Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Monty & The Pythons
 Titel: Real Thing
 Skivbolag: Python records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Monty & The Pythons är en grupp vars medlemmar är: Monty Holmes, Jeff Hale, Billy Hillman och Charlie Harrison.

Monty är en känd låtskrivare som bl.a. skrivit George Straits "When Did You Stop Loving Me?" och Lee Ann Womacks "Never Again Again". Han har även släppt en skiva för några år sen och några av de låtarna återfinns här.
Monty Holmes har varit med och skrivit 9 av de 11 låtarna på skivan.
De bästa låtarna i mitt tycke är: Chip Taylor låten "Real Thing", "Leave My Mama Out Of This", Lefty Frizzell låten "I Can´t Get Over You To Save My Life", tuffa "Hard Driving Country Kinda Guy" och "Love You Right Out Of This".

Vill ni få tag på denna traditionella skiva så kan ni försöka med att kolla in gruppens hemsida på www.montyandthepythons.com. En bra varierande traditionell country skiva!

Publicerad: 2002-02-10 



 Artist: Don & Annie Kidwell
 Titel: River Of Nightlife
 Skivbolag: Nippdog rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Det äkta paret Don & Annie Kidwell bor i Bakersfield, Kalifornien. Varifrån många kända country artister spelade in sina skivor under 1960-talet som t.ex. Buck Owens, Merle Haggard och Jean Shepard. Deras stil är inte lika bra som dessa föregångare, men jag tycker att deras stil kan beskrivas som traditionellt dansbands country. Don & Annie har på denna 13 spår starka CD skrivit 7 låtar och gjort versioner av låtar skrivna av bl.a. Jamie O´hara, Red Simpson och Tony Joe White.

De bästa låtarna i mitt tycke är: "Feelin´ Kinda Lonely Tonight", It´s Your Baby You Rock It", egna balladen "Hello Mr. Lonely", "Nashville" och fyrfyran "Drink My Hurt Away". Vill ni få tag på skivan kan ni försöka genom paret Kidwells hemsida www.donandanniekidwell.com. En varierande skiva med både snabbare låtar och ballader!

Publicerad: 2002-02-10 



 Artist: Frenchie Burke
 Titel: Frenchie Burke´s Dance Album
 Skivbolag: Startex rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är bolaget Startex andra skiva, deras första skiva var Dugg Collins (som man kunde läsa en recension på i senaste SCC-Nytt). Frenchie är en känd fiddlare som håller till i Texas. Han har gjort ett antal skivor tidigare som håller ganska hög klass. Denna skiva går i samma stil som Dugg Collins skiva, alltså traditionellt med massa steel och -självklart- fiddle. Skivan innehåller 12 cover låtar som t.ex. "Together Again", "Jambalaya" och "Release Me". Men han gör dem bra och de andra coverlåtarna är inte lika välkända. Bland de bästa spåren finns Ray Price låten "Pride", "The Arms Of A Fool", Doug Kershaws "Louisiana Man", "I´ll Just Have A Cup Of Coffee (Then I´ll Go)" och "Louisiana Fiddlin´ Man". Skivan är inspelad i Justin Trevinos skivstudio och Justin medverkar som bakgrundssångare på skivan. Bland musikerna hittas Startex ägare Jim Loessberg på trummor och steel samt Bobby Flores på fiddle och gitarr (Frenchie spelar också fiddle på skivan). Gillar ni traditionell Texascountry måste ni ha denna!

Denna skiva kan införskaffas via skivbolagets hemsida www.startexrecords.com eller via CMC Country i Hälsingland.

Publicerad: 2002-01-05 



 Artist: Maura O´connell
 Titel: Walls & Windows
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Maura O´connell är även hon en tidigare okänd artist för mig. Bolaget Sugar Hill brukar ge ut bra bluegrassplattor, men detta är inte bluegrass utan mer alternativ country. Skivan är producerad av Ray Kennedy, som även spelar gitarr på vissa spår. Maura har tagit in många covers på denna 12 spår starka CD. Bland låtskrivare märks Eric Clapton, Kim Richey, Van Morrison och John Prine. De bästa låtarna i mitt tycke är: "Every River", "Don´t Ask Why", Patty Griffin låten "Poor Man´s House", "Sleepy Eyed Boy" och "Crazy Love". Gillar ni John Prine, Kim Richey eller Allison Moorers "The Hardest Part" så kommer nog inte denna skiva att göra er besviken. En bra alternativ country skiva! Ni kan kolla in Mauras hemsida på www.mauraoconnell.com eller på skivbolagets hemsida www.sugarhillrecords.com om ni vill få tag på skivan.

Publicerad: 2002-01-05 



 Artist: Shawn Camp
 Titel: Lucky Silver Dollar
 Skivbolag: Skeeterbit rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Shawn Camp är en känd låtskrivare som släppte en skiva under början av 1990-talet på skivbolaget Reprise. Tyvärr sålde den inte tillräckligt bra och Shawn satsade på låtskrivandet istället för artistkarriären. Men nu är han tillbaka med en skiva på skivbolaget Skeeterbit. Han har skrivit alla av de 14 låtarna på skivan tillsammans med låtskrivare som Mark D. Sanders, Frank Dycus och John Scott Sherrill. Skivan är producerad av låtskrivaren Allen Reynolds och Sawyer Browns frontman Mark Miller. De bästa låtarna på skivan är: "Baby´s Gone Home To Mama", svängiga "Walkin´ The Line", "Tune Of The 20 Dollar Bill", lugna "Lost At Sea", "I Ain´t The Hero" och "Been There Done That". Detta är i samma stil som hans första skiva och visst är det ganska modernt, men trots allt mycket bra. En orsak till att skivan är bra beror på att den är så varierande med snabba och lugnare låtar. Samt att den är så jämna, det finns knappt en riktigt dålig låt på skivan! Ni kan också titta på Shawns hemsida för att få tag på skivan www.shawncamp.com

Publicerad: 2002-01-05 



 Artist: Roy Acuff
 Titel: RC Cola Shows Vol.1-4
 Skivbolag: RME rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är de första 4 volymer av totalt 10 som ska ges ut. Det är gamla radioprogram som "The King Of Country Music" Roy Acuff och hans band Smoky Mountain Boys gjorde under 1950-talet. Varje CD innehåller fyra st. radioprogram och varje CD är 1 timme lång och alla av dessa inspelningar är inte tidigare utgivna. Bolaget har också sett till att ljudet blivit digitalt remixat så det blir perfekt ljud. Givetvis så finns många av Roys gamla klassiska hits med som t.ex. "The Precious Jewel", "Stuck Up Blues" och "Wreck On The Highway". Skivorna kanske kan hittas hos vissa av era skivförsäljare, annars kan ni försöka genom skivbolagets hemsida: www.rmemusic.com.

Publicerad: 2002-01-05 



 Artist: Candace Asher
 Titel: Candace Asher
 Skivbolag: Crazy Wisdom Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Candace är en ny bekantskap för mig. Hon är en singer-songwriter som påminner ganska mycket om Nanci Griffith. Candace säkra röst påminner i vissa stunder om Iris DeMent. Hon har ett bra komp som ger en modern känsla av skivan, men det är ändå bra country.

Candace har skrivit alla av de 11 låtarna på skivan. De bästa låtarna i min smak är: "Every Time Your Heart Breaks", "Looking Forward", "One Tender Tear", "More Than Just A Vase" och "Slow Dancing". Denna skiva bör nog de flesta som gillar country kunna uppskatta! Vill ni få tag på skivan så kan ni försöka på Candace hemsida www.candaceasher.com

Publicerad: 2002-01-05 



 Artist: Jaime Kyle
 Titel: Untangled
 Skivbolag: Kentucky Girl rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jaime Kyle är en singer-songwriter artist som sjunger mest alternativ country, med lite pop känsla. Men denna blandning är faktiskt bra, och Jaimes röst och stil påminner ganska mycket om Mary Chapin Carpenter. Hon har skrivit alla av de 15 låtarna själv, med co-writers som t.ex. Gary Burr, Debroah Allen och Sherrie Austin. De bästa låtarna är: ”Sentimental”, ”Undone”, ”Long Winter”, ”Simplify”, ”Better Than This” och ”Revelation”.

Gillar ni artister som t.ex. Kim Richey eller Lucinda Williams, så lär ni inte bli besvikna över denna skiva! Skivan kan köpas via Jaimes hemsida www.jaimekyle.com.

Publicerad: 2001-12-06 



 Artist: Carl Wayne
 Titel: It Won´t Stop Loving You
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Carl Wayne är en ny lovande artist, vars skiva kom ut 1999. Han har väl inte någon speciell stil, utan påminner om de flesta country killar när de gör debut. För att nämna några namn så är hans stil lite som Bryan White eller Chris Cummings. Han har fått både bra musiker och bra låtskrivare till hjälp på denna skiva eller vad sägs om musiker som; Greg Galbraith på gitarr, Pat Severs på steel och Rob Hajacos på fiddle. Bland låtskrivare finns Gary Nicholson och Bob DiPiero (som vi skriver om i kommande SCC-Nytt) De bästa låtarna på skivan är: ”It Ain´t Her Leaving”, ”Love Never Hurt Nobody”, ”Oh No” och ”Always A Woman”. En helt Ok debut skiva och håll namnet Carl Wayne på minnet, för jag tror att han snart är på ett stort bolag. Ni kan också titta på Carls hemsida för senaste fakta om honom www.carlwayne.com.

Publicerad: 2001-12-06 



 Artist: Brother Oswald
 Titel: Carry Me Back
 Skivbolag: RME rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Brother Oswald (eller Pete Kirby som han egentligen heter) är en riktig legend inom country musiken. Han var med ”The King Of Country Music” Roy Acuffs band Smoky Mountain Boys mellan 1940-talet fram till Roys död på 1990-talet. Han fyller f.ö. snart 90 år. Denna skiva kom ut 1995, i samma veva som Oswald blev medlem i Grand Ole Opry. På skivan har han fått sånghjälp av många kända artister som t.ex. George Jones, Osborne Brothers, Mac Wiseman och numer avlidne Grandpa Jones. De bästa låtarna av de 10 på skivan är: ”No Not A Word”, ”Carry Me Back To The Mountains”, ”When My Blue Moon Turns To Gold Again” och “Precious Jewel” som George Jones gör en kanon version av. Oswalds röst är kanske inte den bästa, men det kan man inte begära av en 84 åring. Skivan kan vara svår att få tag i nu, men prova gärna genom skivbolagets hemsida: www.rmemusic.com.

Publicerad: 2001-12-06 



 Artist: Poker Alice
 Titel: One Step Closer To Paradise
 Skivbolag: Texas Twister Radio Rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är en skiva med en grupp från Schweiz. Dess medlemmar är: Monica-sång, Rene-trummor, Rudy & Daniel-gitarrer och Didi-bas. Detta är en mycket bra modern country platta, som jag tror går hem hos de flesta som gillar country. De bästa låtarna i mitt tycke är: ”The Rainbow”, ”Southbound”, ”Weird”, ”Wake Me Up” och ”Wish You Were Here”. Jag hoppas att någon festivalarrangör kommer att ta hit detta band till deras festival, jag tror verkligen att Poker Alice kommer att göra succé. Vill ni få tag på denna skiva så kan ni försöka på gruppens hemsida: www.pokeralice.net.

Publicerad: 2001-12-06 



 Artist: Lisa Dodd
 Titel: Never Heard Of Her
 Skivbolag: Eget Bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Titeln säger allt om vad jag tänkte när jag såg denna skiva. Skivan kom utan skivkonvolut, så jag vet inget om låtskirvare eller musiker som är med. Men jag vet att Lisa kan sjunga country! Hon påminner mig om en blandning mellan Holly Dunn och Jo Dee Messina med en liten nypa Janis Joplin. Alltså en blandning av 90´s country och lite rockigare spår. De bästa låtarna på skivan är: "Brand New Day", "The Star", "Goodbye Wheatland County", "That´s How Over It Is" och "It´s All Upphill". Denna skiva är inte så lätt att få tag på, men prova gärna genom att kolla in Lisas hemsida på www.lisadodd.com.

Publicerad: 2001-11-05 



 Artist: Highway 40
 Titel: The Only Way
 Skivbolag: Westrose 01501
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Highway 40 är ett countryband från Helsingborg. De har spelat ihop sedan tidigt 90-tal. Detta är deras första full-CD. Den har en bra blandning av välkända sånger och nytt och eget material. Skivan inleds med Delbert McClintons "Two More Bottle Of Wine" vilket gör att man blir mycket nyfiken på fortsättningen. Det blir Sharon Higgins-låten "Woman Of The World" som Loretta Lynn spelade in runt 1970.Därefter kommer ett par låtar med lite modernare touch för att sedan snabbt gå tillbaka till Johhny Rodriguez "Carmen" och Rodney Crowells "Till I Gain Control Again". Ann J. Mortons "I've Came Awful Close" och Whatever Way The Wind Blows" följer sedan. Bo Lennart Magnell har skrivit ett par riktigt bra countrylåtar "F Love" och "My O My". "Soon" drar ner tempot igen men avslutningen "Ces't La Vie" (You Never Can Tell) är en bra avrundning på en mycket bra svensk countryskiva. Jag ser fram mot nästa CD från Highway 40 och hoppas på att få se dem live på någonfestival nästa sommar. Till dess kommer jag att spela skivan ett antal gånger, jag lovar. Kontakta gruppen via http://highway40.just.nu så kan du nog få tag i skivan.

Publicerad: 2001-11-05 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk