Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Jake Penrod
Titel: Hank Williams Remembered Volume 1och 2
Bolag: Landmark Production
Av: Lars Thell

För några veckor sedan kom ett paket från USA med några CD-skivor. Bland dessa fanns två CD med en kille som heter Jake Penrod. På baksidan beskrivs Jake som en nutida kopia av Hank Williams. Han är en multiinstrumentalist, spelar tretton olika instrument proffisionellt. Han har skrivit mer än 150 countrylåtar. Han har uppträtt som Hank Williams i en show som har turnerat runt I USA. Mot denna bakgrund så gissar de flesta att detta är en gammal stofil som har vaknat upp igen. Så är inte fallet, killen är bara 25 år.
Som titeln på skivorna säger så är det här tribute-CD till Hank Williams och det börjar bli ett antal sådana nu, en bra en del mindre bra. De här tillhör det senare, faktiskt riktigt bra. Jake är röstmässigt ganska lik Hank. Jake spelar steel, akustisk gitarr och elgitarr på skivan, Phil Parr spelar kompgitarr,bas och svarar för bakgrundssång, Kevin Carter fiddle och Bryan Harkness gitarr. Materialet är ju Hank´s gamla välkända sånger. Det finns ett par undantag som jag inte hört så ofta. Det är “I´m Not Coming Home Anymore” en låt som jag trr aldrig Hank spelade in själv. “Never Again” är också en låt som inte spelats in av så många. Samma sak gäller för “If I Didn´t Love You” och “You´re Gonna Change Or I’m Gonna Leave”. För dig som inte har upptäckt Hank Williams storhet som låtskrivare tidigare så är det här ett ypperligt tillfälle att få höra några av hans bästa alster tolkade på ett förträffligt sätt.

(publicerad: 2010-03-18)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk