Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 660 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Billy Keeble
 Titel: It Is What It Is
 Skivbolag: Universal Sound Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Billy Keeble tillhör väl inte de mest kända countryartisterna här, men han är välkänd och populär i Texas där han ofta uppträder på olika honky tonks och festivaler. Den här sprillans nya CDn (jag tror att det är den 8:de i ordningen) innehåller 12 låtar varav de flesta är inspelade av andra artister tidigare. Jag kan dock lova att det är strikt country från första till sista låt. Billy inleder med titellåten ”It is what it is” som är en härlig shuffle. Billy fortsätter med Harlan Howards klissiker ”Another bridge to burn” som är en fin 4.4a. Som på nästan alla Texasskivor så får vi en swinglåt, här i form av ”You don’t care what happens to me”. En av topparna på skivan är den lugna ”Holding on to someone”, en fantastisk låt, vilket också gäller för ballade ”It wouldn’t hurt”. Efter dessa lugna låtar ökas tempot i ”Dropping out of sight” och ”You’re still on my mind”. Ytterligare en topplåt, kanske skivans bästa, är 4:4an “You’re the one who said goodbye “. I “What a god time (I didn’t have last night) bjuder Billy på en lugn swinglåt. Ännu en kanonlåt är klassikern “Pick me up on your way down”, en härlig 4:4a. Så ändrar Billy stil och vi får en låt i lite mexicana-stil i ”Nothing to it”, en riktigt trevlig låt. Sista låten på skivan är ännu en lite lugnare topplåt, ”The Park Plaza Lounge”, en mycket bra låt som passar Billy’s mjuka röst. För dig som gillar strikt country är det bara att införskaffa denna skiva.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Tamra Rosanes And The Rowdy Cowboys
 Titel: Wine Me Up
 Skivbolag: 10.000 Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Amerikanskan Tamra Rosanes är numera bosatt i Danmark. Jag såg och hörde Tamra på countrykryssningen i våras och jag gillade det jag hörde. På denna hennes senaste CD så får vi lyssna till ett antal kända countrylåtar samt ett par egenkomponerade saker. Skivan inleds med Ernest Tubb’s ”Thanks a lot”. Efter denna kommer titellåten ”Wine me up” som vi minns bäst genom faron Young’s inspelning. Det är ju han och Billy Deaton som skrev denna klassiska honky tonk-låt. Tamra fortsätter med Luke McDaniels mästerverk ”You’re still on my mind”. Så ökas tempo i Mel Tillis välkända ”Honky Tonk Song”. Tamra har skrivit den fina lite lugnare ”Blue without you”, en av topparna på skivan. Jag gillar också den gungande ”Stronger than me”, skriven av Hank Cochran och Jimmy Key. Så ökas tempot igen i Joe Allison’s ”Live fast, love hard, die young” som Faron Young hade en hit med. ”Lame love song for a loser” är en låt ilite rockabilly-stil som Tamra skrev tillsamman med Brant Miller. Hon fortsätter lite samma stil med ”Whole Lotta Nothin’” som hon har skrivit tillsammans med Tim Kristensen. Sista låten på skivan är Johnny Paycheck och Aubrey Mayhew’s fina ballad ”Touch my heart”. Det här är en riktigt bra skiva som passar alla som gillar strikt country. Kan köpas från www.tamrarosanes.dk.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Grassride
 Titel: Grassride Live In Hedemora.
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jag fick denna skiva på bluegrassfestivalen i Gränna igår vilket gör att jag bara har hunnit spela den en gång. Normalt lyssnar jag två-tre gånger innan jag skriven en recension. Denna CD är inspelad live i IOGT/NTO-lokalen i Hedemora den 27e november 2016. CDn innehåller tolv låtar och dessa visar att bandet tillhör toppen av bluegrassband i landet. Skivan innehåller mestadels lite snabbare låtar, vilket säkert tilltalar många. Själv gillar jag de som går i lite lugnare tempo.(Första spåret på skivan ”Ready if you’re willing” är en snabb låt och bandet fortsätter i samma takt med ”Don’t let your deal go down”. En av de låtar som jag gillar mest på skivan är den lite lugnare ”One teardrop and one step away”, en riktigt bra låt. Jag gillar också ”The King” som också går i lite lugnare tempo. Bandet har också plockat fram bluegrassklassikern ”Mountain dew”. ”Mighty Mississippi” och ”Yellow river” är också två snabba låtar. Ytterligare en låt som jag gillar är gospeln ”When the hand of God”, även den i lite högre tempo. Den lite lugnare ”Sweet thing” inleds med fin stämsång, en fin låt. Skivan avslutas med två lite snabbare låtar ”Teardrops in my eyes” och gospeln ”Joshua”. Det här är en skiva för den sanne bluegrassfantasten, men kan också vara en bra inkörsport för att hitta denna genre. Skivan kan köpas via hakan.nordgren@gmail.com.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Anna And The Moonshiners
 Titel: Brand New Tracks
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Här kommer ytterligare en recension med kort varsel, fick även denna CD på Grännafestivalen i går och har därför bara spelat den en gång., mot normalt två-tre gånger. Det här är ett band som kommer från västra Götaland och de har spelat ihop några år. Det här är bandets första skiva som innehåller sju låtar och jag tycker att den ger mersmak. Det är Anna Eriksson som sjunger och spelar 12-strängad gitarr som har skrivit texterna till alla låtarna. Till musiken har hon fått hjälp på tre av låtarna av Hans Gravander. Första låten ”Down on the farm” inleds med en tupp som gal innan bandet kör igång med denna uptempolåt. Den följs av en av mina favoriter på skivan den lite lufnare ”I don’t wanna say goodbye” en riktigt fin låt. Så ökar bandet tempot i ”Brand new life” och ”I will follow your way”. Jag gillar också den lite lugnare ”Go the distance”. I ”Place where I belong” öka tempot igen. Skivan avslutas med en av topparna på skivan ”Always remember” som är en lufn ballad. Jag tyucker att detta är en riktigt bra skiva och jag tror att vi kommer att få höra mer om detta band framöver. Jag tror att skivan kan köpas via stigs.foto@telia.com.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Jerry Salley
 Titel: Front Porch Philosohpy
 Skivbolag: Very Jerry Records (egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jerry Salley tillhör väl de mest kända låtskrivarna inom country/bluegrass-musiken. Han har hållit på med att skriva musik sedan början av 80-talet och han låtar har spelats in av i stort sett alla stora artister. Det här är hans senaste CD som släpptes förra sommaren. Det här är en renodlad bluegrass-skiva där han har producerat själv och skrivit alla tolv låtarna själv, eller tillsammans med någon. Jerry inleder med en live-inspelning av ”The night Flatt & Scruggs played Carnegie Hall” en snabb kul låt. Efter denna lugnar han ner tempot i ”Nothing here but home”. I titellåten ”Front porch philosophy” ökas tempot lite. Efter denna följer tre lite lugnare låtar ”Pullin’ a heavy load”, ”Thin blue line” och ”Things people says on plane” tre riktigt bra låter. Ytterligare en lugn bra låt är ”There’s not always next year”, en av mina favoriter på skivan. En kul låt är hyllningen till kompisen Carl Jackson ”If I could play guitar like Carl Jackson”. Ytterligare en bra låt är ”The son in your eyes”. Det här är helt klart en skiva som varje sann vän av bluegrass-musik ska ha i sin samling.. www.jerrysalley.com

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Scott Southworth
 Titel: Hey Hillbilly Singer
 Skivbolag: Scott Likes Pie Music (egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Scott’s senaste CD. Jag recenserade ”The last honky tonk in town” i SCC-NYTT 4/2016. Den här skivans elva låtargår i samma stil, det är alltså ganska traditionell country som Scott har plitat ihop. Skivan inleds i högt tempo med titellåten ”Hey hillbilly singer”. Den följs av ”The honky tonk in me” som går i lite swingstil. En av skivans bästa låtar är den njuka balladen ”Nothing left to fight for anymore”, en kanonlåt. Detsamma gäller för 4:4an ”Put another quarter in the ride” en låt som svänger bra. Scott bjuder på en fin ballad i ”Wish I was here”. Ytterligare en stillsam ballad är ”Cigarr store indian”. En kul låt i lite snabbare tempo är ”I ain’t leaving town” där vi också hör Bobby Marquez sjunga tillsammans med Scott. Skivan avslutas med en ballad ”I’ll always remember this”. Det här är en CD med några riktiga topplåtar, men också några som inte faller mig i smaken. Provlyssna gärna före ett köp. www.scottsoutworth.com

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Country Heroes
 Titel: Honky Tonk Tears
 Skivbolag: Safe & Sound Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är det norska bandets andra CD. Jag recenserade det första i SCC-NYTT 1/2017. Sångaren i bandet, Jörund Vållandsmyr har skrivit alla tolv låtarna på skivan, två har han fått hjälp med. Skivan inleds med en svängig 4:4a i ”Hangover from your kisses” en bra låt. Bandet fortsätter i samma stil med titellåten ”Honky tonk tears” som jag gillar. Tempoy sänks något i ”New Town”. I ”The bar I know” bjuds vi på en lugn swinglåt som fastnar. Den snabba låten “Satan loves country music” har starka bluegrass-influenser. Så drar bandet ner på tempot igen i ”Texas in me” som är en lugn fin låt. Skivans bästa låt tycker jag är ”Don’t bypass my heart” som är en svängig 4:4a. Skivan avslutas med en stillsam ballad ”Epitaph”. En lite ojämn skiva med några toppar, men också några som inte riktigt fastnar. Provlyssna före ett köp.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Robynn Shayne
 Titel: Coffee Days And Whiskey Nights
 Skivbolag: Robynn Shane
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Robynn Shayne är ett nytt namn för mig. Hon håller mestadels till nere i Texas och uppträder på olika spelställen. På denna mini-CD med sex låtar så har hon skrivit alla själv eller tillsammans med någon. Skivan inleds med en svängig 4:4a ”Whiskey and bad decisions” en riktigt bra låt. Jag gillar också den lite gungande ”Nothin’ crazy about you, but me” som det är svårt att sitta still till. Robynn ökar tempot lite i ”Two words, one finger”. ”Hell broke loose” är ingen låt jag fastnade för. Däremot gillar jag titellåten ”Coffee days an whiskey nights” en låt i lite snabbare tempo. Skivan avslutas i höt tempo med ”Movin’ on”. Det här är en tjej som vi säkerligen kommer att få höra mer av och som jag hoppas få se på en svensk scen framöver.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Dallas Wayne
 Titel: Songs The Jukebo Tought Me vol.2
 Skivbolag: Heart Of Texas Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Dallas Wayne är inget nytt namn inom countrymusiken. Har började i slutet ab 80-talet som discjockey på olika radiostationer samtidigt som han var ute och sjöng på kvällar. Hans första skivan kom ut 1999 och han har sedan dess släppt ett antal skivor på olika bolag. Detta är den andra i serien där han spelat in gamla mer eller mindre kända countrylåtar och den innehåller 11 låtar. Dallas inleder med Tommy Overstreet’s hit ”Gwen (congratulations) , en lite snabbare låt. Han fortsätter med de stillsamma ”The tip of my fingers” och ”Is it raining att your house”. Dallas bjuder på Charlie Louvin’s fina låt ”See the big man cry” i lite snabbare tempo. En av skivans absoluta toppar är den lugna ”I can almost see Houston from here”. Ytterligare en topplåt är 4:4an ”Blame it on the times”. Tommy Collins är mannen bakon den fina lugna ”High on the hilltop”, en topplåt. Skivan avslutas med Merle Haggards lugna ballad ”The way I am”, et riktigt bra slut på en bra skiva. Jag tror att du har hört många av låtarna tidigare, men jag tror att du ändå har en behållning av Dallas versioner.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Jackson Emmer
 Titel: Jukebox
 Skivbolag: Lost Honey Records (egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jackson Emmer är ett helt nytt namn för mig. Han skriver mycket av sina låtar själv och genren är americana/singer-songwriter. Jackson bor i en liten stad, Carbondale Colorado, med bara drygt 6.000 invånare. Skivan 10 spår inleds med en lite snabbare låt ”Don’t leave me blue” en skivans bättre låtar. Han fortsätter med ”Dreamers and fools” en fin låt i stilla valstakt (som jag är svag för). ”At the bottle again” är en lite lugnare låt som det ändå svänger bra i, jag håller den för skivans bästa låt. Även ”Flowers” är en lite lugnare låt. Titellåten ”Jukebox”. Jackson svänger till det lite i ”My love for Texas”, en bra låt. Det här är inte den musik som jag går igång på, men gillar då lite lugnare låtar att bara sitta och lyssna till så tror jag att kommer att gilla denna. Provlyssna gärna före ett köp.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Cliff Westfall
 Titel: Baby YOU Win
 Skivbolag: Soundcloud Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Ännu ett nytt namn är Cliff Westfall. Han kommer från Kentucky, men är nu bosatt i New York. Det här är hans första skiva och den innehåller 12 låtar. Jag vill klassa hans musik i genren alternativcountry då skivan är väldigt varierande. Första låten ”It hurt her to hurt me” är en svängig låt som jag gillar. Även titellåten ”Baby you win” är en lite snabbare låt. Cliff bjuder sedan på ”till the right one comes along” en lite lugnare låt som jag tycker är en av skivans bästa låtar. Ytterligare en bra låt är den lugna balladen ”Hanging on”. Tempot ökas lite i ”The men I used to be”, en bra låt. Näst sista låten på skivan ”Sweet Tooth” är en låt i lite swingstil. Skivan avslutas med ”The odds were good” i lite ”bluesig” stil En skiva med omväxlande innehåll som inte faller mig riktigt i smaken. Provlyssna före ett köp.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Plöj-IngaZ
 Titel: Frå Dretstövler Te Boots
 Skivbolag: Frå Dretstövler Te Boots
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är en CD som kom ut 2016 och den innehåller 14 låtar där allt är eget material. Sångaren Nils-Olof Olsson har skrivit texterna och bandmedlemmarna har vari med och skrivit musiken. Jag så bandet på Lunedets countryfestival i somras och jag tycker att bandet var kul att lyssna till. Sångare presenterade musiken för ”bonnacountryrock” och det är en bra beskrivning. CDn innehåller 14 låtar och de flesta är lite rockigare saker. Första låten ”Tondöva bonnen” är en svängig rocklåt. Bandet fortsätter i samma stil med ”Vi larver öss itte” och ”Vika Vika”.Tempot lugnar ner sig lite i ”Balplockar Boggie”. I ”Järnspett” så ökas tempot igen. En kul låt i lite lugnare tempo är ”Tjuuurn 2.0” som handlar om tjurens längtan till korna. ”Blåröksrebel” är en låt med bra gung med en ”tictoc-gitarr” i bakgrunden. Jag gillar också den gungande ”Bönner i stan” en låt med kul text. Den låt jag gillar bäst är countrylåten ”Conny Johnny och Ronny” som är en svängig låt i riktig countryanda. Skivan avslutas i lite lugnare stil med ”Lördagskväll”. En kul skiva att lyssna till och den passar bra på ett partaj. Skivan kan köpas via www.plojingaz.se.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Rachel Laven
 Titel: Love & Luccheses
 Skivbolag: Rachel Laven Music
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Rachel Laven är från San Antonio, Texas. Hon räknas in i den nya generationen av unga roots / singer/songwriter-artister. Rachel har skrivit de flesta av skivans elva låtar. Trots att hon bara är runt 25 år så har hon lång erfarenhet från musiken då hon i tidig ålder började spela och sjunga i familjens band ”The Lavens”. Rachel inleder skivan med en lite snabbare låt ”Finish line” som följs av en lugn ballad ”Each other’s shoes”, en fin låt. I ”Do you dare” ökas tempot ordentligt, en låt som får mig att jämföra lite med Carlene Carters ”Every little thing”, en av skivans bästa låtar. ”Love & luccheses” och ”Only thing familiar” är två lugna ballader. En låt som jag har fastnat för är ”The moon” som är en medryckande låt med lite bluegrassinfluenser och en fin steel och banjo i bakgrunden, skivans absolut bästa låt och värd skivpriset bara den. Vi får höra ytterligare några lugna låtar i ”Don’t put me in a town”, ”Something like heaven”, och ”Someone like you”. Ännu en låt som jag har fastnat för är den lugna ”Wrong time”, en mycket fin låt. CDn avslutas med en lugn ballad ”Song for Mary”. Det här är en skiva för dig som gillar att sitta i favoritstolen och lyssna till fina texter i lite stillsammare tempo. Jag hoppas att Rachel kommer till Sverige och då vill jag se och höra henne i en liten intim lokal, som café Columbia t.ex.

Publicerad: 2018-09-23 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk