Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: TEEA GOANS
Titel: The Way I Remember It
Bolag: Crosswind Teea 1
Av: Lars Thell

Teea Goans målas upp som det nya stjärnskottet på countryhimlen och det är bara att hålla med om detta. Teea har absolut förutsättningar att bli något stort. Här på sin första CD blandar producenten Terry Choate friskt mellan olika stilar, troligen för att nå ut till en bred publik. Jag hoppas att nästa CD blir ”pure country” för det passar hennes röst bäst för.
Cd’n inleds med Willie Nelson’s fina ballad ”I’m Still Not Over You” en bra inledning som skapade förväntningar. Teea fortsätter med Ernest Tubb’s ”Walking The Floor Over You” i swingtakt, ingen höjdare. Efter denna dras tempot ner tempot ner i rena smnpillret ”He’ll Be Back”, som följs av den något mer tilltalande ”Same Ol’ Song And Dance”. Ännu ett sömnpiller är ”Lying In My Arms”. Men så vaknar jag till ordentligt till Bill Anderson’s fyrfyra ”Walk Out Backwards” en riktig topplåt. Den följs av en fin ballad ”I Don’t Do Bridges Anymore”, en njutbar låt. Även det efterföljande spåret ”Made For Loving You” där Dan Tyminsky sjunger duett med Teea är en bra låt. Att Tea får bjuda oss på Jim Owens fina fyrfyra ”Two Arms, Two Lips, Two Lonely, Too Long” tackar och bockar jag för. Efter denna topplåt dras tempot ner ner i balladen ”I Didn’t Mean To Love You” där vi hör John Wesley Ryles som harmonysinger. Sista spåret ”Letter From God” är ytterligare en lugn ballad. Jag tycker att det är en bra debutskiva för Teea och det finns låtar för olika ”smaker”. Några riktiga toppar men också några som inte faller mig i smaken. Jag ser med förväntan fram emot nästa CD med Teea.

(publicerad: 2012-09-26)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk