Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 621 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: Ags Connolly
 Titel: How About Now
 Skivbolag: Drumfire Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En sprillans ny CD som släpps i slutet av februari damp ner i brevlådan nyligen. Ags Connolly är en man som är född i West Oxfordshire i England. Det är inte så ofta det dyker upp skivor med engelska artister, därför är det extra kul att få göra denna recension med en kille som gillar traditionell country. Ags har skrivit alla låtarna på CD’n som är inspelad i Skottland med Dean Owens som producent. Eftersom jag inte känner igen någon av de duktiga musikerna så förutsätter jag att de är från England.
CD’n har en bra blandning av lugna ballader och lite snabbare låtar.
Första spåret ”When Country Was Proud” är en hyllning till traditionell country, en mycket bra låt som tillhör de bättre på skivan. På det andra spåret bjuder Ags på den bluegrassinfluerade ”A Good Memory For Pain”, med fint mandolinspel i bakgrunden, en låt som jag gillar. Efter dessa lite snabbare låtar så drar Ags ner tempot i en mycket fin kärleksballad ”That’s The Last Time”. En av topparna på CD’n är den lugna ”I’m Not Someone You Want To Know” som handlar om killen som allt har gått snett för. Ags har skrivit en hyllning till artisten James Hand, en artist som står för ”Real Country” i ”I Saw James Hand”, en topplåt som jag tror att James är stolt över. Efter denna får vi höra ytterligare en fin ballad om brusten kärlek i ”Get Out Of My Mind”. Den följs av en uptempolåt ”The Dim and Distant Past”. En av skivans bästa låtar är den lite lugnare ”I Hoped She Wouldn’t Be Here”med fin steel i bakgrunden. Ags ökar tempot något i ”Trusty Companion”. CD’n avslutas med två lugna ballader om brusten kärlek ”She Doesn’t Need Anyone Anymore” och titellåten ”How About Now”. Ags är en mycket trevlig bekantskap och jag tror att denna CD går hem hos de flesta. CD’n kan beställas från www.agsconnoly.com. Glöm inte att hälsa från oss.

Publicerad: 2014-03-24 



 Artist: Leona Williams
 Titel: Yes Ma’m He Found Me In A Honky Tonk
 Skivbolag: Bear Family 17246
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

För ett ar veckor sedan kom ett paket från tyska Bear Family med en 3-CD-box med Leona Williams. Materialet är allt vad hon spelade in under åren 1968 till 1986 på för Hickory och MCA. Utöver skivorna följer en liten bok om Leona där hon också kommenterar lite händelser i sitt liv. Nu till musiken, bland de 82 spåren på skivorna så är det ett trettiotal som inte givits ut tidigare vilket gör boxen än mer intressant. Det jag funderar över är varför vissa kanonlåtar har ratats av bolagen och jag kommer därför att uppmärksamma dessa i första hand. Den 31 januari 1968 gjorde Leona sitt första besök i en studio och det resulterade i fyra låtar bland annat ”I Just Wanted You To Be Proud Of Me” som hon skrev tillsammans med sin dåvarande man Ron Williams. Den 20 februari spelade Leona in den låt som hon är mest känd för ””Yes Ma’m He Found Me In A Honky Tonk” en kononlåt och en av mina favoritlåtar. En av de absoluta topparna i boxen är Gene Crysler’s ”Listen Spot”, vilken text, jag ryser. Ännu en topplåt är L.E. White’s ”Since I’m Not With The One I Love (I’ll Love The One I’m With)”. På andra skivan finns ytterligare topplåtar som ”I’m Not Supposed To Love You Anymore” och ”I’d Rather Die (Loving Him)”. Jag gillar också Eddy Raven’s ”I Spent A Week There Last Night” som går i valstakt. Ytterligare bra spår här är ”Anything Goes (Til Everything’s Gone)”, ”Everybody Loves Me, But You” och ”A Lifetime To Forget”. Leona bjuder också på en bra version av Merle Haggard’s ”For All I Know” och L.E. White’s ”There’s More Love In The Arms You’ll Be Leavin’”. Jag gillar också ”That Lonely Unloved Wife Look” och ”Bright Morning Light”. En nyinspelning av ”Yes Ma’m” med en stråksektion gjordes i november 1978, en fin version. På den tredje CD’n finns ytterligare topplåtar varav en är Leona’s ”Why Be A Dreamer” som går i stilla valstakt. Tillsammans med senaste maken Dave Kirby skrev Leona kanonlåten ”My Heart Has Finally Said Goodbye”. Ännu en topplåt är ”You Put Out An Old Flame Last Night”. Det här är ett ypperligt tillfälle för dig som inte tidigare har upptäckt Leona att göra det, den är också en ”must” för dig som gillar henne och strikt country musik. Jag håller Leona för en av de bästa kvinnliga countryartisterna. Ett givet köp. Hälsa från SCC. info@BearFamilyProductions.com

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Bob Manning
 Titel: All Night Radio
 Skivbolag: Bourbon Haze records 313
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Bob’s sjunde CD sedan 2005. Som vanligt så har Bob skrivit det mesta av materialet själv men har haft hjälp av hustrun Kimberly Murray i några. Cd’n inleds med en kort ”radiointroduktion” av Tracy Pitcox som Cactus Pete. Så kommer Bob igång med ”Honky Tonk Trail” somär en härlig shuffle. Efter denna kommer en lugn fin ballad ”Anthem” som följs av en av topparna på CD’n ”The King & His Crown” skriven av Kimberly och Justin Trevino. Bob fortsätter i lite lugn takt med ytterligare en topplåt i ”On My Side”. Så ökar Bob tempot något i ”Heart, You’re In Trouble Again”, också den en topplåt i shuffletakt. Den följs av en lugn ballad ballad ”Newest Fool”. På ett av skivans bästa spår ”Makin’ Up With Her” har Bob bjudit in Tony Booth som duettpartner. Bob bjuder på lite ”mexicanatoner” i ”Rosita”, en kanonlåt i stilla valstakt skriven av Kimberly. ”Clownin’ Around” är en lite snabbare låt som följs av en lugn ballad ”Take It From Me” som är en av topparna på CD’n. Ytterligare ett par lugna låtar är ” Friends” och ”Whiskey On Ice”. Sista spåret ”The Devil’s In The Details” höjs tempot till en shuffle. Har jag nämnt att kompet är kanon, om inte så gör jag det nu. Det här är en CD som borde falla varje vän av strikt country i smaken. Ett givet köp. www.nashville-west.com
Hälsa från oss.

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Janice Meynard
 Titel: I’ll Take My Chances
 Skivbolag: Yellow Rose Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Janice är en ny bekantskap för mig, men oj vilken bekantskap. Här är det Texas Honky Tonk music från första till sista låten. Janice är född i en musikalisk familj och ingift i ytterligare en sådan. Såväl hennes make som svågrar är musiker. Janice har skrivit många av skivans tolv låtar. Cd’n inleds på bästa tänkbara sätt med Bill Anderson’s fyrfyra ”Bright Lights And Country Music” och därmed är ribban lagd. Janice fortsätter i samma tempo med ”One Of A Kind Heart”. Hon sänker tempot i den mjuka kärleksballaden ”I’ll Take My Chances”. Den följs av en riktig topplåt ”You’re What Makes The World Go Round” där producenten av CD’n Bobby Flores är duettpartner. Ännu ett toppspår är den lugna ”The Man You’ve Turned Into”, en av skivans bästa låtar, detta gäller också för ”Why Be A Dreamer” som går i stilla valstakt, en låt som Leona Williams har skrivit. Leona är duettpartner i den lite snabbare ”Bad Girls”. Janice fortsätter i lugnt tempo med ”Where Is My Castle”. Den följs av fyrfyran ”Love Me (The Way You Used To Do)” en topplåt. En av de båästa låtarna på CD’n är balladen ”The Perect Place” som följs av ytterligare en lugn ballad ”This Is The End Of My World”. CD’n avslutas i lite snabbare tempo med ”Don’t Settle For A Spark”. En mycket bra CD med en duktig sångerska som backas upp av toppmusiker med steel och fiddle av högsta kvalitet. Ett givet köp för dig som gillar strikt Texascountry. www.janicemeynardmusic.com.

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Jonas Otter
 Titel: Blue Is The Color Of My Heart
 Skivbolag: Harpun Records JOCD 3
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Jonas tredje CD och som på de tidigare så har Jonas skrivit alla låtarna själv. Jonas bjuder på en bra blandning av snabba och lugna låtar inom vad som kallas alternativcountry. Första spåret ”My Drug Of Choice” är en snabb buggvänlig låt. Så sänker Jonas tempot i ”Old Broken Chains” för att sedan öka tempot igen i ”Blue Is The Color Of My heart” och han fortsätter i samma tempo med ”Shot Me In The Head” som är en av topparna på CD’n. Jag gillar också den gungande ”Like Alchol In A Drink”. Efter denna kommer en lugn fin ballad ”Run Baby Run”. Jonas ökar tempot i den mixicoinfluerade ”Your Sister Was Bueno” en av topparna på CD’n. ”Too Long är en snabb låt som följs av balladen ”It Looked Like Love”. Jonas bjuder på en fyrfyra i ”Wrong End Of The Stick” där Texastjejen Amber Digby är duettpartner, skivans bästa låt. CD’n avslutas i swingtakt med ”My Heart Made A Fool Out Of Me”. För dig som gillar alternativcountry är det här en skiva som passar in i samlingen. www.jonasotter.se

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Durwood Haddock
 Titel: Keep ’Em Dancin’
 Skivbolag: Eagle International Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Vår gamla vän Durwood är flitig i sin studio.Som alltid så spelar han alla instrument själv och har även skrivit merparten av låtarna. Inspelningstekniken gör att jag får en känsla av att det är inspelat i slutet av 50-talet eller början av 60-talet. Jag vill direkt tala om att jag gillar Durwood sedan lång tid tillbaka, framförallt för hans mjuka sångstil, känslan och äktheten i det han gör. Här inleder han med ”Deep Elum Blues” i lite snabbare takt. Han drar sedan ner tempot i halan Howard’s fina ballad ”Too Many Rivers” som följs av hans egna ”Muddy Road Blues”. Durwood fortsätter sedan med den dansvänliga ”You Go Your Way I’ll Go Crazy” en låt som jag gillar. Den följs av en av topparna på CD’n ”Fool Number One” som är en lite lugnare låt. Ännu en av topparna r den njutbara ”I’d Go Crazy With You”. Så dammar Durwood av Jim Reeves’ mjuka ballad ”Am I Losing You”. Efter denna ökar han tempot något i ännu en topplåt ”On The Road To Ruin” med mycket bra text. Durwood ökar tempoy ytterligare lite i ”I Wanta Try It Again” och fortsätter i samma tempo med ”Keeping Us Together (Is Tearing Me Apart)”. Den följs av skivans absoluta topplåt ”Texas Memory Trip”, en låt som jag ”smälter” av. CD’n avslutas med ”How Van I Miss You (If You Won’t Stay Gone)” som är en lite snabbare låt. Har du inte upptäckt Durwood Haddock tidigare så är det här ett ypperligt tillfälle att göra det. www.DurwoodHaddock.com
www.HonkyTonkin’.com Hälsa från Marcus och mig

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Tim Hus
 Titel: Western Star
 Skivbolag: Stony Plain Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Kanadensaren Tim Hus är ett nytt namn för mig trots att han tydligen har hållit på med musik i många år, men musik från Kanada har lite svårt att nå vårt land. Tim har skrivit alla låtarna på CD’n och producenten Harry Stinson har valt ut en bra blandnig av snabba och lugna låtar. Tim inleder i högt tempo med ”Western Star”, ”Master Caster” och ”Pheasant Huntin’ Day”. Därefter kommer ett av skivans toppspår ”Church Of Country Music” som inleds i lite snabbare takt för att sedan växla ner till fyrfyra-takt, en låt med en bra text. Tim ökar sedan tempot i ”Halifax Blues”. E av få ballader på CD’n är ”Forgotten Sailor”. En av de bättre låtarna på CD’n är den lite snabbare ”Inside Passage” som följs av den snabbare ”Hardcore Apple Picker”. Tim sänker sedan tempot igen i ”Marietta Miner” en låt som jag gillar liksom de lite snabbare ”Madawaska River” och ”Short Go Shuffle”. Tim avslutar med en lugn låt i valstakt ”Wild Rose Waltz”. En CD som jag tror tilltalar dig som giller lite snabbare låtar. Den är väl värd en plats i samlingen. www.stonyplainrecordscom
Hälsa från SCC.

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Bobby Lewis
 Titel: Here I Am Again
 Skivbolag: Heart Of Texas Records 6997
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det är nästan exakt ett år sedan jag recenserade Bobby’s förra CD på Heart of Texas Records och ”här är jag igen” som titeln på CD säger. Och det är bara att tacka och ta emot. Jag tycker att Bobby är bättre nu på äldre dar och HOT har lyckats få honom mer strikt country. CD’n inleds med en ”tung” låt ”Alice In Wonderland” som Bobby skrivit själv. Efter denna kommer en av skivans bästa spår i ”We Make A Great Country Song” en topplåt i stilla valstakt med en bra text. I titellåten ”Here I Am Again” bjuds vi på en lugn låt. Bobby väcker sedan liv i den gamla bekantingen ”Shutters And Boards” som följs av en egen komposition ”When You’re With Me”. Därfter kommer en hyllning till Buddy Holly i den lite lugnare ”Rock-A-Billy Days”. Bobby bjuder på ytterligare en topplåt i balladen ”So Close I Can Taste It” som följs av ännu en lugn låt ”It Never Rains But It Pours”. Bobby dammar av ytterligare en gammal goding i John D.Loudermilk’s ”Talk Back Trembling Lips” som Johnny Tillotson hade en hit med på 60-talet. Därefter får vi höra en sacred song ”Show Me The way. Bobby har skrivit ytterligare en kanonlåt med titen ”In This State Of Mine” som handlar om brusten kärlek och det är skivans bästa låt. Även sista spåret är en låt av Bobby och här har han Dianne McCall som duettpartner i topplåten ”World Of Love”. Glöm Bobby från 60-70-talet och upptäck den ”nya” Bobby på Heart Of Texas Records. Jag rekommenderar ett köp av åväl denna som hans förra CD.

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Johnny Bush
 Titel: Reflections
 Skivbolag: Heart Of Texas Records 4775
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Så har den produktive Johnny varit i studion igen vilket resulterat i en ny CD på det eminenta Heart Of Texas Records. Det är nyinspelat material även om några låtar har varit utgivna tidigare. Johnny inleder med Willie Nelson’s fyrfyra ”A Moment Isn’t Very Long” en topplåt. Han fortsätter med ytterligare en fyrfyra i den egna ”Jealously Insane” Så dras tempot ner i balladen ”The Door” som handlar om hur det känns när hon har lämnat honom. ”Statue Of A Fool” är en låt som ett antal artister har gjort före Johnny. Så kommer ytterligare en fyrfyra i ”All The Rage In Paris” där Randy Rogers är duettpartner och det är han också i balladen ”Troubadour”. Så fortsätter Johnny med ytterligare en fyrfyra i Justin Trevino’s ”Neon Nightmare” en topplåt. Johnny bjuder sedan på en lugn ballad i ”Man With No Soul At All”. Takten höjs något i Dickey Lee’s välkända ”She Thinks I Still Care”. En av topparna påCD’n är Johnny’s ”I Can Feel You In His Arms” en lugn fin låt om kärlek. Dallas Frazier är mannen bakom kanonlåten ”She’s The Trip I’ve Been On”. Johnny fortsätter med en lugn låt i ”Ease Me To The Ground”. Ännu en topplåt har Johnny plitat ihop i ”Where Were You Last Night” en lugn fin låt. Även sista spåret ”Deja Vu” är en lugn låt. Som vanligt så gör Johnny ingen vän av Texascountry besviken. Bra omväxlande lite snabbare och lugna låtar.

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Hold Your Horses
 Titel: Hard Times
 Skivbolag: Hold Your Horses
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Detta bluegrassband från Malmö hörde jag första gången på country-SM i år där de tävlade i bluegrasskategorin. Denna deras första CD innehåller tyvärr bara fem låtar, jag hade gärna hört fler med dem, gärna ett par sacred songs som de framförde i Fjällkyrkan. Första spåret ”Badley & Cruel” är en låt i lite högre tempo. Bandet fortsätter i samma stil med ”True Love”. Även ”Sometimes” är en lite snabbare låt liksom ”Risen”. Alla dessa fyra har skrivits av Martina Johnsson., som ju också svarar för leadsången i bandet. Hon visar att det går att skriva bra bluegrasslåtar även om man inte bor i bergen i Virginia utan i ”platta” Skåne. Sista spåret ”Hard Times” är skriven av Caleb Klauder oh här bjuds vi på fin stämsång. Jag ser fram emot en fullängd-CD. För er som gillar bluegrass är det bara ett inhandla. Skivan kan köpas via info@holdyuorhorses.nu Hälsa från SCC

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Junior Sisk & Ramblers Choice
 Titel: The Story Of The Day That I Died
 Skivbolag: Rebel Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Ännu ett nytt namn för mig är bluegrassartisten Junior Sisk. CD’n innehåller en bra blandning av snabba och lite lugnare låtar. Den inleds i högt tempo med titellåten ”The Story Of The Day That I Died”. Den följs av ett CD’ns bästa spår ”If The Bottle Was A Bible” en riktig kanonlåt. Jag gillar också de lite lugnare ”Another Lonely Day” och ”Lover’s Quarrel”. Ännu ett par bra låtar på CD’n är ”Prayers Go Up” och den stilla valsen ”A House Where A Home Used To Be”. Jag vill ge ett extra plus till de skickliga musikerna och stämsången. En solklar skiva för dig som gillar bluegrass.

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Jason Cassidy
 Titel: Keep It Country
 Skivbolag: Blake Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Texaskillen Jason Cassidy är ett nytt namn för mig. Det här är hans andra CD (den första kom 2011). Titeln på CD’n gör att jag blir nyfiken och får höga förväntningar. Tyvärr infrias inte dessa trots att det mest rör sig om lite stillsammare låtar (som jag normalt gillar), men det hela blir lite slätstruket. Några undantag finns det och det är ”Blame It On Waylon” som är en av få uptempolåtar. ”Cover Your Eyes” är en stillsam fin ballad och tillsammans med ”Nothing Holds A Memory (Like A Song) tillhör de topparna på CD’n. Ytterliga en fin ballad är ”Sweet Memories”. Jag gillar också den lite snabbare ”I Think I’ll Just Stay Here And Drink” som ju är en gammal Waylon-låt om jag inte minns fel. Jag föreslår en provlyssning före ett köp.

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Wanita
 Titel: The Original Wanita
 Skivbolag: Wanita 03
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Wanita ”Australiens Honky Tonk Queen” med sin första CD. Jag skulle kunna skriva en hel roman om denna CD, men ska försöka hålla mig någorlunda kort. Efter bara ett par sekunder av första spåret så var jag knockad. Går det att göra så bra country ”down under”. Ja tydligen, för det här är bland det bästa jag har hört i år. Det är inte så ofta som det dimper ner CD-skivor från Australien men desto roligare är det när en sådan här ”guldklimp” anländer. Wanita är en drygt 30-årig tjej som enligt sin text i konvolutet har varit en problemtjej med mycket strul i unga år. Wanita har skrivit alla låtarna å CD’n och hon skriver om sitt liv i låtarna och sjunger dem med sådan inlevelse att jag blir helt tagen. Röstmässigt ligger Wanita åt Loretta Lynn. Jag blev som sagt helt knockad efter första spåret ”A Letter To Mom”, som är texten i ett brev som Wanita skrev till sin mor 1994 när hon inte mådde så bra, en riktig tårdrypare. En kanonlåt som är svår att överträffa, vilken inledning på en CD. Wanita fortsätter med en härlig shuffle i ”Too Country For Country” och det är ännu en kanonlåt som jag bara måste stampa takten till. ”It Took A While” är en låt som platsar på vilken rockabilly-skiva som helst, riktigt tungt komp. I den lite mjukare ”Sweet Monlight” är det lite ”jazztouch” med ett klinkande piano och lite svagt dragspel i bakgrunden. Efter denna kommer en låt om brusten kärlek i ”The Aftershave Song (My Sweet Little Thing)”, vilken text och det är en av topparna på CD’n. Ännu en låt med samma tema är den lugna ”A Sad Blue Song”. Wanita ökar tempot i 4.4:an ”If There’sA Honky Tonk In Hell (Then Someone Kill Me)”, en grym text och den tillhör också topparna på CD’n. Så bjuder Wanita på en bluesinspirerad låt i lugn gungande takt ”I’m Now The Bottle’s Girl”. I ”When His Dinner Has Gone Cold” är en lugn fin låt där texten handlar om hur det är när kärleken i ett äktenskap har svalnat, en kanontext. Så ökas takten ordentligt i rockiga ”Hell Hath No Fury”. Det är lite stillsammare takt i ”Living Out My Dreams”. CD’n avslutas med en ännu lite lugnare låt ”Two Sides Of The Coin” som har en grym text om en sångerska som får tjäna pengar på ett annat sätt för att kunna nå sin dröm, en helt otrolig låt. Wanita skriver på konvolutet att låtarna handlar om henne och med den inlevelse hon har i låtarna så har hon övertygat mig om att det är sant. Till detta så har wanita ett toppkomp med Michael Rose på steel i fronten. Tveka inte KÖP, det är en stark kandidat till årets skiva. Skivan kan finnas hos direktimportörer eller beställas via www.queenofhonkytonk.com.au.
LARS THELL

Publicerad: 2013-10-17 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk