Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 660 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: George Jones
 Titel: Birth Of A Legend
 Skivbolag: Bear Family 16100
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Äntligen kom den ultimata CD-boxen från Bear Family. Det har tagit ca 20 år att få alla avtal avklarde för att kunna ge ut denna box med George Jones inspelningar på Starday och Mercury records från tiden 1954 till 1961. Utöver de sex CD-skivorna så innehåller boxen en fantastisk bok på hela 172 sidor där vi får läsa det mesta om George’s uppväxt och hans långa väg till den framgång han nådde på dessa bolag. (Framgången fortsatte ju sedan på United Artist, Musicor, MCA och Epic fram till hans bortgång 2013). I boken kan vi bland annat läsa om när pappa George Washington Jones köpte en gitarr till honom när han var 11 år och att han då gick runt och spelade på gatorna i staden. George hade redan tidigare intresse för musiken och följde ofta med familjen till en lokal kyrka bara för att få en möjlighet att sjunga. Boken är egentligen värd en egen recension men det mesta har ju redan skrivits om George i olika tidskrifter och böcker varför jag bara konstaterar att boken är en guldgruva för mig som har George till husgud. Vad det gäller de sex CD-skivorna så innehåller de 197 låtar plus tre radiospot där George gör reklam för sina senaste skivor på Starday. På George’s första inspelningar i januari 1954 så tycker jag att han röstmässigt påminner om Hank Williams (vilket många andra också gjorde vid den tiden). I juli 1955 spelade George in ”Dancing Mexican Joe” som är förbluffande lik Jim Reeves ”Mexican Joe”. Bland de tidiga låtarna finns också hans satsning på rockmusiken där han sjöng under namnet Thumper Jones. Vi får också höra hans duetter med Jeanette Hicks, Virginia Spurlock, Margie Singleton samt Sonny Burns. Likaså finns Donald ”Donnie Young” Lytle (Johnny Paycheck) och Darrell Mc Call med som bakgrundssångare på många av hans inspelningar. En av höjdpunkterna bland skivorna är hans hyllningsalbum till Hank Williams som spelades in den 12 april 1960, en fantastisk tolkning av Hanks låtar. Det här är en box som jag står upp och lyfter på hatten och bugar och bockar för Kevin Coffey och Bear family och alla andra inblandade i detta mästerverk. Jag ger fem hattar för boken och fem hattar för skivorna. Ps. Boxarna på United Artist och Musicor är också otroligt bra. Ds.

Publicerad: 2017-06-15 



 Artist: The Country Side Of Harmonica Sam
 Titel: A Drink After Midnight
 Skivbolag: El Toro records 6082
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En efterlängtad CD kom med dagens post och jag rev upp kuvertet omgående. De här skånska killarna vet hur real country ska låta och det har även amerikanarna upptäckt. CD’n inleds med titelspåret på CD’n ”A drink after midnight”, som är en härlig shuffle, en topplåt av Dan Englund. Bandet fortsätter den svängiga ”Cry me a river” av Johan Bandling Melin. Den följs av den lugna ”Empty hours”. I ”Unjust friends” ökas takten. En av topparna på CD’n är Skeets McDonalds ”Gotta get you from that crowd” en kanonlåt. Så ökas tempot i den snabba ”Lookout heart”. Den följs av ännu en topplåt ”Big City” av Wynn Stewart. Ytterligare en topplåt är ”Even at my best”. Jag gillar också den lite snabbare ”Blues are settin’ in”. Hank Cochran är mannen bakom den lite lugnare balladen ”Tears don’t stain” en topplåt liksom de lite snabbare ”True Lies” och ”I will”. Sista låten ”Country Girl” av Roy Drusky är en gammal favoritlåt för mig som bandet ger full rättvisa. Jag tror att jag redan nu kan utnämna denna CD till årets bästa venska countryskiva. Det här är en CD för dig sm gillar REAL COUNTRY. Jag garanterar att du inte blir besviken om du köper skivan.

Publicerad: 2017-06-15 



 Artist: George Jones & The Smokey Mountain Boys
 Titel: George Jones & The Smokey Mountain Boys
 Skivbolag: Rounder Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jag tror att de som fann denna originaltape som spelades in i början av 70-talet kände sig som guldgrävaren som fann en guldklimp i Klondyke. Detta är tills nu helt okänt och outgivet material med George och Roy Acuff’s kompgrupp The Smokey Mountain Boys. Jag måste erkänna att jag är helt hänförd och får ”ståpäls” när jag lyssnar på på denna fantastiska inspelning som tillhör de bästa som gjorts. George briljerar med sitt sätt att tolka dessa låtar som vi tidigare har hört med Roy Acuff. CD’n inleds med den lite snabbare ”Low and lonely” och fortsätter med en mycket bra version av ”Blue eyes crying in the rain”. George fortsätter med den lite mindre kända valsen ”Branded wherever I go” med en mycket bra text och här kommer Roy in och sjunger en vers. Ytterligare topplåtar är den lugna ”We live in two different worlds” och ”Beneath the lonely mound of clay” som går i stilla valstakt. George fortsätter i samma takt med den välkända ”The precious jewel”. Att göra ett hyllningsalbum till Roy Acuff utan att ta med ”Wabash Cannonball” är en omöjlig uppgift och här får Roy inleda i den första versen. Ännu en klassiker följer på denna och det är ”The great speckled bird”. En av topparna på skivan är den lite sorgsna balladen ”Don’t make me go to bed and I’ll be good” en fantastisk låt som växer med George’s känsla för texten. George fortsätter med en otroligt bra version av ”The great judgement morning”, där åter Roy sjunger en vers, jag får ”ståpäls”, och det gäller också för hans version av ”Wreck on the highway”. Sista låten på skivan är den snabba ”Night train to Mamphis”. Det här är ett givet köp för dig som gillar traditionell country.

Publicerad: 2017-06-15 



 Artist: Donnie Winters
 Titel: Real Country Real Family
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Donnie Winters är son till Don Winters som var bakgrundssångare till Marty Robbins i många år. Det här Donnie’s första CD och jag undrade , lite fördomsfullt, är detta ännu en som vill göra sig ett namn tack vare fadern. Men ack så fel jag hade, Donnie står verkligen på egna ben och har både producerat och skrivit många av låtarna på CD’n själv eller tillsammans med någon, bland annat sin bror Dennis. CD’n bjuder på hela 16 låtar vilket jag uppskattar. Donnie har en lite mörkare röst som jag gillar och kompet är strikt country. Skivan inleds med ”You’re running wild” (en hit för Louvin Brothers) som skrevs av Don Winters och Ray Edenton, en riktigt bra inledning som ger mersmak. Den följs av pappa Don’s ”Shake hands with a loser” en topplåt i 4:4a takt. Donnie skrev ”Do me a favor” (med lite hjälp av Don) när han var i 15-årsåldern och den spelades in av Marty Robbins. ”Sittin’ drinkin’ and thinkin’ är en kul. Jag gillar också den lite lugnare ”Cowoys go down brave” en av skivans bästa låtar. Ännu en bra låt är den lite snabbare ”Misery in my soul”. Jag gillar också den lugna balladen ”Rosita” och ”Urban renewal”. Ytterligare en bra låt är den lugna ”Fiva more minutes”, en riktigt bra låt. En positiv överraskning och jag hoppas att Donnie fortsätter ge ut skivor i klass med denna.

Publicerad: 2017-06-15 



 Artist: Shane Owens
 Titel: Where I’m Comin’ From
 Skivbolag: AmeriMonte Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Shane Owens är ett helt nytt namn för mig. Det finns heller ingen information på omslaget om musiker eller annat som kan vara av intresse. CD’n inleds med med det lite snabbare titelspåret ”Where I’m comin’ from” en rätt bra låt. Så följer tre låtar som inte tilltalar mig på något sätt.Det är först när Shane drar igång den lite lugnare ”Alcohol of fame” som jag reagerar, en riktigt bra låt. Så följer ytterligare ett par bra låtar ”Country never goes out of style” och ”God and the Ground she walked on”. Jag gillar också den snabba trucklåten “Chicken truck”. De två sista spåren ger mig ingenting. Gränsar till tre hattar, då några låtar lyfter. Provlyssna före ett köp.

Publicerad: 2017-06-15 



 Artist: Doug Seegers
 Titel: Sings Hank Williams
 Skivbolag: Capitol Music Group
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En sprillans ny CD med Doug som är inspelad I The Rootsy House I Norrtälje (med undantag av Al Perkins steelspel som är inspelat i Nashville). Doug skriver att han sedan han började som musiker alltid har haft en dröm att få göra en skiva med Hsnk Williams-låtar. Jag förstår honom då Hank gjorde så många fantastiska låtar. Jag blev väl inte så exalterad då det har gjorts olaliga hyllningskivor till Hank, men får ändå erkänna att Doug tolkar Hank’s låtar riktigt bra. Jag hade väl önskat att Doug plockat med några av Hank’s låtar som inte spelas in så ofta. Här är det de vanligt förekommande som Lovesick blues, Hey good looking, Kaw-Liga, Ramblin’ man, med flera. Jag ska ändå nämna några som jag gillar bland de 12 låtarna. De är ”Long gone lonesome blues”, ”I’m so lonesome I could cry”, ”Cold cold heart” , “Mind your own business” samt “You win again”, den sista är en favoritlåt för mig. Du som gillar Doug kommer att gilla denna skiva. Har du inte upptäckt Hank Williams fantastiska låtar tidigare så är det här ett ypperligt tillfälle att göra det.

Publicerad: 2017-06-15 



 Artist: Jonathan Parker
 Titel: Back To Earth
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jonathan Parker är ett nytt namn för mig. Han kommer från North Carolina och klassas som country /outlaw-singer. CD’n innehåller bara åtta låtar som jag tror att Jonathan har skrivit de flesta av. Första låten ”Hard times blues” det är en lite snabbare låt som låter som en självbiografisk historia och har en bra text, jag gillar den trots det lite tunga kompet. Tempot ökas i ”Train wreck” som följs av den lugnare ”A Honky Tonk song” med fin steel i bakrunden, en av skivans bästa låtar. Jag gillar också den lite snabbare ”Wings” som får mig att tänka på Waylon Jennings. Det gäller också för den gungande ”Dog bite your hide”. Jonathan bjuder också på ett par lugnare låtar i ”Roommates” och titelspåret ”Back to earth”. Sista spåret ”Uncloudy days” är en traditionell låt som har gjorts i ett antal olika inspelningar av olika artister och band. Du som gillar Waylon Jennings kommer nog att tilltalas av denna skiva, men provlyssna gärna före ett köp.

Publicerad: 2017-06-15 



 Artist: The Country Side Of Harmonica Sam
 Titel: The Country Side Of Harmonica Sam
 Skivbolag: El Toro Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jag brukar normalt sett inte göra recensioner av singular, men gör ett undantag för detta band som tillhör mina favoritband i landet. I väntan på en kommande CD/LP så har bandet släppt denna single som innehåller ”True Lies” en härlig shuffle och ”Lookout heart” som är en lite snabbare låt. Jag ser fram emot den kommande skivan då dessa låtar visar lite av vad vi kan förvänta oss, alltså real country som detta band är kända för att bjuda på.

Publicerad: 2017-02-25 



 Artist: Jeff Woolsey
 Titel: The Real Me
 Skivbolag: Shuffle One Records (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Denna senaste CD med Jeff kom under hösten. Producent är Justin Trevino och Jeff backas upp av de suveräna musikerna hos Heart of Texas records. Här är det Texas Honky Tonk musik som gäller på de flesta av skivans 14 spår. Jeff inleder med en härlig 4:4a ”Play me some heart songs” som visar vad som kan förväntas på kommande spår, en topplåt. Den följs upp av den lite lugnare ”When are you ever gonna learn” och det är en mindre känd låt skriven av Kris Kristofferson, en av skivans bästa låtar. Efter denna fortsätter Jeff med en lite snabbare 4:4 a av L.E. White ”My heart won’t listen to my mind”. Larry Kingston har skrivit den lite stillsammare ”Bottle, Bottle”. Efter denna kommer ytterligare en 4:4a ”I need you both tosurvive” av Marty Martel, en kanonlåt med bra text som tillhör topparna på skivan. Ytterligare en bra låt är den lugna balladen ”I won’t be sleeping alone”. Så ökas tempot i swinglåten ”Memory maker” och den lite snabbare ”I just want to be alone”. En av få lugna ballader på skivan är ”Fool” som följs av den lite snabbare ”Out of my mind”. Tempot höjs ytterligare i 4:4an ”Relief is just a swallow away” en topplåt. Jeff bjuder på ytterligare en ballad “We’re back in love again”. Titellåten ”The real me” är en lite stillsammare låt som tillhör de bättre på skivan. Sista spåret är en 4:4a ”I don’t think she love me at all” som också tillhör skivans toppar. Gillar du honky tonk music då är detta ett givet köp.

Publicerad: 2017-02-25 



 Artist: Trailerpark Idlers
 Titel: Alligator Days
 Skivbolag: Something Wicked (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Trailerpark Idlers måste vara landets mest produktiva bandm. Det här är bandets 14:de CD (varav en dubbel-CD) sedan starten 2007. Stilen pådenna CD liksom de tidigare är en blandning av countryrock/progressiv country och pure country. Bland CD’ns tolv spår finns det några riktiga toppar som jag gillar. Ett av skivans bästa spår är ”Black rock special 238” en riktigt bra låt. Jag gillar också den lugna balladen ”Kate”. I ”200 miles &20 years from home” ökas tempot. Ännu en låt som jag gillar är den dansvänliga ”Down this river”, liksom ”Tombstone every mile”. Ännu ett av skivans bästa spår är 4:4an ”Put the bottle on the table” en riktig kanonlåt. Jag gillar också skivans sista spår ”Gospel train to heaven” som går i högt tempo. Gillar du Trailerpark Idlers så är detta ett givet köp. Om du inte har hört bandet tidigare så passa på attköpa denna skiva, jag tror inte att du blir besviken.

Publicerad: 2017-02-25 



 Artist: Country Heroes
 Titel: Southern Insecurity
 Skivbolag: Safe Sound Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här norska bandet bildadesi Oslotrakten 2014 så de har inte spelat ihop så länge. Det här är bandets första CD och den släpptes i början av detta år så den är rykande färsk. Sångaren Jörund Vålandsmyr har skrivit de flesta av låtarna på skivan och bandet har producerat den själva. Första spåret ”Money” går i lite swingstil. Så ökar bandet tempot i ”Since I started to drink”, även ”She’s my baby” är en snabbare låt som går i lite rumbatakt. I ”(one more) For the good old days” sänks takten lite. “Nothing’s all that’s left”är en lite snabbare låt. Skivans bästa spår tycker jag är den lite lugnare “Trying to survive these blues” en riktigt bra låt. Titellåten ”Southers insecurity” och ”My sweet gabardine” är två lite lugnare låtar. Ytterligare en topplåt är den dansvänliga ”Darling” som har ett härligt ”gung”. ”Polyester is still the king” är en swinglåt. Sista spåret ”My angel, the devil or me” går i stilla valstakt. Ingen dålig skiva, men provlyssna gärna före ett köp.

Publicerad: 2017-02-25 



 Artist: Will Banister
 Titel: What A Way To Live
 Skivbolag: Clovisite Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ny CD med Will Banister väcker mitt intresse då hans två tidigare skivor ”Turned her on to country” och ” Turn back time” var riktigt bra. Det är Johnny Mulhair och Will som har proderat denna liksom de tidiare så jag visste väl ungefär hur det skulle låta. Tyvärr tycker jag att de har plockat fram något svagare låtar denna gång men det blir ändå fullt godkänt från min sida.CD’n inleds med ”Shreveport” en låt i lite snabbare tempo. Den följs av titellåten ”What a way to live” som går i samma tempo. Därefter sänks tempot något i ”Lucky man”. Ett av skivans bästa spår är den bluegrassinfluerade ”Good morning Helen”. Ännu en bra låt är den lite snabbare Too far gone”. Den följs av den lugna balladen ”Better than me”. Så ökas tempot i swinglåten ”Some kind of something”. Will fortsätter med ett par lugnare låtar ”If I thought I could stop you from leaving” och den bluegrassinfluerade ”Helping hand”, den senare en av topparna på skivan. Ännu en bra låt är valsen ”I don’t know what to write”. Som sagt en fullt godkänt CD även om jag tycker att de två tidigare var något bättre, men den är väl värd en plats i samlingen.

Publicerad: 2017-02-25 



 Artist: Dale Watson & Ray Benson
 Titel: Dale & Ray
 Skivbolag: Ameripolitan/Home records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Vår gamla vän Dale Watson är flitig i skivstudion.Här med en ny CD och här har han med sin sin vän Ray Benson från Asleep at the wheel och de gör tio låtar tillsammans. Första spåret ”The ballad of Dale and Ray” är en kanonlåt som är värd skivpriset bara den. De fortsätter med den lite lugnare ”Feelin’ Haggard” som är ett av skivans bästa spår. Dale och Ray fortsätter med två låtar i lite högre tempo ”I wish you knew” oh ”Bus’ breakdown” den senare i riktigt högt tempo. En av topparna på skivan är ”Write your own songs” som går i valstakt, en bra kul text i denna. Den följs av de lugna ”Cryin’ to cryin’ time again” som jag tycker är skivans absoluta topplåt (spelas om och om igen). Så ökas tempot igen i ”Forget bout tomorrow today”. Ytterligare en av topparna på skivan är 4:4 an ”A hangover ago” som är en kanonlåt. På nästan alla skivor från Texas så finns det minst en swinglåt med, så även här och de har titlarna ”Nobody’s ever down in Texas” och ”Sittin’ and thinkin’ about you”. Det här är en skiva som alla som gillar Texasmusik kommer att uppskatta

Publicerad: 2017-02-25 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk