Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

| Administrera recensioner|

Det finns idag 704 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Pointer Brothers
 Titel: The Pink Album
 Skivbolag: Pit Productions
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen Pointer Brothers består av Gil Benoit (gitarr, steel och banjo), Gordon Policheck (bas och gitarr), Richard Halliday (trummor) och Willie Gordon (bas och fiddle), alla sjunger. Gruppen har skrivit alla av de 11 låtarna, utom två. Deras stil är väldigt varierad, de gör allt från western till nutida country och traditionell country. Jag gillar ”Last Night In Town”, ”I´ve Seen That Look”, ”Younger Days” och cajunlåten ”Ol´ Bayou”. Tyvärr tycker jag skivan är lite för ojämn för att få det riktiga toppbetyget. Jag tror att Pointer Brothers är som bäst live och inte på skiva. Skivan kan skaffas genom att skicka ett e-mail till gruppen på pointer_brothers@hotmail.com

Publicerad: 2004-01-01  Artist: Johnny St. Clair
 Titel: Fix It Man
 Skivbolag: WMSC rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Johnny St. Clair är en ny bekantskap för mig. Hans röst påminner ganska mycket om Sammy Kershaw och en liten, liten aning av George Jones. Stilen är traditionell country och mycket bra dessutom. Han har skrivit alla utom två av skivan 12 spår, de andra är skrivna av Billy Joe Shaver resp. Hank Cochran, Red Lane och Vern Gosdin. Inga av musikerna känner jag tidigare till, men de gör ett bra jobb. De bästa låtarna i mitt tycke är ”Red Eyed Morning”, ”Just One Time”, ”A New Old You”, ”I´ve Been Gone” och ”Would These Arms Get In The Way”.

Skivan kan köpas via Western Songs i Stockholm eller via Johnnys hemsida www.johnnystclair.com

Publicerad: 2004-01-01  Artist: Chad Biggs
 Titel: Chad Biggs
 Skivbolag: Eget bolag
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Ännu en artist från Kanada, Chad Biggs är en ny kille som spås en lysande framtid. Han har bl.a. uppträtt på de stora festivalerna i hemlandet med artister som t.ex. Gary Allan och Alan Jackson. Jag vill jämföra honom med en tidig Mark Chesnutt. Jag tror verkligen på Chad i framtiden, bara han hamnar på rätt bolag och att de låter honom få fortsätta med sin traditionella, men samtidigt moderna stil. Denna skiva har bara sex låtar, alla skrivna av Biggs. Han spelar dessutom både akustisk och elektrisk gitarr på skivan. Jag gillar framförallt ”She´s Not The Only Thing For Me”, balladen ”It´s Only Over For You”, ”Perfectly Clear” (skivans bästa spår) och ”Just Being Me”. En mycket lovande debut från en artist jag hoppas få höra mer av snart.

Publicerad: 2004-01-01  Artist: Tommy Hunter
 Titel: Still Making Memories – Timeless Country Treasures Vol. 3
 Skivbolag: Edith rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Tommy Hunter från Kanada är en gammal tonårsidol som gått över till countryn. Som titeln antyder är det bara gamla country klassiker som finns på denna skiva. Hela 20 låtar och detta är bra! Tommys röst och kompet är jättebra. Tyvärr får man ingen information om varken musiker, låtskrivare eller utgivningsår. Bland klassikerna på denna CD finns ”Ribbon Of Darkness”, ”Honky Tonk Man”, ”I Love You Because”, “Making Believe” och ”Don´t You Ever Get Tired Of Hurting Me”. Mina favoriter på denna starka skiva är ”Pass Me By”, ”What´s Wrong With The Way That We´re Doing It Now?”, ”Making Plans”, “Walk On By”, “Too Old To Die Young” och “Cryin´ My Heart Out Over You”. En perfekt skiva för er som inte har lyssnat på country alltför länge och även för er som varit med länge. Jag har inte hört de två tidigare skivorna med country skatter, men de lär säkerligen också vara mycket bra! Skivan kan skaffas via Tommys hemsida www.tommyhunter.com

Publicerad: 2004-01-01  Artist: Dale Allen
 Titel: Just For Fun
 Skivbolag: Little Tin God Music
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Dale Allen är en nytt namn för mig. Han har själv varit med och skrivit alla av skivans 16 spår. Det finns ingen information om musiker eller producent. Stilen är traditionell country, som är inspirerad av swingmusiken.

De bästa låtarna på skivan är; ”Plug My Heart Into The Jukebox”, ”How Much Can One Man Stand”, ”Pour Another One On Me”, ”A Day That Starts Like This” och ”I´m Looking Forward (To Not Looking Back)”. En klart godkänd skiva. Skivan kan vara svår att få tag på i affärerna, men skicka ett e-mail till bolaget på tingod@email.com så kan de säkert hjälpa er.

Publicerad: 2004-01-01  Artist: James Talley
 Titel: Woody Guthrie & Songs Of My Oklahoma Home
 Skivbolag: Cimarron rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

James Talley var ganska stor under 1970-talet samtidigt som artister som Billy Joe Shaver och Jerry Jeff Walker. Han har nu de senare åren börjat spela in skivor igen, denna hyllning till legenden Woody Guthrie kom ut 1999. Skivan har hela 21 låtar och en speltid upp emot 75 minuter. De största av Guthries låtar finns med här som ”This Land Is Your Land”, ”Oklahoma Hills” och ”Pretty Boy Floyd”. Jag gillar Talleys version av de gamla låtarna, då han också har ett enkelt komp med mycket akustisk gitarr, dobro och mandolin och inga elektriska instrument. De bästa låtarna på denna mycket fina hyllning till en nu nästan bortglömd legend är; ”East Texas Red”, ”Deportee”, ”Gypsy Davy”, ”Dust Bowl Refugee”, ”The Sinking Of The Reuben James” ”I Ain´t Got No Home”, ”Grand Coulee Dam” och ”Do-Re-Mi”.

En mycket bra skiva för er som gillar akustisk country och Woody Guthrie. Skivan och många andra utgåvor kan köpas via James hemsida www.jamestalley.com

Publicerad: 2004-01-01  Artist: Albert Lee
 Titel: Heartbreak Hill
 Skivbolag: Sugar Hill rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Engelsmannen Albert Lee var tidigare varit medlem i Emmylou Harris Hot Band under många år och nyligen var han med Robert Wells i hans Rhapsody in Rock. Albert är nämligen en av världens främsta gitarrister, men på denna skiva visar han också goda sångegenskaper. Skivan innehåller mest gamla Emmylou Harris låtar som titellåten, ”Luxury Liner” och ”If I Needed You”. Lee har med sig gästartister och musiker som Earl Scruggs, Brad Paisley, Vince Gill, Rodney Crowell och Patty Loveless. Skivan är rakt igenom kanon och är en av 2003 års bästa skivor. Det enda som hindrar från full pott är att det bara är 10 låtar på skivan, varav en av dem är den instrumentala ”Luxury Liner”. De bästa låtarna i mitt tycke på denna super-CD är; ”Born To Run”, ”Heartbreak Hill” där Patty Loveless medverkar, ”´Til I Gain Control Again”, ”Heaven Only Knows”, ”One Of These Days” och Paul Kennerlys vackra ”In My Dreams”. En mycket bra skiva som det bara är att inhandla, framförallt för er som gillade Emmylou Harris 1970- och 1980-tals plattor.

Publicerad: 2004-01-01  Artist: Kathy Chiavola
 Titel: From Where I Stand
 Skivbolag: My label
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Kathy Chiavola är en ofta anlitad bakgrundssångerska och en duktig singer-songwriter som dock fortfarande är country. Jag vill jämföra henne som en blandning Mary-Chapin Carpenter och Mandy Barnett. På denna skiva har dock Kathy ”bara” skrivit 3 av skivans 14 låtar. Bland de andra låtskrivarna märks Billy Sherrill, Cindy Walker och Peter Rowan. Duktiga musiker har hon också med sig som fiddlaren Randy Howard, Roy Huskey och Rickie Simpkins. Mina favoriter på skivan är ”Too Far Gone”, ”Last Words”, ”Hills Of Alabam”, ”The Road To Kingdom Come” och ”Cajun Blues”. En intressant CD med allt från cajun och bluegrass till singer-songwriter musik. Jag hoppas Chiavola fortsätter i samma anda till nästa CD.

Publicerad: 2003-12-01  Artist: Brent Burns
 Titel: Tropical Nuts
 Skivbolag: Sand Spur rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Brent Burns är en ny bekantskap från Gulf Shores, Alabama. Hans stil är calypso-country i stil med Jimmy Buffett och Bellamy Brothers. Han har skrivit alla av skivans 13 spår. Det är bara två av musikerna som jag känner igen; John Kearns (gitarr) och Kirk ”Jellyroll” Johnson (munspel). Bland låtarna jag gillar bäst är ”Victoria´s Secret”, ”Men Fake It Too”, ”Jamaicanmecrazi”, ”Sympathy Card”, de humoristiska ”FTF (Forget The French)” och ”I´m Goin´ Ugly Early Tonight”.

Gillar ni Jimmy Buffett är detta en kanonskiva för er. En bra sommarplatta som kan skaffas via Brents hemsida www.brentburns.com.

Publicerad: 2003-12-01  Artist: Jamie Watling
 Titel: Grassy Hills Nevada
 Skivbolag: Baystreet Entertainment
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Jamie Watling från Kanada har släppt sin debutskiva (kom ut 2001) och vilken debut. Jamie är en traditionell country artist som jag verkligen tror på i framtiden. Han har skrivit alla av de 16 låtarna själv. De artister som han påminner om är t.ex. Wesley Dennis, Billy Yates, Shane Worley och lite Dwight Yoakam. Bland skivans bästa spår märks ”The Lightning´s Here”, ”Lock Me Up”, ”She Traveled On”, ”Your Husband Wouldn´t Mind”, ”You Are My Life”, ”When You´re Away” och ”Quittin´ Time”. Mycket steel och gitarrer som gör skivan till en riktig höjdare. Jag hoppas verkligen att få höra mer av Jamie i framtiden och kanske även att någon arrangör i Sverige tar hit honom till sommaren. Denna utmärkta skiva kan köpas via www.jamiewatling.com.

Publicerad: 2003-12-01  Artist: Fresh Start
 Titel: Grass Roots Gospel
 Skivbolag: Impressions rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Gruppen Fresh Start är en ny bekantskap för mig. Gruppen har skrivit alla låtarna själva. Skivan är som titeln antyder en gospelskiva. Men trots de religiösa texterna är kompet mer country-inspirerat. De påminner en aning om Statler Brothers. Bland skivans 13 låtar är ”Tear It Down”, ”Heaven´s Gate”, ”Three Things (Give Me Love)” som är skivans höjdpunkt och ”My Savior Waits” de bästa. En helt Ok gospelskiva. Skivan kan vara svår att hitta i butikerna så leta reda på deras hemsida på Internet.

Publicerad: 2003-12-01  Artist: Cumberland Highlanders
 Titel: Cumberland Mountain Home
 Skivbolag: Black Mountain rec.
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Bluegrassgruppen Cumberland Highlanders är inga nybörjare, trots att detta är deras debut-CD. Fyra av dem var med i Bill Monroes band med t.ex. fiddlaren Tater Tate och gitarristen Wayne Lewis. När de dessutom har med sig legenden Ralph Stanley som gäst så förstår ni att detta är bluegrass i den sanna anda som Stanley Brothers och Bill Monroe gjorde populär. Bland de 15 låtarna på skivan märks ”Shackles & Chains”, ”Next Sunday Darling Is My Birthday”, ”Lost Sinner´s Prayer”, ”Hey Hey Hey” och ”The Stanleys Will Sing Again” som de bästa låtarna. Skivan kan köpas via gruppens hemsida www.cumberlandhighlanders.com En mycket bra bluegrass-CD!

Publicerad: 2003-12-01  Artist: Bill & Bonnie Hearne
 Titel: Most Requested Plus (Best Of)
 Skivbolag: Poor David´s recordings
 Recensent: Marcus Thell

 Betyg:

Paret Bill & Bonnie Hearne är välkända nere i Texasområdet där de hållit på i drygt 30 år. De har även hjälpt t.ex. Nanci Griffith. (Bonnies röst påminner lite grann om Griffiths.) Deras stil är allt från lättsmält folk till country och singer-songwriter. Denna CD med dem kom ut 1993 och innehåller låtar från fyra tidigare utgivna skivor plus några nya låtar. Trots att de varit i branschen länge har de inte direkt någon stor hit att skryta med, men de har bl.a. spelat in en kanonversion av ”Gulf Coast Highway” som finns med på denna skiva. Andra bra låtar bland skivans 17 spår är ”The Other Side Of The Hill”, ”Fusion”, ”Cowboy Fantasy”, ”West Texas Wind”, ”New Mexico Rain” och ”Evangelina”. Gillar ni stilen som Tom Russell, Ian Tyson, Nanci Griffith ofta gör så bör ni upptäcka Bill och Bonnie Hearne.

En bra skiva för er som inte tidigare hört paret Hearne.

Du kan köpa skiva på Bill & Bonnies hemsida www.billandbonnie.com.

Publicerad: 2003-12-01 
Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk