Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Miss Leslie
Titel: Wrong Is What I Do Best
Bolag: Zero Label ZLR 0104
Av: Lars Thell

Det här är Miss Leslie’s fjärde full-CD och utöver dessa har hon en CD med fem låtar på. Leslie Sloan, som hon heter, har skrivit alla sångerna på skivan och visar att hon inte bara är en duktig sångerska och fiddlare. Dessutom har hon producerat CD’n ihop med Tommy Detamore och Ricky Davis.
Texterna på denna CD är inte lika starka som de på hennes förra, som ju var helt fantastiska, men det finns en del guldkorn här också. Att det är ett strikt countrykomp med steel (Ricky Davis) och fiddle (Miss Leslie) i fronten behöver jag väl knappast nämna, i alla fall inte för er som hört hennes tidigare skivor.
Skivan inleds, som sig bör, med en härlig fyrfyra med titeln ”I Need Me”, en topplåt. Efter denna kommer en lugn ballad med bra text ”Turn Around”. Så höjs tempot ordentligt i ”Drunk Dialer”. I duetten ”Let’s Start Over” har Miss Leslie tagit hjälp av Jason Allen och de gör denna duett till en av skivans toppar. Ännu en av topparna på skivan är ”I Can’t Live With You But I Can’t Love Without You”, en fin kärleksballad. Titellåten ”Wrong Is What I Do Best” är en låt i swingtakt, ingen höjdare för mig. Däremot gillar jag fyrfyran ”Anyone” betydligt mer, en topplåt. Efter denna kommer ytterligare en toppballad med titeln ”All You Do Is Make Me Cry”. Ytterligare en fyrfyra bjuder Miss Leslie på i ”Every Tuesday Night” som är en härlig låt. Tempot höjs i ”Lie,Lie, Lie” där vi får njuta till ett härligt steelspel av Ricky Davis. Så kommer ännu en swinglåt i ”There’s Two People Here Not Talkin´”. Kärleksballaden ”Some Things They Can’t Take Away” är en av mina favoriter på CD’n. Miss Leslie bjuder oss på ännu en fyrfyra i ”She Gave Up On Herself”, ännu en topplåt.Cd’n avslutas med en ballad med bra text ”The Last Time I Drank”. Det här är en CD som visar att det fortfarande kan göras bra country, men oftast är det på de här mindre bolagen som står för detta och de kan ju vara lite svåra att få tag i tyvärr.
Till sist ett GRATTIS till oss alla som gillar strikt country då vi får se och höra Miss Leslie live på Lida i sommar. Missa inte detta tillfälle.

(publicerad: 2010-06-13)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk