Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Downtown Ramblers
Titel: Downtown Ramblers
Bolag: DTR 001 (eget bolag)
Av: Lars Thell

Göteborgsbandet Downtown Ramblers med sin första CD väcker vissa förhoppningar. Bandet har producerat CD´n själva och har bara eget låtmaterial. Medlemmarna i bandet är Emelie Junsten sång, Oscar Reuter mandolin och sång, Kalle Annerhult bas, Martin Blomberg banjo och Pär eriksson gitarr och sång.

Bandet vann country SM i bluegrasskategorin 2007. Jag har hört bandet live ett antal gånger och blivit imponerad av dem. Framförallt har Emelie med sin ljuva stämma imponerat och hon stöttas upp av sina bandmedlemmar på ett förtjänstfullt sätt.

På en mycket jämn CD har jag fastnat för spår två ”Silver And Gold” som går i lite snabbare takt. Ett av skivans bästa spår är ”The Casino” med fin duettsång. Spår åtta ”Tell Me” är en bra låt i lite snabbare takt. I ”I´ll Keep You Warm” bjuds vi på en lugn ballad som jag spelar om och om igen, en topplåt. Trots att jag inte är någon inbiten bluegrassfantast så är det här en CD som jag spelat ett antal gånger och kommer att fortsätta lyssna på. Ett givet köp för dig som gillar bluegrass. www.downtownramblers.com info@downtownramblers.com.

(publicerad: 2009-03-10)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk