Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 725 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Deliverance
 Titel: A Good Womans Love
 Skivbolag: Del-CD 1 (Eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jag såg och hörde Deliverance för första gången på årets Grännafestival. Det var en upplevelse liksom också denna CD är. Thomas Haglund på fiddle och "Floda" Lomaeus på bas ingår i gruppen vilket borgar för hög musikalitet. Det roliga är att de inte "glänser" på något sätt eftersom de övriga killarna, Stefan Wadell, Lars Sundström och Magnus Sundström, också är otroligt duktiga på sina instrument. Dessutom sjunger de på ett sätt som gör att man är säker på att de är uppfödda i Virginia med bluegrass på tallriken till såväl frukost som kvällsmat. Det är en härlig känsla för musiken som präglar denna CD. Min favoritlåt på skivan är Doc Williams "Willie Roy", men det finns många bra spår att lyssna på. Jag är ju ingen bluegrassfantast men har ändå spelat skivan ett antal gånger och kommer att fortsätta spela den. Om Du funderat på att kanske köpa en bluegrassskiva så tycker jag att Du ska köpa den här. Jag tror inte att Du blir besviken, men det finns en risk att Du blir biten av denna musikstil. Jag har blivit det. Skivan kan köpas genom Stefan Wadell, Hedvägen 12, 79195 Falun e-mail: stefan.wadell@beta.telenordia.se.

Publicerad: 2001-11-05  Artist: Annie B
 Titel: Miles Of Texas
 Skivbolag: Annie B Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna skiva med Annie B (eller Ann Beutler som hon egentligen heter) är en Texas-swing skiva. Det märks även på musikerna som hon har med sig, som t.ex. Glen Duncan på fiddlem Buddy Emmons på steel och Curt Ryle på akustik gitarr. Det är några covers på skivan som t.ex. Spade Cooleys "You Can´t Break My Heart" och titellåten "Miles Of Texas". De bästa låtarna av de 10 som skivan innehåller är: "Maybe Not In Those Words", "If She´s Movin´ In I´m Movin´ Out", "Wild Wild Rose" och "The Blue-Jail Fly". Tyvärr så gillar jag inte Texas-swing så jag anser att dessa är de enda låtar på skivan så är godkända. Men gillar ni Swing skivor så kommer ni garanterat att gilla denna! Ni kan köpa den genom att antingen gå in på Annies hemsida www.anniebmusic.com eller genom CMC Countrys hemsida www.cmc-country.com.

Publicerad: 2001-11-05  Artist: Wildfire
 Titel: Uncontained
 Skivbolag: Pinecastle
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Det här är en ny bluegrass grupp för mig. Medlemmarna i den är: Robrt Hale, Phil Ledbetter, Curt Chapman och Darrell Webb. Alla av dem har varit med i J.D. Crowes gäng New South. Detta är en kul skiva där de gör många country låtar som t.ex. George Jones "Bartender Blues", Hank Williams "Moanin´ The Blues" och Delbert McClintons "Victim Of Life´s Circumstances", den sistnämnda är nog det bästa spåret på hela skivan! Andra bra låtar av de 12 som är på skivan är: "Don´t Let Me Stand In Your Way", Marty Stuarts "Maria (Love To See You Again)", "Fall On Your Knees", "Straight & Narrow" och Flatt & Scruggs låten "Don´t Let Your Deal Go Down". Detta är inte den "klassiska bluegrassen" som Bill Monroe och Stanley Brothers spelade, utan mer som Alison Krauss eller som "akustisk bluegrass". En bra skiva som borde gå hem hos de flesta, även de som inte gillar bluegrass.

Publicerad: 2001-11-05  Artist: Carl Jackson
 Titel: Songs Of The South
 Skivbolag: Sugar Hill Rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna skiva med låtskrivaren, producenten och musikern Carl Jackson är en återutgivning av 2 Lp skivor som släpptes under 1980-talet, det är 4 låtar från "song Of The South" och 12 låtar från "Banjo Man-Tribute To Earl Scruggs". Carl började spela banjo för Jim & Jesse när han var 14 år gammal. Artister som spelat in hans låtare är bl.a. Rhonda Vincent, Mark Chesnutt och Trisha Yearwood.

Det är många instrumentala spår på denna skiva, och jag är inte så alltför glad åt den typen av låtar. Fast denna är så vacker och enkel musik. Carl sjunger på några spår, men jag tycker han kunde sjungit på fler, för han har en bra röst. The bästa låtarna på skivan är: "The Lonesome River", "On My Mind", "Careless Love", Carter Familys klassiska "Keep On The Sunny Side", Delmore Brothers´ "Gonna Lay Down My Old Guitar" och "Jesse & Me".

Gillar du antingen bluegrass eler instrumentalt så måste du bara ha den! Mycket bra musik!

Publicerad: 2001-11-05  Artist: Heidi Hauge
 Titel: Country Time, Country Rose, Country Girl
 Skivbolag: Showtime Records 002, 005, 009
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

För några dagar sedan kom ett paket med 3 cd-skivor från min norske vän Thor Gilhus. Artisten, Heidi Hauge, är för mej en ny bekantskap och en mycket positiv sådan. Jag tror att jag har spelat dessa skivor varenda kväll sedan jag fick dem. Skivorna är mycket välproducerade och innehållet är en bra blandning av gamla kända låtar och nya. Till detta kommer ett komp som man sällan hör idag. Det är ett otroligt tungt komp som görs av ett antal norska musiker. Det är svårt att hitta några favoritlåtar på dessa skivor då alla är bra. Jag vill ändå nämna några som jag lyssnar lite extra på. "Mot Ingenting" av A.Berge, "Seven Spanish Angels", "Yellow Roses", "Crystal Chandeliers", "I Don't Want Tonight To Be Over", "I'm Gonna Be A Country Girl Again", "Alene Mot Mamma", "You Got Gold" och "A Song I Can Sing" hör till dessa.Heidi sjunger såväl på norska som engelska och hon har en mycket bra "countryröst". Jag ser fram emot nästa skiva med Heidi. Det är också en artist som jag gärna skulle se live i Lida eller Furuvik. Jag lyfter på hatten och grattar Heidi, hennes producent och musikerna till ett mycket gott arbete.

Publicerad: 2001-10-04  Artist: Bobby Earl Smith
 Titel: Rearview Mirror
 Skivbolag: Muleshoe Records 0001
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Detta är inte "pure country", det är inte bluegrass eller "texmexmusik". Det är ALLT i en snygg förpackning. Det är sällan jag hört en skiva som innehåller så mycket bra låtar. Titellåten "Rearview Mirror" och "Place In My Heart" är strikt country."Contrabanditos" och "Donde Esta La Cerveza" är Mexicoinfluerad stil med Flaco Jimenez på accordion. Jimmy Dale Gilmore medverkar i låten "Cold Wind". Ska jag beskriva Bobby Earl så finns det likheter med just Jimmy Dale.Han har spelat ihop med Kimmie Rhodes och stilen ligger inom Texascountryn (när den är som bäst).Bobby avslutar med en religiös låt och det är en värdig avslutning på ett utmärkt album där musikerna får visa sig på styva linan. Det här är en skiva som ingen ska sakna i sin samling,men den kan vara svår att hitta. Försök gärna på Bobby's hemsida www.bobbyearlsmith.com.

Publicerad: 2001-10-04  Artist: Larry Franklin
 Titel: Now & Then
 Skivbolag: Rascal Records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Larry är en av Nashvilles mest använda studiomusiker just nu. Han har spelat fiddle på tonvis av country artisters skivor, men först nu släppt en egen skiva. Den innehåller 12 låtar, varav 1 där han sjunger. Alltså så är detta en instrumental skiva, jag tycker att det är synd att Larry inte sjunger fler låtar för han har en bra röst! Personligen så är jag inte alltför glad åt instrumentala skivor. Men Larry lyckas med en bra mix på skivan med både swinglåtar och lite lugnare. De bästa låtarna i mitt tycke är: "Wilowen Hornpipe", swinglåten "That´s All", "8th Of January", "Patriot´s Dream" och River Dance influerade "Shamrock". Det är också med en låt som Larry spelade in 1962 under en fiddle tävling i Texas då han var 9 år gammal. Givetvis så spelar Larry fiddle, gitarrer och mandolin på skivan, men han har många etablerade musiker med sig som t.ex. Eddie Bayers på trummor, Glen Worf på bas och Paul Franklin (inte släkt) på steel. Ett varierande instrumental skiva som kan gå hem hos de flesta. Ni kan få tag på den genom Larrys hemsida som är: www.larry-franklin.com.

Publicerad: 2001-10-04  Artist: Tammy Fassaert
 Titel: Just Passin´ Through
 Skivbolag: Strictly Country rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna skiva med kanadensaren Tammy är från 1994. Tammy måste vara Kanadas svar på Alison Krauss. Hon är producerad av Scott Nygaard. Han är också med som gitarrist på skivan. Andra duktiga musiker som är med är: Barbara Lamb på fiddle, John Reischman på mandolin och Sally van Meter på dobro. Detta är s.k. "country-grass" musik i stil med Dale Ann Bradley, Dan Tyminski och Cox Family. Tammy har skrivit 4 av de 11 låtarna på skivan. De bästa låtarna är: "Everbody Cheats On You", "Wish Me Well", "Never See Your Face Again", "Winter´s Night", "You Never Said Goodbye", "When The Sun Comes Up" och "Carry You Along". I tanke på att skivan är ganska gammal så kan den vara svår att hitta, men försök med CMC Country i Hälsingland. Deras hemsida är: www.dansspecialisten.com En mycket bra skiva som förtjänar att vara i allas skivsamling!

Publicerad: 2001-09-06  Artist: Johnny Horton
 Titel: The Legend
 Skivbolag: Sony
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Johnny Horton är en country artist som kanske är lite bortglömd. Han föddes 1925 och dog 1960 i en bilolycka. Några av hans mer kända låtar är bl.a. "One Woman Man", The Battle Of New Orleans" och "North To Alaska". Givetvis så är dessa med på denna skiva som är en Greatest Hits skiva från 1987. Andra bra låtar på denna skiva är: "All For The Love Of A Girl", "When It´s Springtime In Alaska" och "I´m Ready If You´re Willing". Tyvärr så finns det bara 10 låtar på denna skiva, men det finns andra Greatest Hits skivor med Herr Horton som i så fall är bättre att köpa än denna. Det tyska skivbolaget Bear-Family har dessutom släppt 2 CD boxar med Johnny, där finns det mesta av vad han spelat in. Detta är klassisk country!

Publicerad: 2001-09-06  Artist: Ernie Ashworth
 Titel: The Early Years Collector´s Edition
 Skivbolag: Hill Topper Nusic Group
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ernie har varit medlem i Grand Ole Opry sen tidigt 1960-tal, då hans stora hit "Talk Back Trembling Lips" var nyutgiven. Den är för övrigt med på denna skiva. Ernie som passerat de 70, turnerar fortfarande flitigt och uppträder än på Grand Ole Opry. Här har han samlat ihop 30 låtar från början av sin karriär. Bl.a. så finns hans allra första skivinspelning för Dot rec. från 1955. Dessutom så finns det några singlar som släpptes på MGM resp. Decca rec. avslutningsvis så är det 12 låtar från hans första Hickory Lp. De bästa låtarna, i mitt tycke, är: "You Can´t Pick A Rose In December", "Too Many Times", "The DJ Cried", "The Nearest Thing To Heaven (Is You)", "Night Time Is Cry Time", "I Take The Chance", "Life Of The Party", "Crazy Me, Foolish You" och "That´s How Much I Care". Gillar ni den mer traditionella countryn eller 50-tals country så är detta något för er! Skivan har även många fina kort med Ernie genom åren. Denna skiva kan vara svår att få tag på, men prova på Ernies hemsida: www.ernieashworth.com.

Publicerad: 2001-09-06 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk