Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 640 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Tammy Fassaert
 Titel: Just Passin´ Through
 Skivbolag: Strictly Country rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna skiva med kanadensaren Tammy är från 1994. Tammy måste vara Kanadas svar på Alison Krauss. Hon är producerad av Scott Nygaard. Han är också med som gitarrist på skivan. Andra duktiga musiker som är med är: Barbara Lamb på fiddle, John Reischman på mandolin och Sally van Meter på dobro. Detta är s.k. "country-grass" musik i stil med Dale Ann Bradley, Dan Tyminski och Cox Family. Tammy har skrivit 4 av de 11 låtarna på skivan. De bästa låtarna är: "Everbody Cheats On You", "Wish Me Well", "Never See Your Face Again", "Winter´s Night", "You Never Said Goodbye", "When The Sun Comes Up" och "Carry You Along". I tanke på att skivan är ganska gammal så kan den vara svår att hitta, men försök med CMC Country i Hälsingland. Deras hemsida är: www.dansspecialisten.com En mycket bra skiva som förtjänar att vara i allas skivsamling!

Publicerad: 2001-09-06  Artist: Johnny Horton
 Titel: The Legend
 Skivbolag: Sony
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Johnny Horton är en country artist som kanske är lite bortglömd. Han föddes 1925 och dog 1960 i en bilolycka. Några av hans mer kända låtar är bl.a. "One Woman Man", The Battle Of New Orleans" och "North To Alaska". Givetvis så är dessa med på denna skiva som är en Greatest Hits skiva från 1987. Andra bra låtar på denna skiva är: "All For The Love Of A Girl", "When It´s Springtime In Alaska" och "I´m Ready If You´re Willing". Tyvärr så finns det bara 10 låtar på denna skiva, men det finns andra Greatest Hits skivor med Herr Horton som i så fall är bättre att köpa än denna. Det tyska skivbolaget Bear-Family har dessutom släppt 2 CD boxar med Johnny, där finns det mesta av vad han spelat in. Detta är klassisk country!

Publicerad: 2001-09-06  Artist: Ernie Ashworth
 Titel: The Early Years Collector´s Edition
 Skivbolag: Hill Topper Nusic Group
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ernie har varit medlem i Grand Ole Opry sen tidigt 1960-tal, då hans stora hit "Talk Back Trembling Lips" var nyutgiven. Den är för övrigt med på denna skiva. Ernie som passerat de 70, turnerar fortfarande flitigt och uppträder än på Grand Ole Opry. Här har han samlat ihop 30 låtar från början av sin karriär. Bl.a. så finns hans allra första skivinspelning för Dot rec. från 1955. Dessutom så finns det några singlar som släpptes på MGM resp. Decca rec. avslutningsvis så är det 12 låtar från hans första Hickory Lp. De bästa låtarna, i mitt tycke, är: "You Can´t Pick A Rose In December", "Too Many Times", "The DJ Cried", "The Nearest Thing To Heaven (Is You)", "Night Time Is Cry Time", "I Take The Chance", "Life Of The Party", "Crazy Me, Foolish You" och "That´s How Much I Care". Gillar ni den mer traditionella countryn eller 50-tals country så är detta något för er! Skivan har även många fina kort med Ernie genom åren. Denna skiva kan vara svår att få tag på, men prova på Ernies hemsida: www.ernieashworth.com.

Publicerad: 2001-09-06 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk