Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 673 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Dale Watson
 Titel: Call Me Lucky
 Skivbolag: Red House Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Så har då vår vän Dale Watson släppt en ny Cd i dagarna, det är den första sedan han 2015 släppte ”Call me insane”. Denna splitter nya Cd som innehåller 12 låtar är inspelad i Sam Phillips studio i Memphis. Skivan inleds med titellåten ”Call me lucky” som är en lite skumpig uptempolåt i rockabillystil. ”The dumb song” är en snabb låt i samma stil. Efter dessa snabbare låtar kommer en stilla vals med titeln ”Johnny and June” som är tillägnad paret Cash och här får vi höra Celine Lee sjunga duett med Dale, en topplåt. Så går Dale tillbaka i den lite rockigare stilen med ”Tupelo Mississippi & a 57 Fairlane” som svänger bra. ”Haul off and do it” är en svängig låt som får mig att tänka på tidiga Johnny Cash-alster, en riktigt bra låt. Dale ökar tempot lite i ”Restless”. Efter denna bjuder Dale på en truck-låt i ”David Buxkemper. En av topparna på skivan tycker jag är den taktfasta ”Inside view”. Dale fortsätter i tidig Cash-stil med ”You weren’t supposed to feel that good” som är ännu en bra låt. Skivans absoluta topplåt är den lite lugnare ”Mama’s smile” som också påminner om en tidig Cash. Skivan avslutas med två lite snabbare låtar ”Who needs this man” och ”Run away”. Att köpa en skiva med Dale Watson är så gott som alltid ett säkert köp. Denna är inget undantag. Gillar du dale så är det ett givet köp, har du inte hört honom tidigare så är det dags att göra det nu med denna skiva.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Hank Cochran
 Titel: Sally Was A Good Old Girl
 Skivbolag: Bear family Records BCD 17568
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det tyska skivbolaget Bear Family har förgyllt tillvaron för oss skivsamlare under många år och givit ut ett antal fantastiska skivor. Här är ytterligare en i raden då bolaget har givit ut en CD med hela 33 låtar med Hank Cochran. Hank var ju en fantastisk låtskrivare och sångare. Här har bolaget hittat hans inspelningar från Dore recods (1958), Liberty records (1962-1963) RCA records (1964-1966) och Monument records 1965-1968). Under året på Dore records spelade Hank in ett fåtal skivor och det var mest rockabilly-stilen som han ägnade sig åt då. Ett undantag var den fina ballade ”Don’t apologize”. När han gick över till Liberty så var det mer renodlad country han spelade in, trots att han spelade in några skivor tillsammans med Eddie Cochran . De kallade sig Cochran Brothers trots att de inte var släkt. På Liberty släpptes ett antal riktigt bra countrylåtar. Bland dessa är ”I’d fight the world”, en fantastisk ballad, Ytterligare ett par bra låtar från Liberty-tiden är ”The picture behind the picture” och ”Lonely little mansion” som båda är lite lugnare låtar. En annan bra låt på detta bolag är den lite snabbare ”Has anybody seen me lately” liksom ”Funny way of laughing”. En va topparna på skivan tycker jag är den lugna ”I don’t care”. Jag gillar också de lite lugnare ”Go on home” och ”You’re stronger than me”. På Gaylord records spelade Hank in några fantastiska låtar bland annat ”Yesterday´s memories” en fin ballad. Utöver denna så spelade han in skivans toppar ”A good country song”, ”Same old hurt” och ”If she could see me now” tre kanonlåtar. Under åren på RCA var Hank som mest produktiv och spelade in både singlar och Lp-skivor. Några fina ballader som jag gillar här är ”Somewhere in my dreams” och ”I’d fight the world”. Även om det är lite blandat material md rockabilly och country så tycker jag att detta är en skiva som jag tror tilltalar de flesta som gillar country.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Shawn Fenner
 Titel: Bad Decisions
 Skivbolag: Shawn Fenner (egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Shawn Fenner är ännu ett namn för mig. Han kommer från Chester Virginia men spelar in i Nashville. Detta är hans andra CD som släpptes i år och den är strikt country och innehåller tolv låtar. Titellåten ”Bad decisions” inleder och det är en låt i lite snabbare tempo. Detsamma gäller för ”Love triangle”. En av skivans bättre låtar är den lite snabbare ”Late Nights”. Jag gillar också ”Above the clouds” som också är en lite snabbare låt. Ännu en topplåt är ”Tales from the barside” som går i valstakt, en av topparna på skivan. En av få lite stillsammare låtar är ”Until you”, en bra låt. Shawn bjuder på en fin version av Merle Haggard-låten ”Misery and gin” som också är en lite lugnare låt. Ännu en topplåt är den lite svängiga ”Sad lonesome broken hearted” en av skivans bättre låtar. Tempot ökar något i ”Light it and run”. Ännu en topplåt är den lite snabbare ”Too late for coffee” som tillhör skivans bästa låtar. Ytterligare en låt som tillhör topparna på skivan är den lite lugnare ”House always wins”. Som sista låt har Shawn valt ”Ring of fire” och den gör han riktigt bra. Det här är en skiva som alla som gillar strikt country ska ha i sin samling. Ett toppalbum.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Stephanie Urbina Jones
 Titel: Tularosa
 Skivbolag: Casa Del Rio Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Stephanie Urbina Jones är född i San Antonio, Texas, men bor numera i Nashville. Det här är hennes senaste Cd som släpptes i september 2018. Stephanie har här samlat ihop tolv hitlåtar från 50-talet och framåt och gör dem med sin egna speciella tolkning. Ni som känner till Stephanie förstår då att det är starka inslag av mexikana i kompet. Stephanie inleder med ”Walking after midnight” i en svängig version. Hon fortsätter med ”Jolene” där vi får höra trumpeter i bakgrunden. Skivans bästa spår är ”Cold cold heart”, här i en valsversion som jag smälter av, fantastiskt bra. Efter denna får vi höra ”Rose garden” här i en version som inte skiljer sig så mycket från originalet, med undantag av kompet vilket också gäller för ”Ring of fire”. Stephanie fortsätter med en mycket fin tolkning av ”For the good times”. Vi bjuds på ”Harper Valley PTA” i en mexikana-version. Efter denna får vi höra den fina balladen ”Seven Spanish angels” i en fin tolkning. Så ökars tempot i ”I’ve got a tiger by the tail” i en svängig mexicana-version. Vi bjuds också på en fin version av ”Silver Wings”. Stephanie ger oss sedan en alldeles speciell version av ”You ain’t woman enough” i högt tempo. Jag gillar också ”Is anybody going to san Antone” som är en svängig låt. Som bonus på denna utmärkta skiva bjuds vi på ”Jolene” och ”Ring of fire” på spanska. Har du inte lyssnat på Stephanie tidigare så är det dags nu. Jag som ju är lite svag för detta med mexicana tycker att det är kul att höra alla dessa gamla låtar i nya versioner.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Martha Spencer
 Titel: Martha Spencer
 Skivbolag: Martha Spencer (Egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Martha Spencer kommer från Whitetop Mountain i Virginia. Hon är uppväxt i en musikalisk familj och lärde sig i unga år spela olika instrument och medverka i familjen bluegrassband, Spencer Family. Det här är hennes första skiva och den släpptes under 2018, skivan innehåller hela fjorton låtar. Skivan inleds med ”Blue Mountain Lullaby” en mycket bra låt i medimtempo, en av skivans bästa låtar. Jag gillar också ”My heart says yes” . I ”Hard headed woman” (en Elvislåt från 1958) rockar Martha till det ordentligt. Så lugnar Martha ner det i ”The last leaves” som är en mycket vacker låt som tillhör topparna på skivan. Ytterligare en gbra låt är den lite snabbre ”Let the wild stay free”. Jag har också fastnat för den svängiga ”Chickens coming home to roost”, en riktigt bra låt. Tempot höjs något i ”Rambling woman”. Efter denna bjuder Martha på en bluegrassversion av ”Wishful thinking”, riktigt bra. Ännu en topplår är den lite lugnare ”Cold winter lingers on”.den är kanske skivans bästa låt. Skivan avslutas med ett par snabba låtar ”Jonah” och ”No help wanted” (Bill Carlisles gamla hit). Jag tycker att detta är en bra skiva med många bra låtar och en bra variation av låtar.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Tom Buller
 Titel: When a country boy gets the blues.
 Skivbolag: Tom Buller (Egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Tom Buller är ett helt nytt namn för mig. Han kommer från Omaha i Nebraska, men håller numera till i Nashville där han är ett uppskattat namn på de olika spelställena. Det här är hans första CD och den släpptes i slutet av 2018 och det är en skiva med en blandning av lugna ballader och nägra lite sabbare låtar.Tyvärr innehåller den bara nio låtar vilket är ett par för lite. Röstmässigt tycker jag att Tom påminner lite av Randy Travis. Skivan inleds med ”She lets me run” en låt i mediumtempo. Tom fortsätter i samma tempo med ”If I can make Texas tonight”. ”You must be an angel” är en stillsam ballad. Titellåten ”When a country boy gets the blues” är en lugn blues. Min absoluta favoritlåt på skivan är den lugna dansvänliga “Whiskey and wanting you”, en topplåt. Tom fortsätter med en stillsam åt ”Shackles of your memory”. Tempot ökar i ”Flyin’ high to keep from feelin’ low” som är en svängig låt, vilket också gäller för “Same old solution”. Skivan avslutas med ”I’ve tried” en lugn fin ballad.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Lasse Sigfridsson
 Titel: Back In Nashville
 Skivbolag: Lasse Sigfridsson AB /Atenzia Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Den här nya skivan med Lasse Sigfridsson släpptes i juni i år. Det är hans fjärde skiva på egen hand sedan han lämnade Lasse Stefanz. Stilen på skivan är vad jag kan kalla för dansbandscountry och innehåller generösa fjorton låtar. . Lättlyssnad , dansvänlig country, men också några låtar som gör att man lyssnar lite extra på texten. Första låten ”Jag far från Waco” är en lite snabbare buggvänlig låt. Efter denna får vi höra en cover av Marle Haggards ”Sing me back home”. I den gungande ”På samma scen” sjunger dottern Ängla Sgvardsson duett med Lasse. En låt som jag gillar är den lugna ”Ännu blommar våra rosor”. Efter denna bjuder Lasse på en bugglåt ”My next broken heart”, härligt sväng i denna. Tempot sänks sedan i ”Du gör mig bättre” och ”Hemåt i natten”. Så ökas temot lite i ”Det regnar och regnar”. I den vackra balladen ”Loving her was eaisier” får vi höra Nashvilleartisten Trenna Barnes sjunga duett med Lasse, en mycket fin version av denna topplåt. ”Tror hon jag bryr mig” är en översättning av ”She thinks I still care” som är en riktig kanonlåt, även i denna version. Lasse bjuder på en lite annorlunda version av ”Today I started loving you again” i lite snabbare tempo äm originalet. En riktigt bra låt är den lite lugnare ”På en gata utan namn”, jag gillar den verkligen. ”Sylvia’s mother” gör Lasse tillsammans med sonen Emil Sigfridsson i ett snabbare tempo än originalet. Skivan avslutas med en lugn fin låt ”När man vet att man tror”. En riktigt bra svensk countryskiva som jag tror tilltalar både country och dansbandsvänner.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Damian O’Grady
 Titel: From 9 ’Til 1
 Skivbolag: Flying Aloisius Music
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Damian O’Grady är ett helt nytt namn för mig. Han är född i New Jersey, men håller nu till nere i Texas där han ofta uppträder på de olika Honky Tonken med sin sång och pianospelande. Det här är hans första CD och den innehåller tolv låtar och Damian har skrivit elva av dessa. Damian inleder med titellåten ”From 9 ’Til 1” som är en lite rockig låt. Han fortsätter med en svängig fyrfyra i ”Back again” en riktigt bra låt som tillhör topparna på skivan. Efter denna så ökar Damian tempot igen i den rockiga ”Freight train lover”. Ännu en riktigt bra låt är den dansvänliga ”Where lies the answer?”. Efter denna svänger Damian till det igen i ”You ain’t good enough”. Ännu en svängig fyrfyra bjuds vi på i ”Hurt me” en topplåt. I den lite lugnare ”Cheatin’ fire” får vi höra Brennen Leigh sjunga duett med Damian, en mycket bra låt som tillhör topparna på skivan. Efter denna lugnare låt så ökas tempot ordentligt igen i ”The fighter”. Skivans kanske bästa låt är den mjuka balladen ”You don’t talk to me” en mycket fin låt. Damian ökar tempot igen i ”Too far gone”. Ännu en aspirant till skivans bästa låt är den lugnare ”Cry like a steel guitar” en riktigt bra låt. Skivan avslutas med ännu en topplåt ”Hails of yesterday” som tillhör skivans bästa låtar. Det här är en skiva med varierande låtval, lite lugnare och en del riktigt rockiga låtar i en bra blandning. Det här är en debut som lovar gott, lägg namnet Damian O’Grady i minnet.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Mandy Barnett
 Titel: Strange Conversation
 Skivbolag: Dame Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Så har Mandy Barnett släppt en ny CD, den första på fem år. Den senaste var hyllningsalbumet till Don Gibson ”I can’t stop loving you/ The songs of Don Gibson”. På denna nya skiva så har Mandy vänt blickarna mot soulhållet, men också lite bluesinfluenser finns här. Skivan innehåller tio låtar varav de flesta är av det lite lugnare slaget. Skivan inleds med den lite bluesiga ”More lovin’”. Mandy fortsätter med en soulinfluerad låt ”It’s all right (you’re just in love)”. Ska jag utnämna en låt som höjer sig över de övriga så får det bli den lugnt svängande ”Dream to real to hold”. I ”A Cowboy’s work is never done” ökas tempot något. Ytterligare en låt som jag lyssnar lite extra på är den lugna “My world keeps slippig away” Skivan avslutas med den bluesiga ”Put a chain on it”. Nej det här är ingen skiva som passar min musiksmak. Provlyssna före ett köp.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: J. P. Harris
 Titel: Sometimes Dogs Bark At Nothing
 Skivbolag: Free Heart Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ny CD med J.P.Harris väcker alltid stora förväntningar hos mig. Motsvarar då denna dessa förväntningar. Ja det gör den, men jag var tvungen att lyssna igenom den ett par gånger först. Anledningen till detta är att denna skiva skiljer sig en del från hans tidigare då det är fler lugna låtar på denna än hans tidigare. J.P. inleder dock skivan i ett högt tempo med den rockiga ”JP’s Florida blues #1”. Tempot sänks sedan i ”Lady in the spotlight” en riktigt bra låt. En av skivans absoluta toppar är den lugnt svängande ”When I quit drinking”, en kanonlåt. JP fortsätter med ”Long way back” som är en stillsam låt med lite bluesinfluenser. Titellåten ”Sometimes dogs bark at nothing” är ännu en lite lugnare låt som tillhör topparna på skivan, här ligger en dobro fint i bakgrunden. Efter dessa lite lugnare låtar tycker JP att det är dags att öka tempot och det gör han ordentligt i ”Hard times” som är en härligt buggarlåt. Så kommer ytterligare en topplåt i den lite lugnare ”I only drink alone” där vi hör ett pino lätt klinkande i bakgrunden, en av skivans toppar. ”Runaway” är inte i min smak. Däremot gillar jag ”Miss Jeanne-Marie” som är en lugn låt med ett piano som framträdande i kompet. Sista spåret ”Jimmy’s dead and gone” är en låt i högt tempo. Det här är en skiva som växlar lite i tempo, men då merparten är lite lugnare så passar det mig.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Junior Brown
 Titel: Deep In The Heart Of Me
 Skivbolag: Junior Brown Music
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Junior Brown är ingen nykomling inom countrymusiken.han började spela med olika band på 60-talet och var bland annat steelgitarrist i A Sleep At The Wheel. Det här är hans 11:te fullängdskiva och den innehåller 11 låtar. Junior inleder skivan med en svängig fyrfyra med titeln ”Another honkeytonk burned down” en riktigt bra låt som tillhör topparna på skivan. Han fortsätter med en swinglåt ”Twenty four seven”. I ”Little miss stuck up” får vi lite rockiga tongångar. Titellåten ”Deep in the heart of me” är en lite lugnare låt som jag gillar. Junior bjuder på en låt med kul text i ”The cookeyd cop from Camp Kakanakakee”. Junior fortsätter i lugn takt med ”Between anger and despair”. Tempot ökas något i ”Tar bucket Dan” och ”You do the math”. Skivans absoluta topp tycker jag är den mjuka duetten ”So close, yet so far away” där vi får höra hustrun Tanya Rae som duettpartner, en topplåt. ”Drag race at forty fathoms” är en lite blues/rockig låt. Skivan avslutas med en akustisk version av titellåten ”Deep in the heart of me”. En skiva med en blandning av låtar och jag rekommenderar en provlyssning före ett köp.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Jeff Hyde
 Titel: Norman Rockwell World
 Skivbolag: Jeff Hyde records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jeff kommer från Texas och är medlem i Eric Church band och skriver låtar själv men också tillsammans med Eric. Det här är hans första egna skiva och det är en skiva som jag klassar som popcountry i lite singer songwriter-stil. Första låten ”Old hat” tycker jag är lite ”stökig” och det gäller också för nästa låt ”Fiction”. En låt som jag fastnar för är ”Baby by tonight” som är en svängig låt i lite snabbare tempo., en av skivans toppar. Jeff fortsätter med tre låtar som jag upplever som lite ”stökiga” det är ”Cold”, ”The filter” och ”Cabin fever”. Titellåten ”Norman Rockwell world” är en lite snabbare låt som tillhör de bättre på skivan. En lite lugnare låt är ”Henry Ford” som jag tycker är rätt bra. Skivan avslutas med två låtar i lite modernare stil ”One light town” och ”How the story ends”. Det här är en skiva för dig som gillar popcountry och det som hörs på Nashvilles topplistor idag, men inget för mig.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Bobby Flores
 Titel: Coming Full Circle With God
 Skivbolag: Yellow Rose Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Bobby Flores är en multi-instrumentalist och dessutom en bra sångare. Jag tror att det här är hans åttonde skiva i ordningen. Som titeln säger så förstår alla att det är en CD med religiösa texter. Bobby inleder med en lugn fin låt med titeln ”Just build my mansion (Next door to Jesus) en mycket fin låt och en av topparna på skivan.. Han fortsätter med den klassiska ”Amazing Grace”. I samma stilla tempo går ”Who Am I”, ännu en fin låt. Bobby fortsätter i samma lugna tempo med ”Remind me dear Lord”, en mycket fin låt. Ingen religiös skivan utan ”I’ll fly away” verkar det som. Efter denna kommer ytterligare en lugn fin låt ”What a day that will be”. Bobby fortsätter i samma lugna tempo med ”Sheltered in the arms of God” och ”In the garden” i den senare så får vi höra Bobby’s mor sjunga med honom i en mycket fin version. ”How great thou art”är ytterligare en klassisk religiös sång.. Alla dessa är mycket fina låtar. Ytterligare en vacker låt är den lugna “Empty hands” en av topparna på skivan. Skivan avslutas med den instrumentala ”America, the beautiful”. Gillar du lugna fina sånger med religiösa texter så är det här absolut en skiva för dig.

Publicerad: 2019-04-14 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandcountryclub.tk