Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 695 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Paul Williams & The Victory Trio
 Titel: I´ll Meet You In The Gloryland
 Skivbolag: Rebel rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Paul Williams och 5-manna bandet (!) Victory Trio har gjort en gospelskiva på anrika Rebel records. Detta är gospel i sannaste Louvin Brothers känsla som ger mig rysningar (då man själv är en STOR fantast på Louvins musik). Skivan innehåller 14 låtar och de flesta verkar vara nya låtar, då jag själv bara känner igen fyra låtar. Mina favoriter på denna ruskigt bra skiva är bl.a. ”Just For You”, ”Stormy Waters”, ”She´s Not Home Yet”, ”God Saves Old Sinners” och ”Arise, Arise”.

Gillar ni äldre gospel med en liten nypa bluegrass med stämsång så är detta nog ert bästa skivköp på länge. Skivan kan köpas via www.rebelrecords.com.

Publicerad: 2003-06-01 



 Artist: Randy Howard
 Titel: I Rest My Case
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Fiddlaren och sångaren Randy Howards sista och efterlängtade skiva har äntligen släppts. Skivan har försenats pga. att Randy dog 1999 i en ålder av 38. Han spelade fiddle för många större artister som t.ex. Tammy Wynette, Garth Brooks och George Jones. På denna skiva har han med sig många kända bluegrass musiker som t.ex. Jerry Douglas, Sam Bush, Roy Huskey Jr. och Carl Jackson. Skivan är dock mestadels instrumental och de spår som det sjungs på (5 av 14 spår) är det antingen Carl Jackson eller Don Rigsby som sjunger, vilket är synd då Randy var en kompetent sångare själv. Även om instrumentalt inte är ”my cup of tea” så finns det många fina låtar på denna och kanske en bra instrumental skiva att starta med om man inte tidigare lyssnat på genren. De bästa låtarna är; ”Lonesome Road”, ”Fit For A King”, ”I Hear A Sweet Voice Callin´”, Dan Fogelbergs “Leader Of The Band” och “Kansas City Kitty”.
En bra instrumental skiva från en mycket bra och saknad fiddlare. Skivan finns på www.sugarhillrecords.com.

Publicerad: 2003-06-01 



 Artist: Lonnie Spiker
 Titel: My Future Ain´t What It Used To Be
 Skivbolag: MSU rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Lonnie Spiker är en ny artist som går i den traditionella skolan. Han har skrivit alla 11 låtarna på skivan, med hjälp t.ex. Karen Pendley (som han också gör en duett med) och Keith Norris. Bland musikerna märks Joe Spivey på fiddle, steelgitarristen Mike Johnson och trummisen Randy Hardison. Hans stil är en traditionell country i stil med Brad Paisley och rösten är en blandning av Paisley och Trace Adkins också. De bästa låtarna enligt mig är; titellåten ”My Future Ain´t What It Used To Be”, ”Let Me Drink This Over”, ”It´s Just A Matter Of Time”, ”Ft. Worth” och ”You´re Dancing Around Love Tonight” (med Karen Pendley).

Denna bra traditionella skiva kan köpas via www.lonniespiker.com

Publicerad: 2003-05-01 



 Artist: Statler Brothers
 Titel: Amen
 Skivbolag: Music Box rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Statler Brothers är en av countrymusikens mest framgångsrika grupper genom tiderna. Harold, Don, Phil och Jimmy har nu bestämt sig att lägga av med turnerandet och detta blev deras sista skiva. Det är (som titeln antyder) en gospel skiva. De blir ”proddade” av sin gamla producent på Mercury, Jerry Kennedy (han har producerat allt de gjort sedan 1970!). Dessutom har de med sig många duktiga musiker som gitarristen Greg Galbraith, Glen Duncan på fiddle och Randy Hardison på trummor. Gruppens stämsång gör denna gospelskiva väldigt trevlig och bra. De har tillsammans skrivit 6 av skivans 12 låtar. De låtar jag gillar bäst är;”Far Side Bank Of Jordan”, ”It Might Be Jesus”, ”A Place On Calvary”, ”Jesus Living Next To Me” och ”If It Only Took A Baby”.

Skivan kan köpas från CMC Country i Arbrå eller via Statlers hemsida www.statlerbrothers.com

Publicerad: 2003-05-01 



 Artist: Steve Ripley
 Titel: Ripley
 Skivbolag: Boy Rocking rec. (Audium)
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Steve Ripley är frontfigur i gruppen The Tractors som gjort sig kända genom sin ”boogie woogie” country stil. Ripleys solo-CD går i ungefär samma stil, bara lite modernare. Han har skrivit de flesta av låtarna själv, men har också tagit med en gammal A P Carter låt och Bob Dylans ”I Don´t Believe You”. Med sig har han musiker som Fats Kaplin på mandolin, steel m.m. och Tractorsmedlemmen Casey Van Beek på bas. Dessutom medverkar både The Whites och The Jordanaires som bakgrundssångare. Mina favoriter på skivan är; ”No Depression (In Heaven)”, ”Mr Jingle Jangle”, ”Sweetheart Town” och ”Crossing Over”.

Gillar ni Tractors eller tuff country så är detta något för er. Skivan bör nog kunna införskaffas i Sverige då Audium har hand om den. Annars finns den till salu på www.kochentertainment.com.

Publicerad: 2003-05-01 



 Artist: Shelley King
 Titel: The Highway
 Skivbolag: Lemonade rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Shelley King följer nu upp sin skiva från 1998 “Call Of My Heart” med denna. Hon har skrivit alla av skivans 12 låtar. Hon påminner en aning om Mary Chapin Carpenter. Musikerna är för mig okända, men duktiga. Bland dem märks Kyle Judd på gitarrer, Perry Drake på trummor och Kim Deschamps på steel. De låtar jag gillar bäst är; ”Who Needs Tears”, ”More Than It´s Worth”, ”Texas Blue Moon” och cajunlåten ”Texas Style Zydeco”.

Skivan kan vara svår att hitta i svenska skivaffärer, men säljs på www.shelleyking.com.

En lite tuffare country skiva

Publicerad: 2003-05-01 



 Artist: K Wilder
 Titel: Blue Ridge Dream
 Skivbolag: Wilder Productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

K Wilder är en ny bekantskap för mig. Hon har skrivit alla de 10 låtarna själv. Skivan är producerad av Marty Rifkin som åstadkommit en bra traditionell skiva. Det finns inte särskilt mycket information på skivan. Mina favoriter på skivan är; ”Rodeo Blues”, ”Blue Ridge Dream”, ”Searchin´ For The Man” och ”I Remember”.

En bra traditionell country skiva med mycket fiddle, steel och dobro. Den kan skaffas från www.wildercountry.com.

Publicerad: 2003-05-01 



 Artist: The Village Singers
 Titel: A Tribute To Governor Jimmie Davis
 Skivbolag: Pinecastle rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

The Village Singers är en grupp som består av Harold Goad (banjo och gitarr), Kathy Goad, Warren Goad (gitarr) och Shirley Vaughn Lichtenberg, alla av dem sjunger. Jimmie Davis (1899-2000) är en av country och gospelmusikens mest kända artister och låtskrivare. På skivan finns t.ex. klassiker som ”You Are My Sunshine”, ”Columbus Stockade Blues”, ”Suppertime” och ”Nobody´s Darling But Mine”. Skivan produceras dessutom av Sonny Osborne från bluegrass duon Osborne Brothers och brodern Bobby spelar mandolin på skivan. Skivan är väldigt bra och går i både bluegrass och country stil. Mina favoriter bland skivans 14 spår är; ”You Are My Sunshine”, ”Someone To Care”, ”Shackles & Chains”, “In The Pines”, “One More Valley” och “Nobody´s Darling But Mine”. Fast egentligen finns det knappt en enda dålig låt!
En mycket bra skiva som kan skaffas via www.villagesingers.com eller www.pinecastle.com.

Publicerad: 2003-05-01 



 Artist: Lawton Williams
 Titel: Mending Fences
 Skivbolag: TIMA
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Lawton Williams är en legend inom countrymusiken, främst som låtskrivare. Bland de hits som kommit från hans penna är t.ex. ”Fraulein” som blev en dunderhit för Bobby Helms 1957 och Hank Locklins hit ”Geisha Girl”. Här är hans första CD skiva, annars har han släppt massa singlar och några LP skivor tidigare. Bland de 12 spåren på skivan är mest ihopplock av hans singlar, men det verkar vara nya låtar också (bl.a. titellåten ”Mending Fences”). Alla låtar är skrivna av Lawton. Mina favoriter på denna bra traditionella country skiva är; ”Mending Fences”, ”Neon Nights”, ”Don´t Play Angel With Me”, ”Golden Cigarette Lighter”, ”The Last Trumpet” och ”Lord, Forgive”. Skivan kan ev. finnas hos Western Songs i Stockholm, annars kan ni köpa den via www.jimeaves.com.

Publicerad: 2003-04-01 



 Artist: Eric Hisaw
 Titel: Never Could Walk The Line
 Skivbolag: Dusty rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Eric Hisaw är en okänd Austinkille för mig. Denna skiva med honom är utgiven på det svenska skivbolaget Dusty records, som inriktat sig på alternativ-countryn eller singer-songwriters. Eric är inget undantag. Han har skrivit alla av skivans 12 spår och detta är en blandning av alternativmusiken och singer-songwriter. De låtar jag gillar är; ”Never Could Walk The Line”, ”Maybe The Devil”, ”I Don´t Want To Work”, “Garage Sale” och ”Dancin´ With The Prettiest Girl”.

En bra singer-songwriter skiva, jag längtar efter nästa skiva. Skivan kan skaffas via www.dustyrecords.se eller www.erichisaw.com

Publicerad: 2003-04-01 



 Artist: Tim Mensy
 Titel: Tim Mensy
 Skivbolag: PJM rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Tim Mensy är en relativt känd låtskrivare som släppt ett antal skivor tidigare. Nu är han på ett nytt bolag, PJM records och gör sin bolagsdebut med denna 16-låtars skiva. Han har skrivit alla låtar själv, med hjälp av t.ex. Shawn Camp, Roger Springer och Allen Shamblin. Dessutom har Tim med sig massvis av Nashvilles bästa musiker som Eddie Bayers på trummor, gitarristerna Biff Watson och Brent Mason och fiddlarna Aubrey Haynie och Larry Franklin. Hans stil är 1990-tals country som är bra blandat mellan snabba och långsamma låtar. De bästa låtarna enligt mig är; ”This Side Of The Door”, “Mama Knows”, ”I Just Wanted You To Know”, balladen ”I Don´t Want To Be That Strong”, ”River Of Sin” och ”Driftwood”.

Skivan säljs inte vad jag vet i Sverige, men den finns på www.timmensy.com

Publicerad: 2003-04-01 



 Artist: Barry & Holly Tashian
 Titel: At Home
 Skivbolag: Copper Creek rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Paret Barry och Holly Tashian är inga nykomlingar i musikbranschen. Barry var under 1960-talet med i en rock´n´roll grupp (Barry & The Remains) som var fick vara förband för inga mindre än The Beatles under deras USA turné 1966 (han har också skrivit en bok om denna turné med dem).
Senare har han också varit medlem i Emmylou Harris Hot Band i nio år. De har tillsammans släppt ett antal skivor på Rounder. Deras stil är en traditionell stämsångscountry i samma anda som t.ex. Louvin Brothers och the Everly Brothers. Men de är mer country än Louvins. Med på denna skiva finns t.ex. välkända låtar som ”We could”, ”Watermelon Time In Georgia” och ”More & More”. Det är otroligt att de kan få så bra komp, för det enda musikackompanjemang är två gitarrer och en bas! Men det är otroligt bra!

De bästa låtarna av skivans 12 spår är; ”There Goes My Love”, ”My Happiness”, ”These Little Things”, ”The Sound Of Your Name” och versionerna av “We Could” samt “More & More”.
En mycket bra skiva för er som gillar den traditionella countryn.

Publicerad: 2003-04-01 



 Artist: Rod Picott
 Titel: Stray Dogs
 Skivbolag: Welding Rod records
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Från Joelton, Tennessee kommer Rod Picott en kille vars debut-CD “Tiger Tom Dixon´s Blues” väckte stor uppmärksamhet i USA bland alla lovprisningar fanns respekterade countryhistorikern Bob K Oermann. Här är han nu tillbaka med en ny skiva, på hans egna bolag Welding Rod records. Jag gillar Rod, han med sin lite hesa röst är speciell. Jag skulle kalla honom ”countryns svar på Ulf Lundell” med bra texter och ett otroligt vackert komp som mestadels består av Rod och David Henry.

Rod har skrivit alla av skivans 12 låtar. Dessutom är Alison Krauss med som bakgrundsångerska på en låt. Mina favoriter på denna skiva är; ”Stray Dogs”, ”Not Going Down”, ”Find Your Way Home”, ”Angels & Acrobats”, ”Circus Girl” och ”I Coulda Been The King”.

Vill ni få tag på denna bra skiva så finns den på Rods hemsida www.rodpicott.com. En bra och annorlunda skiva.

Publicerad: 2003-04-01 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk