Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Old Timey Remedy
 Titel: Had A Big Time Today
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jag har hört och sett detta svenska band (med en amerikanska och en dansk) live ett par gångeroch gillar deras fartiga old time musik. Bandet hr en äkta spelglädje och känsla för den musik som de gillar och framför. Detta återspeglas på denna deras första CD som innehåller hela 16 låtar. Då jag inte är någon expert på denna musikform så uppskattar jag innehållet i konvolutet där varje låt presenteras och var bandet har hämtat sin inspiration för dessa sånger. Jag har några låtar som jag har fastnat för lite extra. Det är bland annat den fartiga ”Polly Wolly Doodle” som inleder CD’n. Den följs av ytterligare en snabb låt ”Burial Of Wild Bill” en riktigt bra låt. En sång som jag tror att många känner igen är ”Leaning On The Everlasting Arms” här i en mycket bra tolkning. Ännu en välkänd låt är ”Little Setheart Pal Of Mine” och det gäller också ”Mary Don’t You Weep”. Jag gillar också den svängiga ”Always In The Way”. Ett av de bästa spåren på CD’n är ”Ramshackle Shack”. CD’n avslutas med den fartiga ”It Just Suits Me”. Det här är en CD för dig som gillar glad och svängig old time musik.

Publicerad: 2014-06-15 



 Artist: The Magnolia Sisters
 Titel: Love’s Lies
 Skivbolag: Arhoolie Records 543
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

The Magnolia Sisters består av fyra skönsjungande kvinnor, Jane Vidrine, Ann Savoy, Lisa Trahan och Anya Burgess. Det här är en helt ny CD från 2014.Den här kvartetten bjuder på 12 cajun/zydeco-låtar med bra variation av snabba och lugna låtar, alla framförda på franska.Jag hade gärna hört dem på engelska, men cajunmusik gör sig väl bäst på franska.I innerkonvolutet presenteras varje låt på engelska i några korta rader vilket höjer värdet på skivan. CD’n inleds med en vals ”La bonne vie (The Good Life)”. På spår tre bjuds vi på en lugn ballad ”Le deserteur (The Deserter)” som följs av valsen ”Je va’s jamais oublier (I’ll Never Forget)”. En av topparna på CD’n är den svängiga ”Malinda” som följs av den välkända ”Les clos de coton (The Cotton Fields)” i en mycket bra version. Gruppen bjuder sedan på en zydeco-låt ”En route chez moi (Going Home)”. En av topparna på CD’n är George Jones vals ”Arréttes-pas la musique (Don’t Stop The Music)”. Så ökas takten i den svängiga ”Oublies moi jmaisa (Never Forget Me)”. I ”Par derriére chez mon p’ere (Behind My Father’s House)” sjunger gruppen a’capella, mycket stämningsfullt CD’n avslutas med den svängiga ”Hot Stuff” som det är svårt att sitta stilla när man hör den. Gillar du cajunmusik å är det här en CD som du ska ha i samlingen.

Publicerad: 2014-06-15 



 Artist: E.B. Anderson and The Resolutes
 Titel: Broken Down Horse
 Skivbolag: Lets Riot Music 003
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är en CD som kommer att släppas den 24/6. Skivan kommer att distribueras via Playground. E.B. Anderson är ännu ett nytt namn för mig och hans musik är närmast att betrakta som americana då det är en blandning av country, rockabilly, blues, rock’n’roll och alterntivcountry. E.B. är starkt influerad av Townes van Zandt och Steve Earle så då vet ni lite hur det kommer att låta. CD’n innehåller 12 låtar med en bred variation av stilar. Jag ska nämna några som jag har fastnat för. CD’n inleds med en lite rockig låt ”Seven Comes Eleven” som följs upp av titellåten ”Broken Down Horse” som är en lugn ballad. ”I Don’t Care” är en blues som det svänger om. Ett av skivans bästa spår är den countryinfluerade ”Mended Fences”, en mycket bra låt med fint steelspel och piano i bakgrunden. Efter denna rockar E.B. till det i ”Move Your Fet”. Ytterligare två topplåtar är balladen ”She” som tillhör topparna på CD’n tillsammans med den mjuka balladen ”Snow Falls On Denver” som jag tycker är skivans absolut bästa låt. Det här är en CD med någo låt för alla smaker. Själv gillar jag de lugna låtarna bäst. E.B. lär vara på gång till Sverige i höst. Det är något jag inte vill missa.

Publicerad: 2014-06-15 



 Artist: Simon Crashly and the Roadmasters
 Titel: It’s Only Rock’N’Roll
 Skivbolag: Atenzia Records 1402
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Trots namnet så är det här ett svenska band som jag tror har sin hemvist I Dalarna. Titeln säger att det bara är rock’n’roll, men jag har även hittat lite rockabilly bland de 13 spåren, men gränsen mellan dessa genrer är ju hårfin. Hur som helst så är det fart och fläkt från första till sista spåret. Först ut är ”Letter To My Baby” som är en riktig rökare. Efter denna inledning så kommer en tung rockabillylåt ”Hey Pretty Baby” med tung bas i bakgrunden. Ett av skivans bästa spår är ”I’ll Keep On Loving You” som är en svängig rockabilly-låt. Jag gillar också ”Mary Ann” som gungar på bra. Samma sak gäller för ”You Went Away And Left me” där gitarren och pianot pumpar på bra i bakgrunden. I ”House of Blue Lights” ligger också pianot fint med i bakgrunden. De två sista spåren ”Susie’s House” och ”True Love” hör också till de bättre låtarna på skivan. Du som gillar fartig musik kommer garanterat att gilla skivan med Simon Crashly.

Publicerad: 2014-06-15 



 Artist: Four Leaf Clover
 Titel: FourLeaf Clover
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det är inte vanligt att SCC-NYTT recenserar skivor med bara 4 låtar på, men när svenska mästarna i Pure Country skickat en CD så gör jag ett undantag. Första spåret ”Two Wrong’s Don’t Make It Right” är en fin fyrfyra som jag gillar. Övriga tre låtar på CD’n är lugna ballader. Den första av dessa är A House On The Other Side Of Town” som följs av ”Angel”. Sista låten på CD’n är ”Until The Right One Comes Along” som är en riktigt fin ballad. Jag ser fram emot att bandet släpper en CD med 12 låtar framöver.

Publicerad: 2014-06-15 



 Artist: The Sacred Shakers
 Titel: The Sacred Shakers Live
 Skivbolag: Signature Sounds records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Den här åttamannagruppen, sju män och en kvinna, kommer från Boston. Deras sjunger gospel med influenser från old time, country och bluegrass. Denna deras första CD innehåller 14 mer eller mindre kända gospelsånger och de flesta i lite högre tempo. Det här är en liveinspelning men utan störande applåder och tillrop under sångerna, vilket är positivt. CD’n inleds med ”All Night, All Day” som är en lite lugnare gungande bluesinfluerad låt med fin stämsång, den tillhör topparna på skivan. Så ökas tempot i den välkända ”Take Me In Your Lifeboat” och gruppen fortsätter i samma stil med ”Lord I Am The True Vine”, ”Morning Train” och ”Satan Your Kingdom Must Come Down”. Jag har fastnat för de svängiga ”I’m Tired” och ”Belshazzar”. Tempot ökar något i ”Won’t You Come And Sing For Me” som är en av skivans toppspår. I denn bluegrassinfluerade ”I’ll Remember You Love In My Prayer” ökas tempot något liksom I “You Better Quit Drinkin’ Shine”. Även You Got To Move” är en lite snabbare låt. Så lugnar gruppen ner tempot I “Little Black Train” som är en av skivans batter sånger. Sista spåret ”When I Get Home I’m Gonna Be Satified” är en uptempolåt. Du som gillar gospelmusik med lite fart i ska inte missa denna CD.

Publicerad: 2014-06-15 



 Artist: The Original Five
 Titel: Greetings from Möllevången
 Skivbolag: Rootsy 094
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

The Original Five är ett malmöbaserat band med sju duktiga muskier. Sättningen är gitarrer, dobro, mandolin, fiddle, banjo och bas. På bandets hemsida säger de attderas musik är en blandning av bluegrass-country-hillbilly. På denna deras första CD så är merparten av de 14 låtarna starkt bluegrassinfluerade. Jag ska inte räkna upp alla låtarna utan nämner de som jag gillar bäst. Den första är den lite lugnare ”That Someone Is You” som följs av ytterligare en lugn låt ”If I Had A Gun”. Även ”Tidewater Stream” är en lugn låt. ”Gone Gone”, ”Out Of My League” och ”Solid Gone” är tre låtar i lite högre tempo med fina solospel. Jag gilla också de de svängiga ”Waiting For Your Call” och ”A Thinkin’ Man’s Woman (A Lovin’ Man’s Girl)”, dessa tillhör topparna på CD’n. Min absoluta favorit är den gungande ”Wisk I Could Hold” en låt med riktig countryfeeling och med fint dobrospel i bakgrunden, en topplåt. Jag hoppas på att få se bandet live i sommar, till dess kommer CD’n att snurra ofta i spelaren.

Publicerad: 2014-06-15 



 Artist: Dolly Parton
 Titel: Blue Smoke
 Skivbolag: Masterworker
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ny CD med Dolly gör mig nyfiken då man aldrig vet vad hon hittar på, blir det real country, bluegrass eller något annat. Ja här blir det en salig blandning av lugna ballader, bluegrasslåtar och countryrock så det är ljusår från de fantastiska skivor som hon gjorde på 60-talet. Jag hittar bara sex av skivans tolv låtar som tilltalar mig och det är de lugna balladerna. Dolly inleder med titellåten ”Blue Smoke” som är fartig bluegrasslåt. Efter denna kommer en lugn fin ballad ”Unlikely Angel”. Dolly’s gamlavän och vapendragare Kenny Rogers är inbjuden som duettpartner till Dolly i balladen ”You Can’t Make Old Friends”. På spår sex tar Dolly sig an den traditionella ”Banks of the Ohio”som hon gör i en annorlunda version som väer för varje spelning. Nästa ballad som jag gillar är ”Miss You-Miss Me” som är en av mina favoriter på skivan. Ytterligare en topplåt är ”From Here to the Moon and Back” där Willie Nelson är duettpartner. Som sex mycket fina ballader, övriga sex faller inte mig I smaken och därför får Doly bara tre hattar. Jag föreslår att du provlyssnar före ett köp.

Publicerad: 2014-06-15 



 Artist: Bobby Mackey
 Titel: Country Music Lives On
 Skivbolag: Shaunita (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Bobby Mackey är ingen nykomling inom countrymusiken då han har hållit på med musik sedan skoltiden och har varit professionell i 40 år. Bobby har skrivit alla låtarna själv och producerat CD’ ihop med Danny Bailey. CD’n innehåller ett antal ”tribute-sånger” till olika artister som Bobby gillar. Första spåret är en snabb låt med titeln ”She’s on Her Way to Florida in the T-Bird”. Så sänker Bobby tempot något i ”Kind Of Place Toby Would Love” som handlar om Bobby’s bar i Wilder, Kentucky. Hyllningen till allas vår George Jones ”That Jones Boy is Gone” innehåller ett antal av de hits som George hade genom åren, en kanonlåt i lite snabbare tempo. Ännu en topplåt är hyllningen till Merle Haggard ”Song About Haggard” som är en lugn låt och en av CD’ns bästa låtar. Den följs av ”Country Music Lives On” som tillskrivs flera av Bobby’s ”ungdomsidoler” en topplåt med tungt komp. Bobby fortsätter med toppalstren i ”I Saw Jesus On the Wall” en låt med mycket bra text som jag gillar. Efter denna kommer en gungande fyr-fyra i ”Will You Fly With Me”. Nästa hyllning är den oförglömlige Johnny Paycheck i ”Paycheck Was a Shove it Kind of Guy”.
Bobby ökar tempot något i ”Where Hank and His Left Off”. Så lugnar Bobby ner lite i den mjuka kärleksballaden ”You Can’t Stop Love”, en topplåt. En av mina favoriter på CD’n är ”She Walks These Hills” som är en lite snabbare variant av ”Long Black Veil”, där Bobby visar en otrolig känsla. CD’n avslutas med ”Poor Pearl, Poor Girl” som är en sann berättelse om flickan som blev gravid och mördades av fadern till barnet, en grym historia som man kan läsa om på Bobby’s hemsida. En fantastiskt bra CD med en artist som vet hur country ska låta. CD’n kan köpas via Bobby’s hemsida www.bobbmackey.com. Hälsa från mig.

Publicerad: 2014-03-24 



 Artist: Freddie Hart
 Titel: Heavenly Wonderful Heavenly Beautiful
 Skivbolag: Canyon Creek Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

87-årige Freddie Hart ”is still going strong”. Jag har följt Freddie sedan mitten av 60-talet och brevväxlade med honom under några år. Därför är det extra trevligt att få göra denna recension av hans senast CD med religiösa sånger där Freddie har skrivit 10 av CD’ns 11 spår. Första spåret är ”God Is Easy Loving” som är hans hit ”Easy Loving” med religiös text, mycket bra. Titellåten ”Heavenly Wonderful, Heavenly Beautiful” är en lugn sång med fin körsång och steel i bakgrunden. Så ökar Freddie tempot något i ”God Is Good To Me” där han beskriver sin tilltro till Gud. En av topparna på CD’n är den lugna ”This Old Church” där Freddie berättar om sin barndomskyrka, en sång som tilltalar mig. Så ökas takten något i ”See You There” en av topparna. Den följs av en lugn sång ”It Was You, Lord”. Den sång som jag gillar mest är den ”dansvänliga ”You May Be The Only Bible” en riktig kanonlåt. Den följs av en ”pratlåt” ”The Second Coming Of The Lord”. Ytterligare en ”dansvänlig” sång är ”The Last Word In His Name Is ”Us”, en topplåt. Freddie har skrivit ihop en sång om varför vi firar jul i ”Christmas Is For Jesus”. Sista spåret ”Help Me Be Worthy” är en ”mäktig sång” som Freddie framför med stark känsla. Det här är en CD där men känner den äkta och djupa tro som Freddie har. Skräms inte av texternas religiösa budskap utan lyssna istället extra noga som jag har gjort, utan att vara troende. En mycket bra CD med en stor artist. Köp via www.freddiehart.com

Publicerad: 2014-03-24 



 Artist: Hillfillies
 Titel: There She Goes
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Här är Hillfillies med sin andra CD där de bjuder på bluegrass av högsta kvalitet. Kompetenta musiker, bra sångerskor och fin stämsång, vad mer kan man önska. Bandet inleder med ”Listen Sister” om har skrivits av Anne Christenson som sjunger den och spelar banjo i bandet. De fortsätter med den lite lugnare ”My Way Home” som basisten Sanna Andersson har skrivit och hon svarar för leadvocal här. Titellåten ”There She Goes” har skrivits av Lina gamble som spelar gitarr och munspel i bandet, hon svarar för sången här. Ett av skivans bästa spår är ”A Few Old Memories” som går i stilla valstakt och den skrevs av Hazel Dickens, en mycket fin sång där Jan Ekman svarar för fint dobrospel i bakgrunden. Så ökar bandet tempot i ”Walk a Mile in My Shoes”. Nästa topplåt är den lugna balladen ”Dimming of the Day” med fin sång av Lina. Den följs av ännu en fin låt i valstakt med titeln ”I Used to Love You” och de fortsätter i samma takt med ”Southbound Train”. Så ökar de tempot igen i ”Dark Skies”. Sista spåret är Dolly Parton och Porter Wagoners ”The Pain Of Loving You” som tillhör topparna på CD’n. För dig som gillar bluegrass med fin solo och stämsång så är det bara att inhandla denna CD, du blir inte besviken. www.facebook.com/hillfillies

Publicerad: 2014-03-24 



 Artist: Kirsten Daugaard
 Titel: Country Music My Way
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

I Norge frodas countrymusiken och det kommer nya artister ideligen därifrån. Här är en av dem Kirsten Daugaard med sin debut-CD producerad av Arne Benoni. Musiken är inspelad i USA med Perly Curtis på steel och Brent Mason på elgitarr som de mest kända namnen. CD’n innehåller covers v mer eller mindre kända låtar. Kirsten inleder CD’n i högt tempo med ”Whatever Way the Wind Blow”. Hon fortsätter med en mycket lugn ballad i ”In Slow Motion”, titeln säger allt. Så ökar Kirsten tempot igen i ”What Part of No” som hon gör mycket bra. Jamie O’Hara har skrivit balladen ”Grandpa” en låt som jag gillar. Kirsten bjuder sedan på den bluegrassinfluerade ”Merry Go Round” där n mandolin ligger fint i bakgrunden. ”Snowbird” är en sång som jag har hört i otaliga versioner och som många artister hade på sin repertoar för ett antal år sedan. E av topparna på CD’n är valsen ”The last Cheater’s Waltz”. Efter denna ökar Kirsten tempot i ”Listen To the Radio”. Balladen ”If You Were Crying Over Me” är en lugn låt som tillhör topparna på CD’n. Däremot är ”I Know What You After” ingen favorit då jag tycker att den är lite ”stökig”. En låt som jag gillar är den lite snabbare ”What A Man My Man Is”, en av skivans toppar. Cd’n avslutas med en mjuk fin ballad ”When I Think About Cheatin’”. En CD med bra variation av lugna och snabba låtar som jag tror går hem hos de flesta. CD’n kan köpas från Kirstens hemsida www.

Publicerad: 2014-03-24 



 Artist: Brady Honeycutt
 Titel: Brady Honeycutt
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Brady Honeycutt som kommer från Texas är ett helt nytt namn för mig. Han har tydligen hållit på med musik sedan barnsben och uppträdde första gången tillsammans med Jody Nix (känd bandleader i Texas). Brady har producerat CD’n tillsammans med Bill Green vilket borgar för strikt country. Brady har skrivit flertalet av skivans 12 spår och han visar att han kan detta då merparten av låtarna håller hög kvalitet. Röstmässigt tycker jag att Brady påminner lite av Jim Lauderdale. Första spåret ”Drinkin’ Straight Whiskey” är en låt som skapar förväntningar på resten av skivan. Brady fortsätter med ännu en egen låt i fyrfyratakt ”Cheatin’ Situation” en mycket bra låt som tillhör topparna på CD’n. Joe Gibson är mannen bakom shufflen ”If No News is Good News” som Brady gör riktigt bra. Efter dessa tre så ökar Brady tempot lite i titellåten ”Nothin’ To Lose” ch fortsätter i samma takt med ”Things Are Lookin’ Up (For Me). En av de bästa låtarna på CD’n är Harlan Howard / Bill Hervey’s ”Someone Had To Teach You” som går i fyrfyra-takt. Brady har skrivit ”Just Believe” som är en dansvänlig foxtrot, skivans bästa låt. Jag ger också toppbetyg till den lite lugnare ”Endlessly In Love”. Ytterligare en topplåt är Mel Tillis ”Lost In The Shuffle” där titel förtäljer vilken takt de går i. Den följs av Jim Lauderdale’s topplåt ”I Wasn’t Fooling Around”. Brady har skrivit ytterligare en topplåt i ”What Do We Make of You and Me”. Sista spåret är Mel Tillis shuffle ”Heart Over Mind”. En mycket bra CD-debut för Brady. Ett plus för ett mycket bra komp där jag bara känner igen Randy Rainhard på steel och Ron Knuth på fiddle. En CD för dig som gillat strikt country: CD’n kan köpas från Brady’s hemsida www.bradyhoneycutt.com.

Publicerad: 2014-03-24 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk