Innehåll:
  Artister
  Bli medlem
  Kalendarium
  Länkar
  Nordiska artister
Välkommen till Smålands Country Clubs hemsida!
  SCC-Nytt
  SCC-Nytt på
  Facebook
  Skivrecensioner
  Styrelsen

Gå tillbaka till startsidan! Gå tillbaka till startsidan! Skicka gärna ett meddelande till Smålands Country Club! Besök Smålands Country Club på Facebook! Läs mer om Smålands Country Club! Gå fram en sida!
Skivrecensionsarkiv

Sök efter skivrecension:  

Artist: Ags Connolly
Titel: How About Now
Bolag: Drumfire Records
Av: Lars Thell

En sprillans ny CD som släpps i slutet av februari damp ner i brevlådan nyligen. Ags Connolly är en man som är född i West Oxfordshire i England. Det är inte så ofta det dyker upp skivor med engelska artister, därför är det extra kul att få göra denna recension med en kille som gillar traditionell country. Ags har skrivit alla låtarna på CD’n som är inspelad i Skottland med Dean Owens som producent. Eftersom jag inte känner igen någon av de duktiga musikerna så förutsätter jag att de är från England.
CD’n har en bra blandning av lugna ballader och lite snabbare låtar.
Första spåret ”When Country Was Proud” är en hyllning till traditionell country, en mycket bra låt som tillhör de bättre på skivan. På det andra spåret bjuder Ags på den bluegrassinfluerade ”A Good Memory For Pain”, med fint mandolinspel i bakgrunden, en låt som jag gillar. Efter dessa lite snabbare låtar så drar Ags ner tempot i en mycket fin kärleksballad ”That’s The Last Time”. En av topparna på CD’n är den lugna ”I’m Not Someone You Want To Know” som handlar om killen som allt har gått snett för. Ags har skrivit en hyllning till artisten James Hand, en artist som står för ”Real Country” i ”I Saw James Hand”, en topplåt som jag tror att James är stolt över. Efter denna får vi höra ytterligare en fin ballad om brusten kärlek i ”Get Out Of My Mind”. Den följs av en uptempolåt ”The Dim and Distant Past”. En av skivans bästa låtar är den lite lugnare ”I Hoped She Wouldn’t Be Here”med fin steel i bakgrunden. Ags ökar tempot något i ”Trusty Companion”. CD’n avslutas med två lugna ballader om brusten kärlek ”She Doesn’t Need Anyone Anymore” och titellåten ”How About Now”. Ags är en mycket trevlig bekantskap och jag tror att denna CD går hem hos de flesta. CD’n kan beställas från www.agsconnoly.com. Glöm inte att hälsa från oss.

(publicerad: 2014-03-24)


Adress: Smålands Country Club C/o Lars Thell, Stångågatan 37, 598 37 VIMMERBY.
Telefon: 0492-137 62, E-mail: lars.thell@home.se, Hemsida: www.smalandscountryclub.tk