Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 733 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Bobby Earl Smith
 Titel: Rearview Mirror
 Skivbolag: Muleshoe Records 0001
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Detta är inte "pure country", det är inte bluegrass eller "texmexmusik". Det är ALLT i en snygg förpackning. Det är sällan jag hört en skiva som innehåller så mycket bra låtar. Titellåten "Rearview Mirror" och "Place In My Heart" är strikt country."Contrabanditos" och "Donde Esta La Cerveza" är Mexicoinfluerad stil med Flaco Jimenez på accordion. Jimmy Dale Gilmore medverkar i låten "Cold Wind". Ska jag beskriva Bobby Earl så finns det likheter med just Jimmy Dale.Han har spelat ihop med Kimmie Rhodes och stilen ligger inom Texascountryn (när den är som bäst).Bobby avslutar med en religiös låt och det är en värdig avslutning på ett utmärkt album där musikerna får visa sig på styva linan. Det här är en skiva som ingen ska sakna i sin samling,men den kan vara svår att hitta. Försök gärna på Bobby's hemsida www.bobbyearlsmith.com.

Publicerad: 2001-10-04  Artist: Larry Franklin
 Titel: Now & Then
 Skivbolag: Rascal Records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Larry är en av Nashvilles mest använda studiomusiker just nu. Han har spelat fiddle på tonvis av country artisters skivor, men först nu släppt en egen skiva. Den innehåller 12 låtar, varav 1 där han sjunger. Alltså så är detta en instrumental skiva, jag tycker att det är synd att Larry inte sjunger fler låtar för han har en bra röst! Personligen så är jag inte alltför glad åt instrumentala skivor. Men Larry lyckas med en bra mix på skivan med både swinglåtar och lite lugnare. De bästa låtarna i mitt tycke är: "Wilowen Hornpipe", swinglåten "That´s All", "8th Of January", "Patriot´s Dream" och River Dance influerade "Shamrock". Det är också med en låt som Larry spelade in 1962 under en fiddle tävling i Texas då han var 9 år gammal. Givetvis så spelar Larry fiddle, gitarrer och mandolin på skivan, men han har många etablerade musiker med sig som t.ex. Eddie Bayers på trummor, Glen Worf på bas och Paul Franklin (inte släkt) på steel. Ett varierande instrumental skiva som kan gå hem hos de flesta. Ni kan få tag på den genom Larrys hemsida som är: www.larry-franklin.com.

Publicerad: 2001-10-04  Artist: Tammy Fassaert
 Titel: Just Passin´ Through
 Skivbolag: Strictly Country rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Denna skiva med kanadensaren Tammy är från 1994. Tammy måste vara Kanadas svar på Alison Krauss. Hon är producerad av Scott Nygaard. Han är också med som gitarrist på skivan. Andra duktiga musiker som är med är: Barbara Lamb på fiddle, John Reischman på mandolin och Sally van Meter på dobro. Detta är s.k. "country-grass" musik i stil med Dale Ann Bradley, Dan Tyminski och Cox Family. Tammy har skrivit 4 av de 11 låtarna på skivan. De bästa låtarna är: "Everbody Cheats On You", "Wish Me Well", "Never See Your Face Again", "Winter´s Night", "You Never Said Goodbye", "When The Sun Comes Up" och "Carry You Along". I tanke på att skivan är ganska gammal så kan den vara svår att hitta, men försök med CMC Country i Hälsingland. Deras hemsida är: www.dansspecialisten.com En mycket bra skiva som förtjänar att vara i allas skivsamling!

Publicerad: 2001-09-06  Artist: Johnny Horton
 Titel: The Legend
 Skivbolag: Sony
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Johnny Horton är en country artist som kanske är lite bortglömd. Han föddes 1925 och dog 1960 i en bilolycka. Några av hans mer kända låtar är bl.a. "One Woman Man", The Battle Of New Orleans" och "North To Alaska". Givetvis så är dessa med på denna skiva som är en Greatest Hits skiva från 1987. Andra bra låtar på denna skiva är: "All For The Love Of A Girl", "When It´s Springtime In Alaska" och "I´m Ready If You´re Willing". Tyvärr så finns det bara 10 låtar på denna skiva, men det finns andra Greatest Hits skivor med Herr Horton som i så fall är bättre att köpa än denna. Det tyska skivbolaget Bear-Family har dessutom släppt 2 CD boxar med Johnny, där finns det mesta av vad han spelat in. Detta är klassisk country!

Publicerad: 2001-09-06  Artist: Ernie Ashworth
 Titel: The Early Years Collector´s Edition
 Skivbolag: Hill Topper Nusic Group
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ernie har varit medlem i Grand Ole Opry sen tidigt 1960-tal, då hans stora hit "Talk Back Trembling Lips" var nyutgiven. Den är för övrigt med på denna skiva. Ernie som passerat de 70, turnerar fortfarande flitigt och uppträder än på Grand Ole Opry. Här har han samlat ihop 30 låtar från början av sin karriär. Bl.a. så finns hans allra första skivinspelning för Dot rec. från 1955. Dessutom så finns det några singlar som släpptes på MGM resp. Decca rec. avslutningsvis så är det 12 låtar från hans första Hickory Lp. De bästa låtarna, i mitt tycke, är: "You Can´t Pick A Rose In December", "Too Many Times", "The DJ Cried", "The Nearest Thing To Heaven (Is You)", "Night Time Is Cry Time", "I Take The Chance", "Life Of The Party", "Crazy Me, Foolish You" och "That´s How Much I Care". Gillar ni den mer traditionella countryn eller 50-tals country så är detta något för er! Skivan har även många fina kort med Ernie genom åren. Denna skiva kan vara svår att få tag på, men prova på Ernies hemsida: www.ernieashworth.com.

Publicerad: 2001-09-06 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk