Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Various
 Titel: Mother, Queen Of My Heart
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Här är en ny ihopplockad samling med den bästa bluegrassen som Sugar Hill givit ut med låtar som handlar om mammor. (Skivan kom ut till mors dag.) Artister på skivan är bl.a. Doc Watson, Kathy Kallick samt grupperna Seldom Scene och Lonesome Standard Time där bl.a. Larry Cordle ingår. Denna skiva har 14 låtar och alla låtar har tidigare blivit utgivna på olika skivor med artisterna. Det finns många bra låtar på denna, men de bästa är: "The Sweetest Gift" där Seldome Scene får sånghjälp av Emmylou Harris och Linda Ronstadt, John Prines vackra "Unwed Fathers" som här framförs av Tim och Mollie O´brien, "Shake Hands With Mother Again" av Laurel Canyon Ramblers där Herb Pedersen bl.a. är med i, "If I Had A Mother Like You" med Don Rigsby där bl.a. Carl Jackson, Jerry Douglas m.fl. är med och kompar. En annan bra låt är James McMurtys 6 och en halv minut (!) långa låt "Peter Pan". Skivan ligger mycket nära 4 hattar och ett tack till producent Steve Gardner som gjort denna skiva möjlig. Den kan vara svår att få tag i, men bolagets hemsida www.sugarhillrecords.com kan säkerligen hjälpa er om ni vall ha den.

Publicerad: 2002-07-05 



 Artist: Hillbilly Idol
 Titel: Hillbilly Idol
 Skivbolag: Slewfoot rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen Hillbilly Idol består av Paul Kovac på gitarr banjo och mandolin, Dave Huddleston på gitarrer och piano, Al Moss på steel, Bill Watson på bas och Scott Flowers på trummor. Alla utom Bill och Scott sjunger. De har sedan även Laurie Lewis med som gästartist. Skivan med dem kom ut under 2001 och är traditionell country som ibland övergår till typsik 1950-tals "hillbilly-country". 12 av låtarna är skrivna av någon bandmedlem, bland de covers som är med är t.ex. "Late In The Day" som är skriven av Tim O´brien och Louvin Brothers underbara "She Didn´t Even Know I Was Gone". De bästa låtarna på denna 15-spår starka skiva är: "Smack Dab In The Middle Of Love", "No Time Like The Past", instrumentala "Radio Flyer", "Between Here Heaven & Gone" och -givetvis- "She Didn´t Even Know I Was Gone". Kan ni inte få tag på skivan så prova med gruppens hemsida www.hillbillyidol.com.

Härlig varierad country som många country älskare kommer att gilla!

Publicerad: 2002-07-05 



 Artist: Mandy Mercier
 Titel: Wild Dreams Of The Shy Boys
 Skivbolag: Wild Cantinas rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från Austin, Texas kommer denna singer-songwriter som har countryrock drottningen Lucinda Williams som sin stora idol. Mandy har skrivit 8 av de 11 låtarna på skivan. Hon försöker efterlikna Williams både till sångsättet och till viss del även på låtmaterialet som också påmiiner lite om Mary Chapin Carpenter. Resultatet blir en helt Ok country-rock, singer-songwriter platta. Kompet är oftast enkelt med bara trummor, bas, keyboard och gitarrer. Ibland tillkommer också steel och tamburin.

Mina favoriter på skivan är: "Already Fallin´", "Anything Less", lugna "See It Now" och "Homeless". Skivan kan köpas av Mandy via hennes hemsida www.mandymercier.com.

Publicerad: 2002-07-05 



 Artist: Robert Allen
 Titel: Something To Remember Me By
 Skivbolag: RAS rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Robert Allen är en meriterad herre med nästan 40 år i musikbranschen. Bl.a. har han varit frontman åt countrylegendaren Stonewall Jackson. Denna skiva med honom är utgiven på hans egna bolag och han har själv skrivit alla de 12 låtarna själv. Han har en bra country röst som inte påminner särskilt mycket om någon viss artist. De bästa låtarna i mitt tycke är; "Till I Found You", "Sure Been Missing You", "Did You Ever Fall In Love" och "Bucket In The Sky" som handlar om en kväll då Stonewall ville ha kyckling kl. 2 mitt i natten! Detta är en mycket jämn skiva med få riktigt dåliga spår. Den kan köpas via Western Songs, CMC Country eller Robert själv på hans hemsida www.songwritershow.com.

Publicerad: 2002-07-05 



 Artist: Les Gilliam
 Titel: Railway To Heaven
 Skivbolag: Rockin´ S rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Les Gilliam är en äldre herre som kallas "The Oklahoma Ballader". Här har han spelat in 15 gospellåtar, många av de mer klassiska är gvetvis med som t.ex. "Amazing Grace", "How Great Thou Art" och "Precious Memories". Men även lite nyare som Vince Gills "Go Rest High On That Mountain". Les lyckas med något som inte många gör, att få ett riktigt countrykomp till gospellåtarna. Man hör både steel och gitarrer på låtarna. Jag kan jämföra med Rayburn Anthonys gospelskivor som går i samma stil som denna. Mina favoriter är; "Life´s Railway To Heaven", "Family Bible", "Amazing Grace", "I´ll Fly Away", Jimmie Davis "Someone To Care" och givetvis den vackra "Go Rest High On That Mountain". Om ni vill ha gospel med country så är detta precis vad ni behöver! Skivan kan köpas av Les via hans hemsida www.lesgilliam.com.

Publicerad: 2002-07-05 



 Artist: Bobby Mann
 Titel: It´s High Time
 Skivbolag: Real Mann rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bobby Mann är en ny bekantskap för mig. Denna skiva med honom kom redan 1998 och kan därför vara lite svår att få tag i nu. Men han ger verkligen sina lyssnare musik för pengarna, hela 16 låtar finns på skivan! Han gör en typisk 1990-tals country i stil med Clay Walkers första skivor eller Deryl Dodd. Röstmässigt tycker jag att han påminner lite om en blandning mellan Larry Stewart och Tracy Lawrence. Men Bobby har en bra blandning mellan de mer fartiga och långsamma låtarna.

De bästa låtarna på skivan är "Let Your Imagination Run Away (With Me)", "Second Hand", "The Honky Tonks Of Today", "Love On the Run", "Somebody Call The Fireman", "It´s A Good Thing" och "Hillbilly Hurricane".

En bra skiva för er som gillar artister som t.ex. George Strait, Mark Chesnutt eller John Anderson. Jag tror att Bobby har kvar några ex. av skivan på hans hemsida www.bobbymann.com

Publicerad: 2002-06-01 



 Artist: Jerry Douglas
 Titel: Lookout For Hope
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är dobrokungen Jerry Douglas senaste instrumentala skiva. Han är ofta med och spelar på bl.a. Alison Krauss skivor.

Jag får erkänna att jag nästintill aldrig lyssnar på instrumental musik. Men att höra Jerrys ibland helt otroliga dobro spel är lite avslappnande från alla vassa elgitarrer och dunkande trummor som man hör på de flesta nya skivor. Det är två låtar med sång som framförs av Maura O´connell vars egna skiva tidigare recenserats på hemsidan samt James Taylor. Han har även fått med många duktiga bluegrass musiker som Sam Bush på mandolin, Barry Bales på bas, Stuart Duncan på fiddle och Alison Krauss bror, Victor Krauss på bas.

Den bästa låten på skivan är O´connells låt "Footsteps Fall", men det finns en del härliga instrumentala låtar som "Little Martha", fartiga "Cave Bop", "The Wild Rumpus" och "In The Sweet By & By" som Jerry gör endast med sin egna gitarr.

Jag tycker att producenter, som är Jerry själv, borde haft med ytterligare ca. 2 sånglåtar till för att inte trötta ut lyssnarna som inte enbart gillar instrumentalt. Gillar ni instrumental musik så är detta en kanon skiva och kanske även för er som vill ha lite musik att kunna slappna av med efter jobbet.

Publicerad: 2002-06-01 



 Artist: Harley Cummins
 Titel: Out Of The Shadows
 Skivbolag: Universal Sound rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Harley Cummins är med i Universal Sound paketet som bl.a. kommer till Lane Loge och Lida festivalerna under sommaren. Detta är hans debutskiva för Universal. Precis som alla Universals skivor är det traditionell country. Harley gör två Marty Robbins låtar; "Don´t Worry" och "My Woman, My Woman, My Wife". Bra låtval för Harley låter bitvis som Marty. Det är många duktiga låtskrivare som bidrar, eller vad sägs om Max D. Barnes, Curt Ryle och Vern Gosdin. Dessutom de gamla vanliga Universal musikerna med bl.a. Danny Parks på gitarrer, Buddy Hyatt på piano och Randy Hardison på trummor. Randy avled tyvärr den 4 juni i år, efter att ha slagits ner av ett baseboll träd då han skulle hämta posten. De bästa låtarna på denna 11 spår starka skiva är: "Heavy Construction", "Don´t Worry", traditionella "Between A Rock & A Hard Place" och balladen "I´m Only Goin´ Crazy". En bra traditionell skiva som påminner om både Charlie Shearer, Paul Allan Coons och Lance Allens skivor för Universal Sound. Missa inte T. Jae Christian, Paul Allan Coons, Pat Roden och Harley nu när de kommer till Sverige!

Publicerad: 2002-06-01 



 Artist: John Prine
 Titel: In Spite Of Ourselves
 Skivbolag: Oh Boy records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

John Prines absolut bästa country skiva! Denna kom ut 1999 på hans egna skivbolag, Oh Boy rec. Den innehåller 16 låtar, varav 15 är duetter med kvinnliga artister och lika många är äldre låtar. Bland gästartisterna märks; Iris DeMent, Trisha Yearwood, Connie Smith och Emmylou Harris. John är mest känd som låtskrivare och hållit på sedan 1970-talet. Bland de bättre låtarna är: "In A Town This Size" med Dolores Keane, "In Spite Of Ourselves" med Iris DeMent, Lucinda Williams duetten som också är ett medley av "Wedding Bells" och "Let´s Turn Back The Years" samt "Back Street Affair" med Patty Loveless. Men jag tycker att det bara finns en låt som inte är så bra. Så detta är en av de bättre country skivor som kommit ut under de senaste åren och jag säger bara: KÖP. Den kan finnas hos CMC Country i Hälsingland www.cmc-country.com.

Publicerad: 2002-06-01 



 Artist: Moutain Heart
 Titel: The Journey
 Skivbolag: Doobie Shea rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Deras andra skiva "The Journey" är lite sämre, kanske för att den är en gospel skiva och det är lite för långsamt för min smak. Vill ni köpa någon av Mountain Hearts skivor så kan ni köpa dem genom CMC Country på www.cmc-country.com.

Publicerad: 2002-05-05 



 Artist: Moutain Heart
 Titel: Mountain Heart
 Skivbolag: Doobie Shea rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Moutain Heart är en ganska ny bluegrass grupp. Den består av Steve Gulley -gitarr, Barry Abernathy -banjo, Jason Moore -bas, Jimmy VanCleve -fiddle och Alan Perdue -mandolin. Deras bluegrass stil är ungefär som Dan Tyminski och de andra nyare bluegrass artisterna alltså att de flesta låtarna låter likt den andra (Alison Krauss country-bluegrass). De har också med sig sin gamla basist Johnny Dowdle på en låt på "The Journey" skivan, på deras första skiva, "Moutain Heart", spelar enbart Johnny bas. Båda skivorna innehåller 11 låtar var. De bästa låtarna på deras debut skiva är: "You Still Call Me Baby", "Cold Winds", "Taney County", "Katy Cline" och Vince Gill låten "Midnight Train". Vill ni köpa någon av Mountain Hearts skivor så kan ni köpa dem genom CMC Country på www.cmc-country.com.

Publicerad: 2002-05-05 



 Artist: Kylie Raye
 Titel: The Woman In The Moon
 Skivbolag: Troligtvis eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kylie Raye är en ny bekantskap för mig. Hon är en ny country artist som gör 90-tals country i stil med Kathy Mattea, och lite Lorrie Morgan. Skivan innehåller 12 låtar, varav 5 låtar som hon skrivit själv och de andra är skrivna av Bob Dellaposta. De låtar som jag fastnat för på denna skiva är: "I Won´t Be The One", "Hell To Pay The Piper", balladen "The Woman In The Moon", "A Good Thing" som har stor hit potential och "It´s Not What You Do". Det är en bra blandning mellan lugna och lite mer fartigare låtar. Skivan kan köpas via hennes hemsida www.kylieraye.com.

Publicerad: 2002-05-05 



 Artist: Hal Willis
 Titel: Coast To Coast
 Skivbolag: Pearl International rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Hal Willis är också en gammal kämpe som under 1960-talet spelade in skivor som Hal "The Lumberjack" Willis. Här är en skiva som spelades in 1997 och är cajun låtar. Han har också gjort en jul skiva som släpptes under 1999. Bland de 10 låtar på skivan har Hal och hans fru Ginger skrivit 7 låtar. Han har också fått med sig många duktiga rutinerade musiker som Tommy Allsup och Pete Wade på gitarrer, Buddy Spicher på fiddle och Buddy Harman på trummor. De bästa låtarna på skivan är: "Louisiana Belle", "Gamblers Guitar", "Big Bill Bunyan" och "Louisiana Anna". Gillar ni cajun musik så kan jag rekommendera att ni försöker få tag på skivan. Den kan köpas via Hals hemsida www.halwillis.com.

Publicerad: 2002-05-05 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk