Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Tessy Lou & the Shotgun Stars
 Titel: Somewhere in Texas
 Skivbolag: Warehouse records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En för mig ökänd Texastjej med en CD inspelad 2014. Titeln får mig att tänka på Texasmusik, men det är det inte fråga om här. Jag vill klassa det som bluegrassinfluerad mainstreamcountry, där Tessy Lou har skrivit många av låtarna själv. Jag blev väldigt intresserad när jag spelade första spåret. Det är en härlig shuffle med titeln ”Fool’s moon” skriven av Sonny Throckmorton, skivans absoluta topp. Tessy Lou fortsätter med lite modernare tongångar i ”Nobody’s girl”. I ”My heart you’ll keep” ligger en mandolin fint i bakgrunden. Tessy Lou höjer tempot ordentligt i ”Scotty’s place”. Därefter kommer en bluegrassinfluerad ballad ”My heart keeps believing” en bra låt med mandolin i bakgrunden. Ytterligare ett par låtar i samma stil är ”She’s your angel” och ”Woman that I am”. Jag gillar också den lite snabbare ”walls of time” skriven av Bill Monroe/Peter Rowan. Jag föreslår en provlyssning före ett köp.

Publicerad: 2015-07-10 



 Artist: Darnell Miller
 Titel: Voice Activated vol.2
 Skivbolag: DME Global Records (eget bolag?)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Darnell Miller har tillhört skaran av mina favoriter bland manliga countryartister sedan många år tillbaka. Därför är det kul att det under de senaste tio åren har kommit fyra nya CD med honom. Darnell’s fantastiska röst och hans avslappnade, nästan nonchalanta, sätt att sjunga, utan att tappa känslan för texten, gör att jag bara njuter av honom. Här på sin senaste CD har han samlat fjorton mycket bra låtar, och det är bara ett par jag vill byta ut. Första spåret ”Hinges on the door” är en buggarvänlig låt i lite högre tempo. Den följs av en av CD’ns toppar den lugna balladen ”Floor above your ceiling”. Darnell fortsätter med Carl Belew’s fina ballad ”World’s best better half”. ”Sing me back home” har spelats in i ett antal olika versioner av olika artister, det här är en av de bästa efter Merle Haggards egna version, en topplåt. Så ökar Darnell tempot något i shufflen ”Show me the door”. En av skivans absoluta toppar är den lite snabbare ”Daddy, I’m walking in your footprints” vilken text, det är utan att jag ryser av texten och känslan som Darnell har. Ännu en fantastisk tolkning av en känd låt får vi i ”I know you’re married”. Ytterligare en topplåt är ”Crutches” som går i valstakt. Skivans absoluta topp tycker jag är den lite lugnare ”If swinging doors don’t get me” som skrivits av Cecil Null. Så blir det en lite snabbare låt i ”Cowgirl cute”. Skivan avslutas med ytterligare en topplåt i ”I believe in me (cause I believe in you)”. Det här är en CD som varje sann vän av contrymusik ska ha i sin samling. Skivan kan köpas från Darnell via www.darnellmillermusic.webs.com. Hälsa från oss

Publicerad: 2015-03-30 



 Artist: Claude Gray
 Titel: I Thought I Heard You Call My Name
 Skivbolag: Jasmine Records 3665
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jag vill skicka ett tack till det engelska bolaget Jasmine Records som släppt denna CD med en av de stora artisterna inom countryn. Det här är Claudes två första LP-skivor på Mercury som nu återutges tillsammans med en tidig single alltså hela 25 låtar. Claude har en mörk distinkt röst med samma mjuka sångstil som Jim Reeves. Det här är en fantastisk möjlighet för nya vänner av countrymusik att få lyssna artister från 60-talet, när countryn var som bäst. Det finns så många bra låtar på denna CD att jag bara kan nämna några av dem. Första spåret är ”I’ll just have a cup of coffee (then I’ll go)” som är en härligt gungande låt i lite högre tempo. Den följs av den lite lugnare ”I want to be alone”. Så bjuder Claude på Roger Millers fantastiska ballad ”A orld I can’tlive in”. Ett av skivans bästa spår är Hank Thompsons shuffle ”Blackboard of my heart”. Ytterligare en topplåt av Roger Miller är ”My ears should burn (when fools are talked about)”. Ännu en av mina favoriter på CD’n är ”You take the table (and I’ll take the chairs)” som handlar om vad som händer vid en skilsmässa. Jag kan inte hoppa över James O’Gwynns ”Talk to me lonesome heart” eller Johnny Bonds ”Your old love letters”. Titellåten hade Porter Wagoner en storsäljare med på 60-talet och Claude gör den full rättvisa. Ytterligare en topplåt är balladen ”I really don’t want to know” som går i stilla valstakt. Som näst sista spår får vi höra Claudes egna fina sacred song ”Family bible”. En bra avslutning på en mycket bra CD är ”Crying in the night”. Detta är en CD som ska finnas hos varje sann vän av countrymusik. Det blir inte så mycket bättre än så här. www.jasmine-records.co.uk

Publicerad: 2015-03-30 



 Artist: Jack Grelle
 Titel: Steering Me Away
 Skivbolag: Big Muddy Records 024
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

För några veckor sedan damp det ner en CD med en helt ökänd kille, Jack Grelle. Och det var en riktigt trevlig bekantskap. Jack har skrivit alla tio låtarna på CD’n och även producerat den vilket tyder på att han är företagsam. Han kompas av för mig helt okända musiker men det gör ett mycket bra intryck. Första spåret på CD’n är en mycket bra uptempo-låt med titeln ”Four doors”. Jack fortsätter med en lite lugnare låt i ”Santa Fe” en av topparna på skivan. Så ökar han tempot i ”(She thinks I’m) Cheatin’”. En mycket fin ballad är ”3314 Wyoming” ett av skivans bästa spår. Ytterligare en bra låt är den gungande ”Dallas in the afternoon”. Jack bjuder på ytterligare en lugn ballad i ”Lazy Love” som går i stilla valstakt. Det här är en omväxlande skiva med snabba låtar och ballader och den är klart godkänd. www.jackgrelle.com

Publicerad: 2015-03-30 



 Artist: Anne Christenson
 Titel: Anne Christenson & Nashville Friends
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Anne Christenson är en av medlemmarna i Stockholmsbandet Hillfillies som är ett av de bätrre bluegrassbanden i landet. Här är Anne på egen hand med en CD som är inspelad i Nashville. Anne har skrivit sju av skivans tio låtar. Cd’n är producerad av Barbara Lamb. Första spåret ”I just know” är en lite snabbare bluegrasslåt med fint banjo och steelspel som backar upp Anne. Anne fortsätter med en lugn ballad ”Now what do we do” i lite jazz-blues-stil. Så återänder Anne till bluegrass i ”How could we do this to us”. Efter denna bjuds vi på en mycket fin tolkning av “You’re running wild”, från Louvin Brothers repertoar, och här sjunger Anne duett med Mike Farris, en av skivans toppar. Jag har också fastnat för ”Happy in waiting” som är en ballad i stilla valstakt med fågelkvitter i inledningen. Ännu en topplåt är Gram Parsons ”Hot Burrito #1” och här sjunger Anne duett med Doug Seegers. CD’n avslutas med en bluesinfluerad ballad ”Sleepless”. Det här är en CD för i första hand bluegrassvänner men passar också bra för att koppla av med i favoritstolen. www.annebluegrass.com

Publicerad: 2015-03-30 



 Artist: Teea Goans
 Titel: Memories To Burn
 Skivbolag: Crosswind Records Teea 3
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här Teea’s tredje CD. När jag har recenserat de tidigare har jag varje gång hoppats på att nästa skiva blir bättre. Tyvärr har det inte blivit så. Jag såg en intervju med Teea där hon berättar att hon bland annat är influerad av olika jazzsångerskor och det lyser igenom på hennes skivor. Teea har en bra röst som passar för country, men tyvärr är inte låtvalet bra enligt min mening. Jag skrev i förra recensionen att Teea borde fundera på att byta producent och det tror jag att Teea skulle må bra av. Nu är inte allt dåligt utan det finns några riktigt bra spår men det är inte tillräckligt för att få godkänt betyg. Producenten Terry Choate har bland annat hittat Wynn Stewarts Sing a sad song” som är riktigt bra. Jag gillar också fyrfyran ”Memories to burn”, skriven av Dave Kirby och Warren Robb som är skivans bästa spår tillsammans med Harlan Howards ”Pick me up on your way down”. Även Leona Williams ”You take me for granted” är en mycket bra låt. Jag sätter också ett lite plus i kanten för den fina balladen ”Stranger things have happened” av Roger Murrah och Keith Steagall. Det blev tyvärr en liten besvikelse även denna gång, men nästa gång………Hoppet är det sista som man överger.

Publicerad: 2015-03-30 



 Artist: Jason Eady
 Titel: Dayligth & Dark
 Skivbolag: Thirty Tigers record OGR 90771
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jason Eady är ett nytt namn för mig. Det här är en helt ny CD som är producerad av Kevin Welsh. Jason har skrivit nio av de elva spåren på CD’n och det handlar om strikt country med en bra sångare som har lite av Willie Nelson’s nasala röst. Jason inleder med en taktfast låt i ”OK Whiskey” och fortsätter med en lite lugnare fin låt ”The Other Side of Abilene” som är en av topparna på CD’n. Jason fortsätter med ytterligare en lugn låt i ”Temptation” där Fats Kaplan bjuder på fint steelspel. Skivans bästa spår tycker jag är den gungande ”One Two….Many” som är en riktig topplåt. Andra låtar som jag gillar är de lugna balladerna ”Liars and Fools” och ”Late Night Dinner” samt titellåten ”Daylight & dark”. Även den lite snabbare duetten ”We might just miss each other” med Courtney Patton är bra. Detta är en CD som bör tilltala de flesta då den innehåller ett antal bra låtar med en blandning av några lite snabbare låtar men merparten i den lite lugnare stilen. Jag ser fram emot att få höra mer av Jason och till dess kommer denna CD att snurra ofta i min spelare. Rekommenderas varmt.

Publicerad: 2014-12-15 



 Artist: Arty Hill
 Titel: Heart On My Dirty Sleeve
 Skivbolag: Highlandtown music
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Arty är ett nytt namn för mig trots att han har gett ut några CD tidigare. Arty kommer från Baltimore och klassas som singer/songwriter, men en mycket bred sådan. Han har bland annat lärt ut hur men skriver låtar på Hank Williams museum i Montgomery, Alabama. Denna dubbel-CD med hela tjugosju (27) låtar är uppdelad så att den första med treton spår är mest strikt country, även om ett par spår är lite poppiga för min del. Den andra CD’n är det bluegrass som Arty bjuder på och trots att jag gillar country bäst så är det svårt att välja vilken CD som jag gillar mest. Det finns gulkorn på varje skiva och jag har fastnat för ”But not this time”, ”Waiting & Wanting” och ”Last room at the Honky Tonk Hotel” som är tre kononlåtar. Arty bjuder på en lugn fyrfyra i WThe drinking pain” som är en av topparna på CD’n. En mycket fin ballad är ”Drunk down by first baptist” med en text som jag bara faller för. Sista spåret på den första CD’n är en kul låt i valstakt med lite mexicanainfluenser ”One more shot of Tito’s”.
Bluegrass-CD’n inleds i högt tempo med ”Two Nicoles” där vi bjuds på fina banjosolon. Efter denna fartfyllda inledning så lugnas tempot ner något i ”Drive that fast”, ” Looking for the radio” och ”Here where the rain comes in” den senare är en av topparna på CD’n. Ännu en topplåt är ”Bar of gold” som kanske är denna skivas bästa spår. Ytterligare bra låtar är ”Beat on the mountain”, ”Texas Ganja man”, ”Lie to me” och ”Taking turns” alla dessa fyra går i lite lugnare tempo och med bra texter. Det här är en CD som passar ALLA och ska finnas hos varje person som gillar ountry eller bluegrass eller båda genrerna. www.highlandtownmusic.com

Publicerad: 2014-12-15 



 Artist: Kenny Butterill
 Titel: Troubadour Tales
 Skivbolag: NoBullSongs NBS 777
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Kenny kommer från Kanada men är sedan dryga 20 år tillbaka bosatt i norra Californien. Han anser sig själv som enbart songwriter och det var först 2013 som han gjorde sitt första officiella framträdande som sångare. Den här, hans tredje CD, har det tagit Kenny tio år att få färdig så den är ordentligt genomarbetad. (Jag hoppas att det inte tar tio år innan nästa CD kommer.) Stilen är som titeln antyder i singer-songwriter-stil men en ganska så varierad sådan trots att merparten av låtarna går i lungt tempo. Titellåten som inleder CD’n ”Good thing that couldn’t happen here” är en gungande bluesig låt. Den följs av CD’ns bästa spår ”Gaia Blues” där Kenny sjunger duett med Zoe Muth, i en lugn topplåt som jag trots de fyra minuterna önskade vore dubbelt så lång. Jag har också fastnat lite extra för ”Pajaro Dunes” som går lite åt mexicanahållet. Den följs av en fin ballad ”Greatest love story never told” och här är Sarah Elisabeth Taylor harmonysinger. I den bluegrassinfleuerade ”Dead end of the dirt road” är Audrey Auld duettpartner. Som bonus på CD’n får vi höra en längre version av titellåten. En mycket bra och omväxlande CD med tyngdpunkten på texterna. www.KennyButterill.com

Publicerad: 2014-12-15 



 Artist: Grassride
 Titel: Knee Deep In Bluegrass
 Skivbolag: Grassride GRA 200 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Trefaldiga svenska mästarna i bluegrass-kategorin, Grassride, har släppt en ny CD vilken bekräftar varför de är svenska mästare i denna genre. Bandet består av fem mycket duktiga musiker från Dalarna. De visar också att de behärskar detta med stämsång på ett utmärkt sätt. Bandet bjuder på bluegrass av högsta klass på skivans sexton spår. Som jag tidigare har påpekat så är jag ingen utpräglad bluegrassfantast men det här är en CD jag bara måste gilla. Jag har då fastnat för de lite lunare låtarna som ”Heaven got an angel” en fantastiskt fin ballad. Jag gillar också att bandet tar sig an George Jones gamla ”Window up above” vilket de gör mycket bra. Ett av toppspåren på CD’n är ”You can’t go wrong and get by”. Bandets gitarrist Håkan Nordgren har skrivit ”Dancing Girl” vilken tillhör topparna på CD’n. Vi bjuds på skön stämsång i ”Traveling this lonesome road”. Ännu ett toppspår är ”Wait a minute” som är en lite lugnare låt. I ”Talking to myself” höjs tempot något. Bandet bjuder på en stilla vals i ”Two years of sorrow” som är en fantastiskt fin sång. Det här är ett absolut måste för dig som gillar bluegrass och för dig som vill upptäcka denna musikform. www.grassride.com

Publicerad: 2014-12-15 



 Artist: Tina Jaxén
 Titel: Child At Heart
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Vår förenings egna ”countrystjärna” Tina Jaxén med en helt ny CD med hela tjugoen (21) låtar, varav sexton (16) är egenhändigt skrivna där en del drar åt popcountryhållet men det finns också lite mer strikta countrylåtar och fina ballader. Det jag slås av är de fina, tänkvärda och tilltalande texterna som visar på ett djup och mognad hos denna unga flicka. Thord Hjukström svarar för den instrumentala bakgrunden där vi bland annat hör dobro, gitarr och banjo. Jag ska inte räkna upp alla låtar jag gillar men några måste jag nämna. Det är bland annat ”I wanna be a cowboys’s sweetheart” där Tina visar prov på sin joddling, det gör hon också skivans sista spår ”Yodeling cowgirls” och ”Yodeling farm girl”. Tina bjuder också den klassiska ”Walk on bye” som Leroy van Dyke hade en hit med. ”Child at heart” är en mjuk fin ballad. Jag gillar också den lite snabbare ”Alive” och den bluegrassinfluerade ”Stupidly happily in love” som tillhör topparna på CD’n. Ytterligare en topplåt är ”Blue” som Tina gör en mycket fin tolkning av. Tina bjuder på en fin kärleksballad i ”Endless love”. Jag gillar också den lite snabbare ”End up dead” som har en tänkvärd text. På det näst sista spåret bjuder Tina på en mycket fin version av toppballaden ”Darcey Farrow” som är en av de absoluta topparna på CD’n. En mycket omväxlande skiva med snabba och lugna låtar som jag tror tilltalar många. www.tinajaxen.com

Publicerad: 2014-12-15 



 Artist: Vivien Searcy
 Titel: Live It Right
 Skivbolag: McGain records 002 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Vivien’s andra CD. Hon har producera CD’n tillsammans med Andreas Rydman och skrivit tre av låtarna själv och resterande nio tillsammans med andra. Stilen är singer-songwriter / americana. För ett utmärkt komp svarar ett stort antal svenska musiker. Titellåten ”Live It right” är en snabb bluegrassinfluerad låt. Den följs av den dansvänliga fyrfyran ”Can’t be bothered” som jag tycker är ett av de bästa spåren på CD’n. Jag har också fastnat för den lite snabbare ”Saturday Night”. Två fina ballader är ”Save me” och ”Smile”. Den andra topplåten på skivan är den mexicanainfluerade ”Fairytales” som svänger fint. Jag tycker också att duetten ”Back to you” sitter fint. www.viviensearcy.com

Publicerad: 2014-12-15 



 Artist: Alligator Gumbo
 Titel: Simmerin’
 Skivbolag: Monophone records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Malmöbandet Alligator Gumbo’s andra CD. Bandet har specialiserat sig på sin favoritmusik, cajunmusik, och de visar att de gillar det de håller på med. Jag har sett bandet live på Grännafestivalen och jag lovar att de är se och hörvärda. Det här är så äkta cajunmusik som man kan få då alla låtarna framförs på franska. Av skivans tolv spår är tio traditionella cajunlåtar och de andra två har skrivits av Thor Ahlgren som spelar enradigt dragspel och säckpipa i bandet. För mig som inte är någon fantast på cajunmusik så kan det bli lite för mycket med tolv låtar på raken. Men det finns några låtar som jag har fastnat för och det är bland annat den lite lugnare ”Blues de Basile” och valsen ”The mistake I made”. En av topparna på CD’n är ”Pauvre Hobo” tillsammans med valsen ”La Valse a Abe”. Jag gillar också den snabba ”Cajun hot shoe” som får det att rycka i mina ben vilket också gäller för ”Happy One-step” där vi också får höra säckpipa.
Det här ett givet köp för dig som gillar cajunmusik. www.alligatorgumbo.com

Publicerad: 2014-12-15 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk