Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 704 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Wildwood Valley Boys
 Titel: Back Country Road
 Skivbolag: Rebel rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från det anrika bluegrassbolaget Rebel records kommer här en ny (?) grupp med duktiga musiker. Medlemmarna i bandet är Tom Holt på gitarr, Wes Vanderpool på banjo, Davis Long på mandolin och basist Kevin Kehrberg. Alla utom Kevin sjunger och de får tillsammans fram en mycket fin stämsång. De har skrivit många av skivans låtar själva och blandat upp dem med klassiska låtar som Lefty Frizzells ”Mom & Dad´s Waltz” och ”Shackles & Chains” som Jimmie Davis skrivit. Detta är bra bluegrass i samma anda som de gamla bluegrassässen som Country Gentlemen, Doyle Lawson eller Bill Clifton.

De bästa låtarna bland skivans 12 spår är; ”Shackles & Chains”, John Prines ”Paradise”, ”Ruby The Beauty”, ”Black Dust Fever”, ”Heartbreakin´ Devil” och ”She Knew”.
Mycket bra traditionell bluegrass! Skivan kan skaffas på gruppens hemsida www.wildwoodvalleyboys.com eller www.rebelrecords.com.

Publicerad: 2003-03-01 



 Artist: Hayes Carll
 Titel: Flowers & Liquor
 Skivbolag: Compadre rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

En debutant vars skiva har fått många lovord och spås en gå en lysande framtid till mötes. Dessutom har han skrivit alla utom en av skivans 12 spår. Hans stil är mer modern country som, om han bara får ut skivan till mycket folk, kommer att sälja bra. Det finns ett antal bra låtar och röstmässigt påminner han lite om Dwight Yoakam fast med mörkare röst eller Kris Kristofferson. De låtar jag fastnat för är; ”Barroom Lament”, ”Live Free Or Die”, titelsången ”Flowers & Liquor”, ”It´s A Shame” och ”Lost & Lonely”.

En bra lite annorlunda modern country skiva. Skivan kan köpas på Hayes hemsida www.hayescarll.com.

Publicerad: 2003-03-01 



 Artist: Beaver Nelson
 Titel: Legends Of The Super Heroes
 Skivbolag: Freedom rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Beaver Nelson är en –för mig- ny Texaskille som släppt en uppmärksammad skiva. Detta är vad jag erfar hans andra skiva. Hans stil är s.k. alternativ-country, men det är bra för den genren. Beaver har lite hes röst, men hans sångsätt är bra. Han har skrivit alla av skivans 11 låtar och en del har riktigt bra texter! Bland mina favoriter på skivan märks; ”Clean It Up”, ”Government-Sanctioned Hayride”, ”Anything Easy Left”, den helt underbara ”Chameleon Brain”, ”Baloney Bay” och ”Some Day Just Like Today” där en kille vid namn J M Roe sjunger.
En bra lite rockig alternativ skiva med en kille jag hoppas höra mer av i framtiden. Skivan kan köpas via hans hemsida www.beavernelson.com

Publicerad: 2003-03-01 



 Artist: Various Artists
 Titel: This is Americana Vol. 1: A View From Sugar Hill records
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ännu en samlings-CD från Sugar Hill records, denna gång med ett axplock av deras singer-songwriter och bluegrass artister som gör s.k. Americana musik. Med andra ord klassisk amerikansk musik. Det finns ett par kända artister som t.ex. Rodney Crowell, Doc Watson och dobrokungen Jerry Douglas. Mina favoriter bland skivans 16 låtar är; ”I Won´t Go With You” av Scott Miller & Commonwealth, ”Poor Boy Working Blues” med Doyle Lawson, Robin & Linda Williams ”After The Fire Is Gone”, ”It´s All My Fault” med Baucom, Bibey & Blueridge samt Railroad Earths “Might River”.

Är ni intresserad av skivan kan ni få tag på den genom skivbolagets hemsida www.sugarhillrecords.com.

Publicerad: 2003-03-01 



 Artist: Ronnie Bowman
 Titel: Starting Over
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ronnie Bowman är ett nytt och välkänt namn inom bluegrassen. Han har släppt bra skivor sedan tidigare på Sugar Hill records. Han har en riktigt bra och mjuk bluegrass röst. Han har dessutom med sig många duktiga bluegrassmusiker som t.ex. Dan Tyminski på mandolin, dobrokungen Jerry Douglas, Ron Stewart på fiddle och banjo och basist Barry Bales. Detta är ny bluegrass, eller newgrass som det också kallas, när det är som bäst! Ronnie har producerat skivan själv tillsammans med välkände producenten Don Cook.

Bland de bästa låtarna märks; ”Selfish Ways”, ”Rise Above”, ”Stone Cold Blue” , ”I´ll Be Dogged”, ”What She Didn´t Say” och ”One Life”.

En utmärkt skiva för alla bluegrass fans och även de som vanligtvis inte lyssnar på bluegrass.

Publicerad: 2003-02-01 



 Artist: Lauren Braddock
 Titel: Lauren Braddock
 Skivbolag: Lost Dawg rec
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Lauren Braddock är dotter till låtskrivarlegenden Bobby Braddock som bl.a. skrivit ”D-I-V-O-R-C-E” till Tammy Wynette och George Jones odödliga ”He Stopped Loving Her Today”. När man har sådan traditionell country i blodet kan man tro att Lauren skulle göra en riktigt traditionell skiva, men inte. Istället är detta country-rock med bitvis riktigt rockiga toner. Men hon är ändå country. Med på skivan är också en 40 sekunders låt av ”D-I-V-O-R-C-E”. Hon har dessutom många gäster på skivan som bl.a. pappa Bobby, låtskrivarna Matraca Berg och Bill Lloyd samt artisterna Deborah Allen och Blake Shelton. Ett par låtar på denna skiva är som sagt väldigt rockiga, men jag gillar ju ibland lite rockigare toner av countryn. Och här finns ett antal bra låtar som Lauren skrivit själv (hon har skrivit alla 15 låtar förutom då ”D-I-V….”) som t.ex. underbara ”Plows In Our Field”, ”Don’t Turn Away”, ”Lost Dawg”, ”Someone I Don´t Know” och rockiga ”A Walk Down Sesame Street”. Men detta är som sagt inget för er som gillar traditionell 1960-tals country, men gillar t.ex. Steve Earle, Nanci Griffith eller Lucinda Williams kan denna skiva nog tilltala er. Jag hoppas att så många som möjligt upptäcker Lauren och hennes bra musik, jag längtar till nästa skiva! Skivan kan skaffas via Laurens hemsida www.laurenbraddock.com.

Publicerad: 2003-02-01 



 Artist: Red Steagall
 Titel: Wagon Tracks
 Skivbolag: Western Jubilee rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gamle veteranen Red Steagall är tillbaka med en ny westernskiva. Red som gjorde många bra skivor för Capitol och ABC-Dot under 1970-talet har under 1990-talet mest inriktat sig på att göra westernskivor istället. Fast jag hoppas han gör en ny riktig countryplatta snart också. Jag ska väl erkänna att jag inte är någon större vän av westernmusiken, så jag är antagligen fel person att recensera denna skiva. Men Red har ändå ett antal låtar som t.o.m. jag kan lyssna på. Några bra låtar på denna CD är; ”If I Never See Ireland Again”, ”The Yellowstone Valley”, ”My Nebraska Homestead” och ”My America”.
Av skivans 12 låtar har Red skrivit 10. Vill ni få tag på denna skiva kan bl.a. köpa den hos Western Songs i Stockholm, eller via skivbolagets hemsida www.westernjubilee.com
En helt Ok western skiva, som även de som inte alltid gillar western kan lyssna på.

Publicerad: 2003-02-01 



 Artist: Randy Sharp
 Titel: The Connection
 Skivbolag: With Any Luck productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Randy Sharp är en relativt känd låtskrivare, som tidigare också varit gift med artisten Karen Brooks. På denna skiva – som jag tror är hans första solo-CD – är alla de 12 låtarna skrivna av Randy och några sånger är från så tidigt som 1979 och 1980, men det finns mest låtar som är skrivna under 1990-talet. Denna skiva är dock släppt 2002. Jag har lite svårt för denna skiva, men bitvis är den riktigt bra, då han påminner lite om duon the O´kanes. Men det är lite för många lugna ballader för min smak. De låtar som tilltalar mig är; ”I Won´t Stand In Line”, ”Dreams Of San Joaquin”, ”Some Walls” och ”The Search Goes On”.
Skivan får godkänt, men tyvärr inte mer. Gillar ni lite stilsammare country då är detta en skiva för er. Skivan kan införskaffas genom Randys hemsida www.randysharp.ws .

Publicerad: 2003-02-01 



 Artist: David St Romain
 Titel: DSR
 Skivbolag: Intuit Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

David är en ny bekantskap för mig. Han spås en lysande framtid, men jag tror för att bli riktigt stor lär han behöva komma till ett riktigt stort bolag och få en hit innan den lysande framtiden blir av, men han har i alla fall kvalitéerna som behövs. Skivan är lite modernare, men inte för modern. Han har med sig både okända och meriterade musiker som Dan Dugmore på steel, fiddlaren Larry Franklin och gitarristen Pat Buchanan. Bland de bra låtarna på denna 10 spår starka CD märks; ”I Love You Period”, ”Only A Good Woman”, ”Hard Hard World” och David Lynn Jones låt ”Ain´t Love Strange”. Gillar ni en tuffare och modernare country så är David St Romain precis vad ni letar efter. Skivan kan skaffas via Davids hemsida www.davidstromain.com.

Publicerad: 2003-02-01 



 Artist: Anthony Rivera
 Titel: Wish You Were Loving Me
 Skivbolag: DreamPath productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna CD med Anthony kom ut 1999. Han har – som namnet antyder – en mexikansk bakgrund, vilket märks på musiken, samt att han sjunger lite på spanska. Det är inte många för mig kända musiker, den enda jag sett till tidigare är producenten Marty Rifkin som spelar gitarrer, trummor, steel och bas på ett par spår. Bland skivans 10 spår gillar jag mest; Jenny Lou Carsons gamla ”Jealous Heart”, ”Gringo Loco”, dansvänliga ”Dear One”, ”Wish You Were Loving Me Like That” och Steve Gilletttes ”What She Don´t Know”.

Skivan är nog svår att hitta i Sverige, så mitt förslag är att mejlar till Anthony direkt på anthonyr@nayzak.com

En bra mexikansk influerad country skiva.

Publicerad: 2003-01-03 



 Artist: Chris Sears
 Titel: Empty Spaces
 Skivbolag: Electric Cactus rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Chris Sears är en nykomling som nu fått chansen genom Texasartisten Bill Green som både producerar och spelar synthesizer och munspel på skivan. Andra mer kända Texas musiker är med som t.ex. Dickey Overby på steel och fiddlaren Bobby Flores som även spelar gitarrer också. Röstmässigt påminner Chris ibland om Merle Haggard. Chris har skrivit 7 av de 12 låtarna på skivan. Bland de andra låtarna finns t.ex. Harlan Howards gamla ”Pick Me Up On Your Way Down”, som han gör bra och Beatles låten ”I´ve Just Seen A Face”.

Mina favoriter på denna traditionell, men samtidigt ganska moderna skiva är; ”Heartache I Can´t Break”, ”Ramblin´ Man”, ”Another Man´s Havin´ The Fun” och ”Blackjack Whiskey”.

Skivan kan skaffas på Chris hemsida www.chrissears.com
En helt Ok Texascountry skiva.

Publicerad: 2003-01-03 



 Artist: Robbin McCombs
 Titel: Then & Now
 Skivbolag: Lo Mac rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Robbin McCombs är ett helt okänt namn för mig, men inte nu längre. Denne kille är från countrylegenden Hank Williams hemstad i Georgiana, Alabama. Hans stil är kanske inte riktigt som Hank Williams, men det är bra traditionell country. Han har skrivit alla 10 låtarna som är på CD:n, varav en av dem är en hyllningslåt till Hank som heter ”Hiram”. I den sjunger Robbin i samma stil som Hank brukade göra.
Han har dessutom med sig bara erfarna musiker, eller vad sägs om; Jimmy Capps på gitarr, trummis Gene Chrisman, Don Helms och Mike Johnson på steel, fiddlaren Hoot Hester och Sverigebekante Charlie McCoy på munspel, piano och bas.
Mina favoriter på denna bra CD är; ”Dungeons Of Darkness”, ”Hiram”, ”I Do”, ”I´m In The Country” där han påminner mycket om George Jones och ”There Ain´t No Future”.
Skivan kan vara svår att hitta i Sverige, men annars finns den på www.honkytonkin.com eller genom att kontakta skivbolaget på e-mail adressen pacmeat@webtv.net
En mycket bra traditionell country skiva som svenskar lär gilla!

Publicerad: 2003-01-03 



 Artist: Randy Kohrs
 Titel: A Crack In My Armour
 Skivbolag: Junction rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Namnet Randy Kohrs kanske inte alla direkt känner igen, men han är en mycket känd och ofta anlitad dobrospelare. Numera turnerar han som medlem i Dolly Partons bluegrassband Blue Niques. Han har också varit med på massvis av skivinspelningar med t.ex. Hank Thompson, Hank Williams III och David Ball. Denna skiva – som är hans debutskiva - är en modernare bluegrass (=newgrass) CD där han också tagit låtar från relativt kända countrylåtskrivare som Jim Lauderdale, Jamie O´hara, Mike Henderson och Frank Dycus, men har också skrivit några av de 10 låtarna själv. Jag gillar Randys mjuka röst och det vackra, harmoniska komp som finns på skivan. Mina favoriter på skivan är; ”Anyway”, ”Out Among The Stars”, ”Every Now & Then”, ”Reason For Everything” och ”I Would If I Could”.
En bra newgrass CD som många kommer att gilla.
Skivan kan skaffas via skivbolagets hemsida www.junctionrecords.com.

Publicerad: 2003-01-03 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk