Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Jerry Douglas
Titel: Lookout For Hope
Bolag: Sugar Hill rec.
Av: Marcus Thell

Detta är dobrokungen Jerry Douglas senaste instrumentala skiva. Han är ofta med och spelar på bl.a. Alison Krauss skivor.

Jag får erkänna att jag nästintill aldrig lyssnar på instrumental musik. Men att höra Jerrys ibland helt otroliga dobro spel är lite avslappnande från alla vassa elgitarrer och dunkande trummor som man hör på de flesta nya skivor. Det är två låtar med sång som framförs av Maura O´connell vars egna skiva tidigare recenserats på hemsidan samt James Taylor. Han har även fått med många duktiga bluegrass musiker som Sam Bush på mandolin, Barry Bales på bas, Stuart Duncan på fiddle och Alison Krauss bror, Victor Krauss på bas.

Den bästa låten på skivan är O´connells låt "Footsteps Fall", men det finns en del härliga instrumentala låtar som "Little Martha", fartiga "Cave Bop", "The Wild Rumpus" och "In The Sweet By & By" som Jerry gör endast med sin egna gitarr.

Jag tycker att producenter, som är Jerry själv, borde haft med ytterligare ca. 2 sånglåtar till för att inte trötta ut lyssnarna som inte enbart gillar instrumentalt. Gillar ni instrumental musik så är detta en kanon skiva och kanske även för er som vill ha lite musik att kunna slappna av med efter jobbet.

(publicerad: 2002-06-01)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk