Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 714 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Kylie Raye
 Titel: The Woman In The Moon
 Skivbolag: Troligtvis eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kylie Raye är en ny bekantskap för mig. Hon är en ny country artist som gör 90-tals country i stil med Kathy Mattea, och lite Lorrie Morgan. Skivan innehåller 12 låtar, varav 5 låtar som hon skrivit själv och de andra är skrivna av Bob Dellaposta. De låtar som jag fastnat för på denna skiva är: "I Won´t Be The One", "Hell To Pay The Piper", balladen "The Woman In The Moon", "A Good Thing" som har stor hit potential och "It´s Not What You Do". Det är en bra blandning mellan lugna och lite mer fartigare låtar. Skivan kan köpas via hennes hemsida www.kylieraye.com.

Publicerad: 2002-05-05  Artist: Hal Willis
 Titel: Coast To Coast
 Skivbolag: Pearl International rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Hal Willis är också en gammal kämpe som under 1960-talet spelade in skivor som Hal "The Lumberjack" Willis. Här är en skiva som spelades in 1997 och är cajun låtar. Han har också gjort en jul skiva som släpptes under 1999. Bland de 10 låtar på skivan har Hal och hans fru Ginger skrivit 7 låtar. Han har också fått med sig många duktiga rutinerade musiker som Tommy Allsup och Pete Wade på gitarrer, Buddy Spicher på fiddle och Buddy Harman på trummor. De bästa låtarna på skivan är: "Louisiana Belle", "Gamblers Guitar", "Big Bill Bunyan" och "Louisiana Anna". Gillar ni cajun musik så kan jag rekommendera att ni försöker få tag på skivan. Den kan köpas via Hals hemsida www.halwillis.com.

Publicerad: 2002-05-05  Artist: Hot Rize
 Titel: So Long Of A Journey
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Troligtvis eget bolagHot Rize är en bluegrassgrupp som började under slutet av 1970-talet. Detta är en live skiva som nu under året släpptes på Sugar Hill. Gruppens än så länge live framträdande var 1998 och jag tror att denna CD är från nåt av deras sista framträdanden, orsaken till att de inte fortsätter att uppträda är att deras gitarrist Charles Sawtelle avled pga. sin leukemi. Gruppen bestod av: Charles Sawtelle -gitarr, Pete Wernick -banjo, Nick Forster -bas och Tim O´brien -mandolin och fiddle. Tim är också den som sjunger för det mesta. Jag är inte så glad åt live skivor för att applåderna vanligtvis brukar vara irriterande att höra i låtarna, men den skiva hörs applåderna i stort sett bara innan en låt börjar. De bästa låtarna, i mitt tycke på denna 19 låtar starka skiva är: "Blue Night", "Walkin´ The Dog", "Just Like You", "Walk The Way The Wind Blows", "Won´t You Come & Sing For Me" och "High On A Moutain". Det finns en del instrumentala som t.ex. Earl Scruggs klassiker "Foggy Moutain Breakdown" där de visar vilka otroligt musiker de är. Vill du ha en bra live bluegrass skiva så kan detta nog vara precis vad du letar efter! Den borde kunna gå att köpa där ni köper era country skivor annars finns alltid bolagets hemsida www.sugarhillrecords.com.

Publicerad: 2002-05-05  Artist: Don Walser
 Titel: Dare To Dream, The Best Of
 Skivbolag: Texas Music Group/Lonestar records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna CD är en "Best Of" skiva med Texaslegenden Don Walser. Han är kanske inte så känd utanför Texas, men han har hållit på sen 1960-talet. Här samlas då det bästa från hans 1990-tals skivor plus ett par tidigare outgivna låtar och några låtar som varit med på olika soundtrack. Totalt 20 låtar och mycket varierat. Allt från en cover på Tennessee Ernie Fords "Shotgun Boogie" till den traditionella "We Could" där han får sånghjälp av Crystal Gayle. Det är 4 egna skivor som han samlat ihop låtar och de är; "Rolling Stone From Texas", "Texas Top Hand", "Down At The Sky-Vue Drive-In" och "Here´s To Country Music". Den sistnämnda recenserade vi i SCC-Nytt nr. 2/2000. Många bra musiker har han haft med sig i studion eller vad sägs om Buddy Emmons och Jimmy Day på steel, Johnny Gimble på fiddle, Charlie McCoy på munspel och Pete Wade på gitarr. Lägg då till att de flesta låtarna är producerade av Asleep At The Wheels sångare Ray Benson. Bland de bästa låtarna på denna skiva är: "Cowpoke", "Whispering Pines", "We Could", "Arkansas" där han sjunger med Teddy Wilburn, "Big Ball´s In Cowtown" och "I Really Don´t Want To Know". Vill ni köpa denna skiva så går det att göra via Dons hemsida på www.donwalser.com Bra varierande country med allt från traditionellt till western swing!

Publicerad: 2002-05-05  Artist: Kim Novas
 Titel: Blue Skies Over Georgia
 Skivbolag: Universal Sound rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kim Novas heter den senaste artist som släppt en skiva för det traditionella bolaget Universal Sound records. Givetvis så är Kim också en bra traditionell artist. Skivan är producerad av T. Jae Christian (som f.ö. kommer till Sverige under sommaren). Bland musikerna så finns Larry Franklin och Hoot Hester på fiddle, Scotty Sanders på steel och Danny Parks på gitarrer. Bland de bästa låtarna av de 12 som finns på skivan är: "Blue Skies Over Georgia", "Mama´s Cedar Chest", "How Are You", balladen "When Does Getting Over You Get Over" och "Everybody´s Talkin´" Gillar ni de andra Universal artisterna som Charlie Shearer, Jolie Holliday eller Lance Allen så är Kim Novas ett måste! Skivan bör gå att köpa där ni vanligtvis köper era country skivor, annars kan ni köpa den genom bolagets hemsida www.universal-sound.com.

Publicerad: 2002-04-06  Artist: Michael Totaro
 Titel: Puzzle Of Love
 Skivbolag: Starpath Productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna skiva med Michael Totaro släpptes 1999 på hans egna bolag Starpath Productions. Hans CD har hela 14 låtar med låtskrivare som Jim Glaser och Dennis Knutson. Michael har också fått med sig duktiga musiker som Russ Pahl på steel, Kerry Marx och Steven Sheehan på gitarrer och Hubert Hester på fiddle. Bland de bästa låtarna på denna skiva är: "Hearing Voices", "Leave It Up To Love", "Diamonds & Gold" och "Just Passin´ Through". Nackdelen med denna skiva är att många låtar är på tok för släppiga, skulle de försvinna skulle skivan vara mycket bättre. En varierande skiva som man kanske borde lyssna på innan ett köp. Kan köpas via herr Totaros hemsida www.michaeltotaro.com.

Publicerad: 2002-04-06  Artist: Billy Yates
 Titel: If I Could Go Back
 Skivbolag: M.O.D. rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är låtskrivaren Billy Yates senaste skiva. Hans tidigare CD på Almo recenserade vi i SCC-Nytt nr. 1/99. Denna skiva är minst lika bra som den, om kanske inte en aning bättre. Bland Billys mer kända låtar George Jones låtarna "I Don´t Need Your Rockin´ Chair" och "Choices". Hans röst påminner lite om Ronnie Milsap. Detta är traditionell country och jag tycker hans stil är en blandning av John Anderson och Keith Whitley. De bästa låtarna på denna 10 spår starka skiva är: "Too Country & Proud Of It", "In The Light Of The Day", "I Think I Like It", balladen "You´ll Never See Me Crawl" och "As The Crow Flies". Gillar ni country i stil med George Strait så bör ni inte bli besvikna på Billy Yates. Ni kan försöka där ni köper era country skivor och om de inte har den så finns Billys hemsida www.billyyates.com

Publicerad: 2002-04-06  Artist: Ronnie Miller
 Titel: Ronnie Miller
 Skivbolag: R.A.M. rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ronnies skiva kom ut 1998 och är en ny bekantskap för mig. Han produceras av Rick Holt som också skrivit 9 av de 10 låtarna på skivan tillsammans med t.ex. Ronnie själv eller Freddy Weller. Hans stil påminner lite om t.ex. Ty Herndon och Wade Hayes, alltså lite fart och ganska traditionell country. De bästa låtarna på skivan är: "One Miracle At A Time", "Kickin´ Back", "So Many Memories", "Losin´ Faith" och "A House With A Fireplace". Jag tror att Ronnie fortfarande har kvar några ex. av denna skiva på hans hemsida www.ronniemiller.com.

Publicerad: 2002-04-06  Artist: Bobby Mountain
 Titel: Dixie Bound
 Skivbolag: BSW records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna CD från independent bolaget BSW records släpptes under 2001. Bobby är ingen ny artist, han var en gång med i ett countryband som bl.a. fått öppna framträdande åt såna legender som Mother Maybelle Carter, Faron Young och Ernest Tubb. Hans skiva "Dixie Bound" innehåller många lugna låtar som passar Bobbys röst bra. Alla av de 11 låtarna på skivan har skrivits av R. G. Gunter. De bästa låtarna på skivan är: "Old Leathers", "Freedom", "Dixie Died In Georgia" och "Blue Jean Soul". Bobby har många bra musiker med sig på CD´n som t.ex. Dwight Sanford på gitarrm trummor och steel. A ganska bra CD, som kan köpas via Bobbys hemsida www.bobbymountain.com.

Publicerad: 2002-04-06  Artist: Kathy Kallick Band
 Titel: Walkin´ In My Shoes
 Skivbolag: Live Oak records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kathy Kallick är en av de mer kända kvinnliga bluegrass artisterna under de senaste åren. Hon har spelat in ett par skivor på Sugar Hill tidigare, men här spelar hon in en skiva på det Kalifornien baserade bolaget Live Oak. I sitt band finns; Tom Bekeny på mandolin och fiddle, Avram Siegel på banjo och Amy Stenberg på bas. Sen spelar Kathy gitarr och sjunger. Det bör tilläggas att Kathy har en mycket bra sångröst. Bland de 13 låtarna på skivan så har Kathy skrivit 6 och de andra låtarna är skrivna av t.ex. Bill Monroe, Ned Miller och George Jones och plus 2 instrumentala låtar. De bästa låtarna i mitt tycke är: "I Won´t Do It Again", "Dark Moon", "Don´t Mind Me", "When I Wake Up To Sleep No More", "I´d Jump The Mississippi" och "Moods Of A Fool". Skivan kom ut 1998 och lär vara svår att få tag på, men jag tror att Kathy har några till försäljning på hennes hemsida www.kathykallick.com/.
En bra bluegrass skiva som varje bluegrass älskare bör ha i sin samling!

Publicerad: 2002-03-15  Artist: Blandade Artister
 Titel: From Hell To Breakfast (A Taste Of Sugar Hill´s Texas Singer-Songwriters)
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna skiva är en samlingsskiva från bolaget Sugar Hill. Bolaget är mest känd för sin bluegrass musik, men har under åren haft många duktiga Texas låtskrivare som spelat in skivor för dem. Nu sammanfattar bolaget det bästa av sitt material med kända singer-songwriters som t.ex. Guy Clark, Townes Van Zandt, Terry Allen och Rodney Crowell. Skivan släpptes nu under januari-02 och innehåller 15 låtar som tidigare varit utgivna på skivor med artisten. Bland de bästa låtarna är: "The Road Goes On Forever" av Robert Earl Keen, lite humoristiska "Old Blevins" som görs av Austin Lounge Lizards, "Ghosts Of Halleujah" av gruppen The Gourds, Guy Clarks "Sis Draper", "Jaws Of Life" med James McMurtry och båda Townes Van Zandt låtarna "For The Sake Of The Song" och "Snowin´ On Raton". Denna skiva är inget för er som gillar traditionell country. Skivan är mycket varierad med både rockigare låtar och ballader. Gillar ni låtskrivare i stil med Townes Van Zandt eller Guy Clark så lär denna skiva vara något för er, men den krävs att man lyssnar några gånger på den innan man verkligen fastnar för den. Men trots detta kan det vara bra att lyssna på skivan innan ni köper den. Skivan finns till salu på bolagets hemsida www.sugarhillrecords.com.
Mycket bra skiva!

Publicerad: 2002-03-15  Artist: Tony & Gary Williamson
 Titel: Let Us Cross Over The River
 Skivbolag: Doobie Shea rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är en gospelskiva från bluegrassbolaget Doobie Shea rec. Tony och Gary Williamson är bröder som vanligtvis sjunger bluegrass, men här är det bluegrass blandat med religiösa låtar. De påminner mycket om äldre broder-duos som t.ex. Louvin Brothers och Stanley Brothers. Skivan innehåller hela 17 låtar och bland dem finns många gamla klassiska låtar som t.ex. "Keep On The Sunny Side", "If We Never Meet Again" och "Gathering Flowers For The Master´s Bouquet". När det också finns duktiga musiker så kan inte denna skiva vara dålig. Musikerna är; Aubrey Haynie på fiddle, Rob Ickes på dobro, Craig Smith på banjo och Dale Perry på bas. Sen spelar Tony mandolin och Gary gitarr. Bland de bästa låtarna finns: "Let Us Cross Over The River", "What Would You Give In Exchange For Your Soul", "I Feel Like Travelling On", "When They Ring Those Golden Bells" och "Keep On The Sunny Side". Gillar ni den äldre bluegrassen i stil med Bill Monroe, Stanley Brothers, Jim & Jessie eller Louvin Brothers så måste ni ha denna skiva! Den finns till salu på bolagets hemsida på www.doobieshea.com.

Publicerad: 2002-03-15  Artist: Bryan Frasher
 Titel: Bryan Frasher
 Skivbolag: Little Edison records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bryan Frasher är en ny bekantskap för mig. Denna skiva med honom (som jag tror är hans debutskiva) kom ut år 2000. Han har skrivit alla av de 11 låtarna på skivan, några med andra låtskrivare som Tom Bukovac. Bryan är en bra modernare artist, som jag tycker påminner om Steve Wariner. De bästa låtarna i mitt tycke är: "Drive On", "Tailor Made", "Forever Told Me So", "I´m A Broken Heart" och "Closer To Heaven". Bryan är en artist som man gillar så fort som man hör honom med sin blandning av fartfyllda låtar och mer stillsamma. Gillar ni typisk 90-tals country som lär Bryan Frasher vara precis er stil! Vill få kontakt med Bryan så kan ni e-maila till honom på hans hemsida www.bryanfrasher.com.

Publicerad: 2002-03-15 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk