Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: George Jones
Titel: Walk Through This World With Me The Complete Musicor Recordings 1965-1971 (Vol 1)
Bolag: Bear Family Records 16928 El
Av: Lars Thell

I SCC-NYTT 1/2008 recenserade jag en box med George United Artistmaterial. Jag skrev då att det var en toppbox som bara kunde överträffas om Bear Family gjorde en box med Musicor-material. Den första boxen med Musicor-material har nu kommit och den andra är på gång. Jag trodde fel för ett år sedan. Denna box överträffar inte United Artist boxen. Anledningen till att jag tycker att den inte når upp till den, och bara ger fyra hattar, är att Bear Family på CD fem har plockat med ett antal alternativtagningar av fyra låtar. ”Along Came You” finns i nitton olika tagningar och då är nio av dessa kortare än femtio sekunder. ”I Made Her That Way” finns i sjutton tagningar och elva av dessa är kortare än femtio sekunder. ”Love Bug” finns i fjorton olika tagningar och då är sex av dessa mellan tretton och nittio sekunder. Inspelningarna är från olika studios och visst är det en del kul kommentarer vi får lyssna till, men det är onödigt många tagningar tycker jag. Fjorton av tagningarna har inte givits ut tidigare bland annat inspelningar gjorda i Houston och New York. Allt annat är inspelat i Nashville. Ett annat minus är att man inte har lyckats få fram vilka musiker som medverkar. Bob Moore spelar bas på i stort sett alla inspelningar och The Jordanairs sjunger i bakgrunden, övriga okända.

Det var det negativa, nu till det positiva. Övrig fyra CD-skivor håller samma höga klass som United Artist-materialet. George var ju i sin glans dagar på Musicor och det visar han här. Jag kan inte räkna upp alla bra låtar men vill nämna en del som jag gillar lite extra. På CD 1 finns bland annat ” I Just Lost My Favorite Girl”, ”What´s Bad For You Is Good For Me”, ”Simply Divine” med Melba Montgomery, ”Till I Hear It From You” och .”I Made Her That Way”.

På CD 2 är favoriterna ”Blue Side Of Lonesome”, ”Don’t Be Angry” samt sacredsångerna ”Old Brush Arbors”, ”Where We Never Grow Old” och ”How Beautiful Heaven Must be”.

På CD 3 gillar jag ”Swinging Doors”, ”Life Turned Her That Way”, ”Soldier’s Last Letter”, ”That Heart Belongs To Me”, ”The Day I Lose My Mind” med Melba, ”The Man That You Once Knew” och ”The Good Old Bible”.

Även på CD 4 så har jag några toppar ””Cup Of Loneliness”, ”When My Heart Hurts No More”, ”Time Lock”, ”Take The World But Give Me Jesus”, ”The Honky Tonk Downstairs”, ”I Can’t Get There From Here”, ”Talk To Me Lonesome Heart”,”When Love Was Green”, ”Hangin’ On To One” och ”Say it’s Not You”. På CD 5 finns några ”hela låtar” och några av dessa är toppar ”The Girl I Almost Knew”, ”There’s Nothing Left For You” och ”I Stopped Living Yesterday”.

Boxen innehåller en häftad bok med en massa information om inspelningsdagarna, där det verkar som att Bob Moore bidragit med mycket material. Det finns också uppgifter om låtskrivare och när låtarna spelats in. Vi får också bilder på George’s alla Musicoralbum. Detta är en box som alla vänner av REAL COUNTRY ska ha i sin samling (trots delar av CD5). Jag väntar på vol. 2 som ska komma de närmaste dagarna, till dess kommer denna att spelas flitigt.

(publicerad: 2009-07-06)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk