Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 628 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Jimmy & David Lee Kaiser
 Titel: Spurlock Road
 Skivbolag: Moon Tower rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bröderma Jimmy & David Lee Kaiser har varit aktiva inom musikbranschen sedan de var barn. De influerades då av artister som Hank Williams Jr., Merle Haggard samt Willie och Waylon. Deras nuvarande stil är kanske mer åt Robert Earl Keen hållet. De är ganska kända nere i Texas och främst i Austin. Bröderna har skrivit alla av skivans 12 låtar. Skivans stil spretar åt många olika håll, strikt country, alternativ country och även lite rock. Min utgåva har ingen info om musiker men det finns säkerligen med en viss Lloyd Maines skulle jag gissa på. De låtar jag gillar är; ”Psycho”, ”Galveston Lights”, ”Ringo” och ”Lookin´ At Cows”. En speciell stil av country som kanske bör lyssnas på innan ni köper den. Besök deras hemsida www.jimmyanddavidleekaiser.com.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Lisa Redford
 Titel: Slipstream
 Skivbolag: Eget bolag/Fish rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Detta är engelska Lisa Redfords debutskiva från 2003. Hon är en singer-songwriter som spelat in skivan i Norwich. Hon har fått mycket positiv kritik från recensenter i hemlandet och jag kan förstå varför. Lisa har en bra röst och låtarna är riktigt bra i singer-songwriter genren. Den artist jag på rak arm kan associera till är Mary Lou Lord. Jag känner inte igen några av de brittiska musikerna, men de gör ett bra jobb med Lisas stillfulla musik. Skivan har 12 låtar, alla skrivna av Redford. Det finns egentligen bara en låt jag inte gillar på skivan, men följande står ut bland mängden ”Turn Away”, ”Don´t Tell Me”, ”Slipstream”, ”Carolina Rain”, ”Lot Of Love”, ”Hope Never Dies” och ”Hand To Hold”. En mycket bra debut-CD från en intressant Englandsartist. Jag längtar till nästa skiva. Ni som inte hört henne, gör det! Första steget är att besöka hemsidan www.lisaredford.com.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Kevin Maines
 Titel: What I Am
 Skivbolag: Fine Line rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kevin Maines, som under 2005 fyller 30, är en ny lovande artist från Louisiana som här släpper sin debutskiva. Han influerades av Earl Thomas Conley, Roy Orbison och Travis Tritt m.fl. Han har öppnat shower för t.ex. John Conlee och Toby Keith. Denna skivas producenter är Jack Hargrove och Vicki Rickles, dessa har även skrivit de flesta av skivans 12 spår, vissa tillsammans med Kevin. Jag känner inte igen några av musikerna. Stilen är tidsenligt country i stil med t.ex. Trace Adkins, vilket betyder att vi blir utan den allra värsta popsmörjan. De låtar jag gillar är; ”Five Tiny Holes”, ”Just A Southern Thing”, ”Yours” och ”Pretty Lady”. En bra debutskiva från en artist vi säkerligen kommer att höra av mer i framtiden. Hans hemsida är www.kevinmaines.com.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Steve Wedemeyer
 Titel: Disclose
 Skivbolag: Browntown rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Steve Wedemeyer är ett nytt namn för mig. Jag misstänker att han kommer från Texas, då bolaget är därifrån. Men det är ingen Texascountry, utan singer-songwriter/country-rock helt i min smak. Jag kan dra paralleller till både Carter Wood, Tift Merritt, Michael Weston King och även Beaver Nelson. Steve har skrivit alla av skivans11 låtar. Kompet är ganska enkelt bestående av gitarrer, munspel, steel, tamburin, trummor och bas. På steel finns producenten Jon Dee Graham och Mike Hardwick. En mycket bra och jämn platta där topparna är ”Skeletons”, ”Floodplains”, ”I Wish (You´d Leave)”, ”Redemtion Song” och ”I´m So Low”. Jag kan varmt rekommendera Steve Wedemeyer. Hans hemsida är www.wedemeyermusic.com.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Andy Hill & Renée Safier
 Titel: Everyting Disappears
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Duon Andy Hill och Renée Safier har tidigare släppt åtminstone en skiva, ”Something Unbroken” från 1999. På denna skiva har Andy skrivit 7 av skivans 10 låtar (plus en bonuslåt –också skriven av Hill) och bland de andra märks ”Right In Time” av Lucinda Williams. Stilen på skivan är dock inte i Lucinda Williams stil. Renées röst påminner mig faktiskt en aning om Norah Jones. Musikerna på skivan är duons band Hard Rain plus medproducenten Marty Rifkin. Skivan består mestadels av lugna ballader. De låtar jag gillar bäst är; titellåten ”Everything Disappears”, ”Right In Time”, bonuslåten ”Start On Christmas” och ”Back To My Dream”. En OK skiva som framförallt rekommenderas till er som gillar Mary Chapin Carpenter och Nanci Griffith. Besök www.andyandrenee.com.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Lindsey Ridener
 Titel: Faith
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ett nytt namn för mig. Lindsey Ridner verkar själv ha gjort denna 5-låts utgåva. Den gavs ut 2003 så kanske att hon nu har släppt en fullängsskiva. Då det inte finns fler spår är det svårt att få en bra grund att utvärdera skivan. Låtarna är skrivna av, för mig, okända låtskrivare och jag känner inte heller igen någon av musikerna, fast de är bra. Lindsey har en stark röst som vi säkerligen kommer att höra mer av ifall att hon har en bra manager med kontakter. Stilen är modern country i 1990-tals stil. De låtar jag gillar är; ”Your Coffee´s On The Table” och ”Fifteen Dollars & A Dime”. Ni kan besöka denna ”rising stars” hemsida på www.lindseyridener.com och se hur det går för henne.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Various Artists
 Titel: Beautiful: A Tribute To Gordon Lightfoot
 Skivbolag: Borealis rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Det Kanadensiska skivbolaget Borealis har tagit initiativet till att göra en hyllningsskiva till en av landets främsta låtskrivare, Gordon Lightfoot. Lightfoot som för något år sedan låg på sjukhus har nu förbättrat sin hälsa och släppte själv nyligen en ny CD. Gordon är dock mest känd som upphovsman till låtar som ”Did She Mention My Name”, ”The Unicorn”, min personliga favorit ”10 Degrees & Getting Colder”, samt ”Ribbon Of Darkness”. På denna 15-spårs CD är dock bara ”Ribbon Of Darkness” med. Producent är artisten Colin Linden och han har plockat ihop en skara kanadensare plus några jänkare, ganska många - för mig - helt okända namn tillsammans med t.ex. Maria Muldaur, Jesse Winchester, Cowboy Junkies och Ron Sexsmith. Gordon Lightfoot är kanske inte en strikt country artist utan snarare mer åt folkhållet, även om många countryartister spelat in hans låtar framförallt George Hamilton IV. Denna CD är därför inte heller alltför mycket country, utan mer singer-songwriter och bitvis folk. Jag hittar dock en del njutbara spår som Jesse Winchesters version av ”Sundown”, ”That Same Old Obsession” med Maria Muldaur som är skivans höjdpunkt, ”Go Go Round” av Blue Rodeo, James Keelaghans ”Canadian Railroad Trilogy” och ”That´s What You Get For Lovin´ Me” som Terry Tufts gör jättebra. Ett bra initiativ att hylla denna låtskrivarlegend, jag tycker att den kunde blivit bättre med t.ex. mer kända artister och bitvis ett annat låtval. Jag hoppas dock på fler hyllningsskivor till artister som fortfarande är vid livet, så de får känna uppskattningen. Besök www.borealisrecords.com.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Niall Toner Band
 Titel: There´s A Better Way
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Niall Toner och hans band är ifrån Irland, de startade spela ihop i februari 2002. Deras stil är bluegrass, som om vi ska vara riktigt ärliga är bluegrassens hemland från början då många irländare emigrerade till Staterna och bosatte sig i Tennesseeområdet och fortsatte att spela sin glada keltiska musik. Denna skiva är inte alltför keltinfluerad utan det är bluegrass i stil med t.ex. Del McCoury och Osborne Brothers. Niall har en bra bluegrass och hans band är riktigt bra på att kompa. Niall visar dessutom prov på att han är en bra låtskrivare då han skrivit 10 av skivans 12 låtar. Mina favoriter här är; ”The Cheatin´ Side Of Town”, ”Ocean Of Teardrops”, ”Bill Monroe´s Mandolin”, ”Sweet Memories Of You” och instrumentala”Drunken Daisy/You Gotta Have A Banjo In The Band”. Niall Toner Band visar att bra bluegrass finns även i Europa och inte nödvändigtvis måste komma från USA. En bra bluegrass-CD som kan köpas via www.nialltonerband.ie.

Publicerad: 2005-01-01 



 Artist: Bonepony
 Titel: Jubilee
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Trion Bonepony består av Nicolas Nguyen, Scott Johnson och Tramp. Trion har skrivit alla av skivans 12 låtar. Bland musikerna märks t.ex. Bobby Wood, Bob Wray och Chris Krampf, dessutom är Jonell Mosser och Nanci Griffith med och sjunger på varsin låt. Skivan produceras av Bonepony och Mark Miller. Detta är alternativ-country eller singer-songwriter, men inte stökig och rockig. De låtar jag gillar bäst här är; ”My Sunshine”, bluegrassinspirerade ”Mend A Broken Heart”, ”Waiting On A Train” och ”Summertime Venus”. En helt Ok skiva från en intressant grupp, men jag rekommenderar att ni lyssnar på skivan innan ni köper den. Boneponys hemsida är www.bonepony.com.

Publicerad: 2004-12-01 



 Artist: Blake Stamper
 Titel: The Way Back To Texas
 Skivbolag: HBM
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ännu en helt okänd artist för mig. Blake Stamper har skrivit 8 av skivans 12 låtar och spelat in en skiva med många av Nashvilles mest kända studiomusiker som Russ Hicks, Larry Franklin, Brent Mason och Mike Chapman. Dessutom är Larry Cordle och Terry Eldregde med som bakgrundssångare. Producenten heter Rob Marcum. Detta är modern, men samtidigt traditionell country som kan kopplas till t.ex. Tracy Byrd. Mina favoriter på denna skiva är titellåten ”The Way Back To Texas”, ”Wet, Crazy & Alone”, ”Hot Rod Chevy”, ”Honky Tonk Hankerin´” och ”This Side Of A Heartache”. Blake Stamper har gjort en bra platta och jag hoppas han fortsätter i samma stil till nästa platta. Besök www.blakestamper.com.

Publicerad: 2004-12-01 



 Artist: Mike Lawrence
 Titel: Dogs & Diamonds
 Skivbolag: Eget bolag?
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Mike Lawrence är en helt okänd artist för mig. Han bor i Michigan, en delstat man kanske inte alltid förknippar med country. Han har dock spelat in skivan i Nashville med bra musiker som Larry Paxton, Mark Casstevens och Rob Hajacos m.fl. Dessutom produceras han av Eddie Kilroy som tidigare producerade för Playboy rec. och hade då hand om t.ex. Mickey Gilley och Wynn Stewart. Denna skiva har 10 låtar och en speltid på ynka 32 minuter, jag tycker det är skamligt att åtminstone inte bjuda oss som köper skivor på i alla fall 40 minuters speltid. Det är mestadels okända låtskrivare om man bortser från Dave Kirby och Monty Powell. Skivan går i Merle Haggard stil, men är inte i samma klass som ”Hag”s plattor. De bra låtarna, enligt mig, är; ”Desperate Measures”, titellåten ”Dogs & Diamonds” och ”Don´t Call Your Mama”. Tyvärr håller inte skivan måttet, vilket gör mig besviken på producenten Kilroy som under sin tid gjort mycket bättre musik än detta. Ni kan dock besöka Mikes hemsida på www.mike-lawrence.com om ni vill se vad han håller på med.

Publicerad: 2004-12-01 



 Artist: Dean Dobbins Band
 Titel: Dean Dobbins Band Vol. 2
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Dean Dobbins och hans band är från Kalifornien och har här släppt sin uppföljare till ”Dean Dobbins Band Vol 1” som mottogs varmt av de europeiska countryradiostationerna. Bandet blev framröstad som ”årets band” av Kaliforniens countrykommitté 1990. Det framgår inte om det är nyinspelningar eller äldre material, men jag misstänker det senare. Dean har själv skrivit alla av skivans 11 låtar. Det finns en del bra countrylåtar, fast skivan är ganska ojämn. Mina favoriter är; ”From The Heart”, ”For As Long As My Heart Can Remember”, ”Ain´t No Way” och ”I Can´t See The Good In Goodbye”. Vill ni få tag på denna udda skiva (och även Dean Dobbins tidigare skiva) så gå in på www.deandobbins.com.

Publicerad: 2004-12-01 



 Artist: Various Artists
 Titel: The Gospel According To Little Dog
 Skivbolag: Little Dog rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Det Kalifornienbaserade skivbolaget Little Dog rec. har gjort en samlingsplatta över en del av sina utgåvor och detta är inte alls gospel som man kan tro när man läser skivans titel. Bland skivans 13 spår märks artister som Moot Davis, Pete Anderson, Joy Lynn White, Gillian Welch och Jim Matt. Här finns en del toppenspår, men också en del som man gott kan vara utan. Fast det är överhängande bra låtar. De låtar jag gillar bäst är; Gillian Welchs underbara ”Miners´ Prayer”, ”I Just Wanted To See You So Bad” av Joy Lynn White, Ciscos ”Miss America”, ”I saw It Coming” med Reckless Kelly och ”Nothing” som Moot Davis gör.

En bra samlingsskiva som säkerligen är svår att få tag på, men försök via www.littledogrecords.com.

Publicerad: 2004-12-01 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk