Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Donna Ulisse
Titel: Holy Waters
Bolag: Hadley Music Group HMG 1005
Av: Lars Thell

Det här är den andra CD’n med Donna Ulisse där hon framför vad hon kallar för Mountain Music. Den förra kom 2009. Donna’s första CD ”Trouble At My Door” kom redan 1991 på Atlanti Records och då var det mer strikt country som gällde. Jag skulle gärna se att Donna kom tillbaka till den stilen eftersom jag giller den mer än det hon gör nu. Inte för att det är dåligt, men i mina öron blir det lite enformigt.
Donna har skrivit materialet på skivan själv eller tillsammans med andra med ett undantag, svärfadern Carter Stanley’s ”Who Will Sing For Me”. Kompet är akustiskt med banjo, mandolin och dobro i täten. Jag ska nämna några av de låtar som jag fastnat för på skivans tretton spår. På andra spåret bjuder Donna på ”He Will” en lite lugnare ballad. Jag gillar också ”To My Soul I Do” som också är en lite lugnare låt. Tompot höjs något i titellåten ”Holy Waters”. Även ”Who You Need To Know” går i lite snabbare tempo. Skivans bästa spår är den lugna låten ”A Promise That He Made” där maken Rick Stanley och Keith Sowell (som spelar akustisk gitarr på skivan som han också har producerat) backar upp i refrängen. Jag gillar också den lite snabbare ”High In Te Sky” även den med fin stämsång av de tidigare nämnda. Ytterligare en topplåt är Carter Stanley’s ”Who Will Sing For Me”! Som okså den bjuder på fin stämsång i refrängen. I ”Lord I’m Yours” höjs tempot något. På avslutningsspåret ”My Jesus” kompas Donna bara av en akustisk gitarr (Keith Sowell) och en dobro (Rob Ickes) och här kommer Donna’s fantastiska röst till sin fulla rätt. Detta är en skiva för dig som gillar lugna låtar med akustiskt komp i bluegrasstil.

(publicerad: 2010-06-13)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk