Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: ARKEY BLUE
Titel: The Hills Of Old Fredericksburg
Bolag: Bar-Tex Records
Av: Lars Thell

Det är inte så ofta som Arkey Blue kommer med en ny CD. Arkey är ju till vardags ägare till Silver Dollar Saloon i Bandera, Texas, där han också framträder med sina sånger. Arkey skriver det mesta av det han framför så är fallet på denna CD, bara egna låtar och de är bra.
Arkey är en flitig och duktig songwriter och hans texter är jordnära och berättande. Arkey är en genuin sångare som älskar countrymusiken och trots att han inte är den bästa sångaren så lyssnar jag gärna på hans skivor och det inte minst för hans texter. Första spåret på CD’n är titellåten och den är en ”minnesresa” till sin uppväxt på en ranch mellan Kerrville och Fredericksburg. Andra spåret ”Your Too Country” är en topplåt och den ger en känga åt dagens popcountryproducenter. Så här ska country låta. Ännu en låt som jag gillar är ”Whitered Away” som går i valstakt. Tempot höjs lite i ”The Call Of The Night Life”. I ”Johnny’s Beer Joint” bjuds vi på en shuffle. Även ”Parting” går i lite snabbare takt liksom ”Let The Good Times Keep Rolling”. Arkey håller tempot uppe i ”Rhonda’s House”. En av skivans bästa låtar är ”I’m Gonna Write A Happy Song Tonight” som går i lite lugnare tempo. Tempot höjs igen i ”Happiness Is Just A Memory” en låt med fin steel i bakgrunden. Ännu en topplåt i fyrfyratakt är ”Honky Tonk School Girl”, kanske skivans bästa spår. ”So Is Life, So Is Life” har lite gospelkänla. Sista spåret ”Blue Bandera Christmas” är ytterligare en topplåt. Arkey har en egen stil som man antingen gillar eller inte. Jag gillar honom skarpt. Toppcountry.

(publicerad: 2010-09-25)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk