Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 714 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Jim Reeves
 Titel: 12 Songs For Christmas
 Skivbolag: RCA
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

En riktig klassiker! Jim Reeves julskiva från 1963 är en gammal odödligt klassiker som bör finnas i allas skivsamling! Jims fina, lugna röst passar perfekt till de gamla jullåtarna som "Blue Christmas", "Silent Night" och de andra tidlösa jullåtarna. Det är egentligen ingen dålig låt alls på denna skiva, men mina personliga favoriter är; "Señor Santa Claus", "Mary´s Little Child", "An Old Christmas Card", "Oh Come All Ye Faithful" och "C-H-R-I-S-T-M-A-S". Det går knappt att hitta en bättre julskiva som ger den stämning som man får av Jim Reeves! Denna skiva finns numera även på CD och kan därför lätt hittas i någon större skivaffär eller reas ut billigt i någon stormarknad. Men se till att skaffa den om ni inte har den.

Publicerad: 2002-12-20  Artist: George Strait
 Titel: Merry Christmas Strait To You
 Skivbolag: MCA
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är George Straits första julskiva från 1986, sedan dess har han släppt ytterligare en ("Merry Christmas Wherever You Are"). Denna har blandat de klassiska låtarna som "White Christmas", "Winter Wonderland" och "Away In A Manger" med nya låtar som "When It´s Christmas Time In Texas" och "Merry Christmas Strait To You". Mina favoriter på denna skiva är "What A Merry Christmas This Could Be" som är skriven av legendarerna Hank Cochran och Harlan Howard, "For Christ´s Sake It´s Christmas", "There´s A New Kid In Town" och "Frosty The Snowman".

En typisk tradionell George Strait skiva och en bra julplatta.

Publicerad: 2002-12-20  Artist: Paul Overstreet
 Titel: Christmas, My Favorite Time Of The Year
 Skivbolag: Scarlet Moon rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Låtskrivaren Paul Overstreet är tillbaka, denna gång med en julskiva. Han har skrivit många kända stora hits som t.ex. "When You Say Nothing At All" som blev en världshit genom Ronan Keating samt "Love Can Build A Brigde" som The Judds fick en superhit med. Vi skrev en historik om honom i Scc-Nytt nr. 1/2000. Denna CD är på hans egna bolag, Scarlet Moon rec. Det är en bra julskiva, kanske lite för släppiga låtar för att få högsta betyg, men det är bra blandat mellan gamla standardlåtar som "Winter Wonderland" och "Silent Night" och nyare som "Christmas, My Favorite Time Of The Year" och "The Greatest Christmas". De gamla standardlåtarna passar verkligen Pauls fina röst. De bästa låtarna av de 11 på denna skiva är; "How Do I Wrap My Heart Up For Christmas" (som Paul skrivit tillsammans med Randy Travis), "White Christmas", "Rockin´ Around The Christmas Tree" och "Wise Men Still Seek Him". Detta är en julskiva som är countryinfluerad trots att det finns ett antal stillsamma jullåtar. Vill ni få tag på den kan ni antingen gå in på Pauls hemsida www.pauloverstreet.com eller köpa den genom CMC Country i Hälsingland.

Publicerad: 2002-12-20  Artist: The Tractors
 Titel: The Big Night
 Skivbolag: Audium
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen the Tractors är tillbaka med sin andra julskiva under sin karriär. Denna gång är de på Audium records. Gruppens frontfigur är Steve Ripley som sjunger och spelar gitarr, men han producerar även CD-skivan. De andra gruppmedlemmarna är James Van Beek på bas och Fats Kaplin på steel.
Skivan är precis som the Tractors alltid är, lite stökigt boogie-woogie stuk och riktigt med fart hela tiden. Gillar ni Tractors tidigare skivor så gillar ni nog denna också. Det är blandat mellan gamla klassiker och nyskrivna låtar, mest av det senare. Mina favoriter på denna lite annorlunda julskiva är; "Little Drummer Boy", "Run Run Rudolph", Willie Nelsons gamla "Pretty Paper", "Bells Are Ringing" och "Christmas Time´s A Comin´".
Skivan ska inte vara så svår att få tag på i tanke på att skivan är släppt på ett relativt stort bolag. Annars finns www.thetractors.com.
En helt ok, något annorlunda julskiva för er som vill få fart på julen.

Publicerad: 2002-12-20  Artist: Harold Crosby & E. A. Decker
 Titel: The Legend & The Lady
 Skivbolag: Traveler rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Här är den senaste skivan från vår Texasvän Harold Crosby. Denna gång är det han och E A Decker som delar på sångsysslan. Skivan som enbart är på 9 (!) spår består av singlar som troligen spelades in under 1950- och 1960-talen. Det är traditionell country, men tyvärr är ljudet ojämnt och bitvis riktigt dåligt. Synd, för om skivan hade haft ett par låtar till och bättre ljud skulle den få mycket bättre betyg. Skivan kan skaffas genom att skicka ett e-mail till Harold på cros_1@excite.com.

Publicerad: 2002-11-22  Artist: Kimmie Rhodes
 Titel: Love Me Like A Song
 Skivbolag: Sunbird rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kimmie Rhodes är ett välkänt namn i Texas och framförallt i Austinområdet. Hon har bl.a. sjungit duetter med legenderna Willie Nelson, Townes Van Zandt och Waylon Jennings. Detta är hennes senaste CD och här sjunger hon duetter med Willie, Emmylou Harris och Benmont Tench (medlem i Tom Pettys kompgrupp The Heartbreakers). Röst- och stilmässigt påminner Kimmie lite om Nanci Griffith. Givetvis har Kimmie skrivit alla 13 låtar som finns på skivan. Mina favoriter på denna lugna, stämningsfulla skiva är; Willie duetterna "We´ve Done This Before" och "Love Me Like A Song", "Witness To The Crime", "Love & Happiness For You" och "Send Me The Sun" där Emmylou och låtskrivaren Beth Nielsen Chapman också sjunger. Extra kul är skivkonvolutet som består av ett par oljemålningar som Kimmie själv gjort. Skivan kanske kan vara svår att få tag på i affären, men som tur är så finns ju Kimmies hemsida www.kimmierhodes.com

Publicerad: 2002-11-22  Artist: Caroline Aiken
 Titel: Unshaken
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Caroline Aiken är en helt okänd sångerska för mig, som nu släppt sin första (?) CD på ett eget bolag. Hon är en s.k. alternativ-country artist som har skrivit alla de 13 låtarna på skivan. Det är ett par instrumentala låtar på skivan, något jag tycker kunde ha hoppats över. Men det finns ett par riktigt bra låtar på skivan som t.ex. "Susan´s Eyes", "Ground Zero" och "Train Ride". Tyvärr är skivan lite för ojämn för att få toppbetyg. Men Caroline Aiken har verkligen en ljus framtid framför sig och jag ser med spänningen fram emot hennes kommande skiva. Vill ni köpa skivan går det bra på Carolines hemsida www.carolineaiken.com.

Publicerad: 2002-11-22  Artist: Jason Ringenberg
 Titel: A Pocketful Of Soul
 Skivbolag: Courageous Chicken rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jason Ringenberg är säkert ett okänt namn för många. Men han var sångaren i country-rock gruppen Jason & The Scorches, som var stora under 1980- och det tidiga 1990-talen. Han har även gjort ett antal soloskivor. Denna kom ut år 2000 på bolaget Courageous Chicken. Skivan har 12 spår, varav alla utom två är skrivna av Jason. Mina favoriter på skivan är; "I Never Knew You", Howard Crocketts gamla "Whispering Pines", "The Last Of The Neon Cowboys", "For Addie Rose", "Under Your Command" och "Merry Christmas My Darling". Men det är få låtar på denna CD som är riktigt dåliga! De som enbart gillar den traditionella 60-tals countryn kanske inte gillar denna, men för er som gillar modern country eller alternativcountry (i stil med t.ex. Jimmie Dale Gilmore) så är denna CD något för er. Har ni problem att få tag på den kan ni hitta den på Jasons hemsida www.jasonringenberg.com

Publicerad: 2002-11-22  Artist: Bobby Cage
 Titel: Coming Home To You
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bobby Cage är ett nytt namn för mig, trots att skivan släpptes år 2000. Han har gett ut skivan på sitt egna bolag och verkar ha skrivit alla de 13 låtarna på skivan själv. Jag gillar hans lite traditionella country med en gnutta modern country som gör att det känns personligt. Kompet är också bra där bl.a. producenten Larry Marrs spelar bas, akustisk gitarr, Charlie Vaughn på elgitarr, Jeff Surratt och Duane Marrs delar på sysslan att spela steel och Kimberly Bibb Marrs spelar fiddle. Mina favoriter på denna jämna skiva är; "Make It Right", "Together", "Have A Good Cry (Over Me)", "Electrify Me" "My Heart Belongs To You" och "You Make It Happen". Men skivan är väldigt jämn och det finns få dåliga spår. Gillar man t.ex. Marty Stuart så kommer man att gilla denna skiva. Den kan vara lite svår att få tag på, men försök via Dusty Records i Göteborg eller på Bobbys hemsida www.bobbycage.com

Publicerad: 2002-11-22  Artist: Special Consensus
 Titel: Route 10
 Skivbolag: Pinecastle rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är en nyare bluegrassgrupp med bl.a. underbarnet Josh Williams (vars solo-CD vi recenserat i ett nummer av vår tidning SCC-Nytt) är med på mandolin. De andra i gruppen är; Greg Cahill på banjo, Jamie Clifton (som jag fått för mig är släkting till bluegrasslegenden Bill Clifton) på gitarr och Tim Dishman på bas. Sjunger gör alla utom Greg. Detta är s.k. newgrass som Alison Krauss är mästaren på. Det är finstämd bluegrass som passar alla som gillar bluegrass och kanske även de som vanligtvis inte gillar musikstilen. Det är 12 låtar på skivan, varav två instrumentala. Mina favoriter på CD:n är; "Route 10, Box 782", "Bobby & Sarah", "The Old Man In The Park", "Say You´ll Stay In My Arms", Claire Lynchs underbara "Come Unto Me" och "If I Could Only Have Your Love". En mycket bra bluegrass skiva från Florida bolaget Pinecastle. Den bör gå att få tag på via CMC Country i Arbrå (www.cmc-country.com) annars finns den på skivbolagets hemsida www.pinecastle.com eller på gruppens hemsida www.specialc.com Det går knappt att hitta en bättre bluegrass skiva!

Publicerad: 2002-11-22  Artist: Baucom, Bibey & Blueridge
 Titel: Come Along With Me
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bakom namnet finns meriterade bluegrass musiker som mandolinspelaren Alan Bibey, banjoisten Terry Baucom och trion Blueridge. De kör bluegrass med gospeltexter, resultatet blir mycket bra. Röstmässigt påminner det mig mycket om Ricky Skaggs. En del låtar av skrivna av relativt kända artister som t.ex. Doyle Lawson och Buddy Starcher. Mina favoriter på skivan är; "Gonna Travel On", "My Lord´s Going To Set Me Free", "I´ll Write Your Name In The Sand", "He Broke The Chains" och "Prayer Bells Of Heaven". Gillar man Bill Monroe, the Louvin Brothers eller någon av de äldre bluegrass artisterna så är denna skiva något för er. Vill ni få tag på skivan och ingen direktimportör i Sverige kan hjälpa er så finns givetvis www.sugarhillrecords.com

Publicerad: 2002-10-22  Artist: Pat Roden
 Titel: Trouble Free
 Skivbolag: Universal Sound rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Pat Roden var i Sverige under sommaren med Universal Sound paketet som bl.a. uppträde på Lane Loge och Lida. Hennes show var en av de 2 bästa showerna i det paketet. Hon har nu släppt sin första CD:n för det bolaget. Hon har tidigare släppt skivor på mindre bolag och dom är också helt Ok. Som alltid när det gäller Universal Sound rec. så är det traditionell country. Det är också bra musiker på skivan, eller vad sägs om; Larry Franklin på fiddle och mandolin, Robby Turner på steel och dobro samt Danny Parks på gitarrer. Här på skivan gör hon några låtar som är skrivna av t.ex. Rebecca Lynn Howard, Billy Montana och Carl Jackson. Bland de bra låtarna märks; "Was It As Hard To Be Together", "Don´t Cross My Heart", "Some Kinda Woman", "Anyone But A Fool" och "Why Cry". Skivan bör gå at få tag i via CMC Country i Hälsingland, annars kan man få tag på den på bolagets hemsida www.universal-sound.com

Publicerad: 2002-10-05  Artist: Susie Hopman
 Titel: Susie Hopman
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Susie Hopman är en ny bekantskap för mig och denna skiva med henne kom ut år 2000. Detta är modern country, som inte är så dåligt. Jag kan jämföra Susie med Sherrie Austin, Mila Mason, Martina McBride och lite Holly Dunn. Hon har fått låtar från många meriterade låtskrivare på denna 11 spår starka CD som t.ex. Kim Richey, Hugh Prestwood, Mike Reid och Troy Seals. De låtar jag fastnat för är; "Baby I´m Only Lonely", "Trouble With Joe", "I Want One Like That", tuffa "Forgive & Forget" och "Standing Too Close To The Moon". Gillar ni enkel modern country så lär Susie Hopman vara något för er. Skivan tror jag att Susie fortfarande säljer på hennes hemsida www.susiehopman.com

Publicerad: 2002-10-05 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk