Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Eleni Mandell
Titel: Country For True Lovers
Bolag: Zedtone rec.
Av: Marcus Thell

Eleni Mandell är ännu en tidigare okänd artist för mig. Jag tror att detta är hennes debut-CD som släpps på det kanadensiska bolaget Zedtone. Hon har ett härligt och tungt countrykomp hela skivan igenom med bl.a. Dave Pearlman på steel, trummisen Don Heffington och Tony Gilkyson på gitarrer (Tony producerar även skivan). Hon har också tagit med låtar från countrylegender som Merle Haggard och Hank Cochran, men de flesta spåren har Eleni skrivit själv. Röstmässigt påminner hon en aning om Audrey Auld från Australien. Stilmässigt ligger Eleni lite åt Mandy Barnett hållet, alltså lite äldre country. De flesta låtarna är ballader, men det finns ett par med lite mer ”klös i” också. De bästa låtarna bland de 12 som finns är; ”I´ve Got A Tender Heart”, ”Another Lonely Heart”, ”Tell Me Twice”, ”Iowa City” och ”Kingsport Town”.

Detta är en skiva jag verkligen kan rekommendera till den som gillar den traditionella countryn i stil med Audrey Aulds första skivor, Patty Booker eller Mandy Barnett.

Skivan kan köpas via www.elenimandell.com

(publicerad: 2003-09-01)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk