Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 714 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Carl Mann
 Titel: Legendary Country Influences
 Skivbolag: Round Midnight Production (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Gamla rockaren Carl Mann med en skiva med countrymaterial kan det vara något att ha? Nja, sådär. Rösten finns ju kvar och passar till de låtar han har valt att bjuda på. Ändå är det inget jag höjer på ögonbrynen för. Dessutom drar spår fyra EP-versionen av ”Endlessly” på hela 7.40 minuter ner betyget, låten finns ju på spår tre i en betydligt behagligare version på dryga tre minuter vilket är fullt tillräckligt. Skivan inleds annars smakfullt med ”I Love You A Thousand Ways”. Därefter följer ”California Blues” i en lite rockig version. På spår fem bjuds vi på Roger Millers’s ” topplåt ”Half A Mind”. Carl´s version av ”I Can´t Stop Loving You” är inget som jag gillar. Samma sak gäller för ”I Had A Dream Last Night”. Däremot ger jag godkänt betyg för ”I Want To Be With You Always”. En av topparna, de är ju inte så många, är ”Look What Thoughts Will Do”. Ingen av resterande fyra låtar ”Making Believe”,”Movin´On”, ”Oh Lonesome Me” och ”Watermelon Time In Georgia” tilltalar mig. Nej detta känns som ett försök att bättra på inkomsten inför kommande pension. Lyssna före ett köp.

Publicerad: 2009-12-26  Artist: Jake Hooker
 Titel: Lost Along The Way
 Skivbolag: StarTex Records 1010
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Den duktige basisten Jake Hooker har jag recenserat tidigare i SCC-NYTT. Detta är hans femte, eller möjligen sjätte, CD. Jag har givit Jake´s skivor högt betyg tidigare, tyvärr tycker jag att titeln pådenna CD säger vad jag tycker. Jake har förlorat lite på vägen, det är så att han gör för många western/Texas-swinglåtar på denna CD för att jag ska ge ett toppbetyg, tyvärr Lillies. Inledningen på CD´n är bra med titellåten ”Lost Along The Way som är en fyrfyra. Spår tre med den långa titeln ”Drowning My Troubles Till They´ve Learned How To Swim” är en shuffle som jag gillar. Jake bjuder på en lugn ballad på spår fem ”Don´t Give Up On Me” för att sedan växla över till en fyrfyra i ”It´s Warm With Love In Here” ett toppspår. Jake bjuder på ytterligare en ballad i ”It Keeps Slipping My Mind”. Takten höjs sedan i ”Nothing Left To Lose”. En av skivans topplåtar är fyrfyran ”Mine Is A Lonely Life”. Nej Jake detta är en för ojämn skiva för att falla mig i smaken. Visst finns det en del mycket bra spår, men tyvärr också några som inte håller måttet för mig. Ett plus ska dock ges för ett toppkomp med Jimmy Capps, Bob Moore, Jim Loessberg, Pete Wade, Bobby Flores, Hargus ”Pig” Robbins och Paul Franklin. Jag föreslår ändå en provlyssning före ett köp.

Publicerad: 2009-12-26  Artist: Dottie Jack
 Titel: With Every Heartbeat
 Skivbolag: StarTex Records 1009
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Detta är Texastjejen Dottie Jack´s tredje CD, de tidigare har jag recenserat i SCC-NYTT och Dottie har fått högt betyg. Samma gäller för denna utgåva. Det är strikt country med tungt komp med steel och fiddle som framträdande instrument. Producenten Jim Loessberg har dessutom hittat ett antal guldkorn som passar Dottie (och mig). Först spåret ”With Every Heartbeat” är en snabb fyrfyra som säter sin prägel på skivan, den följs av Jeannie Seely´s shuffle ”Today Is Not The Day”. Även spår tre är en uptempolåt med titeln ”Hide And Watch Me Go”. Sedan dras tempot ner i Hank Cochran´s ”Out Loud” som är en lugn fin låt som jag spelar om och om igen. Efter denna topplåt kommer ännu en, Bill Anderson´s ”Once A Day” som är en lite snabbare låt. Ett av skälen till att CD´n inte får fem hattar är ”Nobody´s Business” som jag inte gillar. Ännu ett toppspår är ”Yesterday All Day Long Today”, en härlig fyrfyra. ”Two Seperate Bar Stools” går i lite lugnare takt och det är en topplåt liksom Liz Anderson´s ”Eyes Don´t Come Crying To Me”. Riktigt lika bra är inte ”My Heart Has A Mind Of Its Own”. Däremot är dallas Frazier´s ”Everubody Knows But You And Me” en topplåt liksom Warner Mack´s ”Talkin´ To The Wall”. Detta är en CD som får mig att minnas ”mitt 60-tal”. Ett klart köp för dig som gillar ”riktig” country. Tack för denna CD Dottie Jack och StarTex records.

Publicerad: 2009-12-26  Artist: Mitch Snow
 Titel: Every NightYou Make My Day.
 Skivbolag: Every NightYou Make My Day.
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Mitch Snow är ett nytt namn för mig. Mitch är en multiinstrumentalist som spelar i stort sett allt som går att spela på. Han är dessutom en mycket duktig sångare. Bolaget RGO ägs tydligen av en man vid namn Roy G. Ownbey. Roy har skrivit nästan alla sångerna på dessa tre CD, som innehåller tjugoen (21) låtar på varje CD. Roy visar sig vara en mycket duktig songwriter och materialet på dessa tre CD-skivor är mestadels av hög klass. Syftet med skivorna är troligen i demosyfte för Roy´s låtar. Alla tre skivorna gavs ut 2008.
Titellåten på första CD´n ”Every Night You Make My Day” är en lite snabbare låt som jag gillar. En fin ballad om brusten kärlek är ”I Can´t Fell Out Off Love”. Något lite snabbare går ”A New Point Of View” vilken är en topplåt. Samma sak gäller för ”Where Are You Spending Your Nights These Days”. Ännu en ballad om brusten kärlek är ”Life Is A Sad Song” som går i stilla valstakt vilket också gäller för ”When Love Is Lost”. Ett av toppspåren på denna CD är ”Pieces” en lite lugnare fyrfyra.
Andra CD’n ”Let Me Be Everything To You” är den jämnaste av dessa tre skivor. Första spåret på denna är en lugn fin låt med titeln ”Nothing Scares The Devil Out Of Me”. En av topparna på skivan är ”Skeletons” också den i lite lugnare takt. ”George Jones Will You Sing My Song” har en kul text om killen som vill att George ska sjunga hans sång för att få tjejen som lämnat honom att komma tillbaka. En lugn ballad om brusten kärlek är ”The Days Never End” en topplåt. Ett av toppspåren på skivan är titellåten ”Let Me Be Everything To You” en svängig fyrfyra. Texten i ”She´s Ugly” handlar om killen som träffar en tjej på en mörk bar och märker att hon inte är lika attraktiv när lyset tänds. ”Where can I Go” är en lugn ballad om brusten kärlek och där killen söker en plats där han kan glömma kvinnan som lämnat honom. ”I Ain´t Perfect” går i lite snabbare takt liksom ”You´re Lying In My Arms”. En låt med kul text är ”Bananas” som handlar om tjejen som aldrig får nog och killen inte klarar kraven som hon har. Ytterligare en låt som jag gillar på skivan är ”Martha Sue” som ar en text som jag fastnat för.
Den tredje CD’n är väl lite ojämnare än de två andra, men det finns några toppar även på denna. En av dessa är den Mexicoinfluerade ”Hey Ballerina” en lugn men ändå svängig låt. ”Hello Blues” är en lite bluesig lite snabbare låt som jag gillar. I ”Texarcana Baby” går tankarna åter till Mexico liksom i ”Corpus Cristy Bay Laid-Back Baby” som svänger fint. En av topparna på denna CD är balladen ”Baby Girl” som handlar om faderns känslor när hans dotter ska gifta sig. Ytterligare en låt som jag gillar är ”2062” som är en svängig fyrfyra.
De två första är bäst och fyller helt klart sina platser i skivhyllan.
Skivorna kan du inte hitta i våra skivaffärer. Jag har köpt mina av Göran Lundqvist i Malmö. Hans E-postadress är goeran.lundqvist@telia.com och du kan säkert beställa dessa så fixar han nog hem dem nästa gång han åker till USA.

Publicerad: 2009-12-26  Artist: Shane Worley
 Titel: Mister Purified Country
 Skivbolag: Country Discovery Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Vår ”gamle” vän Shane Worley har åter varit i Mike Headrick´s studio och spelat in en CD. Detta är Shane´s sjätte CD och det är som precis tidigare strikt country som gäller. Första spåret ”Two Beers Ago” är skriven av Ruthie Steele och Mike Headrick för Vern Gosdin som tyvärr avled strax efter att låten blev klar och därför inte hann spela in den. Budet gick istället till Shane som gör låten full rättvisa och man hör att Shane gör den i Vern Gosdin’s anda, mycket bra. Andra spåret ”Sweet Revenge” av Mike Headrick är en härlig fyrfyra och ett av skivans toppspår. Shane visar i ”Is There Any Love” att han också kan skriva bra låtar, en fin ballad. Shane har också skrivit ”Talk Is Cheap” som är en uptempolåt, även titellåten ”Mister Purified Country” har Shane skrivit. Ännu en topplåt är Lawrence Reynolds ”Them Old Hank Williams Songs”. Efter denna följer ännu en låt som Shane skrivit ”Single Again” som är en härlig shuffle. ”Soul Of A Lonely Man” är en lugn ballad som följs av topplåten ”The Right To Be Wrong”, skriven av Mike Headrick som också har skrivit ”Out Of Blue”.Dave Kirby skrev för många år sedan ”What Have You Got Planned Tonight Diana” som spelats in av många artister, en riktig topplåt. Sista spåret ”Loneome, On’ry & Mean” var en av Waylon Jennings paradlåtar. En mycket bra CD som jag inte tror gör någon köpare besviken. Jag hoppas att någon festivalarrangör låter oss få uppleva Shane live igen det är han värd.

Publicerad: 2009-12-26  Artist: Vern Gosdin
 Titel: Late & Great The Voice
 Skivbolag: Sims Records 306
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Denna CD är utgiven efter Vern’s bortgång tidigare i år. Materialet är inspelat runt 1998 men gavs aldrig ut av någon anledning. Det är bara att buga och tacka Russell Sims för att han köpt rättigheterna och givit ut denna CD av mannen med ”The Voice”. Vern har skrivit sex av sångerna och Jollie Hollie resterande fyra. Första spåret ”The Ride” är en lite snabbare låt, en riktig ”toetappin’”. Tempot sänks något i ”Lips Speak Up” som jag tycker är ett av skivans bästa spår. Ännu ett toppspår är den lugna balladen ”Where Do We Take It From Here”. ”After Losing You” är också den en lugn ballad som handlar om brusten kärlek, en låt som Vern skrivit själv. Samma sak gäller för ”Two Broken Hearts”, men den går något snabbare. Jollie Hollie har skrivit topplåten ”Not Back To Where I’ve Been” en låt som jag spelar om och om igen. ”Yard Sale” är en lite snabbare låt och den handlar om försäljningen av olika saker (och minnen) efter en skilsmässa. På sista spåret ”To Feel What I Once Feel” sänks tempot igen, även detta är en topplåt. Vern visar här varför han kallades ”The Voice”. Utöver Vern’s röst tillkommer ett toppkomp med en steel som ligger i bakgrunden på de flesta av låtarna. Det här är en CD för dig som gillar lite lugnare låtar med bra texter.

Publicerad: 2009-09-26  Artist: Lorian Dove
 Titel: Precious Moments
 Skivbolag: LDCD 6063 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Lorian Dove är en helt ny bekantskap för mig. Han bjuder på en CD med femtiotvå minuter av toppcountry från Texas med steel och fiddle som framträdande instrument i kompet. Steelen hanteras av Wayne Tanner och fiddle spelar Slim Roberts, båda var medlemmar i Jerry Dove’s (Lorians far) band som spelade in skivor för TNT records på femtio och sextiotalen. På steel finns dessutom Don Bierstedt och Randy Rhinehard. Pappa Jerry har skrivit sex av skivans femton spår, Lorian fyra och resten är av andra songwriters.Jag ska inte nämna alla låtarna på skivan men det r några som jag fastnat lite extra för. Första spåret ”Stand Still” är en härlig shuffle skriven av pappa Jerry. Han har också skrivit ”Smoke In The Wind” som går något långsammare, en riktig topplåt. ”June Roses” har en bra text och går i stilla valstakt. Ett av skivans bästa spår är fyrfyran ”Let’s Pretend”. Charlie Adams har skrivit ”I Lost My Angel” som handlar om brusten kärlek. Ännu ett toppspår, kanske skivans bästa, är ”I’ll Step Down” en härligt gungig shuffle skriven av Jack Newman. Lorian har själv skrivit ”If I Could” som är en hyllning till sin far. Han har också skrivit ”Forget Old Traditions” som är en biografi över sin familj och sig själv. Det här är en CD som jag spelar om och om igen. Ett par spår hoppar jag över vilket är orsaken till att jag inte ger fem hattar, men det var nära. Ett absolut ”måsteköp” för dig som gillar strikt Texascountry av bästa märke.

Publicerad: 2009-09-26  Artist: David Frizzell & Friends
 Titel: This Is Our Time
 Skivbolag: Nashville American Records 1941 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

David har samlat ett antal artister som han sjunger duett med på denna CD. Som bonus medföljer en DVD som visar plock från inspelningarna, kul att se. Skivan är hela sjuttiotre minuter lång och innehåller tjugo låter. Mestadels är det lugna låtar i balladstil där David har skrivit drygt hälften av dessa. Titellåten ”This Is Our Time” inleder och hät medverkar alla femton artisterna plus David, lite för stökig för mig, Johnny Rodriguez och David Gör ” Warm Spanish Wine”, en bra låt. Merle Haggard och David tar sig an ”If You Got The Money, I’ve Got The Time” en toppversion. Nästa toppspår är ”Long Black Veil” där Gene Watson är duettpartner med David och deras röster passar perfekt tillsammans. ”Dream Of Angels” är en lugn ballad som David gör solo. Jeannie Seely och David bjuder på ”Nobody’s Darlin’ But Mine” en mycket bra version. Ännu en lugn ballad ”Someday” gör David solo. I ”Something ’Bout You” är Lacy J Dalton duettpartner. Ett av skivans bästa spår är ”No Regrets” som David gör solo och det är en beskrivning av sitt liv som artist. Brodern Allen Frizzell och dottern Tess sjunger duett med David i Three Minutes” ännu ett toppspår i lite högre tempo. Sista spåret ”Reckles Wind” är ännu en lugn ballad där John Cowan är duettpartner, en mycket stämningsfull låt och en bra avslutning på en fullt godkänd skiva. Det är inget för dig som bara vill ha Honky Tonk eller uptempolåtar. Passar för myskvällar i soffan.

Publicerad: 2009-09-26  Artist: Molly Ban
 Titel: Adventures
 Skivbolag: AW 0001 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Detta är Stockholmstjejerna Alxzandra Wickman och Ulrika Liljeroth’s , Molly Ban, första full CD. De har en CD som kom för ett par år sedan med fem låtar på. Gruppens musikstil är bluegrass i stil med det Alison Krauss ofta spelar, lite mjuk lugn bluegrass åt countrygrass hållet. Alexzandra har skrivit alla låtarna på CD’n och det är mycket känsla i dem varför skivan gör sig bäst om den avlyssnas med hörlurar så man hör texterna ordentligt. Dessutom kommer Alexzandra’s och Ulrika’s fina stämsång mer till sin rätt då.
Det här är ju inte riktigt min musikstil men jag har ett par låtar som jag fastnat lite extra för. Det är ”Wild Girl Crazy” som är en lite snabbare låt. Samma gäller för titellåten ”Adventures”. Jag gillar också ”Anytime” som har ett lite tyngre komp. Ytterligare ett spår som jag gillar är ”Where Love Leads”. Behållningen för min del är texterna och den fina stämsången som Alexzandra och Ulrika svarar för. Mycket vackra röster som kompletterar varandra föredömligt. Tjejerna har dessutom hittar mycket bra musiker som kompar dem på skivan.

Publicerad: 2009-09-26  Artist: Allen Karl
 Titel: My Final Rose
 Skivbolag: Century II Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Allen Karl med en sprillans ny CD. Jag recenserade hans tidigare CD ”Rolling River” i förra SCC-Nytt. Här bjuder Allen på hela sexton spår och det brukar innebära att allt inte är bra när man plockar med så många låtar. Så är fallet här också, Allen kunde gärna ha utelämnat ett par spår för min del. Det mesta av materialet är lite lugnare låtar. det första spåret är titellåten ”My Final Rose” och det är en lite i lite lugnare takt. Efter denna kommer ”You’re The Reason” en låt som passar Allen’s röst perfekt. Harlan Howard’s otroligt fina kärleksballad ”Yours Love” gör Allen föredömligt, bara den är värd skivpriset. Alle har själv plitat ihop ”Don’t Tell Me Your Troubles” om är lite Mexicoinfluerad med en spansk gitarr i kompet. Han har också skrivit ”I’m No Good Without You” som går i lite snabbare takt, en bra låt. Jag gillar också balladen ”Between Fathers And Sons”. I ”Lets Leave The Lights On Tonight” kommer Allen’s mjuka röst åter till sin rätt. Samma sak gäller för ”Let Go Of The Stone” och gamla välkändsa ”We Could”, två toppspår. Ännu ett bra spår är kärleksballaden ”I Can’t Keep My Hands Off Of You”. Detta är en CD för dig som gillar lugna låtar framförda av en kille med en mjuk lite ljus röst.

Publicerad: 2009-09-26  Artist: Joe Moore
 Titel: Point Of Light
 Skivbolag: JDM 001 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det är några år sedan irländaren Joe Moore släppte sin förra CD. Den här nya är hans sjätte i ordningen och här är det strikt country som gäller. Joe visar här att det går att göra riktigt bra country utanför USA. Skivan är inspelad på Irland med irländska musiker och det låter riktigt bra. Joe har en mörk röst, lite åt Don Williams hållet. Materialet är blandat med nya och lite äldre låtar, några lite snabbare och en del ballader, en bra blandning. De flesta är covers och det är bara ett par spår av skivans tolv som jag inte har hört tidigare, men det gör inget eftersom Joe gör bra versioner av dem. Joe inleder med ”Just To Be Your Man” som är en lugn lite gungande låt. Så ökar han tempot i ”I Found Jesus On The Jailhouse Floor”, vilken titel och vilken text, topp. En av mina favoritlåtar är Lawton Williams ”Farewell Party” en grymt bra låt. Joe gör en godkänd tolkning av ”He Stopped Loving Her Today” men den är långt ifrån George Jones version. Billy Joe Shaver’s ”To Be Loved By A Woman” hör man inte så ofta och här gör Joe denna finna kärlekssång full rättvisa. I ”What’s Wrong With The Way” sjunger Joe duett med Chris Logue. ”A Bible And A Bus Ticket” är en otroligt vacker ballad om sonen som skall lämna hemmet och klara sig på egen hand. Pappan skakar hand och modern som ger honom en bibel och en returbiljett. En av topparna på CD’n är ”Every Inch I Laughed”. Jag hoppas att någon svenska arrangör försöker få hit Joe till någon festival. Till dess snurrar en del av spåren på denna CD ofta när jag slår mig till ro framför CD-spelaren.

Publicerad: 2009-09-26  Artist: George Jones
 Titel: Walk Through This World With Me The Complete Musicor Recordings 1965-1971 (Vol 1)
 Skivbolag: Bear Family Records 16928 El
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

I SCC-NYTT 1/2008 recenserade jag en box med George United Artistmaterial. Jag skrev då att det var en toppbox som bara kunde överträffas om Bear Family gjorde en box med Musicor-material. Den första boxen med Musicor-material har nu kommit och den andra är på gång. Jag trodde fel för ett år sedan. Denna box överträffar inte United Artist boxen. Anledningen till att jag tycker att den inte når upp till den, och bara ger fyra hattar, är att Bear Family på CD fem har plockat med ett antal alternativtagningar av fyra låtar. ”Along Came You” finns i nitton olika tagningar och då är nio av dessa kortare än femtio sekunder. ”I Made Her That Way” finns i sjutton tagningar och elva av dessa är kortare än femtio sekunder. ”Love Bug” finns i fjorton olika tagningar och då är sex av dessa mellan tretton och nittio sekunder. Inspelningarna är från olika studios och visst är det en del kul kommentarer vi får lyssna till, men det är onödigt många tagningar tycker jag. Fjorton av tagningarna har inte givits ut tidigare bland annat inspelningar gjorda i Houston och New York. Allt annat är inspelat i Nashville. Ett annat minus är att man inte har lyckats få fram vilka musiker som medverkar. Bob Moore spelar bas på i stort sett alla inspelningar och The Jordanairs sjunger i bakgrunden, övriga okända.

Det var det negativa, nu till det positiva. Övrig fyra CD-skivor håller samma höga klass som United Artist-materialet. George var ju i sin glans dagar på Musicor och det visar han här. Jag kan inte räkna upp alla bra låtar men vill nämna en del som jag gillar lite extra. På CD 1 finns bland annat ” I Just Lost My Favorite Girl”, ”What´s Bad For You Is Good For Me”, ”Simply Divine” med Melba Montgomery, ”Till I Hear It From You” och .”I Made Her That Way”.

På CD 2 är favoriterna ”Blue Side Of Lonesome”, ”Don’t Be Angry” samt sacredsångerna ”Old Brush Arbors”, ”Where We Never Grow Old” och ”How Beautiful Heaven Must be”.

På CD 3 gillar jag ”Swinging Doors”, ”Life Turned Her That Way”, ”Soldier’s Last Letter”, ”That Heart Belongs To Me”, ”The Day I Lose My Mind” med Melba, ”The Man That You Once Knew” och ”The Good Old Bible”.

Även på CD 4 så har jag några toppar ””Cup Of Loneliness”, ”When My Heart Hurts No More”, ”Time Lock”, ”Take The World But Give Me Jesus”, ”The Honky Tonk Downstairs”, ”I Can’t Get There From Here”, ”Talk To Me Lonesome Heart”,”When Love Was Green”, ”Hangin’ On To One” och ”Say it’s Not You”. På CD 5 finns några ”hela låtar” och några av dessa är toppar ”The Girl I Almost Knew”, ”There’s Nothing Left For You” och ”I Stopped Living Yesterday”.

Boxen innehåller en häftad bok med en massa information om inspelningsdagarna, där det verkar som att Bob Moore bidragit med mycket material. Det finns också uppgifter om låtskrivare och när låtarna spelats in. Vi får också bilder på George’s alla Musicoralbum. Detta är en box som alla vänner av REAL COUNTRY ska ha i sin samling (trots delar av CD5). Jag väntar på vol. 2 som ska komma de närmaste dagarna, till dess kommer denna att spelas flitigt.

Publicerad: 2009-07-06  Artist: Jonas Otter
 Titel: What Will The Neighbors Say
 Skivbolag: Harpun Records JOCD 2 (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Många har väntat på denna CD, Jonas andra, så även jag. Jonas har skrivit alla tolv låtarna själv. Han har producerat CD’n tillsammans med Nicke Widén och Daniel Wigstrand, båda spelar i hans band.
Första spåret ”Brand New Start” är en låt i snabb takt, en låt som jag gillar. Samma sak gäller för titellåten”What Will The Neighbors Say?” och här får vi höra Anne-Lie Rydé sjunga duett med Jonas. I ”Borderline Girl” får vi njuta av lite south of he border-takter, med fin akustisk gitarr i bakgrunden. ”The Way You Kiss” har Jonas dedikerat till sin hustru Åsa, ett av skivans toppspår. På spår åtta bjuder Jonas på en lugn ballad med titeln ”The Ultimate Sin”, en topplåt med fin steel i bakgrunden. ”These Blue Eyes Of Mine” är en shuffle liksom ”The Day You Turned My Love Into A Crime”. Skivan avslutas på samma sätt som inledningen det vill säga med en snabb låt ”Last Night”. Jonas visar åter att det går att göra bra countrymusik i det här landet också, bara viljan och rätta intresset finns. En bra CD med en blandning av snabba och lugna låtar.

Publicerad: 2009-07-06 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk