Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Tom Bråthen
Titel: Next To Nothin´
Bolag: West Records AS 132
Av: Lars Thell

Tom var en av två norska artister som var i Kristianstad på mässan. Tyvärr hade han inte de bästa förutsättningarna där, men jag tycker ändå att han gjorde bra ifrån sig. Detta är en CD inspelad i Gene Kennedy´s studio i Nashville vilket borgar för bra kvalitet. Tom har en lite ljusare röst än vad manliga countrysångare i regel har och har hittat låtar som passar hans röst.

Titellåten ”Next To Nothin´” är ”up to date”, alltså lite modernare stuk. Utan att vara popcountry. Spår två ”Last Time ´Till The Next Time” är en snabb låt. Tredje spåret ”There Ougth To Be A Song” är en ballad med bra text. Tempot höjs lite i ”So You Wanna Be A Country Singer”. I ”Three Wooden Crosses” bjuder Tom på ännu en ballad vilket också gäller för ”Time To Say Goodbye”. ”Donkeys Fly” är en snabb låt. Spår åtta ”Lord I Hope This Day Is Good” är ett av skivans bästa spår, en topplåt. På spår nio tar Tom sig an Merle Haggard´s ”I´ll Leave The Bottle On The Bar” och gör den fullt godkänt (även om den inte går upp mot originalet). Även spår tio ”Fourteen Carat Mind” är en bra låt. ”Closing Time” är en låt i westernswingstil. Sista spåret ”Loving You So Long Now” är en lite snabbare låt som har lite bluegrassinfluenser, mycket bra avslut på en fullt godkänd CD.
braatom@online.no www.tombrathen.net.

(publicerad: 2009-03-10)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk