Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 714 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: The Village Singers
 Titel: A Tribute To Governor Jimmie Davis
 Skivbolag: Pinecastle rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

The Village Singers är en grupp som består av Harold Goad (banjo och gitarr), Kathy Goad, Warren Goad (gitarr) och Shirley Vaughn Lichtenberg, alla av dem sjunger. Jimmie Davis (1899-2000) är en av country och gospelmusikens mest kända artister och låtskrivare. På skivan finns t.ex. klassiker som ”You Are My Sunshine”, ”Columbus Stockade Blues”, ”Suppertime” och ”Nobody´s Darling But Mine”. Skivan produceras dessutom av Sonny Osborne från bluegrass duon Osborne Brothers och brodern Bobby spelar mandolin på skivan. Skivan är väldigt bra och går i både bluegrass och country stil. Mina favoriter bland skivans 14 spår är; ”You Are My Sunshine”, ”Someone To Care”, ”Shackles & Chains”, “In The Pines”, “One More Valley” och “Nobody´s Darling But Mine”. Fast egentligen finns det knappt en enda dålig låt!
En mycket bra skiva som kan skaffas via www.villagesingers.com eller www.pinecastle.com.

Publicerad: 2003-05-01  Artist: Lawton Williams
 Titel: Mending Fences
 Skivbolag: TIMA
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Lawton Williams är en legend inom countrymusiken, främst som låtskrivare. Bland de hits som kommit från hans penna är t.ex. ”Fraulein” som blev en dunderhit för Bobby Helms 1957 och Hank Locklins hit ”Geisha Girl”. Här är hans första CD skiva, annars har han släppt massa singlar och några LP skivor tidigare. Bland de 12 spåren på skivan är mest ihopplock av hans singlar, men det verkar vara nya låtar också (bl.a. titellåten ”Mending Fences”). Alla låtar är skrivna av Lawton. Mina favoriter på denna bra traditionella country skiva är; ”Mending Fences”, ”Neon Nights”, ”Don´t Play Angel With Me”, ”Golden Cigarette Lighter”, ”The Last Trumpet” och ”Lord, Forgive”. Skivan kan ev. finnas hos Western Songs i Stockholm, annars kan ni köpa den via www.jimeaves.com.

Publicerad: 2003-04-01  Artist: Eric Hisaw
 Titel: Never Could Walk The Line
 Skivbolag: Dusty rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Eric Hisaw är en okänd Austinkille för mig. Denna skiva med honom är utgiven på det svenska skivbolaget Dusty records, som inriktat sig på alternativ-countryn eller singer-songwriters. Eric är inget undantag. Han har skrivit alla av skivans 12 spår och detta är en blandning av alternativmusiken och singer-songwriter. De låtar jag gillar är; ”Never Could Walk The Line”, ”Maybe The Devil”, ”I Don´t Want To Work”, “Garage Sale” och ”Dancin´ With The Prettiest Girl”.

En bra singer-songwriter skiva, jag längtar efter nästa skiva. Skivan kan skaffas via www.dustyrecords.se eller www.erichisaw.com

Publicerad: 2003-04-01  Artist: Tim Mensy
 Titel: Tim Mensy
 Skivbolag: PJM rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Tim Mensy är en relativt känd låtskrivare som släppt ett antal skivor tidigare. Nu är han på ett nytt bolag, PJM records och gör sin bolagsdebut med denna 16-låtars skiva. Han har skrivit alla låtar själv, med hjälp av t.ex. Shawn Camp, Roger Springer och Allen Shamblin. Dessutom har Tim med sig massvis av Nashvilles bästa musiker som Eddie Bayers på trummor, gitarristerna Biff Watson och Brent Mason och fiddlarna Aubrey Haynie och Larry Franklin. Hans stil är 1990-tals country som är bra blandat mellan snabba och långsamma låtar. De bästa låtarna enligt mig är; ”This Side Of The Door”, “Mama Knows”, ”I Just Wanted You To Know”, balladen ”I Don´t Want To Be That Strong”, ”River Of Sin” och ”Driftwood”.

Skivan säljs inte vad jag vet i Sverige, men den finns på www.timmensy.com

Publicerad: 2003-04-01  Artist: Barry & Holly Tashian
 Titel: At Home
 Skivbolag: Copper Creek rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Paret Barry och Holly Tashian är inga nykomlingar i musikbranschen. Barry var under 1960-talet med i en rock´n´roll grupp (Barry & The Remains) som var fick vara förband för inga mindre än The Beatles under deras USA turné 1966 (han har också skrivit en bok om denna turné med dem).
Senare har han också varit medlem i Emmylou Harris Hot Band i nio år. De har tillsammans släppt ett antal skivor på Rounder. Deras stil är en traditionell stämsångscountry i samma anda som t.ex. Louvin Brothers och the Everly Brothers. Men de är mer country än Louvins. Med på denna skiva finns t.ex. välkända låtar som ”We could”, ”Watermelon Time In Georgia” och ”More & More”. Det är otroligt att de kan få så bra komp, för det enda musikackompanjemang är två gitarrer och en bas! Men det är otroligt bra!

De bästa låtarna av skivans 12 spår är; ”There Goes My Love”, ”My Happiness”, ”These Little Things”, ”The Sound Of Your Name” och versionerna av “We Could” samt “More & More”.
En mycket bra skiva för er som gillar den traditionella countryn.

Publicerad: 2003-04-01  Artist: Rod Picott
 Titel: Stray Dogs
 Skivbolag: Welding Rod records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från Joelton, Tennessee kommer Rod Picott en kille vars debut-CD “Tiger Tom Dixon´s Blues” väckte stor uppmärksamhet i USA bland alla lovprisningar fanns respekterade countryhistorikern Bob K Oermann. Här är han nu tillbaka med en ny skiva, på hans egna bolag Welding Rod records. Jag gillar Rod, han med sin lite hesa röst är speciell. Jag skulle kalla honom ”countryns svar på Ulf Lundell” med bra texter och ett otroligt vackert komp som mestadels består av Rod och David Henry.

Rod har skrivit alla av skivans 12 låtar. Dessutom är Alison Krauss med som bakgrundsångerska på en låt. Mina favoriter på denna skiva är; ”Stray Dogs”, ”Not Going Down”, ”Find Your Way Home”, ”Angels & Acrobats”, ”Circus Girl” och ”I Coulda Been The King”.

Vill ni få tag på denna bra skiva så finns den på Rods hemsida www.rodpicott.com. En bra och annorlunda skiva.

Publicerad: 2003-04-01  Artist: Steve Ketchen & The Kensington Hillbillys
 Titel: Steve Ketchen & The Kensington Hillbillys
 Skivbolag: Three Feather Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Steve Ketchen är en ny bekantskap för mig och tyvärr ger inte skivans innerkonvolut någon mer information. Denna skiva med honom kom ut 2001 och innehåller 12 låtar, alla skrivna av Steve. Detta är riktigt honky tonk country för hela slanten. Bland de bra låtarna finns ”Emelina”, ”You´ve Been Mistaken”, ”Tall Tall Pines”, ”Party Frock” och ”Writing On The Wall”.
Skivan kan vara svår att hitta i Sverige, men försök via deras hemsida www.steveketchen.com
En bra honky tonk skiva!

Publicerad: 2003-04-01  Artist: Jason Ringenberg
 Titel: All Over Creation
 Skivbolag: Courageous Chicken rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jason Ringenberg, som jag tidigare recenserat en skiva med på vår hemsida, är sångaren från 1980-tals gruppen Jason & The Scorches. Gruppen var en av de (om inte den) första grupperna som började spela country-rock musik.

Här är hans senaste skiva, som kom 2002. Han har gästartister på alla 12 låtarna, t.ex. Steve Earle, Paul Burch, BR549, Todd Snider och Kristi Rose. Här finns massvis av bra låtar, alla utom 4 skrivna av Jason. Han blandar lite honky-tonk musik med alternativ eller rockig country på, enligt mig, ett helt underbart sätt. Mina absoluta favoriter på denna skiva är bl.a. ”Bible & A Gun” där Steve Earle medverkar, ”Erin´s Seed” med Lambchop, Todd Snider och Jasons låt ”James Dean´s Car”, ”Don´t Come
Home A Drinkin´” med BR549 och George Jones gamla ”I Dreamed My Baby Came Back” där Kristi Rose också sjunger.

En mycket bra skiva, som bör tilltala många olika genres, även vissa låtar lär gillas av de kräsna 1960-tals diggarna. Denna skiva kan nog hittas i vissa välsorterade skivaffärer, annars finns den på www.jasonringenberg.com.

Publicerad: 2003-03-01  Artist: Doyle Lawson & Quicksilver
 Titel: Just Over in Heaven
 Skivbolag: Sugar Hill, SUG-CD-3911. Inspelad 2000
 Recensent: Ulf Sandberg

 Betyg:

Jag var i Washington (DC) en fredagskväll i januari. Då kunde jag välja mellan att gå och lyssna på Seldom Scene i Alexandria eller Doyle Lawson & Quicksilver i Arlington. Dessa båda bluegrasstorheter uppträdde exakt samtidigt på två platser i Virginia vilka båda låg inom ”taxiavstånd” från mitt hotell i DC. Jag valde då Doyle Lawson eftersom jag hade varit ett flertal gånger tidigare på Seldom Scenes konserter i Alexandria (klubben Birchmere därstädes är ju deras ”hemmabana”).

Doyle Lawson & Quicksilver sjunger i huvudsak bluegrass med inriktning på southern gospel och konserten ägde rum i en kyrka, så miljön var den rätta. Konserten var förstås underbar men det är inte den jag skall recensera så jag vill bara nämna att dess höjdpunkt var när en av bandets medlemmar spelade piano och sjöng Vince Gills ”Go Rest High on the Mountain”. Det var inte direkt bluegrass men han sjöng den ännu bättre än Vince Gill själv och arrangemanget var toppenfint. Gruppen planerar att spela in denna sång på skiva i slutet på året så det är något fint att se fram emot.

Efter konserten köpte jag ett antal CD och den här är en av dem. Den innehåller uteslutande southern gospel (eller bluegrass gospel om man så vill) och med ett material som i huvudsak har skrivits av Doyle Lawson själv eller av medlemmar i hans band. Lawson, numera i pensionsåldern och med ett förflutet i Country Gentlemen under en tid då många av läsarna inte var födda, och hans unga band Quicksilver, är starkt inriktade på harmony singing och därvidlag är de f n bland de absolut bästa inom genren (många betraktar dem som allra bäst). Det är därför naturligt att skivans styrka är just harmonisången. Flera av sångerna framförs f ö a cappella. Eftersom materialet är i huvudsak deras eget och relativt nyskrivet finns det inga kända sånger. Trots detta är alla spår på skivan njutbara och jag bedömde 5 av de 14 spåren som riktiga ”höjdare”. Detta är verkligen ovanligt när det gäller tidigare oinspelat eget material.

Skivan rekommenderas varmt för alla som gillar bluegrass och alldeles speciellt för dem som gillar southern gospel och harmonisång.

Publicerad: 2003-03-01  Artist: Shawn Allen
 Titel: I´m Gonna Run
 Skivbolag: REL Entertainment
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jag har fått ett promo-ex av denna skiva med 8 spår. Jag antar/hoppas att den riktiga utgåvan har fler låtar, för Shawn är bra! Detta är Texaskillens debut-CD och stilen är traditionell country med både steel och fiddle. Hans röst påminner en liten aning om Gene Watson och George Strait.
Det finns nästan bara bra låtar av de 8 som detta ex har, men de som utmärker sig mest är; ”Your Side Of Town”, Stonewall Jacksons gamla hit ”Don´t Be Angry”, ”Any Other Woman” och fartiga ”Honey You´ll Love Me Soon”.

Hade det varit fler låtar i samma stil hade den garanterat fått en hatt till och vem vet kanske mer. Denna bra skiva kan skaffas via Shawn´s hemsida www.shawnallen.com.

Publicerad: 2003-03-01  Artist: Wildwood Valley Boys
 Titel: Back Country Road
 Skivbolag: Rebel rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från det anrika bluegrassbolaget Rebel records kommer här en ny (?) grupp med duktiga musiker. Medlemmarna i bandet är Tom Holt på gitarr, Wes Vanderpool på banjo, Davis Long på mandolin och basist Kevin Kehrberg. Alla utom Kevin sjunger och de får tillsammans fram en mycket fin stämsång. De har skrivit många av skivans låtar själva och blandat upp dem med klassiska låtar som Lefty Frizzells ”Mom & Dad´s Waltz” och ”Shackles & Chains” som Jimmie Davis skrivit. Detta är bra bluegrass i samma anda som de gamla bluegrassässen som Country Gentlemen, Doyle Lawson eller Bill Clifton.

De bästa låtarna bland skivans 12 spår är; ”Shackles & Chains”, John Prines ”Paradise”, ”Ruby The Beauty”, ”Black Dust Fever”, ”Heartbreakin´ Devil” och ”She Knew”.
Mycket bra traditionell bluegrass! Skivan kan skaffas på gruppens hemsida www.wildwoodvalleyboys.com eller www.rebelrecords.com.

Publicerad: 2003-03-01  Artist: Hayes Carll
 Titel: Flowers & Liquor
 Skivbolag: Compadre rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

En debutant vars skiva har fått många lovord och spås en gå en lysande framtid till mötes. Dessutom har han skrivit alla utom en av skivans 12 spår. Hans stil är mer modern country som, om han bara får ut skivan till mycket folk, kommer att sälja bra. Det finns ett antal bra låtar och röstmässigt påminner han lite om Dwight Yoakam fast med mörkare röst eller Kris Kristofferson. De låtar jag fastnat för är; ”Barroom Lament”, ”Live Free Or Die”, titelsången ”Flowers & Liquor”, ”It´s A Shame” och ”Lost & Lonely”.

En bra lite annorlunda modern country skiva. Skivan kan köpas på Hayes hemsida www.hayescarll.com.

Publicerad: 2003-03-01  Artist: Beaver Nelson
 Titel: Legends Of The Super Heroes
 Skivbolag: Freedom rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Beaver Nelson är en –för mig- ny Texaskille som släppt en uppmärksammad skiva. Detta är vad jag erfar hans andra skiva. Hans stil är s.k. alternativ-country, men det är bra för den genren. Beaver har lite hes röst, men hans sångsätt är bra. Han har skrivit alla av skivans 11 låtar och en del har riktigt bra texter! Bland mina favoriter på skivan märks; ”Clean It Up”, ”Government-Sanctioned Hayride”, ”Anything Easy Left”, den helt underbara ”Chameleon Brain”, ”Baloney Bay” och ”Some Day Just Like Today” där en kille vid namn J M Roe sjunger.
En bra lite rockig alternativ skiva med en kille jag hoppas höra mer av i framtiden. Skivan kan köpas via hans hemsida www.beavernelson.com

Publicerad: 2003-03-01 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk