Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Durwood Haddock
Titel: Hank´s A Lot
Bolag: Eagle International Records (eget bolag)
Av: Lars Thell

Gamle Durwood har vaknat till liv på gamla dar och ger ut CD på löpande band. Det här är en hyllnings-CD till några artister med den gemensamma nämnaren att de har Hank som tilltalsnamn och som nu är bortgångna.Som vanligt på sina skivor så spelar Durwood alla instrument själv och han har hittat ett tidsenligt sound. Materialet är från slutet av 40-talet och fram till början av 60-talet. Första spåret är Hank Williams “The Blues Comes Around” från 1947 som följs av Hank Snow´s “I Wonder Where You Are Tonight” från 1949. Durwood fortsätter med Hank Williams “No Teardrops Tonight” från 1949. Nästa spar är Hank Thompson´s topplåt från 1955 “Most Of All”, den är min favorit på CD´n. Hank Locklin hade en storsäljare med “Send Me The Pillow That You Dream On” 1958, den tolkas här föredömligt av Durwood. 1948 hade Hank Thompson en hit med “Green Light”, samma sak hade Hank Snow med “Yellow Roses” 1954. Hank Locklin toppade listorna 1960 med “Please Help Me I´m Falling”. Durwood bjuder på ännu en Hank Williams-låt “My Heart Would Know” från 1951. Den följs av Hank Thompson´s “Honky Tonk Girl” som var en storsäljare för Hank 1954. Hank Snow fanns högt upp på listorna 1952 med “A Fool Such As I”. Sista spåret på skivan är Hank Locklin’s listetta från 1953 “Let Me Be The One”. Det här är en CD för dig som vill hitta rötterna till dagens countrymusik från 40 och 50-talen tolkade på ett utomordentligt sätt anno 2009 av Durwood . Bra gjort gamle man, fortsätt så här.
Jag vill tillsammans med denna recension passa på att nämna Durwood´s CD från 2008 “I Done The Boogie Too Long” som är en utomordentligt bra skiva. Det är mestadels sånger om brusten kärlek och mestadels i lite lugnare tempo. Sundet är som på den tidigare recenserade skivan, kanske något lite mera “up to date”. En kul sak på skivan är låten “Wabash Cannonball” som spelades in 1975. Du kan köpa skivor från Durwood via hans hemsida www.EagleinternationalRecords.com eller www.HonkyTonkin.com eller E-post EagleIntRecords@aol.com

(publicerad: 2010-03-18)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk