Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Läs i gästboken
  Skriv i gästboken
  Kalendarium
  Länkar
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  Nordiska artister
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook

  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!

Sök efter skivrecension:  

Det finns idag 628 skivor recenserade på hemsidan.


 Artist: The Original Five
 Titel: Greetings from Möllevången
 Skivbolag: Rootsy 094
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

The Original Five är ett malmöbaserat band med sju duktiga muskier. Sättningen är gitarrer, dobro, mandolin, fiddle, banjo och bas. På bandets hemsida säger de attderas musik är en blandning av bluegrass-country-hillbilly. På denna deras första CD så är merparten av de 14 låtarna starkt bluegrassinfluerade. Jag ska inte räkna upp alla låtarna utan nämner de som jag gillar bäst. Den första är den lite lugnare ”That Someone Is You” som följs av ytterligare en lugn låt ”If I Had A Gun”. Även ”Tidewater Stream” är en lugn låt. ”Gone Gone”, ”Out Of My League” och ”Solid Gone” är tre låtar i lite högre tempo med fina solospel. Jag gilla också de de svängiga ”Waiting For Your Call” och ”A Thinkin’ Man’s Woman (A Lovin’ Man’s Girl)”, dessa tillhör topparna på CD’n. Min absoluta favorit är den gungande ”Wisk I Could Hold” en låt med riktig countryfeeling och med fint dobrospel i bakgrunden, en topplåt. Jag hoppas på att få se bandet live i sommar, till dess kommer CD’n att snurra ofta i spelaren.

Publicerad: 2014-06-15 



 Artist: Dolly Parton
 Titel: Blue Smoke
 Skivbolag: Masterworker
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En ny CD med Dolly gör mig nyfiken då man aldrig vet vad hon hittar på, blir det real country, bluegrass eller något annat. Ja här blir det en salig blandning av lugna ballader, bluegrasslåtar och countryrock så det är ljusår från de fantastiska skivor som hon gjorde på 60-talet. Jag hittar bara sex av skivans tolv låtar som tilltalar mig och det är de lugna balladerna. Dolly inleder med titellåten ”Blue Smoke” som är fartig bluegrasslåt. Efter denna kommer en lugn fin ballad ”Unlikely Angel”. Dolly’s gamlavän och vapendragare Kenny Rogers är inbjuden som duettpartner till Dolly i balladen ”You Can’t Make Old Friends”. På spår sex tar Dolly sig an den traditionella ”Banks of the Ohio”som hon gör i en annorlunda version som väer för varje spelning. Nästa ballad som jag gillar är ”Miss You-Miss Me” som är en av mina favoriter på skivan. Ytterligare en topplåt är ”From Here to the Moon and Back” där Willie Nelson är duettpartner. Som sex mycket fina ballader, övriga sex faller inte mig I smaken och därför får Doly bara tre hattar. Jag föreslår att du provlyssnar före ett köp.

Publicerad: 2014-06-15 



 Artist: Bobby Mackey
 Titel: Country Music Lives On
 Skivbolag: Shaunita (eget bolag)
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Bobby Mackey är ingen nykomling inom countrymusiken då han har hållit på med musik sedan skoltiden och har varit professionell i 40 år. Bobby har skrivit alla låtarna själv och producerat CD’ ihop med Danny Bailey. CD’n innehåller ett antal ”tribute-sånger” till olika artister som Bobby gillar. Första spåret är en snabb låt med titeln ”She’s on Her Way to Florida in the T-Bird”. Så sänker Bobby tempot något i ”Kind Of Place Toby Would Love” som handlar om Bobby’s bar i Wilder, Kentucky. Hyllningen till allas vår George Jones ”That Jones Boy is Gone” innehåller ett antal av de hits som George hade genom åren, en kanonlåt i lite snabbare tempo. Ännu en topplåt är hyllningen till Merle Haggard ”Song About Haggard” som är en lugn låt och en av CD’ns bästa låtar. Den följs av ”Country Music Lives On” som tillskrivs flera av Bobby’s ”ungdomsidoler” en topplåt med tungt komp. Bobby fortsätter med toppalstren i ”I Saw Jesus On the Wall” en låt med mycket bra text som jag gillar. Efter denna kommer en gungande fyr-fyra i ”Will You Fly With Me”. Nästa hyllning är den oförglömlige Johnny Paycheck i ”Paycheck Was a Shove it Kind of Guy”.
Bobby ökar tempot något i ”Where Hank and His Left Off”. Så lugnar Bobby ner lite i den mjuka kärleksballaden ”You Can’t Stop Love”, en topplåt. En av mina favoriter på CD’n är ”She Walks These Hills” som är en lite snabbare variant av ”Long Black Veil”, där Bobby visar en otrolig känsla. CD’n avslutas med ”Poor Pearl, Poor Girl” som är en sann berättelse om flickan som blev gravid och mördades av fadern till barnet, en grym historia som man kan läsa om på Bobby’s hemsida. En fantastiskt bra CD med en artist som vet hur country ska låta. CD’n kan köpas via Bobby’s hemsida www.bobbmackey.com. Hälsa från mig.

Publicerad: 2014-03-24 



 Artist: Freddie Hart
 Titel: Heavenly Wonderful Heavenly Beautiful
 Skivbolag: Canyon Creek Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

87-årige Freddie Hart ”is still going strong”. Jag har följt Freddie sedan mitten av 60-talet och brevväxlade med honom under några år. Därför är det extra trevligt att få göra denna recension av hans senast CD med religiösa sånger där Freddie har skrivit 10 av CD’ns 11 spår. Första spåret är ”God Is Easy Loving” som är hans hit ”Easy Loving” med religiös text, mycket bra. Titellåten ”Heavenly Wonderful, Heavenly Beautiful” är en lugn sång med fin körsång och steel i bakgrunden. Så ökar Freddie tempot något i ”God Is Good To Me” där han beskriver sin tilltro till Gud. En av topparna på CD’n är den lugna ”This Old Church” där Freddie berättar om sin barndomskyrka, en sång som tilltalar mig. Så ökas takten något i ”See You There” en av topparna. Den följs av en lugn sång ”It Was You, Lord”. Den sång som jag gillar mest är den ”dansvänliga ”You May Be The Only Bible” en riktig kanonlåt. Den följs av en ”pratlåt” ”The Second Coming Of The Lord”. Ytterligare en ”dansvänlig” sång är ”The Last Word In His Name Is ”Us”, en topplåt. Freddie har skrivit ihop en sång om varför vi firar jul i ”Christmas Is For Jesus”. Sista spåret ”Help Me Be Worthy” är en ”mäktig sång” som Freddie framför med stark känsla. Det här är en CD där men känner den äkta och djupa tro som Freddie har. Skräms inte av texternas religiösa budskap utan lyssna istället extra noga som jag har gjort, utan att vara troende. En mycket bra CD med en stor artist. Köp via www.freddiehart.com

Publicerad: 2014-03-24 



 Artist: Hillfillies
 Titel: There She Goes
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Här är Hillfillies med sin andra CD där de bjuder på bluegrass av högsta kvalitet. Kompetenta musiker, bra sångerskor och fin stämsång, vad mer kan man önska. Bandet inleder med ”Listen Sister” om har skrivits av Anne Christenson som sjunger den och spelar banjo i bandet. De fortsätter med den lite lugnare ”My Way Home” som basisten Sanna Andersson har skrivit och hon svarar för leadvocal här. Titellåten ”There She Goes” har skrivits av Lina gamble som spelar gitarr och munspel i bandet, hon svarar för sången här. Ett av skivans bästa spår är ”A Few Old Memories” som går i stilla valstakt och den skrevs av Hazel Dickens, en mycket fin sång där Jan Ekman svarar för fint dobrospel i bakgrunden. Så ökar bandet tempot i ”Walk a Mile in My Shoes”. Nästa topplåt är den lugna balladen ”Dimming of the Day” med fin sång av Lina. Den följs av ännu en fin låt i valstakt med titeln ”I Used to Love You” och de fortsätter i samma takt med ”Southbound Train”. Så ökar de tempot igen i ”Dark Skies”. Sista spåret är Dolly Parton och Porter Wagoners ”The Pain Of Loving You” som tillhör topparna på CD’n. För dig som gillar bluegrass med fin solo och stämsång så är det bara att inhandla denna CD, du blir inte besviken. www.facebook.com/hillfillies

Publicerad: 2014-03-24 



 Artist: Kirsten Daugaard
 Titel: Country Music My Way
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

I Norge frodas countrymusiken och det kommer nya artister ideligen därifrån. Här är en av dem Kirsten Daugaard med sin debut-CD producerad av Arne Benoni. Musiken är inspelad i USA med Perly Curtis på steel och Brent Mason på elgitarr som de mest kända namnen. CD’n innehåller covers v mer eller mindre kända låtar. Kirsten inleder CD’n i högt tempo med ”Whatever Way the Wind Blow”. Hon fortsätter med en mycket lugn ballad i ”In Slow Motion”, titeln säger allt. Så ökar Kirsten tempot igen i ”What Part of No” som hon gör mycket bra. Jamie O’Hara har skrivit balladen ”Grandpa” en låt som jag gillar. Kirsten bjuder sedan på den bluegrassinfluerade ”Merry Go Round” där n mandolin ligger fint i bakgrunden. ”Snowbird” är en sång som jag har hört i otaliga versioner och som många artister hade på sin repertoar för ett antal år sedan. E av topparna på CD’n är valsen ”The last Cheater’s Waltz”. Efter denna ökar Kirsten tempot i ”Listen To the Radio”. Balladen ”If You Were Crying Over Me” är en lugn låt som tillhör topparna på CD’n. Däremot är ”I Know What You After” ingen favorit då jag tycker att den är lite ”stökig”. En låt som jag gillar är den lite snabbare ”What A Man My Man Is”, en av skivans toppar. Cd’n avslutas med en mjuk fin ballad ”When I Think About Cheatin’”. En CD med bra variation av lugna och snabba låtar som jag tror går hem hos de flesta. CD’n kan köpas från Kirstens hemsida www.

Publicerad: 2014-03-24 



 Artist: Brady Honeycutt
 Titel: Brady Honeycutt
 Skivbolag: Egen utgåva
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Brady Honeycutt som kommer från Texas är ett helt nytt namn för mig. Han har tydligen hållit på med musik sedan barnsben och uppträdde första gången tillsammans med Jody Nix (känd bandleader i Texas). Brady har producerat CD’n tillsammans med Bill Green vilket borgar för strikt country. Brady har skrivit flertalet av skivans 12 spår och han visar att han kan detta då merparten av låtarna håller hög kvalitet. Röstmässigt tycker jag att Brady påminner lite av Jim Lauderdale. Första spåret ”Drinkin’ Straight Whiskey” är en låt som skapar förväntningar på resten av skivan. Brady fortsätter med ännu en egen låt i fyrfyratakt ”Cheatin’ Situation” en mycket bra låt som tillhör topparna på CD’n. Joe Gibson är mannen bakom shufflen ”If No News is Good News” som Brady gör riktigt bra. Efter dessa tre så ökar Brady tempot lite i titellåten ”Nothin’ To Lose” ch fortsätter i samma takt med ”Things Are Lookin’ Up (For Me). En av de bästa låtarna på CD’n är Harlan Howard / Bill Hervey’s ”Someone Had To Teach You” som går i fyrfyra-takt. Brady har skrivit ”Just Believe” som är en dansvänlig foxtrot, skivans bästa låt. Jag ger också toppbetyg till den lite lugnare ”Endlessly In Love”. Ytterligare en topplåt är Mel Tillis ”Lost In The Shuffle” där titel förtäljer vilken takt de går i. Den följs av Jim Lauderdale’s topplåt ”I Wasn’t Fooling Around”. Brady har skrivit ytterligare en topplåt i ”What Do We Make of You and Me”. Sista spåret är Mel Tillis shuffle ”Heart Over Mind”. En mycket bra CD-debut för Brady. Ett plus för ett mycket bra komp där jag bara känner igen Randy Rainhard på steel och Ron Knuth på fiddle. En CD för dig som gillat strikt country: CD’n kan köpas från Brady’s hemsida www.bradyhoneycutt.com.

Publicerad: 2014-03-24 



 Artist: Ags Connolly
 Titel: How About Now
 Skivbolag: Drumfire Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

En sprillans ny CD som släpps i slutet av februari damp ner i brevlådan nyligen. Ags Connolly är en man som är född i West Oxfordshire i England. Det är inte så ofta det dyker upp skivor med engelska artister, därför är det extra kul att få göra denna recension med en kille som gillar traditionell country. Ags har skrivit alla låtarna på CD’n som är inspelad i Skottland med Dean Owens som producent. Eftersom jag inte känner igen någon av de duktiga musikerna så förutsätter jag att de är från England.
CD’n har en bra blandning av lugna ballader och lite snabbare låtar.
Första spåret ”When Country Was Proud” är en hyllning till traditionell country, en mycket bra låt som tillhör de bättre på skivan. På det andra spåret bjuder Ags på den bluegrassinfluerade ”A Good Memory For Pain”, med fint mandolinspel i bakgrunden, en låt som jag gillar. Efter dessa lite snabbare låtar så drar Ags ner tempot i en mycket fin kärleksballad ”That’s The Last Time”. En av topparna på CD’n är den lugna ”I’m Not Someone You Want To Know” som handlar om killen som allt har gått snett för. Ags har skrivit en hyllning till artisten James Hand, en artist som står för ”Real Country” i ”I Saw James Hand”, en topplåt som jag tror att James är stolt över. Efter denna får vi höra ytterligare en fin ballad om brusten kärlek i ”Get Out Of My Mind”. Den följs av en uptempolåt ”The Dim and Distant Past”. En av skivans bästa låtar är den lite lugnare ”I Hoped She Wouldn’t Be Here”med fin steel i bakgrunden. Ags ökar tempot något i ”Trusty Companion”. CD’n avslutas med två lugna ballader om brusten kärlek ”She Doesn’t Need Anyone Anymore” och titellåten ”How About Now”. Ags är en mycket trevlig bekantskap och jag tror att denna CD går hem hos de flesta. CD’n kan beställas från www.agsconnoly.com. Glöm inte att hälsa från oss.

Publicerad: 2014-03-24 



 Artist: Leona Williams
 Titel: Yes Ma’m He Found Me In A Honky Tonk
 Skivbolag: Bear Family 17246
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

För ett ar veckor sedan kom ett paket från tyska Bear Family med en 3-CD-box med Leona Williams. Materialet är allt vad hon spelade in under åren 1968 till 1986 på för Hickory och MCA. Utöver skivorna följer en liten bok om Leona där hon också kommenterar lite händelser i sitt liv. Nu till musiken, bland de 82 spåren på skivorna så är det ett trettiotal som inte givits ut tidigare vilket gör boxen än mer intressant. Det jag funderar över är varför vissa kanonlåtar har ratats av bolagen och jag kommer därför att uppmärksamma dessa i första hand. Den 31 januari 1968 gjorde Leona sitt första besök i en studio och det resulterade i fyra låtar bland annat ”I Just Wanted You To Be Proud Of Me” som hon skrev tillsammans med sin dåvarande man Ron Williams. Den 20 februari spelade Leona in den låt som hon är mest känd för ””Yes Ma’m He Found Me In A Honky Tonk” en kononlåt och en av mina favoritlåtar. En av de absoluta topparna i boxen är Gene Crysler’s ”Listen Spot”, vilken text, jag ryser. Ännu en topplåt är L.E. White’s ”Since I’m Not With The One I Love (I’ll Love The One I’m With)”. På andra skivan finns ytterligare topplåtar som ”I’m Not Supposed To Love You Anymore” och ”I’d Rather Die (Loving Him)”. Jag gillar också Eddy Raven’s ”I Spent A Week There Last Night” som går i valstakt. Ytterligare bra spår här är ”Anything Goes (Til Everything’s Gone)”, ”Everybody Loves Me, But You” och ”A Lifetime To Forget”. Leona bjuder också på en bra version av Merle Haggard’s ”For All I Know” och L.E. White’s ”There’s More Love In The Arms You’ll Be Leavin’”. Jag gillar också ”That Lonely Unloved Wife Look” och ”Bright Morning Light”. En nyinspelning av ”Yes Ma’m” med en stråksektion gjordes i november 1978, en fin version. På den tredje CD’n finns ytterligare topplåtar varav en är Leona’s ”Why Be A Dreamer” som går i stilla valstakt. Tillsammans med senaste maken Dave Kirby skrev Leona kanonlåten ”My Heart Has Finally Said Goodbye”. Ännu en topplåt är ”You Put Out An Old Flame Last Night”. Det här är ett ypperligt tillfälle för dig som inte tidigare har upptäckt Leona att göra det, den är också en ”must” för dig som gillar henne och strikt country musik. Jag håller Leona för en av de bästa kvinnliga countryartisterna. Ett givet köp. Hälsa från SCC. info@BearFamilyProductions.com

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Bob Manning
 Titel: All Night Radio
 Skivbolag: Bourbon Haze records 313
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Bob’s sjunde CD sedan 2005. Som vanligt så har Bob skrivit det mesta av materialet själv men har haft hjälp av hustrun Kimberly Murray i några. Cd’n inleds med en kort ”radiointroduktion” av Tracy Pitcox som Cactus Pete. Så kommer Bob igång med ”Honky Tonk Trail” somär en härlig shuffle. Efter denna kommer en lugn fin ballad ”Anthem” som följs av en av topparna på CD’n ”The King & His Crown” skriven av Kimberly och Justin Trevino. Bob fortsätter i lite lugn takt med ytterligare en topplåt i ”On My Side”. Så ökar Bob tempot något i ”Heart, You’re In Trouble Again”, också den en topplåt i shuffletakt. Den följs av en lugn ballad ballad ”Newest Fool”. På ett av skivans bästa spår ”Makin’ Up With Her” har Bob bjudit in Tony Booth som duettpartner. Bob bjuder på lite ”mexicanatoner” i ”Rosita”, en kanonlåt i stilla valstakt skriven av Kimberly. ”Clownin’ Around” är en lite snabbare låt som följs av en lugn ballad ”Take It From Me” som är en av topparna på CD’n. Ytterligare ett par lugna låtar är ” Friends” och ”Whiskey On Ice”. Sista spåret ”The Devil’s In The Details” höjs tempot till en shuffle. Har jag nämnt att kompet är kanon, om inte så gör jag det nu. Det här är en CD som borde falla varje vän av strikt country i smaken. Ett givet köp. www.nashville-west.com
Hälsa från oss.

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Janice Meynard
 Titel: I’ll Take My Chances
 Skivbolag: Yellow Rose Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Janice är en ny bekantskap för mig, men oj vilken bekantskap. Här är det Texas Honky Tonk music från första till sista låten. Janice är född i en musikalisk familj och ingift i ytterligare en sådan. Såväl hennes make som svågrar är musiker. Janice har skrivit många av skivans tolv låtar. Cd’n inleds på bästa tänkbara sätt med Bill Anderson’s fyrfyra ”Bright Lights And Country Music” och därmed är ribban lagd. Janice fortsätter i samma tempo med ”One Of A Kind Heart”. Hon sänker tempot i den mjuka kärleksballaden ”I’ll Take My Chances”. Den följs av en riktig topplåt ”You’re What Makes The World Go Round” där producenten av CD’n Bobby Flores är duettpartner. Ännu ett toppspår är den lugna ”The Man You’ve Turned Into”, en av skivans bästa låtar, detta gäller också för ”Why Be A Dreamer” som går i stilla valstakt, en låt som Leona Williams har skrivit. Leona är duettpartner i den lite snabbare ”Bad Girls”. Janice fortsätter i lugnt tempo med ”Where Is My Castle”. Den följs av fyrfyran ”Love Me (The Way You Used To Do)” en topplåt. En av de båästa låtarna på CD’n är balladen ”The Perect Place” som följs av ytterligare en lugn ballad ”This Is The End Of My World”. CD’n avslutas i lite snabbare tempo med ”Don’t Settle For A Spark”. En mycket bra CD med en duktig sångerska som backas upp av toppmusiker med steel och fiddle av högsta kvalitet. Ett givet köp för dig som gillar strikt Texascountry. www.janicemeynardmusic.com.

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Jonas Otter
 Titel: Blue Is The Color Of My Heart
 Skivbolag: Harpun Records JOCD 3
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Det här är Jonas tredje CD och som på de tidigare så har Jonas skrivit alla låtarna själv. Jonas bjuder på en bra blandning av snabba och lugna låtar inom vad som kallas alternativcountry. Första spåret ”My Drug Of Choice” är en snabb buggvänlig låt. Så sänker Jonas tempot i ”Old Broken Chains” för att sedan öka tempot igen i ”Blue Is The Color Of My heart” och han fortsätter i samma tempo med ”Shot Me In The Head” som är en av topparna på CD’n. Jag gillar också den gungande ”Like Alchol In A Drink”. Efter denna kommer en lugn fin ballad ”Run Baby Run”. Jonas ökar tempot i den mixicoinfluerade ”Your Sister Was Bueno” en av topparna på CD’n. ”Too Long är en snabb låt som följs av balladen ”It Looked Like Love”. Jonas bjuder på en fyrfyra i ”Wrong End Of The Stick” där Texastjejen Amber Digby är duettpartner, skivans bästa låt. CD’n avslutas i swingtakt med ”My Heart Made A Fool Out Of Me”. För dig som gillar alternativcountry är det här en skiva som passar in i samlingen. www.jonasotter.se

Publicerad: 2013-12-12 



 Artist: Durwood Haddock
 Titel: Keep ’Em Dancin’
 Skivbolag: Eagle International Records
 Recensent: Lars Thell

 Betyg:

Vår gamla vän Durwood är flitig i sin studio.Som alltid så spelar han alla instrument själv och har även skrivit merparten av låtarna. Inspelningstekniken gör att jag får en känsla av att det är inspelat i slutet av 50-talet eller början av 60-talet. Jag vill direkt tala om att jag gillar Durwood sedan lång tid tillbaka, framförallt för hans mjuka sångstil, känslan och äktheten i det han gör. Här inleder han med ”Deep Elum Blues” i lite snabbare takt. Han drar sedan ner tempot i halan Howard’s fina ballad ”Too Many Rivers” som följs av hans egna ”Muddy Road Blues”. Durwood fortsätter sedan med den dansvänliga ”You Go Your Way I’ll Go Crazy” en låt som jag gillar. Den följs av en av topparna på CD’n ”Fool Number One” som är en lite lugnare låt. Ännu en av topparna r den njutbara ”I’d Go Crazy With You”. Så dammar Durwood av Jim Reeves’ mjuka ballad ”Am I Losing You”. Efter denna ökar han tempot något i ännu en topplåt ”On The Road To Ruin” med mycket bra text. Durwood ökar tempoy ytterligare lite i ”I Wanta Try It Again” och fortsätter i samma tempo med ”Keeping Us Together (Is Tearing Me Apart)”. Den följs av skivans absoluta topplåt ”Texas Memory Trip”, en låt som jag ”smälter” av. CD’n avslutas med ”How Van I Miss You (If You Won’t Stay Gone)” som är en lite snabbare låt. Har du inte upptäckt Durwood Haddock tidigare så är det här ett ypperligt tillfälle att göra det. www.DurwoodHaddock.com
www.HonkyTonkin’.com Hälsa från Marcus och mig

Publicerad: 2013-12-12 




Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk