Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 704 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Mandy Barnett
 Titel: Strange Conversation
 Skivbolag: Dame Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Så har Mandy Barnett släppt en ny CD, den första på fem år. Den senaste var hyllningsalbumet till Don Gibson ”I can’t stop loving you/ The songs of Don Gibson”. På denna nya skiva så har Mandy vänt blickarna mot soulhållet, men också lite bluesinfluenser finns här. Skivan innehåller tio låtar varav de flesta är av det lite lugnare slaget. Skivan inleds med den lite bluesiga ”More lovin’”. Mandy fortsätter med en soulinfluerad låt ”It’s all right (you’re just in love)”. Ska jag utnämna en låt som höjer sig över de övriga så får det bli den lugnt svängande ”Dream to real to hold”. I ”A Cowboy’s work is never done” ökas tempot något. Ytterligare en låt som jag lyssnar lite extra på är den lugna “My world keeps slippig away” Skivan avslutas med den bluesiga ”Put a chain on it”. Nej det här är ingen skiva som passar min musiksmak. Provlyssna före ett köp.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: J. P. Harris
 Titel: Sometimes Dogs Bark At Nothing
 Skivbolag: Free Heart Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ny CD med J.P.Harris väcker alltid stora förväntningar hos mig. Motsvarar då denna dessa förväntningar. Ja det gör den, men jag var tvungen att lyssna igenom den ett par gånger först. Anledningen till detta är att denna skiva skiljer sig en del från hans tidigare då det är fler lugna låtar på denna än hans tidigare. J.P. inleder dock skivan i ett högt tempo med den rockiga ”JP’s Florida blues #1”. Tempot sänks sedan i ”Lady in the spotlight” en riktigt bra låt. En av skivans absoluta toppar är den lugnt svängande ”When I quit drinking”, en kanonlåt. JP fortsätter med ”Long way back” som är en stillsam låt med lite bluesinfluenser. Titellåten ”Sometimes dogs bark at nothing” är ännu en lite lugnare låt som tillhör topparna på skivan, här ligger en dobro fint i bakgrunden. Efter dessa lite lugnare låtar tycker JP att det är dags att öka tempot och det gör han ordentligt i ”Hard times” som är en härligt buggarlåt. Så kommer ytterligare en topplåt i den lite lugnare ”I only drink alone” där vi hör ett pino lätt klinkande i bakgrunden, en av skivans toppar. ”Runaway” är inte i min smak. Däremot gillar jag ”Miss Jeanne-Marie” som är en lugn låt med ett piano som framträdande i kompet. Sista spåret ”Jimmy’s dead and gone” är en låt i högt tempo. Det här är en skiva som växlar lite i tempo, men då merparten är lite lugnare så passar det mig.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Junior Brown
 Titel: Deep In The Heart Of Me
 Skivbolag: Junior Brown Music
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Junior Brown är ingen nykomling inom countrymusiken.han började spela med olika band på 60-talet och var bland annat steelgitarrist i A Sleep At The Wheel. Det här är hans 11:te fullängdskiva och den innehåller 11 låtar. Junior inleder skivan med en svängig fyrfyra med titeln ”Another honkeytonk burned down” en riktigt bra låt som tillhör topparna på skivan. Han fortsätter med en swinglåt ”Twenty four seven”. I ”Little miss stuck up” får vi lite rockiga tongångar. Titellåten ”Deep in the heart of me” är en lite lugnare låt som jag gillar. Junior bjuder på en låt med kul text i ”The cookeyd cop from Camp Kakanakakee”. Junior fortsätter i lugn takt med ”Between anger and despair”. Tempot ökas något i ”Tar bucket Dan” och ”You do the math”. Skivans absoluta topp tycker jag är den mjuka duetten ”So close, yet so far away” där vi får höra hustrun Tanya Rae som duettpartner, en topplåt. ”Drag race at forty fathoms” är en lite blues/rockig låt. Skivan avslutas med en akustisk version av titellåten ”Deep in the heart of me”. En skiva med en blandning av låtar och jag rekommenderar en provlyssning före ett köp.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Jeff Hyde
 Titel: Norman Rockwell World
 Skivbolag: Jeff Hyde records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jeff kommer från Texas och är medlem i Eric Church band och skriver låtar själv men också tillsammans med Eric. Det här är hans första egna skiva och det är en skiva som jag klassar som popcountry i lite singer songwriter-stil. Första låten ”Old hat” tycker jag är lite ”stökig” och det gäller också för nästa låt ”Fiction”. En låt som jag fastnar för är ”Baby by tonight” som är en svängig låt i lite snabbare tempo., en av skivans toppar. Jeff fortsätter med tre låtar som jag upplever som lite ”stökiga” det är ”Cold”, ”The filter” och ”Cabin fever”. Titellåten ”Norman Rockwell world” är en lite snabbare låt som tillhör de bättre på skivan. En lite lugnare låt är ”Henry Ford” som jag tycker är rätt bra. Skivan avslutas med två låtar i lite modernare stil ”One light town” och ”How the story ends”. Det här är en skiva för dig som gillar popcountry och det som hörs på Nashvilles topplistor idag, men inget för mig.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Bobby Flores
 Titel: Coming Full Circle With God
 Skivbolag: Yellow Rose Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Bobby Flores är en multi-instrumentalist och dessutom en bra sångare. Jag tror att det här är hans åttonde skiva i ordningen. Som titeln säger så förstår alla att det är en CD med religiösa texter. Bobby inleder med en lugn fin låt med titeln ”Just build my mansion (Next door to Jesus) en mycket fin låt och en av topparna på skivan.. Han fortsätter med den klassiska ”Amazing Grace”. I samma stilla tempo går ”Who Am I”, ännu en fin låt. Bobby fortsätter i samma lugna tempo med ”Remind me dear Lord”, en mycket fin låt. Ingen religiös skivan utan ”I’ll fly away” verkar det som. Efter denna kommer ytterligare en lugn fin låt ”What a day that will be”. Bobby fortsätter i samma lugna tempo med ”Sheltered in the arms of God” och ”In the garden” i den senare så får vi höra Bobby’s mor sjunga med honom i en mycket fin version. ”How great thou art”är ytterligare en klassisk religiös sång.. Alla dessa är mycket fina låtar. Ytterligare en vacker låt är den lugna “Empty hands” en av topparna på skivan. Skivan avslutas med den instrumentala ”America, the beautiful”. Gillar du lugna fina sånger med religiösa texter så är det här absolut en skiva för dig.

Publicerad: 2019-04-14 



 Artist: Billy Keeble
 Titel: It Is What It Is
 Skivbolag: Universal Sound Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Billy Keeble tillhör väl inte de mest kända countryartisterna här, men han är välkänd och populär i Texas där han ofta uppträder på olika honky tonks och festivaler. Den här sprillans nya CDn (jag tror att det är den 8:de i ordningen) innehåller 12 låtar varav de flesta är inspelade av andra artister tidigare. Jag kan dock lova att det är strikt country från första till sista låt. Billy inleder med titellåten ”It is what it is” som är en härlig shuffle. Billy fortsätter med Harlan Howards klissiker ”Another bridge to burn” som är en fin 4.4a. Som på nästan alla Texasskivor så får vi en swinglåt, här i form av ”You don’t care what happens to me”. En av topparna på skivan är den lugna ”Holding on to someone”, en fantastisk låt, vilket också gäller för ballade ”It wouldn’t hurt”. Efter dessa lugna låtar ökas tempot i ”Dropping out of sight” och ”You’re still on my mind”. Ytterligare en topplåt, kanske skivans bästa, är 4:4an “You’re the one who said goodbye “. I “What a god time (I didn’t have last night) bjuder Billy på en lugn swinglåt. Ännu en kanonlåt är klassikern “Pick me up on your way down”, en härlig 4:4a. Så ändrar Billy stil och vi får en låt i lite mexicana-stil i ”Nothing to it”, en riktigt trevlig låt. Sista låten på skivan är ännu en lite lugnare topplåt, ”The Park Plaza Lounge”, en mycket bra låt som passar Billy’s mjuka röst. För dig som gillar strikt country är det bara att införskaffa denna skiva.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Tamra Rosanes And The Rowdy Cowboys
 Titel: Wine Me Up
 Skivbolag: 10.000 Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Amerikanskan Tamra Rosanes är numera bosatt i Danmark. Jag såg och hörde Tamra på countrykryssningen i våras och jag gillade det jag hörde. På denna hennes senaste CD så får vi lyssna till ett antal kända countrylåtar samt ett par egenkomponerade saker. Skivan inleds med Ernest Tubb’s ”Thanks a lot”. Efter denna kommer titellåten ”Wine me up” som vi minns bäst genom faron Young’s inspelning. Det är ju han och Billy Deaton som skrev denna klassiska honky tonk-låt. Tamra fortsätter med Luke McDaniels mästerverk ”You’re still on my mind”. Så ökas tempo i Mel Tillis välkända ”Honky Tonk Song”. Tamra har skrivit den fina lite lugnare ”Blue without you”, en av topparna på skivan. Jag gillar också den gungande ”Stronger than me”, skriven av Hank Cochran och Jimmy Key. Så ökas tempot igen i Joe Allison’s ”Live fast, love hard, die young” som Faron Young hade en hit med. ”Lame love song for a loser” är en låt ilite rockabilly-stil som Tamra skrev tillsamman med Brant Miller. Hon fortsätter lite samma stil med ”Whole Lotta Nothin’” som hon har skrivit tillsammans med Tim Kristensen. Sista låten på skivan är Johnny Paycheck och Aubrey Mayhew’s fina ballad ”Touch my heart”. Det här är en riktigt bra skiva som passar alla som gillar strikt country. Kan köpas från www.tamrarosanes.dk.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Grassride
 Titel: Grassride Live In Hedemora.
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jag fick denna skiva på bluegrassfestivalen i Gränna igår vilket gör att jag bara har hunnit spela den en gång. Normalt lyssnar jag två-tre gånger innan jag skriven en recension. Denna CD är inspelad live i IOGT/NTO-lokalen i Hedemora den 27e november 2016. CDn innehåller tolv låtar och dessa visar att bandet tillhör toppen av bluegrassband i landet. Skivan innehåller mestadels lite snabbare låtar, vilket säkert tilltalar många. Själv gillar jag de som går i lite lugnare tempo.(Första spåret på skivan ”Ready if you’re willing” är en snabb låt och bandet fortsätter i samma takt med ”Don’t let your deal go down”. En av de låtar som jag gillar mest på skivan är den lite lugnare ”One teardrop and one step away”, en riktigt bra låt. Jag gillar också ”The King” som också går i lite lugnare tempo. Bandet har också plockat fram bluegrassklassikern ”Mountain dew”. ”Mighty Mississippi” och ”Yellow river” är också två snabba låtar. Ytterligare en låt som jag gillar är gospeln ”When the hand of God”, även den i lite högre tempo. Den lite lugnare ”Sweet thing” inleds med fin stämsång, en fin låt. Skivan avslutas med två lite snabbare låtar ”Teardrops in my eyes” och gospeln ”Joshua”. Det här är en skiva för den sanne bluegrassfantasten, men kan också vara en bra inkörsport för att hitta denna genre. Skivan kan köpas via hakan.nordgren@gmail.com.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Anna And The Moonshiners
 Titel: Brand New Tracks
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Här kommer ytterligare en recension med kort varsel, fick även denna CD på Grännafestivalen i går och har därför bara spelat den en gång., mot normalt två-tre gånger. Det här är ett band som kommer från västra Götaland och de har spelat ihop några år. Det här är bandets första skiva som innehåller sju låtar och jag tycker att den ger mersmak. Det är Anna Eriksson som sjunger och spelar 12-strängad gitarr som har skrivit texterna till alla låtarna. Till musiken har hon fått hjälp på tre av låtarna av Hans Gravander. Första låten ”Down on the farm” inleds med en tupp som gal innan bandet kör igång med denna uptempolåt. Den följs av en av mina favoriter på skivan den lite lufnare ”I don’t wanna say goodbye” en riktigt fin låt. Så ökar bandet tempot i ”Brand new life” och ”I will follow your way”. Jag gillar också den lite lugnare ”Go the distance”. I ”Place where I belong” öka tempot igen. Skivan avslutas med en av topparna på skivan ”Always remember” som är en lufn ballad. Jag tyucker att detta är en riktigt bra skiva och jag tror att vi kommer att få höra mer om detta band framöver. Jag tror att skivan kan köpas via stigs.foto@telia.com.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Jerry Salley
 Titel: Front Porch Philosohpy
 Skivbolag: Very Jerry Records (egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Jerry Salley tillhör väl de mest kända låtskrivarna inom country/bluegrass-musiken. Han har hållit på med att skriva musik sedan början av 80-talet och han låtar har spelats in av i stort sett alla stora artister. Det här är hans senaste CD som släpptes förra sommaren. Det här är en renodlad bluegrass-skiva där han har producerat själv och skrivit alla tolv låtarna själv, eller tillsammans med någon. Jerry inleder med en live-inspelning av ”The night Flatt & Scruggs played Carnegie Hall” en snabb kul låt. Efter denna lugnar han ner tempot i ”Nothing here but home”. I titellåten ”Front porch philosophy” ökas tempot lite. Efter denna följer tre lite lugnare låtar ”Pullin’ a heavy load”, ”Thin blue line” och ”Things people says on plane” tre riktigt bra låter. Ytterligare en lugn bra låt är ”There’s not always next year”, en av mina favoriter på skivan. En kul låt är hyllningen till kompisen Carl Jackson ”If I could play guitar like Carl Jackson”. Ytterligare en bra låt är ”The son in your eyes”. Det här är helt klart en skiva som varje sann vän av bluegrass-musik ska ha i sin samling.. www.jerrysalley.com

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Scott Southworth
 Titel: Hey Hillbilly Singer
 Skivbolag: Scott Likes Pie Music (egen utgåva)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Scott’s senaste CD. Jag recenserade ”The last honky tonk in town” i SCC-NYTT 4/2016. Den här skivans elva låtargår i samma stil, det är alltså ganska traditionell country som Scott har plitat ihop. Skivan inleds i högt tempo med titellåten ”Hey hillbilly singer”. Den följs av ”The honky tonk in me” som går i lite swingstil. En av skivans bästa låtar är den njuka balladen ”Nothing left to fight for anymore”, en kanonlåt. Detsamma gäller för 4:4an ”Put another quarter in the ride” en låt som svänger bra. Scott bjuder på en fin ballad i ”Wish I was here”. Ytterligare en stillsam ballad är ”Cigarr store indian”. En kul låt i lite snabbare tempo är ”I ain’t leaving town” där vi också hör Bobby Marquez sjunga tillsammans med Scott. Skivan avslutas med en ballad ”I’ll always remember this”. Det här är en CD med några riktiga topplåtar, men också några som inte faller mig i smaken. Provlyssna gärna före ett köp. www.scottsoutworth.com

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Country Heroes
 Titel: Honky Tonk Tears
 Skivbolag: Safe & Sound Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är det norska bandets andra CD. Jag recenserade det första i SCC-NYTT 1/2017. Sångaren i bandet, Jörund Vållandsmyr har skrivit alla tolv låtarna på skivan, två har han fått hjälp med. Skivan inleds med en svängig 4:4a i ”Hangover from your kisses” en bra låt. Bandet fortsätter i samma stil med titellåten ”Honky tonk tears” som jag gillar. Tempoy sänks något i ”New Town”. I ”The bar I know” bjuds vi på en lugn swinglåt som fastnar. Den snabba låten “Satan loves country music” har starka bluegrass-influenser. Så drar bandet ner på tempot igen i ”Texas in me” som är en lugn fin låt. Skivans bästa låt tycker jag är ”Don’t bypass my heart” som är en svängig 4:4a. Skivan avslutas med en stillsam ballad ”Epitaph”. En lite ojämn skiva med några toppar, men också några som inte riktigt fastnar. Provlyssna före ett köp.

Publicerad: 2018-09-23 



 Artist: Robynn Shayne
 Titel: Coffee Days And Whiskey Nights
 Skivbolag: Robynn Shane
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Robynn Shayne är ett nytt namn för mig. Hon håller mestadels till nere i Texas och uppträder på olika spelställen. På denna mini-CD med sex låtar så har hon skrivit alla själv eller tillsammans med någon. Skivan inleds med en svängig 4:4a ”Whiskey and bad decisions” en riktigt bra låt. Jag gillar också den lite gungande ”Nothin’ crazy about you, but me” som det är svårt att sitta still till. Robynn ökar tempot lite i ”Two words, one finger”. ”Hell broke loose” är ingen låt jag fastnade för. Däremot gillar jag titellåten ”Coffee days an whiskey nights” en låt i lite snabbare tempo. Skivan avslutas i höt tempo med ”Movin’ on”. Det här är en tjej som vi säkerligen kommer att få höra mer av och som jag hoppas få se på en svensk scen framöver.

Publicerad: 2018-09-23 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk