel: Lanny Priester & Traditional Country Vol. 1
 Skivbolag: Unique records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna okända artist kommer ifrån soliga Florida. När Lanny inte jobbar som plåtslagare i Clearwater, så sjunger han. Det är traditionell country i stil med hur countryn var på 1960-talet med mycket steel. Tyvärr så är ljudet på skivan inte så bra, vilket är synd för annars skulle skivan garanterat vara värd 4 hattar! De flesta av de 12 låtarna på skivan är skrivna av en Bert Starr. De bästa låtarn på skivan är; "Take My Heart", "Victorian Country Home", "Tonight She Let Me Down Again" och "3 Doors". Men det finns fler bra låtar på skivan. Annars finns det ingen info om varken musiker eller producent, så det finns tyvärr inte mycket mer man kan berätta om skivan. Jag vill dock säga att steel killen på skivan är mycket duktig. Är ni intresserade av skivan kan ni kolla in Lannys hemsida på www.lannypriester.com

Publicerad: 2002-09-05 



 Artist: Railroad Earth
 Titel: Bird In A House
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från bluegrassbolaget i North Carolina kommer en ny okänd grupp, Railroad Earth. De har en mycket speciell bluegrass stil, som skulle kunna kallas "alternativ bluegrass". Bandet består av Todd Sheaffer på gitarr, John Skehan på mandolin och piano, Carey Harmon på trummor, Dave Von Dollen spelar bas, Tim Carbone på violin och Andy Goessling som bl.a. spelar gitarr, banjo, dobro, flöjt och ukulele. Sen sjunger Todd, Dave, Tim och Carey. Skivan innehåller 13 låtar, där bandet har skrivit alla utom 1 låt. De bästa låtarna är enligt mig; den 7 minuter (!) långa "Lika A Buddha", instrumentala "Pack A Day", "Came Up Smilin´" och "Drag Him Down". Lägg då till att de än så länge spelat in årets bästa låt, "Peace On Earth". En speciell skiva med ett speciellt band, som kräver lite lyssning för att förstå deras storhet. Mycket nära 4 hattar! Skivan kan skaffas från där ni köper era Sugar Hill skivor, t.ex. CMC Country eller Sugar Hills hemsida www.sugarhillrecords.com

Publicerad: 2002-09-05 



 Artist: Cornell Hurd Band
 Titel: Song Of South Austin
 Skivbolag: Behemoth rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Texasbandet Cornell Hurd Band är tillbaka med en ny skiva. Med i bandet finns bl.a. Sverigebekante Justin Trevino, Blackie White och givetvis Cornell Hurd själv. De blandar traditionell Texas country med lite swing på ett mycket lyckat sätt. De har dessutom många gäster med sig, som t.ex. Johnny Bush och Marti Brom. Skivan innehåller hela 23 (!) låtar, så köparen får mycket musik för pengarna. Mina favoriter på denna skiva är; "Don´t Pretend You´re Doing This For Me", Ernest Tubbs gamla "Pass The Booze", "Jealously Insane", "Shiny & New", "She Once Lived Here", "Because It´s You", "Maybe I Do" och Justin Tubbs gamla alster "Love Is No Excuse". Men det finns fler bra låtar på skivan. Gillar ni den riktiga Texas countryn är denna ett riktigt bra köp! Skivan kan nog skaffas via CMC Country i Arbrå, annars finns den på Cornells hemsida www.cornellhurdband.com.

Publicerad: 2002-09-05 



 Artist: Jim Hurst
 Titel: Second Son
 Skivbolag: Pinecastle rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jim Hurst är en känd bluegrass gitarrist som nu får chansen att spela in en skiva på bluegrassbolaget Pinecastle rec. Och jag medger att han har en mycket bra bluegrass röst. Med sig på skivan har han många välkända namn som t.ex. Stuart Duncan och Ron Stewart på fiddle, Missy Raines på bas, Alison Brown på banjo och nyligen avlidne dobrospelare Gene Wooten här på gitarr. Skivan innehåller 12 låtar, varav en instrumental. Med på skivan finns några covers, däribland Marty Robbins "Big Iron" som Jim gör i en fin bluegrass version, "Danny Boy" och Louvin Brothers underbara "Seven Year Blues". De bästa låtarna i mitt tycke är; "Lonesome Road Blues", "Wings Of An Eagle", "Sin´s Dark Valley" och -givetvis- "Seven Year Blues". En bra bluegrass skiva som även borde passa de som gillar country. Troligtvis kan ni få tag på denna skiva via de ställen ni köper era country och bluegrass skivor, annars finns den på bolagets hemsida www.pinecastle.com.

Publicerad: 2002-08-05 



 Artist: Jeannie Seely
 Titel: Been There…Sung That
 Skivbolag: Shadpoke rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jeannie Seely är en känd country artist och låtskrivare som varit medlem i Grand Ole Opry sedan 1967, där hon fortfarande uppträder flitigt. Hon var även nyligen i Schweiz och gjorde några spelningar där. Hon har haft hitlåtar som "Don´t Touch Me" och "Don´t You Ever Get Tired Of Hurting Me". Här har hon spelat in 12 låtar, många av dem är kända låtar som "How Great Thou Art", "Make The World Go Away" och "I Can´t Stop Loving You". Jeannie har dessutom fått med sig Willie Nelson och T Graham Brown som gästartister. Med i kompet finns bl.a. Sverigeaktuella fiddlaren Kenny Sears, Dug Grieves på gitarrer och Tony Paoletta på steel. De bästa låtarna på skivan är; Faron Youngs hit (som Jeannie faktiskt skrev) "Leavin´ And Sayin´ Goodbye", "Burning An Old Memory", "Candy Kisses", "Making Believe" där Terri Williams sjunger duet med Jeannie och Kitty Wells klassiker från 1952 "It Wasn´t God Who Made Honky Tonk Angels". En bra Jeannie Seely som hennes fans lär gilla. Skivan lär vara svår att få tag på, men Jeannie säljer den på sin hemsidan www.jeannieseely.com.

Publicerad: 2002-08-05 



 Artist: Harold Crosby
 Titel: The Traditional Train
 Skivbolag: Traveler rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Texasbon Harold Crosby har varit med i musik branschen länge. Denna skiva är troligen från början en LP som nu släppts på CD. Skivan innehåller 14 låtar och är som titeln antyder traditionell 1960-tals country som blandas med lite rock-a-billy. Harold gör en del cover låtar som t.ex. Johnny Cashs klassiker "Folsom Prison Blues" och "9 Pound Hammer" som Merle Travis skrev. De bästa låtarna på skivan är; "Who´s Leaving Who", Porter Wagoners hit "Old Slewfoot", "She Has Never Turned Me Down", "I´ll Win your Heart Back Tomorrow" och "Win A Few Lose A Few". Egentligen är skivan värd 4 hattar, men det som drar ner skivan är att ljudet är lite varierat och ibland riktigt dåligt. Då beror det också på att några låtar är live. Skivan kan köpas via CMC Country i Hälsingland eller via Harolds hemsida www.crosslink.net/~bigmack9/harold.htm.

Publicerad: 2002-08-05 



 Artist: Phil Halliday
 Titel: Fifty First State Of Mind
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kanadensaren Phil Halliday är nu tillbaka med en ny skiva efter den mycket bra skivan från 1998, "I Can´t Read Your Mind". På denna skiva har han skrivit 9 låtar av de 10 som är med på skivan. Den låt han inte skrivit själv är Rolling Stones låt "The Last Time", som är en av skivans bästa spår. Den bästa låtarna på skivan är; "Sweetheart Of A Psycho", "What She Says", "Where´s My Cinderella", balladen "´Til Somebody Breaks A Heart" och som jag tidigare nämnt "The Last Time".

Han har ett mycket bra komp som består av för mig helt okända musiker. Bland dem finns Steve Miller på steel och dobro, John Burak på trummor och Dan Howlett på fiddle och mandolin. Hans tidigare utgåva är mer traditionell country än denna som bitvis är lite rockig. Skivan kan vara svår att få tag i, men Phil har säkerligen något ex till salu på hans hemsida www.philhalliday.com.

Publicerad: 2002-08-05 



 Artist: Clifton Lewis
 Titel: One Lucky Man
 Skivbolag: KMA rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från Keith Bradford och hans bolag KMA kommer denna, för mig helt okända, artist från Florida. Clifton är en lite äldre herre som troligtvis inte gjort särskilt många skivor innan denna, som kom ut under 2001. Den innehåller 10 låtar, men ingen info om varken låtskrivare eller vilka musiker som spelar på skivan. Hans stil är lite typisk 1990-tals country med både snabba och långsamma låtar. De bästa låtarna på skivan är; "It Seemed Like The Right Thing To Do", "Better To Have Loved", "How Do You Do That To Me" och "Send The Angels Down". En helt Ok skiva för er som vill ha lite variation på musiken. Vill ni få tag på skivan kan ni pröva bolagets hemsida www.kmarecords.com.

Publicerad: 2002-08-05 



 Artist: Billy Don Burns
 Titel: Train Called Lonesome
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Billy Don Burns är en meriterad sångare och låtskrivare som varit i Nashville sedan 1970-talet. Numera bor han i Drasco, Arkansas. Han spelade under 1990-talet in en skiva tillsammans med låtskrivarlegenden Hank Cochran. Det finns för övrigt två låtar som de skrivit ihop på denna skiva. Annars har Billy skrivit alla 10 låtarna på skivan, vissa tillsammans med Karen Brooks. De bästa låtarna på skivan är; "The One Who Got Away", "Can I Come", "James Dean", "Sarah Green and Ruby Red" och "Fall On My Sword". Men det finns flera bra låtar på skivan än de som nämnts. Han har duktiga och för mig okända musiker med på skivan som t.ex. Jeff Williams på gitarrer och trummor, Don Wayne Reno på bas och banjo samt Deanie Richardson på fiddle. Skivan kan skaffas från Billys hemsida på www.billydonburns.com En riktigt bra singer-songwriter skiva som många lär gilla!

Publicerad: 2002-08-05 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk