Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen
   Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Gary Stewart
Titel: I´m A Texan & Battleground
Bolag: Hightone Records / Shout ! Records
Av: Lars Thell

Gary Stewart har ju glatt oss med ett antal bra skivor genom åren. Det här är en nyutgåva av två skivor som släpptes 1990 och 1993 och som nu släpps på en CD med hela 22 spår. Gary tog ju tyvärr sitt liv i december 2003 efter att hans fru sedan 43 år tillbaka gick bort i november, Gary var då 59 år.
Gary har varit starkt förknippad med Honky Tonk Music och merparten av låtarna går i den stilen även om det finns några riktigt fina balladspår också. Gary går ut i lite högre tempo med ”Come On In”. Efter denna följer en lugn fin ballad som jag håller som ett av de bättre spåren på CDn. Gary bjuder på ytterligare en lugn ballad i ”Hand Me Another”. Nästa spår som jag har fastnat för är uptempolåten ”Honky Tonk Hardwood Floor”. På spår 9 så bjuder Gary på en lugn låt med lite Mexicoinfluenser ”Make It A Double”, en topplåt. På det efterföljande spåret får vi höra Gary’s fina tolkning av Elvis hit ”One Night”, härlig feeling. I ”Bedroom Battleground” som har en bra text så höjs tempot något, en favorit. Ytterligare en topplåt med bra text är ” Nothing Cheap About A Cheap Affair” som följs av en lite snabbare topplåt ”Ol´Hanks Lovesick Blues”. Gary´s känsla för texter kommer till sin rätt i den lugna balladen ”Woman In Demand” en topplåt. Om jag inte minns fel så gjorde Conway Twitty en rockversion av ”You’re The Reason Im Living”, här gör Gary en lugn svängig version som jag gillar. Cd’ avslutas med en lugn fin låt ”Seeing’s Believing”. Det här är en CD som jag tror faller de flesta i smaken, tveka inte, KÖP.
LARS THELL

(publicerad: 2013-08-30)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk