Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Mike And The Strangers
Titel: Son Of A Vagabond
Bolag: Strange Music MATS 001 (eget bolag)
Av: Lars Thell

Mike And The Strangers släppte denna CD i samband med mässan i Kristianstad så den är rykande färsk. CD’n innehåller hela femton spår, det mesta eget material. Bandet består av Micke Fredriksen akustisk gitarr och sång, Jan-Åke Gladh elgitarr, Pär Forsberg hammondorgel, Mats Strömberg bas och Christian Johansson trummor.

Först spåret ”Stars” är en låt i lite snabbare tempo. I titellåten ”Son Of A Vagabond” sänks tempot något. Spår tre ”Lonely Me” är en lugn ballad som jag gillar. Efter denna kommer Merle Haggard´s ”Ramblin´Fever” som bandet gör en bra version av med hammondorgeln i bakgrunden. ”Faith, Hope And Love” är en kärlekssång i lite snabbare tempo, detta höjs lite ytterligare i ”Slow Down”. Ett av skivans bästa spår är ”Pardon Me” en lugn fyrfyra. ”Fly Away (With Me)” är det lite bluesstämning i. Såkommer ytterligare en Merle Haggardlåt ”Sing Me Back Home”. Ännu ett av skivans toppspår är ”Honkiest Tonkiest man” även den i lite snabbare tempo. Spår elva ”River Rag” är en instrumental låt i snabbt tempo där Jan-Åke visar att han kan hantera sin elgitarr. Så kommer ytterligare en topplåt ”I Sang Dixie”, Dwight Yoakam´s låt som bandet gör en annorlunda version av med hammondorgeln i bakgrunden, toppbetyg för Mickes sång. I ”The Key” höjs tempot något för att öka ytterligare i Tarvis tritt´s ”Don´t Give Your Heart To A Rambler”. Bonusspåret ”Today I Started Loving You Again” är en liveinspelning, en mycket bra version av Merle´s topplåt. En väl hörvärd skiva som kommer att snurra ofta i min spelare, åtminstone en del av låtarna. Bra svensk country.

(publicerad: 2009-03-10)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk